Bouterse: krachten ‘buiten’ geïnfiltreerd in Suriname

90

PARAMARIBO, 22 jan – Alsof de jaren tachtig terug zijn. Krachten buiten Suriname zijn weer bezig met destabilisatie, volgens president Desiré Bouterse. Zowel bij onder meer straatprotesten als de rechterlijke macht wordt geïnfiltreerd. “Ik ben er heilig van overtuigd.”

Dit zei Bouterse tijdens een persconferentie. Als voorbeeld geldt het proces rond de Decembermoorden dat was opgeschort vanwege de amnestiewet. Nu heeft het Hof van Justitie besloten dat het doorgaat. “De mensen van de rechterlijke macht zijn niet achterlijk, die weten dat er wetgeving is. Het rekest, het requisitoir wordt buiten geschreven. Ik zeg het in grote lijnen zodat ze horen dat wij weten wat er aan de hand is.”

Vanuit de rechterlijke macht zou duidelijk een beweging zijn. “Ik zeg, denkt u dat deze grove inmenging, grove vertroebeling van de trias politica zomaar is komen binnenvallen. Wij gaan de rechterlijke macht niet bespreken, maar uiteraard zijn wij medebewakers van de trias politica en zorgen wij conform de grondwet, voor duidelijke scheiding tussen de machten, de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht.”

Bekijk ook:


90 REACTIES

 1. Dat klinkt als een bedreiging toe naar de rechters die in 2 zaken onwelgevallig zouden hebben gehandeld t.w. in de zaak van de decembermoorden en in de zaak van het duo Sapoen-Chitan.
  Mensen, laat je niet intimideren. Opa doet het in z’n broek nu en dreigt.


  Maak melding

 2. Ik dacht al: waar blijft Bouterse met zijn verhaal van ‘buitenlandse krachten” die Suriname willen de-stabiliseren

  Deze idioot is zooooooo voorspelbaar dat het bijna gênant is. Deze man is een langspeelplaat met telkens het zelfde liedje

  :


  Maak melding

 3. Onze president is of wordt zo gek als een deur.
  Dat hij zoiets over zijn lippen durft te brengen, is werkelijk weerzinwekkend.
  Hijzelf en niemand anders dan hijzelf is het allergrootste probleem van Suriname.
  Als een soort halfgod ziet hij dat waarschijnlijk anders, maar dat is ook niet moeilijk als je in de jaren 80 van de vorige eeuw bent blijven steken.
  De man leeft niet meer in de huidige tijd.
  Zolang hij president is, zullen buitenlanders niet investeren in ons land.
  Investeringen, die we zo hard nodig hebben.
  We hebben de afgelopen jaren zo ongeveer alle kennis naar het buitenland zien verdwijnen, omdat een idioot ons land regeert en alleen vriendjes op belangrijke posities worden geplaatst, die hem nooit zullen tegenspreken.
  Dat zijn de kenmerken van een dictatuur.
  Ik hoop op betere tijden.


  Maak melding

 4. Ik zag dit allang aankomen , het feit dat de rechterlijke macht zaken aanneemt waar zij niet bevoegd zijn om over te oordelen,sprak al boekdelen,en recent uit gesproken vonnissen Bouterse vs Chan en Suriname vs chiragally en de vrij recente uitspraak somo vs sapoen en Chitan waar de rechter helemaal niet bevoegd was om een oordeel te vellen ,de rechterlijke macht in Su is politiek of etnisch gekleurd en dat is geen goede zaak.ze moeten nu op hun hoede zijn want velen ogen zijn nu op hun gericht.


  Maak melding

 5. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Oude tijden herleven. De angstcultuur en de complottheorieen van de jaren 80 wordt nieuw leven ingeblazen.


  Maak melding

 6. Zelfs een blinde zag dit al aankomen.rechters die willen bepalen hoe een land bestuurd moet worden,vraag mijzelf af of zij capabel genoeg zijn hun beroep uit te oefenen of hebben ze nooit van de Trias Politica gehoord.dit komt er van als jij j diploma koopt.


  Maak melding

 7. Mensen van buiten, maak me niet boos want jullie weten als geen ander wat ik achter de hand heb.
  Die UZI van 80, weet je nog?
  15, 25 of 55!
  Who cares?
  Mij krijgen ze niet!

  Dat is de achterliggende boodschap (dreigement) van de president.


  Maak melding

 8. Deze infantiele, paranoïde idioot moet gauw verdwijnen. Weer dreigen. Zoals ik zei Bouterse zal altijd dreigen. Wat hij doet is dreigen met de dood en dwepen met de dood.
  Deze man is een ramp voor Suriname. Suriname teruggeworpen richting de donkere en zwarte tijden. Terug naar de tijd, de jaren 80. Deze man heeft aangetoond dat tijd niet bestaat. Tijd zou vervliegen. Deze man laat alle tijden samenvallen. Verleden tijd, tegenwoordige tijd en toekomstige tijd. Tijd zou een pijl zijn die je wegschiet op een boog en dat nooit meer terugkomt. De tijd van Bouta, de pijl van Bouta, die gaat terug naar het verleden. Knap.
  Wegschieten die hele rotzooi.


  Maak melding

 9. Wat een nonsens verhaal. Zo lang het goed ging was er niets aan de hand. Alles wat fout gaat in het land is het de schuld van het buitenland. Suriname heeft een visumbeleid. Als je weet wie dat zijn zet je hun toch het land uit. Dit soort verhalen hebben wij in de jaren tachtig ook al gehoord. Is een herhaling van een eerder afgespeeld film.


