Weer protest in straten van Paramaribo

28

Actieleider Curtis Hofwijks (l) weet niet van ophouden. Hij trok zaterdagochtend samen met tientallen medestanders, ‘gewapend’ met spandoeken en -borden met scherpe teksten door het centrum van Paramaribo. De actiegroep ‘We zijn moe’ heeft de strijd afgelopen weekend weer opgepakt, nadat de actie in December was onderbroken. De betoging richt zich onder meer tegen wanbeleid van de regering, corruptie en nepotisme.Protest-extra

Bekijk ook:

28 REACTIES

 1. WEG MET KUMAKOISI EN ZIJN BANDIETENCLUB: STREE DE STREE WIE NO SA FREDE: WEG MET DE VERZIEKERS VAN DE ECONOMIE.

  Hij gaat NOOIT BEZUINIGEN OP FISH LADY, PEGGY, STEVIE WONDER, BIMBO, RAMON, RAVENBERG EN DE REST VAN DE 100 MAN STERKE KABINET.

  WEG MET DIE CHARLATAN, MEESTER BEDRIEGER.

  GA DOOR MET UW PROTEST!!!


  Maak melding

 2. Jongens zet ‘m op en volhouden hooooor. Wie sa wienie, wie moes wienie. Ding boi dies moes gwé. Ze kunnen/weten geen land te regeren/besturen.Iemand moet durven om DiDiBrie te zeggen dat hij moet opdonderen. Waarom wel tegen Hoefdraad zeggen dat hij moet opdonderen en niet ’t zelfde zeggen tegen DiDiBrie? Missie Ka Bha ook jij moet opdonderen en niet zo’n beetje ook. Liegbeest, vals profeet. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 3. Het enige dat dit protest nog nodig heeft is eerlijkheid. Eerlijkheid tegen zichzelf. Iedere protestant vertelt steeds: wij hebben niets tegen de politiek. Wij willen alleen dat het leven weer leefbaar wordt. dat moet je eerlijk tegen jezelf zijn en zeggen dat de politiek zoals die nu gevoerd wordt jouw leven onleefbaar maakt bepaal de doel wat duidelijker, het is 2016, en ga erop af. Stop met vaagheden.


  Maak melding

 4. Curtis Hofwijks is een held.De oppositie moet zich schamen dat ze deze acties niet ondersteunen.Als het andersom was stond Bouterse persoonlijk met zijn paarse debiele aanhang vooraan om de mensen op te roepen om in actie te komen. De zogenaamde constructieve oppositie vd NPS en de VHP levert niks op. Nu zijn de boeven en volksmisleiders onderling aan het bakkeleien. Enige wat Suriname nu kan redden is vervroegde verkiezingen en terugvorderen van alle gelden en goederen die op onrechtmatige wijze zijn verkregen Door iedereen die gelieerd is aan deze dieven gilde. Te beginnen bij de 3 helikopters van Abrahams en de miljoenen die hij gestolen heeft. Misschien kan RobG ons een college geven hoe Abrahams aan de 30 miljoen US dollar komt die hij in 2014 aan obligaties gekocht heeft bij staatsolie. Mocht het zijn dat hij dit uit uitbetaalde overuren heeft kunnen doen dan trek ik mijn woorden terug……..


  Maak melding

 5. Suriname en Staatsolie in het bijzonder gaan het nog zwaarder krijgen. De olieprijzen zetten maandag de daling van afgelopen week voort. Het overaanbod dreigt alleen maar groter te worden, nu ook Iran weer op grote schaal mag gaan exporteren. Dit weekeinde werden de meeste economische sancties tegen Iran opgeheven.

  Brentolie werd maandagochtend rond 07.00 uur op de termijnbeurs in Londen verhandeld voor 28,40 dollar per vat, een daling van 1,9 procent, na eerder een dieptepunt van 27,67 dollar te hebben bereikt. Amerikaanse olie was 1,6 procent goedkoper op 28,95 dollar per vat.


