VHP wil toonbeeld zijn van integriteit in Suriname

48

PARAMARIBO, 11 jan – De Verenigde Hervormings Partij, VHP, moet toonbeeld worden van integriteit. Volgens partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi is dit de reden voor een complete doorlichting van alle financiële partijbronnen. Ook leden komen aan de beurt.

Iedereen wordt onderworpen aan een integriteitsonderzoek. “Wij gaan als partij het voorbeeld geven”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Kritiek op regering, publieke bedrijven en andere instanties mag en moet. Maar dan moet het gebeuren vanuit morele verhevenheid. Fondsen waarmee partijactiviteiten worden betaald, moeten ook onbesproken zijn. Geld moet ‘correct’ zijn verworven.

Ook moet het komen van correcte personen. “Wij willen onze partij beschermen. We willen de partij integer houden en willen een integer beleid voeren”, aldus Santokhi. Om het voor elkaar te krijgen, zal een integriteitscommissie worden ingesteld. De commissie krijgt een permanent karakter en zal onafhankelijk functioneren. In geval van twijfel over integriteit van partijbonzen, mag onderzoek worden verricht.

Bekijk ook:

48 REACTIES

 1. Hoe naïef moet je zijn om te denken dat alleen binnen de VHP corrupte leiders en politici zijn die opgesloten moeten worden ? Bijna de helft van de Surinamers hebben een crimineel achtergrond dus laten wij beginnen met het opsluiten van de helft van de Surinamers. Daar begint de bron van alle ellende. Het Surinaams volk is een volk dat laf is en vooral het van grootspraak moet hebben. Dus dat het ooit goed komt met de integriteit twijfel ik. Surinamers klagen te vaak over de minst onzinnige dingen.


  Maak melding

 2. Ik zou Santokie weer op straat zien als politieman dan als politicus en het liefst met een korte broek en een wapen stok!

  Vaarwel V.H.P. onder Santokie…….jammer, jammer,en jammer.


  Maak melding

 3. @Milton Slaper, dat wil ik pas geloven als
  de COMPLETE NDP-Top is opgesloten !!

  PS : OPLICHTERS en DIEVEN van staats-
  eigendommen komen bij ALLE etniciteiten voor !

  Fufurman no sabbie ras, no sabbie afkomst !

  RECHTSSTAAT Mus fu kong bakka !!!


  Maak melding

 4. Van jou verwachten wij heel veel Santokhi!
  Het is waar, wij zijn wat teleurgesteld in jou maar dat wil niet zeggen dat wij jou haten.
  Kritiek mag en dat doen wij,wij hopen alleen maar dat al die kritriek jou oren bereikt.


  Maak melding

 5. Tot nu toe maakt in mjn ogen Santokhi , niet veel waar als oppositielijder, maar hij heeft nog steeds het voordeel van de twijfel ook als hij intregriteit als toonbeeld wilt stellen, van hem kan ik dat nog geloven, in tegenstelling tot nagenoeg de hele NDP top en alles wat er om heen hangt gewoon in de bajes thuishoren met hun misdaden, oplichterijen, verduisteringen, straflijsten en handelwijzes.
  Ray e.a. een welgemeend advies, besteed niet te veel aandacht aan die Printa, die lult gewoon naar dat hij verstand heeft, en dat is bar weinig, hij wil alleen aandacht, net een paarse baby, met een pannenkoekencomplex


  Maak melding

 6. Zoals velen heb ik altijd gedacht dat de VHP geen gevoel van humor had. VHP dit wordt de mop van het jaar. Vanaf dag 1 op Surinaamse bodem hebben de immigranten uit India zich racistisch en etnisch misdragen, nu willen ze de toonbeeld zijn van integratie. De VHP is de Surinaamse toonbeeld van corruptie,zelfverrijking,oplichting en discriminatie. Santokhi ga een BARA slikken in jou leugens trap geen een creool. Wie de goede toonbeeld van integratie wilt zien kijk naar de Chinese en Javaanse immigranten die zijn het goede voorbeeld hoe het wel moet.


  Maak melding

 7. @Hans
  Hahahahaaaaa….wie neemt Printa met zijn pannenkoeken complex serieus?!
  Hij heeft het IQ van 0,0!!!
  Een waardeloze knaapje dat is hij..meer niet.


