‘Rubia’ uit Surinaamse klassieker Wan Pipel overleden

89

PARAMARIBO, 17 feb – Diana Gangaram Panday is overleden. De hoofrolspeelster uit de Surinaamse klassieker Wan Pipel is zeven en zestig jaar oud geworden.

Gangaram Panday verwierf nationaal en buiten de Suriname’s grenzen vermaardheid met de vertolking van Rubia. Haar bijdrage was een novum in een periode waarin bevolkingsgroepen nog langs min of meer strak gescheiden culturele lijnen leefden. Als vriendin van de Afro-Surinaamse Roy (Borger Breeveld) heeft zij een blijvende schets helpen neerzetten van het Suriname van voor de staatkundige onafhankelijkheid.

Zoals Gangaram Panday jaren later zelf vertelde, is haar leven drastisch veranderd sinds de film uitkwam. In zowel familie- als grotere kring is zij vaker met de nek aangekeken. Ook heeft zij menige vernedering moeten verduren. Naar haar eigen zeggen heeft zij nog lang moeten worstelen met de gevolgen. Zo een gevolg was dat zij een groot deel van haar leven buiten Suriname heeft moeten doorbrengen.

[FOTO: Gangaram Panday (67) en president Desire Bouterse in een innige brasa in 2014. Bouterse was vol lof over haar. Ze wordt woensdag in besloten kring gecremeerd.]

De film Wan Pipel:

Bekijk ook:

89 REACTIES

 1. Rubia,
  Jij hebt vele hindoestaanse ogen met Wan Pipel geopend.
  In Suriname hebben wij vele bevolkingsgroepen maar onze toenmalige leider Lachmon heeft ons verdeeld in hokjes te denken.
  Hij was zelf bevriend met Jopie Pengel maar hield de Surinamers dom.
  Het is nog steeds zo dat een Hindoestaan niet geaccepteerd wordt als zij een vriend heeft die Creool is.
  Omgekeerd is het zelfde terwijl het anders is als ze met een blanke gaan .
  Surinamers vergeten gauw dat de blanken ons als slaaf beschouwd hebben.
  Nu ben je vandaag gecremeerd en zou zeggen rust in vrede.
  Sterkte aan de familie.


  Maak melding

 2. Lieve Diana — Ik hoop dat je gelukkig en op een goede plek bent. Je hebt uit passie voor je kunst je nek uitgestoken in een tijdperk van uiterste bekrompenheid, en daarvoor ook de stevige tegenwind gevoeld.

  Gelukkig heeft je zelfopoffering een mooi een pad gebaand voor hen die na je komen. Je bent één van de weinige zoniet de enige echte methode/karakter acteur die Suriname kent.

  Bedankt en rust zacht schoonheid. Dikke kus.


  Maak melding

 3. Helemaal eens ze laat 2 kinderen achter.
  Een jongen en een meisje Amina en Sammie.
  Ze heeft ook in Duitsland gewoond en heeft Amina met een Duitser gekregen.
  In Suriname heeft ze ongeveer 2 jaar gewoond.
  Jammer moeder is op 23 jan 90 geworden en woont in Ashiana.
  gemodereerd

 4. Surinamer, heeft Diana jou soms gevraagd dit allemaal openbaar te maken? En als zij dat niet gevraagd heeft, denk je dat ze het leuk gevonden zou hebben dat je hier op wkn anoniem haar ‘in bere tori’ aan de grote klok komt hangen?


  Maak melding

 5. Ik ken die persoon niet en kan niet en wil niet over haar oordelen. Maar de rol in de film die zij heeft gespeeld was eentje van doglarisering. Ik heb eerder al gewezen op de gevaren voor dogla’s en van rassenvermenging.


  Maak melding

 6. Henkes volgens mij ben je een onnozel persoon of een ezel.
  Deze vrouw is een voorbeeld voor velen en heeft het voortouw genomen om rassen strijd te voorkomen .
  Voor jouw niet belangrijk maar voor een andere lezer wel.
  Dus hou je mond .


  Maak melding

 7. @Babagiebanga, ze is gaan rusten. Ik kan jou vertellen dat deze vrouw op film gebied het misschien goed heeft gedaan, maar haar privé leven was een grote puinhoop.
  Dit heeft ze toen aan zich zelf te danken.

  Sterkte aan de familie.


  Maak melding

 8. Surinamer/Suriname, (gaat het om dezelfde persoon?), als Diana inderdaad deze belangrijke rol heeft gespeeld, die je haar toebedeelt, waarom is het dan nodig dat je haar hele doopceel hier op WKN gaat lichten? Heeft zij, door twee kinderen te krijgen, één met een Duitser, rassenstrijd voorkomen in Suriname? Heeft het feit dat haar 90 jarige moeder in Asiana woont, een burgeroorlog in Suriname voorkomen? Nee? Waarom moest jij die informatie dan hier vermelden?


  Maak melding

 9. Rubia, je bent er niet meer maar nuf respect to you dear ! Jullie team met Pim de Lapara waren de toekomst heel ver voor uit.

  Vele jaren later nadat Pim de trend reeds had gezet is de film Mississippi Masala verschenen. Maar was dit al gezet en bewezen in Su !

  Diana, jou eigen mensen hebben je enorm verguisd een vernederd waaronder typetjes als Ray en zijn familie leden.

  Diana, jij hebt heel veel betekend voor de integratie in Su en zouden lieden zoals Ray en misschien ook z’n ouders er een puntje aan mogen zuigen,.


  Maak melding

 10. Forummers/Reageerders, Odi odi.

  Wij kunnen in deze een diepe buiging maken en respect tonen aan deze vrouw.

  Rubia (Diana Gangaram Panday), R.I.P.
  Sterkte aan de nabestaanden.

  Bij mij komt een vraag opborrelen.

  “Wat is de taak van de moderator?”

  Is dit het overzicht houden bij de verschillende topics in de breedste zin?

  Of heeft een moderator een eigen mening en is het gewoon een bokt-deelnemer met wat meer macht en rechten dan de rest van ons?
  Met daarbij extreme uitspraken en provocerende insinuaties waarop dan geen discussie mogelijk is.
  Verder wordt er maar mijn mening bij sommige topics met twee maten gemeten.
  Ik krijg de indruk dat er bij bepaalde meningen van bezoekers eerder ingegrepen wordt dan bij andere, vaak bekenden, bezoekers.

  Uit eerder genoemde topics begrijp ik dat BV ook een moderator is.
  Is dit van een ander forum of hebben we hier met de hoofdmoderator te maken?
  Misschien heeft deze persoon ook belangstelling voor deze vraag.

  Ik ben zeer benieuwd naar het antwoord op deze vraag omdat het me een betere beeldvorming over de ontwikkelingen en achtergronden van dit forum kunnen geven.

