Parlement Suriname struikelt over eigen terugroepwet

37

PARAMARIBO, 29 jan – De Terugroepwet speelt het parlement danig parten. Een complete vergaderdag ging naar de knoppen. De min of meer verborgen vraag: zijn twee van de medeparlementariërs terug geroepen of niet?

Niemand die er kennelijk een gedegen antwoord op had. Het was een over en weer roepen en argumenteren. Pertjajah Luhur, PL, vindt dat de twee, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, geen lid zijn. Ze zijn teruggeroepen en ze mogen niet meer in het parlement. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons zegt de twee te moeten toelaten. De twee hebben zelf aangegeven dat ze nog lid zijn van PL.

PL-voorzitter Paul Somohardjo noemde de twee partijloos. Hij ging zodanig tekeer dat hij uit de zaal werd gezet. Binnen de coalitie wordt gans anders gedacht. “We moeten de Terugroepwet onder de loep nemen, het is een onding. Somohardjo is de hele dag bezig een interne strijd uit te vechten in het parlement, dat moet hij in de rechtszaal doen”, zei André Misiekaba (NDP). Ook Carl Breeveld (DOE) wil een meer ‘bruikbare’ wet.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. Het is overduidelijk dat alle betrokkenen in deze verachtelijke soap niet bezig zijn met het behartigen van het landsbelang, maar slechts oog hebben voor hun persoonlijk of partijbelang. Intussen stevent heel Suriname af op de onvermijdelijke afgrond.


  Maak melding

 2. het parlement doet mij steeds meer denken aan de Muppet Show,
  Simmons gedraagt zich steed meer als miss Piggy, Misikaba is Fonzie, de rest mogen ze zelf in een nieuwe wet invullen


  Maak melding

 3. Wij wisten het allang De rechters in Suriname hebben geen ballen,ze hebben geen moed en durf!
  Een vonnis is uit. De NDP gewoonlijk heeft geen interesse in wat de uitspraak is.Ze lappen de rechtspraak van de rechters aan hun laars terwijl wij,de rest dus , wel een vonnis van de rechter eerbiedigen tenslotte zijn zij het hoogste gezag in een land..Ons Parlement wordt geregeerd door een roversclubje de ndp maar de surinamers vinden het leuk zo te zien.En Misiekaba moet zijn WAFFEL houden.De bouta amnestiewet die door ons kelen werd gedrukt met alle geweld was zijn idee! Zijn idee om een crimineel vrij te houden !En zijn baas .wel die is geen 1 dag te Boxel verschenen en de bouta vrees is zo erg dat geen enkel echter de moed heeft gehad zijn mars naar Boxel te slepen.Misiekaba , de ndp hond moet zijn mond dichthouden als het gaat om de rechterlijke macht in Surriname!!Zijn baas gaat niet voor de rechter in een rechtzaal om zijn verhaal te vertellen neen hij gaat sprookjes vertellen aan Sandew hira die zijn Eigen ouders aan de duivel verkoopt voor Eigen gewn,broederverrader van het ergste soort!!!


  Maak melding

 4. Hoe zo kan een terugroepwet een onding zijn?
  Welke wetten die door het Parlement zijn aangenomen zijn nog meer ondingen??

  Het was tijdens de vorige regering reeds duidelijk dat Suriname geen democratie kent maar per decreet geregeerd wordt door een dictator.

  Na alle malversaties bij de laatste verkiezingen is duidelijk geworden dat het dictatorschap een stapje hoger functioneert.
  Mw. Simons is een wajangpop van Bouterse en meneer Breeveld heeft zich ingelaten met deze boevenbende. Werkelijk een “doemang”.

