‘Subsidie energietarief nodig voor armste Surinamers’

37

PARAMARIBO, 16 feb – De armste huishoudens in Suriname zou subsidie moeten krijgen. Veel huishoudens en ook kleine bedrijven kunnen de nieuwe stroomtarieven niet aan. Dit stelt Rabin Parmessar, scheidend parlementariër (NDP) en directeur van energiebedrijf EBS. De nood is hoog.

Dat geldt zowel het noodlijdende EBS als de armste burgers. Parmessar zei in het parlement dat goed gekeken moet worden naar de situatie. Hoe dan ook, de oude manier van subsidiëren gaat niet meer. De zogenaamde objectsubsidie, waarbij de overheid voor iedereen inkomt, moet worden afgeschaft. Alleen voor de allerarmsten moet geld worden vrijgemaakt, bepleitte Parmessar tijdens de bespreking van de wet op een energieautoriteit.

De subjectsubsidie moet ook garanderen dat EBS blijft draaien. De wet op een Energie Autoriteit Suriname moet in het licht worden gezien van hervormingen. Die hadden al lang moeten gebeuren om de energiebranche te moderniseren. “Wij moeten helaas vaststellen dat inde afgelopen drie en veertig jaar er geen relevante wet- en regelgeving is geproduceerd voor de elektriciteitsvoorziening”, aldus Parmessar.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. Politici in Suriname doen er goed aan te stoppen met hun krabbengedrag en onmiddelijk in actie te komen (productie scherp opschalen) omdat de prijs van olie vandaag eindelijk weer scherp is gaan stijgen. Goud heeft een kleine terugval van 2.26%, omdat wereldwijd aandelenmarkten in juich stemming zijn maar is toch nog 14% hoger dan aan het eind van vorig jaar.

  Brent is vandaag $34,69 en West Texas Intermediate $30,74 per vat.

  Als alle neuzen voor de verandering nu eens een keer dezelfde kant opwijzen kunnen de verantwoordelijke ministers en de president misschien een iets positiever toekomst scenario aan de samenleving en het IMF/WB/IDB presenteren.


  Maak melding

 2. De armste huishoudens in Suriname zou subsidie moeten krijgen. Veel huishoudens en ook kleine bedrijven kunnen de nieuwe stroomtarieven niet aan. Dit stelt Rabin Parmessar, scheidend parlementariër (NDP) en directeur van energiebedrijf EBS.

  Parmessar weet je wel wat je nu teweeg brengt? Een stampede van een groot deel van de mensen in Suriname.
  Want daar reken ik ook de vreemdelingen in Suriname zoals de Brazilianen, Haitianen, Guyanezen etc.
  Ik denk dat je het hebt over 60% van de inwoners. En waarop is deze armoedegrens gebaseerd?
  Ja Parmessar jij betaald je interne onderhoudsmedewerkster ook maar 350 SRD per maand (heb ik vernomen). Dit is nog minder dan de AOV.

  NDP vraagt het volk om niet te protesteren door geld aan hen uit te geven.


  Maak melding

 3. De president heeft het voorstel van Parmessar al op 4 september vorig jaar naar DNA gestuurd met een behoorlijke onderbouwing, dus is het een schot voor de boeg van ons aller Regilio Dodson (de milieu jihadist) die ontzettend veel tijd over heeft voor allerlei akkefietjes maar die dit voorstel niet snel oppakt. Uit het voorstel:

  “Uit de geschiedenis van de energiesector blijkt dat de Staat, om onder meer de leveringszekerheid te kunnen garanderen, in 1981 alle aandelen in de N.V. Energiebedrijven Suriname heeft overgenomen.

  Voorts heeft de Staat middels het verstrekken van objectsubsidie de prijs voor elektriciteit betaalbaar gehouden. De Staat heeft aldus middels aandeelhouderschap en een subsidiebeleid de publieke belangen in de elektriciteitsvoorzieningssector weten te waarborgen. Echter, de verstrelcte subsidie vertoont reeds jaren een stijgende trend en maakt thans een substantieel deel uit van de overheidsuitgaven.

