‘Niemand durft te protesteren tegen Bouterse’

58

PARAMARIBO, 27 jan –Niemand durft echt te protesteren tegen de regering Bouterse. Dit stelt Ronny Brunswijk, parlementariër en voorzitter van de politieke partij Abop. Het zou verkeerd zijn te denken dat Surinamers tevreden zijn. Dat er niet massaal geprotesteerd wordt, heeft met andere zaken te maken.

Mensen zijn kennelijk bevreesd. “Als het de regering Venetiaan was, was iedereen al op straat, maar men is bang voor de man. Iedereen is nu bang om wat te zeggen, want deze mensen zijn gangsters. Niemand durft de straat op te gaan”, zegt Brunswijk tegenover de Times of Suriname. Zelf wil de oud-militair en voormalig rebellenleider niet meteen de straat opgaan om te protesteren tegen het beleid.

Bouterse krijgt nog even de kans om de financiële problemen op te lossen. Het respijt is niet vrijblijvend. Wanneer ik ga, ga ik met twintigduizend of acht en twintig duizend mensen. Het moet niet zo doorgaan, anders gaan jullie mijn stem horen”, aldus Brunswijk. Niet dat hij zo graag protesteert of leuzen scandeert. Een heuse bijdrage kan er wel van af. “Als je beleid wil hebben, kun je Brunswijk vragen.”

Bekijk ook:

58 REACTIES

 1. “Iedereen is nu bang om wat te zeggen, want deze mensen zijn gangsters.” Dit is een behoorlijk heftige uitspraak van een politicus die tot vorig jaar mei nog met ‘deze mensen’ heeft samengewerkt, en het dus kan weten.
  Ik ben benieuwd naar de reactie van ‘deze mensen’. Zullen ze naar de ‘geïnfiltreerde’ rechterlijke macht stappen? Of wordt het een afrekening in de stijl van Don Vito Corleone?
  De tijd zal het leren…….


  Maak melding

 2. Inderdaad Ray, wat steld deze man eigenlijk nog voor? in een land met een paar inwoners die het lef niet hebben om massaal op straat te komen, straks zal blijken dat het land nog door onze marronbroeders bevrijd wordt, hun imago van marrongeboefte volgens Sillos, zal dan in ėėn keer achterhaald zijn.


  Maak melding

 3. Wanneer Brunswijk met zo, n 25.000 opgehitste marrons op straat gaat komen, is er geen houden meer aan, er blijft dan nog ėėn mogelijkheid over voor die moordenaar en zijn gangsters, vluchten.


  Maak melding

 4. Podium talk van Ronnie. Brunswijk kan zijn eigen achterban niet op straat krijgen omdat hij hen niets te bieden heeft.Wat een lafaard. Wat heeft hij aan de mensen nu op dit moment, bijvoorbeeld lotsverbetering voor te schotelen? Dit geldt ook voor de VHP en NPS.

  Ik denk dat de oppositie de mensen beter kan gaan voorbereiden op de economische crises die vele landen treft. Het gevaar zit erin dat deze crises kan uitgroeien tot een gigantische wereldwijde economische crises, en deze crises is echt niet veroorzaakt door de regering Bouterse.

  Suriname ondervind alleen maar de effecten van de crises. De Europese Unie tracht de effecten van deze crises weg te werken door per maand meer dan 100 miljard Euro in de economieën te pompen.


  Maak melding

 5. @Manu
  Triest dat we de waarheid uit de mond van een ander amnestie crimineel moeten horen..Brunsie zegt de waarheid over de surinamers. en hij spreekt uit ervaring, ijzelf is niet beter. We Mogen wel oppassen dat het niet tot een confrontatie wederom komt tussn de 2 meest gevreesden namenljik bouta en brunsie Pfffff,,,de marrongemeenschap zijn nog emotinele gevangenen,en lijden nog steeds aan de slaven trauma en kunnen hun emoties niet de baas zijn .Hahahaaaaaaaa…neen hoor deze groep zie ik niet als bevrijders in no geen miljoenen jaren en Silos heeft ook last van fantasie net als haar baasje.Soort zoekt soort.