  Maak melding

 10. alweer een pers conferentie.?????
  word die man niet moe van al die monologen.
  ik zit te wachten op de dag dat ddb zijn beleid in het parlement komt verdedigen.
  de pers zou eigenlijk ddb moeten negeren als hij weer een pers conferentie belegd.
  bij elke pers conferentie doet ddb ongefundeerde wazige uitspraken die voor vele uitleg vatbaar zijn …..een pres onwaardig.


  Maak melding

 11. Djan dia st anagram uit welke planeet kom je vandaan, niet alle rechters zijn van de team paarserover s. Jouw pres en de team paarserover moet het veld opruimen.


  Maak melding

 12. Voor de amnestiewet had Baas nog nooit van de trias politica gehoord, na de aanname van de amnestiewet is de trias politica zo heilig voor hem dat wij de rechters sterk moeten aanraden een kogelvrij vest op hun rug vast te gespen.


  Maak melding

 13. AFLEIDINGSMANOEUVRES CREËREN, ZIT IN ZIJN LEUGEN-ARSENAAL GEBAKKEN.

  KUMAKOISI: THE GODFATHER VAN ALLE AFLEIDINGSMANOEUVRES.

  CEO VAN DE FIRMA `LEE NANGA BEDRIEGIE`


  Maak melding

 14. @Rony..om antwoord op jouw vraag te geven:djadja sranangman..komt van planeet stupidinus…als een rechter in het voordeel van een vd paarse kleptomanen vonnis velt, hoor ik Bouterse en zijn debiele achterban niet..Zodra dat niet het geval is kraaien bouterse en debiele volgelingen allerlei onzin uit om het volk te misleiden en te intimideren. De rechterlijke macht zou een.passende reactie op deze beschuldiging moeten geven en desnoods dreigen met acties omdat Bouterse degene is die de Trias politica niet respecteerde..Ik hoor steeds enkele van de debiele volgers van paars zeggen dat een rechter niet bevoegd is om te oordelen in de terugroepingszaak…Ik wil deze debielen vragen welk ander instituut wetgeving moet toetsen dam wel moet oordelen in een geschil waarover wetgeving is vervaardigd.


  Maak melding

 15. Desi Bouterse spreekt nu zoals hij sprak op de dag toen Bishop in Suriname was. Zijn dreigende taal aan Cyril Daal en de andere slachtoffers van 8 dec 1982 is nu anders verpakt. Wat deze idiote moordenaar niet wil weten is dat zij spel uitgespeeld is en dat hij achter de tralies zal belanden. Desie Bouterse vraag maar aan Videla van Argentinië of kijk naar de video over de val van Kadhafi.
  Desie jouw dreiging nu zal jouw dodelijke val alleen maar versnellen, noodtoestand uitroepen zal niet helpen. Lieden in jouw beveiliging zullen je neerleggen wat uiteraard goed is voor Suriname.


  Maak melding

 16. VAAK geef ik hier op de site aan dat ” Desiderius , de PAARSE SCHIJTLUIS “, zich CONSTANT in BENEVELDE TOESTAND bevindt.

  Dit artikel is hiervan een ZUIVER VOORBEELD !!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. Men mag schreeuwen wat men wil het feit blijft dat rechters ook gebonden zijn aan wetten en regels en niet zomaar alla dol hun smoelwerk in andermans reet steken,ze dachten dat ze god waren ,ze zijn teruggeworpen op aarde ,corruptelingen die boevige collega’s in bescherming nemen als jullie de ogen willen sluiten voor al dat geboefte is dat jullie probleem,wat ik weet is straks worden ze contant betaald als ze niet terug kruipen in hun holen


  Maak melding

 18. Wat een schijtlaars wat een strontzak. Zijn het ook van die buitenlandse infiltranten die Suriname naar de rand van de afgrond hebben gebracht?
  Wederom buitenlandse inmenging, laat me niet lachen man. Je komt wederom met dat goedkoop gelul aanbrullen.
  Oja misschien toch wel buitenlandse krachten die je zelf hebt aangesteld ondanks je paranoia gedrag.
  Hoefdraad buitenlands paspoort
  Parmessar dubbele paspoort
  ga zo maar door ach wat een slappe zakkenwasser ben je ook.


  Maak melding

 19. Een zichzelf respecterende rechterlijke macht accepteert deze beschuldiging niet..! Maar het is duidelijk dat Suriname terug is in de jaren 80..Bouterse desavoueerd instituten die onafhankelijk behoren te zijn conform de grondwet..


  Maak melding

 20. Ano mi na Andy Rusland, zei hoefdraad
  Ano mi na buitenlandse krachten, zei bouta
  Ano mi a bing de keba (OW) zei parmessar

  En nu de man him self
  Ano mi da buitenland

  tide tamara wi e sori en taki te oeng dede “ano mi na wang trawang”


  Maak melding

 21. Levensgevaarlijk en knettergek dit infantiele fossiel, Paranoïde randdebielen als Maduro en Bouterse kraaien in tijd van paniek de meest idiote dingen uit. Angst heerst nu bij deze megalomane, populistische, drugsveroordeelde meervoudig moordenaar,….oppakken, vervolgen, berechten, veroordelen en levenslang opsluiten deze idioot.


