Oppositie haalt uit naar DNA voorzitter Jennifer Simons

50

Oppositieleider Chandrikapersad Santhoki (m) heeft vrijdag tijdens een persconferentie fel uitgehaald naar voorzitter Jennifer Simons van De Nationale Assemblee. De voltallige oppositie heeft stelling genomen nadat PL-voorzitter (l) donderdag gewag had gemaakt van vervalsing van documenten in door of onder supervisie van de leiding van het parlement.

De oppositie overweegt de leiding van het Surinaams parlement aan te klagen bij de Internationale Parlementaire Unie. Ook een klacht bij het Openbaar Ministerie ligt in het verschiet.

Lees ook: ‘Vervalste informatie op document Surinaams parlement

Bekijk ook:

50 REACTIES

 1. Robg,

  Wie zijn de boosdoeners VHP, NPS, PL of ABOB?
  Of is het toch tante Jenny? Wat was weer het slogan van de NDP? Neks no fout! Mi mars!

  Droom verder mi boi!


  Maak melding

 2. Dit afstotelijk wicht moet echt een keer goed afgestraft worden met haar dictoriaal gedrag, wat een heks, totaal ongeschikt zoals de rest van die paarse rotzooi, die dit land weer in een crisis gestort hebben, met die moordenaar aan het roer.


  Maak melding

 3. Lalten, moet je die gasten daar zien zitten bij de overhaast bijeengeroepen persconferentie. Ze kunnen niets anders te doen dan hun wonden likken.Het steekt hen vooral doordat Jenny Simons niet over zich heen laat lopen en dat zij Soemohadjo sommeerde het parlement te verlaten. Somohardjo ging vol op het orgel(maakte veel herrie), kreeg vervolgens een baksteen tegen zijn uitgebluste hoofd.

  Het mooie van dit alles is dat Somo als een verwende tegenstribbelende kleuter het parlement moest verlaten. Soemohardjo zal nooit meer een grote comeback maken in de Surinaamse politiek. Hij is zwaar beschadigd. Het uiteindelijke lot van opportunisten. Jenny is goed, zeer goed………………!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. De grooste boosdoener is niet Bouterse , hoefdraad. Abdoel of de corrupte Abrahams . De moeder van alle ellende, armoede, verpaupering en moreel verval is Jennifer Simons zij is de kwaad daar begint alles. Zij verdoezeld alles, als zij een geval van corruptie zou aanpakken zouden we vandaag niet zo diep in de shit zitten. Zij is geen mens maar de diivel


  Maak melding

 5. De coalitie is een groep machtsmisbruikers en de oppositie is een groep machtelozen die niet de straat durft opgaan.
  Alleen wanneer de bevolking massaal en langdurig de straat opgaat zal de lijm onder de zitvlak van opa mogelijk smelten. Anders blijft hij vastgeplakt aan die stoel en met hem de caolitie en de DNA-voorshitter.
  Keer op keer wordt bevestigd dat onder deze leider niemand in Suriname een onafhankelijke geest durft zijn. Misschien legerleider Benschop? Waar staat hij in deze?


  Maak melding

 6. Als een ongeschoolde, geestelijk gestoorde vrouw, die haar sociale bijstand, na dagen en uren in de zengende zon gestaan te hebben, nog steeds niet ontvangen heeft, Bouterse blijft verdedigen en de wereldcrisis de schuld blijft geven van de ellende waarin ze verkeerd, dan neem ik die arme vrouw helemaal niets kwalijk. Maar dat een goed geschoolde arts als Simons Bouterse blijft verdedigen, terwijl zij bliksemsgoed weet dat hij alleen president is en blijft omdat hij niet opgesloten wil worden en het hem niets uitmaakt of Suriname daardoor vernietigd wordt, is gewoon schandalig, zij is daardoor bijna een even grote misdadiger als Bouterse zelf


  Maak melding

 7. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons ontkent met klem dat er een document is vervalst in De Nationale Assemblee. “De samenleving mag rustig zijn. Er is een politiek gevecht aan de gang tussen een politieke partij en haar leden, tegen de voorzitter en het parlement. Jammer genoeg heeft men ervoor gekozen om in de strijd de griffie van De Nationale Assemblee als het ware te blameren,” zei Simons vrijdag aan journalisten.