  Maak melding

 6. Hoezo zijn mensen bevreesd?

  75% van de suri’s heeft de grimmige jaren tachtig niet (bewust) mee gemaakt, ze hebben geen flauw idee van hun geschiedenis.
  De rest zijn ex-surineds gevlucht in de jaren 70 of (meegesleurd)kind van ex-surineds, niets meegemaakt, van horen zeggen en nooit willen geloven.
  Anderen zitten dagelijks op de eerste rij in de kerk, bij de fake-bisschop meije of schreeuwer misje kaba; hun geloof in die gevaarlijke crimineel is net zo sterk als het kleinste mosterdzaadje op aarde.

  Het gaat er bij mij niet in dat ze angstig zijn.
  Het boeit ze gewoon niet, het interesseert ze voor geen meter.

  Nu krijgen ze de kans van hun leven om alle grimmige ‘sprookjes’ life, in het echie, mee te maken.
  Grijp die kans!

  We gaan nog vo 5!


  Maak melding

 7. @RobG
  Je bent vergeten te vermelden door wie al het crisis wordt veroorzaakt!!
  Dat is de VHP niet ook niet de NPS!!
  Kortom het is niet te danken aan de OPPOSITIE
  Met dank aan 28 ndpers zitten we heden nog opogescheept met een gevreesde crimineel met amnestie en een heeboel crises op alle fronten..!!


  Maak melding

 8. @Ray @Manu, jullie kennen de geschiedenis van Suriname niet, of ontkennen jullie dat willens, en wetens?
  Want anders zouden jullie weten dat het altijd de Marrons zijn die de kastanjes uit het vuur voor jullie hebben gehaald !! Marrons hebben geen slaven trauma, het zijn trotse vrijheidsstrijders die niet bang zijn om voor hun rechten op te komen… Het is dankzij Brunswijk dat we weer democratie in Suriname hebben gehad, daarom heeft God Suriname gestraft toen men de Marrons bij de verkiezingen van 2010 in vele districten hebben uitgesloten van deelname, omdat ze laat zouden zijn met het inleveren van keizers lijsten….. Het resultaat daarvan is dat deze moordenaar crimineel drugsdealer weer aan de macht is gekomen met al zijn oude streken….. Nu moeten de Marrons jullie weer komen redden van een onderdrukker, jullie gaan lang wachten, en lijden voor jullie verraad tegenover de Marrons !!!!


  Maak melding

 9. meneer Brunswijck mag weten, dat niemand bang of bevreest is voor Bouterse. Integendeel is dhr. Bouterse bevreest voor zijn eigen, oude makkers,die hij naast zich heeft geplaats.
  ik ben persoonlijk wel bang om naar Moengo en Albina te reizen, waar er vroeger zo mooi te vertoeven was.
  De President had tijdens de verkiezings campanges verklaart, dat Moengo en Albina toegangkelijker gemaakt gaat worden als hij de volledige verkiezings winst krijgt. Dat is nu al een feit, maar enig verandering in die situatie is tot nu toe niet te merken.


  Maak melding

 10. No ka nanga den wan den disi anga dati yu ook tu na wans deng bigi Gansters fu a Kondre di Mi mang!!!!!!Wie ga j voor de gek houden of mij Neen hoor….mi niet Nu pas ben j aan t plannen!J durft ook niet! Wanneer ik Ka, Ka ik met twintik duizend of ackten twintikduizend kasten de straat op!Sma yo hor a spotu ba Ka…Hahahahaa… ondeugdzame Gwe go brasa nanga ing en voor de alkehele gwijtschelding van zijn straf heb j ook bijkestaan yo idioot ga eerst 1 intekriteit kursus eerst volken dat is mijn fenomenale raad hier in Su en voor heel veel Kasten ook nok.


  Maak melding

 11. Het is toch bekend dat meerendeels enkel en alleen maar voor een portie GRATIS oud vreten en een drankje spontaan de straat opgaan richting ocer….

  de rest kost teveel moeite …


  Maak melding

 12. Dit is dus een structureel Surinaams probleem. Het vrezen met grote vrezen.
  Vroeger was het Blankenvrees en nu is het Boutavrees. Het vrezen zal dus altijd blijven.