  Maak melding

 22. • We weten dat in geval van nood we altijd de racistische kaart kunnen trekken
  • We weten dat in geval van nood we de nationalistische kaart kunnen trekken
  • We weten dat in geval van nood we de koloniale kaart kunnen trekken
  • We gaan voor ontwikkeling op eigen kracht
  • We gaan voor ontwikkeling met eigen inzichten
  • We hebben geen mensen met titels nodig, heb je niks aan
  • We willen geen koloniale bemoeienis van Nederland
  • We hebben geen Redi Musu’s nodig
  • We willen geen mensen van de CIA in ons land
  • We worden bedreigd door buitenlandse machten
  • We worden bedreigd door buitenlandse krachten
  • We staan al meer dan 50 jaren op de 17e plaats qua rijkdommen – grondstoffen, rendement voor het land en volk is nihil behalve voor een kleine groep boeven
  • We hebben geen eigen verdiencapaciteit om alle operationele kosten van het land te kunnen betalen, er is geen visie, wel veel onzin over bruggen, havens, huizen, fly overs, voedselschuur en meer
  • We zijn niet instaat om een fatsoenlijke belastingsysteem op te zetten, het komt de rijken niet goed uit
  • We hebben wetten met meerdere open einden, er is altijd een escape, willekeurig toepasbaar enz.
  • We hebben leiders waar van iedereen weet dat ze allemaal zakelijke / corrupte belangen hebben
  • We weten dat mensen die amper kunnen lezen en schrijven de meest invloedrijke mensen zijn
  • We weten dat de bevolking, althans een groot deel daarvan snel tevreden is met een feestje / party
  • We weten dat de contante middelen zijn verplaatst naar buitenlandse rekeningen
  • We weten dat de financiering van het land is betaald met leningen uit het buitenland
  • We weten dat de terugbetaling van deze leningen gans onmogelijk is in de nabije toekomst
  • We weten dat onze nationale grondstoffen zijn verpand aan allerlei dubieuze criminele organisaties die we bedrijven noemen
  • We weten het land politiek geïsoleerd is
  • We weten dat de casino’s (bijna 100) geld witwasfabrieken zijn
  • We weten dat het bancaire systeem op korte termijn wordt internationaal wordt geblokkeerd
  • We weten dat de hoogste baas die ons land moet vertegenwoordigen nergens welkom is
  • We weten dat ons land op alle internationale zwarte lijsten in de top staat
  • We weten dat wanneer de baas in de problemen komt hij zijn mensen de “burgeroorlog” kaart zal laten trekken
  • AL DEZE MANTRAS ZIJN NU VER UITGEWERKT.
  • NU IS HET TIJD VOOR ACTIE – ACTIE EN NOG EENS ACTIE


  Maak melding

 23. Djadja sranangman..Ik weet dat er onder bouterse aanhangers mensen zijn met anderhalve hersencel, maar jij spant de kroon met jouw idiote inzichten en achterlijke uitspraken..


  Maak melding

 24. Het Inter-Amerikaans Hof voor de Mensenrechten (CIDH) is een autonoom juridisch instituut gevestigd in de stad San José, in Costa Rica. Samen met de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Mensenrechten heeft dit Hof tot doel de rechten van de mens in de Organisatie van Amerikaanse Staten te beschermen.
  Het Hof is op 18 juli 1978 opgericht naar aanleiding van het American Convention on Human Rights uit 1966, met als doel de bepalingen uit dat verdrag af te dwingen. De twee belangrijkste functies van het Hof zijn rechtspraak en advisering.

  De daden van DDB wordt ook door dit Hof goed in de gaten gehouden en deze zullen t.a.v. de 8 december 1982 moorden, de omstreden amnestiewet die door de DNA in Suriname is aangenomen om DDB niet te vervolgen door de krijgsraad in Boxel een uitspraak doen, zoals ook in vele dictatoriale landen in Latijns – America dit ook al heeft plaats gevonden als het om mensenrechten/amnestiewet gaat.

  De omstreden amnestiewet die in de DNA in Suriname is aangenomen is veel lager dan de wet van moord dat in de grondwet van Suriname is opgenomen en (een) dader(s) vervolgd moet(en) worden.

  Internationale verdragen, cq mensenrechten zijn hoger dan de grondwet van een land en ook daders die zich schuldig hieraan hebben gemaakt worden vervolgd. Ook Suriname heeft deze internationale verdragen ondertekend en alles wat hierin staat goed te vinden.

  Suriname is geen eiland en DDB mag dan denken dat hij daarop bepaalt en doet wat hij wil, maar internationaal zal hij aan het kortste eind trekken. Mensenrechten!!!! is door de UN aangenomen bij haar oprichting om te voorkomen dat daders, dictators, lijders, enz, zomaar een andere(n)/gevangene(n) vermoord/stand rechterlijk laat executeren en de lijder, dictator, dader vrij in de rondte blijft huppelen.

  Mensenrechten, mensenrechten, mensenrechten, mensen hebben rechten en dat is heel belangrijk eveneens als ze ook plichten hebben.

  Wie zich niet aan wet en recht houdt van de grondwet van zijn land, internationale verdragen, cq mensenrechten, hoort niet vrij rond te lopen. Amnestiewetten zijn over de hele wereld omstreden/Latijns – America en hebben geen enkele waarde, ook niet in Suriname. Zie de grondwet van Suriname of uitspraken van Inter Amerikaans Hof als het om mensenrechten gaat.

  DDB mag Surinamers bang maken, maar het Inter Amerikaans Hof zal DDB/amnestiewet DNA-leden/indieners, DNA-voorzitter/v, voorstemmers, wassen, knippen en scheren, beter gezegd tot te orde roepen.


  Maak melding

 25. Robinho als j wilt weten hoe de terugroepwet functioneert,moet jij de tel pakken en Chan daarover bellen hun hebben die wet voorbereid en aangenomen om de leegloop bij de vhp te doen voorkomen zonder bij na te denken wat voor verstrekkende gevolgen dat zou hebben op Su samenleving,denk daarbij ook direct aan auteursrecht die Chan ook heeft voorbereid.hij kan j haar fijn uitleggen waarom zij niet aangaven wie bevoegd was daarover te oordelen succes alvast.