  Maak melding

 6. Andere oplossing voor Suriname zou zijn Amzad Abdoel minister van financien en Misiekeba minister van buitenlandse zaken te maken, dan kan hij de contacten met DUBAI onderhouden..En last but not least RobG aanstellen als governor vd CBVS en Printa aanstellen als hoofd van de voorlichtingsdienst..ik hoor hem al zeggen tegen de kijkers en luisteraars:JULLIE ZIJN OLIEBOLLEN EN PANNEKOEKEN MI MANG, SNAPPEN JULLIE NIET DAT DE FINANCIEEL ECONOMISCHE SITUATIE DE SCHULD IS VAN VENETIAAN EN DE VERMINDERDE OLIE EN GOUD OPBRENGSTEN..MI MANG!!!!!!!


  Maak melding

 7. @Robinho

  de demonstranten zeggen ook niet wie ze precies aanspreken. willen ze bouterse spreken? willen ze santhokie spreken? willen ze rusland spreken? willen ze santhokie spreken? dus kan ik me indenken dat de oppositie niet met hun samen gaat lopen. ze moeten een duidelijk aanspreekpunt bepalen. niet tegen niemand praten, want dat helpt ook niet. iedereen weet wat het probleem is, en het wordt benaderd als een olifant in een porceleinenkast.


  Maak melding

 8. wat misikaba minister van dubai zaken betreft is natuurlijk wel een goed idee. ben ik helemaal mee eens. ik stem voor ons nieuwe kabinet./ onze nieuwe regering.


  Maak melding

 9. @Robinho,

  Deze twee verwijfde mannen hebben een trap achter op hun bil-poe-ni nodig.
  Wat zij hier op hun droge stinkende poe-ni te zoeken hebben weet de heer alleen.


  Maak melding

 10. wat deze handje vol mensen die aan het betogen is beter een bezem pakker en de stad beginnen schoon te vegen dan doen ze iets beter en wat voor hun land dan dat ze zich belachelijk lopen te maken is toch diep triest het land is niet van somo rusland ddb of santokhi het land is van ons surinamers dus begin bij je zelf vind ik dan met domme borden niet niet begrijpende teksten


  Maak melding

 11. @Glenn..Ik denk dat je de macht vh volk onderschat. Een bezem pakken om de stad schoon te vegen heeft niks met de politieke situatie in het land te maken..Die bezem zou wel goed van pas komen als daarmee die boevenbende kan worden weggeveegd. De geschiedenis laat zien dat een volksopstand in elke politiekbestuurlijke toestand een omwenteling teweeg kan brengen. Vandaag de dag kunnen grote delen vd wereldbevolking en nazaten van helden die in opstand kwamen tegen onderdrukking en overheersing, in vrijheid leven en hun stem uitbrengen. Ik ben het dus niet eens met de mensen die zeggen dat de protestactie nergens op slaat. Zij zijn vaak degenen die profiteren van een verandering die als gevolg vh protest heeft plaatsgevonden, terwijl ze anderen de kastanjes uit het vuur hebben laten halen.


  Maak melding

 12. Mijnheer Curtis Hofwijks los van 1 moedige Held ben j ook als vrijheidsstrijder goed bezig nu gaan we zien wie of 1 debiel jou aanraakt ik bn ook al voorbereid met bemoedigingen waar Suriname weer kan gaan ademen op tonen zonder crime!In verleden was Anton de Kom ook bezig geweest in Suriname!