  Maak melding

 13. @Kabavigi en zijn 3 makkers,
  Enne…ahum…aan jouw verhaal is geen touw aan te knopen.
  Hoe kunnen 2amnestie lijders democratie met zich meebrengen?Hier begint het al fout en de rest van je verhaal is echt lariekoek,echtwaar,


  Maak melding

 14. Zo ziet men dat de mens nooit te vertrouwen is. Net als de bladeren van de bomen veranderen ze. Enne na mang disie no moes taki want a mang boos tapoe de dibri baas. Wat hij zegt is hij ook zelfs en foefoeroemang of gangster no lobi makandra, op het duistere zaken doen na. Wat kan men verwachten van de dibri baas en zijn gangsters? Simpel, nog meer stijging van moord, misdaad en corruptie, naast revo achtige wantoestanden zoals noodtoestand, zware decreten, avondklok, schaarste, moreel en geestelijk verval en verdere vingerwijzing van didibri baas dat alles fout is gegaan door het buitenland, is nie hij ma is schuld van Holland, Surineds en redimusu’s. Dezelfde revo shit als in de jaren tachtig maar dan zevenmalen erger krijgen al die paarse burikies als voer van hun baas. Waarom men niet op straat gaat is ook simpel, men staat pas aan het begin van de verwording van Suribabwe. Binnen vier jaren zal de paarse kommer en kwel vol van onrust, onvrede, armoede en misdaad haar hoogtepunt bereiken. Misschien zullen dan al die paarse burikies van de dibri baas da pas uit vermoeidheid en wroeging balken. Iaia we ka baas, a san disi moes keba nou. Ma dan is het veels te laat voor al die paarse burikies want dan zullen ze niet meer nog vijf jaren baas zijn shit maar een generatie lang de paarse zweep van de dictator ervaren. Hun nageslacht zal klagen hoe oliedom men niet is geweest om op onberechte moordenaars, drugsbonzen en gangsters te stemmen. Vraag het maar aan al die nakomelingen van de Zimbabwanen die krijsten sinds 1980. Soso lobi Robelto Mugapwe. Hahahahaha Neks no fout. Nog even en ze krijgen ervan langs, devaluatie op devaluatie plus uitverkoop van het land aan China en wie weet ook aan Zimbabwe. Wahahaha, met dank aan oliedomme stommelingen van baas.


  Maak melding

 15. Brunswijk heeft niet zoveel recht van spreken. We praten over een deserteur,een bankrover ,drugsdealer en oorlogsmisdadiger. Je zou niet willen weten wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft en zo wordt hij de pot die de ketel verwijt dat het zwart is.

  Hij is een bleekgezicht dat spreekt met dubbele tong. Zocht samenwerking met Bouterse en kreeg deze keer nul op het rekest en wil nu op deze manier zijn gram halen.


  Maak melding

 16. Clifton Hofwijks is dagelijks op straat niet? De president en zijn entourage teren op intimidatie uit de jaren 80 en 90. Surinamers kunnen ook met hun portemonnee stemmen. Als het collectief structureel 3 maanden te laat alle rekeningen betaald is de regering verloren.


  Maak melding

 17. De pot (Ronnie Brunswijk) verwijt de ketel (Bouterse) dat ze zwart is.

  Brunswijk krijgt alleen protesteren marrons op de been als hij ze goed betaald.
  Brunswijk is even onbetrouwbaar als Bouterse.
  Dus mie booi Ronnie stook geen mensen op omdat jij de regering t.b.v. jou doel naar huis wilt sturen.
  Regering van Desi B. mag in elkaar storten maar Ronnie B. wordt niet de nieuwe pres.
  Overigens ik merk niets van een toegenomen verstands verheldering na het behalen van je MBA diploma.
  Je hebt het gekocht noh >