  Maak melding

 26. Er zijn ook al UFO’s in het luchtruim met aliens in het luchtruim van Suriname gesignaleerd, die in opdracht van de U.S, en Nederland de macht in Suriname over willen.

  Het grote verschil met de jaren 80 is dat er nu zo wat net zoveel van origine surinamers in Nl wonen als in Su. zelf en de sociale media nu voor heel veel mensen bereikbaar is geworden en er veel meer ogen op dat land en zijn leiders lees criminelen gericht zijn


  Maak melding

 27. Dit is het begin , einde Bouterse en NDP . Gods molen draait langzaam maar zeker, Surinamers het is nu een kwestie van tijd. Onthoudt dit wat ik vandaag hebt geschreven . Dit zijn de laatste stuip trekkingen 🌤


  Maak melding

 28. Als die ma p…p… weet dat er krachten van buiten bezig zijn in su.,hoe is het dan mogelijk dat hij niets over dino en zijn buitenlandse vrienden wist.
  Dus als hij dit weet…………………………dan heeft hij geweten wat meisje dino deed.


  Maak melding

 29. Trias Politica in de mond nemen en in één adem door onze onafhankelijke rechterlijke macht bedreigen…

  Gaat hij ze oppakken, opsluiten, even plassen en als hij terug is heeft een van z’n luitenants onze rechters in de rug doodgeschoten omdat ze “probeerden te vluchten”…?


  Maak melding

 30. Ze hebben een 2-persoons cel voor zijn zoon gereserveerd dus plek genoeg voor hem in de USA.

  Het is zeker niet 2x noch 3 x is scheepsrecht.

  De man is door de problemen waarin het land mede door zijn toedoen is gebracht.

  Zijn nieuwe inlichtingen officier weet vast niet wat hem overkomt.

  Het project Hira is mislukt dus hij moet een nieuwe escape hebben.


  Maak melding

 31. -Bouterse is gewoon laf en is ook geen echte man. Laat hij nou maar eens namen noemen dan hoeft er geen dossier te komen om bewaard te worden.

  NDP slogan::::Ik heb het niet gedaan, de ander heeft het gedaan.

  -Dit is ook de kracht van buitenaf, u mag ook naar het gesprek luisteren.::::::::

  ==De griffie van de rechtbank zit zonder papier. Vonnissen kunnen niet meer geprint worden. Advocaten die vonnissen nodig hebben, zouden met eigen papier naar de griffie moeten gaan.

  De griffie zit ook zonder drinkwater en toiletpapier. De levering van water is waarschijnlijk stopgezet omdat er niet op tijd is betaald.

  Advocaat Hugo Essed vindt het een bijzonder treurige zaak. “Helaas moet ik constateren dat het een terugkerend fenomeen is”.


  Maak melding

 32. Bravo. Goed gezegd. Iedereen ziet het ook zo. Deze zichzelf noemende president moet zich diep, diep, diep schamen. Hij is een moordenaar en dief en drugshandelaar en leugenaar en vul maar aan. Alles wat uit zijn leugenachtige muil komt doet hij om gewoon in het zadel te blijven zitten.

  Op 22 januari kwam één van zijn ouwe leugens weer boven drijven.
  Namelijk het gezeur dat de internationale crisis voor de daling van de waarde van de srd verantwoordelijk is.


  Maak melding

 33. @ Ira, zo saboteert hij de rechterlijke macht. En het parlement staat dit toe.

  Kruisland heeft gelijk als hij zegt dat NDP-ers geen verstand hebben. Ze zitten er alleen voor hun eigen zelfverrijking en zijn bereid dat zelfs met bloedvergieten te verdedigen.


  Maak melding

 34. Paarserover pres lult uit zijn nier, het lijkt alsof abaham nier
  geen functie heeft, einde naderd pres, je ziet alleen wit, witte poeder, witte mensen ect.


  Maak melding

 35. Wederom een ééndagsvlinder Dja Dja de Moordenaars vriend. Ja mensen de HIERLINGEN zijn er weer.
  De economie van ‘Moni de’ ligt voor de derde keer op haar gat. Dus….. iemand behalve de Moordenaar moet het
  gedaan hebben.


  Maak melding

 36. De dagen zijn geteld! Het besef begint door te sijpelen maar dat kan niet verkocht worden aan zijn achterban! Door wederom alle schuld buiten zichzelf te leggen en de zwarte piet toe te spelen aan “samenzweerders”van buitenaf en daarbovenop een onverholen bedreiging richting rechterlijke macht maakt duidelijk dat deze “kat in het nauw” gestopt moet worden, en wel zo snel mogelijk. DDB manoeuvreert het land naar een volksopstand die ons brengt naar de somberste donkerte waar het licht lang niet zal schijnen!


  Maak melding

 37. Dit is een oproep aan alle aanhangers van de dwalende president.
  Helpen jullie deze man om zijn naderende afgang te versnellen om erger te voorkomen. de jaren 80 komen niet terug dus geen nood. Zelf Idi Amin heeft eieren voor zijn geld gekozen. Bey Bey Desi…


  Maak melding

 38. Passant j zo bejubelde Amerikaans hof wanneer gaan zij zich bezig houden met de echte criminelen moordenaars en verkrachters die dood en verderf zaaien in het Midden-Oosten nl George Bush Blair Obama balkende Clinton als j niets te doen hebt ga pleiten dat ze achter de tralies verdwijnen en zolang jij die wc bril op hebt die j hindert om echt goed waar te nemen heb ik geen reet aan j hypocriete boodschap.


