Vervalste informatie op document Surinaams parlement

33

PARAMARIBO, 29 jan – Op een document dat als authentiek parlementair stuk is afgegeven, wordt valse informatie verstrekt. Volgens Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur en parlementariër, is het om de rechter op het verkeerde been te zetten. Het mag niet zonder gevolgen blijven.

Het document wordt gebruikt in de zaak van Pertjajah Luhur tegen twee afvallige parlementariërs. De advocaat van het parlement, Nailah van Dijk, is een dochter van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. “De minister moet aftreden, haar advocatenpraktijk moet gesloten worden en de parlementsvoorzitter moet bedanken”, zei Somohardjo tegenover journalisten.

Hij was kort tevoren uit een openbare vergadering van het parlement gezet. Somohardjo maakte er een punt van, de informatie op het document klopt niet. Volgens die informatie is tijdens een huishoudelijke vergadering (achter gesloten deuren, red.) besloten dat Pertjajah Luhur uit twee fracties bestaat. Een van de fracties is voor de afvallige leden. Kennelijk moet zo voorkomen worden dat de partij de twee terugroept.

Bekijk ook:

33 REACTIES

 1. De DNA wordt gebruikt als stempelkussen door de President.

  Nu wil de NDP fractieleider de terugroep wet al in het weekend op de operatie tafel leggen.
  Waarom plotseling deze haast?
  Omdat het bloot gaat leggen hoe de verkiezing uitslag gemanipuleerd wordt en hoe de voorzitter van de DNA zich schuldig maakt aan fraude???????

  Het door mevrouw Simions gebruiken/produceren van documenten die duidelijk afwijken van de besluitenlijst van de DNA tot eigen voordeel is niet anders te kwalificeren als Fraude.
  Deze gemanipuleerde gegevens in een rechtszaak inbrengen als productie is niets anders dan valsheid in geschrifte.

  Dat de jurdisch adviseur van de President, tevens advocaat van mevrouw Simons, bereid is dit soort gemanipuleerde informatie te gebruiken in een rechtszaak geeft een duidelijk beeld van de achting die zij heeft voor het recht.

  De betrouwbaarheid van de regering, de coalitie en de voorzitter van de DNA is nu duidelijk heel dubieus geworden. Geen wonder dat Simons zich geen raad meer weet. Ze is nu BETRAPT


  Maak melding

 2. Gevolgd op In de Branding. Ik heb maar 1 mening en dat is dat een voorzitter die zich gedraagt zoals Simons een regelrechte aanfluiting is van democratie en betrouwbaarheid een eerlijkheid.
  Deze voorzitster wilt is recht praten dat krom is en maakt daarbij gebruik van haar macht. Dit kan en mag niet.
  Als je jou eigen advocaat een document geeft voor jou eigen rechtszaak en dit document wordt door hou eigen advocaat ook gebruikt in een ander rechtszaak dan ben jij degene die jou advocaat ter verantwoording moet roepen.
  Als je eigen advocaat niet privé maar zakelijk voor je optreed als DNA voorzitster dan dien jij als A voorzitster geëigende maatregelen te nemen zodat de door jou verstrekte documenten niet valselijk worden ingezet als bewijs noch meer nog dat datgene wat in het document staat niet in conflict staat met eerder vastgelegde authentieke documenten. Indien dit zo is dan is dit fraude.
  Fraude kun je nooit en te nimmer bestrijden als jezelf frauduleus bezig bent en dus ook onderdeel uitmaakt van het frauduleus handelen.
  Dus Simons hou jezelf voor de gek maar vooral je achterban. Als je niet eerlijk en oprecht bent zal je gestraft worden en als dat niet jezelf is dan is het je achterban die de straf zal ondergaan.


  Maak melding

 3. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie blijft erbij, dat zij niet heeft gelogen over de werkzaamheden van haar dochter en advocate Nailah van Dijk en zegt dat er van nepotisme absoluut geen sprake is door het accepteren van haar dochter van een deeltijdbaan als juridisch adviseur op het Kabinet van de President.