  Maak melding

 18. De pot (Ronnie Brunswijk) verwijt de ketel (Bouterse) dat ze zwart is.

  Brunswijk krijgt alleen protesterende marrons op de been als hij ze goed betaald.
  Brunswijk is even onbetrouwbaar als Bouterse.
  Dus mie booi Ronnie stook geen mensen op omdat jij de regering t.b.v. jou doel naar huis wilt sturen.
  Regering van Desi B. mag in elkaar storten maar Ronnie B. wordt niet de nieuwe pres.
  Overigens ik merk niets van een toegenomen verstands verheldering bij jou Ronnie na het behalen van je MBA diploma.
  Je hebt het gekocht noh >


  Maak melding

 19. Brunswijk heeft helemaal gelijk.Wel is het zo dat als Bouterse hem niet bedankt had vandaag naast die gangster zou staan
  en hem verdedigen.Surinaamse politici in het algemeen zijn onbetrouwbaar.Vandaag zegt hij dit en morgen draait hij 180 graden om.Dat vinden ze normaal.Er zijn tal van voorbeelden.Het zou goed zijn voor dit mooie land als
  ze met z,n allen uit de surinaamse politiek zouden stappen zodat Suriname een frisse start zou kunnen maken met nieuwe gezichten.


  Maak melding

 20. Je zou als Surinamer gek moeten zijn om niet bang te zijn voor Bouterse, maar dat het Surinaamse volk laf is, zoals enkele pseudo(niem) helden hier beweren, is niet waar, het Surinaamse volk heeft al eerder, door massaal op straat te protesteren Bouterse weggejaagd, alleen verschool hij zich toen achter Bosje.


  Maak melding

 21. Aloha….ha ha……Die Lonnie is bezig over het Protesteren tegen de regering Bouta.Dat kan Lonnie liever nu doen met z,n aanhang dan het te laat is.Met het beleid van de regering Bouta is geen enkel Suri in het land gelukkig.Dus beste Lonnie laat zien, dat je een man van woord bent. Suri is een Democratisch land, dus iedereen mag protesteren in het land.


  Maak melding

 22. Gelul van brunsi, onder bewind Wijdenbosch(NDP) waren er dagelijks grote protesten!!! Brunsi wil voorkomen alsof hij de redder van Su is……hij zat in dezelfde regering tot 25 mei jl…….dus ook hij heeft debet in deze puinhoop!!!


  Maak melding

 23. @RobG

  Hoe on eens ik het ook ben met de banale manieren van Brunswijk. Hij heeft Baas Bouta in zijn macht.
  Met een hele kleine ingreep legt hij tzt Surgold zijn eigen belasting heffing op.
  Zo gaat dat namelijk op het Afrikaanse continent.

  Brunswijk heeft heel wat meer voor zijn mensen te bieden dan u denkt. Marrowijne is zijn eigen boeven Koninkrijk.


  Maak melding

 24. RobG
  “Het gevaar zit erin dat deze crises kan uitgroeien tot een gigantische wereldwijde economische crises, en deze crises is echt niet veroorzaakt door de regering Bouterse.”

  Haha geloof me Suriname kan wereldwijd economisch geen deuk in een pak boter slaan. Mee eens, het DDB regime was niet slim genoeg om het te zien aankomen, maar ze zijn zoals gebruikelijk rijkelijk te laat met het inlichten van de bevolking en het treffen van maatregelen. Als het kalf verdronken is…


  Maak melding

 25. @Kabavigi,gogo,ano,kabakaka, ik zou niet weten wie de marrons hebben geholpen. Als het echt zo is wat je vertelt vraag ik mij dan af waarom de marrons tot heden nog in een achterstand leven.
  Ook vraag ik mijn af waarom de marrons dan nog steeds voor een moordenaar/drugdealer/oplichter/fraudeur blijven stemmen, dit terwijl zij voorruit moeten komen.

  Dit betekent dat Brunswijk de boel achter houdt en hij en zijn familie alleen voorruit komen.

  -het volk misleiden
  -leugens verspreiden
  -misbruik maken van het goede en nog veel meer.

  Ik hoop niet dat de marrons achter Brunswijk zullen lopen om de straat op te gaan zonder na te denken, anders zullen hun positie heel erg gaan verslechteren.

  succes


  Maak melding

 26. Ja hoor, Brunswijk boezemt opa Cetabever enorme vrees in.
  Brunswijk is de slimste niet. Door een premature ejaculatie heeft hij z’n plannen verraden en gaat Bouterse de ABOP aanhang en leiders nu opsplitsen. Dong Djoeka, die Brunswijk. Opa gaat Ronnie een lesje leren en hem laten afzetten als leider van de ABOP.