  Ondertussen glijdt het land verder af en het beeld dat in mij opkomt is het beeld van de jaren 80.
  De armoede wordt met de dag erger, drugstransporten nemen toe, Cambio’s krijgen de gelegenheid om witwas praktijken uit te voeren, onbenullen krijgen goed betaalde banen waar ze uiteraard niet voor geschikt zijn
  en……………………………………

  Als klap op de vuurpijl wordt in het DNA gefraudeerd en valsheid in geschrifte gepleegd.

  Snap u waarom ze nieuwe auto’s kregen ??
  Is hier sprake van omkoperij of niet??

  En die arme mensen die Paramaribo paars hadden gekleurd en nog 5 riepen, lijden met de dag meer.


  Maak melding

 5. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons kan niet meer objectief en onafhankelijk opereren in de assemblee. Een voorzitter hoort boven de partijen te staan.

  Ze heeft net zoals Van Dijk-Silos, Hoefdraad en nog vele anderen “didibri voorschot gegeten.
  Charters naar Cuba en dure behandelingen, terwijl de gewone man/vrouw in Suriname aan zijn/haar lot wordt overgelaten.

  Dat is de werkwijze van didibri. Hij zorgt ervoor dat ze hem eeuwig dankbaar zijn. Hij herinnert ze er ook steeds aan dat ze voor altijd bij hem in krijt staan. Wiens brood men eet, diens taal men spreekt. Ze hebben hun persoonlijkheid, hun mening, hun ziel, kortom hun hele wezen verkocht.
  Ze zijn zombies geworden.


  Maak melding

 6. Het Surinaamse parlement mag nooit een speelinstrument zijn van godfathers als Soemohadjo en Satokhi. De Terugroepwet hebben deze etnische goeoroe’s speciaal in het leven geroepen om de eigen machtspositie te behouden.

  Dit spelletje is zo transparant, doorzichtig,enz.Je moet vast op je achterhoofd zijn gevallen als je de bedoeling van deze wet niet kan doorgronden. Iedere a politieke persoon weet dat deze wet gemaakt is om mensen de mond te snoeren. Wat dat betreft is mijn waardering voor de NDP zeer groot. Dissidente personen zoals charles Pallad en mw Cheung konden vertrekken en de NDP nam niet eens de moeite om de zetels van deze twee vluchtelingen op te eisen. In het kamp van de oppositie werden deze twee vervolgens geprostitueerd en de opbrengst was minimaal voor de oppositie.


  Maak melding

 7. @RobG
  Weet jij wie een Godfather hier genoemd wordt.Juist de vader van alle crime en dat is je Lijder himself.Santokhi noch Somo hebben amnestie of vergiffenis nodig,om kunstmatig in het leven te blijven.
  En o,charles en Cheung werden uit de ndp gegooid omdat de ndp bende deze 2 niet meer nodig had ,de ndp was klaar met ze, ze hebben hun plaatsvervangers namenlijk Sapoen en Chitan die geen eerbied voor rechters hebben, En de ndp houd van mensen die het durven het bevel van de rechters niet op te volgen.Ze zijn trots dat deze 2 het vb van hun lijder volgen,follow the leader..zijn de magische woorden bij de ndp.
  Charles en Cheung die hebben wel bereidheid getoond om te leren luisteren en zijn daarom heden binnen de oppositie thuis. Liever laat dan nooit!


  Maak melding

 8. @RobG
  Wat dat betreft is mijn waardering voor de NDP zeer groot.

  Uit al jouw reacties blijkt hoe groot jouw waardering voor de NDP is. Nederlands is een moeilijke taal.


  Maak melding

 9. RobG

  Wie verkrachten hier elk recht. Mevrouw Simons heeft een gestempelde beslissingen lijst van de huishoudelijke vergadering in de prullenbak gemikt en eigenmachtig een fractie indeling gemaakt en afgestempeld.

  Dat heeft helemaal niets te maken met een onding van een wet of met etniciteit of godfathers Somohardjo of Santohki maar met het tot eigen voordeel manipuleren van zaken waar zij geen zeggenschap heeft.

