Nog geen reden tot straf in zaak doodgeschoten tiener

40

PARAMARIBO, 13 jan – Het verloop van het onderzoek in de zaak van de doodgeschoten tiener Vikash Badal heeft nog niet geleid tot straf voor de schutter. Dit meldt de Ware Tijd. Het betreffende lid van de Centrale Inlichtingen & Veiligheidsdienst is nog op vrije voeten.

Het ziet er vooralsnog ook niet naar uit dat hij binnenkort wordt aangehouden. “De man heeft op een rover geschoten, nadat hij een waarschuwingsschot had gelost. Hij was ter plekke en heeft de jongens op heterdaad betrapt”, zegt majoor Roy Samuels van de recherche bij het Korps Militaire Politie. De zeventienjarige werd doodgeschoten nabij een pompstation waar hij net geld had weggegrist bij een pompbediende.

De jongen werd in de rug geraakt terwijl hij achter op een wegrijdende bromfiets zat. De veiligheidsman is intussen ontwapend, maar dat zegt weinig. “Iemand is dood en in het belang van het onderzoek wordt het wapen voorlopig in beslag genomen”, aldus Samuels. Vooral op de sociale media wordt fel gediscussieerd over het voorval. Sommigen vinden het toegepaste geweld overdreven. Het definitieve onderzoeksresultaat wordt binnenkort uitgebracht.

Bekijk ook:

40 REACTIES

 1. Ongeacht of het een koelie – blakamang of jampanesie- chinesie die doodgeschoten is, hij moet gestraft worden.
  Dit lijkt meer op een regelrechte executie zonder enige waarschuwing.


  Maak melding

 2. Dames en heren van waterkant.
  we hebben allemaal recht op onze meningsuiting. We hoeven niet met elkaar eens te zijn maar we kunnen het wel netjes en respectvolhouden. SoSoLobie heeft zijn mening geuit en velen van een bepaalde Etnische groep beginnen zoals gewoonlijks uitschelden en te vloeken zonder reden. Noemen jullie dit DEMOCRATIE dat wanneer men een andere mening heeft dat jullie degene van alles wat slecht is toewensen.
  velen op waterkant schreeuwen hij was pas 17 jaar, achteraf weten wij dat de Rover 17 jaar oud was maar tijdens de roofoveral niet. Volgens velen op waterkant had het zo gemoeten. Rover en matie komen met een uitgekookte plan om pompbediende te beroven. De rovers slaan toe zoals gepland en pompbediende schreeuwde om hulp. Toevallig was er een gewapend militair die zag dat de pompbediende werd beroofd en om hulp vroeg, niet weten of de rovers gewapend waren besloot de militair met gevaar voor eigenleven in tegrijpen. Volgens vele waterkant had het zo gemoeten. Militair schoot in de lucht en had aan de rovers moeten vragen, ROVERS hoe oud zijn jullie. De rovers zouden antwoordden we zijn pas 17 jaar. Militair ojee dan kan ik jullie niet neerschieten, nog een fijne dag verder. En iedereen leefde nog lang en gelukkig in de twilightzone.


  Maak melding

 3. EeN episode net als baas van de militairen had.gedaan schiet gewapende burgers neer ,vervolgens verkrachtje de wet en beloond jezelve met amnestie na je leffe daad ,maak uiteindelijk Sandew Hira tot je beste matie en Vergiffenis staat je te wachten.

  @Sosolobie
  Het Is de rechter die de vragen moet stellen en straf moet uitspreken en niet de militair of politie.
  De politie en de militairen hebben allemaal de reputatie van MOORDENAARS. In tijd van nood zijn wij gewoonweg bang om deze 2 eenheden bij te betrekken omdat zij van kwaad tot erger maken en het is bewezen hier
  Die militaie
  r was daar omte tanken dan neem ik aan dat hij een wagen bij zich had en een achtervolging kon inzetten.Moedige burgers hebben zo reeds gedaan ,de militair hier sprake kan dat vanb hun gaan Leren.
  De leffe militair hier verdiend celstraf,straks hoor je er komt
  amnestie en vergiffenis bij kijken,voor ons niet vreemd meer!!!!.


