Agent die ‘zwarten’ met apen vergeleek vrijgesproken

46

Een politieagent uit België, die op zijn Facebookpagina ‘zwarte’ mensen met apen vergeleek, is vrijgesproken door de correctionele rechtbank in Gent. De rechter acht het niet bewezen dat hij tot racisme wilde aanzetten. Dat meldt de Belgische krant De Standaard.

Zoek de verschillen… die apen kan je nog iets aanleren … die zwarten uit de jungle niet.’ Dat en nog een paar andere beledigende teksten zette agent Hans V. op Facebook(zie onder). Volgens de Gentse korpschef Filip Rasschaert konden de uitspraken niet door de beugel en het Gentse parket wilde Hans V. vervolgen voor racisme en xenofobie. aap

De rechtbank denkt daar anders over en sprak de agent vanmorgen vrij. Volgens de krant staat in het vonnis: “De afbeeldingen – hoe verwerpelijk ook – kunnen als humoristisch beschouwd worden. Het is niet met zekerheid bewezen dat de beklaagde wilde aanzetten tot racisme“. (Bron: De Standaard)

Bekijk ook:

46 REACTIES

 1. Waarom denken witte mensen dat zwarte mensen niet liever een aap dan een varken zijn? Ik ben zwart, en noem me liever aap dan varken . Als we de vergelijkingen van witte of roze mensen met varkens moeten opnoemen dan zijn we morgen nog niet klaar. Toch Henk molenaar….. Hahaga…


  Maak melding

 2. Hahahaaaahhhaaa…;;;
  Nu even ernstig.
  @zwart/wit en inafsabie
  Nu, zijn de apen op foto afbeelding te zien werkelijk een imago van het zwartevolk?Verschillen de zwarten dan niet van de apen,zien ze werkelijk uit als apen?
  Gebruik je verstand een beetje,wij geven elkaar allerlei benamingen maar gaan gelukkig geen oorlog voeren hierover.We lachen het weg…..

  .


  Maak melding

 3. Japanners noemen blanken makaken. Zoek maar in Google naat de woorden ” Japanse aan ” of sneeuwaap. Of zoek naar Taiwanese aap of Taiwanese makaak.


  Maak melding

 4. Ik vind de foto met de apen erg grappig en de foto van dat zooitje tuig verschrikkelijk.
  Ze zijn een belediging voor hun ras,
  Iedereen moet zijn afschuw hierover uitspreken en dat heeft niets te maken met racisme.
  Volgens mij stammen alle mensen af van apen.
  Dus is dit apengedrag.


  Maak melding

 5. Ik denk dat er een verschil is in welke context je deze situatie bekijkt.
  Op school tijdens de biologielessen is mij altijd geleerd dat het gedrag van mensen te vergelijken is met de dieren.

  Je hebt zowel witte als zwarte apen dus vraag ik mijn af hoe je hiermee omgaat.
  Ik maak mij echt niet druk en vind het gewoon leuk.


  Maak melding

 6. Ben het helemaal met Ira eens.
  Ik ken de Belgen als een humoristisch en Bourgondisch volk.
  Je kunt over alles wel een probleem maken.
  Ik vind het sowieso merkwaardig, dat zo’n bericht de Wtk haalt, maar dat terzijde.
  Volgens mij hebben we hier heel andere problemen, die veel meer aandacht verdienen.


  Maak melding

 7. Hahahahaaa..Boxel ,je bent me wat..hahahaahaaaaa
  @Ira en de rest hier …hahahaaaaaaa ben blij dat jullie een goed humeur kunnen delen……Hahahahahaaaa  Maak melding

 8. Zoek de verschillen op beide foto’s.

  Op de ene Auto is een dakkoffer aanwezig op de andere een zwaailicht…. zijn er dan nog meer verschillen?


  Maak melding

 9. een belg die domme humor heeft .
  vandaar de vele grappen over belgen.
  ik wist dat er in al die grappen over die belgen een kern van waarheid zat.


  Maak melding

 10. Cochise,
  “Ik vind het sowieso merkwaardig, dat zo’n bericht de Wtk haalt, maar dat terzijde.”

  Hear hear! Had tenminste” Belgische Agent die ‘zwarten’ met apen vergeleek vrijgesproken.” verwacht maar goed, meer rood vlees (clicks) voor de filistijnen haha.


  Maak melding

 11. Natuurlijk. Belgen zijn een van de meest achterbakse mensen die ademen op deze aarde. Ze kunnen goedheid en gulheid nog leren van de apen. Ik heb begrepen dat Goedele L. het het liefst doet met de apen.

  Je had net zo goed een foto met een paar blanke hooligans op een auto kunnen zetten met het onderschrift: wie is het meest vernielzuchtige? De aap of de blanke? Iedereen zou natuurlijk zeggen: de blanke roofdier.