  Het gevolg hiervan is dat niet de afnemer, maar de belastingbetaler steeds meer zou moeten betalen voor het verbruik van de afnemer. Het behoeft geen betoog dat dit systeem, waarvan geen stimulering tot doelmatige productie en doelmatig verbruik uitgaat, niet te handhaven is”

  Het enige dat Parmessar dus verweten kan worden is dat hij niet energiek genoeg heeft aangedrongen op een amandement en zo een kans heeft laten schieten. Kan ook niet anders als je dan al weet dat je wordt vervangen door een nieuwe snuit aan de trog.


  Maak melding

 4. Maar ook aan de allerarmsten moet duidelijk worden gemaakt dat men bewust en zuinig met energie zal moeten omgaan.
  Heb onlangs in Su gezien dat er diverse verlichtingen in een woning overdag onnodig aan staan.
  Er stond ook nog een ventilator heel de dag aan in een ruimte waar nauwelijks iemand aanwezig is (sommige woningen hebben meerdere ventilatoren in beweging).

  Ook de airco units in sommige woningen staan onnodig te loeien omdat de betrokkene wil dat er altijd een aangename temperatuur heerst in de ruimte die hij zo af en toe betreedt.

  De meeste Surinamers zijn door de laatste verhoging van de energie tarieven niet minder stroom gaan verbruiken, maar leven op dezelfde voet door.
  Ergo, ze hebben er niets van geleerd en blijven maar klagen dat ze voorheen 30 srd per maand betaalden en nu opeens meer dam 100 srd !

  Van mij mag er een 2e aanpassing van het stroomtarief volgen die wat meer marktconform is en hopelijk dat men dan gaat beseffen dat ze zelf hun stroomrekening in de hand hebben en zelf de oorzaak zijn van hun ellende.


  Maak melding

 5. Jimmy misschien kan je ook solliciteren om de toiletten daar schoon te houden.
  Dan kan je tenminste iets betekenen voor de samenleving.
  Dan kan je ook zien dat jij als steun trekker moet werken voor je geld.


  Maak melding

 6. Parmessar ziet zijn salaris in gevaar komen.Even tellen wat hij allemaal vangt.Pensioen DNA lid.Onkosten vergoeding DNA lid.Directeur 18x salaris EBS. Wat vergeten?


  Maak melding

 7. Politici in Suriname doen er goed aan te stoppen met hun krabbengedrag en onmiddelijk in actie te komen (productie scherp opschalen) omdat de prijs van olie vandaag eindelijk weer scherp is gaan stijgen. Goud heeft een kleine terugval van 2.26%, omdat wereldwijd aandelenmarkten in juich stemming zijn maar is toch nog 14% hoger dan aan het eind van vorig jaar.
  Brent is vandaag $34,69 en West Texas Intermediate $30,74 per vat.
  Als alle neuzen voor de verandering nu eens een keer dezelfde kant opwijzen kunnen de verantwoordelijke ministers en de president misschien een iets positiever toekomst scenario aan de samenleving en het IMF/WB/IDB presenteren.


  Maak melding

 8. Lieve mensen. Uw regering wilt u dom houden. De regering onthoudt jullie van essentiele info om zelfvoorzienend te zijn.

  Misschien moeten jullie ook de hand in eigen boezem steken en je afvragen of het wel of niet mogelijk is om toch rond te komen ondanks de torenhoge prijzen.

  Mijn adviezen aan jullie:

  Wek je eigen energie op. We hebben de zon in overvloed. Met een eenmalige investering kan je je eigen stroom opwekken.

  Kansen genoeg voor Godo en Schakel om huishoudens een lening tegen zachte rente te verstrekken.