  Reagerend op kritiek van ABOP-parlementariër Marinus Bee zegt Silos dat niet zij, maar anderen haar dochter hebben aangetrokken om haar diensten te verlenen. ‘Nepotisme zou het zijn wanneer ik mijn dochter in dienst had genomen op het ministerie van Justitie en Politie’, aldus de minister, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 28 januari 2016.

  Bee heeft dinsdagavond in het parlement zware kritiek geleverd op de minister en haar beschuldigd van nepotisme en het verkondigen van onwaarheden.

  Van Dijk-Silos zegt, dat toen ze in een eerdere Assembleevergadering hierover ook al was bekritiseerd, zij eenzelfde reactie had gegeven. ‘Ik heb dus niet gelogen over niets en zal dat ook niet doen.’

  Zij bevestigt dat toen ze minister werd, inderdaad in haar dochter een geschikte kandidaat werd gezien om haar op te volgen, ‘maar, nogmaals ik heb daarover geen enkel besluit genomen’.

  De bewindsvrouwe zegt, dat deze kwestie voor haar is afgedaan en dat ze er verder geen woorden meer aan zal vuil maken.

  Mammie en dochter boeren goed bij de NDP.de hele familie van miss Piggy is PAARS!!
  Paars behartigd hun belangen goed en mammie zegt ze heeft niks te doen hiermee ,wat een LEUGENARES is zij, wij hebben haar niet gehoord om te protesteren tegen dit besluit. Wie zwijgt stemt toe.En nu komt zij de zielige,meest onschuldige moeder hier uithangen!!!


  Maak melding

 4. En zodra je je stem laat horen in de parlement zet Jenny de HEKS je de zaal uit .Ze is gewend om de LEUGENS van de ndp,haar paarse partij,te horen .Aan het horen van de WAARHEID heeft ze een enorme TREFOE. Het lijkt asof het parlement het meest geliefde huis is van de ndp. Ze nemen besluiten daar en niemand die ze stoppen kan,ook niet de rechters!!


  Maak melding

 5. Mijn petje af voor mevrouw Simons op de manier hoe creatief getalenteerd ze haar intellectuele capaciteit gebruikt om de gemene verwende etnische halfgoden tot zero figuren te degraderen. Het zullen nooit echte helden worden.

  Het moet tot de oppositie gaan doordringen dat ze geen schijn van kans maken met het verstoren van het parlementaire werk. Deze gasten boycotten belangrijke gesloten vergaderingen van het parlement en achteraf lopen deze ezels te balken dat ze van niets afweten m.b.t. de besluiten die in de besloten vergaderingen zijn genomen. Hoe dom kan een ezel nog meer zijn? Het is hun verdiende loon.


  Maak melding

 6. Mijn partij DOE moet uit de coalitie stappen na deze fraude zaak. Ik had gehoopt dat de Surinaamse leiders hun energie zouden besteden aan het oplossen van de economische problemen van het land. Nu zie ik dat de NDP top doorgaat met fraude. Ik vraag mij af waarom de coalitie leden alles wat krom is goed keuren. Dit is diep triest.


  Maak melding

 7. Beste RobG
  U kakelt weer zonder de feiten te kennen. Lees de verslaglegging en u ziet dat er slechts NDPers afwezig waren bij de betreffende huishoudelijke vergadering.

  Waarvan Doekhie zelfs zonder kennisgeving van reden om het even over het respect voor het Parlement te hebben.

  Mevrouw Simons is betrapt op manipulatie van de besluitvorming in de DNA en het creëren van een eigenwaarheid. Zij is zo achterlijk geweest die eigen (valse) waarheid in een productie in te brengen in een rechtszaak.

  Dat je dan als voorzitter in de DNA helemaal afgebrand wordt voor de hele wereld is niet zo verwonderlijk. Hoe achterlijk moet je als politicus zijn wil je zo’n buitenkans niet aangrijpen.

  in chocolade letters in de krant “Parlementsvoorzitter gepakt bij manipulatie besluiten” of Parlementsvoorzitter lapt interne besluitvorming politieke partijen aan haar laars” of “Parlementsvoorzitter gebruik fraudukeus samengestelde documenten in rechtszaak”.