  Maak melding

 4. De beroving was al in zijn geheel en uitgevoerd en de dader was op de vlucht.De daad van de beroving was al verleden tijd en er bestond geen levens gevaar meer voor het slachtoffer.
  Anders dan bij noord.Toen de daders zich met geweld wilden onttrekken aan hun aanhouding en zelfs met handgranaten gooiden.Zo gaven de daders de politie alle aanleiding om te schieten.
  Een geoefend ambtenaar zou niet meer schieten op de jongeman.Als de bromfiets onverhoopt tegen een auto zou op botsen,zou de chauffeur geen letsel oplopen.


  Maak melding

 5. @Sosolobie
  Het Is de rechter die de vragen moet stellen en straf moet uitspreken en niet de militair of politie.
  De politie en de militairen hebben allemaal de reputatie van moordenaars . In tijd van nood zijn wij gewoonweg bang om deze 2 eenheden bij te betrekken omdat zij van kwaad tot erger maken en het is bewezen hier
  Die militair
  was daar om te tanken dan neem ik aan dat hij een wagen bij zich had en een achtervolging kon inzetten.Moedige burgers hebben zo reeds gedaan ,de militair hier sprake kan dat van hun gaan Leren.
  De laffe militair hier verdiend celstraf,straks hoor je er komt
  amnestie en vergiffenis bij kijken,voor ons niet vreemd meer!!!!.


  Maak melding

 6. Wie of wat geeft meneer Samuels de bevoegdheid om op de stoel van de rechter te zitten? Een paar lessen strafrecht zouden hem goed doen. Zijn reactie druipt af van subjectiviteit en vooroordeel. Time will tell.


  Maak melding

 7. Ik heb geen hoge pet op van het Korps Militaire Politie.
  In iedere westerse democratie zou de betrokken politieman door de leiding zijn geschorst in afwachting van de resultaten van het onderzoek.
  Dat lijkt mij vooral ook in het belang van deze politieman.
  Zo niet in ons land.
  Over een voorbeeldfunctie van de politie gesproken.
  Zal wel weer een doofpotzaak worden.


  Maak melding

 8. SoSoLobi, zoals jij in mijn postings hebt kunnen lezen ben ik het volledig met de strekking van je reactie eens alleen vraag ik me zelf wel af waarom jij steeds zelf het rassenverschil er bij haalt, je bent toch in dit topic de eerste die reageerde, zo leg je wel erg de nadruk op het rassenverschil, ben jij beter soms, of voel je jezelf minder


  Maak melding

 9. @Soso-Racismo, doe niet als een DOMME
  SLAPENDE Slaaf, die niet weet wat MENSEN-
  RECHTEN en RECHTSSTAAT ZIJN !

  Kom aub met de wetsartikelen of geweldinstructies
  waarin staat aangegeven dat ONGEWAPENDE
  verdachten/plegers van een roof, zonder meer mogen
  worden NEERGEKNALD !

  Geef aub ook DIRECT aan wat in Onze Rechtsstaat
  Sranang moet gebeuren met PLEGERS van
  MASSAMOORDEN op ONGEWAPENDE BURGERS !
  (oa 8 december daders en Moiwana-daders)

  DANG WÓ TAK TORI , MORO FARA !!!

  PS : Ga daarna weer verder met uw Racistisch
  GEBABBEL !!!

  PAK ALLE PLEGERS VAM MISDRIJVEN HARD AAN,
  DE RECHTER DIENT FERME STRAFFEN OP TE
  LEGGEN ! GEEN UITZONDERINGEN door HULP van
  CORRUPTE POLITICI !


  Maak melding

 10. Sosolobie schrijft;
  ‘Militair schoot in de lucht en had aan de rovers moeten vragen, ROVERS hoe oud zijn jullie. De rovers zouden antwoordden we zijn pas 17 jaar. Militair ojee dan kan ik jullie niet neerschieten, nog een fijne dag verder. En iedereen leefde nog lang en gelukkig in de twilightzone.’