  Het is terecht een parij aangelegenheid. Als dan de rechter uit eindelijk bepaald dat de partij besloten heeft dat de betreffende heren correct terug geroepen zijn . Wie is mevrouw Simons dan nog om te stellen dat de heren Zelf zeggen nog lid te zijn van de PL. Hoe gek ben je dan geworden.

  Mevrouw Simons is betrapt op FRAUDE en VALSHEID in geschrifte en dat wel voor de rechter. Zo iets heeft in de rest van de wereld een AMBTS misdrijf waar op ontslag op staande voet staat.
  Simons heeft aangetoond niet betrouwbaar te zijn.


  Maak melding

 10. In een democratie zijn parlementsleden door het volk gekozen. Collega,s kunnen hen dus nooit uit het parlement zetten. De rechtbank al helemaal niet. Dat noemen we de scheiding der machten.
  ===
  In Nederland
  Artikel 67, lid 3 van de Grondwet bepaalt dat leden van de Staten-Generaal in de Kamer stemmen zonder last. Hoewel Tweede Kamerleden gekozen worden via de kandidatenlijst van een politieke partij, hebben zij formeel een onafhankelijke positie.
  Tweede Kamerleden sluiten zich echter aan bij de Tweede Kamerfractie i van de partij waarvoor ze gekozen zijn. Zo’n fractie streeft ernaar om eensgezind standpunten in te nemen. Afwijkend stemgedrag is uitzondering en wordt tegengegaan (fractiediscipline).
  Een enkele keer komt het voor dat een Tweede Kamerlid na verloop van tijd uit een fractie stapt en verder gaat als onafhankelijk Kamerlid of zich aansluit bij de fractie van een andere partij.


  Maak melding

 11. tante bep,wat is het nut om artikel 67, lid3 van de grondwet van Nederland er bij te halen .het gaat hier om een surinaamse aangelegenheid ,een terugroepwet kennen ze niet in nederland,dus het is appels met peren vergelijken.


  Maak melding

 12. Beste mensen een dringend verzoek. Geen antwoord geven dan wel niet meer reageren op figuren die de kleur paars adoreren.
  We weten allen hoe dat zit iets wat krom is kan je nooit recht spreken.
  Het is afwachten op nieuwe verkiezingen voor het te laat is.


  Maak melding

 13. Toff,

  Ik reken jou tot een kleine minderheid. Politiek moet op een hoger niveau bedreven worden, en niet op een dorpse wijze zoals de Fronters het altijd trachten te doen. Alleen het feit dat de NDP regeermacht heeft verworven heeft ook tot gevolg dat het volk in Suriname, de politiek op een hoger niveau zijn gaan beoordelen. ” Can you follw me “.

  jojo,

  dit is geen verkrachting van het recht, maar de correctie van foute wet die tot heeft om machtswellustelingen behorende tot de frontpartijen in bescherming te nemen. Deze koek van het front is verzuurd geraakt in de archieven van het front. Deze wet is afgeschoten en moet in de papietversnipperaars, the shredders, verdwijnen.


  Maak melding

 14. RobG
  Wat is er fout aan deze wet anders dan dat hij de NDP nu even niet uitkomt.

  De wet is duidelijk en moet er voorzorgen dat zetels in het parlement niet te koop zijn voor de meest biedende.
  De heren Sapoen en Chitan hebben gedacht dat zij de PL konden uitleveren of daar de baas waren. De partij heeft de heren de deur gewezen, na wat geklungel, dat is het.

  Wie maken er een grote show van dat zijn de heren die hun huid aan Bouterse verkocht hebben, het CHS die een uitspraak van de rechter naast zich neerlegt en mevrouw Simons die DNA besluitenlijsten anders laat vertalen dan er besloten is.

  De wet is een wet en als het een onding is dan had de NDP 5 jaar gehad om het onding door te halen. Net als altijd is de regeer capaciteit van de NDP van het niveau “Als het kalf verdronken is dan dempt men de put”.

