Shri Vishnu school wil beste ICT-school van Nederland worden

17

De Hindoestaanse Shri Vishnu school in de Haagse Schilderswijk is onlangs gestart met programmeerlessen voor leerlingen van groep 8. “Programmeren is de toekomst. Onze ambitie is om de beste ICT-school te worden van Nederland” zegt Rajesh Ramnewash, bovenschoolse directeur en gemeenteraadslid voor de PvdA, tegen De Posthoorn. Volgens de krant loopt de Shri Vishnu School wat dit betreft gewoon voorop.

“Ook de tablet is van belang op de Shri Vishnu school. Alle leerlingen van groep 5 krijgen er les op. Via een eigen scherm kan de leraar zijn pupillen direct volgen en meteen ingrijpen als er iets fout gaat. Dat is winst want hierdoor bespaart men tijd en is er geen nakijkwerk meer. De kinderen voelen zich echt uitgedaagd want het is toch een spannend apparaat”, zegt Ramnewash tegen de krant.

Niet alleen in Den Haag maar ook op de locaties in Almere, Utrecht en Rotterdam zal er binnenkort onderwijs verzorgd worden via tablets. En in Amsterdam zal naast programmeren ook gebruik gemaakt worden van 3D printers om leerlingen uit te dagen zelf producten te ontwikkelen en te verkopen.

Bekijk ook:

17 REACTIES

 1. Deze zijn de studenten die ernaar streven om straks de maatschappij van dienst te zijn .
  Gelukkig, want de andere groep wil rapper worden van hun verwachten wij geen enkel bijdrage.


  Maak melding

 2. Programmeren is zeker de toekomst. We worden allemaal geprogrammeerd om economische robots te worden en de staat en de MNC’s blindelings te gehoorzamen. De hindostaanse scholen doen daar graag aan mee.
  Zoals aan het dragen van een chip onder je huid en allerlei nutteloze apps waarmee je geindoctrineerd wordt en de gemmenten de kans krijgen alles digitaal te maken, contant geld af te schaffen en de burgers volledig afhankelijk te maken van computers.
  Straks wordt je als beest bestempeld wanneer je niet met een computer overweg kan.
  De ICT heeft z’n voordelen, maar de nadelen zijn veel groter, want de ICT-infrastructuur vereist electriciteit en zonder dat vervalt de maatschappij in een chaos. Dan is een land als Suriname veel prettiger in om te leven dan een land als Holland. Stel je voor: een zwerver in de warmte van Suriname waar je gewoon een manja kan plukken van straat en overleven of als zwerver wonen in de vrieskou in Nederland waar je binnen 2 dagen sterft aan longontsteking.
  Als ik die schooldirecteur was, zou ik mij meer zorgen maken om hoe de innerlijke kracht van die kinderen te ontwikkelen opdat ze zich in elke situatie kunnen redden dan om programmeerrobots van hen te maken.


  Maak melding

 3. Eerlijk gezegd lijkt het me, zowel in Suriname als in Nederland, geen lolletje om zwerver te zijn, als een computer leren programmeren kan voorkomen dat ik zwerver wordt, dan wil ik dat met plezier leren doen. Of je het nu leuk vindt of niet, computers zijn niet meer EEG te denken; if you can’t beat them, join them.


  Maak melding

 4. Henkes,

  Straks ga je die computers vervloeken wanneer ze (binnen niet al te lange tijd) gebruikt gaan worden in oorlogen wereldwijd om de mens op de meest efficiente manier te elimineren. Je hebt geen idee wat voor ellende de mens te wachten staat, te wijten aan de computers, omdat deze soms goede en soms missleijke dingen niet in staat zijn een (verderfelijke) annihileringsopdracht te weigeren. Computers zijn de meest getrouwe slaven van de moordenaars: ze geven nooit tegengas, zoals een mens dat soms wel doet.


  Maak melding

 5. Henkes,

  Het is niet de computer waar we bang voor moeten zijn, maar hoe het gebruikt wordt door mensen en instellingen, dus vrees de mens en vrees daarom ook de techniek.

