Publiekelijk afscheid van Max Nijman in Paradiso

27

Op maandag 25 januari a.s. is het voor het publiek mogelijk om afscheid te nemen van Max Nijman in Paradiso Amsterdam. Dan is er een muzikale bijeenkomst waarin zijn betekenis voor de Surinaamse muziek geëerd zal worden. De Surinaamse muzikale held Nijman overleed afgelopen dinsdag op 74-jarige leeftijd.

De bijeenkomst maandag begint om 20 uur ’s avonds, deuren gaan open om 19.00 uur, en deze avond is voor iedereen vrij toegankelijk. De organisatie hoopt op een prachtig afscheid met veel vrienden, bloemen en muziek.

Het adres van Paradiso is
Weteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam. Dat is aangrenzend aan het Leidseplein. Voor een uitgebreide routebeschrijving kunt u terecht op de site van Paradiso.

Bekijk ook:

27 REACTIES

 1. Of Max nu in Nederland (waar hij 3/4 van zijn leven heeft gewoond) of in Suriname wordt begraven, is om het even. Zolang er maar geen politiek wordt gevoerd met zijn dood.


  Maak melding

 2. Begrafenisondernemings bedrijf de NDP blijft hopen.Sjonge zelfs de doden weten deze paarse lieden hoe nachtmerries te bezorgen.Plotseling zien ze in een dode een volksheld .
  De defenitie van wat een volksheld eigenlijk inhoud is kwijt in Suriname.Nu ziet de lafaard in iedereen een volksheld. Hij blij dat hij voor iedereen een staatsbegrafenis verzorgd en de dode en familie blij een staatsbegrafenis verord te krijgen van een lafaard.
  Ik feliciteer de gehele surinaamse bevolking want 1 voor 1 is iedereen een held.Hoeveel mensen wonen in Suriname?
  Juist ongeveer 400.000 HELDEN!
  Hahahahaaaaa…
  Geen wonder dat buitenlanders een TRAUMA oplopen wanneer ze horen over de Comedy in Suriname!
  Stel je voor de ergste crimineel komt bepalen wie een held is in zijn ogen en wie een staatsbegrafenis krijgt,
  Die crimineel denkt dat hij het eeuwige leven heeft ,dit is zijn manier om zijn zonden weg te werken door het verzorgen en bezorgen van staatsbegrafenissen aan de 400.000helden van Suriname.


  Maak melding

 3. Ik vraag mij alleen af of Max zelf dit ooit heeft gewild, een staatsbegrafenis.
  Ik denk het eerlijk gezegd niet en misschien ben ik wel een van de weinigen op dit forum, die hem heeft gekend.
  Daarvoor was de man echt veel te bescheiden.
  Het is zijn familie, die deze keuze heeft gemaakt, maar ook die moeten we respecteren.


  Maak melding

 4. Weer een stunt van Bouterse alias Leo! Hij wil witte voetjes maken maar we trappen er niet meer in! Max hoeft niet meer bang te zijn om naar Suriname te gaan want hij kan niet meer vermoord worden…


  Maak melding

 5. Allereerst heel veel sterkte aan de famielies,vrienden en bekenden van wijlen Max, Nijman. toegewenst. Moge zijn ziel in vrede rusten. Max hartelijk dank namens alle mensen wereld wijd voor u bijzondere bijdrage als mens en als muzikant. Wij zullen jou missen. Hierbij doe ik een beroep op al de mensen die reageren,gebruikt a.u.b uw gezond verstand voordat u iets gaat schrijven,de nabestaanden hebben al heel veel pijn,verdriet en een lang proces dit enorm groot verlies nog te verwerken.Vaarwel Max. .. Bij God bent u in goede handen. Rust-Zacht.


  Maak melding

 6. Max was in geestelijke zin “mijn ‘grote'(dit ook letterlijk)broer” hij en zijn vrouw Rinia waren,Rinia natuurlijk nog steeds,onze vrienden en we deelden ons geloof en onze liefde met en voor elkaar. Wetende dat Max slaapt tot de tijd daar is dat Jehovah God hem zal roepen,door bemiddeling van zijn zoon Jezus Christus,dan hopen wij onze “grote broer”(de liefkozing waar ik ook afscheid van hem heb genomen)weer te mogen omhelzen om samen te leven in Gods Koninkrijk,het paradijs hier op aarde. Max in loving memory!!! ook zonder “staatsbegrafenis”.


  Maak melding

 7. @naren
  Iedereen hier betreuren het heen gaan van Max Nijman.
  Maar kunnen we sympathie tonen aan de familie als die straks bepaald dat Max een staatsbegrafenis krijgt gesponserd door niemand minder dan de ergste crimineel van Suriname?
  En een Staatsbegrafenis voor wat?!
  Bouta en de familie moeten geen politiek gaan spelen met een dode.