  Als moderator draagt u meer verantwoordelijkheid en heeft u een voorbeeldfunctie tegenover de andere medewerkers.
  Dit is dan wel niet formeel zo, maar als moderator zal men van u verwachten dat u, als moderator, zich redelijk gedraagt
  Moderator zijn wil niet zeggen dat u meer bent dan een ander, enkel dat u meer kan.

  Hoewel moderatoren geacht worden zich aan bepaalde regels te houden en er op toe moeten zien dat gewone gebruikers zich ook aan deze regels houden, komt het ook voor dat een moderator zijn boekje te buiten gaat.

  Veel fora of mailinglijsten hebben in zo’n geval nog een netwerkbeheerder waar geklaagd kan worden.


  Maak melding

 11. Jammer dat de mens altijd over het negatieve moet praten. Wanneer houdt dit op waarom niet zelfs bij de doodt het laten beeindigen. Altijd het negative daarop attenderen is een slechte gewoonte. Rubia is gaan rusten, laten jullie haar leven ook met rust daar heeft zij ook recht op.
  Wij allen hebben positieve als negatieve ervaringen opgedaan we kunnen op elkaar dat alles aanwijzen, maar ooit moet dat stoppen. Laat het hierbij ook stoppen laat die vrouw die zoveel voor de samenleving heeft betekent uit liefde met rust. Rust zacht Rubia krijgt de genade van God de almachtige jou leven is in zijn handen.


  Maak melding

 12. Toen ik de film Wan Pipel voor het eerst zag schrok ik van de kromme Surinaamse denktrant, waarvan ook ik het slachtoffer ben geworden in mijn jeugdjaren. Ik heb tussen Javanen, Hindoestanen en andere bevolkingsgroepen gewoond. Mijn probleem: kennelijk werd ik steeds verliefd op de verkeerde meisjes of steeds weer geconfronteerd met de Surinaamse subtiele rassenscheidingen. Ja, ik mocht verliefd worden, maar verder als dat mocht niet. En onder deze omstandigheden moet ik terugdenken aan dat mooie Hindoestaans meisje op wie ik verliefd was in de schoolbus. Ze was uitgehuwelijkt. Wat wij toen bereikt hebben was dat ze versneld moest trouwen.
  Rubia, in mijn ogen ben jij een Surinaamse feministe geweest en een van de kenmerken van een feministe is dat ze vervelende karaktertrekken hebben. Het is tijdens jouw leven niet gelukt om deze kromme Surinaamse denktrant te stoppen. Integendeel, jij bent zelfs het slachtoffer daarvan geworden.
  Ik hoop dat jouw dood als een soort wake up call werkt en ons denken in positieve zin verandert.
  En als het laatste lukt is jouw leven niet voor niets geweest. Bedankt dat jij er was.
  R.I.P.


  Maak melding

 13. R.I.P. Diana Gangaram Panday,

  Als actrice van onze “Mississippi Masala”, er moet nog steeds veel veranderen in Su voor interraciale relaties !


  Maak melding

 14. Interraciale relaties zijn nergens goed voor, vooral als er kinderen uit voortkomen.
  Als je verliefd bent op een puppy trouw je er toch ook niet mee?


  Maak melding

 15. Ik had gezien deze film. Het draait om zwarte man die moet kiezen waar hij moet stoppen zijn stok in: in spleet van blanke vrouw of in spleet van hindoestaanse vrouw.

  Die laffe de la parra had natuurlijk geen senario bedacht van dat hindoestaanse man moet kiezen of steekt hij zijn stok in creoolse spleet of blanke spleet.

  Bedoeling van film was om hindoestaanse ras te corromperen door creolen kinderen te verwekken laten bij hindoestaanse vrouwen en meisjes.


  Maak melding

 16. Waar is Mummie herrenberg gebleven heeft niks van zichzelf laten horen voor zo’n bijzonder persoon en had zij geen recht op een staatsbegrafenis.
  Is racisme hier op zijn plaats?

  Lieve mevrouw D. rust in vrede hoor na alle ellende.


  Maak melding

 17. @C. Ristie,

  Wat deze vrouw heeft betekent dan voor Suriname? Eerlijk zeggen: zou jij huwen jou dochter met hindoestaanse man of javaan of chinees? Ik denk niet.
  Maar waarschijnlijk jij zou hebben niet bezwaar als naai jouw zoon hindoestaanse vrouw of chinese vrouw of javaanse vrouw.
  Bovendien, 97% procenten van creool is gemengd bloed, joodse slavenhouder met zwarte vrouw die krijgt bastaard kind genaamd creool. Dus voor creool is minder probleem om te pakken ander ras.

  Met 2 ras in 1 huwelijk, dan altijd gaat cultuur en traditie verloren van 1 partner. Die partner die domineert, die drukt door zijn cultuur en godsdienst en traditie en gebruik bij die kinderen. Die kinderen krijgt weinig mee van die andere cultuur. Dus mensen trowt met ander ras alleen voor de seks. Nergens voor anders.


  Maak melding

 18. Als God jou laat geboren als marron, dan hij wil dat jij bent verantwoordig voor doorzetten van marron ras. Als jij krijg geboorte van javaan dan jij krijg verantwoording om javaan ras voor te zetten. Als jin geboren bent hindoestaan, dan jouw verantwoording is om hindoestaanse ras in stand houden.

  Mensen begrijpen niet zaken als deze en doen onverantwoorde dingen door trouwen met andere rassen. Zij creeren extra ondermaatse ras wat niet was wat wil God. Deze extra rassen maken kapot die cultuur van God. Het is eerste stap om te creeren mens-dier ras.
  Tegenwoordig je kan zien veel bloedonzuiver en rasonzuiver kinderen. Ze in zich hebben invloed van voorouder van 2 rassen. Deze 2 invloeden maken kind ziek en doordraait. Deze kinderen vaak zijn oppervlakkig en kiezen vaak cultuur van die partner met die infirjeure cultuur. Kijk maar naar die gemengde voetballers als Aron Winter en die broeders Narsingh. Vader was waarschijnlijk hindoestaan (Narsingh) maar kinderen kiezen voor creoolse cultuur. Dus wat heeft vader gedaan? Hij heeft gezorgd dat hindoestaanse cultuur is verdwenen, is niet voorgezet. Hij zorgt dat nu zijn kinderen eten koeienvlees, wat zijn voorouders hebben voorkomen door leven te geven voor koe. Dus vader is namak-haram geworden en heef kinderen verwekt die beledigen hun hindoestaanse voorouders. Gaan voorouders zulke kind zegenen? Ik denk niet.


