Nederland krijgt eigen ‘kroeshaar-academie’

28

Op zaterdag 13 februari opent de Natural Hair Academy haar deuren in Amsterdam, een opleidingsinstituut voor specialistische kappersopleidingen op het gebied van krullend en kroeshaar.De ‘kroeshaar-academie’ is het antwoord op de toenemende vraag naar professionele kappers die met kroeshaar en krullend haar in z’n natuurlijke staat – in het Amerikaans bekend onder de term Natural Hair- kunnen omgaan.

Anders dan bij andere opleidingen leert men hier geen ontkroezingstechnieken. “Steeds meer mensen kiezen ervoor om het eigen natuurlijke haar te dragen. Zij willen terecht bij professionals die verstand hebben van hun haar. We bieden de enige opleiding in z’n soort waar men leert om verschillende krul- en kroes- haartypen te behandelen, te verzorgen, te stylen en te knippen. Van de Europese golven tot aan de Afro coils”, aldus Dominique Chantal Snip, directeur en eigenaar.

Per keer is er plek voor 12 leerlingen die in een traject van 18 maanden worden opgeleid tot ‘Natural Hair Stylist’. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden via de website voor de start in april van dit jaar. Naast de opleiding biedt de Natural Hair Academy ook workshops voor consumenten en cursussen. Want ook thuis zit men dikwijls met de handen in het haar. Haarproblemen als droog haar, haarbreuk en hoe het haar te kammen bijvoorbeeld. Vooral (adoptie) ouders zijn blij met de kennis. “Die workshops zijn steevast volgeboekt”, vertelt Snip.

Sinds 2012 runt zij haar eigen merk en salon genaamd Sheado. Door de vele aanmeldingen die zij kreeg van stagiaires kwam zij op het idee om een praktische kappersopleiding te ontwikkelen. “Kennelijk bieden wij iets dat zij niet leren op de reguliere opleiding. Ik zie mijn initiatief dan ook als een waardevolle toevoeging.” Op diezelfde locatie opent Snip ook haar eigen kliniek waarbij de focus ligt op haar- en hoofdhuid problemen. Snip is hierin gespecialiseerd vanwege haar opleiding Dermatologie.

Bekijk ook:

28 REACTIES

 1. Goed initiatief van je Chantal Snip, dat zwarte vrouwen trots moeten zijn op hun kroeshaar van geboorte, ” A People without the knowledge of their past History,Origin and Culture is like a tree without Roots ” Marcus Garvey .


  Maak melding

 2. @Dre
  DE zaken bekijken zoals het is. Een kroeshaar cademie openen in een land die je erder uitscheld voor je Trieste bestaan?!
  Ongeloofelijk maar waar, toch??!!
  Nouw als zulke berichten het nieuws halen nou dan is het ernstig ….


  Maak melding

 3. ….Hmmmmmmmm…ze lopen niet met kroeshaar omdat ze allerlei wondermiddelen kopen om van kroeshaar tot sluikhaar te maken, Staat mooier zo.. sluikhaar dat niet bij een kroeskop hoort maar enfin…


  Maak melding

 4. Ach zo lang er wat te profiteren valt bij de blanken houden de Surinamers hun mondje wel. Voor de rest is het alleen maar discriminatie en racisme wat de klok slaat. En toch willen veel Surinamers liever in Nederland dan in SU. wonen. Ook zo hypocriet !


  Maak melding

 5. Ray, jouw commentaar slaat als een tang op een gladharig varken. In Nederland wonen er tegenwoordig ook mensen met kroeshaar, waarom zouden ze, los van alle andere zaken, geen kroeshaar academie mogen oprichten in het land waar ze tegenwoordig wonen? Ray, als jij geen kroeshaar hebt, dan is dit bericht niet voor jou bedoeld, je hoeft er dus geen aandacht aan te besteden, niemand zal je dwingen een cursus kroeshaar verzorging te volgen, ga maar ergens anders leren hoe jij moet voorkomen dat je luizen krijgt in jouw glad haar.


  Maak melding

 6. Ha,ha hoi, een goed onderwerp baja, 80% van de Zwarte mensen hier en in de wereld inclusief mijn moeder en zus hebben duizenden euro’s verspilt om gratie wierie! (dogla) te worden.

  Wat zal mijn moeder boos worden als zij dit lees.


  Maak melding

 7. @ henkes,

  Dus jij gaat er vanuit dat alleen mensen met glad (sluik) haar last van luizen (kunnen) hebben.
  Ik zal je uit je droom helpen.
  Op de basisschool zat ik met een creools meisje. Ze had nets als de rest van de klas luizen op haar hoofd en op haar hoofd had en heeft ze nog steeds kroeshaar.


  Maak melding

 8. Goed initiatief waar uiteindelijk velen blij mee zullen zijn. Meeste “normale” kappers (met name buiten de randstad) kunnen met kroeshaar niet echt uit de voeten.


  Maak melding

 9. @
  Yijani

  Als je Henkes van repliek dient waarom Ray niet. Daar reageert hij op want Raytje moet weer een sneer uitdelen naar mensen met kroeshaar. Raytje steun alleen kroeshaar Curtis Hofwijks want die kan hij voor zn karretje spannen.