  Zij haalde aan dat in deze zittingsperiode constant leden en zelfs de Assembleevoorzitter naar het gerecht zijn gedaagd. Hierdoor is ook het college partij geworden in de strijd die binnen Pertjajah Luhur gaande is. Advocaat Nailah van Dijk en later ook John Kraag zijn in de arm genomen voor juridische bijstand. Advocaat Van Dijk deelde mee dat de tegenpartij een document toont waaruit zou blijken dat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan een aparte fractie zouden vormen. Simons zei dat zo’n stuk haar niet bekend is. Ook de griffie kent dat stuk niet. Toen bleek volgens de Assembleevoorzitter dat de griffie een werkdocument heeft dat zij ook niet kende. Dit document met de fracties is verstrekt aan de advocaat. Hoe het document in de rechtszaal is gebruikt, weet Simons niet.

  De Assembleevoorzitter merkte op dat het college leden niet in een fractie plaatst. Tijdens de huishoudelijke vergadering van 23 juli vorig jaar hebben Sapoen en Chitan geprotesteerd dat zij niet opgenomen zijn in de fractie van Pertjajah Luhur. Een deel van deze vergadering werd beluisterd tijdens de openbare vergadering donderdag. Dat is genoteerd. Simons haalde aan dat bij de namen Sapoen en Chitan niet staat fractieleider, zoals bij andere fracties. Het gaat om PL-leden, zoals zij aangegeven hebben. De griffie heeft daarom in het werkdocument die leden apart op de lijst geplaatst. Simons was ook niet spreken over het bericht op Starnieuws waarin staat dat het om een vals document gaat. Zij valt er ook over dat niet nagetrokken is bij haar of de griffie hoe zaken in elkaar zitten. “Hoe kan je een onderzoek doen zonder de instanties zelfs te raadplegen, over wat je zogenaamd hebt gevonden.” Simons vindt dat met zulke berichten de mensen van de griffie geblameerd zijn, want zij kunnen niet antwoorden.

  Simons denkt dat iedereen tot bezinning moet komen. Zij zal zich beraden over wat er verder moet gebeuren. Zij vindt dat de samenleving goed uitleg moet krijgen hierover. De Assembleevoorzitter voert aan dat als het document verkeerd is gebruikt, moet dat in de rechtszaal worden uitgevochten. “Het punt is dat er geen vervalst document is. Laat de gemeenschap dat weten. Ook niet omdat meneer Breeveld erop staat. Op het document staat boven aan de lijst de leiding van De Nationale Assemblee op het moment dat de mensen op de griffie het document hebben gemaakt. Onderaan staan de fracties, zoals vastgesteld in de vergadering van 23 juli,” benadrukte Simons. Volgens haar is er niks aan de hand. Het gaat om een intern werkdocument….

  Mevrouw Simons, het gaat in deze om een vervalst document, u bevestigd dat zonder ervan bewust te zijn…
  uit de tekst uw eigen bewoording: ” De Assembleevoorzitter voert aan dat als het document verkeerd is gebruikt, moet dat in de rechtszaal worden uitgevochten”. Verder verdacht: “Het punt is dat er geen vervalst document is. Laat de gemeenschap dat weten. Ook niet omdat meneer Breeveld erop staat.”

  Het wordt nu echt tijd voor nieuwe verkiezingen, de regering maakt zich steeds belachelijker, kan niet op eigen kracht het land behoorlijk besturen (zie economische situatie) is onbetrouwbaar en er zijn teveel incidenten geweest de afgelopen 5/6 jaar….een motie van wantrouwen misschien?


  Maak melding

 8. Op bovenstaande nog even dit, Simons ontkent in eerste instantie het bestaan van het document, maar voert aan dat: “als het document verkeerd is gebruikt, moet dat in de rechtszaal worden uitgevochten”…

  I rest my case…


  Maak melding

 9. ” Simons vindt dat met zulke berichten de mensen van de griffie geblameerd zijn, want zij kunnen niet antwoorden.” zij behoort daar ook toe, wat doet zij nu dan??? zich zelf in het artikel telkenmale tegenspreken…..omdat het volk dom is en alleen maar wil horen wat het wil horen???


