Suriname liet geld overvliegend luchtverkeer liggen

20

PARAMARIBO, 17 feb – Suriname heeft jarenlang veel geld laten liggen. Niet alle penningen voor het vliegen over Surinaams grondgebied kon worden geclaimd. De luchtvaartautoriteiten willen radicaal kappen met het verleden.

Moderne apparatuur moet garanderen dat alle rechten worden geclaimd. Niet langer zal het overvliegen van buitenlandse vliegtuigen handmatig worden bijgehouden. Minister Andojo Rusland van Transport Communicatie & Toerisme is blij als een kind. Menselijk falen zal niet langer een factor zijn. Het zal veel verschil uitmaken. Suriname liep jaarlijks ongeveer een kwart mis van wat er te halen viel.

Geschat wordt dat voortaan per jaar ongeveer een miljoen dollar meer verdiend kan worden. “We gaan vooruit”, zei Rusland bij de presentatie van het automatische factureringssysteem. Het systeem wordt geïnstalleerd op de luchthaven te Zorg en Hoop. Het personeel wordt de komende getraind. Verwacht wordt dat dan meteen gebruik kan worden gemaakt van de output van het systeem.

Bekijk ook:

20 REACTIES

 1. Rusland is verkeerd bezig. Rusland bombardeert zomaar onschuldige mensen. Het moet afgelopen met Rusland.
  Rusland moet zich niet met Suriname bemoeien.

  Putin laat Suriname met rust. Wij willen geen apparatuur van jullie in Suriname !!!


  Maak melding

 2. Ik hoop dat men ook de luchtverkeersleiders op Zanderij heeft getraind in het bedienen van de moderne radarapparatuur om vliegbewegingen te volgen. Het materiaal van hen was reeds eerder aangeschaft maar de bedieners hadden niet de vereiste brevetten in hun bezit. In combinatie met het nieuwe systeem dat op Zorg en Hoop wordt geïnstalleerd moet het nu mogelijk zijn om een waterdichte dekking te hebben. Ik ga ervan uit dat men op Zorg en Hoop ook dag en nacht de vliegbewegingen boven Suriname zal monitoren.


  Maak melding

 3. Ik heb een link geplaatst zonder www. Plaats vervolgens www voor deze link, open de website en Scroll bijvoorbeeld naar de diverse regio’s o.a. het gebied in en Suriname. Geniet van de techniek

  flightradar24.com/47.25,13.98/6


  Maak melding

 4. Beste Marron, hier wordt niet het land Rusland bedoeld, maar de minister die Rusland heet van zijn achternaam 😉
  Ik vind het zelf een hele goede zaak dat deze stap is genomen, vooral gezien er de afgelopen jaren dus veel geld is misgelopen.


  Maak melding

 5. Tja, zo vaak wordt er ook niet boven Suriname gevolgen. Op flightradar zie ik dat er het meest langs de grenzen en de kust wordt gevolgen. Als maatschappijen nu moeten betalen denk ik dat ze om Suriname heen zullen vliegen. Is niet zo dat ons land onder een drukke luchtroute ligt.


  Maak melding

 6. “Suriname liet geld overvliegend luchtverkeer liggen”.

  Dit is niet waar, men had moeten schrijven:
  “Suriname door incompetentie niet in staat geld overvliegend luchtverkeer te innen”.


  Maak melding

 7. Aboikoni,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Ik kan niet oordelen wat allemaal over het bos vliegt, maar we moeten ook weer niet doen alsof boven ons land zo druk wordt gevlogen, dat dit de kip met de gouden eieren is.
  Niettemin vind ik het wel een goede zaak, dat allerlei verouderde apparatuur op de vliegvelden is vervangen door high tech.
  Nu de bediening nog.


  Maak melding

 8. @Henkes, ik ben het volledig met jou eens ! Als ik de leiding bij deze autoriteit zou hebben gehad was mijn policy, een ieder die toestemming vraagt om over ons luchtruim te vliegen wordt gelijk een factuur toegestuurd. Ook al zou het overvliegen naar 1 jaar plaatsvinden, gewoon iedere aanvraag gelijk belasten.