  Maak melding

 8. Racistische SoSo Lobie, kijk de lijst van de
  VERMOORDE ONSCHULDIGE en ONGEWAPENDE
  BURGERS van 8 december maar na op ETNICITEITEN,
  alsook de lijst van VERMOORDE dorpelingen van
  Moiwana !

  STOP met uw RACISTISCH GEBABBEL of beweert u
  ook nog dat wij een CREOOLSE STAATSSCHULD
  hebben van TIEN MILJARD ?????

  PS : STOP de CRIMINELEN in het Landsbestuur en
  in de politieke partijen !!


  Maak melding

 9. Beste Ray,

  Je bent teleurgesteld in Santokhi waarom?
  Omdat Bouta hem en Rusland uitgenodigd had voor een intern gesprek?

  Wat is er verkeerd aan op die uitnodiging?

  Dit is een normale zaak, al ben je politieke tegenstanders betekent niet dat je geen gesprekken mag voeren met de president? Het zijn geen politieke vijanden.
  In elk land gebeurt dit !.

  Denk je dat het in Nederland en USA niet gebeurt?

  Ik bedoel Santohki kijkt niet naar eigen belang maar naar het landsbelang.

  Surinaamse politiek moet volwassen worden, wat ik vaak zie is, dat als een oppositielid zich fel ageert op een coalitie-lid dat ze met elkaar ook nietmet elkaar praten in de politieke arena. Dit is naief gedrag. Waarom kunnen ze gewoon niet mekaar een kopje koffie drinken? Al zijn ze het niet eens over een bepaald vraagstuk. Denk goed na Ray, overigens lees ik postings graag !!!


  Maak melding

 10. @SoSolobie
  Hadden de creolen maar naar de hindostanen geluisterd toen, ze zouden teminste werken net als de hindostanen,de chinezen en de javanen en naar school gaan en afgestudeerden zijn .
  Ze zouden hun buurman niet zitten benijden om wat die heeft kunnen bereiken en bovenal niet met zelfmedelijden zitten.


  Maak melding

 11. @Pablo
  Als leider van een partijgenoot zoals Santokhi doe jij je best om de mensen die zoveel vertrouwen in je hebben en alle hoop op je bouwen,niet teleur te stellen. Je gaat geen geheime sprekken voeren met de crimineel bouta en dezelfde crimineel heelgoed noemen in 1 adem.Ook al ga je een kopje koffie met hem drinken dan nog moet dat staan op een ontmoetings agenda. Als burgers hebben wij het recht het te weten wat er besproken wordt, De belangrijkste taak van de oppositie is om kritiek ie uiten. Ze zitten niet daar om thee te gaan drinken met criminelen en of bedreigd te worden,
  Hoop dat Santokhi ons zal helpen bevrijden van bouta en co is niet verloren. Die hoop leeft voort.Als we kritiek hebben op Santokhi dan is het bedoeld dat hij zich sterker moet maken en krachten moet uitputten want kritiek leveren op Santokhi gebeurd niet van de 1 of andere dag,dus niet zomaar,
  Wij verwachten heel veel van Santokhi in de direkte toekomst.


  Maak melding

 12. Aan soso lobie,

  Toen jullie naakt in Suriname kwamen hebben de blanke meesters jullie bedekt met kleding, iets wat niet voorkomt in Afrika, daar lopen ze nog steeds rond in hun blote reet, jullie vrouwen liep ook naakt rond, de blanke vrouwen van de blanke meesters heeft jullie vrouwen kleren leren aantrekken want die kotomissie is geen Afrikaanse klederdracht.

  Jij moet de laatste zijn die over beschaving moet praten !!!!


  Maak melding

 13. Santhoki hoort in fact in de gevangenis thuis.Nu Bouta hem heeft gespaard, is het makkelijk praten.

  Als hij zo door gaat en Bouta komt alsnog met die bewijzen, dan is het klaar met Santhoki en vrienden. Deze man heeft 1 geluk dat Bouta nationalistisch denkt. Anders zat hij voor jaren in de bak. Niet alleen voor moord en corruptie.