  Verbouw je eigen groente/fruit. Denk aan tayerblad,klaroeng, boulanger, kouseband etc etc… stop met het kopen van bespoten groente. De meeste landbouwers denken alleen maar aan hun geld. Het maakt hen niks uit of je ziek wordt of doodgaat door vergiftiging.

  Zorg voor een goede eiwitbron. Koop kuikens. Deze kan je goed verzorgen met rijst, brong brong en Gado dèdè.
  Zo zijn er nog genoeg voorbeelden om toch zelfvoorzienend te zijn en ook besparen.


  Maak melding

 9. Ik denk, dat het aanleggen van criteria wie tot de armsten behoort nog een hele klus wordt.
  Volgens mij zijn hierover geen data beschikbaar in ons land.
  Op zich vind ik dit initiatief prima.
  Het is een vorm van armoedebeleid, die veel (westerse) landen kennen, dus waarom Suriname ook niet.
  Ik ben het met Bigi Sma eens, dat als je niet oppast bijna iedereen voor zo’n subsidie in aanmerking komt.
  Dan wordt het toch weer een verkapte objectsubisidie.


  Maak melding

 10. De bevolking van Suriname bestaat heden uit 3 lagen en ze zijn .
  1 Arm 2.armer 3 armst.

  Vroeger voor 25 feb 1980 was ons situatie veeel meer beter.en heden ziet ons toekomst er triest uit,,,,


  Maak melding

 11. Cochise, Ray, Bigi Sma e.a
  Ik snap dat jullie geirriteerd zijn en reageren op de uitspraak van Parmessar maar houd je even in want naar het blijkt heeft de President al op 4 September vorig jaar een parlements voorstel ingediend om die objectsubsidie te amenderen omdat de kosten onhoudbaar zijn geworden. Het is minister Regilio Dodson die de zaak niet seriues oppakt, en daardoor het probleem verder laat etteren.

  Ik heb al om 12u twee posts geplaatst (die niet zijn gepubliceerd) met links naar het document dat is ontvangen door DNA, en waar niks mee is gedaan, dus denk ik dat jullie je energie verspillen door de schuld bij Parmessar (EBS) te leggen. Het is de niksnut Dodson die er een puinhoop van maakt. Hij heeft veel tijd voor akkefietjes terwijl hij geen oog heeft voor lastenverlichting, en dus zoals gebruikelijk bij die sukkels geen prioriteiten kan stellen.

  Ook is vandaag de prijs van een vat ruwe olie scherp gestegen, maar ook goud staat 14% hoger dan Q4 2015. De oppositie en coalitie doen er goed aan even de vetes te laten voor wat ze zijn en er alles aan te doen om deze kans te grijpen omdat ze dan i.i.g wat positiefs aan de samenleving en het IMF/WB/IDB kunnen melden.

  Kobus Printa
  Alles wat je hebt geschreven is volledig juist maar zlefvoorziening is niet aan Surinamers besteed. men wil het liefst zo comfortabel en zonder al te veel moeite genieten van merk artikelen en andere luxe.


  Maak melding

 12. @ Ray, hoeveel beter was de situatie ‘vroeger voor 25 Feb 1980′ ?? Heb jij daar informatie en/of cijfers over of klets je zomaar in de ruimte. Hoeveel beter was het toen ????

  Vroeger toen Nederland de Surinaamse begroting aanvulde en het land als een bedelaar, gehandicapte en moderne kolonie van Holland in stand hield en zo de wereld in ging was het uiteraard voor jou soort prima !

  Vraag aan jou Ray; ben jij nog steeds afhankelijk van jou ouders als kerel of vent ? Ga jij nog elke dag bij jou moeder langs om jou prakkie te vreten omdat jij niet wil accepteren van hetgeen jou vrouw heeft gekookt ?? Want jou moeder kookt veel beter !

