Centrale Bank Suriname: geen rol voor cambio’s

17

PARAMARIBO, 22 jan – Voor de cambio’s of wisselkantoren is geen rol weggelegd als spelbepaler. Dit stelt Glenn Gersie, de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname. Gersie is niet gelukkig met de huidige bemoeienissen van de cambio’s.

Die mogen van minister Gilmore Hoefdraad van Financiën bemiddelen bij het toekennen van goedkopere dollars. “Ik ben niet gelukkig met de omstandigheid dat de indruk wordt gewekt dat de cambio’s monetaire autoriteit zijn. Het kan goed bedoeld zijn, maar cambio’s hebben geen rol te vervullen als monetaire autoriteit”, zei Gersie tijdens een persconferentie. Dat de wisselkoersen moeten worden aangepakt, is buiten kijf.

De formele wisselkoersen voor dollar en euro zijn al lang verlaten. “Onze grootste zorg vormen de wisselkoersen. Het is van groot belang stabiliteit te brengen. We moeten kijken hoe de wisselkoersen zo snel mogelijk lager te krijgen. We zullen vanaf het eerste moment proberen orde op zaken te stellen”, aldus Gersie. De persconferentie werd gehouden door president Desiré Bouterse, die inging op ontwikkelingen.

Bekijk ook:

17 REACTIES

 1. Hoefdraad `TITA` VERSUS Gersie 0-1:

  Die mogen van minister Gilmore Hoefdraad van Financiën bemiddelen bij het toekennen van goedkopere dollars. “Ik ben niet gelukkig met de omstandigheid dat de indruk wordt gewekt dat de cambio’s monetaire autoriteit zijn.

  It`s just a matter of time: TITA zal binnen NO TIME MINISTER AF zijn.


  Maak melding

 2. Ben geen Gersie-aanhanger, maar de man heeft groot gelijk.
  Cambio’s en de staat zijn van oudsher staatsvijanden.
  Die in deze tijd een rol toekennen, is vragen om nog veel meer financiele problemen.
  Ben overigens meer benieuwd, hoe het met Hoefdraad afloopt.
  De man wordt met de dag ongeloofwaardiger.
  Twee “geloven” op 1 kussen, daar kruipt de duivel tussen.
  Het is wel duidelijk, dat 1 van de twee het veld moet ruimen.


  Maak melding

 3. Cochise
  Ditto. Gilmore kan onmogelijk tijdig orde scheppen om voor 1 Augustus als de SRD naar een – bij inlichtingendiensten bekende – zwarte lijst word verbannen, eenheid te stabiliseren We’ll see.
  Hij zal echt alle zeilen moeten bijzetten om effectief te zijn. Wel heeft ie i.i.g lef.


  Maak melding

 4. Hoe hoger de rol van de cambio’s hoe lager Suriname is gevallen. Iemand die de Cambio’s een monetaire rol van betekenis geeft is in ieder geval de domste jongen van de klas.


  Maak melding

 5. Kunnen wij nu al spreken van ” The Rumble in the (financial) Jungle ” ????

  ” BIG SPENDER Gilly ” versus ” MONEY WATCHDOG Gersie”

  Toegangskaarten á SRD 0,01 zijn nu al verkrijbaar bij ” bokspromotor, NASTY Delano ” !!!!!!!!

  Don’t miss it !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Ijskas:
  ga jij ff lekker bij de kachel zitten, als je ontdooit bent lees dan je posting nog eens, kijken of je er zelf wijs uit wordt.

  Hans:
  Mag hopen voor je dat het een grote bak is want er zal nog wel een tijdje gebakkeleid worden!


  Maak melding

 7. Hahaha,

  De man die door Hoefdraad werd weggestuurd wordt nu teruggehaald om het land uit de shit te halen.

  Als ik in de schoenen van Hoefdraad stond was ik allang vertrokken.


  Maak melding

 8. Het is duidelijk waarom Gersie en Boefdraad niet door 1 deur konden.

  Het zal een wonder zijn als zij lang door 1 deur zullen kunnen gaan.
  De President heeft weer een rampzalige beslissing genomen en zich zelf op een zinkend eiland geplaatst.


  Maak melding

 9. Barnie, als ik in de schoenen van Gersie stond had ik pas bedankt voor de ‘eer’; Hoefdraad deed hetzelfde werk voor driemaal het salaris dat Gersie gaat ontvangen, terwijl hij de fouten van Hoefdraad moet herstellen, verder werd Gersie de baan pas aangeboden nadat er niemand anders bereid was de troep op te ruimen, ook staat vast dat Gersie gaat moeten doen wat Bouterse wil en Gersie zal bovendien nauw moeten samenwerken met dezelfde Hoefdraad die hem, met goedvinden van Bouterse, ontslagen heeft. Wijlen mijn grootmoeder zou zeggen ‘mi law ma mi no gek’.


  Maak melding

 10. Glenn Gersie krijgt het salaris wat de toenmalige governor Andre Telting kreeg….niks mis mee, maar gaat Hoefdraad het teveel ontvangen salaris terug storten? Want per slot van rekening heeft hij niet gepresteerd, sterker nog hij heeft er een rotzooitje van gemaakt. Desnoods vervolgen wegens mismanagement.


  Maak melding

 11. Ben blij met standpunt Gersie.
  Alle cambio s tot bami winkel maken. Hebben genoeg geld gemaakt met witwassen.geen enkele controle van CB . Een goede vriend van mij na interventie CB ow wat dollars gevr te wisselen antw mij . Heb niks en dat na zelfde dag interventie. Ja mijn zoon is in miami en moet spullen kopen.
  Ze gebruiken het geld om zelf rijk te worden.
  Alle cambio s sluiten en fikse boete geven als wisselt.
  Jullie zullen zien dat via normale banken koers teruggebracht wordt
  Hou vol Gersie. Bami kan dan ook goedkoper worden nu een portie voor 15 terwijl niet eens voor 3 bereid wordt


  Maak melding

 12. Economisch crisis. Waar ligt het eraan. Iedereen klacht maar de overgrote deel van het volk houdt zijn mond dicht. Wat ik zelf recentelijk meegemaakt heb in suriname. Ik was in su en had meegenomen rond de € 3200. Ik was nauwelijks in su of een familie lid benaderde mij of ik euro’s bij hem wou wisselen. Terwijl ik naar de bank moet om te wisselen heb ik het hele bedrag aan mijn neef het gegund.
  Wat ik hiermee wil zeggen is dat ieder surinamer zich uitgeeft als bank. Ik denk dat er miljarden vreemd valuta bij burgers thuis ligt dan bij de banken.
  Dit is het probleem in su.

  Tjee


  Maak melding

 13. Tijdens Venetiaan verkondigde Bouterse: “wat stabiliteit? Stabiliteit kunnen we niet eten”. En zijn paarse kudde balkte Ijah Ijah, ze kwamen niet meer bij van het lachen en vervolgens stootten ze zich voor de tweede keer aan dezelfde steen, tot overmaat van ramp stootten deze ‘burikis’ zich in 2015 voor de derde keer aan dezelfde shit. Nu ze merken dat met instabiliteit en inflatie ze nog minder te vreten hebben dan ten tijde van Venetiaans stabiliteit, zal hen het lachen om de ‘wijsheden’ van hun halfgod voorgoed vergaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.