  Maak melding

 27. look whos talking.
  maakte lonnie geen deel uit van de vorige regering ?
  de huidige crisis hebben we te danken aan het feit dat de vorige regering meer geld uitgaf dan dat er binnen kwam.
  was het niet lonnie die zn fiat gaf aan de i am nasty.?
  was het niet lonnie die zichzelf zegende met verschillende goud en hout concessies tijdens zijn deelname aan ddb 1?
  toen ze gezamenlijk de krenten uit de pap, …..lees de deviezen ….haalden hoorde je geen kwaad woord over ddb of de economie.
  lonnie en somo moeten zich diep schamen voor het wanbeleid en de zelf verrijking die plaats heeft gehad tijdens de vorige regering.
  allebei moeten ze hun snor drukken en stil zitten want ze zijn de veroorzakers van de huidige crisis.


  Maak melding

 28. Laat Brunsie niet wachten, maar gelijk z’n twintig duizend of achtentwintig duizend man de straat opsturen en helpen deze waardeloze regering naar huis sturen nu er hopelijk nog wat te redden valt.

  Of is Brunsie eigenlijk toch ook zelf een beetje bang???


  Maak melding

 29. Jojo en Ronald, Brunswijk is een holle vat. Holle vaten klinken het hardst en Bouterse laat zich niet intimideren door een holle vat. Bouterse heeft dit ook bewezen door de partij van Brunswijk de wacht aan te zeggen bij de verkiezingen. De partij van Brunswijk was niet meer welkom in een nieuw kabinet.

  Maar jullie blijven maar hallucineren over een vermeende power van Brunswijk. ge wilt toch een beetje serieus genomen worden door het deskundig publiek.? Waar of niet? gebruik dan nooit meer dit soort onzin.

  Als Brunswijk zo machtig is laat hij dan zijn eigen achterban maar op straat krijgen voor lange tijd. Brunswijk kon Venetiaan gijzelen met zijn verwarde escapdades, maar bij Bouterse zal dit nooit lukken.


  Maak melding

 30. -Dit is de media en mijn vraag is of het de waarheid is wat men schrijft. Ik zeg van wel, omdat het duidelijk te merken is.

  veel lees plezier voor mensen die niet verder lezen:::::::::::::::::::::::::::::

  -Bedrog, illusies, leugens en hallucinaties

  ==De vele berichten in de media, na de toespraak van D.D.Bouterse, heeft mij, ondergetekende genoodzaakt te reageren.

  Bouterse moet een keer ophouden met de vingers naar anderen te wijzen. We weten dat het zeer doet als gewezen wordt naar het falend beleid van de “Kleine Indiaan”, zoals hij zich wellicht laat noemen. Bouterse lijdt aan wat gezegd kan worden het “Maurice Bishop” syndroom, zijn eigen falen schuiven in de schoenen van anderen en zogenaamd de schuld geven aan het buiten land.

  Mr. Soechitram heeft terecht gesteld dat Bouterse in zijn eigen keuken moet kijken. Bouterse heeft een super deskundige uit het buitenland gehaald “Hoefdraad”, die thans inspeelt op het Bouterse, lees Maurice Bishop, syndroom door hulp uit het buitenland te halen. Lees IMf, IDB, WB, etc. De supergenie heeft gefaald en dat falen kan hij niet verkroppen vandaar de vingerwijzing naar Rusland.

  Bouterse heeft keer op keer bewezen, niet in staat te zijn leiding te kunnen geven aan zijn kabinet en ministers, telkenmale is hij in de fout gegaan, vanaf 1980 tot heden. Alles wat hij kan doen is vernietigen. Ik kan niet anders dan stellen, dat hij een “krabita anu” heeft. Gelden verdwijnen onder zijn neus, goud verdwijnt onder zijn neus en hij kan niet optreden “Neks No Fout”. Zijn supergenie Hoefdraad haalt deskundigen uit het buitenland “Neks No Fout”. Bouta ziet spoken op klaarlichte dag “inmenging van buitenlandse mogendheden “A No Mi”.