  Maak melding

 39. Bouterse (starnieuws.com)

  “November, december hadden wij al tien man gespot, die zich met dit soort onoorbare praktijken bezighouden. Zij zijn terug en ze zijn zwaar bezig.”

  _________________________________

  …wees dan een man en zeg wie deze tien mannen zijn (hoeveel mannen waren het op 8 december, trouwens?).


  Maak melding

 40. -Bouterse ziet ze nu echt vliegen. Het wordt spannend. Nu begrijp ik ook waarom er GEEN papier te vinden is. Veel lees plezier.::::::

  =22 Jan,

  -Waarnemend pg weerspreekt beschuldiging president

  =Waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday gaat in een verklaring tegenover Starnieuws in op uitspraken gedaan door president Desi Bouterse over inmenging van buitenlandse krachten binnen de rechterlijke macht. De president zei op een persconferentie vandaag dat het requisitoir (strafeis) in het 8 december strafproces door buitenlanders wordt geschreven. Het staatshoofd uitte ernstige beschuldigingen naar de rechterlijke macht, waar het Openbaar Ministerie (OM) deel van uitmaakt.

  “OM heeft met stijgende verbazing kennisgenomen van de mededeling van de president van onze republiek op de heden gehouden persconferentie en wel met betrekking tot het schrijven van het requisitoir in de 8 december strafzaak door personen buiten het OM.

  Het OM is bij wet uitgerust met de bevoegdheid om in strafzaken bij het gerecht het requisitoir te kunnen houden en doet volledig in eigen beheer en met eigen kader het voorwerk voor de tot stand brengen van het requisitoir. Betrokkenheid van derden in dat proces is geheel uitgesloten, aangezien het een autonome bevoegdheid is van het OM waaraan het nimmer enige concessie deed of zal doen.
  Het OM kan zich derhalve niet terugvinden in het beeld dat geschetst is omtrent het schrijven van bedoeld requisitoir.

  Het OM zal nimmer meewerken aan ondermijning van zijn constitutionele positie en verwacht dat op enig moment alle beschikbare informatie bevattende feiten of omstandigheden beschikbaar zal komen opdat een strafrechtelijk onderzoek kan worden ingesteld”, stelt de waarnemend procureur-generaal.


  Maak melding

 41. Het is gezien de reacties wel duidelijk dat hij gelijk heeft. Er zijn een hoop mensen die vanuit het veilige Nederland alles zullen proberen om DDB weg te krijgen. Een debiele reaguurder heeft het zelfs over een dodelijke val. DDB is een democratisch gekozen president. Je kunt er alles van vinden maar zolang er een spervuur van bedreigingen komt vanuit Nederland door een stelletje lafaards mag hij zich verdedigen. En voor de toetsenbord helden hier die vanuit Nederland reageren. Kom een keer naar Suriname en trek daar voor het kabinet van de president je grote bek open. Dat durft geen hond.


  Maak melding

 42. Whahahahahahahaahahahahahahhahahaahahahahahahahahahahaha. Als de gekke baas denkt dat zijn jaren tachtig wijze van bluf gaat helpen, a mang dong moro alla deng burikie sa stem tapoe a lwamang disie.


  Maak melding

 43. “Dja Dja srananmang
  Robinho als j wilt weten hoe de terugroepwet functioneert,moet jij de tel pakken en Chan daarover bellen hun hebben die wet voorbereid en aangenomen om de leegloop bij de vhp te doen voorkomen zonder bij na te denken wat voor verstrekkende gevolgen dat zou hebben op Su samenleving,denk daarbij ook direct aan auteursrecht die Chan ook heeft voorbereid.hij kan j haar fijn uitleggen waarom zij niet aangaven wie bevoegd was daarover te oordelen succes alvast.”

  Dja Dja srananmang…je zit slap te lallen. Jij zit met je basale leugen het volk te misleiden. Als die debielen wilde overstappen naar de NDP, dan hadden ze dat voor de verkiezingen moeten doen en niet op de rug van de ene partij stemmen winnen en dan met een andere partij gaan samenwerken.


  Maak melding

 44. @Paul, volgens de grondwet mocht deze Bouterse NOOIT president worden.
  Hij heeft op een illegaal manier de Amnestie gekregen. Zoek het maar eens op.

  Merk je zelfs niet op dat de NDP nooit wat heeft gedaan?, het is altijd de ander die wat doet. Vergeet niet dat Bouterse het model van zijn laffe vrienden overneemt.

  Een ding is een harde feit, met Bouterse aan de macht is het vragen om grote problemen. Hij laat altijd een land achter met grote schulden.

  Hij verzorgt mij niet en heb zijn steun ook niet nodig.Ik vind het jammer voor al die mensen die het moeilijk hebben en die misleid zijn door deze moordenaar.

  Vergeet die slavenmentaliteit niet die door zijn bloed stroomt.

  De VHP/NPS hebben het weer gedaan!!!

  De waarheid is hard om aan te horen!!!!!


  Maak melding

 45. @Paul
  “En voor de toetsenbord helden hier die vanuit Nederland reageren. Kom een keer naar Suriname en trek daar voor het kabinet van de president je grote bek open. Dat durft geen hond.”

  Daar heb je helemaal gelijk in. Maar het is geen kwestie van durven maar meer van gezond verstand, als je weet dat je op de vlucht dood geschoten kan worden. Stomme lul.


