Bankwezen Suriname bewust uit valutaplan gehouden

23
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 17 feb – Het bankwezen is buiten het provisorische valutasysteem gehouden dat de afgelopen weken de markt moest stabiliseren. Dit stellen bankfunctionarissen tegenover de Ware Tijd. Dat minister Gilmore Hoefdraad anders beweerd, wordt als onwaarheid bestempeld.

Hoefdraad zei in het parlement dat alle banken toegang hadden tot het systeem. Hij probeerde zo kritiek op het systeem te pareren. Er wordt vooral getwijfeld aan de bronnen van het geld in omloop. De wisselkantoren mochten euro’s verhandelen tegen de zwartemarktkoers. “De banken kregen deze vrijheid niet, maar werden gehouden aan de internationale verhouding tussen de euro en de dollar”, zeggen de bankfunctionarissen.

Iemand jokt dus sowieso. Het systeem geleid door wisselkantoren en publieke bank SPSB, moest de markt stabiliseren. “Wij werden in feite uitgesloten van het SPSB-model, omdat het anders verlieslatend zou zijn. Wij werden door de moederbank gediscrimineerd”, aldus de functionarissen. Intussen is het model van de baan. Getracht zal worden te stabiliseren via het wekelijks veilen van dollars.

Bekijk ook:

23 REACTIES

 1. Geld is de Wortel van alle hebzucht,in dit Globaliseren Babylonische Systeem, van luchtkastelen bouwen voor naïeve consumenten (slachtoffers),door slinkse geldscheppers aan de top van de piramide, met hun dubbele agenda’s in Suriname en Wereldwijd.


  Maak melding

 2. Keek naar landen die bijna geheel afhankelijk waren van olie inkomsten en de inkomsten derving nu proberen op te vangen met andere dingen.Zoals landbouw.En nu blijkt dat die landen vanaf 1973 niets meer gedaan hebben aan hun landbouw infra.Net als in Sur.
  Kwam iemand tegen die een perfect president voor Sur kon zijn Of van een bank.Namelijk BASKETMOUTH.


  Maak melding

 3. Ik geef de monetaire autoriteiten in Suriname groot gelijk om de banken buiten het valutasysteem te houden. De bankiers zijn erop uit om het grote geld te maken en ze werpen desnoods risicovolle methoden in de strijd in de jacht naar geld. Niet voor niets zei een Fed bestuurder dat banken net zo gevaarlijk zijn als kerncentrales. Als het fout gaat met banken in een land en het volk raakt haar zuur verdiende geld kwijt, is het de overheid die wordt aangesproken om de banken te redden en om de burgers garanties te geven.


  Maak melding

 4. Ik ben geneigd de bankfunctionarissen veel eerder te geloven,
  dan Hoefdraad.
  De laatste heeft de afgelopen maanden veel meer onwaarheden verkondigd.
  De man is volstrekt ongeloofwaardig geworden als minister van Financien.
  Hij ligt zo ongeveer met de hele bancaire wereld overhoop.
  Lijkt mij moeilijk functioneren in zo’n positie.


  Maak melding

 5. RobG
  Ik geef de monetaire autoriteiten in Suriname groot gelijk om de banken buiten het valutasysteem te houden. De bankiers zijn erop uit om het grote geld te maken en ze werpen desnoods risicovolle methoden in de strijd in de jacht naar geld.

  Jij ben echt knettergek. Nee de gambio houders en zwart geld witwassers hebben nu vrij baan gekregen. en dat zijn pure criminelen.

  Ik vraag me ect af of jij niet juist anti Bouterse bent en door jou onzin op deze site reacties uit te lokken.

  Ik kan mij niet voorstellen dat iemand met 1 ons verstand en 2 ons moraal alles wat Bouterse uitspookt ondersteund.


  Maak melding

 6. RobG.
  U vergelijkt de types van Lehman brothers en de londonse City met de Surinaamse bank managers.

  En aan deze deal met voorkeuren heeft de markt verdiend. de Cambio houders die via de achterdeur geserviced werden door Boefdraad als mede door de Zwart bezitters (poederhandelaren en casino figuren).

  Beste RobG u wordt met de dag grappiger.


  Maak melding

 7. RobG, Het plan van Hoefdraad, de cambio’s en de SPSB is van de baan, jij blijft echter het verdachte plan van deze samenzweerders onvoorwaardelijk ondersteunen. Begin je niet een klein beetje te twijfelen dat de bezwaren van de Surinaamse bankfunctionarissen misschien terecht waren en dat Gilmore gewoon stond te liegen en met duistere zaken bezig was?


  Maak melding

 8. Het moet heerlijk zijn om Robg te zijn. Iedereen reageert op jouw stellingen! Maar goed. Venezuela heeft geen eten meer voor de bevolking. Eind februari vervalt de betaaldatum voor de obligatie van ettelijke miljoenen dollars. De olieprijs is gedaald.

