Minister erkent illegale acties districtscommissaris

20

PARAMARIBO, 5 feb – De districtscommissaris van het oostelijke district Commewijne, Remy Pollack (NDP), heeft illegaal gehandeld. Of er politieke gevolgen zijn is niet duidelijk. Dit is bevestigd door minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Pollack heeft burgers een lap grond beloofd.

De mensen hebben de gevraagde vergoeding betaald, maar grond hebben ze nooit gehad. De zaak kwam aan het rollen toen de Times of Suriname er melding van maakte. Relyveld zei in het parlement dat de districtscommissaris niet bevoegd is burgers grond te verschaffen. Dat is uitsluitend voorbehouden aan het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Pollack mocht de mensen dus ook niets beloven.

Volgens de bestuursambtenaar ging het om een stuk werkgelegenheid. Op de oude plantage Montresor zouden honderden hectare grond worden vrijgemaakt. De mensen zouden dan begeleid worden bij het opzetten van landbouwbedrijfjes. Pollack zette een stichting op om het verdeelwerk te doen. Hij was voorzitter van de stichting. Na de ruis nam trad hij af. Critici vinden dat de regering moet optreden. Pollack wist immers dat hij illegaal handelde.

Bekijk ook:

20 REACTIES

 1. Daarom koos hij om over te lopen naar het NDP.
  Pollack zag dollartekens die hij niet kon waarnemen bij de NPS dus waar een njang gemaakt kon worden daar is deze hongerige hond naartoe overgelopen want buurman ing djari bing abi njang dus drapé sluipe go.


  Maak melding

 2. @Bigi Sma

  enne het is bekend dat deze schaamteloze honden ook royaal worden beloond voor het plegen van feiten dat het daglicht niet kan verdragen. Deze schaamteloze honden denken dat ze onschendbaar zijn.

  MOREEL VERVAL op en top !!!!

  bakra takkie…lust jij nog peultjes…
  ik zeg..lust jij nog awarra’s…


  Maak melding

 3. Het is waar!!

  Men kiest niet zomaar voor de NDP! Je wordt of beloond of beschermd voor alle illegale aktiviteiten!
  Ga na, de NDP bestaat uit criminelen en criminelen alleen.


  Maak melding

 4. Vroeger had je DC’s met een representatieve en gezaghebbende uitstraling. Deze DC praat en dost zich met sieraden uit als iemand die voor de het gebouw van de Volkskredietbank tegenover de centrale markt hangt en hosselt. Er zitten vast meer NDP toppers achter dit handeltje met grond in Commewijne. Het lijkt mij uitgesloten dat de “grond” koning van Commewijne Abrahams hier niks mee te maken heeft. Pollak heeft niet zoveel macht dat hij met zijn stichting zonder toestemming van een hogere macht Lappen grond kan verkopen aan derden. Het feit dat hij nu nog op z’n post zit ondanks dat de minister van RGB heeft gesteld dat hij illegaal bezig was, sterkt mijn vermoeden dat hier sprake is van invloed van hogere machten..!


  Maak melding

 5. Tide tamara deng paars burikie e go ka go moro vara. Wie eenmaal is besmet met het paars misdadig corrupte virus van baas is gedoemd te verworden als baas. Wahahahahaha.


  Maak melding

 6. Bouterse zegt dat hij eerst goed geïnformeerd moet worden over de kwestie daarna kan hij afhankelijk van de ernst daarvan besluiten of Pollack al dan niet aanblijft als DC…..
  Bouterse liegt zoals wij van hem gewend zijn dat het gedrukt staat..! Ik denk dat hij tijd rekt en aan het broeden is Hoe deze kwestie opgelost kan worden zonder dat de andere NDP toppers die hier de hand in hebben worden ontmaskerd..


  Maak melding

 7. @Robinho

  ” Deze DC praat en dost zich met sieraden uit als iemand die voor de het gebouw van de Volkskredietbank tegenover de centrale markt hangt en hosselt “.

  Dat vind ik een JUISTE en tevens ludieke beschrijving van deze ” Dikke Commissaris ” ( DC )

  Wat nog erbij hoort aan de hand van jou beschrijving is een VOGELKOOI met een ” rep man Rotie ” erin, in zijn hand en een rode zakdoek loshangend uit zijn achterbroekzak.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. En???
  Wat zijn de consequenties voor meneer Remy Pollack?

  De verwachting is dat hij als NDPer wordt ontslagen om daarna op het kabinet als adviseur van de president te werken.
  Neks no fout.


  Maak melding

 9. @ Robinho

  jaaaaaaah !!!! LOL

  Ook nog een tandenstoker in de mond. En met de witte pattas maak jij het plaatje echt compleet.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 10. Waarom doen de gedupeerden geen aangifte als de minister dat nalaat. Deze DC die zich ‘Boutist’ noemt is gedeserteert naar de NDP om te roven. Niets meer en minder. Bouterse MOET op de hoogte zijn van deze criminele praktijken en dat weet Relyveld óók.


  Maak melding

 11. het trieste van dit verhaal is , dat we deze klucht maandag al vergeten zijn.
  er zijn zoveel schandalen die aan het licht komen , dat we nergens van wakker liggen en we nergens meer van opkijken.
  een ndper graaft een lijk op om zijn necrofiele lusten bot te vieren.
  het land was 2 dagen geschokt en nu is het al weer verleden tijd.
  er is zelfs een aanhouding gepleegd die het nieuws niet eens gehaald heeft.
  het zal wel gaan om een zoon van een minister .
  dat betekent dus geen veroordeling maar waarschijnlijk een directie baantje bij een staats bedrijf.


  Maak melding

 12. Jullie zeggen ndp dit ndp dat maar hij komt van een andere partij probleem is juist heel suriname is corrupt van pnder tot boven tot burgers onderling t heeft zolang geduurdt dat t voor iedereen normaal is gewordem een eigen mentaliteit is t geworden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.