  Maak melding

 46. Bouterse spreekt gewoon de waarheid. De president is alert en hij is niet te vangen voor een struisvogelspelletje.Hij slaapt niet en zijn informatie dienst ook niet.


  Maak melding

 47. Paul:
  En jij denkt dat jouw “democraties” gekozen presje wakker ligt van die +/- 50 reageerders op Waterkant?? Laat je nakijken man! Een echt staatsman zou daar boven staan. Jouw presje weet dat zijn dagen geteld zijn en gaat om die reden steeds harder om zich heen slaan en geeft de buitenwereld de schuld van zijn falen! We zullen straks wel zien wie de echte lafaard is!


  Maak melding

 48. @Ira

  Ik heb echt geen idee hoe je erbij komt dat DDB ongrondwettelijk gekozen is. Dat is gewoon echt niet de waarheid. Dat je moeite hebt met de amnestiewet kan. Daarover valt te discussiëren. Maar DDB is toch echt wel wettelijk gekozen. Of mensen dat nou leuk vinden of niet.

  @Sabaku

  Je kunt alleen schelden. En je laat duidelijk je angst zien. Je bent dus inderdaad een van de lafaards waar ik het over heb. En weet je wat het is met bange honden? Die bijten als je het niet verwacht. En daar is DDB voorzichtig mee.


  Maak melding

 49. @Astaman

  Nog een lafaard in ons midden en hij noemt zich Astaman. Natuurlijk is hij niet bang voor wat reaguurders. Maar jullie zijn wel tekenend voor de laffe bende in Nederland die de toon zet. Je moet je kapot schamen.


  Maak melding

 50. @Paul

  Jij bent de echte held hier op dit forum. Het schelden doe ik alleen maar om dat ik het heb gehad met die stommiteit van lieden zoals jou. Ik kan je verzekeren dat ik geen lafaard ben en een ander dat niet gauw zal toe delen. Ook ben ik niet bang uitgevallen, ben zeker niet bang voor de dood. Wel heb geleerd gecalculeerde risico’s te nemen en mij niet in de vlucht te laten neer knallen. Probeer die spiegel eens eerst voor je te houden, want jij scheld niet als je mensen voor honden uitmaakt…STOMME LUL.
  Die lafaard kaart werkt bij niet, stop het samen met een amsterdammertje in je dikke darm, je weet daar waar de zon niet schijnt….


  Maak melding

 51. Rutte: “Elke werkende Nederlander 1000 euro!”.
  Rutte: “Hypotheekrenteaftrek staat als een huis!”.
  Rutte: “Geen cent meer naar de Grieken!”. Rutte: “Ik heb het volste vertrouwen in Opstelten!”.
  Rutte: “We zullen niet rusten voordat de onderste steen boven is!”

  Need i say more?

  Beste Redimusus gaat ga eerst jullie eigen bevuilde nest maar inspecteren. Laat su met rust.


  Maak melding

 52. Zou Paul nou de tweelingbroer zijn van Printa? of van Robg?

  Paul:
  Schamen doe ik mij zeker!
  Voor jouw naïviteit en onwetendheid!
  Heb wel respect voor je geldingsdrang!


  Maak melding

 53. Paul van de NDPlee, de definitie voor een lafaard.
  Iemand die door zijn angst wegvlucht uit gevaarlijke
  situaties. Denk hierbij aan;
  – niet voor de krijgsraad verschijnen
  – zelf amnestie verlenen daags voor de afronding van het proces


  Maak melding

 54. @ parbo,

  je woont gewoon in holland, zielig ventje. anders heb je het niet altijd over dat land en hun bewoners. je frustratie toont je falen. je zal wel 3 hoog achter wonen en een baantje hebben waar je dagelijks de oom Tom speelt. sukkel

  Paars is vol emotie en leugens omdat de feiten voor zich spreken. diegene die dit beleid steunen zijn de echte landverraders. mensen lijden, kinderen verliezen hun toekomst en dan durft men het goed te praten.

  Karma is a bitch, don’t worry


  Maak melding

 55. Ach,opa D is gewoon gefrustreerd.Hij had graag naar Davos willen om daar op de podium te hakkelen en stotteren.Op deze economische forum zou hij kunnen brabbelen over zijn wereld crises die nog komen moet.
  Daarom dat hij het nieuwe vliegtuig maar niets vond.En nu blijkt dat geen land hem immuniteit wil verschaffen dat hij naar Zwitserland kan reizen en hij zijn frustratie maar over wat suri journalisten uitstortten en a passant de rechters ook een sneer geven.
  Eindelijk zou opa D weer sneeuw kunnen voelen.


  Maak melding

 56. Niets aan de hand. De man begint zenuwachtig te worden.
  Bouterse roept “Krachten” over zich heen, die er niet zijn en die hij ook niet gaat kunnen bezweren….


  Maak melding

 57. President van NDP je zet een tijd bom in de samenleving ,niemand had zulke domme uitspraken verwacht zelf kinderen
  niet .

  En wat te zeggen van al die ambassadeurs die gaan BOUTERSE gewoon uit lachen .

  Mensen in omgeving Bouterse gebruiken Drugs en ALCOHOL om zo dom te zijn in 2016 .

  Nationale Dom Partij NDP

  Maandag weer een pers gedoe slapen jullie lekker NDP

  Misikaba President nieuwe grond kom met een oplossing
  waar blijf je nu met je gedrag .