  Ik denk, frankly speaking, dat jij wel zo’n moeders kindje bent en heel veel kletst op dit forum maar in principe heel weinig voorstelt.
  Bewijs het tegendeel vrind !!!


  Maak melding

 13. Morenito,

  Het gaat mij niet om Parmessar.
  Zoals gezegd, vind ik het op zich een prima initiatief.
  Bijna alle westerse landen kennen vormen van armoedebeleid.
  Er moeten echter wel goede criteria worden bedacht om te voorkomen, dat driekwart van de bevolking voor dit subidie in aanmerking komt.
  Dan schiet het zijn doel voorbij.
  In het stellen van goede criteria zijn wij Surinamers alleen niet zo goed.
  Ik verwijs daarbij ook even naar de belastingwetgeving, die zo lek is als een mandje.


  Maak melding

 14. @Morenito
  Kom nou Morenito,
  Parmessar en co is gebleken niet bij machte te zijn om een bevolking van plus minus 400.000; zielen te onderhouden.Keer op keer is het de beruchte zin ….ik ben het niet,het zijn de anderen.’En dan wil dezelfde Parmessar en co water exporteren naar landen met zijn miljoenen aan inwoners zonder een plan te hebben ..Het is niet zo dat surinamers alles gratis wil maar subsidies op vooral sociale fronten is een verantwoordelijkheid van de overheid,maar deze overheid houd liever het geld voor zichzelf.Sectoren die afhangen van subsidies zoals landbouw en veeteelt mogen van de overheid dood bloeden er is altijd nog import Aldus de overheid.


  Maak melding

 15. @Milton
  Voor 25 feb 1980 was de situatie nog leefbaar,Er was geen sprake van een arm Suriname ,met de komst van je baasje zijn we gelijk armer geworden in alles!Jij moet eerst onafhankelijk leren worden van je baasje!!Alle vies en vuil wat hij je voorkauwt slik je in als honing.Met Nederland aan onze zij ghaan we de beste tijden tegemoed ,geen amnestie ,geen vergiffenis en met je baasje als lijder nou die kan niet zonder amnestie en vergiffenis!!Je wilcijfers hebben van toen?!
  Mens ,vraag het aan de mensen die voor jou geboren zijn ,vraag het aan mij …we waren tevreden met de situatie vroeger..nu lijkt het alsof we een langzame dood aan het sterven zijn .Hoor je behalve de ndpers de rest klagen over Nederland?!
  NEE TOCH!!?


  Maak melding

 16. Ray/Milton
  Milton schrijft: ” Ga jij nog elke dag bij jou moeder langs om jou prakkie te vreten omdat jij niet wil accepteren van hetgeen jou vrouw heeft gekookt ?? Want jou moeder kookt veel beter !”
  Zelf had ik het niet zo verwoord maar hij heeft een punt, omdat hij denk ik bedoeld heeft dat we nu allang zelfstandig hadden moeten zijn zonder hulp van buitenaf.

  Zelf maak je ook een valide punt door te aan te geven dat door de vele (vaak onbegrijpelijke) truukjes van de huidige machthebbers we in 30+ jaren nog geen stap vooruit zijn gekomen of dat we één stap vooruit maken we drie terug, en daarom liever onder de koningkrijks paraplu hadden kunnen blijven. Nederland is ons echter wel zat. Ze komen bijv. niet van de Antillen af! We moeten op gegeven moment wel onze eigen broek kunnen ophouden.

  Ray, tenslotte kun je Parmessar niet verantwoordelijk houden voor het voeden van de samenleving. De man was slechts manager bij EBS, dus staat het niet in z’n functie omschrijving. Het is echt niet zijn taak.

  Cochise
  De illegale buitenlanders hebben geen recht op Surinaamse voorzieningen, en ook al hebben ze een wettige verblijfsstatus is het niet zo dat ze daarvoor in aanmerking komen. Een criterium is dat als je van een minimum minimum inkomen leeft, of een alleenstaande moeder met minderjarige kinderen bent je in aanmerking komt voor staatssteun. Niet zo moeilijk.


