Beerput open bij Boshuizen Training & Consultancy Suriname

16

PARAMARIBO, 22 jan – Bij Boshuizen Training & Consultancy Suriname wordt de beerput opengetrokken dezer dagen. Het bedrijf voor MBO-opleidingen is al geruime tijd voorwerp van wrijving tussen directie en voormalige personeelsleden. ‘Oplichting’ en ‘fraude’ behoren tot de gebezigde taal.

Boshuizen heeft twee voormalige personeelsleden, Bert Schreuders en Estrella Aldikromo de deur gewezen. Over het duo loopt al maanden een krantenadvertentie van het bedrijf. “Hij (Schreuders, red.) heeft ons logo gekopieerd en misbruikt. We willen mensen erop attenderen dat zulke figuren nergens meer aan de slag gaan”, zegt directeur Usha Sewmangal tegenover de Ware Tijd. Schreuders is zich van kwaad bewust.

Van fraude zou absoluut geen sprake zijn. De directie deugt niet en is niet voor rede vatbaar. “Het is je reinste flauwekul. Ik ben zelf opgestapt. Ik wilde het instituut helpen, maar met slechts honden is het moeilijk hazen vangen. Ze is paranoïde”, zegt Schreuders. Volgens Sewmangal is getracht met leugens en bedrog haar bedrijf over te nemen. Ook zou onterecht collegegeld zijn geïnd en achterover zijn gedrukt.

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Suriname moet overgaan op een basisinkomen voor iedereen. Werk je of werk je niet, een minimum inkomen is gegarandeerd zonder tegenprestaties en wil je meer dan het minimum dan moet je gaan werken. Diefstal, roof en fraude moeten in zo’n systeem dan ook keihard agfestraft worden.


  Maak melding

 2. LOL. Ik heb niks meer…werkelijk alles, maar dan ook alles wat er in dat land gebeurd is als een kabuki theater. BT&C heeft voor het laatst in 2014 diploma’s op bachelor niveau uitgereikt., maar niet in het semester 2015, waarom niet? Het is bovendien een stichting en dat indiceert dat het met (gedeeltelijk) overheidsgeld en (bemoeienis) overeind wordt gehouden.

  Wat heb je daar als student nou aan? Nu rolt het management en decanen over straat en beschuldigen elkaar van malversaties. Ik weet het niet mee hoor, als je alleen maar een hamer hebt is elk probleem een spijker.

  Usha Sewmangal beschuldigd haar ex-collega’s van “oplichting” en “fraude”. Man, man, man wat een vertoning weer. Schreuder en Aldikromo op hun beurt zeggen dat de directeur “paranoide” is WTF?

  Ze zouden onder andere het logo gekopieerd en misbruikt. Als je naar de website kijkt valt meteen op dat het logo tegen een witte achtergrond is gemaakt maar – onprofessioneel – tegen een grijze achtergrond is geplaatst. Wie heeft wie eigenlijk bestolen?

  Oh aan de recente brigade die ons beschuldigd altijd maar spijkers op laag water te zoeken in Suriname; Jongens vertel ons nou eerlijk. Is deze dagelijkse stroom amateurisme en incompetentie en open conflicten onze schuld? Is het beter te zwijgen? Jullie gaan straks met z’n allen weer op zoek naar buitenlandse “valuta”. Wat is dat voor een leven?

  Henk Redmond promoot op deze site zijn MVO bijeenkomst, maar zeg nou zelf wie gaat zich bewust, en met wijd open ogen nou in Suriname vestigen en investeren in een eigen onderneming?


  Maak melding

 3. ” Met slechts honden is het moeilijk hazen vangen ” is volgens mij onjuist.

  ” Met onwillige honden is het slecht hazen vangen ” lijkt mij de juiste uitdrukking.