  Maak melding

 58. Ai boi de schreeuwers zijn weer begonnen. Ga je gang hoor ik wens je veel plezier. Deze schreeuwers zijn duidelijk de aanhangers van de krachten van de buitenlanders. ze houden echt niet van Surinamers. Ze willen dat Suriname een broko prenasie wordt. Dat zal nooit en nimmer gebeuren. Er zijn ook krachtige machtige ogen die jullie niet zullen zien. Die ogen bewaken ons en die geven een sein als er een probleem op komst is.De schreeuwers zijn de smerige zakkenvullers. omdat hun brood uit hun handen abrupt is afgepakt


  Maak melding

 59. Defacto beschuldigt Bouterse de rechterlijke macht van spionage cq medeplichtigheid daaraan m.b.t. de staatsveiligheid. Deze zware beschuldiging is tegelijkertijd een aantasting van de rechtsorde omdat de rechterlijke macht hierdoor Door de president in de beklaagdenbank wordt neergezet en als onbetrouwbaar wordt bestempeld. Defacto is het daarom gedaan met de rechtstaat Suriname..maar wie hou ik voor de gek..Dat was het al toen de amnestiewet in 2012 werd aangenomen.


  Maak melding

 60. Bouterse lijdt aan het “projectiesyndroom”. Hij heeft gedurende diverse periodes waarbij hij aan de macht was, stelselmatig buitenlanders binnengehaald om hem te helpen met zijn criminele plannen en daden. Denk daarbij aan de Cubanen, Maurice Bishop, leden van de Farc, lijnen van Pablo escobar, Roger Khan, de zogenaamde hezbollah terroristen van zoon Dino, de Nederlanders die samen met het huidige hoofd vd inlichtingendienst Hans Janasch het xtc laboratorium( waaronder de persoon van André ten Klei) in 2003 hadden opgezet..! Ingewijden weten dat ze dit in opdracht van Bouterse hebben gedaan. Vandaar de gratie die hij verleende aan JanascH toen hij aan de macht kwam in 2010. Dus mensen, deze infiltratiekaart trekt bouterse iedere keer als hij de samenleving wil destabilieren en polariseren..!


  Maak melding

 61. Binnenkort Suriname vrij vn 1 Serie Moordenaar dat jaren onder controle had,weet j hoe opgelucht we gaan voelen na zoveel dagen/jaren voor t duidelijkheid,hij moet niet achter de tralies maar gewoon naar t Fort Zee landia gebracht worden na zijn aanhouding waar hij de Surinaamse Super 15 Helden op 8Dec.1982 eerst gemarteld en daarna gedood heb!Daar aangekomen moet hij bestraft worden zonder eten en drinken en niet op 1 matras laten slapen hoe gruwelijk kan ik zijn ook alle aanhangers van hem die moeten ook opgepakt worden en berecht worden.


  Maak melding

 62. Bouterse heeft goed afgekeken van Maduro.

  Buitenlandse destabilisatie de schuld geven ipv van de ware reden nl zijn ondeskundigheid en dat van zijn ministers te noemen


  Maak melding

 63. Robinho dat heb je goed gezien ,Hans janasch heeft een smoeje en een tijd BOM geplaats voor de NDP en Bouterse

  Ik hoor niets van Doekhie vice President van Nickerie
  Panga minister van PARA zou hoger gaan .
  Lachking de als kenner van Buitenlandse zaken is werkloos .
  Graanoost CLOWN Adviseur paniek saaier
  Henk Herrenberg wereld adviseur monumenten
  Abrahams volgende President van NDP de DOMSTE
  SCHURK ALI BABA
  Kensenhuis Overloper van Para breng werk voor jong en oud in 2020

  Met zulke mensen zal Republiek Suriname nooit Geld kunnen Sparen op Centrale Bank .

  Het gedrag en lichamelijke uitstraling van de NDP heeft jong en oud armer gemaakt .


  Maak melding

 64. Suriname is in de greep van 1 persoon.Democratisch gekozen.
  Het volk heeft via verkiezingen deze keus gemaakt .De gevolgen van hun keus moeten zij aanvaarden en hopelijk lering uit trekken en wakker worden.


  Maak melding

 65. Waterkant is weer een racistische idioot rijker, waar allerlei complotspoken in zijn warhoofd rondspoken, ingegeven door nergens op gebaseerde uitspraken van zijn criminele afgod, Agent X, er zijn andere geheime agenten onderweg met een License to Kill, het grootste probleem is dan opgelost, mafkees


  Maak melding

 66. @Paul

  “Ik heb echt geen idee hoe je erbij komt dat DDB ongrondwettelijk gekozen is. Dat is gewoon echt niet de waarheid.”

  Laat ik de verkiezingen niet in twijfel trekken. Echter over het aspect of Bouterse wel president kan zijn, kan best gediscussieerd worden:

  1) De man is veroordeeld en heeft alle rechtsmiddelen verbruikt om die veroordeling te niet te doen.
  2) Tegen de man loopt een proces voor massamoord en misdaden tegen de menselijkheid.
  3) Volgens mij stellen de weten van Suriname over 1 en 2 iets ten aanzien van het verkiesbaar kunnen stellen voor het presidentsambt.
  4) Ik hoef maar aan een dozen verhaal (onbeheerde stembiljetten) en allerlei geblaat van DC de Miranda te denken om een raar gevoel te krijgen bij de vaststelling van de verkiezingsuitslag.
  5) Ook het schaamteloos inzetten van staatsmiddelen voor de NDP (grondbeschikkingen/ openingen/eerste stenen/ beloften/ ingebruikname staatsolie/ sociaal akkoord/ 5.000 paarse Ambtenaren/ loze beloften) geven niet de indruk van schone verkiezingen.
  6) Het vernietigen van partner partijen en overnemen van sleutel figuren van de NPS duiden ook niet op het winnen van verkiezingen op eigen kracht maar middel baksjish.
  7) Om over de verdeel en heers trajecten na de verkiezingen maar te zwijgen.

