Bizarre taferelen bij in trance geraakte scholieren in Suriname

47

PARAMARIBO, 27 jan – Een grote groep leerlingen van de Oedraysingh Varmaschool in de omgeving Maretraite II is dinsdag in trance geraakt. Dit leidde in bepaalde gevallen tot dramatische en zelfs gewelddadige taferelen, waarbij een trance geraakte leerling zijn moeder heeft geprobeerd te wurgen. Dat meldt Radio 10.

De redactie van het radiostation in Paramaribo maakte contact met het ministerie van Onderwijs en directeur Natashia Bennanon verklaarde dat verschillende leerlingen die dinsdag in trance waren hebben geroepen dat “het ding” dat de problemen op de Oedraysingh Varmaschool veroorzaakt, in een kast zit opgesloten. Die kast behoort toe aan een leerkracht van de school.

Volgens berichten wordt de kast vandaag geopend. Luister hier naar de uitzending over dit bizarre tafereel.(Bron/Foto: Radio 10)

Bekijk ook:

47 REACTIES

 1. WAAR zijn ZE ?????

  1- Carel Breeveld, ( Dominee )
  2- ” GOLD DIGGING StephANUS “, Meye ( Pastor )
  3- ” André Meisje Kaba “, ( Pastor )
  4- ” Kaptén Anjoemara, ( Piaiman van Desiderius de PAARSE SCHIJTLUIS )

  Alle 4 als de SODEMIETER naar die school en gaan jullie ” DAT DING ” GEZAMENLIJK te lijf !!!!

  Vergeet vooral NIET om een PAARSE PRINTA SISIBI en PAARSE WIJWATER mee te nemen.

  Maken jullie je waar !!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 2. Ray
  Hahaha gelijk heb je kerel! WTF? Wat is dit voor een onzin? Nu ik je een beetje online heb leren kennen denk ik dat je gewoon een conservatieve Surinamer bent die geen BS accepteert. Hahaha Ga zo door. Ik ben (vrij) liberaal maar sommige dingen moeten hard afgestraft worden.

  @Hugo C.
  Je hebt nog steeds niet verteld waarom je altijd i/h Zweeds/Noors je posts afsluit. Jeg snakker også litt norsk


  Maak melding

 3. Stop met alle medicijnen en vaccinaties, het tast de hersenen aan, De kwikdampen in die omgeving zijn ook te zwaar.

  De illegale of legale goud verwerkende bedrijfjes verbieden. Stuur ze naar een industriegebied waar geen mensen wonen. Suriname is groot genoeg.


  Maak melding

 4. @ Morenito

  Det är inte Norska som jag alltid avslutar med utan Svenska. De tvo liknar väldigt på varandra men det finns skillnad. Blandannat ; Uttalet är olika.

  Vad roligt att du talar lite Norska ! Jag talar bara Svenska.

  Ik heb namelijk 1,5 jaar in Zweden gewoond en gewerkt.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Dat “ding” dat bezit neemt van die kinderen is HONGER!
  Mama moet nu tweemaal zoveel betalen voor haar boodschappen en mama heeft het niet.
  En vanwege de hoge stroomrekening gaat het licht al vroeg uit, ook de tv!
  De kindeeen kunnen geen huiswerk maken en ook niet ontspannen want ma is zwaar gestresst en scheldt de hele dag uit.
  Ook de juf moet hosselen om haar auto af te lossen want anders heeft ze geen vervoer.
  Dus verbaast het me niks dat die kindeeen zo tekeer gaan.
  Ze mogen ook niet de straat op om te protesteren tegen de huidige machthebbers want dat is te gevaarlijk. Dus doen ze het op hun eigen schoolplein.


  Maak melding

 6. @Joy
  Waar is de Vader/Papa in je scenario Joy? heb je het over jezelf? Persoonlijk? Zelf een baby mama? Ik ben oprecht nieuwsgierig en geinteresseert in je verhaal.