  Een hacker die inbreekt op jouw pc of een overheid die jou geen brief meer wil sturen maar alleen maar electronische berichten of een bank die je dwingt alleen maar digitaal te betalen, het zijn steeds de vernielzuchtige mensen die hun medemens in de problemen brengen. De PC en de ICT komt reuze handig van pas daarbij.
  Als je vroeger wilde stelen moest je wachten tot het donker was en de mensen niet thuis waren, je moest de hond vergiftigen en dan het raam forceren, binnensluipen en de kanarie de nek omdraaien. Tegenwoordig hoef je maar een programma los te laten en je hebt dan toegang en kun je van alles stelen. Je kunt iedereen weren van een site (zoals sommige commentatorn af en toe op H2O-kant ook klagen), iemand monddood maken en zelfs kernwapens lanceren.
  De techniek dendert maar voort en de gierigheid van de mens om alles en iedereen te controleren, te beheersen en te vernietigen lijkt de inspiratiebron te zijn.
  Het is die vernielzucht en die controlezucht die de techniek zo gevaarlijk maakt. Op zich is een computer een regeltjeslezer, net zoals een journaallezer. Alleen, die tekst van het journaal werkt vooral in de hoofden van de kijker terwijl de tekst van de software de ermee verbonden hardware dingen laat doen. Soms heel ongwenste dingen, zoals al je gegevens en je HD wissen en je OS mollen of erger, een brug openen terwijl er nog auto’s op bevinden.
  Mooi, die techniek, maar ok levensgevaarlijk indien in handen van gewetensloze lieden.
  Tegenwoordig investeert men in techniek en bezuinigt men op het geweten. That’s it.


  Maak melding

 6. @ Ronald

  ” Het is niet de computer waar wij bang voor moeten zijn maar de MENSEN…………. ”

  ” Als je vroeger wilde stelen moest je wachten tot het donker was en de mensen NIET THUIS waren………. ”

  Dat is tegenwoordig helaas de naakte WAARHEID !!

  Neem bijvoorbeeld de CYBERCRIMINELEN uit bijvoorbeeld Rusland en Nigeria die ” phishing berichten ” sturen in de vorm van zogenaamd emails van jou BANK (compleet met het LOGO van de bank ) met de vraag of je via een link jou bank gegevens wilt invoeren ter ” VERIFICATIE “.

  Eerlijk gezegd trapte ik er BIJNA in maar het gebrekkig TAALGEBRUIK heeft hen verraden.

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Ronald, jij zei dat ik straks de computer zou vervloeken en nu zeg je dat ik niet bang moet zijn voor de computer maar voor de mens. Jij moet beslissen wat je eigenlijk wil zeggen, niet ik. Net als alle andere technische hulpmiddelen kan je een computer voor goede of voor slechte doeleinden aanwenden en niet omdat je ze slecht kunt aanwenden moet je ze niet maken of leren gebruiken. Dat wij, twee mensen die elkaar nooit hebben gezien, met elkaar van gedachten kunnen wisselen komt door de computer, waarom heb jij een computer aangeschaft en gebruik jij dat onding ook nog, als ik dat vragen mag?


  Maak melding

 8. Henkes,

  De mens is het gevaarlijkst, dat staat vast. Maar een als moordenaar geprogrammeerde computer is eveneens gevaarlijk omdat dat hersenloze ding niet beseft wat het doet maar alleen maar commandootjes omzet in acties. Beide zijn dus gevaarlijk. Die webcam op de laptop kan ingeschakeld worden zonder dat jij of ik het door hebben. Daarom, afplakken dat ding, eveneens de microfoon. Jouw PC kan zelfs door een kind zodanig geprogrammeerd worden dat elke keer dat je het opstart, het eerst met een bericht komt dat je een vuile hond bent en met een hoop andere verwensingen, om maar niet te spreken over sabotage acties.

  De politie (in NL) heeft via wetgeving de permissie om ieders pc te hacken en spy-software erop achter te laten zonder tussenkomst van de rechter. Je Ipods en al je draadloze spullen kunnen gehacked worden en tegen jouw ingezet worden. Niet alleen door de politie, maar ook door criminelen.

  Dus: we worden afhankelijk gemaakt van de PC en kunnen er niet meer zonder. De voornaamste reden waarom ik een pc en internet heb is omdat ik daartoe gedwongen wordt door de computerisering van de maatschappij door de bedrijven en door de overheid. Ik benijd de mensen in lannden waar ze dingen nog op hun ‘oude’ manier doen, dus zonder digitalisering. Maar helaas is er nergens meer zo’n land te vinden: iedereen wordt meegesleurd in die digitale stroom, in die dwang, in die hersenspoeling dat al het moderne ook goed is.

  De nieuwsberichten die we nu nog gratis kunnen lezen op diverse sites gaan straks allemaal betaald moeten worden. Het bedrijfsleven streeft naar een 100% gebruik van het internet en wanneer dat een feit is geworden ga je voor elk wisje wasje moeten betalen, want je kunt dan niet meer anders. Voorlopig worden we nog lekker gemaakt met gratis, straks komt de rekening.
  Het is nu al zo dat elke foto die je verstuurt via je e-mail of Ipod of ander gadget niet meer jouw bezit is, maar onder het recht van gebruik van de provider valt!! Klaag ze maar aan. Je zult niet winnen. Elke document die je scannned en verzendt gaat eerst voorbij de provider, die het verplicht is een jaar lang te bewaren. Niets wat op je pc staat is meer uitsluitend van jouw!
  Een foutje in een database en je bent zelfs je identiteit kwijt!