  Maak melding

 8. In geestelijke zin was Max ook mijn broer.
  Ik deel daarom ook de mening van W.van der
  Meijden.
  Spoedig zullen de woorden vervult worden in openbaringen 21:4 en 5
  En hij zal elke traan uit hun ogen wegwissen, en de dood zal niet meer zijn, nog rouw, noch geschreeuw, noch pijn zal er meer zijn. De vroegere dingen zijn voor bijgegaan.
  Vers 5,
  En degene die op de troon was gezeten zei: “zie! ik maak alles nieuw.” Ook zegt hij:” Schrijf, want deze woorden zijn getrouw en waarachtig”
  Een belofte van Jehovah God, de schepper van de hemel en de aarde.


  Maak melding

 9. Onze geliefde geestelijke broer ome Max slaapt nu. Is op de veiligste plaats. Gods herinnering voor een opstanding van het werkelijke leven hier op aarde. Dat is waar ome Max naar uit keek. Eindelijk leven zonder ziekte en de dood, die geliefden nu van elkaar scheiden. Dan kunnen weer genieten van zijn warme en liefdevolle stem. Ik koester de fijne herinnering van ome Max altijd iene mine mutte zingen als we dat vroegen en zijn optreden van ons huwelijk. Tot die tijd moeten we er mee leren omgaan met het verlies en verdriet. Altijd naar anderen toe denkend en zichzelf wegcijferend. Daarom wens ik de familie sterkte voor de komende tijd. Jullie geestelijke zus.


  Maak melding

 10. Als je de mens cremeert en de as verstrooit op alle plekken die hem geliefd waren dan heb je meerdere vliegen in een klap.

  Overigens komt crematie bij de Afro’s niet vaak voor. Waarschijnlijk omdat vroeger brandhout in Afrika een kostbaar goed was. Tegenwoordig heb je gas- of electrische crematoria.
  Bovendien zal het de Jehova’s wel verboden zijn om te cremeren.


  Maak melding

 11. Brada Max zijn muziek en boodschap zal voortleven voor de komende generatie en muzikanten van vreugde, plezier en levenswijsheid, krachti Famiri. Ronald@ Christenen cremeren niet ” stof zijt gij en tot stof keert gij weder ” voor vragen lees de Bijbel of visioenen van Sadhu Sundar Singh.


  Maak melding

 12. Sorifinga,

  Jammer dan. Crematie is milieuvriendelijk en bespaart ook land. Zou ideaal zijn voor Suriname waar de begraafplaatsen overvol raken.


  Maak melding

 13. Reactie op de mail van Ronald,voordat je een (voor)oordeel uitspreekt of in dit geval opschrijft moet je wel even geïnformeerd zijn,Jehovah’s Getuigen beslissen zelf of ze wel of niet gecremeerd willen worden! Dus graag volgende keer even nadenken voor je iets schrijft!!! Trouwens wijzelf zijn als Jehovah Getuigen vóór crematie.


  Maak melding

 14. Vrouw van Max Nijman stuurd zijn echte zoon weg bij het afscheid! Welke vrouw bepaald dat zijn eigen Zoon geen Afscheid mag komen nemen van zijn eigen vader!!!!???? Dat noem ik niet iemand die in God gelooft!!!!


  Maak melding

 15. Het is niet verboden, in sommige landen is het gebruik te cremeren, in andere landen hreft men de keus uit een begrafenis of crematie, Christus werd begraven, in ieder geval kan Jehovah ook degene die gecremeerd zijn een opstandig geven


  Maak melding

 16. Ik beb blij dat ik ook deel mag maken van onze internationale broederschap, heb mijn eigen vader zelf een jaar terug verloren in de dood en kijk uit naar de tijd waarin allen in de herinneringsgraven een opstanding zullen krijgen, ook oom max, vindt alleen dat van een stastsbegravenis in Su niet zo verstandig. In sur loopt men altijd de risico dat men zal prob religieuze gewoonten te gebruiken voor de dode. Bovendien lijkt men toch op sensatie uit te zijn en wordt er politiek mee gedreven


  Maak melding

 17. Waarom hebben die vrouw en haar dochter, de zoon van Max, Dennis, stiefzoon en broer weggestuurd?Ik hoop niet dat het zo is.want dan zijn ze kei en keihard.We hebben het al zo moeilijk op deez aard, dan mag dit niet gebeuren.Hopelijk dat iemand zich bekommert over Dennis. Ook voir hem bid ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.