  Maak melding

 7. Bakra sabi noh?

  Den taki; “Joh, Spoowken bestaan nie!”

  Wakti te joe winti o bari na joe tapoe,….bountie joe lasi joe rutu kaba!


  Maak melding

 8. ik vind het erg. Als Surinamer, ik kan me helemaal niet in denken, dat een leerkracht zoiets in haar/zijn kast heefd. Als je met onze jeugdige Surinamers negatief begint, dan heb je wat voor ogen. En ook onschuldige kinderen.Ik hoop dat de wet achter na komt wie de persoon is me :dat ding : in haar/zijn kast. En aan de wet, zou ik vragen, als die persoon en ik even 30 mins alleen mogen door brengen. Hard is hard, en we moeten ook kei hard zijn wanneer er harde feiten worden gepleegd. Laat het een voorbeeld zijn voor degen die ook zo’n iedee had in de toekomst. Meneer/Jevrouw, je geeft les als leerkracht, en dan doe je dit met andere mensen kinderen? In mijn ogen, behoort u niet hier. is ieder Hemel, of hel. In mijn ogen bent u een dede wakka.


  Maak melding

 9. @Morenito
  Volgens deze paar studenten moeten wij ze serieus nemen?
  Wat denken deze studenten ?Denken zij dat zij ons kunnen overtuigen geloven dat er enge MONSTERS,LEBAS EN BAKROES wonen in de kast van juffrouw?!
  Hhahahahaahaaaa..mie Gado,Nee nooit.


  Maak melding

 10. Tegen de atheïsten grappenmakers onder ons die niet geloven dat ze een geest een innerlijke mens hebben, dat het leven niet alleen bestaat uit natuurlijke waarneembare dingen maar ook uit onzichtbare bovennatuurlijke werelden die je niet kan zien,Dat MASRA YAHWEH die arme kinderen bevrijd en Dank HEM dat zoiets niet met jullie gezin en familie gebeurt.


  Maak melding

 11. @Falasha

  De studenten die doen alsof boze geesten hun ziel in bezit hebben genomen zullen je heel dankbaar zijn voor jou domme reaktie. Als ze jou reaktie lezen zullen zij plotseling allemaal een show op zetten van hoe boze geesten de scholen bezoeken.
  Dat er in de 21ste eeuw mensen zoals jij leven met aldat bijgeloof noem ik zielig.


  Maak melding

 12. @Ray
  Ze doen het om niet naar school te hoeven hahaha. Vroeger schreven we zelfgemaakte verzuimbriefjes en imiteerden we handtekeningen. In de 21ste eeuw zijn het boze geesten LOL.


  Maak melding

 13. ik reed laatst te hard over de noord west verbinding en werd staande gehouden door een agent.
  ik probeerde de agenten ervan te overtuigen dat ik een klaaskreek winti had gekregen en daardoor het gaspedaal te hard intrapte.
  met een waarschuwing kon ik doorrijden ….zonder bon.
  is su kan je bijgelovige mensen van alles wijsmaken.


  Maak melding

 14. Ik ben erg teleur gesteld in de gemiddelde intellect van de zenders op deze site.
  Het in trance raken van scholieren moeten we niet bagatelliseren en het negatieve, zwarte fenomeen sturen naar het land van de komedie. Dit wordt echt veroorzaakt door externe, negatieve krachten. Zelf de bijbel zegt dat er meer is tussen hemel en aarde, dan we met onze zintuigen kunnen zien.
  Deze negatieve krachten zouden bezweert moeten worden door een geestelijke. Jammer wat er nu gebeurt in Suriname. De omgeving is aan het verpauperen, spiritueel en materieel, en boze- en negatieve krachten hebben gaten gevonden in onze defensie mechanisme en maken er profijt van om zich te manifesteren via deze schoolkinderen. Zielig verhaal, verhaal om heel serieus te nemen.