  Maak melding

 8. @RobG schrijft;

  ‘Mijn petje af voor mevrouw Simons op de manier hoe creatief getalenteerd ze haar intellectuele capaciteit gebruikt om de gemene verwende etnische halfgoden tot zero figuren te degraderen. Het zullen nooit echte helden worden’

  @RobG
  WAT Simons doet heet FRAUDE ,MANIPULATIEenVERKRACHTING!
  Maar dit zijn wij inmiddels gewend van haar!!
  En omdat jij het niet weet zal ik je zeggen dat AMNESTIE en Vergiffenis niemand tot echte helden maakt ,ook niet je ‘god ‘bouta,die is en blijft surinaams meest gevreesde crimineel!!


  Maak melding

 9. Ik heb gisteren ook met verbijstering gekeken naar In de Branding naar uitzending over DNA vergadering.

  Alles en iedereen is in dienst van Bouterse en wordt gebruikt om hem in het zadel te houden. Voorzitter Simons valt volledig door de mand. Zij moet boven de partijen staan maar dient ook alleen het belang van de Paarse Roversbende.

  List en bedrog en corruptie en eigenbelang zijn de motieven van de Surinaamse politici. Het Surinaamse volk interesseert ze geen bal.

  Het is beschamend.

  PS toch nog beetje bewondering voor Somo en Brunsie, de enigen die aantonnen niet bang te zijn voor Bouta.


  Maak melding

 10. RoBG zet standaard zijn petje af voor all criminele, frauduleuze en corruptie handelingen van Bouterse en zijn Paarse Roversbende die het land volledig naar de kloten hebben geholpen.


  Maak melding

 11. Ik vind, dat iedereen in dit land het recht heeft op haar of zijn eigen mening over van alles en nog wat.
  In vind het tegelijk ook jammer, dat RobG blijft steken in zijn eigen verhalen, die hij stellig gelooft.
  Wat mevrouw Simons telkens weer flikt, kan ik geen enkele andere democratie.
  Het zelfde geldt voor mevr. Van Dijk-Silos.
  Beiden zouden in een normale rechtstaat allang zijn ontslagen wegens het ontstellend gebrek aan onafhankelijkheid in de Assemble of verstrengeling van allerlei familiebelangen.
  Zo niet in Suriname.
  In ons land kan alles onder Bouterse, wat niets meer te maken heeft met transparantie van bestuur.
  Deze man is geen president, maar een dictator.
  Wie niet danst naar zijn pijpen, kan het schudden en vertrekken.
  Er zijn teveel voorbeelden om dat duidelijk te maken.


  Maak melding

 12. Somohardjo levert het bewijs: een fout maken (destijds in zee gegaan met opa) gaat zo makkelijk, maar het herrstellen is zo ontzettend moeilijk en kostbaar.
  Daarom zegt men ook dat je meer hebt aan een wijs mens van een gemiddelde intelligentie (want hij maakt geen fouten die achteraf hersteld moeten worden) dan aan een genie met weinig wijsheid.
  Rampzalig is dat de huidige regeerders noch over een gemiddelde intelligentie bezitten noch over enige wijsheid. Rampzaliger is dat de Surinaamse bevolking voor deze figuren gekozen heeft. Rampzaligst is dat deze figuren maar niet kunnen inzien dat ze een ramp zijn. Zelfs God zal het niet lukken hen dit aan het verstand te brengen.


  Maak melding

 13. verkondigde somo een tijdje geleden niet dat hij bereid was te sterven voor de ndp?

  dead man walking and talking met een heleboel stuiptrekkingen.
  eerst de iam nasty wet erdoor drukken en daarna zogenaamd berouw hebben.
  ik hoop dat somo vandaag nog zn laatste adem uitblaast.