  Maak melding

 10. Jenny Simons en moeder en dochter van Dijk-Silos zouden in een geciviliseerde rechtstaat hun bestuurlijk cq adviserende functie moeten neerleggen. Minister van Dijk begon als een moraalridder haar nieuwe functie. Ik hoor haar nog zo zeggen: Als er 1 ding is wat ik haat , dan is het corruptie en nepotisme. We zijn nauwelijks 8 maanden verder en haar dochter heeft zoveel neven functies bij de overheid dat er continue sprake is van belangenverstrengeling. EN WIJ BOOS WORDEN ALS BUITENLANDERS ZEGGEN DAT SURINAME EEN BANANENREPUBLIEK IS.!!!!


  Maak melding

 11. IK LEES NIET ANDERS DAN DAT IEDEREEN WORDT BESMURT DIT IN DE REGERING ZIT ,VRAAG AAN DE SANTOKI …WAT HEBBEN JULLIE BIJ GEDRAGEN OM SURINAME WEER POSITIEF OP DE KAART TE ZETTEN….EN WAT HEBBEN JULLIE VOIR DE MENSEN IN HET LAND GEDAAN AAN POSITIVE ONTWIKKELINGEN VOOR DE SURINAAMSE INWONNERS…ik lees alleen naar geruzie om alles op alles te zetten om deze regering onderuit te halen. ..
  Maar ik zie geen positieve ontwikkelingen naar de bevolking
  toe of op een wijze dat er in de wereld gezegt kan worden ..Kijk dat hebben wij tot stand gebracht en positief ontwikkeld
  Voor de opbouw van suriname …het gaat hier om eigen gewin
  en niets dat er op doelt iets te betekenen voor de inwoners voor ons mooie Suriname .
  Streef er er eens naar iets gedaan te krijgen voor de armen en ouderen en lang durig zieken …maar niets van dat alles hoir of lees ik dat ondernomen wordt jegens deze regering om dat op te eisen en er naar te streven om dat jullie in deze positie zitten en ik later kan zeggen en ook tegen mijn kinderen kijk dat is nu een partij die voir de burgers op komt dasr moeten we alle maal op gaan stemmen ….MAAR NEE HET ZIJN NET HANEN DIE AAN HET VECHTEN ZIJN EN DE BURGERS MOGEN TOE KIJKEN OF WIE ER HEEL UIT DE STRIJD KOMT
  Het is wereldwijd neer dan een belagelijke vertoningen die maar niet ophoud en vent U er van overtuigd dat U voor gloofwaardig wordt aan gezien????? NEE NIET OP DEZE WIJZE!!!!!!!!!!!!!!!!!! RESPECT MOET JE VERDIENEN EN JE MOET JE BEWIJZEN TEGEN OVER DE IN WONERS VAN ONS MOOIE SURINAME. PAS EEN ANDERE STEATEGIE TOE EN MET HET VOLK DAT DAN ACHTER JE STAAT BERIJK JE MEER ALS VOLKS VERTEGENWORDIGER!!!!!!!!!!!!
  WORDT EENS WAKKER! !!!!!!!!!!! EN GEDRAGEN JULLUE JE NIET ALS KLEINE KINDEREN DIE VECHTEN OM EEN KNIKKER OM HUN GELIJK TE BEHALEN .


  Maak melding

 12. In een Democratische rechtsstaat moet je opstappen, maar in deze Dictatoriale apentuin lullen ze alles weer recht wat krom is. Paars = armoede…Paars = geweld…Paars = list & bedrog…


  Maak melding

 13. Off topic

  Simons onderzoekt beschuldiging aanpassing DNA-website

  Op 28 januari stond bij de PL-fractie eerst 3 leden. Op dezelfde dag veranderde het aantal fractieleden in 5.

  Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons stelt een onderzoek in naar de beschuldiging dat er vrijdag veranderingen zijn aangebracht op de website van De Nationale Assemblee. Tijdens de vergadering zagen oppositieleden, terwijl zij naar de website keken, dat er verandering werd aangebracht in de fractie van Pertjajah Luhur (PL). In plaats van een fractie uit drie leden, werden volgens hen de foto’s van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan erbij geplaatst. Simons zei vrijdag aan journalisten dat zij geen enkele opdracht heeft gegeven om de website te veranderen.

  Assembleelid Edward Belfort (ABOP) zei op een persconferentie van de oppositionele partijen vrijdag, dat William Waidoe hem op de website wees dat de PL-fractie uit drie leden bestaat. Hij was bezig dat vast te leggen op zijn mobiel. Het beeld werd ineens zwart en alles verdween, zei Belfort. Kort daarna waren vijf personen te zien op de website. “Dit kan echt niet. Hoe kunnen wij het college nog vertrouwen. Het gaat om de wetgevende macht. Straks worden er zinnen uit wetten weggehaald of bijgeplakt,” betoogde het Assembleelid.

  Simons zei dat het om verregaande beschuldigingen gaat tegen ambtenaren die belast zijn met de website. Zij is bezig met een intern onderzoek. De Assembleevoorzitter zei voor het eerst mee te maken dat volksvertegenwoordigers harde beschuldigingen schreeuwen naar het personeel, dat zich niet kan verdedigen. Als er problemen zijn met medewerkers worden die in een huishoudelijke vergadering besproken. Indien het nodig is worden er maatregelen tegen hen genomen. Simons wees er op, alle medewerkers juist op het hart gedrukt te hebben om elk Assembleelid op dezelfde manier te behandelen. Er vindt een onderzoek plaats om de blaam die op het personeel gelegd is, weg te halen, zei Simons. Zij haalde aan dat in de vergaderzaal gezegd is dat veranderingen zijn aangebracht op de website.

  De spreekwoordelijke slager die zijn eigen vlees keurt.

  Let trouwens op de 1 na laatste zin nl: Er vindt een onderzoek plaats om de blaam die op het personeel gelegd is, weg te halen, zei Simons.

  Hieruit kan je enkel concluderen dat het onderzoek gemanipuleerd zal worden en dat de uitkomst al vaststaat. Het doel van het onderzoek zou erop gericht moeten zijn om de onderste steen naar boven te halen (waarheidsvinding)

  Ja mensen, dit is het niveau van de Surinaamse akadimesjie (academici)


  Maak melding

 14. De rechtzaken en perikelen rond Sapoen en Chitan zijn nu minder belangrijk. De kern van deze hele situatie is dat de manipulatieve werkwijze van de NDP onomstotelijk is blootgelegd. Je ziet nu duidelijk wie de puppets on the strings zijn. Nu weten we hoe de hazen lopen. De onafhankelijkheid en integriteit van de voorzitter van DNA wordt terecht ter discussie gesteld. In een normale democratie zou deze controversiële voorzitter haar houdbaarheidsdatum verstreken zijn.

  De uitkomst van de rechtzaak maakt niks meer uit. De NDP is uitgelokt en ze hebben toegehapt.Voor Bouterse, Van Dijk- Silos, Van Dijk, Simons, Misiekaba en alle anderen heb ik 1 boodschap nl: NDP basie, a kaba!!!!


  Maak melding

 15. Henkes,jij snapt het nog niet. Bouterse wordt gesteund omdat hij de president is die daadwerkelijk actie onderneemt om het welzijn van de bevolking te verhogen.Ik zie geen andere redenen waarom mensen hem steunen. De route van Santokhi tot Rusland en Soemohardjo is niets anders dan onbruikbare brandhout. Dat jullie nog ongegeneerd deze valse profeten blijven steunen kan bij mij niet in.Ongelooflijk hoe naïef jullie zijn.


  Maak melding

 16. Simons zegt pas tijdens de rechtszaak te zijn geconfronteerd met dit document. Op vragen van de Ware Tijd zegt ze dat het stuk niet op haar instructie is gemaakt, maar door het griffiepersoneel zelf.