  Maak melding

 15. Correctie: niet bagatelliseren en het negatieve fenomeen vertalen als een stukje komedie. Kinderen spelen geen komedie. En met deze negatieve krachten valt er geen komedie te spelen. we moeten het heel serieus nemen. Kinderen zijn erg kwetsbaar en toegankelijk voor het boze.


  Maak melding

 16. En Mijn Volk zich vernedert en bidt, MIJ weer zoekt en breekt met zijn zondige praktijken, zal IK van uit de HEMEL Luisteren zijn zonden vergeven en het Land weer gezond maken. 2 Kronieken 7 – 14 .


  Maak melding

 17. LAATME
  “hahahaaa hoe imiteer je een handtekening.”

  Lees wat je hebt geschreven een keer of tien. Vraag je dan af; ben ik wel slim genoeg om begrijpend te lezen? Is mijn woordenschat groot genoeg om te reageren op commentaar op een forum?


  Maak melding

 18. Niemand wordt gedwongen om die “onzin” te geloven. Ik ook niet.

  Maar voor alles bestaat er een wetenschappelijke benadering, en dat is in ieder geval een betere optie dan het commentaar van het zogenaamde intellect op dit forum.


  Maak melding

 19. Als je eenmaal bagatelliseert en een loopje wil nemen met anderen, doe het dan ook meteen goed en maak je niet belachelijk.

  Daarom vind ik de vraag van @laat me heel terecht!


  Maak melding

 20. AHE,
  Ik snap nu waarom je zo ontstemd bent hahaha. Ik vroeg je in de MB post de klasse van “je Mercedes” en je bijtelling te vertellen zodat we zelf konden uitrekenen waar je op de “succesvolle” ladder in je carrière staat. Dit was je reaktie:

  “En Morenito moet zich met z’n eigen zaken bemoeien, heb niemand rekenschap te geven ja! Duik maar lekker je stamkroegie in en ga daar je oppervlakkige rotzooi vertellen.”

  Okay. Got it. No Benz and it was all a very vivid fantasy right? Oh en ik drink niet dus kom ik niet in de kroeg. Lekkere restaurants? Ja. Kroeg? Nope.


  Maak melding

 21. Geluisterd naar de audio? Shit, er voltrekt zich een klassieke .massa hysterie op die school en hun oplossing is om maar te bidden? Er zijn Surinaamse psychologen, waarom komen die niet in actie?

  In sociology and psychology, mass hysteria (also known as collective hysteria, group hysteria, or collective obsessional behavior) is a phenomenon that transmits collective delusions of threats, whether real or imaginary, through a population in society as a result of rumors and fear.


  Maak melding

 22. Moreno, je bent echt een kiek. Ik kan heel lullig gaan doen maar ik zal het kort houden want zoveel aandacht verdien je niet. Ik moet wel zeggen dat je nu zelf aangeeft van welk niveau je bent want wat ik je nu ga uitleggen is wel basis hoor.

  Intellect kan ook beschouwd worden als een groep intellectuelen. Dat is meervoud en kun je aanduiden met “het intellect”. Grappig dat je het als enkelvoud interpreteert want daarmee geef je aan dat jij je aangesproken voelt.


  Maak melding

 23. Het gaat hier wel om onze kinderen laten wij geen leedvermaak hebben bij deze ernstige gevallen laten wij niet vergeten, dat we Surinamers zijn de jeugd is de toekomst mensen laat aub toch het negatief spreken over ons eigen volk achterwege.


  Maak melding

 24. Typerend dat mensen zoals Moreno die eerst de boel bagatelliseren en meteen achter het commentaar van anderen aanlopen plotseling “het licht hebben gezien”.
  Dat noemen ze blind reageren zonder erbij na te denken.

  Eerst de boel afdoen als flauwekul en nu vragen om psychologen. Inderdaad massa hysterie is mogelijk en dat komt ergens vandaan. Dus toch een wetenschappelijke benadering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.