Aanwezigheid Suriname op Vakantiebeurs dit jaar wat sober

14

De vertegenwoordiging van Suriname op een eigen grote stand tijdens de jaarlijkse Vakantiebeurs in Nederland, is dit jaar wat sober. Wegens geldgebrek bij de Surinaamse overheid kan de Stichting Toerisme Suriname, STS, niet groots aanwezig zijn net als de voorgaande jaren.

De Vakantiebeurs vindt plaats van 13 t/m 17 januari 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht. De STS, een semi-overheids organisatie, betaalde afgelopen jaren een groot deel van de kosten voor de grote Suriname stand op de Vakantiebeurs. Dit jaar zijn er weinig middelen vanuit de overheid beschikbaar, waardoor de deelnemende bedrijven uit Suriname zelf voor alle kosten opdraaien.

Uiteindelijk hebben in totaal 10 bedrijven het initiatief genomen om de kosten te delen zodat het land toch goed vertegenwoordigd is. Daaronder Hotel Torarica die een beurs actie heeft van 79 euro per overnachting. Ook de SLM heeft een speciale actie en biedt drie tickets aan voor de prijs van twee. Ondanks de versobering wordt het zeker een gezellige en vruchtbare week verwachten de deelnemers.

Bekijk ook:

14 REACTIES

 1. Om dit soort van promotie activiteiten te kunnen financieren zou Suriname bij wet een toeristen belasting moeten invoeren.
  Elke buitenlandse bezoeker aan Suriname (Caricom burger of niet) zou bij aankomst minimaal 2 euro of 2,50 aan toeristenbelasting moeten gaan betalen.

  Elk jaar heeft Suriname ca 250000 ‘bezoekers’ (dit aantal stijgt elk jaar lichtjes) en denk ik niet dat er iemand stampij zal maken om dit bedrag niet te hoeven betalen.

  Voorts is het idd de hoogste tijd voor een toerisme wet want het is zeer zielig en treurig om te zien welk product of service de toerist voorgeschoteld krijgt, onderwijl men wel keiharde dollars of euro’s heeft betaald.

  Verder zouden de Surinaamse deelnemers aan deze beurs ook een rondje op de beursvloer moeten maken om te zien en ervaren wat er allemaal te koop is.
  Het zijn juist Hotel Torarica en de SLM die het te bont maken met hun shy high tarieven, en op deze beurs zgn actie’s promoten.

  Geef bv enkele Turkse touroperators de mogelijkheid en alle vergunningen om in Suriname te mogen opereren, en dan zul je zien wat de tourism & leisure industry kunnen betekenen voor Suriname.


  Maak melding

 2. Wat is dr mis met Surinamers?
  “Geef een paar Turkse touroperators de gelegenheid, dan zul je zien. Haal 1000 Nederlanders naar Suriname en het probleem is in een jaar geklaard, haal Indiërs en Haïtianen naar Suriname en we worden de groenteschuur van de Caricom. Wat willen we eigenlijk, in onze hangmat liggen en anderen het werk voor ons laten doen? Jullie lijken wel koloniale Nederlanders.


  Maak melding

 3. Het maakt volgens mij niets uit of de Surinaamse beurs sober is of niet.
  Al jarenlang komen vooral dezelfde toeristen of beter gesteld de familieleden van Surinamers naar ons land.
  Af en toe een paar Belgen, omdat hun kind hier stage loopt en Frans Guyanezen, die Suriname zien als een koopjesparadijs.
  De Nederlandse markt verandert niet.
  Verder ben ik het helemaal met Milton eens als hij stelt, dat de toeristenbranche in ons land prijs en kwaliteit van het product beter in evenwicht moet brengen.
  Die is zo rampzalig slecht, dat je daarmee eerder toeristen wegjaagt, dan binnenhaalt.
  Overal in de wereld krijg je meer waar voor je geld, dan in Suriname.
  Het is triest dat te moeten opmerken, maar toch echt waar.
  Na 40 jaar onafhankelijkheid is er in dat opzicht niets veranderd.


  Maak melding

 4. het probleem is: suriname is leuk. ja, maar voor wie?

  weet je wat toeristen willen? willen zij om 15:00 uur door een dode stad lopen omdat alle winkels gesloten zijn? willen mensen nachtleven? niemand is bereid de hoofdprijs te betalen voor een stukje binnenland, terwijl zij voor die prijs een stukje bora bora kunnen krijgen.

  ga eerst even goed marktonderzoek doen en kom dan terug.


  Maak melding

 5. wat mij betreft is suriname, paramaribo een droevige stad. waar zijn de bomen die zuurstof en bescherming moeten geven?

  voor wat mensen met het land aan het doen zijn kun je alleen maar kakkerlakken en ander ongedierte en drugsdealers aantrekken. naar de casino’s. bah!


  Maak melding

 6. op weg naar 50 jaar onafhankelijkheid zie ik trouwens niet zo veelbelovends, of ik kijk nu naar het einde der tijden van deze periode en in de hoop dat de phoenix herrijst, verblijf ik.


  Maak melding

 7. Diversificatie van de economie is volgens de Surinaamse overheid toch de nieuwe toverformule? Volgens deskundigen betekent dit, onder andere, dat men meer inkomstenbronnen zou moeten aanboren dan alleen maar afhankelijk zijn van de kwetsbare inkomsten van de grondstoffen goud, olie en bauxiet.
  Door verschillende kenners is erop gewezen dat toerisme voor Suriname een lucratieve inkomstenbron zou kunnen zijn. En dat is ook zo, gezien het klimaat en de schitterende natuur.
  Als men echt werk had willen maken van de diversificatie, was deze beurs een grote en mooie kans geweest om de spreekwoordelijke koe bij de hoorns te vatten.

  Helaas, (weer) een gemiste kans…..


  Maak melding

 8. Suriname had toeristen kunnen lokken met (sieraden van) goud dat 20-25% goedkoper zou moeten zijn dan in de buurlanden. Maar al het goud verdwijnt ergens en het land verdient er weinig aan.


  Maak melding

 9. @ Henkes,

  Haal maar een paar ‘koloniale’ Nederlanders als toeristisch manager naar Suriname, en binnen een jaar is Suriname booming. Ik garandeer het je. Dat is er mis met Surinamers. Geen kennis, alleen geld binnenschrapen waar vrijwel niets tegenover staat, inderdaad ‘hangmateconomie’.


  Maak melding

 10. Een keurmerk / certificering en klachtenburo invoeren zou al veel vertrouwen wekken. ook een indeling / classificatie kan veel gemak bieden voor de toerist bij zijn keuze.
  dit kunnen particuliere initiatieven zijn , geen overheid nodig.
  en verder heb ik geen verstand van toerisme ik ben maar een klant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.