  @ Sosolobie
  Zei ik niet eerder dat de ndpers wakker worden met onmogenlijke ideeen en er op los fantaseren?!
  Zo een eentje ben jij het.
  De rechter had zeker aan je baasje gevraagd eerder’
  ‘Zeg lieve jongetje , wat wil je hebben als straf?Amnestie of vergiffenis?
  Toen zei je baasje heel braafjes..’ik kies voor beiden….

  Dit is nou echt pas leven in the TWILIGHTZONE


  Maak melding

 11. Zijn grote voorbeelden waren baas en Lonny. Alleen loont misdaad niet bij de kleine man, alleen bij baas en lon, met dank aan al die oliedomme paarse zombies en burikies.


  Maak melding

 12. Advies aan alle overvallers, bankrovers, inbrekers en ander gespuis, hang een bordje op je rug met je leeftijd en of je voor of tegen Bouterse en de NDP bent, zodat polities etc, kunnen bepalen of ze wel of niet moeten schieten, wanneer je een overval of inbraak pleegd, en kijk ook uit wie jij als creool of hindoestaan overvalt anders kun je ook nog beticht worden van racisme en discrimatie en het hebben van een bepaalde politieke voorkeur door een aantal hier op deze site


  Maak melding

 13. Ray,

  Mooi verwoord !!
  Overigens vind ik, dat de korpsleiding deze politieman op non-actief moet stellen.
  Uit allerlei onderzoeken blijkt, dat het doodschieten van iemand een ontzettend grote psychologische uitwerking heeft op degene, die heeft geschoten.
  In de VS en Europa zitten duizenden militairen/politiemensen in tehuizen, die helemaal zijn getraumatiseerd, omdat zij mensen hebben doodgeschoten.


  Maak melding

 14. Hans
  Bericht voor hans
  SoSoLobie geeft de hypocritisch op waterkant aan. men reageert anders op dezelfde omdat de 1 tot een andere etnische groep hoort. Bij SoSoLobie geldt. slecht is Slecht wie het ook doet en dat kunnen weinig op waterkant zeggen. Stel je voor dat de rover een 17 jarige binnenlandsbewoner was geweest dan zouden de reacties zijn, deze mensen stelen altijd, hij heeft het verdient. garandeer dat men dit in grote getallen zouden schrijven. Wanneer het onderwerp over rovende binnenlandsbewoner is moet je zien hoe fel en discriminerend sommige etnische waterkanters reageren over de binnenlandsbewoners als of het geen mensen zijn. De stigmatisering van de binnenlandsbewoners en hun voor alles wat vies en vuil is uitschelden. Er zijn zelf reacties geweest waarin men de binnenlandsbewoners moeten worden uitgeroeid want ze zijn een grote last zijn voor Suriname. Zulke comments van en bepaalde ethische groep gaat mij veel te ver. dezelfde mensen die zulke comments schrijven zijn nog steeds op waterkant en hebben geheugenverlies maar sosolobie onthoud alles, ( je weet wat men zegt KNOW Your Enemy). Jou vraag heeft sosolobie last van minderewaardigheid gevoel mij antwoordt SoSoLobie weet niet wat dat is en hoe het voelt, sterker nog SoSoLobie leert zijn Kinderen dat de Donkere MAN en VROUW de GOD op deze aarde zijn en al onze onderdanen moeten respectvol worden behandelt. Wie je goed behandelt krijgt sosolobie terug en wie je discrimineert of uitscheld moet worden vertrapt zonder genade. Dat zijn de wijze lessen die mijn kinderen krijgen, mijn hoop is dat ieder donker man en vrouw hun kinderen dezelfde wijze lessen leert.
  Nog een fijne dag verder sosolobie


  Maak melding

 15. Ter overdenking! Ik werk al meer dan 30 jaren op straat in geheel Suriname en ben meerdere malen slachtoffer geweest van “straatrovers”. Gistermiddag heeft een allerte beveiligingmedewerker te 3de Rijweg, kunnen voorkomen om weer(3 weken terug slachtoffer van autoinbraak te Lelydorp) slachtoffer te worden. Welk commentaar zouden ik en de vele slachtoffers van roof,inbraak,oplichting en ergere criminele handelingen moeten geven !?!
  Dit nog, ik ben van mijn nieuwe fiets beroofd toen ik 9 jaar jong was, door een ouwe exhanse patiënt!