  Maak melding

 10. @ correctie,

  Waarom moet ik Ray van repliek dienen?
  Dat heeft Henkes al gedaan en terecht ook.
  Ik reageer alleen maar op dit stukje “ga maar ergens anders leren hoe jij moet voorkomen dat je luizen krijgt in jouw glad haar.” door Henkes geplaatst.

  Altijd maar weer de raciale toer opgaan, vraag me af wat voor zin het heeft.
  Voor de duidelijkheid correctie: haast elk nieuwsbericht krijgt een tint discriminatie/racisme mee en daar maakt bijna elke Surinamer zich schuldig aan.


  Maak melding

 11. Ik ben het helemaal eens met Ebony.
  Op het kwakoe festival kon je creoolse dames met kroeshaar op een hand tellen !!!!!

  Beste mensen is mijn waarneming en helemaal niet racistisch bedoeld!!!


  Maak melding

 12. Jiyany, ik heb niet beweerd dat alleen mensen met glad haar luizen kunnen hebben, alle dieren waaronder vissen, vogels, reptielen en mensen hebben luizen. En ja, ik heb me niet vergist; alle mensen zijn zoogdieren al denken sommige, waaronder jij en Ray, van niet.


  Maak melding

 13. Dat is typisch Ray. Op alles wat met de afro surinaamse bevolking te maken heeft, mits het in zijn straatje past, heeft hij iets negatiefs te melden. En als je hem met gelijke munt terug betaalt of wil betalenwordt het door de provider verwijderd of niet geplaatst. Zo kan die gek zijn gang blijven gaan. Hij reageert op alles, maar vraag niet hoe. Terecht, je hebt geen kroeshaar, bemoei je er niet mee als je niks opbouwends hebt te melden.


  Maak melding

 14. @Ebonyen@Adjaiso omdat de meeste zwarte vrouwen hun roots en zichzelf niet kennen en zich laten misleidend door de entertainment wereld van fakezwarte artiesten en sommige van hen bleken zich en grote schulden maken om die chemischeproducten te kopen daarom zijn die buitenlandse fabrikanten heel blij mee, en worden armen steeds armer en rijken worden steeds rijker,door het koopgedrag van de zwarte consumenten in de economie van het Babylonische systeem.


  Maak melding

 15. @ stille en ray. Het is me opgevallen dat jullie bijna nooit wat positiefs te melden hebben dan alleen maar poep uit die put. Het lijkt wel alsof jullie hier een sport van maken. Volgens mij hebben jullie niet echt een leuk leven . Zo’n kroeshaar accademie is alleen maar vooruitgang, acceptatie en ontwikkeling.


  Maak melding

 16. @Bella,

  Dat moet je me even uitleggen, van die vooruitgang, acceptatie en ontwikkeling. Ik denk dat acceptatie ligt aan de manier waarop je jezelf profileert. En daar heeft kroeshaar niets mee te maken.


  Maak melding

 17. De foto van het artikel boven zegt heel veel !!!!
  knappe vrouw met een mooi kapsel.
  Maar zulke afro vrouwen met zo een mooie kapsel zie je nergens rara hoe kan dat ???????


  Maak melding

 18. @
  Ria
  Dat is typisch Ray. Op alles wat met de afro surinaamse bevolking te maken heeft, mits het in zijn straatje past, heeft hij iets negatiefs te melden. En als je hem met gelijke munt terug betaalt of wil betalenwordt het door de provider verwijderd of niet geplaatst. Zo kan die gek zijn gang blijven gaan. Hij reageert op alles, maar vraag niet hoe. Terecht, je hebt geen kroeshaar, bemoei je er niet mee als je niks opbouwends hebt te melden.

  Het valt op dat deze RAY altijd etnisch negatief getinte commentaar levert op een bepaalde groep.waar zal het aan liggen?,,jaloezie ? of een letterlijke tekortkoming ?ha ha. grappig eigenlijk.,,en deze man noemt zich “Surinamer”.alleen solidair met een bepaalde deel van t volk zo te zien.


  Maak melding

 19. @ Henkes,

  Hoe kan je weten wat ik denk?
  Niemand kan voor een ander denken, dus hou je voorbarige conclusie voor jezelf.

  Bovendien heb je duidelijk voor Ray getypt: ga maar ergens anders leren hoe jij moet voorkomen dat je luizen krijgt in jouw glad haar, dus bedoel je daar ook mee dat alleen gladharigen last van hoofdluis krijgen, vandaar mijn reactie.
  Niet verdraaien!!!
  Voor de rest ben ik klaar met dit bericht, ik heb geen kroeshaar, ben zeer tevreden met mijn niet steile sluikhaar.

  @ Ria,

  Er wordt duidelijk met 2 maten gemeten door mensen zoals jij. Vaak genoeg heb ik gelezen hoe creolen hindustanen voor alles en nog wat uitmaken, dan ben je muisstil.


  Maak melding

 20. Ik juicht dit initiatief toe want ik vindt het zo belachelijk en zo beschamend met al die negroïde dames met sluik haar op hun donkere lichaam babababah. En ze gedragen zich net als blanke Europese dames verschrikkelijk. Ze zijn de weg en zichzelf kwijt en ze zijn behoorlijk verwesterd en ze vinden sluik haar mooier dan kroeshaar. damnnnnnn. oelewappersssss


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.