  Als je het naderhand niet eens bent geweest met het factuur omdat de vlucht niet zou zijn uitgevoerd, dan moet je maar het tegendeel gaan bewijzen als air carrier !

  As simple as that !

  @RobG, thanks voor deze link. Very usefull !


  Maak melding

 9. Hahahahahahaaaaa…deze Rusland ziet ze vliegen.
  Zo gezegd en zo gedaan..ndp style!!

  Hahahahaaaaaa…misschien gaan we deonzichtbare vijanden eens eindelijk boven onze luchtruim zien vliegen…Ahum….ik bedoel in onze dromen


  Maak melding

 10. RobG.

  Wat wij niet (kunnen) waarnemen zijn de Amerikaanse drones die periodiek boven Suriname vliegen.
  Overigens bepaald niet alleen boven Suriname.
  Er is uit de lucht zoveel informatie beschikbaar over ons land, dat wij daar geen enkele weet van hebben.
  Daar is een flight-radar niets bij vergeleken.


  Maak melding

 11. @RobG,

  Dat is ook wel zo. Maar ja we zullen het zien. Ben benieuwd naar die jaarcijfers. Ik vind dat men het mooier maakt dan het is.

  @Cochise,

  Ja ik vind het ook een goede zaak hoor. Op luchtvaart gebied behoort de technologie up to date te zijn en moet men niet de nadruk leggen op de winst die ze eruit kunnen halen zoals dit artikel weergeeft.


  Maak melding

 12. Wanneer wordt FIOD ingestalleer ….fiscaal inlingting opsporing dienst. Dan is achter kassa.en dan wordt vragen gesteld hoe zijn jullie aan die vermogen gekomen kan je niet bewijzen 5 jaren terugwerkende met 100% boete betalen


  Maak melding

 13. Cochise, het blijft niet alleen bij Amerikaanse drones die men niet kan traceren maar ook speciale Amerikaanse militaire vluchten boven Suriname geven de Amerikanen niet door aan de autoriteiten.De binnenlandse vluchten in Suriname kan je ook niet zien op flightradar,maar de vluchten van grotere vliegtuigen vanaf Paramaribo naar het buitenland zijn wel te volgen.


  Maak melding

 14. elke verkeersvliegtuig moet toch constant een code zenden waarmee het geverifieerd kan worden? Dat Suriname dit apparaat nu heeft om de code op te vangen en te checken en automatisch een factuur uit te draaien en te verzenden is een goede zaak.
  Vervelend wordt het wanneer de piloot die code uitzet. Dan mis je toch je inkomsten, tenzij je kan aantonen dat er toch over het land is gevlogen.
  Sommige landen schieten toestellen die de code hebben uit staan en zich niet identificeren, gewoon neer. Suriname heeft die mogelijkheid niet.


  Maak melding

 15. RobG

  Alles met een transponder is herkenbaar. Militaire vliegtuigen hebben een transponder op basis van Friend of Foe zodat men vrienden niet uit de lucht schiet.

  Dan het laatste Holland Signaal (nu Thales) heeft radar apparatuur (dat zwarte ding dat op het dak staat in Hengelo) dat echt alles ziet (ook de Stealh).

  Het is maar hoe veel je wilt investeren ($ 100.000.000 plus) en welke technologie je kunt inzetten.


  Maak melding

 16. Ha ha ha wat een mop, wat deze regering goed in is moppen , leugens , indianen verhalen te vertellen, deze mensen beginnen nu te hallucineren. Straks gaan ze een radar uitvinden waar ze van dromen kunnen cashen. Ha ha ha haha . Wie gaat achter die jumbo’s vliegen en dwingen om te betalen. Met rijst vliegtuigen, helicopters of met je bek HA HA HA HA HA ik amuseer me plat


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.