  Maak melding

 19. B. Wakoef
  Ik natuurlijk niet weten steen welke onder jij vandaan gekruipt zijn, maar ik wel weten dat jij niet twee hersencellen hebt die met elkaar botsen. Als iemand zaklantaarn in oren jou schijnt licht komt uit je ogen. Misschien jij niet weet, maar Suriname is cultureel multi. Jij geloven in God? Jij weten dat godsdienst is vorm van gestoord mentaal?

  Jij praten over Aaron Winter en broertjes Narsign? Jij wonen in huis hun? Hoe jij zo goed weet hoe hun ouders opgevoed hun? Ouders hun zijn wel erg slecht zijn als kinderen hun meer hersenen, meer geld en meer succes heb dan jij?Jij willen puur ras? Waarom dan niet jij pakken jouw spullen en oprotten naar daar waar geen koeienvlees eten en gaan naar Nirvana? Waarom jij blijven in Suriname? Suriname jou nodig niet.

  Volgende keer jij God en racisme laten buiten zaal computer anders wij zeggen tegen verpleegster dat Wakoef weer niet medicijnen heeft genomen, dan jij niet meer porno kijken kan en domme dingen op die Internet zeggen.


  Maak melding

 20. @ Ronald.

  Je kan geen puppy vergelijken met een mens, je trouwt met een vrouw, ongeacht haar etniciteit, het moet geen probleem zijn ! We leven nu in de twintigste eeuw, en er zijn veel mensen die bekrompen denken zoals B Wakoef.
  Mijn vrouw is van Hindustaanse afkomst en heb er geen problemen mee, ach de kinderen zijn uiteraard van gemengd bloed, maar daar is niks mis mee !

  Jacko


  Maak melding

 21. B.Wakoef je naam verraad het al letterlijk vertaald Klootzak.
  Nu weet ik wie je bent nadat ik je op adres gecheckt hebt.
  De lezers moeten begrijpen dat je frustraties komen omdat je dochter een relatie had met een Creoolse man.
  Dat relaties stuk gaan kan gebeuren maar omdat het een creool was daar til je zwaar aan.
  Ook relaties met je hindoestaanse broeders gaan stuk.
  Dus vergeet wat jaren terug gebeurt is al is het teveel gevraagd.


  Maak melding

 22. Ronald
  Interraciale relaties zijn nergens goed voor, vooral als er kinderen uit voortkomen.
  Als je verliefd bent op een puppy trouw je er toch ook niet mee?

  Volgens mij hebben ze bij jou geboorte het kind weggegooid en de nageboorte gehouden.

  Jij bent zeker 100 procent ‘rasecht’. Een volbloed asshole


  Maak melding

 23. Sommige mensen wilen niet begrijpen.

  Ik ben niet christen, maar zefls christen en God van bijbel zegt dat ras van Abraham moet niet mengen met andere ras.
  God van bijbel heeft stad Sodom en stad Gamorra vernietigd omdat in deze stad veel multi culti geneuk. In deze 2 stad, mensen houden zich niet aan regels van God en iedereen paart met iedereen. Zelfs met dieren. Dat heeft gemaakt woest die God en hij heeft die mensen bestookt met vuur en gedood.

  Daarom mensen moeten houden bij eigen cultuur. Blanke heeft andere cultuur dan zwarte, die heeft ander cultuur dan hindoestaan, die heeft weer andere culutuur dan chinees.
  Elk ras heeft eigen cultuur. Als mensen gaan mengen, dan cultuur gaat kapot.
  Als blanke cultuur gaat kapot, is niet erg. Als zwarte cultuur verdwijnt, is niet erg. Als javaanse en chineze cultuur verdwijnt, is niet erg. Maar als verdwijnt hindoestaanse cultuur, dan komt einde aan wereld, want alleen hindoestaanse cultuur heeft nooit barbarij bedreven en nooit massaslachtingen van ander land en volk gepleegd.
  Alleen hindoestaanse cultuur weet hoe moet brengen vrede in wereld. Zoveel mensen rennen naar India omdat alleen daar zij leren wat is vrede en hoe te ontwikkelen vrede omdat hindoestaans cultuur is cultuur van vrede,
  Je ziet altijd dat als hindoestaan trouwt met ander ras, dan die hindoestaan laat zich bekeren. Die anderen hebben niet respect voor hindoestaanse cultuur, daarom hindoestaan moet nooit trouwen met ander ras want dan hij is bezig te vernietigen eigen cultuur en identiteit.
  Die zelfzuchtige hindoestanen die wel trouwen en kinderen baren met ander ras moeten goed nadenken. Met wie (welk ras of cultuur) gaat hun kind trouwen? Wie wil trouwen met dogla? Misschien alleen andere dogla. Of iemand die niks geef om cultuur.


  Maak melding

 24. Deze filmster Rubia (Gangaram Panday) had een origineel hart en wist aan wie zij een innige brasa moest geven voordat zij heenging. Het symbool van werkelijke integratie en eenheidsgezindheid groter dan Pengel en Lachmon.

  Het is Desirè Bouterse President van de Republiek Suriname.

  Deze foto gaat de geschiedenis in. Het gezicht van Rubia spreekt boekdelen: Bouta jij bent onze redder. On you I lay my head, my hope to make this people of Suriname wake up and realize themself. Namasté.


  Maak melding

 25. Jij dom ben.
  Jij niet lezen en jij niet begrijpe.
  Ik in jou taal schrijve .
  Jij je belachelijk make .
  Jij liever mond stil lezers jou lache.
  Ik zo schrijve in de hoop jij verstaan mij.
  Jij liever wat daroe drinke en hindoestanen waar veel oorlog Thaj mahal india en Moslims Pakistan leren om met elkaar om te gaan.
  Jou mensen alleen oorlog make


  Maak melding

 26. @Henk Molenaar,

  Ik denk Hitker heeft gelijk als hij wil zuivere cultuur door zuiver ras.
  Maar hij heeft ongelijk als wil hij dat bereiken door te vermoorden mensen van andere ras.
  Maar moet je niet vergeten de bijbel. Daar staat dat God heeft uitgeroeid iedereen in Sodom en Gamora omdat alle rassen gingen mengen met elkaar. God wil niet rassenvermenging omdat leidt dit tot afbraak van cultuur. Afbraak van cultuur leidt tot stompzinnigheid. Stompzinnigheid leidt tot gewelddadigheid. Gewelddadigheid leidt tot verdrukking en onderdrukking en vernietiging van spiritueel ontwikkeling.
  Zonder spiritueel ontwikkeling, mens is net als dier. Hij eet, drinkt, maakt kinderen, maar blif hij eeuwig ontevreden en ongelukkig en hij geef andere mensen alleen maar pijn.
  Zulke kant gaat maatschappij op nu.

  @Mope,

  Als die creool zou worden hindoestaan, dan was geen probleem. Maar hij blijf volharden in creoolse nukken, dan hij kan beter oprotten.