  Maak melding

 16. SosoLobie,

  Als een van de weinigen op dit forum adviseer ik jou om hulp te zoeken.
  Jij bent het laagste, wat dit forum te bieden heeft.
  Ik ben het vaak oneens met visie-genoten van jou, maar jij slaat echt alles, lager en dommer kan gewoon niet.
  Ik ga dan ook niet verder meer met jou in discussie op dit forum.


  Maak melding

 17. @Soso-Racismo : ndp-slapende-racistische slaaf,
  wakti te schot tek yu of wan fu yu famiri-sma,dang
  yu ai sa opo !

  RECHTSSTTAAT is ter bescherming van ALLEN !

  RACISME heeft geen enkele samenleving vooruitgang
  gebracht !

  PS : Ga met Desi en NDP werken aan persbericht,
  waarin jullie het Volk mede zullen delen dat Onze
  SRD, OPNIEUW , is GEDEVALUEERD !

  Of ga zogenaamde EXPERT,Gilmore, helpen met het
  tellen van zijn USA-dollars, die hij in de states heeft
  veilig gesteld !

  Srafting ini Sranang sa KEBA !!!


  Maak melding

 18. de jongen zat op een bromfiets, reed weg, kreeg een waarschuwingsschot en daarna een schot in de rug. en de schutter is niet schuldig aan moord?

  hoe werkt niet schuldig aan moord in suriname?

  de president is een moordenaar, o ja, moordenaars mogen. de rest heeft pech.

  wild west suriname. waarvoor is er nog een ministerie van justitie nog nodig als je als schutter altijd de macht hebt.


  Maak melding

 19. Dit Vuurwapengeweld is niet volgens de AMBTSINSTRUCTIE van de politie aangewend.
  Dit geweld WAS NIET PROPORTIONEEL en ook niet SUBSIDIAIR volgens de richtlijnen en daarom hoort het OPENBAAR MINISTERIE een ONDERZOEK in te stellen naar dit incident.

  Als er geen onderzoek komt, moet het OM ZICH GAAN SCHAMEN.
  Op zijn minst moet er een ONAFHANKELIJK ONDERZOEK komen.

  1) Een MANJA-DIEF wordt KOELBLOEDIG uit een MANJA-BOOM DOOD geschoten. ( GEEN ONDERZOEK)

  2) EEN VOERTUIG WAARIN 4 MANNEN ZATEN MET KOGELS DOORZEEFD MET ALS RESULTAAT 4 DODEN ( GEEN ONDERZOEK)

  3) ER WORDT COCAÏNE BEWAARD IN EEN OVERHEIDSKANTOOR. ( GEEN ONDERZOEK)

  NORMEN EN WAARDEN ZIJN DOOD EN AL LANG BEGRAVEN IN SURINAME.


  Maak melding

 20. Inderdaad mee eens,er moet een onderzoek volgen of die militair bevoegd was zijn wapen te dragen als hij geen dienst had op dat moment.Buiten dienst zijn wil zeggen je wapens thuis laten want op dat moment ben je een burger en geen militair of politieman. Maar in Suriname dragen deze mensen hun wapen 1×24 uur gewoon om de toffe jongen uit te hangen.Anders zou vermeld staan de dienstdoende militair.Wat erger is dat de militair niet met zijn leven bedreigd werd en het neerknallen van deze jonge man was niet nodig geweest,Hij wilde gewoon de toffe militair uithangen en deze jonge man moest het met zijn leven bekopen.We lijken Mexico wel waar je zonder enige vorm van proces neergeknald wordt in de straten.
  Deze militair moet terechtb staan voor MOORD!


  Maak melding

 21. Gij die dansen op het graf van deze jonge SURINAMER komen hun zelf wel tegen . Mijn mening is en blijft dat de CIVD veiligheidsman niet professioneel heeft gehandeld.


  Maak melding

 22. De militair heeft zich laten beinvloeden door het gekreis van de pompbediende. Een professionele rover komt niet met een bromfiets aanzetten dat niet eens een erg hoge snelheid kan halen (met 2 man).
  Zelfs de kogel van de militair was duurder dan de buit van de jonge rover.