  Maak melding

 14. Rusland zo een kundig man loopt achter deze zoutzakken aan!
  Hij moet zich anders gaan opstellen,anders zal de NPS niet meer bestaan.
  De kiezers zijn goed aan het opletten op deze klootzakken.
  Deze zelfde Somo had in 1979 samen met Tilakdarie tafels en stoelen in het parlement omver gegooid.
  Deze klootzakken willen het parlement tot een dieren tuin maken!!


  Maak melding

 15. Naihla van Dijk is advocaat van Bouterse en de Staat Suriname. Haar moeder Is minister van Justitie en Politie. Hoezo geen belangenverstrengeling? Om te kotsen!


  Maak melding

 16. @ Passant,

  Het Surinaamse volk is laf, bang en onwetend! In de demonstratie tegen het regerigsbeleid liepen slechts 40 mensen mee! Zo zijn Surinamers: Ze laten anderen de hete kolen uit het vuur halen en als dat lukt duiken ze er allemaal zelf in! Suriname is een gezegend land maar met een vervloekt volk!


  Maak melding

 17. Sjang
  Het parlement is door de president al tot een poppenkast verklaart.
  Niet Somo heeft foute documenten laten gebruiken in een rechtzaak. De voorzitter heeft foute documenten laten gebruiken en is nu niet thuis “it wasn’t me”.

  Nu roept ze dat Somo de grifie blammeert. Zij geeft leiding aan het hele parlement en gebruikt documenten van het parlement en geeft de griffie de schuld als er iets fout is.

  Helaas al is de leugen nog zo snel, is nu al een ander werkdocument op gedoken dat aangeeft dat Sapoen en Chitan door de griffie als een niet PL fraktie benaderd worden.

  Grote Schande mevrouw Simons. Uw advocaat wendt met een DNA document voor dat Sapoen en Chitan lid zijn van de PL fraktie. U laat uw advocaat met niet formele DNA documenten argumenteren wat gezien de BESLUITEN lijst van de DNA niet correct is. U probeert voordeel te halen door te proberen de rechter te misleiden. Lager kan een Parlementsvoorzitter niet zaken.


  Maak melding

 18. Dora heeft gelijk; volgens de maatstaven van onze president is er geen sprake van nepotisme, hij benoemde zijn vrouw officieel tegen een fors salaris tot de lintjes knipper en distributeur van door China gedoneerde computers, hij benoemde tegen forse salarissen zijn zoon en dochter tot hoofd van allerlei niet officiële organisaties en daarmee was en is volgens NDP maatstaven niets verkeerds mee (‘neks no fout), als tijdens Dora haar ministerschap slechts één dochter, zonder dat er een openbare sollicitatie procedure er aan vooraf is gegaan, lucratieve baantjes krijgt op het kabinet van de president, dan kan er onmogelijk sprake zijn van nepotisme volgens de maatstaven van paars.


  Maak melding

 19. Misschien geloven RobG en Printa dat minister van Dijk-Silo’s geen bemoeienis en invloed heeft in de zaken die haar dochter als advocaat behandelt. De weldenkenden onder ons weten wel beter. De minister heeft een dubbele pet op waardoor er belangenverstrengeling optreedt en zaken kunnen worden beïnvloed Door voorkennis of machtsmisbruik.
  ER IS MAAR 1 GOEDE OPLOSSING IN DEZE. DE DRIE DAMES MOETEN MET ONMIDDELLIJKE INGANG UIT HUN POLITIEK BESTUURLIJKE CQ ADVISERENDE FUNCTIE WORDEN ONTHEVEN EN ER MOET EEN STRAFRECHTELIJK ONDERZOEK KOMEN NAAR DE VERMEENDE FRAUDE!!!!