  Opmerking:
  Ieder zich zelf respecterende leidinggevende / directeur of hoogste in de leiding neemt verantwoordelijkheid op zich voor het bedrijf en het personeel.
  Het griffie personeel valt dus waarschijnlijk niet onder het gezag van Simons.

  Precies zoals DDB zei “ik neem de verantwoordelijkheid want ik had toen de leiding”

  Simons distantieert zich van haar personeel want die hebben volgens haar op eigen verantwoording gehandeld.
  Zij moet dus haar eigen personeel aanklagen dat zij onbevoegd briefpapier van het parlement hebben misbruikt om opzettelijk verkeerde informatie te verstrekken.

  Dus ook die andere zwaargewicht (letterlijk en figuurlijk) moet actie ondernemen door de politie erop los te laten wegens fraude en valsheid in geschrifte.

  Maar ja als je zelf onderdeel bent van de partij en pak je het probleem niet aan dan ben jij ook het probleem en de instandhoudster van het probleem


  Maak melding

 17. @Didibri voorshot

  De DNA site is zo lek als een mandje en sinds 2013 niet meer (technisch aangepast).

  Moet je voor de lol eens zoeken binnen de site, op het trefwoord (of wat dan ook tussen tekens).

  Als je dat doet, crashed de server en geeft alle (inlog)data vrij waarmee je op afstand kan inloggen…


  Maak melding

 18. @Didibri voorshot

  De DNA site is zo lek als een mandje en sinds 2013 niet meer (technisch aangepast).

  Moet je voor de lol eens zoeken binnen de site, op een trefwoord dat tussen kleiner-dan en groter-dan haakjes staat (ik kan ze hier niet invoeren, Waterkant filtert ze er (terecht) uit).

  Als je dat doet, crashed de server en geeft alle (inlog)data vrij waarmee je op afstand kan inloggen…

  [HttpRequestValidationException (0x80004005): A potentially dangerous Request.Form value was detected from the client (search=””).]
  System.Web.HttpRequest.ValidateString(String value, String collectionKey, RequestValidationSource requestCollection) +12378990
  System.Web.HttpRequest.ValidateHttpValueCollection(HttpValueCollection collection, RequestValidationSource requestCollection) +203
  System.Web.HttpRequest.get_Form() +100
  System.Web.HttpRequest.get_Item(String key) +54
  umbraco.UmbracoDefault.OnLoad(EventArgs e) +427
  System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +71
  System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +12348563
  System.Web.UI.Page.ProcessRequest(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +12348081
  System.Web.UI.Page.ProcessRequest() +119
  System.Web.UI.Page.ProcessRequest(HttpContext context) +99
  System.Web.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() +913
  System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously) +165

  Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.0.30319.34280


  Maak melding

 19. Hier zien we weer een uiting van het criminele gedachtegoed van de NDP. Neks no fout. Fraude, liegen, bedriegen is geoorloofd als het goed uitkomt.


  Maak melding

 20. @Bron Bere,

  Wat jij beweert zou best kunnen.

  Dat neemt niet weg dat het doek is gevallen. Alleen de blinden en benevelden zien het niet.
  De werkwijze, de (onbewust) eerlijke reacties van de voorzitter. De lezer of luisteraar moet tussen de regels door kunnen lezen en conclusies kunnen trekken. Het schort bij heel veel Surinamers aan begrijpend lezen/luisteren.


  Maak melding

 21. Ik vind het heel raar dat de webmaster van waterkant de informatie die Didbri voorschot en Bron Bere presenteren vrijgeeft voor publicatie. Dit is ongehoord, discriminerend naar de mensen die pro regering Bouterse zijn en bovenal laf.

  Als ik een bericht post en in dat bericht komen bepaalde internet zoektekens voor, krijg ik direct de melding dat mijn bericht eerst door de redactie beoordeeld moet worden alvorens tot publicatie wordt besloten.

  Zo zie je maar weer. De oppositie in Suriname, met ruggesteun van de media kan niet tegen haar verlies. Het liefst zien ze dat het internet systeem in Suriname wordt beschadigd door criminelen.Ze hopen hiermee de regering te pakken. wat een zielige clubje Front-verliezers.