  Maak melding

 23. Je hebt een leerperiode die je afsluit en daarna professional word. Aks je tijdens de leerperiode wordt gesnapt dan heb je mazzel als je het er goed van afbrengt.
  Nou deze rover in spe heeft het net net net niet gehaald om een carrière op te bouwen in de misdaad en gelukkig maar want er zijn er nog zovelen die het land onveilig zullen maken.
  Snel geld maken brengt met zich mee korter leven.


  Maak melding

 24. Als ik dit zo lees dat de andere kompaan een schotverwonding had aan zijn elleboog zijn er meerdere schoten afgevuurd op die dief.

  Er is geschoten met de intentie om te doden zo u wilt om de dief definitief uit te schakelen.

  Nader onderzoek is echt op zijn plaats!!

  vanil F. (19), bekend als Vani, die betrokken was bij de beroving bij het pompstation aan de Coesewijnestraat, is dinsdag door de afdeling Kapitale Delicten aangehouden. Vani is door familieleden naar de politie gebracht.

  Hij wordt ervan verdacht samen met de 17-jarige Navin Vikash Badal een beroving te hebben gepleegd. Volgens zijn verklaring liep hij ten tijde van de beroving een schotverwonding op aan zijn rechter elleboog.

  Per eigen gelegenheid werd hij gelijk naar de arts gebracht voor medisch onderzoek en behandeling. Ivanil verklaarde aan de politie dat hij zich er niet van bewust was dat zijn vriend Navin het plan had beraamd om de pompbediende te beroven. Hij zag Navin in een worsteling met de pompbediende, maar hij had niet door dat zijn vriend de pompbediende van de dagopbrengst had beroofd.

  Toen Navin plaats had genomen op de bromfiets en zij wegreden hoorde hij twee knallen. Hij zag zijn vriend van de bromfiets vallen en hij werd aan zijn rechter elleboog geraakt door een kogel. Uit vrees stopte hij niet, maar reed verder.

  Hangende het onderzoek is hij na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt in samenwerking met de Militaire Politie verricht, deelt de politie Public Relations mee.


  Maak melding

 25. Wijna1: “Wie wil stelen moet de consequenties dragen van zijn daden”.

  Wijna1, Dat lijkt me logisch, totdat het blijkt dat bij ons in Suriname de consequenties zijn dat wanneer je USD 3000.000,- steelt, je zo vrij als een vogel in je helikopters mag rondvliegen, terwijl je vogelvrij verklaard wordt als je zo stom bent om maar SRD 300,- te stelen.


  Maak melding

 26. Jullie kunnen kletsen wat jullie willen. Ieder normaal denkend mens weet dat een schot, of aantal schoten in de rug van een onbewapend persoon (ongeacht ras of leeftijd) strafbaar is. Dit is op geen enkele wijze goed te praten, wat je ook probeert het zal niet lukken. Toch houd ik een slag om de arm want dit voorval heeft zich voorgedaan in wild west Suriname, dus weet je het maar nooit….

  Of jullie spelen struisvogeltje, of zijn onderontwikkeld, of ontwikkeld maar belast met een zieke geest, of simpelweg dom. Anders weet ik het ook niet meer.


  Maak melding

 27. Wij gaan niet meer op vakantie naar Suriname.
  Als overheidsdienaren mensen ongestraft voor een klein vergrijp kunnen doodschieten wordt het land mij te gevaarlijk.
  Smerige en vuil Oké. Hier en daar steekpenningen ook. Maar mensen zonder enige vorm van proces neerknallen kan echt niet.
  De militair was niet in levensgevaar. Niet wees erop dat er een bedreigende situatie was voor het slachtoffer.
  Nederlanders vragen tegenwoordig het eerste als ze op vakantie willen waar het veilig is.
  Echt niet in Suriname 🙁
  Op de vakantiebeurs is Suriname een lachertje.


