Nederlanders naar Suriname om zika-virus te onderzoeken

16

Een groep onderzoekers van het Nederlandse Erasmus MC vertrekt binnenkort naar Suriname om daar met Surinaamse partners te kijken wat de gevolgen zijn van het zika-virus. Dat meldt de NOS. Het virus is zeer waarschijnlijk gevaarlijk voor ongeboren kinderen, maar kan mogelijk ook leiden tot hersenvliesontsteking en het syndroom van Guillain-Barré.

Nederlandse en Surinaamse experts zullen onderzoek doen, onder meer naar de eigenschappen van het virus en de effecten van zika op het zenuwstelsel. “We gaan onderzoeken óf en wat de link is tussen een zika-infectie aan de ene kant en hersenvliesontsteking en het syndroom van Guillain-Barré aan de andere kant”, zegt hoofd virologie van het Erasmus MC Marion Koopmans tegen de NOS.

Volgens Koopmans, is het opzetten van zo’n grote studie enorm veel werk, maar is de toestemming voor het onderzoek nu binnen en gaat het Erasmus MC in Rotterdam het onderzoek uitvoeren.

UPDATE 8 feb 2016:
Vandaag vertrekken onderzoekers van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum (EMC) naar Suriname. Ze gaan samen met het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) onderzoek doen naar het zika-virus. Lees verder bij de NOS.

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. In plaatst van blij te zijn dat er onderzoek naar deze nare ziekte wordt gedaan, gebruikt(lees: misbruikt) tante Bep helaas dit artikel om zijn/haar gal te spuwen.


  Maak melding

 2. Omdat het een domme opmerking is Hans. Er zijn wel meer landen die elkaar nodig hebben. Dat zegt verder weinig. Zonder de VS is Nederland ook niks waard.


  Maak melding

 3. Onderzoek? Wat voor zin heeft dat? De meeste Surinamers hebben het virus inmiddels gehad. Waarom niet “onderzoeken” toen de eerste berichten over het virus verschenen ongeveer een jaar geleden?


  Maak melding

 4. Laat ze lekker met hun zika en hiv aids chikungunya dengue. De stagiares gaan ook altijd naar Su om gratis Aids te krijgen. Ze houden ervan. Its the black experience


  Maak melding

 5. Het ligt voor de hand dat Nederland ook een bijdrage wil leveren om deze ziekte te bestrijden. Het is daarom aannemelijk da men met Surinaamse collega’s gaat samenwerken omdat deze Surinaamse professionals voor het merendeel in Nederland zijn opgeleid. Er is geen vaccin om infectie te voorkomen en er zijn geen medicijnen om de ziekte te genezen.

  Van Brazilië tot de VS zijn wetenschappers aan de bel aan het te trekken. Brazilië en Columbia zijn het meest getroffen. De ziekte kan zich ook gaan muteren. Volgens deskundigen komt de virus ook voor in Zuid Europa. Er zijn nog geen gevallen van het zila – virus gemeld in Zuid Europa. Er is ook intensief vliegverkeer tussen landen in Zuid Europa en Zuid Amerika.


  Maak melding

 6. Ik kan zijn zelfvoldane en je vertellen dat in 2009 in mijn boek over de hpv vaccins heb ik gewaarschuwd voor de gevaren van gardasil en cervarix en hun nooit eerder gebruikt vip entiteiten, gemaakt door dna-recombinant technologie… Ik ook beschreven in de brief van dr. sin hang lee gestuurd naar de fda in 2006 te waarschuwen over de sluiting op pagina 8 van de “fda vrbpac achtergrond document” dat vrouwen, seropositief voor de hpvs in de vaccins, hebben een 44,6 % risico op prekankerletsels…
  Maar ik ben niet zelfvoldaan op alle.
  Ik ben heel erg boos.
  En heel erg verdrietig.
  En ik zeg het nogmaals, de hpv vaccins zijn een sterilisatie / depopulatie-agenda…
  http://vaccineimpact.com/…/gardasil-vaccine-becomes-intern…/
  Vertaald uit het Engels


  Maak melding

 7. Heeft het zin dat Nederland een eigen team naar Suriname stuurt? Waarom het wiel opnieuw uitvinden terwijl de Amerikanen er al mee bezig zijn en er ook niet uitkomen.
  Het Nederlandse team kan liever met de Amerikanen (CDC) gaan praten en kijken vanuit welke nieuwe invalshoek zij dit kunnen aanpakken.
  Maar ik snap het. Een ieder wil er geld en roem mee behalen.
  Wie een vaccin en of medicijn tegen deze ziekte kan maken kan dan voor miljarden zijn zak spekken aan verkochte vaccin s en eventueel medicijnen.
  En wie weet kleeft er een benoeming aan voor een hogere functie. Hoogleraar, directeur of commissaris bij een farmaceut.
  Ja, ja deze onderzoekers zijn geen halve heiligen.

  En iemand in dit forum pakte de koe zogezegd ook bij de horens. Nu de Nederlandse bevolking ook in gevaar komt hebben ze ineens aandacht voor deze ziekte.
  Voorheeen was het ongesproken commentaar “het is ver van mijn bed. Laat die armoedzaaiers maar stikken”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.