  Maak melding

 9. Heel goed hoor, maar toch zeg ik : wees voorzichtig want de kinderen van tegenwoordig worden steeds assiocialer en steeds dommer. Ze weten niets meer van de maatschappij. Hoop dat naast de ICT opleiding ook aan sociale aspecten wordt gedaan. Succes in ieder geval!


  Maak melding

 10. Ik zeg’GO FOR IT’.
  Technologie is aan het uitbreiden en de wereld maakt er gebrtuik ervan en het gaat niet meer te stoppen zijn.Wij moeten het inhalen en juist hiet stoppen. Ga voorhet jongens en meisjes,wetenschap en tecnologie zijn onze toekomst en geen rapmuziek het maakt juist ME-ziek.
  Technologie vereist kennis,en rapmuziek een heleboel fantasie en een grote vb is de lijder van Suriname …een hele boel fantasie en absoluut GEEN graantje kennis,


  Maak melding

 11. Ronald, ik snap jouw regering niet; een computer kan uit zichzelf niets, het is maar een werktuig dat door een mens geprogrammeerd moet worden om iets voor elkaar te krijgen, ik kan een computer een miljoen jaar ergens laten staan, zolang ik de stekker niet in het stopcontact steek, staat het daar maar stof te vergaren, hoe kan een computer (of robot) nu gevaarlijk zijn? Mensen kunnen met een computer of robot de meest criminele activiteiten uitvoeren, maar ook de meest nuttige zaken mee verrichten, net zoals ik een kankergezwel met een mes kan verwijderen, kan ik met datzelfde mes je de keel doorsnijden, moeten we daarom alle messen verbieden?

  En nogmaals Ronald, net zoals de mensheid nooit meer verlost kan worden van atoombommen (vanaf ze voor het eerst ontwikkeld werden), zal men nooit meer verlost kunnen worden van computers, het enige wat je kan doen is ervoor zorgen dat er goede wetgeving komt om het misbruik tegen te gaan en verder moet je hopen dat die wetten door iedereen op aarde nageleefd worden, wat je natuurlijk kan vergeten, want er zullen altijd Hitlers, Kim Jong Oens, Idi Amins en andere duivelse figuren opstaan die bereid zijn over lijken te gaan om hun politieke en economische belangen veilig te stellen. Het verstandigste wat je kan doen is zoveel mogelijk te weten komen over computers (net als de leerlingen van de S.V. school) waardoor je geen onnozel slachtoffer wordt.


  Maak melding

 12. Ronald@ ” Tegenwoordig investeert men in techniek en bezuinigt men op het geweten ” helemaal met je eens hierboven aangehaalde want de Bijbel en andere heilige boeken, Nostradamuss,George Orwell hadden het al voorspeld,wie,wat,waar,wanneer big data piramide spel gaat loslaten wereldwijd . Look out, big brother is watching you.


  Maak melding

 13. @Henkes,

  Voor een deel mee eens, voor een deel niet.
  Eens met: computer is niet meer weg te denken.
  Oneens met: computer is ongevaarlijk.
  Want, men werkt aan Kunstmatige Intelligentie (programma’s die autonoom beslissingen gaan nemen en zelf nieuwe codes gaan schrijven) en er hoeft maar 1 tikfout in te staan dat tijdens de testfase niet is opgemerkt en die KI-Robot kan voor veel onheil zorgen.
  Zoals je weet hebben Plato e.a. vermeld dat in het verleden technologisch zeer vergevorderde beschavingen (atlantis, Lemurie) zijn vergaan vanwege de technologie (misbruik ervan). Misbruik is ingebakken in mensen (zie opa Cetabever die niet weg te krijgen is) en er hoeft op de hele wereld maar 1 persoon te zijn die een technologie aanwendt voor persoonlijk gewin en de poppen zullen dansen.

  @Ray,
  Wetenschap beoefenen is prima. Begin dan met de Wetenschap der Wetenschappen: De Wetenschap van de Ziel. Want als je deze Wetenschap beheerst, dan ban je misbruik en vernielzucht nagenoeg uit. Ik denk dat jij ook wel eens denkt waarom opa Cetabever deze wetenschap nooit geleerd heeft, maar wel de wetenschap van schieten en bedriegen.


  Maak melding

 14. Ray@”Technologie is aan het uitbreiden en de wereld maakt er gebruikt van en het gaat niet meer te stoppen zijn” dat bepalen wij mensen niet,maar de ALMACHTIGE op ZIJN TIJD aan Alles een andere draai kan geven door natuurrampen en stroomstoringen wereldwijd, als de mensheid zich arrogant en vernielzucht blijf gedragen tegenover de SCHEPPER en ZIJN SCHEPPING .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.