  Maak melding

 28. goeiedag ik groet u alleb we zijn allen surinamer vele zeggen kon anders aflopen wel ik zeg je bent dief dus jij hoort bij ons niet thuis als jij per dag 50 srd verdiend en maar 2.50 srd per dag als spaargeld kan zetten aan een kant wel dan als 1 of andr schurk komt om het van jouw te beroven wanneer het de 1000 srd heeft bereikt en je zit met een vuistvuurwapen in je hand bij mij gaat het niet om ras ook al was het mijn eigen ma of pa want zij zij hebben mij gellerd dat het niet mag. mag je naar de klote ik knal wel je mars neer want bij deze nigger maakt t niet uit wat voor ras je moet ontruimtworden want je hebt ernaar toe gewerkt plomdat als hij in leven was zou miin belasting de zieken huis voor die shitbull moeten betalen en als hij dan woddt opgesloten is het ook het zelfde neer knallen die kudde blessi


  Maak melding

 29. Tante Miep,

  Ook in Holland schieten politiemannen burgers dood zonder dat ze vervolgd worden, zoals die hindostaanse jongen die op het treinstation van Den Haag werd doodgeschoten zonder dat dat nodig was. De politieagent werd vrijgesproken.

  majoco,

  Zou je voor 1000 dollar echt iemand neerknallen? Dan kun je beter huurmoordenaar worden. Je verdient dan veel meer.


  Maak melding

 30. Ba soekoe,Ba finnie,Ba tjarie, ongeacht leeftijd.Hulde aan de schietende agent.Er is tenminste een beest in menselijke gedaante minder nu.De mens zal zich nu tenminste een stukje veiliger voelen.


  Maak melding

 31. Ba soekoe , ba finnie etc Sranang moet terug naar
  de rechtsstaat ! Er gelden regels voor geweldstoepassing
  op verdachten !

  Typisch dat men over die regels heen wil stappen,
  die wil negeren. Deze houding en benadering leidt
  tot het belanden in een DICTATUUR !

  PS I : opmerkelijk dat dezelfde personen niet pleiten
  voor het op zodanige wijze AFREKENEN met boeven
  in een POLITIEK-PAK ! De POLITIEKE BOEVEN dus !

  PS II : Ik ben ook geen voorstander van het neerknallen
  van boefachtige politici ! Zij moeten gewoon voor de
  rechter worden gebracht, om hun strafvonnis wegens
  corruptie te krijgen !


  Maak melding

 32. @majoco, je posting is echt grappig, respect 🙂
  Als je burger bent en een pistool hebt dan is het “liever hij dan ik”. Als je zo denk…ok moet jij weten kom ik niet tussen.

  Helaas ga je voorbij aan het feit dat het in dit geval een overheidsambtenaar betreft met duidelijk voorgeschreven richtlijnen en procedures voor het gebruik van een vuurwapen. Als die gasten iedereen zomaar gaan neerknallen wordt het wild west en gaan er onschuldige slachtoffers vallen. Dat is al voorgekomen man.

  @Ronald,
  De betrokken agent dacht dat de jongen na een bepaalde beweging een wapen trok, maar hij bleek ongewapend. De agent die heeft geschoten is de dag na het incident al officieel als verdachte aangemerkt en geschorst, maar is na een gedegen strafrechtelijk onderzoek vrijgesproken. Politie heeft de uitvaart uit eigen zak betaald voordat er een uitspraak was.
  Zoek de verschillen met deze zaak in Su.


  Maak melding

 33. 1-Waaruit blijkt dat de moordenaar met gevaar voor eigen leven heeft gehandelt?
  2- Kon hij inschatten dat zijn schot de vluchtende rover of een voorbijganger (dodelijk) kon raken?
  3- heeft u zich afgevraagt als de pompbediende deze situatie niet heeft uitgelokt of een plan met de “rover” had?


  Maak melding

 34. @Tante Bep
  Wij gaan niet meer op vakantie naar Suriname.
  Als overheidsdienaren mensen ongestraft voor een klein vergrijp kunnen doodschieten wordt het land mij te gevaarlijk.
  ———————-
  Er was eens een Arubaan die met vakantie ging.
  Die keerde niet meer terug.
  Geen schot in de rug, maar een nekklem.
  Schitterend land om op vakantie te gaan tante Bep!


  Maak melding

 35. Als het om iemand vn jou was die beroofd werd zou ik graag j mening willen horen. Als die kerel was gstopt na waarschuwings schoten dan leefde hij nu nog.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.