  Maak melding

 27. B.Wakoef
  “Zoveel mensen rennen naar India omdat alleen daar zij leren wat is vrede en hoe te ontwikkelen vrede omdat hindoestaans cultuur is cultuur van vrede,”

  Waarom jij nog steeds dan wonen in Suriname dan eikel? Ren, nee vlieg naar Nirvana. Jij geloven in sprookjesverhalen Sodom en Gomorrah. Je denken mensen door god veranderen in pilaren zout? Jij geloven guru, waarom guru en 300 miljoen goden niet zorgen dat 40% alle kinderen van god eten niets hebben in India? Jij monistisch (moeilijk woord)? Ik zweer morgen ik ga verpleegster zeggen jij medicijnen slikt niet en allemaal verkoopt onzin op weblog. Kinderen jou niet meer kopen Internet munten.


  Maak melding

 28. Morenito,

  Moet wel om je lachen.
  Als je met idioten als B.Wakoef in discussie gaat, maak je ze alleen maar sterker.
  Ik doe daar niet meer aan mee.


  Maak melding

 29. Het is duidelijk dat een van die gasten hier op deze site volledig de weg kwijt is. Of deze Wablaf heeft zo zijn eigen interpretatie van de wereld waarin wij nu wonen. Zijn brein vergiftigd door allemaal religieus geleuter. En dan nog het citeren uit de Bijbel, en alles wat in de bijbel staat hier als waarheid poneren. Weet deze WABLAF niet de hele mensheid afstamt van een paar honderden oermoeders die in Afrika hebben gewoond. Wetenschappelijk geverifieerd door de grote genenonderzoek.
  Och, onkunde en onwetendheid is de vijand van de verlichting, van de ratio. Maar ja. Zie wat er al een tijdje in Zwart Afrika gebeurd. Het verstoten van kinderen omdat ze zogenaamd behekst zouden zijn. Waartoe onwetendheid en armoede leidt? Zie ook wat de intellectuele lilliputters van de NDP met Suriname hebben gedaan. RICHTING DE RAVIJN.


  Maak melding

 30. Cochise
  “Ik doe daar niet meer aan mee.”
  Ik weet het. Alleen een beetje geravot, nu een douche nodig haha.

  Anyways de moderatie op dit platform laat veel te wensen over. Willekeur, rascisme en chaos vieren hier hoogtij. De moderator mengt zich nimmer in discussies en heeft totaal niks zinnigs te melden, tenzij hij/zij zich gekwetst voelt, bovendien bestaat er geen blog regelement waardoor niemand weet wat wel en niet algemeen geaccepteerd is. FER. E had het er gisteren al over, als je al te kritisch bent worden je post niet gepubliceerd.


  Maak melding

 31. Henk Molenaar,

  Waarom wil jij per sé rassenvermenging? Waar is dat goed voor?

  Je kunt zeggen dat een mens de vrijheid moet hebben te trouwen met wie hij wil en die vrijheid heeft hij ook, maar heeft een mens het recht zijn eigen identiteit te vermooorden? Want dat gebeurt in een gemengde huwelijk. Het aantal nadelen en minpunten is veel groter dan het aantal pluspunten en voordelen.

  Mensen in een gemengde huwelijk gaan er vaak ten onrechte van uit dat ze een soort pionier zijn. Iemand noemt zelfs het woord feminisme.
  De naakte waarheid is dat men puur uit eigen egoistische bmotieven trouwt en vaak de families er groot verdriet mee aandoet.


  Maak melding

 32. B. Wakoef,

  Mij gaat het meer om geestelijke en fysieke risico’s bij een gemengde huwelijken, maar dat jij er cultuur en godsdienst bij haalt vind ik prima.
  Er rust sowieso al een taboe hierop (gemengde huwelijken).
  De meeste mensen doen net alsof het allemaal heel goed gaat, maar de meeste van deze huwelijken eindigen in een scheiding en veelal ook na decennia.


  Maak melding

 33. Zeer triest hoe mensen over iemands dode rug nog denken dat ze andere rassen omlaag moeten praten ookal ben je hindoestaan ben je nog geboren uit een creool. En rassenvermenging is al eeuwen lang gebeurd daar is jullie ras uit voortgekomen😉 Ik vind het zeer triest dat een vrouw die een boodschap bracht in 2016 nog als slecht wordt afgeschilderd door een paar vastgeroeste debielen die denken dat ze meer waard zijn dan hun buurman, bah dacht dat mijn vaderland beter was dan Nederland, misselijke makende domme onopgeleide hatelijke debielen hier met hun vooroordelen


  Maak melding

 34. De Hindoestaanse cultuur is er een met hypocrisie zelfs ghandi wiens wijsheid ik prees was racistisch . Mensen bleken zich zelf daar om blank te lijken en de mannen vallen bij bosjes voor deze creoolse. Mijn oude buurvrouw van 26 pleegde zelfmoord omdat ze zo ongelukkig was door haar families eisen. Sprong voor de trein en liet twee zonen achter. De cultuur jn India is gebaseerd op witheid en op tv zie je alleen maar wit. Kleine meisjes worden verkracht en dit heeft allemaal niks te maken met het origin de pikzwarte Hindu die een broer is van de andere zwarte aartsvaders. En melanin doorgeeft. Nee hindus mixen wel met Afghanen en witte mensen om hun eigen ras te wassen en cultuur aan te passen aan de witmens. Domme oude boer


  Maak melding

 35. @B.Wakoef en Ronald” Ieder bevolkingsgroep kent en weet waar hij vandaan komt de afgelopen 1000 jaren,alleen de Afro-diasporas geloof dat zijn geschiedenis in de Americas is begonnen, terwijl hij een lange en rijke roots van duizenden jaren heeft,als de verloren stammen van Israël ,maar door het creëren van het Babylonische systeem om multiculturele samenlevingen te bevorderen,en om afbraak van de eigen identiteit en cultuur,en zo de mensen materialistisch en koopziek(hebzucht) te maken in stedelijke gebieden, zodat grote multinationals alle grondstoffen voor een habbekrats, rijke vruchtbaregebieden door corrupte regeringen landroof laten plegen op de oorspronkelijke bewoners in Suriname en Wereldwijd.


  Maak melding

 36. Ira, waarom was het privé leven van deze vrouw een grote puinhoop? Ik vind het moedig van haar en van de Hindoestaanse gemeenschap die haar en de Hindoestaanse figuranten hebben gesteund om deze rol(len) te vervullen. Ik had het daarom ook niet verwacht dat het leven van deze vrouw door een hel zou gaan, alleen maar omdat ze de rol van Rubia vervulde. Zeer triest om dit te vernemen. De Surinamers hebben samen nog een lange weg af te leggen.