  De NDP denkt weer dat het toegestaan is gelegenheidswetten te maken om lopende rechtszaken naar haar hand te zetten.

  Dat is heel erg fout en treed de rechtsstaat met voeten.

  Ik wist dat het slecht gesteld was met het democratisch gehalte maar zo slecht is alleen in Zimbabwe en nu Suriname mogelijk.


  Maak melding

 15. toff
  ” Geen antwoord geven dan wel niet meer reageren op figuren die de kleur paars adoreren.”

  Waarom niet? Debat over, en uiteenzetting van afwijkende standpunten is juist gewenst. Ik mis echter een heleboel posts van de harde kern.

  Kan iemand met een paar eenvoudige items in een tijdslijn uitleggen wat er gaande is in het parlement? Heb er niet genoeg kennis van.


  Maak melding

 16. @RobG
  Jij idioot jij blijft het maar proberen om de criminele ndp te verdedigen! Onze wetwordt straks genoemd DE NDP BESCHERM BOEK!
  Ga een keertje je hersenen gebruiken,als je dat hebt tenminste, en je zal zelf tot de coclusie komen dat onze grondwet de belangen van de ndpers aan het dienen zijn. Wie krijgt amnestie ipv gevangenis straf …precies de ndp lijder!Wie staat vergiffenis te wachten voor zijn vele zonden?..Precies de ndp lijder.
  Wie beweren dat de grondwet niet goed is gewoon plotseling als een donderslag bij heldere hemel?….precies de ndpers in en buiten het parlement.
  Wie gehoorzaamt de rechterlijke macht in Suriname niet?….juist de ndp0 lijder en zijn aanhang.. Dit allemaal in naam van Grondwet….boi de ndpers weten hoe je misbruik kan maken van onze grondwet.Ze schrijven hun Eigen grondwet ..de ndp grondwet voor en door de ndpers!


  Maak melding

 17. De restanten van de NDP vlaggen die voor de verkiezingen waren uitgehangen staan symbool voor de huidige situatie in het land.
  De paarse vlaggen zijn slechts vergrijsde rafels geworden aan een stok. Een sprekende metafoor van hoe deplorabel de toestand van de partij en van het land er nu uit ziet.
  Gerafeld, verscheurd, verkleurd!
  Ons voortschrijdend inzicht leert ons dat het in de lijn der verwachtingen ligt dat hij die dit veroorzaakt heeft NOOIT zal opgeven en daarom neemt hij iedereen mee naar de diepe duistere afgrond. Dat hoort bij het profiel van de psychopaat!
  Geen geweten, geen empathie, geen compassie!


  Maak melding

 18. Een door de Assemble aangenomen Terugroepwet kan in een gewone democratie alleen worden veranderd door een andere door de Assemble aangenomen wet.
  Dat is (nog) niet het geval.
  Tot die tijd blijft de huidige Terugroepwet van kracht.
  Het probleem in ons land is, dat de voorzitter van de Assemble, haar eigen uitleg geeft aan deze wet.
  Daarmee geeft zij tegelijk aan, dat zij niet boven de partijen staat en dat is volgens mij toch een absolute voorwaarde van een voorzitter van ons parlement.
  Onafhankelijk zijn van alle partijen in ons parlement.
  In het verleden heeft mevrouw Simoms al vaker aangegeven de regels aan haar laars te lappen en te handelen, zoals de NDP het beste uitkwam.
  Ik denk, dat deze mevrouw na de regeerperiode Bouterse II heel snel het land zal verlaten.
  Als je mijn echte mening vraagt, heeft mevrouw Simons ook geen echte binding met ons land, behalve, dat ze nu als voorzitter van de Assemble een aantal jaren aan de macht heeft kunnen ruiken.