  Maak melding

 17. De kopstukken van vele kranten zeggen genoeg over de situatie in verworden misdaadstaat Suribabwe olv van de baas der misdaad aka de pleziertent van het land. Naast stijgende, blijvende misdaden vnl gepleegd door vele paars verworden paria’s is de situatie van nu te vergelijken als in het begin van de jaren 1983. Schaarste, smokkel van zowel voedingswaren, valuta, wapens en drugs worden weer schering en inslag. Wat velen niet wilden geloven is nu een werkelijkheid geworden. Back in the eighties. Wahahahahaha


  Maak melding

 18. @ Ray, volgens mij heb jij heel weinig kennis van de Surinaamse geschiedenis en met met name ook van jou eigen geschiedenis vanuit India !

  Vanuit jou reacties en jou uitlatingen wil ik voorzichtig de conclusie maken dat jij een nakomeling of nazaat bent van een ‘Dalit Indier ‘ die naar Suriname is gedeporteerd voor een beter bestaan.
  Ga dit na op Google en zul je dan begrijpen waarom jij op op dit forum zo’n grote mond hebt, maar in India zelf nooit iets zal voorstellen.

  Let wel, ik ben zelf een creoolse Surinamer en heb heel veel contact met bedrijven in Mundra, Mumbai (Nhava Sheva), Delhi, Chennai (Madras), Lahore, etc etc. en all over India.

  India heeft naar mijn idee een groot probleem net als de Indiaase bevolking vanaf 1873 in Suriname !
  India is groot als hun Bengaalse tijgers, maar die zijn allemaal tandeloos ! Zie maar de VHP’ers is Su !

  Vandaar dat de Chinezen hen allemaal voorbij zijn gestreefd.


  Maak melding

 19. @Milton
  Ik ben de nazaat van een Indier.Ik ben een trotse Dalit.!
  Hahhahaaaa,,maar jij als creool ,heb jij geen cotact met je vaderland Afrika?Wat doe jij in mijn vaderland India?Heeft afrika jou niks te bieden ?En weet je wat jij ellendige creool ,Milton?India wordt gezien als een wereld macht en zie leider Modi de wereld rond reizen zonder amnestie of zonder eerst om vergiffenis te smeken.. Indis heft een biljoen aan inwoners dus de problemen daar zijn groot en ze maken er geen geheim van .kijk maar naar Suriname ,een klein land met een klein bewoners aantal en problemen groot van Paramaribo tot India nu we tot de armsten horen kan je gerust zeggen problemen van Paramaribo tot Afrika!!En vergelijk een bengaalse tijger niet met de surinaamse papieren tijger bouta.. Die kan je vergelijken met een luiaard en een lafaard..


  Maak melding

 20. Milton,

  Ik ben het niet met je eens.
  World wide en dan bedoel ik echt wereldwijd zitten bedrijven te springen om ICT-ers uit India.
  Deze mensen zijn echt heel goed te zijn in ICT.
  Bovendien behoort het India vandaag aan de dag wel bij de 10 grootste economische grootmachten in de wereld.
  Waar heb je het eigenlijk over ?
  Waarschijnlijk zijn jouw postings ingegeven door wroeging of haat.