  Maak melding

 37. @RobG, ik heb haar persoonlijk gekend en vind het niet netjes om te vertellen wat ze gedaan heeft.

  Je hebt gelijk om aan te geven dat de Hindoestanen en lange weg hebben om af te leggen.


  Maak melding

 38. @Love, als je ooit beroemd bent geweest, en vooral voor mensen die het vereerd hebben gedaan, zal er altijd over hen gepraat worden. Dit is normaal.

  -Straks als er een geschiedenisboek over deze vrouw geschreven zal worden zal men alles uit de kast moeten halen om op papier te zetten.
  Het goede zoals het kwade. Het is nu afwachten!!!!


  Maak melding

 39. Kondremangs,
  Het ontaardt hier weer in dezelfde tegenstellingen cq meningsverschillen op de site. Het blijft interessant hoe betrokken we zijn (ieder op zijn/haar manier) bij onze switi Sranang.
  Ik heb de film 5 a 6 keer al gezien en iedere keer ontdek ik meer en meer over de complexiteit in al haar facetten van onze Surinaamse samenleving.
  De film Wan Pipel (gemaakt rondom de Onafhankelijkheid)was zijn tijd ver vooruit…….de hoofdrolspelers(Borger en Rubia) hebben het toen aangedurft om de verbintenissen en tegenstellingen van de toenmalige Surinaamse samenleving aan het licht te brengen; met alle gevolgen vandien (vooral voor Diana).
  Welke lessen heeft Suriname hieruit geleerd?
  Helaas hebben de politici vanaf 1975 GEEN lessen geleerd om ons volk te verbinden….want ze zijn nog steeds bezig om de verschillen te misbruiken, die er tussen de verschillende bevolkingsgroepen zijn.
  Eens zal het Surinaams volk de visie van Wan Pipel waarmaken.
  Kondremangs, kijk nogmaals naar Wan Pipel met een historische bril vanaf 1975.
  Diana; GRANTANGI

  TIME WILL TELL, Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 40. Dat was en is racisme in Soerinaam geweven in creoolse geest blijkt dat uit op dat het bij la parra nooit is opgekomen om rollen om tedraaien: een hindoestaanse man die trouwt met creoolse.

  Welke creoolse actrice zou spelen willen deze rol? Geen enkele! Bovendien de creoolse gemeenschap zou maken haar leven een hel.
  Mensen klagen alleen over hindoestanen dat zij hebben die vrouw Rubia (Rupia, ze deed voor geld) slecht behandelt, maar hoe goed zouden zij zelf creoolse actrice dan hebben behandeld?
  Laat creolen geven antwoord hierop!!


  Maak melding

 41. Hindoestanen hebben helemaal niet lange weg te leggen. Ze moeten gewoon niet vermengen met andere rassen is mijn mening. Wereld staat niet te wachten op nog meer dogla’s, mulatten, tattoos, albino’s enz.


  Maak melding

 42. @Love,

  Jij zit te kirren onzin.
  Jij zegt toch niet ook dat blanke mensen haten hun eigen kleur dat zij in zomer vol bloot liggen in zon om te krijgen donker kleur? Desnoods met risico van huidkanker!

  In India wordt al eeuwen opgekeken naar blanke huidskleur. Al eeuwen voordat kwamen daar blanken. Heeft niets te maken met Europeanen, maar is een gelukssymbool daar. Omdat bijna alle Goden in Hindoe religie hebben lichte huidskleur. Men wil lijken op zijn/haar God en ook omdat dat geeft maatschappelijke voordelen.


  Maak melding

 43. @ B.wakoef,
  Jij zegt dat men wil lijken op zijn/haar God omdat dat maatschappelijke voordelen geeft.
  Geef 3 punten waaruit blijkt dat je dat zegt.
  De lezers kunnen misschien wat van je leren en ik natuurlijk ook.


  Maak melding

 44. De Lamme kijkt naar de overledene en ziet verdeel en heers
  Ziet de koloniale geschiedenis van Suriname, hoe wij samen hier ook kwamen Verschillende etniciteiten,
  zie wan pipel van Pim de La Parra, ziet Rubia (Diana Gangaram Panday, Borger Breeveld) en Roy

  DDB ziet zichzelf met verdeel en heers, ziet de ingreep van 25 februari 1980 in de Republiek Suriname, ziet 8 december 1982 moorden, ziet nov Moiwana86 moorden, ziet het verval van Suriname, zie Sranan Skeer telkens als hij aan de touwtjes trekt, ziet hoe hoe de rijkste man van Suriname geworden is en gangsters om hem heen die blij zijn met de korreltjes, ziet hoe het volk pinaart, ziet dat er geen welvaart en welzijn bij de bevolking is, ziet de natuurrampen in Suriname, ziet dat hij zelf erger is dan een natuurramp.

  Ziet dat wan pipel op papier bestaat, maar dat een ieder op zijn eigen ( criminele) manier zal moeten overleven in onderontwikkelingslanden. Zie dat hij kan overleven door van Suriname een machtsstaat te maken en wetten en internationale wetten aan de kant te zetten.

  De Foto spreekt voor zich. DDB ziet in Rubia ook hoe hij ook zonder roem en eer ook ten onder gaat.

  Rubia heeft geprobeerd een lampion voor alle Surinamers te zijn, hoe wij wan pipel moeten zijn, alleen gaat dat veel langer duren.

  DDB probeert met macht en ziet dat het niet werkt en dat het alleen om hem zelf gaat en heel triest is.

  Suriname, Surinamers, wan pipel heeft nog een lange weg te gaan. Eenheid in verscheidenheid kan wel bestaan, maar dan moet men de algemene doelen voor al die verscheidenheid heel goed voor gaan.

  Anders gezegd: De Surinamers bestaat niet, ok. alleen op papier.

  DDB kan deze foto boven zijn bed ophangen en die van
  Rubia (Diana Gangaram Panday en Borger Breeveld) Roy er naast. Hiermee kan dan worden aangegeven, hoe hij het tegenovergestelde is van Wan Pipel, nl een natuurramp.

  Rubia (Diana Gangaram Panday) R.I.P.

  Recht en Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 45. @Mope,

  Lees goed hoor.

  Sommige Sadhoe’s in India smeren lichaam met as om zo te lijken op Heer Shiva.
  Kinderen worden opgemaakt als de kleine Heer Krishna.
  Op feesten, vrouwen dossen uit zich als Srimati Radha Rani.

  En uiteraard jij kan zien de maatschappelijke voordelen. Kijk maar naar tv daar. Bijna alle nieuwslezer(essen)s zijn licht van kleur. Of worden geschminkt zwaar.
  Dus als ben jij licht van kleur in India, jij komt eerder aan baan. Net zoals hier, als kan jij praten (liegen) vlot, jij komt eerder aan baan.
  De fascinatie van Indiers voor lichte kleur is al eeuwen nog voor kwamen Europeanen daar.