  Vraag aan Bouta: Waar is het geld gebleven? Waar is het goud gebleven dat verdwenen is uit de kluis van de Centrale Bank? Waarom Lackin nog vrij rondloopt? In november had u een hele delegatie op bezoek, ook nog met een privévliegtuig. Was dat geen inmenging in binnenlandse aangelegenheden.

  U heeft problemen met aantasting, lees openbreken, van de amnestiewet? Heeft u misschien boter op uw hoofd dat u bang bent voor het openbreken van de amnestiewet? Sang yu e frede so If Neks No Fout/ of waren het allemaal leugens dat u aan Hira hebt zitten verkondigen? “Neks No Fout”.

  PRES, “kom tak Baas”, jij bent de man die aanleiding geeft. Had je het volk met rust gelaten en was je niet in hun portemonnee gegaan om je falen goed te praten dan “Neks No Bo Fout”, maar ja je wil het volk uitbuiten en uitzuigen. Laat die “burikies” die je hebt gezet om te werken, hun werk naar behoren doen. Wanneer ze stelen en manipuleren “I no musu kon nanga buitenlandse inmenging” trouwens “Baas” na yu hor na referendum in 1987 pe na a volk tek a mamawet”. “If den deskundig fu yu no kan lesi na a skrifi ini na a mamawet no mek den beschuldig sma van buitenlandse inmenging”. Volgens mij moeten uw adviseurs weer naar school om de wetten van het land te begrijpen, “want if na deskundig den ben deskundig so den no ben tyari a kondre go na a verloedering” houd die buitenlandse inmenging voor je zelf. “anders im bigin fu donder op Hoefdraad nanga den deskundigen fu eng. Grote deskundige dat hij is.

  Ingezonden:


  Maak melding

 31. RobG

  Ik was in Nigeria een paar jaar na Biafra en heb daar heel wat keren ” belasting” moeten betalen bij roadblocks van ex militairen. Ex militairen die na hun ontslag uit het leger hun gereedschap geleend hebben en daar aan hun macht als belastingambtenaar ontleenden.
  Het beurt nog steeds in Congo en Zuid Soedan etc..

  Brunswijk is rustig en maakt niet zoveel herrie als een poosje geleden. Als deze mensen rustig worden, worden ze heel gevaarlijk.
  Brunswijk is heel primair en daarmee heel gevaarlijk als je iets van hem afpakt. HEEL gevaarlijk. Dat Psychologie.
  Primair denkende mensen kunnen tot een bepaald niveau vernedering gedragen en daarna ……….


  Maak melding

 32. Lijkt mij wel logisch. Ze hebben hem net gekozen voor 5 jaar en hopen op de beloofde gouden bergen. Aangezien de meeste aanhangers op Bouterse geen krant lezen, kunnen ze ook niet weten dat alleen de politici en hun families en vrienden bevoordeeld worden.
  Wat dat betreft verschillende Surinamers niet veel van de Marrokaanse attitude in west Europa.

  Verder kan je ook concluderen dat ze door de boeven Brunswijk en Somohardjo het boevenbos niet meer zien


  Maak melding

 33. Jojo, hetgeen je heb meegemaakt in Nigeri heb ik ook meegemaakt in lagos-Ikeja en in de wijk Oshodi- Mushin. Roadblocks van politie die je zogenaamd betrapten op een verkeersovertreding. Als je extra geld gaf kreeg je advies over welke routes je moest vermijden om geen nieuwe roadblocks tegen te komen. Maar deze politieagenten handelden in opdracht van hun meerderen.

  Maar het lijkt alsof jullie net als Brunswijk wanhopig worden omdat de bevolking niet de straat opgaat om te protesteren. Van warlord Brunswijk heeft niemand iets positiefs te verwachten en ook niemand heeft iets van hem afgepakt. Het lijkt eerder alsof de oppositie wanhopig is en op rellen zit te wachten. Zo hopen ze politieke macht te vergaren.


