Bouterse nu ook deel Surinaamse terugroepsoap

19

PARAMARIBO, 18 jan – President Desiré Bouterse wordt nu ook betrokken bij de terugroepsoap van Pertjajah Luhur, PL. De politieke partij van Paul Somohardjo klaagt Bouterse aan. Het is alles behalve een soloactie.

De Verenigde Hervormings Partij, VHP en de Nationale Partij Suriname, NPS, ondersteunen de klacht bij de rechter. Ook parlementskandidaten Prem Sardjoe (NPS) en Barkat Mohab-Ali (VHP) doen mee. Met Bouterse worden aangeklaagd de staat, het Centraal Hoofdstembureau met leden en twee districtscommissarissen. Het kortgeding moet het terugroepen van twee PL-parlementariërs voor elkaar krijgen.

Deze zaak komt boven op de reeks rechtszaken rond de terugroeping van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. De twee moeten vervangen worden door Sardjoe en Mohab-Ali. “Iedereen die op de hoogte dient te zijn is gedagvaard zodat niemand kan zeggen ‘ik ben het niet of ik wist niet dat er een vacature is ontstaan en dat er een vonnis is'”, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. De bejaarde ex revo leider krijgt de ene na de andere rechtzaak aan zijn broek. En maar vol blijven houden dat hij onschuldig is. Zolang de apatische bevolking hem blijven steunen gaat er niets veranderen in
  Suriname.


  Maak melding

 2. Paul S is een van de grootste landverraders die bereid was voor DDB te sterven en medeplichtig is aan de aanname van een omstreden amnestiewet. Pedo-geruchten gaan decennialang rond. Dit soort gasten worden politici genoemd allen bekend om hun vooruitstrevende zelfzucht met een nationale positieve inbreng van generlei waarde.


  Maak melding

 3. Hoewel ik sta achter de inspanningen van Somo, moet ik Montfoort Die toch gelijk geven. Somo staat bekend als een politieke opportunist. Mede dankzij hem zit Suriname opgescheept met een amnestiewet. Wellicht was er reeds een strafeis uitgesproken tegen Bouterse en andere schuldigen vd 8 december moorden als de amnestiewet niet was doorgevoerd. Nadat Bouterse hem bij het grofvuil gezet had is hij 180 graden gedraaid…Ik hoop wel dat zijn inspanningen om de 2 overlopers terug te roepen slagen.


  Maak melding

 4. Rechtzaken doen deze moordenaar en vernietiger van dit land, helemaal niks, hij komt toch niet opdagen, deze crimineel moet opgeruimd worden, en alles wat dit geboefte gestolen heeft van het volk, moet weer terug komen waar het thuis hoort.


  Maak melding

 5. die somo blijf maar lullen is die ook niet één van de grootste crimineel van het land hoe komt die aan zoveel lappen grond mensen weet wat jullie zeggen want met somo gaat het land meer achter uit kijk hoelang die boef al politiek voer hij voert het alleen voor zijn eigen broek zak weet je hoeveel kleine meisjes die heeft verkracht maar dat hoor je nooit en zo zijn er nog meer zaken die deze grote boef SOMOHARJO op zijn kerfstok heeft en zo kan ik nog meer zaken opnoemen maar we laten het maar hier bij ik vind is een zaak van de pers maar die zijn ook zo een grote lul ik vind de pers moet zich ook anders gaan opstellen in het land en met belangrijkere zaken bezig gaan houd vind ik dat is mijn mening


  Maak melding

 6. Somohardjo is een aanhanger geweest van Bouterse in die amnestie kwestie en nu loopt hij te janken.Wat bezield deze man vraag ik mijn zelf af.Deze man is niet te vertrouwen.Hij is een zakkenvuller geweest en daarom moet hij nu zijn mond sluiten.Dat is mijn advies aan hem.


  Maak melding

 7. Wanner is de hele Surinaamse bevolking van plan om de straat op te gaan en zodoende deze charlatan naar huis te sturen en zich dus eindelijk los te maken van dit kankergezwel ? Is men nog steeds bang voor de nu tandeloze beer met z’n populistische plannen die het volk zo arm hebben gemaakt ? Hij is nu net een kat in het nauw en maakt alleen maar rare sprongen. Door af en toe prikballonnetjes op te laten, lukt het hem ogenschijnlijk om het o zo domme volk tevreden te stellen. Maar het tegendeel is hier van toepassing. Onderhuids broeit er iets en zal zeer spoedig tot een uitbarsting komen. Of zijn mijn landgenoten dusdanige lafbekken geworden en doen alsof hun neus bloedt? Mensen, ga nu toch eindelijk de straat op en laat zien wie de baas is in een parlementaire democratie en niet een of ander figuur die denkt de dictator te mogen uithangen. Als het nu niet gebeurd zal het te laat blijken en zal eenieder verder zijn dan in de tachtiger jaren.
  Een ander scenario kan zijn dat hij zijn eventuele ‘vluchtroute’ aan het voorbereiden is richting Equatoriaal Guinee. Mensen, ontneem hem a.u.b. die kans en laat je niet in slaap sussen.
  Stand upp for your Right.


  Maak melding

 8. @sjaak je hebt gelijk. En wat ze niet begrijpen is dat deze zaak niet gaat om wat somo toen heeft gedaan, en of is geweest, en of hij te vertrouwen is of niet. Waar het nu omgaat is dat Sapoen en Chitan onbetrouwbaar zijn gebleken. En dat moet hen NNNNNU afgeleerd worden.

  @Djogoman de Suries zitten te wachten totdat iemand het voor hun komt doen, maar misschien kunnen we en zullen we hen moed inspreken vanaf dit forum. Power Suries . Ga ervoor en no zwakkie. Geen strijd geen kroon. Help je zelf door DiDiBrie en co op te hoepelen; Suries en bigi odiiiiiiiii
  Glenny..


  Maak melding

 9. Baas bouta fa waka nanga nog 5, uren, dagen, weken, maanden maar jare zeker niet. Ga sparen voor je luiers en neem je schoonzoon boefdraad mee.


  Maak melding

 10. is het juist om de regering voor het gerecht te slepen. De regering en de parlementariers zijn toch legaal gekozen. De andere zijn niet legaal gekozen. Is toch onzin . Waren ze op een kiesbare plaats.Wat gebeurd er met jullie. De tegenpartij springt wanneer ze denken dat zij het recht hebben om op te eisen. We zijn niet in een sprookjesland hoor.Loop achter de rokkenjager. De rokjager zal jullie in de maling nemen hihahaaa. Van V7 is het nu ?


  Maak melding

 11. Suriname zou er beter vanaf zijn indien Bouterse en Somo door het volk worden teruggeroepen.Maar zover is het jammer genoeg nog lang niet.


  Maak melding

 12. Juist,deze crimineel bouta niet 1 minuut rust geven!!
  Alles moet gedaan worden om deze crimineel uit het politeke veld te slaan en uit ons leven .
  Power Somo, ga door met de strijd!!

  Als het een Somo kost om de strijd te winnen dan zo zij het.


  Maak melding

 13. top kolder

  De begroting moet behandeld worden, de economie staat in brand en de voorzitter van de DNA is niet bij machte een vergadering uit te schrijven.

  De regering kan niet maar de DNA omdat haar minister van Financiën door zijn eigen partij niet meer serieus genomen wordt.


  Maak melding

 14. De oppositiepartijen moeten nu echt dagelijks de straat opgaan en de mensen mobiliseren, anders zijn ze geen moer waard en kunnen ze beschouwd worden als collaborateurs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.