  Maak melding

 13. Wat kan men verwachten? Neks. Behalve als een oliedomme aanhanger van baas een misstap begaat en geweld gebruikt waarbij er slachtoffers komen te vallen. De duivelse baas wil van dit gezeur af. Dus laat hij de situatie vroeg of laat escaleren. De noodtoestand wordt voor onbepaalde tijd uitgeroepen. En een avondklok komt in werking. Neks no fout, de klok gaat 33 jaren terug gezet worden door de duivels baas en neks no fout als de jaren tachtig zevenmalen erger worden ervaren door al die paarse laffe oliedomme stommelingen die dit verdienen. De duivelse baas ddb aka didibri, de vloek van misdaadstaat Suribabwe als misleider zal hen knechten tot ze elkaar bevechten. A no mi jere, na eng schuld, na Olland, na redimusi na dis na dati na soso ka foe baas, ma is niet baas zijn schuld. Is wij, al die paarse oliedomme stommelingen bezeten van zijn paarse duivelse geest van baas is de schuld. Neks no fout,


  Maak melding

 14. ha ha ha ha haaaaaaiiiii als een dril in een pispot, hahahaaaaazaaaiiiiiiii na dies joe nanga joe NDP famirie ó njang na in Su. Hahahaha nog 5 en monie no dé. Odiiii.
  Glenny

  PS. waar is Esmerald e.a????
  Komen/jullie of Kom aub de protesten op ’t net/elders steunen. Eigenlijk waar ook ter wereld je ook bent. Odiiii
  Glenny.


  Maak melding

 15. Ai mi boy Curtis Hofwijks jij gaat in de geschiedenis boeken komen. NEKS NO FOUT.Alleen moet een groot aantal mensen mee moeten doen met het Protest. Waar blijven de dombo,s en slappelingen die niet durven te protesteren. Heel zielig is dat.Mensen fu Sranang : ” Eendracht maakt Macht.”


  Maak melding

 16. Geen enkele protest brengt verandering of verbetering. ga maar de geschiedenis na. Deze protest is een manier van onverdraagzaam zijn is ook een stemming makerij. Hij dwingt als een kleinkind. Dwingen wordt afgestraft. Sranang kondre no lobie djugu djugu. Ik ben benieuwd hoe lang het vol zal houden..


  Maak melding

 17. dit is het naast een algehele staking het enige middel nog om het ongenoegen van het volk over het wanbeleid, de oplichterspraktijken, de corruptie en de volksverlakkerij duidelijk te maken aan dit zooitje wat zich president en regering noemt en verder naar buiten te brengen, reken er op dat ze hier in het buitenland van smullen, en Suriname steeds meer als een diktatuur en bananenrepubliek zullen gaan zien. Chapeau voor Curtis Hofwijk en zij die zijn initiatief opvolgen, waar blijft inderdaad de oppositie die toch ook tegen het huidige wanbeleid is?
  Ik ben trouwens benieuwd of deze posting wel geplaatst wordt en niet zoals de vorige 2 in andere topics verdwenen zijn, (gevolg van een of andere vorm van censuur?)


  Maak melding

 18. In Nederland was deze jongeman allang opgepakt door de politie.
  In Nederland kun jij niet zomaar demonstreren je moet een vergunning aanvragen,en die vergunning krijg je niet zomaar.
  Je moet aantonen wat jij precies gaat doen.
  In Suriname heeft deze jongeman het dus goed.

  Deze jongeman kan beter een politieke partij oprichten.
  Dan krijgt hij misschien mensen achter zich.


  Maak melding

 19. klopt Sjang, maar een crimineel als bouterse was in Nederland ook nooit ministerpresident geworden net als veel van zijn ministers niet, in Nederland moet je van onbesroken gedrag zijn zoniet dan is het exit, in tegenstelling met Suriname waar een strafblad een aanbeveling is, zo het schijnt, dus waar lul je nou over, appels met peren vergelijken


  Maak melding

 20. Hallo,
  Hans jij kent Suriname niet,je hebt het van horen zeggen.
  Als jij een echte Surinamer was,dan zou jij geen waar taal schrijven.
  Een echte Surinamer zet zijn land niet te schande,komt juist op voor zijn land.

  Knoop dit goed vast in jouw hersenpan Suriname is een onafhankelijk land en daar komt geen enkel land hier tussen.
  De Surinamers in Suriname maken uit wat er daar gebeurd,en niet Hans


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.