  Maak melding

 19. Jojo, deze wet is een draak, een ondemocratisch schepsel, een gedrog uit de kokers van het Front. Zij willen met deze wet het democratisch recht van een gekozen parlementariër om uit de fractie te stappen aan banden leggen. Als een gekozen parlementariër uit onvrede uit de fractie stapt en zijn achterban staat achter de beslissing, kan niemand hem beletten uit de fractie te stappen.


  Maak melding

 20. De enige nog resterende macht die hier orde op zaken kan stellen is die van legerleider Benschop. Is deze man onafhankelijk of heeft ook hij z’n ziel verkocht?


  Maak melding

 21. Joy
  “De paarse vlaggen zijn slechts vergrijsde rafels geworden aan een stok. Een sprekende metafoor van hoe deplorabel de toestand van de partij en van het land er nu uit ziet.
  Gerafeld, verscheurd, verkleurd!”

  Prachtig vergezicht. Complimenten!

  “Dat hoort bij het profiel van de psychopaat!
  Geen geweten, geen empathie, geen compassie!”

  Je bent een van de weinigen die de Surinaamse president volledig juist identificeert.


  Maak melding

 22. -Het is verschrikkelijk dat men niet verder gaat en niet probeert de knoop door te hakken waar het fout is gegaan. Het land heeft al geen geld en men is nog steeds bezig.

  Hier maak ik mij ook zorgen om en daarom heb ik vaak aangegeven dat men verplicht stage moet lopen in Suriname, of ervaring moet hebben om een bepaalde functie te kunnen uitoefenen.
  Het is duidelijk te merken dat hier paars geldt.

  Veel lees plezier, een stukje tekst:::::::::::Wat weet deze jonge vent ????

  =Derryl Boetoe, ex-voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), is de nieuwe directeur van de Centrale voor Vissershavens in Suriname NV (Cevihas). Benz Abbas, die reeds enkele jaren leiding aan dit bedrijf gaf, is onlangs van zijn functie ontheven. Boetoe heeft in mei 2015 op nummer 15 gestaan op de kandidatenlijst van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Paramaribo. Hij behaalde slechts 1.040 stemmen. Velen in het bedrijf betwijfelen of Boetoe, die geen enkele ervaring heeft op dit gebied, iets zal kunnen doen op Cevihas. Onder leiding van Abbas is in de afgelopen jaren behoorlijk binnen het bedrijf geïnvesteerd. Er staat een moderne visverwerkingsfabriek, een nieuw laboratorium van het Viskeuringsinstituut en een ijsfabriek, waar boten op een moderne manier worden voorzien van ijs om de vangst koel te bewaren op zee.


  Maak melding

 23. Die twee mogen uit de partij worden gezet maar zij kunnen op eigen gezag verder in de DNA volgens mij. Dat is pijnlijk voor PL want de coalitie behoud hierdoor haar meerderheid. Verzin dus iets anders om de macht van de coalitie te breken.


  Maak melding

 24. Niks no fout met het verwerpen van deze onsmakelijke wet.Ook een goed teken dat de uitspraak van de partijdige rechter wordt verworpen.De rechterlijke uitspraak over deze wet is geregisseerd vanuit de VHP.


  Maak melding

 25. RobG
  U haalt 2 kiesstelsels door elkaar. In Nederland heeft u gelijk daar handeld een parlementariër zonder last of ruggespraak.
  Suriname heeft men de terugroep wet. Daarnaast hebben Sapoen en chitan de kiesdeler niet gehaald. Zij hebben hun partij verlaten zonder achterban. Het is daarom geheel legaal dat ze teruggeroepen worden.


  Maak melding

 26. NDP wil terugroepwet wijzigen. Waarom zo’n haast! De grondwet is duidelijk hierover e/o het vonnis van de rechtbank erover naar Sapoen en Chitan. Het centraal hoofd stembureau doet haar werk niet naar behoren. Het is duidelijk dat er meer dan genoeg paarse figuren hier de dienst uitmaken. Wat een schaamteloze vertoning.