  Maak melding

 34. @RobG
  Ik zit op beter tijden te wachten zodat er weer iets opgebouwd kan worden. Rellen en acties van Brunswijk behoren niet tot mijn ambities.

  Als u Lagos kent weet u hoever een samenleving kan dalen onder corrupte lieders. Ik ken Warri, Part Hartcourt en Aboedja.

  Bouterse, Brunswijk en Somohardjo zijn voor mij 1 pot nat.

  Frederick Forsyth heeft in 2004 een boekje geschreven (Avenger) waarin hij op heel Oost Suriname een boevenstaat projecteerde. Baas Desie en Baas Ronny zijn samen aardig op weg.


  Maak melding

 35. Het eerste wat Suriname moet doen is het instellen van een verklaring van goed gedrag voor alle politici en ambtenaren.
  Iedereen die een veroordeling aan zijn broek hoort niet thuis bij de overheid.
  Nu is de overheid in suriname een roverheid.
  Dat gaat altijd ten koste van de democratie en welvaart.

  Jammer Suriname heeft alles om een goed en rijk land te worden.
  Nog geen 50 jaar geleden was Suriname het welvarendste land van Zuid Amerika.
  Was het het enige land in Zuid Amerika waar geen malaria heerste,
  Paramaribo was een prachtige goed onderhouden lommerrijke stad. De parel van Zuid Amerika.

  Blijkbaar kan men niet zonder blanke leiding.


  Maak melding

 36. @esmerald
  zou het surinaamse volk echt haar geschiedenis niet kennen?

  dan is het jammer dat venetiaan al die jaren zijn best gedaan heeft om er iets van te maken.

  wellicht kan dan de IMF als beste zich er tegenaan bemoeien, met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 37. Beste Bravo,

  Persoonlijk vind ik heel moeilijk te verstaan in het parlement.
  Je spreekt heel slecht Nederlands ondanks dat je je BA Science hebt gehaald. Je zoekt heel vaak naar woorden ahhh aaah aaaaaah aaaaah aaaaah aaaah aaaaah aaaah aaaah aaaaaaah aaaaaah aaaaaaah aaaaaah aaaaaaaaah.
  De lidwoorden haal je door elkaar. Je zegt heel vaak het bank, het regering, het jongen enzzzz.

  Je slikt ook woorden in net zoals je coke slikt. Je doet zielig nu, maar je bent gewoon genaaid net zoals Somohardjo is genaaid door de NDP. Het probleem bij jullie soort bosnegroide oh excuses marrons is, jullie zijn omkoopbaar met een portie bruine bonen met zoutvlees. En 5 jaar gaan jullie pinaren dat is een bosnegroide eigenschap herstel marron eigenschap.Heb je jezelf afgevraagd hoe je rijk bent geworden??? Niet door hard te werken he?


  Maak melding

 38. Voornaamste probleem in SU is dat er verkeerde mensen op zetels worden geplaatst. Oogluikend dan wel publiekelijk. Wie weet heeft dat dit niet klopt praat vaak pas achteraf. Controlerende onafhankelijke rechtsgeldige instituten ontbreken. Zelfs de rekenkamer wordt niet serieus genomen reden waarom Prade vertrok tijdens ndp. De thuisbasis en scholen kunnen hierin steevast verandering in brengen. Jongeren met een surihart op de juiste plek kunnen samen met welwillende goedgeschoolde surineds samen een vuist maken om dit land eens eindelijk op het juiste goede spoor te brengen. That’s ALL!!!


  Maak melding

 39. @dre

  ik vermoed van niet, anders hadden ze anders gestemd.
  Tenzij ze masochistisch zijn ingesteld.

  Yep jammer van alle effort van Dhr. Venetiaan.
  De eenvoud heeft verloren van gebakken lucht!


  Maak melding

 40. Jullie wilden zo graag onafhankelijk worden en op eigen “benen”staan. Surinamers (M) kunnen niet eens op hun penis staan laat staan op hun eigen benen.
  Ze volgen hun penis als navigatiesysteem !!!!


