Nederlandse toerist met zika-virus in Suriname overleden

7

Een Nederlandse toerist die het zika-virus had opgelopen, is in Suriname overleden. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Wetenschappers in Paramaribo onderzoeken nu of de doodsoorzaak daadwerkelijk het gevreesde zika-virus is. Vast staat dat de man al voor zijn besmetting andere klachten had.

Volgens de krant zijn behalve de Nederlandse toerist in de afgelopen 2 maanden ook drie Surinamers overleden, die allen het zikavirus hadden opgelopen. De slachtoffers zijn allemaal mannen tussen de 58 en 76 jaar die voor hun besmetting al klachten hadden zoals suikerziekte.

“We denken dat zika in het ergste geval tot de dood leidt. Maar we moeten nog onderzoeken of enkel zika de doodsoorzaak is óf dat het virus bestaande klachten verergert. Het onderzoek moet uitwijzen welke patiënten het meeste risico lopen” zegt John Codrington, hoofd van het laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, tegen het Algemeen Dagblad.

- Advertentie -

7 REACTIES

 1. Het is al een tijdje zo dat chronisch zieke patiënten door artsen wordt afgeraden naar Suriname op vakantie te gaan.
  Suriname is een derdewereldland.

 2. Bullshit natuurlijk dit bericht.

  Nederlandse toerist die onder de bus kwam en zika had is overleden….

  Zo ken ik er nog een paar,

 3. Derde wereld land en dan ..sterven geen mensen in Nederland? ? Of denk je dat ze van uwer zijn …gevaarlijkste ziekte zitten meer in Europa. Ziekte die worden gemanipuleerd. .en worden meestal gedumpt in derde wereld landen
  Soms vraag ik wie zulke landen derde wereld noemen ..waar sommige mooier zijn dan dan …waar velen naar toe reizen ..Dus get my point? ??

 4. Suriname is een rotland waar je ziek word en bijna niets te doen is behalve dat je goedkoop kan eten waar je uiteindelijk diarree van krijgt!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.