  De vraag staat als een paal boven water dat de terugroepwet in de grondwet in het nadeel werkt van de NDP. De 2 – overlopers/opportunisten, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, zullen volgens de grondwet e/o het vonnis van de rechter moeten opstappen en zijn dus een verzwakking van de NDP en coalitiegenoten. 32 leden – 2 van deze NDP = 30 DNA-leden voor de coalitie. Hoe nu verder? Bep/overlopers!!!, Doe en Palu zijn rotst vast! A (s)tori foe din man datie, na lik fa konkoni lobi Csaba. Ma Csaba no bin lob din man. Nu wel!

  Er komen 2 andere DNA-leden voor de oppositie. De heer Prim Sardjoe (NPS) vervangt Diepakkoemar Chitane (ex- PL) in Saramacca en de heer Barkat Mohabali (VHP) vervangt Raymoond Sapoen (ex-PL) in Wanica. De oppositie wordt hiermee 2 mannen sterk. 21 DNP-leden.

  In de huidige schemering/de grijstinten van licht en duisternis is de contour van zijn beeld van de democratische rechtsstaat, de trias politica, wetgevende macht, rechterlijke macht (en de uitvoerende macht) aan het ontstaan. De bloemen en de triomf voor deze heren die komen in de DNA, grondwet van de republiek Suriname, de democratische rechtsstaat, de rechterlijke macht, (wetgevende macht en de uitvoerende macht op papier) en de internationale verdagen kunnen bijna worden gevierd. Let op,(konkoni’s, Fiestie Prodo) ( Csaba zal voor de zoveelste keer worden terug gefloten t.a.v. terugroep wet en amnestiewet). Het houdt niet op. Zie Ambassadeur die een brief zou ontvangen, take you bundle and go, zie aanvallen van buitenlanden, zie luchtkastelen, zie voor de zoveelse keer sranan skeer en zie wie rijk geworden is en wie arm enz. enz en vergeet vooral lijfspreuk niet, Neks No Fout, de toestand/vele noden van het volk in het land die om oplossingen vragen van deskundigen en gezamenlijk offers te brengen, corruptie tegen te gaan, enz

  Vele van de heren/dames van het huidige Centraal Hoofdstembureau zullen hiermee ook heel duidelijk zijn dat ze maar beter hun dozen kunnen gaan inpakken en wat anders kunnen gaan doen. Ik ben benieuwd wat hun reactie/s zal/zullen zijn, nu ze voor aap staan. Ze kunnen nog hun vege lijf redden door nu uit de kast te komen. Eigenlijk verwacht ik geen enkele reactie. Deze personen denken aan hun eigen belang. Respect, fatsoen, normen, waarden, orde, veiligheid, wetgeving, werk naar behoren uitvoeren, enz, zijn in Suriname al meer dan 35 jaar verdwenen.

  Andere redenen waarom de NDP de terugroep wil wijzigen
  De NDP en coalitiegenoten zien al voordat het 2e termijn van we gaan nog voor vijf goed en wel begonnen is, dat het einde oefening is. Zie de rechtszaken, financiële, economische, sociale uitdagingen,waar het land voor staat. Ze kunnen het weer niet waar maken.
  De uitspraak van de rechtbank in de terugroepwet e/o de terugroep wet in de grondwet van de republiek Suriname, is de opmaat voor de amnestiewet voor de rechtbank/rechtsstaat). DDB en de gangsters en de NDP kunnen deze bittere pillen niet aan. Ze willen de nederlaag niet aan. Zien dat ze niet die die absolute macht hebben, die ze/hij graag zouden willen/wil hebben en alles aan hun militaire laarzen/laars kan/kunnen vertrappen.

  De rechtsstaat, de grondwet van Suriname, Trias Politica en internationale verdagen zijn bezig stevig voet aan de grond te zetten/krijgen in de republiek Suriname.