  De moord die Santhoki heeft gepleegd, daarover hoor je hem niet. Ik hoop dat mevrouw van Dijk-Silos het OM vraagt om dit dossier toch te openen. Dat was gewoon een brute moord door Santhoki gepleegd als politieagent.


  Maak melding

 14. Ik ben politiek onafhankelijk en heb op dit moment geen enkele voorkeur voor welke politieke partij ook.
  Ik bekritiseer de regeringen Bouterse I en II, omdat zij er naar mijn mening een zooitje van maken en ons land steeds verder in de afgrond duwen.
  Maar ………………… als er 1 partij is, die gelet op het verleden niet moet praten over integriteit, dan is het wel de VHP.
  Wij klagen wel over de regeringen Bouterse – en terecht – maar als ergens nepotisme ingeburgerd goed was, dan is het de VHP.
  Ik post expres in de verleden tijd, omdat een partij altijd tot inkeer kan komen, maar iedere partij neemt een verleden mee, ook de VHP, en die is niet goed.


  Maak melding

 15. @Soso lafu
  Aan soso lobie,

  Toen jullie naakt in Suriname kwamen hebben de blanke meesters jullie bedekt met kleding, iets wat niet voorkomt in Afrika, daar lopen ze nog steeds rond in hun blote reet, jullie vrouwen liep ook naakt rond, de blanke vrouwen van de blanke meesters heeft jullie vrouwen kleren leren aantrekken want die kotomissie is geen Afrikaanse klederdracht.

  Jij moet de laatste zijn die over beschaving moet praten !!!!
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Tot welke soort behoor jij,domme OLIEBOL .durf je t niet te zeggen laat PRINTA je aanpakken laffe pannekoek.rascistische opmerkingen bewijs van ZWAKTE .als je jezelf niet kan verdedigen dan ga je anoniem [laf] discrimineren je zal PRINTA NOOIT SURINAMERS ZIEN AANVALLEN VANWEGE Z`N RAS OF GELOOF.mie na wang echte SRANANG MANG.ik hou van elke ras in SU.,..dat kan jij niet zeggen HUICHELAAR.ga maar voor sinterklaas spelen en oliebollen uitdelen idioot !


  Maak melding

 16. Santokhi als elk van de gekozen dna leden 100 stemgerechtigden achter zich hadden kon je de statuten wijzigen. Helaas zijn jullie niet in de telling. Gajadien die mondverlegen is kan nu niet eens naar voren komen en wil voorzitter worden van de vhp. Chan e kon is nu veranderd in Chan e lon kie asish!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. Printa,

  Waarom kun je alleen meer schelden en nog vanuit Nederland ook ?
  Weet je wel onder welke omstandigheden veel mensen hier moeten leven op dit moment.
  Ik denk, dat je daar geen enkele weet van hebt.
  Ik lust je meer dan rauw, gemene nep-Surinamer, die alles vanuit het koude kikkerlandje beter denkt te weten.
  Gedraag je eens als een normaal mens op dit forum.


  Maak melding

 18. @Cochise
  Ik heb je meerdere malen gezegd dat jij je niet moet schamen om een ndper te zijn !!!!
  Ongelukkigerwijs heb jij voor die partij gekozen.!!
  En please als je terug gaat 100 jaren in het verleden ga je niets en niemand goed vinden ,ook niet de VHP!
  Die probeerd nog iets goed te maken van de situatie waarin wij heden verkeren. Bij de vhp heeft niemand om amnestie gebedeld en noch om vergiffenis,niet in het verleden en ook niet in het heden!!
  Dat we het niet eens zijn op- allefronten met Santokhi wil niet zeggen dat we hem afgeschreven hebben!!
  Santokhi is ere ex voorzitter geweest van de Cicad,heeft geen amnestie,bedelt niet om vergiffenis,en gaat de geschiedenis in als de held die R.Khan heft overgelerd aan Amerika,isb trouwens ook een man van recht en wet!
  Een volgende keer gewoon toegeven dat je een ndper bent !!


  Maak melding

 19. @Printa

  Je moet dank je wel zeggen aan de westerlingen,jij idioot!
  Zij hebben je geleerd om kleren te dragen ,om broeken te dragen

  Soso Lafu heeft voor de volle 100% gelijk!