  Maak melding

 20. Nu begrijp ik waarom men in het buitenland geen hoge dunk heeft van de politici uit Suriname. Als de top dag in dag uit met fraude en corruptie bezig is ( Suriname behoort immers tot 1 van de meest corrupte landen in de wereld) kunnen ze ook in de verleiding komen om drugs naar Nederland te vervoeren in hun diplomatieke koffers. De prijs betalen al die eerlijke Surinamers die bij aankomst op Schiphol extra lang moeten wachten omdat ze als onbetrouwbaar worden gezien. Dit is ook een klap in het gezicht van de vrouwen die pleiten voor meer vrouwen in topfuncties. Door de handelingen van mevrouw Simons is het aanzien van het parlement ernstig geschaad. Wij moeten daarom ook niet vreemd opkijken van de dagelijkse berichten in de krant zoals: stewardess SLM gepakt met drugs, Surinaamse politie neemt steek penning in ruil voor een rijbewijs, Opa verkracht kleinkind, zoon president krijgt 16 jaar celstraf, minderjarige kleinzoon president al vader etc etc


  Maak melding

 21. RobG schrijft: Hoe dom kan een ezel nog meer zijn?
  Ik heb het antwoord voor jou RobG: Maak een zelfie en lees de onzin die jij uitkraamt op WKN.
  Jij gaat en kan niet ingaan op de inhoud vh onderwerp omdat je bliksemsgoed weet dat Jenny en andere coalitieleden werkarmen zijn van die criminele organisatie die het land bestuurt. Je bent net zo moreel-ethisch bankroet als deze dieven gilde. Je slaagt er totaal niet in om met jouw gebral de lezers enigszins te overtuigen of aan het denken te zetten. Je bevestigt alleen het stigma van de blinde, hypocriete en domme massa dat tegen beter weten in Bouterse en zijn bende leden in bescherming neemt en verdedigt.


  Maak melding

 22. De bedrieger word bedrogen.Wanneer word Suriname verlost van deze politieke recidivisten w.o.Somo,Bouterse,Hooghart,
  Doekie,enz,enz.Opo kondre nang oen opo sranang gron e kari joe.Het lijkt uitzichtloos.


  Maak melding

 23. De geloofwaardigheid van Belfort die door velen getypeerd werd als de slechtste minister die juspol ooit gehad heeft , heeft langer geduurd dan die van Dora..
  Wat zegt dat over Dora.? ..dat zij tot nu toe de aller aller slechtste min van juspol is..
  Als er daadwerkelijk een God bestaat bevrijdt hij Suriname en het Surinaamse volk van deze aardse handlangers van satan die onder de paarse paraplu alles doen wat het daglicht schuwt.


  Maak melding

 24. Een gezichtsuitdrukking als van een slang. Vervalst of niet, what about de amnestiewet die deze ex paarse knecht ook goedkeurde. Sinds de dibri baas de paarse lakens uitdeelt is er sprake van vervalsing / corruptie op elk gebied, ook de geschiedenis van de verworden misdaadstaat Suribabwe spreekt sinds 1980 boekdelen. Nu krijgen allen die op de dibri baas hebben gestemd en of hebben meegewerkt de paarse ergernis vol kommer en kwel die ze yhebben verdiend. Misdaad op misdaad, moord, roof, smokkel in drugs, wapens, immoreel gekijf in het parlement etc. Zo wtf opkijken of schrikken van vervalsing, allen die willens en wetens hebben meegewerkt om het paarse imperium van de baas der misdadigers van Suribabwe te helpen behouden zijn debet, ook al die paarse besmette awarie domries Me Ye, Misjieka en Mi Bredeveld in diens van didibri. Neks no fout, nog 41/2 jaar paarse ka, zevenmalen ergers is wat komen gaat. Wahahahahaha. No ma mi e lafu deng paarse burikies foe baas. Mi warskow deng, ma deng beng lafu bedreigend neks no fout, na baas na lijder foe kondre. Wel oeng tang teki baas en paarse ka vol van misdaad en bedrog. Wahahahahaha.


  Maak melding

 25. Simon is voorzitter/v van de DNA en er heeft fraude plaats gevonden, die de DNA en Suriname behoorlijk te kijk zet (inter)nationaal. Zij is de eind verantwoordelijke persoon en wist merkwaardig hier niets van af. Simon moet de eer aan zichzelf houden en bedanken voor bewezen diensten. Je krijgt zonder twijfel een lintje voor bewezen diensten, als DDB niet voor Pasen weg is.

  Take you bundle and go home and don’t forget your plakkies behind the door.

  Ga voor je man koken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.