  De amnestiewet zal/is al aan de kant geschoven en de rechtszaak tegen DDB en de gangsters zal weer in gang worden gezet. De democratische rechtsstaat wordt versterkt, evenals de internationale verdragen.

  DDB en de gangsters voelen de hete adem al in hun nek, kunnen het volk geen luchtkastelen meer verkopen. de grondwet staat niet aan zijn/hun kant, evenals internationale verdragen/mensenrechten. Het water staat DDB/ze nader aan de lippen. DDB en de gangsters/ NDP strompelen op hun oude benen en zullen binnen 5-jaar neervallen op de grond. Vluchten kan niet meer, geen enkele democratische rechtsstaat die zich houdt aan internationale verdragen wil deze gangsters in hun land hebben.

  Alle valuta kan nu beter naar Suriname terug worden gehaald i.p.v. dat die op rekeningen van de staat Zwitserland, USA en andere buitenlandse valutarekeningen blijven liggen en terecht komen. De SPSP zal het wel druk hebben. Sluit alle Gambio’s en stuur al die Turken, Mokro’s zo snel mogelijk terug naar hun eigen landen.

  Met een kat in het nauw weet je het nooit. daarom moet de avond niet geprezen worden voordat die gevallen is. DDB en de gangsters zitten op dit moment in de piepzak t.a.v. de terugroepwet en de amnestie.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 27. De oudjes,dus oude politici moeten ze niet meer toelaten tot onze DNA. Ze zijn rancuneus, kortzichtig, machtsdronken, eigenwijs, alwetend, hoogmoedwaanzinnig, hardnekkig.
  Kom op: zit thuis in een hobbelstoel, speel met je kleinkinderen en geef de jongeren een kans. Als je van dit land houd, oudjes boven de 60j, blijf op de achtergrond en schuif de jongeren vooruit. Alleen zo kan dit land vooruitgaan.


  Maak melding

 28. @ Tante Gerda,

  Deze twee heren, Chitan en Sapoen, zijn volgens eigen zeggen nog steeds lid van PL. Hoe kunnen zijn dan als onafhankelijke fractie in de DNA zitten? Kan niet!


  Maak melding

 29. @Stille
  volgens de rechter zijn de heren Sapoen en Chitan op de correcte wijze uit de PL gezet.
  Hun eigen verklaring doet er niet meer toe.

  Men kan zich verschuilen achter een bodemprocedure maar dat is slechts uitstel van executie


  Maak melding

 30. RobG
  “Het Surinaamse parlement mag nooit een speelinstrument zijn van godfathers als Soemohadjo en Satokhi. De Terugroepwet hebben deze etnische goeoroe’s speciaal in het leven geroepen om de eigen machtspositie te behouden.

  Dit spelletje is zo transparant, doorzichtig,enz.Je moet vast op je achterhoofd zijn gevallen als je de bedoeling van deze wet niet kan doorgronden. Iedere a politieke persoon weet dat deze wet gemaakt is om mensen de mond te snoeren. Wat dat betreft is mijn waardering voor de NDP zeer groot. Dissidente personen zoals charles Pallad en mw Cheung konden vertrekken en de NDP nam niet eens de moeite om de zetels van deze twee vluchtelingen op te eisen. In het kamp van de oppositie werden deze twee vervolgens geprostitueerd en de opbrengst was minimaal voor de oppositie.”