  Maak melding

 20. @Oom Ramdat

  WAT!!???
  Echt ik weet niet of ik medelijden met je moet hebben met zovel onnozelheid van jou,of gewoon moet huilen.
  Ik stel je officieel onder curatele.


  Maak melding

 21. Ray,

  Ha, ha, als ik iets NIET ben, is het een Ndp-er.
  Als je dat in de afgelopen jaren niet duidelijk is geworden, ben je ziende blind.
  Jij kiest altijd de gemakkelijkste weg om iemand in een hoekje te zetten.
  Ik moet de VHP niet, omdat ik van nabij teveel dingen heb meegemaakt, bv. het weggegeven van tienduizenden 2e grond voor zgn. bewezen diensten, waardoor ik even genoeg heb van die club.
  Om die reden moet ik de Ndp ook niet.
  Zij zijn aan het rechtzetten, wat de Vhp voor de regeringen Bouterse heeft gedaan, namelijk zichzelf op een geweldige manier verrijken.
  Ik geloof niet meer in de mensen, die op dit moment deel uitmaken van de Surinaamse politiek.
  Zij bedonderen ons allemaal, de Ndp, maar ook de Vhp.


  Maak melding

 22. Bericht Voor Lafu
  Beste meneer Lafu, je naam zegt het al je bent een lachertje ,naakt rondlopen je zal het over je hindoestaanse voorouders geschiedenis hebben. dat jij de Europese geschiedenis geloofd verbaas mij niet , de Europese geschiedenis bestaat uit leugens en vervalsing. De slaven die ze uit Afrika hebben gehaald waren vakmensen en landbouwkundige. Kan jij mij vertellen hoe het mogelijk is dat de zelfde slaven uit Afrika in Amerika de congresgebouw,het wittehuis en andere gebouwen heeft gebouwd zoek het op. Wie denk je dat al die oude monumenten woning in Suriname heeft gebouwd. Ja Onze Creoolse voorouder want de slavenmeesters konden niet werken in 30 graden zon, landbouw onze voorouders. na de slavernij hebben onze voorouders zelf hun houtenhuizen voor zich zelf gebouwd zonder hulp of deskundigheid van de kolonialemeester. De Europeanen hadden nieuwe slaven nodig voor hun landbouw en die hebben ze gehaald uit India, aka de kasloze. als ik jou was zou snel ik dat boek gaan lezen de nieuwe AWATAR van slavernij die door een hindoestaan is geschreven. Na zijn onderzoek kwam hij achter dat de hindoestanen exact dezelfde behandelingen kregen als de creoolse voorouders en ze kregen niet betaald bij een opstand werden ze afgeschoten. toen de slavernij werd afgeschaft vertrokken de creoolse voorouders uit de slaven hutten, raad eens wie de nieuwe bewoners waren die hun intrek hebben genomen in de oude slavenhutten ja JOUW hindoestaanse voorouders een passende woning voor hun nieuwe ROL als slaven.. Iedereen weet dat de hindoestanen de nieuwe slaven waren in Suriname zelf sommige hindoestanen en Nederlandse historicus zeggen het hard op maar een grootte groep hindoestanen schamen zich voor het verleden van hun voorouders. De hindoestaanse racistische gedrag is de trauma die hun voorouders hebben opgelopen en het aan hun kinderen hebben overgedragen. Nog iets dat jij moet weten wanneer de hindoestanen niet handwerkte kregen ze zweepslagen en het waren de creolen die de zweepslagen hard opging tellen om te voorkomen dat men minder kreeg. Ik hou nog steeds van jullie mijn hindoestaanse broeders en zusters maar de waarheid moet vertelt worden.


  Maak melding

 23. @Ray
  Meneer Ray begrijpt u mij niet verkeerd. Ik wil simpelweg zeggen, als Santhoki ook een zwaar misdrijf heeft gepleegd, kan hij worden bestraft. Als het gepleegde misdrijf dreigt te verjaren, kan de minister van Justitie de verjaring alsnog doen stuiten. Te vroeg juichen zou ik u daarom niet aanbevelen.