  Maak melding

 21. @Morenito
  Deze regels;: ” Ga jij nog elke dag bij jou moeder langs om jou prakkie te vreten omdat jij niet wil accepteren van hetgeen jou vrouw heeft gekookt ?? Want jou moeder kookt veel beter !”komen van een wanhopige die smeekt om gelijk te krijgen. Zo een iemand lach ik uit vierkant in zijn gezicht!!
  En Parmessar die moet geen onschuldige hier koimen spelen. Hij staat bouta bij sinds de jaren 80!Hoe kan je iemand die heult met een moordenaar dag en nacht,,gelijk komen geven ?!Ik weet niet welke ziekte jou en de ndpers het zo moeilijk maakt!Waar in godsnaam zien jullie een rol van Nederland bij alles wat fout gaat in Suriname?!Zo is de surinaamse mentaliteit . Altijd bang om verantwoording op te nemen,dan kom dan met de beste oplossing en zeg dat jij het niet gedaan hebt maar anderen zoals Nederland!! Lijden jullie aan gezamenlijke waanzin misschien?!Zo plotselinmg is het niet armessar zijn zak!?Die parmessar die een partner in crime is van alles?!Ik had eerlijk gedacht dat jij iemand bent met hersenen naar blijkt heb je wel een kop maar dan een lege kop zonder hersenen.!!!


  Maak melding

 22. Ach wie neemt die Deserteur milton nou serieus.

  Vele van deze grapjurken gaan zogenaamd naar suri en komen de allesweter hier uithangen.

  Hoe haal je het in je hoofd om tegen het volk te zeggen dat ze moeten bezuinigen met elektra en de ventilator niet te lang moeten laten draaien. Die mensen hebben niet eens een ‘ven’ laat staan een ‘tilator’.

  En dan nog de vele lichtpunten, whahahahaha, die mensen die met 15 in een huis wonen hebben beschikken over één zielige gloeilamp.

  Iemand die 5 airco’s in huis heeft kan het betalen, een verhoging meer of minder boeit niet.

  Die Parmessar is ons allen bekend, een charlatan² in het kwadraat, waardeloos.


  Maak melding

 23. Ray
  “Ik had eerlijk gedacht dat jij iemand bent met hersenen naar blijkt heb je wel een kop maar dan een lege kop zonder hersenen.!!!”
  Ray nu overdrijf je. Tel tot tien. Ik probeer het nog één keer rationeel uitleggen: Parmessar klaagt om een regeringsmaatregel die niet is genomen. Nergens anders over. Je beschuldigd de man gewoon van schuld door associatie. Dat kan je niet maken. Wat wil je een grote schoonmaak? Gaat niet gebeuren.

  Doe je dat toch dan ben je op een heksenjacht. Als je zo gepassioneerd en begaan bent met het lot van Suriname, zou ik m’n toon matigen. Het heeft geen zin ruzie op Internet te maken. Alleen idioten doen dat. We gaan het vroeg of laat samen moeten doen. Vertel me ajb hoe we collectief erbovenop komen als we zo met elkaar communiceren?

  Tenslotte werk ik ook in een virtueel team met mensen uit Hyderabad en Mumbai, Kuala Lumpur, Boedapest en de VS. Dit is de nieuwe realiteit Ray, het is fijn dat je trots bent op je afkomst maar je beledigd een heleboel andere mensen waaronder mezelf.

  Probeer je emotie onder controle te houden en laat anderen je niet op stang jagen. Fuck! hoe kunnen we ooit samenwerken als we niet eens anoniem elkaar respecteren.


  Maak melding

 24. Misschien moet iemand op het idee komen niet alle bomen weg te kappen maar ze te houden voor koelte. En misschien kan er adequaat gebouwd worden op hoe de hitte te omzeilen.


  Maak melding

 25. @ Dre, helemaal mee eens, daken breder maken, zodat er minder direct zonlicht op de muren komt, de kamers minimaal 3 meter hoog, en die maffe kleurtjes van de dakplaten weglaten in ieder geval zo licht mogelijk houden, dan heb je eigenlijk al geen airco meer nodig