  @ROBG,
  Skoro mi dya pikinso..*)

  Zover ik weet zijn Charles Pallad en mw Cheung voor de verkiezingen van 2015 vertrokken. Zij hebben geen zetels meegenomen om in coalitie of oppositie verband met een andere partij te gaan samen werken. Cheung vormde aan het eind van de vorige regering een eigen fractie in het parlement en ter monde van Ramon Abraham had de NDP niet de behoefte om achter de zetel van Cheung te gaan. Dit staat haaks met de actie van de heren Sapoen en Chitan. Die persisteerden, ondanks een negatief advies van hun partij PL, met hun zetels de NDP te gaan ondersteunen in het Parlement. Lijkt mij niet ethisch en ook niet eerlijk naar hun kiezers toe, omdat het electoraat op ze gestemd heeft vanwege hun PL achtergrond. Het is hun kiezers tijdens de verkiezing niet verteld dat de heren na de verkiezing met hun zetels zouden overstappen naar de NDP. Je kunt je dan afvragen of ze de stemmen hadden gehad als ze lid waren geweest van de NDP. Immers als weldenkend mens kijk je eerst naar het partij programma en dan kies je de persoon uit waarvan je denkt dat deze het programma het beste naar eer en geweten zal uitvoeren. En btw is het een wet die de NDP desgewenst ook kan gebruiken indien nodig. M.a.w. het is niet een wet voor enkel een specifieke partij zoals jij in één van je betoog stelt. Dus vind ik zo’n terugroep wet naast de eigen clausule in elke partij manifest uitermate geschikte tools om dit soort lui ongeacht tot welke partij ze behoren, te stoppen handelingen te plegen over de rug van een partij waartoe zij behoren op het moment van een verkiezingsuitslag. Ik ga er gemakshalve vanuit, dat hiermee al je vorige onzinnige redenaties, met hetgeen ik hier stel in het voorgaande, naar het rijk der fabeltjes kan worden verwezen.

  Wat jij ROBG nu met je betoog en redenaties probeert te doen, is het volk opzettelijk en bewust op een verkeerd been te zetten, wat pure volksverlakkerij is.

  *) sorry mensen spreken en begrijpen van het Surinaams vergaat mij beter dan het schrijven..


  Maak melding

 31. Ray en clan leden wat valt zo moeilijk te begrijpen ,somo van pl kan onmogelijk Sapoen en Chitan terugroepen en de vhp gezinde rechters weten dat ook ,ze zijn in v7 combinatie de verkiezing ingegaan alleen de v7zou dat kunnen ,Chan weet dat ,Rusland en somo weten dat ook,want de zetels die eventueel zouden vrijkomen worden toegekend aan de vhp en de NPS waarom niet aan de pl ,dus Paul is niet de rechtmatige persoon om ze terug te roepen ,daarom maken ze zoveel kabaal ,ze kunnen blijven procederen tot zij een ons wegen geen enkele vhp gezinde rechter wil zijn of haar vinger hier aan branden en aangezien de wet ook geen richtlijnen aangeeft hoe dat moet is de chaos compleet .er zijn nog meer redenen om aan te geven waarom Paul dit nooit kan winnen maar ik laat het hierbij,


  Maak melding

 32. A paarse volk e verdien deng paarse toneelstukken gespeeld door baas zijn paars bezeten marionetten. Soso lafu fa deng volkverlakkers disie e regeer. Zo paarse misleider of lijder en trawanten, zo paarse aanhangers en kinderen. Wahahaha, na moro wojo, na Zimbabwe fasie in a DNA. Hahahahaha.


  Maak melding

 33. Stree de foe stree oe na sa fredi, krijste Misjiesosoka, Steffy Meye en heel veel paarse burikies…ddb de duivels baas na oenoe lijdsman. Wahahahahaha. Zelfs een Zika gemuteerde muskiet is veel wijzer dan alle paarse ezels en ezelinnen van ddb gezamenlijk. Whahahahahahahahahahahaahaha


  Maak melding

 34. Mensen die ndp hadden gestemd worden nu voor hun domheid gestraft. Hoezo arme mensen. Bouterse is een leugenaar een grote misleider enzv. Dat weten de mensen al jaren. Stem je toch voor zijn terugkeer dan vraag je er zelf om. Dus uitgeknepen worden, geterroriseerd en keer op keer voorgelogen worden. Leer maar van je domheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.