  Maak melding

 24. Wauw, ik blijf me verbazen wat ik allemaal lees over SU. Een artikel in Starnieuws, dat een zekere E. Boerenveen het voor het zeggen heeft in de R.v.C. van Staatsolie.
  Als je deze individu googled krijg je te lezen dat het een militair en veroordeelde drugsdealer is. Tevens is deze mijnheer de rechterhand van de heer Bouta ook toen
  tijdens de decembermoorden.
  Spijtig voor deze boevenbende dat de olieprijzen zo laag zijn.
  Ik schaam mij zo verschrikkelijk. Overal waar ik lees over een persoon die een belangrijke positie in de samenleving vervult, is het ofwel een moordenaar, drugsdealer,
  wapenhandelaar, geld witwasser, fraudeur of andersoortig tuig. En allemaal met een veroordeling op zak.
  Ik schaam mij zo. En de surinamer op straat is trots dat hij of zij surinamer is. Ik schaam mij zo.
  En bij de VHP is dit er niet. Anders durf je dit niet publiekelijk te zeggen. En zeker niet als je Santhokie heet.


  Maak melding

 25. laat tokkie eerst die 3 miljoen us terug geven die hij van bouta heeft gehad .
  rusland heeft 1 miljoen us gehad .
  daarom hoor je tokkie niets zeggen over bouta en het gevoerde wanbeleid.
  kon sege bai nog maar praten dan zou tokkie het uit zn hoofd laten om het woord integer in zn smoel te nemen.
  van de ex vrouwen en vele schatjes van tokkie hoef je ook geen slecht woord te verwachten over tokkie.
  de vele klappen die ze van tokkie gehad hebben voelen ze nu nog.


  Maak melding

 26. -Het is triest om het niveau van sommige ndp’ers te oordelen. Zaken die al via de rechter zijn beoordeeld en ook al zijn afgesloten worden door deze dommerds naar voren gehaald.

  =In ieder geval is Santhoki naar de rechtbank geweest om zijn onschuld te bewijzen, maar die moordenaar Bouterse is heel erg bang voor de gevangenis.
  Bouterse is GEEN echte man, maar een schoft.

  @printa is nog NOOIT met behoorlijke argumenten gekomen, dan maar een ieder van langs geven als hij merkt dat zijn vader Bouterse voor crimineel/moordenaar wordt uitgemaakt.

  -Alles wat ten goede komt voor Suriname zal ik toe juichen, maar met die bende die het land nu in zijn greep houd is het in en in triest. Armoede regeert nu.

  Ik hoop dat Santhoki zich aan zijn woord houd, omdat het volk respect en discipline nodig heeft. Dit is iets wat de partij van Bouterse helemaal niet heeft.


  Maak melding

 27. @SosoLobie-racisto

  Uw reactie aan mij is ontzettend ONWIJS,

  ik ben en NIET-racistische Creool. Een Creool

  die elke bevolkingsgroep in Sranang waardeert,

  en dat snapt u als RACIST niet !

  Ik wijs ALLE RACISME TOTAAL AF !

  PS : ik waardeer een ieder die zich aan de WET
  houdt en die de Rechtsstaat bevordert !


  Maak melding

 28. Goede stap van Chan Tokie. Verdient navolging door alle partijen en alle overheids- en niet-overheidsinstanties in Suriname.
  Echter, de VHP moet er ernstig rekening mee houden dat ze over 10 jaar niet meer bestaat omdat 80% van de hindostanen dan gekerstend zijn of tot de islamitische geloof zijn overgegaan. Ook neemt de kruisbestuiving met niet-hindostanen schrikbarende vormen aan. Straks krijg je situaties zoals in Trinidad waar een hindostaan niet meer Oom Ramdat heet, maar Wiiliamsingh en er uitziet noch als een zwarte noch als een hindostaan, maar als een Aliensoort.


  Maak melding

 29. Ira, Santhoki kan Suriname NOOIT leiden vanwege zijn RACISTISCHE achtergrond in het bijzonder. En iemand die zo’n SAMENRAAPSEL (V7) bij mekaar raapt, heeft GEEN KAAS gegeten van POLITIEK, laat staan van ORGANISATIE.

  Jennifer Simons zei ’t zo MOOI: V zeven (7) is maar voor EVEN. En ze had VOLKOMEN GELIJK.