  Maak melding

 22. Wast er in het Parlement is gebeurd en dagelijks in het land gebeurd heeft niks met het Front te maken.

  Het zijn schandalen, fraude, wanbeleid, valsheid in geschrifte, etc van de NDP aangevuld met enkele zakkenvuller waaronder Breeveld van Doe.

  Van vrienden kreeg ik de vraag of de NDP een politiek partij is of een criminele organisatie.

  Wie het weet mag het zeggen!!!


  Maak melding

 23. Beste RobG

  Suriname is het enige land ter wereld dat wordt gerund door een criminele organisatie ( NDP) waarbij de volledige leiding bestaat uit veroordeelde criminelen

  Het resultaat: Suriname staat bovenaan alle internationale zwarte lijsten en het land is veranderd in een economisch rampgebied.


  Maak melding

 24. RobG:” Bouterse onderneemt actie om het welzijn van de bevolking te verhogen. ” Hoeveel wordt jij betaald om deze onzin op WKN ter verkondigen?
  Je past in het rijtje kontlikkers onder aanvoering van Misiekeba, Amzad,Doekhie , Jenny Simons en Melvin Bouva en Limbo. Je maakt jezelf belachelijk. Houd de eer aan jezelf en stop met die onzin te posten.
  Ex minister Lakhin was ook zo’n trekpop. Weet jij misschien waar die nu is RobG..Misschien is hij op zijn cassave kostgrondje..Open je ogen.Ga stuk voor stuk na wat er geworden is van een groot aantal van bouterse zijn hielenlikkers..ze durven nu hun muil niet open te trekken en zich in de publiciteit te laten zien of horen.


  Maak melding

 25. @RobG

  “Henk Molenaar, je produceert alleen maar bla, bla, bla oftewel slechte proza.”

  Wat is niet waar aan de positie van Suriname op allerlei Internationale lijstjes.

  1) credit rating; Junk status. zeer speculatief.
  2) Transparancy international in de achterhoede
  3) Doing Business
  etc.

  beste RobG graag argumenten in plaats van niet niets zeggende reacties.
  Indien u mensen weg zet en niet ingaat op het bewijs dat zich opstapelt in de vorm van documenten die formeel gebruikt worden door Simons en co.

  Ik mag toch aannemen dat en productie die door de advocaat van Simons is ingediend door u als een verzinsel van Somohardjo weg gezet kan worden.
  Ik mag toch aannemen dat u een besluitenlijst van de DNA gestempeld door de griffier onder toezicht van Simons als een verzinsel van Somohardjo weg gezet kan worden.
  Ik mag toch aannemen dat een vonnis van de rechtbank een verzinsel is van Somohardjo.
  etc.


  Maak melding

 26. @Barnie,

  Quote,
  Van vrienden kreeg ik de vraag of de NDP een politiek partij is of een criminele organisatie.

  De NDP is een CRIMINELE ORGANISATIE`COSA NOSTRA`:

  De Voorzitter is een DIEHARD CRIMINAL. BOERENVEEN CRIMINEEL. JANNASH CRIMINEEL. GRAANOOGST VERDACHTE 8 DECEMBER. ALIBUX CRIMINEEL.

  Wie vult de CRIMINELE LIJST verder aan!!! Ik ben een aantal namen vergeten o’ja CRIMINEEL LINSCHEER en die andere SCHURK RAMON.

  Zelfs de Voorzitter JENNY van DNA is aan het FRAUDEREN GESLAGEN.

  DUS KORTOM: NDP IS TOT OP HET BOT CRIMINEEL!!!


  Maak melding

 27. @ Sabaku,

  Een motie van wantrouwen? Daar hebben ze hier in Suriname nog nooit van gehoord. Of het moet die grote stapel zijn die links onderin de derde la van Jenny ligt. Nooit behandeld!


