20 Nederlandse zika-gevallen allemaal uit Suriname

12

In Nederland zijn nu zo’n twintig mensen die besmet zijn met het zika-virus. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zei voor de ministerraad dat het allemaal mensen zijn die het virus hebben opgelopen in Suriname. Dat meldt de NOS vandaag.

Volgens de omroep voegde Schippers eraan toe dat de mug, die het virus verspreidt in Nederland “gelukkig” niet voorkomt. Die mug kan in Nederland niet overleven. De minister kijkt met enige zorg naar de situatie in Caribisch Nederland. “Daar zijn die muggen wel en daar helpen we waar we kunnen om ze te bestrijden, maar daar kunnen wel mensen besmet worden.”

Het RIVM houdt de situatie in Nederland in de gaten. Volgende week praat het instituut de Tweede Kamer bij. Het zal dan ingaan op de gevaren van zika en ook vertellen welke geruchten wetenschappelijk zijn onderbouwd. “Dat is belangrijk, want je moet ook wel nuchter blijven over de vraag in hoeverre de mug impact heeft in Nederland.”(Bron: NOS)

UPDATE:
Een Nederlandse zwangere vrouw in Amsterdam zegt dat ze besmet is geweest met het zika-virus. Volgens de vrouw is de ziekte door een huisarts in Suriname vastgesteld nadat ze last had van jeuk en uitslag. De vrouw was toen ongeveer 15 weken zwanger en het kind is gezond, zegt ze.

Bekijk ook:

12 REACTIES

 1. Hij heeft wel gelijk. De muskieten die zika virus veroorzaken komen voor in de zuidamerikaanse landen en het caraibish gebied.Een ieder weet dat de zorg en hygiene in deze landen niet is wat het wezen moet.
  Kijk vb maar,
  Peneux gaat niet de zika virus bestrijden nee hij gaat een kunstmuseum starten.Welke geniet vorkeur hier volgens Peneux?
  Juist ja een kunstmuseum voor de met zika virus besmette populatie!


  Maak melding

 2. Intussen is in Amerika duidelijk geworden dat het zika virus ook seksueel overdraagbaar is, Schippers mag zich daarom, in deze tijd van carnaval, best zorgen gaan maken.


  Maak melding

 3. Wel. Niet. Vreemd. Ik hoop datde rijke landen nu ook gaan helpen in arme landen. Zika bestaat tocb al jaren un Uganda. Toen niet bestreden. Maar nu het verspreid is en bun treft dan lees je 20.mensen hebben Zika alleen de nederlanders zijn mens. Geef nederlanders een reis verbod. Of help. Ook arme landen


  Maak melding

 4. De dengue werd pas bestreden toen mevrouw de voorzitter er door geveld werd en in het ziekenhuis belandde.
  Dit keer moeten een paar duizend Zika muskieten Doekhie aanvallen.Houdt hij tenminste voor een tijdje zijn mond.
  Die blijft ook steeds anderen de schuld geven van zijn eigen falen.


  Maak melding

 5. @ Tante Bep

  Via het AD 28 januari:

  Een team van het Erasmus MC in Rotterdam gaat meehelpen met het onderzoek naar het zika-virus, dat in Zuid-Amerika al duizenden mensen besmet heeft. Het team vertrekt volgende week naar Suriname. Dat meldt RTV Rijnmond.

  Doktoren van het Erasmus MC werken al langer samen met artsen in Suriname. Samen onderzoeken ze welke ziekteverschijnselen precies bij het zika-virus horen en hoe besmette patiënten behandeld moeten worden. Daarnaast hopen de artsen erachter te komen hoe de mug, die de ziekte verspreidt, bestreden kan worden. Door het zika-virus lopen zwangere vrouwen het risico op afwijkingen bij hun kind. Bij volwassenen kunnen verlammingsverschijnselen optreden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.