  Maak melding

 12. stille,

  Dat is het nou. Een marokkaan durft hij geen aap te noemen, want dan weet hij welk kind z’n vrouw vervolgens (gedwongen) gaat baren.
  Die rechter vindt de foto en de vergelijking niet deugen, maar ziet er geen aanzet tot discriminatie in. Blijkbaar zijn de Belgische wetten zulks dat je de koning van Belgie zonder problemen met een aap kan vergelijken.


  Maak melding

 13. Laten we eerlijk zijn die gasten op die foto gaan toch letterlijk als apen tekeer??? Het zijn gewoon een stelletje aso’s, dat is wat die agent probeerd duidelijk te maken!!!


  Maak melding

 14. Deze rasistise honden beschermen elkaar gewoon, was het een kleurling die had beledig dan was hij opgepakt en berecht, maar WEET 1 DING EN VERGEET HET NOOIT ”zwarte huids kleur is een grote zegen van de almachtige god”” waarvoor zij in de zon moeten liggen om te proberen onze huids kleur te krijgen,maaaaaaar men kan doen wat ze ook maar willen onze gezegende huids kleur kunnen ze niet krijgen en gaat ze ook nooit en never lukken,dus doe maar geen moeite.


  Maak melding

 15. Wellicht goed voor de context om het hele verhaal achter de foto te weten…

  Dit is het filmpje waar de foto uit afkomstig is;

  https://www.youtube.com/watch?v=T4L9ROB9Gz0&noredirect=1

  Het is een opname uit Amerika, Baltimore – waar Obama geld had vrijgemaakt voor deze groep mensen (met minder kansen op de arbeidsmarkt, omdat ze in de “ghetto” opgroeien).

  Juist op dat moment brak er een grote oproer uit, en begonnen deze groep mensen agenten en hun auto’s aan te vallen.

  De Belgische auto-agent haakte hier op in, om te tonen wat er met de wagen van zijn collega’s gebeurde, nadat deze groep mensen er met het geld vandoor ging.


  Maak melding

 16. Deze gefrustreerde Belgische politieagent ontleent zijn imago, aan het politievak omdat hij stoer met een wapen mag rondlopen. Zijn imago werd echter gekrenkt omdat zijn collega-agenten een pijnlijke nederlaag leden. Ze moesten hals over kop hun politieauto uitvluchten. De jeugd wist wel raad met dit symbool van gefrustreerde politiemannen. De politieauto werd totaal gesloopt. Dit is een pijnlijke blamage voor zijn imago en dat steekt.


  Maak melding

 17. Ze noemen donkere mensen apen, terwijl de blanken varkens behoorlijk behaard zijn en de donkere mooie mensen met kroes haar niet. Zoek een dier in de wereld dat kroes haar heeft geen een heeft kroes haar. Wie is dan een aap???
  En trouwens andere volkeren en met name de blanke moeten blij zijn dat donkere mensen bestaan, want door een rip van de donkere mensen zijn chinezen, blanken, indianen, Aboriginals en andere volkeren ontstaan. Donkere mensen zijn speciaal, we hebben kroeshaar, we zijn donker van kleur, we hebben een grote neus, we zijn super atletisch , we kunnen alles als we de kansen krijgt zijn wij de beste van allemaal daarom haar blanke mensen donkere mensen.


  Maak melding

 18. Apen/dieren worden door hun instinct gedreven tot een bepaald gedrag!!!!

  Maar menselijke apen hebben “verstand “gekregen maar het verstand gaat weer terug naar haar oerbestaan dat weer dierlijk instinctief gedrag vertoont.

  Denk goed na !!!

  No kantie dong opoh yu eye !!!


  Maak melding

 19. Jullie in Su praten makkelijk..jullie hebben gewoon geen witten in de meerderheid die mensen vd rechtbank mag dehumaniseren..

  Dus lekker blijven lachen..jullie hebben gelijk..maar ondertussen heeft dit meisje die veel over de tweede wereldoorlog heeft gelezen angst…grappig he?

  Corruptie is 1 dinv, maar corruptie in een land waar de leiding op je neer mag kijken? Heel andere koek weer mensen!


  Maak melding

 20. Ps. Ik vind NLers echt nog slavendrijversgenen hebben. Ze kunnen niet normaal samenleven..gaat erg moeilijk voor ze.

  Ik wou dat iemand daar naar keek..de obsessie van de whiteman om compleet en beleidsmatig te degraderen.


  Maak melding

 21. Sommige suris zijn weer op hun zwarte teentjes getrapt. Owee iets over heilige zwartjes gaat…….stelletje hypocrieten hebben moeite om in de spiegel te kijken!