  Maak melding

 28. Ay Baja,die tante Simons moet opshode mieteren. Zij zou de corruptie aanpakken, maar dacht bij haar zelf wie gaat mij pakken.Al de Elite figuren van de Paarse Bende zijn zo corrupt,dat ons geliefd Suri naar de Knoppen gaat.Alleen boeven en graaiers zitten in deze regering die denken hun zakken te vullen. Zo gaat een land als Suri niet vooruit. Er zijn ook politieke figuren die illegale concessies van goud en hout in het binnenland hebben. Geen hond weet hierover wat de boeven doen. Heel Triest hoor mensen!!!!


  Maak melding

 29. Hoe Tante Jenny het wendt of keert De Nationale (nog Vijf) Debielen Partij leeft in borrowed time.
  Nog Vijf maanden en de Nationale Debielen Personen hebben één probleem minder, ze hebben van de honger
  geen ontlasting. Maar elk nadeel hebt zijn voordeel,
  het scheelt in de aanschaf van toiletpapier.


  Maak melding

 30. Mevrouw Simons is arts, misschien moet ze zelf een ander arts raadplegen om haar te kijken? Want ze is nu een ongeleide projectiel in het parlement net als haar baas die 15 geleide projectielen heeft afgevuurd op 15 personen !!!

  Nog eens 5 jaar is een ramp voor het land. De gratis bruine bonen en zoutvlees hebben hun werk al gedaan het restproduct zit nu te gisten in een sceptintank. En nu moeten ze “werken” voor bruine bonen en zoutvlees. Wacht maar jullie gaan honger lijden. Die SRD’s krijgen 000 nullen extra.


  Maak melding

 31. Mevrouw Simons is een vrouw met een sterke persoonlijkheid. Surinaamse mannen hebben over het algemeen grote moeite met vrouwen die een sterke persoonlijkheid zijn, maar alleen in de NDP worden vrouwen juist gestimuleerd om leidinggevenden te worden en het ook te zijn. In de NDP mogen vrouwen het voor het zeggen hebben.

  Vrouwen die tot de aanhang van het Front behoren (VHP-NPS-PL-Brunsie’s Partij) hebben over het algemeen grote moeite met vrouwen die hen leiding geven, maar als de leidinggevende NDP-ster is gaan ze totaal uit hun dak.
  Mevrouw Etnel van de NPS daagde mevrouw Simons uit tot een catfight en gedroeg zich als een scheldende viswijf op de markt.

  In het verleden trok en VHPster, mevrouw Mansanram uit woede in een debat haar rok omhoog voor een NDP afgevaardigde.Ze wilde haar kont aan hem laten zien. Het is onomstotelijk vast komen te staan dat zowel de mannen en de vrouwen binnen het Front aan een emancipatieproces/-traject moeten beginnen en dat het a-sociale tuig binnen de Front partijen te vinden zijn.


  Maak melding

 32. RobG, Bouterse is zo goed in het brengen van welvaart en welzijn voor het Surinaamse volk dat we met de dag armer worden en de verwensingen, die hem dagelijks in o.a. de lange rij sociaal behoeftigen naar het hoofd geslingerd worden, steeds grover worden. Dat een even groot deel, als voor de verkiezingen, van het door hem belazerde bevolking, nog steeds achter hem staat, is maar de vraag.

  RobG, dat een groot deel van de ‘Mofina wan’ Bouterse steunde of nog steeds steunt, kan ik, gezien zijn meesterlijk vermogen om de boel te belazeren, begrijpen. Maar waarom een arts, die het helemaal niet nodig heeft, omdat zij niet van hem afhankelijk is om een goed leven te kunnen leiden, hem door dik en dun blijft steunen, SNAP IK NIET.


  Maak melding

 33. Allen die hun ziel hebben verkocht aan de dibri baas zijn gedoemd tot het brengen van onrust, onvrede en achteruitgang op elk gebied, materieel als geestelijk. Maar ook het gros der paarse burikies die krijsen, is nie baas is zijne marionetten. Soso lafu allen die krijsen soso lobi baas.


  Maak melding

 34. Henkes, je doet helemaal niet onder voor je overige hallucinerende front idioten die niets anders produceren dan waardeloze proza, verdachtmakingen, hallucinaties en psychoses. Jij gaat voorbij aan het feit dat de Frontpartijen het totaal verpest hebben bij de bevolking van Suriname. Wat hebben de Frontpartijen beter gedaan toe zij de regeermacht in handen hebben gehad? Een terugroep wet bedenken?