  Maak melding

 41. Eigen geschiedenis weten waardering hebben voor alles binnen de grenzen is doorgaans een droevige aangelegenheid. Nee focus is gericht op alles van buitenland. Dit land met vrije burgers is zelfs zo apatisch dat zij zich laten meeslepen door dictator inzake landen met een diepgewortelde communistische grondslag. Hoe valt dit te rijmen? Enkel muziek en dans? Wat een bekrompenheid. Of cadeautjes alsof deze geheel gratis zijn. Matie-Matie toch? Wat presteren zij wezenlijk en duurzaam aangaande economische groei om in eigen behoeften te voorzien en professionaliseren pas dan denken aan export? Schijntrots of zielige bende?


  Maak melding

 42. brunswijk …t. (4 letters, laatste letter is een t). hij is hier medeverantwoordelijk voor. samen met somo. laat hem eerst uitleggen dat hij de verantwoordelijkheid op zich neemt en nu een ander pad wil inslaan. en verder ben ik het niet eens met dijk-silos, zij mag ook haar verantwoordelijkheid nemen tav haar dochter en de baan die zij naar haar dochter toeschoof: ik vind marrongeboefte niet eens zo een erge uitdrukking. ik zou marrontuig erger gevonden hebben. en tenslotte, wanneer je alleen marrons of overwegend marrons aantreft met pistolen in hun handen en roofovervallen plegen en andere niet-koshere dingen doen, dan lijkt dit mij wel een juiste term. juister had natuurlijk geweest, wanneer zij zonder aanziens des persoons alle geboefte geboefte genoemd had. dus ook haar beste vriendje desie. maar ja, je bent gekleurd of je bent niet gekleurd.


  Maak melding

 43. Breaking News:

  Somohardjo uit DNA-vergadering gezet

  boromangJanuary 28th, 2016

  Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo is zojuist uit de vergadering van de DNA gezet. DNA-voorzitter vond dat Somohardjo de orde verstoorde en heeft de politie assistentie gevraagd om Somohardjo uit de zaal te zetten.


  Maak melding

 44. beste RobG

  Heb je de besluiten lijst van de DNA d.d. 23.07.2015 opgemaakt op 28.07.2015 en de creatieve fractie indeling lijst van de DNA d.d. 23.07.2015 ook gezien.

  U vraagt wel eens om bewijs. Nu de DNA levert het zelf met stempels en al.
  Hoe achterlijk ben je als je 2 verschillende documenten de wereld in laat gaan en die ook nog eens gebruikt als productie bij een rechtszaak.

  Mevrouw Simons heeft duidelijk laten manipuleren en zou er in een normale democratie gloeiend bij zijn.
  Er is getracht te frauderen door ondanks de besluitenlijst van de DNA een andere lijst op te stellen waar plotseling de heren Sapoen en Chitan als een eigen PL fractie opgenomen worden. Duidelijker kun je het niet maken dat de griffie gefraudeerd heeft en dat de voorzitter daar voor verantwoordelijk is.

  De wijze waarop Somo dit aanhangig maakt is verre van correct, echter de Voorzitter heeft alle rechten en elk aanzien nu verspeeld.


  Maak melding

 45. Mevrouw Simons heeft Somo vanwege zijn gezondheid naar buiten laten gaan.

  @JoJo, mevrouw Simons spreekt de taal van haar baas anders heeft zij grote problemen.


  Maak melding

 46. Nu moet er ten behoeve van de bescherming van Baas Bouta en Heks Simons over het weekend de terugroep wet op de operatie tafel.

  Hoe malafide kan de NDP het parlement en de regering maken.
  Besluiten van een huishoudelijke vergadering van de DNA naar eigen behoefte aanpassen is gewoon fraude. Het gebruiken in een rechtszaak is Oliedom.

  Dat deze rechtszaken noodzakelijk zijn wordt blijkt nu duidelijk omdat men anders nooit aan tegenstrijdige door de griffie gestempelde documenten gekomen zou zijn.

  Bouterse ziet de DNA niet anders als een stempelkussen voor wat hij wil. Het wordt tijd dat Breeveld, Paal en Waterberg ingaan zien dat ook zij hier weinig aan kunnen veranderen.

  Simons staat voor List, Bedrog en Manipulatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.