Minister pleit voor bouw van kunstmuseum

16

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), staart zaterdag naar een schilderij van kunstenaar George Ramjiawansingh bij de opening van een driedaagse expositie van schilderijen in Gallery Singh. Peneux pleitte bij de opening van de expo voor de bouw van een kunstmuseum. De minister zegt dat kunstbeoefening heel belangrijk is voor de samenleving. Hij spant zich nu in om kunst en cultuur te laten integreren in het curriculum van het onderwijs.

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. De SCHEPPER heeft ieder mensenkind talent gegeven om in verbeeldingskracht,wijsheid en creativiteit elkaar te stimuleren te verbeteren en geestelijk te laten groeien hier op Aarde.” Verbeelding is het scharnier tussen wat een kunstenaar wil en een toeschouwer ontdekt, Het scherpt de geest.


  Maak melding

 2. Aan mister ” Whopper ” van het MinOWC ;

  het lijkt mij NOODZAKELIJKER en VERSTANDIGER dat er EERST geld wordt besteed aan het ONDERHOUD van de VERWAARLOOSDE MONUMENTALE panden in de Surinaamse binnenstad !!!!

  Dus ” Het kunstmuseum van Peneux ” mag wat mij betreft met een tijdschrift over ” Onderhoud in Suriname “, gerust plaatsnemen in de wachtkamer van bouwbedrijf ” Dalian ” !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Kunst is inderdaad heel belangrijk. Maar stel dit even uit zeg. Er zijn nu wel wat belangrijkere zaken te regelen. Begin de binnenstad op te knappen en de begroting op orde te krijgen.


  Maak melding

 4. Kunst zonder cultuur is not done.
  Maak maar eerst een begin met je eigen cultuur op te schonen door al die verkrachters en rovers en overvallers n moordenaars jou cultuur negatief in de schijnwerpers plaatst.
  “Sranang mangs”, vaak word een donkere man als een Surinamer gezien, worden het vaakst met vechtpartijen asociaal gedrag geassocieerd.Dus probeer eerst je imago aan te passen waardoor je cultuur beter in de schijnwerpers komt te staan


  Maak melding

 5. Digi Sma

  “Kunst zonder cultuur is not done.”

  In zes woorden keihard raak.

  Ga eerst de bestaande cultuur onderhouden, dat geeft direct werk voor mensen en maakt de stad leefbaarder.

  Steeds weer plannen lanceren zonder budget staat gelijk aan “het trekken aan een doodpaard dat ook nog eens achter de wagen is gespannen”

  Goede prioriteiten stellen is heel belangrijk. Dit is geen prioriteit.


  Maak melding

 6. Een nieuwe museum zal Suriname wel uit de economische problemen helpen. Pies in mijn broek van het lachen. Ze zijn helemaal van het padje in Suriname.


  Maak melding

 7. Een kunstmuseum ?!
  Hoe gaat een kunstmuseum Suriname helpen?!
  Wordt het een STAATS KUNSTMUSEUM zoals het vroegere staatscassavebedrijf?!Ht lot van staatscassave bedrijf kennen we maar al te goed ,nu nog wachten op de volgende staatsramp gebeuren….


  Maak melding

 8. Zijne excellentie Robert Peneux is niet bepaald het scherpste mes in de la, getuige het debacle rondom zijn optreden in de “Charlie Charlie” marketing campagne, en de orkaan die Suriname vorig jaar troffen. En is verder een uitermate slechte manager die meestal niet weet wat er om hem heen gebeurd.

  Hij was blijkbaar aan het dagdromen toen hij de uitspraak deed, maar wel gelijk heeft dat iedere beschaafde samenleving een nationaal museum-, een operagebouw-, en een concertgebouw heeft om maar te zwijgen van van een nationaal ballet. Daar is Suriname helaas nog lichtjaren van verwijderd.


  Maak melding

 9. Eerst 16 nieuwe scholen en nu een kunstmuseum? Waar haalt deze double whopper het geld vandaan? Stroomlijn eerst het onderwijs maar eens! Een spiegetjes- en kraaltjesmuseum zitten we niet op te wachten!


  Maak melding

 10. Toen ik de paarse ezels hier op WKN probeerde uit te leggen dat de spoorbaan van Bouterse en jozefzoon door gebrek aan geld en het onrendabele karakter van het hele projekt, niet aangelegd zou kunnen worden, werd ik uitgemaakt voor Redi Musu en landverrader die Suriname niet vooruit wilde zien gaan, ik heb nu geen zin om ezels uit te leggen dat ook Peneux zomaar uit zijn nek staat te ouwehoeren.


  Maak melding

 11. Oprispingen van de minister.Dat is de gebruikelijke reactie is mij opgevallen.Is de manjaboom vol met manjas is de oprisping : we gaan sappenfabriek beginnen. Hangen veel knippas aan de boom: we gaan exporteren.

  Zien ze een berg kokosbasten willen ze van alles mee maken om te exporteren!. Komt er een buitenlandse belangstellende koper die zegt: lever me elke week 2 containers valt men achterover van schrik: meneer zoveel hebben we niet. wilt u niet 10 zakken per week? meer hebben we niet en die truck van mijn neef is niet zo goed meer. Is de opkoper een surinamer dan is het antwoord : nee ik lever niet aan jou want je gaat winst maken op me.
  Herkenbaar verhaal door anderen op dit forum?


  Maak melding

 12. Ohio
  Luchtkastelen!

  Alle ministers die weinig of niks met ontwikkeling van het land te maken hebben horen een (media) muilkorf om te hebben. Wat heeft het voor zin om idiote uitspraken te doen die nimmer zullen materialiseren? Shut up!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.