  Maak melding

 35. Ongelooflijk. Deze criminele NDP bende gaat maar door. Valse verklaringen aan de rechter geven.

  En dan niet eens het fatsoen hebben hier de verantwoordelijkheid voor te nemen.

  Jenny probeert de aandacht te verschuiven naar haar ambtenaren.

  Newsflash beste “voorzitter”: niemand geeft de schuld aan die ambtenaren. De hoofdschuldige en verantwoordelijke ben jijzelf!
  Of je bent een waardeloze voorzitter die niet serieus wordt genomen door haar eigen staf; in welk geval je per direct zou moeten bedanken als voorzitter. Je hebt jezelf in deze situatie volledig gediskwalificeerd.
  Of je was zelf de dirigent van deze fraude; in welk geval je ook per direct moet bedanken als voorzitter.

  Dit zijn de enige twee fatsoenlijke opties, die beide eindigen in dezelfde situatie: je bent een schande voor ons parlement en doet erg goed aan plaats te maken voor een integere voorzitter.
  Ben je niet ook van mening dat ons parlement op z’n minst een betrouwbare, onafhankelijke, integere voorzitter verdient waar de stafleden trots op mogen zijn? Ben je niet ook van mening dat ons land een parlement verdient waar dit soort frauduleuze handelingen geen kans krijgen? Jij bent niet de persoon die het parlement naar grotere hoogten kan brengen. Dat zie je zelf toch ook wel? Of interesseert het je echt geen malle moer..??


  Maak melding

 36. RobG
  U kakelt onzin.
  De frontpartijen hebben slechts 10.000 stemmen minder dan de NDP.
  De frontregeringen hebben in soberheid de economie met 300% laten groeien en een stevig fundament gelegd voor de regering Bouterse I.
  De Frontregering heeft in 2010 meer stemmen gehaald dan de NDP alleen heeft Bouterse met slim en misleidend handelen een wig gedreven en zich de macht weten toe te eigen door omkoop praktijken (Brunswijk en Somohardjo kregen heel veel posities).
  De NDP heeft gouden bergen belooft en ze nimmer gerealiseerd.

  De NDP heeft in 2015 een niet reele situatie gepresenteerd en enorm veel staatsmiddelen verspilt met als resultaat 45% van de uitgebrachte stemmen. Weer geen echte meerderheid maar door het kiesstelsel wel een meerderheid.

  Best RobG het zou zoveel beter zijn indien u de feiten respecteert en deze onder ogen ziet.
  Ook u weet dat slechts een paar stemmen bepalend zijn in Suriname en die stemmen heeft Bouterse met de staatsmiddelen die hem ter beschikking stonden veroverd.

  Nu blijkt dat Bouterse niet levert zullen veel stemmen als sneeuw voor de zon verdwijnen.


  Maak melding

 37. RobG, wanneer ik kritiek heb op de NDP regering denk ik helemaal niet aan de Front regeringen. Wat kan mij het Front schelen, ook binnen de gelederen van het Front heb je schurken, alleen zijn ze niet zulke grote schurken als die binnen de NDP, maar ik zie nu toch, objectief bekeken, dat het in Suriname slechter gaat dan tijdens het Front?

  Wat de Frontpartijen beter gedaan hebben toen zij de regeermacht in handen hadden? In een woord gezegd ALLES, de meeste idioten die op de NDP stemden omdat hen fly overs, spoorbanen en diepzee havens a la Dubai waren beloofd, hebben er nu spijt van dat ze zich hebben laten belazeren, ze komen er nu b.v. achter dat de stabiliteit van Venetiaan, welke door hun halfgod belachelijk werd gemaakt nog niet zo gek was als hij dat voorstelde. Al ben je gek, dan nog weet je dat het Front het in alle opzichten beter gedaan heeft dan deze corrupte regering, die alleen criminelen op hoge posten benoemt en alleen wanneer er geen criminelen meer voor handen zijn benoemen ze noodgedwongen eerlijke mensen, zoals nu b.v. op de Centrale Bank van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.