  Maak melding

 22. IK KAN ME NIET VOORSTELLEN DAT DE ZELFDE GOD DIE ONS HEEFT VOORZIEN VAN VERSTAND,REDE EN INTELLECT WIL DAT WIJ VERGETEN HOE DEZE TE GEBRUIKEN,DE MANNIER HOE WIJ MET ELKAAR OMGAAN. WE MOETEN ONS SCHAMEN.


  Maak melding

 23. En het is toch gelukt. De slavernij is er bij gehaald. Gefeliciteerd. 🙂
  Oh ja en blanken zijn varkens en ze eten stront. Fraai hoor. Is dat geen discriminatie?
  Kom nu maar weer om geld zeuren.


  Maak melding

 24. Even zwart/wit denken en de feiten aangeven:::

  -Vreemd genoeg worden de blanken steeds bijgehaald om het verleden. Ik wil erbij vermelden dat wat verkeerd is gegaan in het verleden door de blanken ik helemaal niet goed zal keuren en ook niet achter staat,

  -De mensen die steeds afgeven op de blanken zijn geen haar beter. Waarom, omdat ze niet voor hun zelfs kunnen opkomen om te laten zien dat zij het ook kunnen.
  Ze wonen in een blanke land, genieten van een uitkering en als dat niet genoeg is zijn zij de eerste die hun cultuur en land verloochenen aan de blanken.

  -Vandaag klaagt men in Hollywood dat de afro mensen nooit een award winnen, maar het zijn die zelfde afro Amerikanen die mee helpen om die film zo ver te krijgen.

  -Waarmee zijn de afro mensen nou mee bezig??????Ik zou zeggen sta eens voor een spiegel en ga na wat je eigenlijk bereikt hebt in het leven en hoe verder met je toekomst.

  Ik hou mij aan de wetten en regels van een land en pas mij ook aan vandaar dat ik nooit een probleem heb ervaren in geen enkele land waar ik gewoond heb.
  De grenzen bewaak je zelfs.


  Maak melding

 25. Tante Bep,

  Helemaal met je eens !!
  Sommige posters in dit land kunnen het niet laten de slavernij er iedere keer weer bij te halen.
  We zijn al meer dan 40 jaar onafhankelijk (!!) en nog steeds komt het slavenverleden bovendrijven.
  Surinamers zouden eens wat meer moeten kijken, hoe het verleden ten aanzien van dit item in onze buurlanden of in de Carribic wordt opgepakt.
  Daar kunnen wij nog heeeeeeeeeel veel van leren.
  Voor de rest neem ik dit artikel op de WTK absoluut niet serieus.


  Maak melding

 26. Ik zou tegen die agent willen zeggen:
  liever een aap dan een varken!!!!………
  want met een aap kan je nog humor hebben en lachen, maar een varken………die benaming al…………bah uhhhhh


  Maak melding

 27. @Benito
  Als je blanken wil vergelijke met varkens is dat dom.
  Varkens zijn heel gevoelige dieren. Uiterst slim en sociaal.
  Ze verdedigen hun jongen tot de dood.
  In Nederland worden varkens ingezet als landschapsontwikkelaars. Ze zijn n.m.l. onvermoeibaar aan het werk in de grond en ruimen veel op.
  Varkens zijn schone beesten.
  Dus deze vergelijking is dom.
  Het zijn omnivoren en eten veel gewassen als maïs, erwten, bonen, sommige aardappelrassen, granen, bieten en eikels, kastanjes en op de grond gevallen fruit. Een relatief onbekende, maar veelvoorkomende voedselbron vormen klavers, grassen en kruiden. De wilg dient als bron voor vitamine A-inname. Paddenstoelen worden niet gegeten, terwijl ze wel dierlijke eiwitten innemen door het eten van gewonde dieren, jonge vogels, hagedissen, regenwormen, muizen en aas. Vaak wroeten ze met hun gevoelige snuit in de bodem. Door dit gewroet komt de minerale ondergrond vrij waardoor bepaalde zaden beter ontkiemen.


  Maak melding

 28. Vreemd dat een groep Surinamers gemeend hebben om de opmerking van de agent in relatie met Nederland te brengen. In het artikel staat toch duidelijk vermeld dat het om een incident in België gaat en niet Nederland. Blijkbaar weet men in Suriname niet dat België sinds 1870 onafhankelijk is. Het toont wel aan hoe wanhopig de Surinamer is om direct met de vinger naar Nederland te wijzen. Waarom eigenlijk ? Komt discriminatie en racisme in het eigen land niet voor dan ?


  Maak melding

 29. In een indrukwekkende time lapse op National Geographic van slechts één minuut is de evolutie van de mens vanaf 6 miljoen jaar geleden te zien. En verdomd: We stammen allemaal van de apen af!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.