  Bouterse en zijn partij hebben als meesters het kiesstelsel bespeelt en daardoor is hij officieel democratisch gekozen.

  De aan de informele zijde is heel wat te bediscussiëren.
  In een goed georganiseerd land was deze man volledig kansloos als politicus.


  Maak melding

 67. Zo herkenbaar, deze uitlatingen van Bouterse. Zodra hij de grip kwijt raakt, komen buitenlandse krachten in beeld zonder ze nader te duiden. Bouterse, meldt het dan aan de VN en de OAS! Neen, dat gaat hij niet doen, want hij weet dat hij geen case heeft. Doorpakken bij deze crimineel en opruimen!


  Maak melding

 68. Als tien (10) buitenlanders het nodig achten, om in deze tijd van email en Skype, helemaal naar Suriname af te moeten reizen om een requisitoir te komen schrijven voor het O.M., dan heeft DiDiBri helemaal niets van hen te vrezen, ze (de 10 en het O.M.) zijn dan blijkbaar allemaal te stom om voor de duivel te mogen dansen.


  Maak melding

 69. Dit is het effect van jarenlange cocaine gebruik,ook Hennep,marijuanha en wit was praktijken leveren dit effect op waaraan begrafenisondernemer bouta lijdt.He heft hem15 oerstomme soldaatjes en een enkele uzi’s gekost om Suriname in zijn vieze greep te krijgen,Denkt hij dat het buitenland met al zijn geavanceerde wapens en zijn combat legers vanaf 1980 tot heden zou duren om Suriname over te nemen??!!!Het zou maar een 1 man SEAL team van America kosten om Suriname over te nemen!!
  Luister naar de drugs veroordeelde, die kan niet eens zijn even criminele zoon met het huidige adres ALCATRAZ terug krijgen,dan zegt hij..welke dino,wie is dino,wat dino,dino is mijn zon niet…..hahahahaaaaaaa en in zo een Lafaard zien de surinamers de surinaamse’ held’.
  Whahahahaaaaaa,,,hahahahhhahhhhhaaaaa


  Maak melding

 70. @Paul
  Middels bedrog ,leugen ,listen en
  streken is bouta aan de macht gekomen!
  Degenen die op hem stemden geloofden in zijn ‘gouden paradijs’ verhaaltjes.Wel Ik zie meer van de surinaamse hell in Suriname dan een surinaamse paradijs.En hell bestaat zeker wel.De surinaamse hell met de duiven bouta erin. Welkom in de surinaamse hell op aarde.


  Maak melding

 71. Altijd vage bewoordingen, van dhr. Bouterse. Hij kan niks concreet maken. In een democratie behoort de politiek zich niet te bemoeien met de rechterlijke macht. Bouterse , is als een kat in het nauw, die rare sprongen maakt, maar weet dit meneer bouterse , u zal uw straf niet ontlopen, daar heeft u alle recht op .


  Maak melding

 72. Die onrust in Suriname wordt niet veroorzaakt door een paar buitenlanders maar door Boutere met zijn rampzalige economische en financiële beleid en zijn enorme corruptie waarbij oude revo maatjes en directie familie zwaar worden bevoordeeld en het arme Surinaamse volk droog brood kan eten.

  Het buitenland wacht rustig af want Bouterse en zijn Paarse Roversbenden maken er weer ( voor de 3de keer) een enorme puinhoop van.


  Maak melding

 73. Desi,
  Hou nou eens een keertje op met deze onzin en hou de eer aan jezelf en treed af. Suriname heeft serieuze leiders nodig om dit mooie land tot grote hoogten te brengen. Jouw dagen zijn geteld .In de reportage van de door jouw opgezette waarheidsvinding was duidelijk te merken dat je een en al ellende uitstraalt met je zogenaamde verborgen glas whisky voor de camera. Pak je biezen en verdwijn laat Suriname met rust…


  Maak melding

 74. @Morenito Bouta denkt dat hij zijn zonden weg gedaan zal krijgen als hij plotseling staatsbegrafenissen verzorgd.Wat hij niet beseft is dat hij zwaar boeten zal voor wat hij de mensheid in Suriname aangedaan heeft.Voor zijn vrienden wil hij een staatsbegrafenis anderzijds executeerd hij 15 weerloze burgers in koele bloede neer. Wat bouta wil moet gebeuren…..aan deze mentaliteit van hem moet een einde komen!!Het is niet wat hij hebben wil maar wat de bevolking wil ,en wij willen hem weg!!!
  Hij,bouta,hoort in de gevangenis thuis en dat heeft hij terecht verdiend!!!Alsde fam Nijman toegeeft dan zijn zij de surinaamse bevolking een antwoord schuldig.


  Maak melding

 75. Paranoia bouta weet al dat zijn dagen geteld zijn, nu probeert hij buitenland de schuld te geven, hij kan geen poot buiten Suriname zetten, T & T onmogelijk, Brassion niet welkom, Europa kan geen poot in zetten. Einde van de bouta tijdperk nadert.


  Maak melding

 76. miriba loop zo de gevangenis uit , en nu bouterse als een luis iedereen , weer naar zijn hand zetten , maar jo go gwe , kijk naar je zoon die zie jij nooit terug , nu wil ge silos in palmen iedereen zie dat jij de boef bent van het land , je komt deze keer niet onder uit baasje , groetjes jij moest door op school gaan domie wat bij spijkeren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.