  Nou, natuurlijk is het slecht hazen vangen als je als ” haas ” volgens mij alleenmaar aan inschrijfgeld € 10.000 euros moet op hoesten.
  Voor ” LONNY, Santa Claus, ” uit Marowijne was dat bedrag PEANUTS.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. Schreuder volgde slechts de sporen van de koloniserende voorouders en dacht dat hij zoals gebruikelijk naar eigen believen kon maken en breken zolang hij comfortabel zijn leven voortzet. Die Aldikromo wilde meeliften om rijk te worden ten koste van alles en iedereen. Dit alles is mogelijk bij gebrek aan externe onafhankelijke controle die waakt en zorgt voor een gezond operationele organisatie waar iedere werknemer zijn/haar brood mag verdienen. Met kloot- en paardenzakken aan het roer wordt het zoals nu blijkt alleen maar verdoemenis. Sewmangal heeft juist gehandeld. Schreuder zou zwart op wit het tegendeel moeten bewijzen.


  Maak melding

 5. Brunswijk heeft zijn bachelorgraad ook gehaald via Boshuizen Training & Consultancy. Alle studenten betaalden een inschrijfbedrag van tienduizend euro.


  Maak melding

 6. Koos
  Wat denk je ie daar heeft geleerd? Hoe je een brief in MS WORD tikt, een nietszeggende presentatie in Powerpoint maakt en in Excel nummertjes klopt? Hahaha. Denk je dat ze een businessplan hebben leren maken compleet met marketingplan, financiering-, groei- en toekomst prognoses?
  Ik zie hem al met twee vingers typen achter zijn laptop met Facebook open in een tabblad.

  Als dit opleidingscentrum mensen van zijn kaliber aflevert, vindt je het dan gek dat alles daar onvermijdelijk in de soep loopt?


  Maak melding

 7. Hugo CHAVÉZ
  ” Met onwillige honden is het slecht hazen vangen”
  Hahahaha… en ze noemen ons idioten die het land alleen maar bekritiseren en het de rug toe hebben gekeerd.


  Maak melding

 8. Beste Morenito, het staat natuurlijk voorop dat een student pas een diploma krijgt wanneer ze het gewenste niveau hebben gehaald. Het frauderen met diploma’s is een kwalijke zaak, in de eerste plaats voor de student zelf maar ook voor het bedrijfsleven. Op deze manier neemt niemand de Surinaamse onderwijs instituten nog serieus. Internationale erkenning van diploma’s is verder weg dan ooit.

  Studenten hebben geen recht op een diploma, maar recht op maximale begeleiding. Helaas denken sommigen daar anders over.

  PS: als ik Brunswijk moet inschatten dan kom hij niet verder dan een grote mond en een (semi) automatische wapen, want dat is de taal die hij verstaat. Brunswijk heeft nooit colleges gevolgd.


  Maak melding

 9. Een ieder probeert in Su een njang te maken. Dat kan makkelijk omdat de overheid in alles te kort schiet, behalve zich zelf en de aanhang en familie bevoordelen.


  Maak melding

 10. @Hugo CHAVÉZ,

  dus je wilt zeggen dat de Bsc. diploma van lonnie een soort half om half is of vergis ik mij.
  Sanie e passa mie boi.
  Er komt nog meer boven water.


  Maak melding

 11. Jongens
  Ronnie B. heeft een Bsc International Tourism development, heb daar nou eens respect voor Haha. Zijn – overigens erg aantrekkelijke – dochter Yoni B. heeft daar een hele serie foto’s over op Facebook gepubliceerd. We zijn jelly.


  Maak melding

 12. En dan vinden we het een toeval dat Suriname wereldwijd de verkeerde lijstjes aanvoeren. Kon je eerst met de SRD monopolie spelen, nu kun je Surinaamse schooldiploma’s als cadeau papier gebruiken.

  Suriname is niets anders dan een etnische enclave met veel boeven.


  Maak melding

 13. Acarai,

  Volgens mij zit er echt een steekje bij je los boven in je hersenpan.
  Je praat voortdurend over meer dan 40 jaar geleden mi mang.
  Voor jou krijgt Nederland blijkbaar de schuld van alles.
  Is je misschien iets overkomen in dat land.
  We leven alleen nu in de 21 eeuw !!
  Dit is mijn laatste reactie naar jou, want bij jou is de tijd blijkbaar stil blijven staan en het heeft ook geen enkele zin om jou daarvan te overtuigen.
  Droom lekker verder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.