  Oh Well


  Maak melding

 9. -Dit moet de overheid gaan onderzoeken en dan maakt het niet uit wie je bent::::::::een stukje tekst:::::::

  =Negen cliënten, met een link naar Suriname, hebben al een tijdje ongeveer USD 722,3 miljoen op 27 bankrekeningen staan bij de Zwitserse tak van de bankgigant Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC). Hiervan heeft een Surinaamse cliënt USD 450 miljoen geparkeerd in Zwitserland, een ander USD 60 miljoen, nog een ander USD 30 miljoen, terwijl vijf anderen bedragen lager dan USD 30 miljoen hebben uitgezet in dit Noord-Europese land. NPS-fractieleider Gregory Rusland vindt dat indien deze cijfers op harde informatie berusten, er duidelijke onderzoeken verricht moeten worden naar de oorsprong van de gelden en van wie deze middelen precies zijn. Belangrijk voor hem te weten is of deze mensen wel de nodige belastingen hebben betaald, zodat de Staat kan nagaan welke voordelen daaruit gehaald kunnen worden. De politicus zegt dat er vaker geluiden zijn dat gelden, mogelijk verkregen uit illegale of corruptieve praktijken, door derden op buitenlandse bankrekeningen worden geplaatst. “Dit kan natuurlijk nooit goed zijn.


  Maak melding

 10. Ira, ik denk dat het voor de Surinaamse regering een onmogelijke opgave wordt om te achterhalen wie zoveel geld in Zwitserland heeft geparkeerd. In Zwitserland heeft men het bankgeheim. Suriname bezit niet als de EU over machtsmiddelen om de Zwitsers onder druk te zetten.In theorie kunnen de belastingdiensten informatie over bakrekeningen van hun ingezetenen opvragen bij de Zwitsers.

  Het verschijnsel dat rijke Surinamers hun geld stallen in het buitenland is niet alleen beperkt tot Suriname. Zuid Amerika staat bekend als het continent waar de rijke burgers hun vermogens opbergen bij banken in Europese en Amerika.


  Maak melding

 11. tis een oud systeem .
  parkeer een klein beetje geld op een grote bank in een bekend land en verberg je grootste oneerlijk verdiende vermogen op een bank in een land waar men nog nooit van gehoord heeft.
  die 700 miljoen is dus , just the top of the ice berg.


  Maak melding

 12. Henkes,
  Als je geen verstand hebt doe niet als een domme idioot.
  Je komt zo dom over als je ouders een boef zijn/waren wil nog niet zeggen dat iedereen een boef is zoals je ouders.


  Maak melding

 13. @RobG, je hebt gelijk, maar het is zo triest wat er in Suriname gebeurd.

  -Velen denken alleen maar aan macht om zo aan geld te komen en in luxe te leven. Dit staat los van mensen die hard werken en eerlijk aan hun geld komen.
  Men moet wel belasting betalen.

  -Suriname is de kleinste land in Zuid-Amerika en heeft ook de minste inwoners. Ondanks dit kan de politiek het land niet eens goed besturen.

  -Men moet gewoon een ieder die in de toekomst de politiek wilt ingaan, gewoon eisen dat zij een zware psychologische test ondergaan.
  Ook zijn zij verplicht goed geschoold te zijn en ondertekenen dat zij wel voor het land en volk werken.
  Doen ze dit niet en worden zij betrapt met corruptie en fraude gaat men ongeacht wat er ook is gewoon voor 5 jaar de gevangenis in.
  Zoals Breeveld ook zegt geen dubbele banen meer en corruptie wordt zwaar gestraft.


  Maak melding

 14. Hoogmoed
  Goh, en niet zo lang geleden wilde Suriname wel even wat ontwikkelingshulp richting Nederland sturen toch?

  Dat klopt. Bouterse zingt nu een toontje lager nu door zijn beleid hij Suriname voor de 3de keer volledig naar de kloten helpt.


  Maak melding

 15. Wat voor onzin praat je. De VS is geen Suriname. De vergelijking gaat niet op. Krantje lezen is niet genoeg.
  Contextueel denken zonder zonder vooroordelen is moeilijk. Maar je komt een eind als je niet je eigen belang maar het algemeen goed belangrijk vindt. De NDP haat suriname en haar bewoners. Ze zijn de IS van dit land. Vernietig alles ten gunste van de eigen bankrek. En gebruik daarvoor een ideologie voor, creer een vijand en laat de bevolking barsten. Was laatst in een sporthal waar kinderen aan het sporten waren en er lag niet eens een goede vloer in. Ke steelt dan als bouterse, abrahams, alibux etc zoveel geld maar je hart is zo koud om gen eens je eigen volk te helpen. Dus RobG het gaat niet om politiek maar om menselijkheid. Karma is een b**h. Dus lach nu maar en mischien profiteer jij nu ook maar alles heeft een prijs. Als het zover is dan weet jij wel waarom


  Maak melding

 16. Ik ben een particuliere geldschieter en ik bieden alle soorten van de lening diensten, zoals beveiligde en onbeveiligde leningen aan particulieren en bedrijven tegen een zeer lage rente. Of u nu een gevestigd bedrijf of een nieuwe onderneming hebben, vinden van de juiste geldgever is essentieel. Meld je nu aan voor een persoonlijke, zakelijke of multi-purpose lening vandaag. fredm1192 @ gmail .com


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.