  Maak melding

 26. @ cochise
  het zal voor jou geen verrassing zijn dat er mensen rondlopen die aan een soort van desi bouterse trauma lijden.
  ray , met name vertoont zeer ernstige symptomen van dat trauma.
  bij gebrek aan argumenten begint ray spontaan te schelden en te beledigen.
  ergens hebben ze wel gelijk om vraagtekens te zetten bij de persoon ddb , maar door de manier waarop ze hun mening ventileren verliezen ze alle respect die je voor ze zou kunnen hebben.
  er is ook een ander trauma gesignaleerd.
  het el vene trauma .
  ene ronald die ook op waterkant komt lijkt ook bezeten te zijn van el vene .
  kritiek uitten op el vene komt je duur te staan.
  het lijkt alsof suriname maar uit 5 personen bestaat , te weten oom lonnie , somo , tokkie , el vene en ddb.
  de hierboven genoemde figuren zijn mijns inziens geen trauma of internet ruzie waard .
  het word tijd dat anderen dat ook gaan inzien.


  Maak melding

 27. Soerinaam regering moet maken meer werk van poep. Surinamer poept veel. Dan al die poep moet regering verzamelen en winnen gas ervan, zoals doen ze in andere arme landen. Hoe meer u poept meer gas u hebt. Poepen dan wordt economiscg voordelig.


  Maak melding

 28. @ Morenito
  Ik ben helemaal niet geïrriteerd. Waar ik mij aan kan irriteren is als personen steeds anderen aanwijzen als het fout is gegaan of fout dreigt te gaan.
  Zelf de schuld dragen en proberen te redden wat er te redden valt kunnen deze personen dus niet.
  Ik zal er enkelen opsommen
  De president van Suriname
  De minister van Justitie en Politie die niet eens in de DNA tegen de oppositie en direct de ABOP kan zeggen “Sorry ABOP maar zo heb ik het niet bedoeld en mocht het zo overkomen dan bied ik u allen nederig mijn excuses” .
  Neen daar is ze te zwaarwichtig voor (letterlijk en figuurlijk).
  Ja en daar irriteer ik mij aan.
  Parmessar die OW overneemt van Abrahams en hem alle schuld in de schoenen schuift terwijl hij met dezelfde Abrahams lekker gaat drinken en gezellig gaat keuvelen.
  Misikaba die Suriname een 2e Dubai beloofde maar anno nu niet eens kan opbrengen door te zeggen “volk van Suriname ik heb mij vergist het word geen 2e Dubai maar ik denk veel eerder een 2e Haïti of een 2e Zimbabwe”
  Ik kan zo doorgaan totdat ik nagenoeg alle DNA leden onder de hamer heb geplaatst.

  Ja Morenito dit is waar ik mij als rechtgeaarde Sranang mang over kan ergeren.
  Als laatste wil ik meegeven “respect krijg je als je het verdient, angst is geen respect tonen en dat is wat NDP jaren aan het doen is”


  Maak melding

 29. Henky penky. Jimmy heeft een stichting met 200 kinderen en leraren opgezet in india.In Indonesië bedden 50 stuks voor kinderen metdown syndroom. Powaka suriname kapitein opgedonderd en ben bezig met internet cafe 10 computers worden maandag verstuurd. En dit alles met eigen geld en ik zou zelfs mensen kunnen inhuren om mijn huis schoon te maken maar zo laag ben ik niet. Dus wat jij schrijft slaat weer nergens op achterlijke idioot.


  Maak melding

 30. Ik herriner me nog dat Bouterse zei toen de olie en goudprijs hoogtij vierden in zijn overmoedigheid dat wij Nederland ontwikkelingshulp konden bieden.Vandaag is de surinaamse bevolking aan het verpauveren.Wij zijn als land diep afgegleden en grote lagen kunnen niet alleen hun stroomrekeningen maar ook hun eerste levensbehoeften niet meer bekostigen.The worst is still to come.


  Maak melding

 31. @
  Ray

  Ray je hebt de keus tussen 2 grootmachten.
  Of je vertrekt naar NEDERLAND OF INDIA.
  Je bent toch een gast in Suriname, tek joe bundru dai haar a dang, opgeruimd staat netjes, je hoeft dan niet meer uit te halen tegen anderen die niet op je music willen dansen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.