  Overigen, Wan Piepel was propagandafilm van Arron om te verleiden hindoestanen tot rassenvermenging.
  Ooit afgevraagd hoe dan moet uit zien die eenvolk na die rassenvermenging? Dan blijft geen creool over, geen hindoestaan, geen javaan, geen chinees, alleen maar soor Quasi Modo.


  Maak melding

 46. @ B.Wakoef jij lijkt ideeën te hebben van iemand die in India geboren is.
  Achter is qua ontwikkeling en zijn eigen mening ventileert.
  Wat wil je met je geloof bereiken.
  Volg je journaal en ben je op de hoogte van het kwade.
  Heb je ooit van oorlogen gehoord.
  Weet je dat de vluchtelingen die Europa binnen komen verjaagd zijn door hun eigen mensen.Er gedood wordt in de naam van Allah.
  Dus misschien bedoel jij het goed maar op deze podium sla jij de plank mis.
  probeer om het geloof achterwege te laten.
  Wedden dat het je niet gaat lukken.
  Lees alle reacties op dit forum dan heb je een beter beeldvorming.
  Jij bent zo populair op deze site dat je iedereen hebt gepasseerd en een trofee eigenlijk moet krijgen van de irr.. Eikel.
  Waarom is je nick name b.wakoef weet je wat het betekent dat betekent dom.
  Reageer je om reacties uit te lokken.


  Maak melding

 47. Rubia kan gezien worden als Suriname/rs. Rubia is de toestand van de Republiek Suriname/Surinamers en wat het land meemaakt en welke kant het ook opgaat met Suriname/Surinamers

  Men kan de naam van de republiek Suriname momenteel beter veranderen in Rubia en de Surinamers Rubias noemen. Sranan Skeer is niets anders dan Rubia/s skeer./Rubia/s gaat/gaan dood.

  Rubia is dus meer dan Wan Pipel en kan heel veel naar Rubia in Suriname genoemd worden en verwezen worden. Surinaams dollar = rubias.

  De Julianatop mag voor mij part Diana Gangaram Pandaytop genoemd worden, en de Wilhelminagebergte, mag voor mij zo blijven heten, wel genoemd naar Wilhelmina Angelica Adriana Merian Rijburg alias Maxi Linder.

  ( zie hoe een droom/film van Pim de La Parra, Wan Pipel in de wereld gezien moet worden en zie hoe DDB het land/bevolking aan de Wilde kust te kijk/sranan skeer, enz zet in de wereld).

  Rubia is de toestand van Suriname en waar Suriname/rs ook naar toe gaat/toe gaan. Ook de hoop is in Suriname verdwenen en is Suriname momenteel een patiënt aan het beademingsapparatuur van de IMF. Deze leent geld en bepaalt. Hard maar waar.

  Rubia rust in Vrede


  Maak melding

 48. @mope,

  Tot nu toe, niemand heeft kunnen overtuigen mij wat is voordeel en nut van rassenvermenging, behalve dan dat kan men botvieren zijn lusten misschien.

  Feit is dat gaat die cultuur kapot door rassenvermenging. Zonder goede cultuur, mens is net als beest. Als leidt rassenvermenging tot vernietiging van cultuur, dan is heel gevaarlijk voor maatschappij!!


  Maak melding

 49. @B.Wakoef,
  Jij beantwoord mijn vraag niet ben de een Indiër.
  Jij bent goed bezig.
  Veel ervaring heb je met geloof ik niet want benne beetje dom.
  Jij benne goed en wete wat jij zegge wille.
  Vandaag jij kampioene op deze site.
  Morge niet vergete als eerste te reageren.
  Groetje van surinamie broeder
  Wij alle male mense van houde elkaar.
  Ik schrijve en jij begrijpe daarom ik zo schrijve.
  Bhai groetjes.


  Maak melding

 50. @ Ronald.

  Zie vrijdag 00.19 uur.

  Niet alleen gemengde huwelijk eindigt in een scheiding .
  Mensen die met hun eigen soortgenoot getrouwd zijn, gaan ook scheiden. Soms na één jaar, maar het kan ook na een aantal jaren zijn. Er staat geen garantie op dat je met een soortgenoot voor eeuwig bij elkaar blijft.

  B.Wakoef.

  Waarom ben je zo verbitterd ?
  Heb je soms een nare ervaring met een Neger, of mag je een Neger gewoon niet ??


  Maak melding

 51. @Mope,

  Ik zit te hopen zo dat iemand geef mij slechts 3 redenen waarom is rassenvermenging goed. Maar niemand durft.

  Nogmaal: waarom is rassenvermenging goed? Wie durf? Niet tegelijk allemaal…


  Maak melding

 52. He klootzak,
  Ik ben wat men noemt een Quarterone. Zoek dat woord op in een woordenboek. En van mijn multiculti-afkomst heb ik er helemaal geen last van. Integendeel. Maar dat ga ik niet au plain public vertellen. Ik vertegenwoordig dus alle rassen van heel Suriname. Voordeel: ik mag kritiek uiten zonder beschuldigd te worden van discriminatie. Toch doe ik dat niet omdat ik respect heb voor mijn medemensen zonder acht te slaan op hun afkomst, geloof, ras, politieke overtuiging en seksuele geaardheid. Als je mij jouw adres toestuurt wil ik jou verrassen met het boek “mein kampf” van Adolf Hitler, de man die een superras wilde creëren en bijna alle Joden heeft vergast tijdens de tweede wereld oorlog of reikt jouw kennis en opvoeding niet zover.


  Maak melding

 53. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

  Maar wat een kortzichtige reacties op iemands overlijden en privéleven.

  Ik wens een ieder veel wijsheid, jammer dat veel mensen alleen de splinter in het oog van een ander zien, maar niet de balk in hun eigen oog.

  Liefde brengt de ommekeer.


  Maak melding

 54. Op film gebied prima dat is een bladzijde vol.
  Op privé gebied slecht 10 bladzijden vol.
  Verder laat ik mij niet uit.
  RUST ZACHT.
  MENSEN onnodig om te reageren en overgaan tot de orde van de dag.
  Sterkte aan de familie.


  Maak melding

 55. Hallo meneer B.Wakoef, U zit op dit forum te blaffen over de waanzinnigheden die uw voorouders over de Hindoe cultuur hebben doorgegeven aan hun nageslachten, maar de geschiedenis van Vishnuh (de mens) blijkt toch veel ouder te zijn dan de Veda’s c.q. het Hindoeïsme zoals wij die nu kennen.
  Duizenden jaren voor het ontstaan van de Hindoe religie hadden de mensen toentertijd in India een animistische cultuur, dat later door samenvoeging van inheemse geschiedverhalen door egoïstische Indiase overheersers en aanhang verworden is tot het Hindoeïsme zoals wij die vandaag de dag kennen.
  Terwijl u hier achterlijkheid zit uit te kramen komen veel Indiërs terug op de ware geschiedenis van de oudheid, op de geschiedenis die hun voorouders heeft verborgen gehouden om hun eigen sprookjes waar te kunnen maken met blauwe goden, blauwe helden en bijbehorende godsdienstige idioterie.

  Besef ook dat de Hindoecultuur en Hindoegodsdienst een mengelmoes is van alles door elkaar evenals de Indiase bevolking een mengelmoes is van diverse rassen met elkaar door de eeuwen heen. Het begrip God en godsdienst is veel later ontstaan en is een bedenksel van de kwaadaardige mensheid.
  Niets is raszuiver, ook u niet meneer B.Wakoef, want alles op deze aarde is onderhevig aan verandering. Dit was vroeger al zo toen de aarde nog één vaste platform was. Alles wat de natuur heeft voortgebracht is aan verandering onderhevig, ook nu en voor eeuwig. In het algemeen zijn gelovigen slechte mensen, dit blijkt nu weer uit uw redenering, achterlijk, idioot en krankzinnig.

  En vrede! … dit heeft de Hindoecultuur nooit gekend en nu ook nog niet. Terwijl U uw waanzinnig verhaal over vrede, rassen en godsdienst aan het ventileren was werd u op dat moment uitgelachen en nog steeds door miljoenen mensen over de gehele wereld die het ware verhaal van het Hindoeïsme kennen en verbaasd waren over zoveel domheid die u heeft uitgebraakt.

  Tot slot, ik ben geen filmfan, maar wat wijlen mevrouw Rubia heeft teweeggebracht door haar vertolking in “Wan Pipel” is geweldig. Ik zal haar nooit vergeten, want de mens leeft alleen maar verder in de herinnering van de overlevenden, dus in Memoriam. http://youtu.be/fFD2eKEAWLQ


  Maak melding

 56. Hij kan niet helpen deze man is gewoon door achtergestelde mensen opgevoed.
  Of hij is zelf geboren uit een verkrachting en weet niet waar hij vandaan komt daarom zulke uitlatingen. Ik zou zeggen zak in een bad vol stront WAKOEF !!!!!


  Maak melding

 57. @Eddy-O, @Saath

  Als jullie weten zo veel beter, dan geef dan 3 redenen waarom is rassenvermenging goed?
  Heb je niet argument waarom is goed, dan val ander niet aan.


  Maak melding

 58. @Archie,

  U heeft kletsverhaal van Westerse Indologen geslikt als zoete koek. Zij beweren dat Indiers afstammen van Russen, die moordend en punderend kwamen binnenvallen in India, de zgn. Ariers.
  Zij baseren hun kletsverhaal op hun interpretatie van de Veda’s.

  Maar wat weten niet zij is dat Veda’s zijn geschreven in codetaal. Veda’s zijn samenvattingen van openbaring die Rishis hebben gehad in Samadhi toestand.
  Om te begrijpen wat staat in Veda’s en wat werkelijk betekent, jij moet terug in Samadhi. Alleen heel weinig mensen op wereld vandaag de dag kunnen komen in Samadhi toestand w.o. bijna 0 westerlingen.

  Dus uw kletskoekpraat is genoeg voor westerse publiek, die weet niks, maar maak geen enkele indruk bij mij. Integendeel, het schetst beeld van misleide volgeling van domme Indologen.

  Bovendien, als u had goed gelezen mijn verhaal – zelfs dat loopt niet goed bij u – dan u had gezien dat ik heb over ras en cultuur dat is gekoppeld. Hogere cultuur is in loop van tijd in wereld ontstaan door ras zuiver te houden. Als vernietig je die ras, dan vernietig je die cultuur. Als bescherm je die cultuur, dan bescherm je die ras. In India, dankzij kastenstelsel, die cultuur, dus ook die ras was redelijk goed beschermd. Nu iedereen trouwt met iedereen, dan je ziet die hoge cultuur gaat naar knoppen.

  Als jij praat over vrede, dan jij bedoelt waarschijnlijk niet-oorlog. Jij moet dan dat beter weten. Vrede begint met tripti, met voldoening met weing. Vrede=voldoening met weinig. Wie heeft voldoening met weinig, die is nooit bedreiging voor anderman. Wie heeft nooit voldoening, is altijd hongerig, voor hem is nooit genoeg, hij is permanent bedreiging voor anderen. Zoals westerse landen zijn permanent bedreiging voor andere landen in Azie, in Afrika in Latijn- en Zuid-Amerika. Uw volk, ik neem aan u behoort tot westers volk, is een voldoeningloos volk. Zelfs heel veel is voor u nooit genoeg. U streeft altijd naar meer, nog meer, alles. U bent bereid te vermoorden, te bestoken met bommen en kruisraketten en gifgassen andere volkeren om te krijgen alles. U zet dictators op macht in andere landen daarvoor en u steunt ze. U verslaat de dictators Saddam Hoessein, Gadaffi, omdat ze niet gehoorzamen u, u steunt de dictatorkoning van Saudi Arabie omdat ze volgen u. Zo bent u.
  Weet nog iets: een hebzuchteling kan nooit en nimmer de vrede krijgen. Om vrede te krijgen, eerst moet u afstand doen van uw hebzucht. Bent u bereid daartoe? Nou?

  Bovendien ik vraag u: wat is uw redenering voor pro-rassenvermenging? Wat voor voordeel u ziet daarin? Hoe dat brengt u dichter bij vrede? Hoe dat verhoogt uw cultuur? Of is dat alleen middel voor u om te paren met iemand van ander ras die u vindt aantrekkelijk?

  In grote lijnen: ras is uiting van cultuur. Afrikaanse ras (zwarten) is uiting van Afrikaans cultuur. Europese ras is uiting van Europese cultuur. Indiase ras is uiting van Indiase cultuur enz.

  Christenen en moslims hebben gedaan poging om hun godsdienst op te dringen aan alle andere rassen. Om zo te vernietigen de cultuur van die rassen. Om zo te heersen in wereld zowel door ras als door lage cultuur.
  Als u ziet Europa en Amerika, niet zuiverheid van cultuur is belangrijk voor hen, maar democratie. Zij menen dat als volk kan kiezen, dan volk is vrij.
  Als u ziet India, dan zuiverheid van cultuur is belangrijk daar. Als uw verstand kan communiceren met uw ziel, dan u bent vrij.
  In westen, verstand is in dienst van hebzucht. In India, verstand is in dienst van ziel en ziel is goddelijk.
  Ik hoop heb ik gemaakt u duidelijk een paar dingen.


  Maak melding

 59. Mevrouw Diana Gangaram Panday rust zacht.
  Tot ziens.
  Een grote Surinaamse vrouw is heengegaan.
  Jammer dat de mensen het niet zien.
  Kortzichtigheid en onwetendheid overheersen.
  Moderator waar ben je?


  Maak melding

 60. Aan een ieder die toch nog met de functionele analfabeet op dit forum converseert is hier waarom genetische vermenging de voorkeur geniet boven zijn eigen inteelt.

  Drie karaktereigenschappen – lengte, long capaciteit, algemene cognitieve bekwaamheid – hebben een correlatie met genetische diversiteit.

  Nu weten jullie meteen ook waarom die trol zo achterlijk is.
  De studie is hier:
  nature.com/nature/journal/v523/n7561/full/nature14618.html


  Maak melding

 61. @Morenito,

  Wat geeft aan lengte, capaciteit long, bekwamheid?
  Dat wil compenseren natuur andere nadelen door te vergroten bovengenoemde.
  Dus zelf natuur zien dat is slecht en proberen toch hen gelijk te maken.
  Uw ‘bewijs’ bewijzen dus tegenovergestelde.


  Maak melding

 62. Jezus houdt niet van racism. Er komt een tyd waarin veel hindostaanse vrouwen met creoolse mannen zullen leven. Trouwens het gebeurt nu al en zal meer gaan uitbreiden.


  Maak melding

 63. Om racime te vermijden, nationaal als internationaal was RUBIA DE BEST legendarische dja dja sranang oema. Zij RUBIA, ze moest een nobelprijs verdienen§!!!! Als een moedigste hindoestaanse vrouw heeft ze veel verandering gebracht. Je hebt tegenwoordig echt van deze mix bevolking: hindostaan gemengd creool en ze zijn heel erg mooi. Sranang opo oen ai en wees trots op deze vrouw§!!! EN DEGENE die negatief denken nou ik en RUBIA laten in je in waarde en leeft daarmee gelukkig. Misschien zie je het nogals in als je wijs bent geworden. Rust zacht in vrede, DIANA, onze enigste moedigste dja dja hindostaanse sranang oema.


  Maak melding

 64. Wan pipel 2:
  Roy is weer terug gekeerd naar Holland nadat hij alcoholist is geworden en Rubia mishandeld heeft. Hij heeft geprobeerd terug bij die Hollandse meid te komen maar die heeft allang weer een nieuwe Hollandse man met wie ze nog lang en gelukkig leeft.
  Sommige zeggen dat Roy ergens in Den Haag ( in een kraakpand) dood is gegaan tijdens het zingen van het Surinaamse volkslied na een overdosig vervuilde herione.


  Maak melding

 65. Henk
  Het trieste van alles is dat de oudere hindoestaanse generatie vrolijk verder is gegaan met het doorgeven van de kloof en demoniseren van vriije relaties tussen creolen maar wel goed vinden als hun dochter met een bakra or whatever thuiskomen en meestal op niks en drama eindigt.ik kon het verhaal achter deze actrice niet,maar alleen al bij dit waarbij het om acteren ging kan je nagaan hoe acherlijk en racistisch deze mensen waren en mischien nu nog zijn.evolutie kan niemand tegen houden dat bepaalt de natuur uiteindelijk zelf,dan bedoel ik het mixen van het menslijk ras het zal zelf zijn weg volgen en vinden ,kijk maar om je heen.maar bj deze RUST ZACHT. DIANA GANGARAM PANDAY,we zullen je nooit vergeten je was een pracht vrouw en actrice.moge je daar wel thuisvoelen,,,,,,,,,


  Maak melding

 66. B.Wakoef je bent boos omdat de tijden veranderen het zijn niet meer de tijden dat een vrouw uitgehuwelijkt wordt en haar lelijke monster pas op de dag ziet wanneer ze trouwt, meestal een oude man,en als die man dood gaat dat ze op een brandstapel wordt gegooid ik ben dogla mijn ouders hebben je dan mooi beet en ik ben niet depressief of ziek. Je moet niet denken in de stenen tijdperk,en trouwens hitler zijn oma was kwart joods en zuip niet meer


  Maak melding

 67. Lieve Diana ,
  Je hebt de jongeren van die tijd laten
  weten wat er allemaal is en nog kan komen .
  Dank je wel !
  Heel veel respect!
  Rust zacht, DIANA!


  Maak melding

 68. zelf ben ik met een Hindostaanse getrouwd en ik kon mij geen betere vrouw wensen , ik heb voordien met andere rassen geëxperimenteerd, maar maar na de 2 de dag dating moest ik naar Intermode laarzen, en Jeans halen , want mevrouw moest zondag gaan dansen , gelukkig ben ik ge-switched naar een Hindoestaanse versnelling en ik heb er geen spijt van gehad , en als klap op de vuurpijl kwam wan pipel uit Rubia heeft muren omver gegooid , Respect voor deze Icoon , belangrijker ze is een kind van Suriname


  Maak melding

 69. Allereerst heb ik genoten van deze prachtige vrouw. Jeetje wat was ze toch mooi in hart en ziel en acteren als de beste. De film heb ik als jong meisje aangeschaft zo gek was ik op Rubia/ Diana en alle acteurs en actrice´s. Juf Magroe en man en kinderen en Willeke v. Ammerooi ook. De kunst/inhoud van de film kon ik heel veel uithalen (positief).

  Maar goed ik erger me aan een bekrompen persoon die waarschijnlijk met een baskiet, niet op het hoofd maar in zijn hoofd geboren is, ene WAFWOEF. Ik denk dat hij in een donkere kamertje zit met laptop, opgesloten, waarschijnlijk ter bescherming van zich zelf en de omgeving dus vandaar dat hij zo bekrompen en niets van de wereld weet. Komt hij ooit naar buiten en alle verandering tegen komt dan is hij niet meer te houden. Wie met hem het waagt om met deze WAFWOEF naar buiten gaat om hem uit te laten DOE HEM AUB EEN RIEM OM.


  Maak melding

 70. De famleden van deze dappere vrouw wil ik graag condoleren.
  Ik vraag me alleen af waarom dr zoveel mensen zoch zo ergeren aan iemand die het surinaamse dagelijks leven uitbeelde.
  Laat deze vrouw toch rusten aub…ik vond haar top id film en gedurfd!
  Jammer dat men met deze film ook discriminatie naar boven gekomen is die heden nog steeds zo is zoniet erger.
  Zonde dat men de film voor de rascisten anders gezien werd…dit zou eigenlijk niet mogen,elke keer lees ik op deze site iets over racisme!!!!
  Surinamers na zolang samen geleefd te hebben moet men zich schamen!!!
  Dit komt helaas niet meer goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.