  Als een VOLK, massaal DEMOCRATISCH GEKOZEN heeft, hetzij goed, hetzij slecht in jou ogen, dien jij je jou eraan te houden. Maar deze DEBIEL SABOTEERT vanaf dag een (1). Wie gaat zo een BEDRIEGER nou serieus nemen.

  Binnen de OPPOSITIE is er voor elk Assemblee-lid een taak weggelegd, MAAAAAAAAAR, je moet WILLEN. Werken voor land en volk behoort het MOTTO te zijn.

  Santhoki’s partij de VHP is letterlijk een VHP – een Vieze Hoop Poep!

  Een LEUGENACHTIGE en BEDRIEGLIJKE partij, een partij met een dergelijke ATTITUDE, mag een land NOOIT, maar dan ook NOOIT leiden. Santhoki moet maar GEWOON weer RIJST gaan planten. Kennelijk ligt daar zijn ‘carrière’,

  Als de VHP – de Vieze Hoop Poep daadwerkelijk: “VHP wil toonbeeld zijn van integriteit in Suriname”, dan moet de VHP – Vieze Hypocriete Paisa-vereerders, BETER VANDAAG dan MORGEN, ophouden te bestaan.

  RACISME is KLIEKJESVORMING en gaat NOOIT z’n weg kunnen vinden binnen een NORMALE SAMENLEVING.

  RACISME heeft zichzelf GEWROKEN en ChandriKA, de das om gedaan.

  Do the RIGHT thing.


  Maak melding

 30. @Do the RIGHT thing, ik heb geen partij en ben ook niet voor Santhoki. Wat mij interesseert is de inhoud wat iemand te vertellen heeft.

  Vergeet niet dat over het algemeen het wel zo is bij de Hindoestanen dat zij altijd mensen gestimuleerd hebben om te studeren en hogerop te komen.
  Zelfs al zou hij gaan planten, dan nog werkt hij en is helemaal geen last van een ander.

  Discriminatie en racisme komt in alle culturen en in vele gezinnen voor. Dit heeft ook met iemands zijn opvoeding te maken.

  Probeer eens partijen naast elkaar te zetten en zie maar wat ze aan het volk te vertellen hebben.

  ABOP heeft het verziekt door het gedrag van de leden op het podium. Ken je de inhoud van deze partij???? Vergeet niet dat vrouwen hun onderbuik duur moeten gaan verkopen.

  NDP baas Bouterse heeft zelfs op het podium geroepen dat de SuriNeds landverraders zijn. Hij is nooit naar de rechtbank geweest om zijn onschuld te bewijzen en heeft zich zelf amnestie gegeven.
  Ik moet niets van zulke gasten hebben. En nog veel meer!!

  =Simons is van huis uit een arts. De reden waarom zij de politiek is ingegaan is het feit om arme mensen te helpen en iets met de zorgwet te gaan doen.

  Het volk is misleid met een zorgpas, terwijl er helemaal geen geld is. Dit betekent dat die pas door de wc gespoeld mag worden. Simon houd haar kaken stijf en kan niets betekenen voor het volk.
  Hypocriet van velen!!!

  Een ieder die oprecht en eerlijk is verdient mijn lof, anders mag je op de top van een boom gaan zitten.


  Maak melding

 31. @Printa,

  ik lees en herken de frustratie en Psychisch achteruitgang bij jou en denk dat je een stevig nieuwjaar wierwatra wassie met bofroe losó nodig hebt om goed door het leven te gaan, maar no spang jepie dé no djompo jerré.

  Wedden dat je over een week helemaal normaal bent.


  Maak melding

 32. Srafu wanneer Ray en zijn soortgenoten zich racistisch schrijven hou jij je koest. Maar owee dat men ze antwoordt dan beschuldig jij degene aan van racistische gedrag. Voordat jij mij als racist wilt bestempelen moet je gaan googelen of ik lieg wat ik schrijf. Ik daag je uit google maar je krijgt de schrik van je leven. Ben je vergeten was het niet hindoestaan die jou gisteren voor zwarte uitmaakte en zei later sorry ik bedoelde iemand ander. Wat deed Srafu hij hield zijn Bek dicht als een echte slaaf en bij mij kom je dapper doen. slaaf ga van een Brug springen.


  Maak melding

 33. @SoSoLobie, je schrijft:::::

  De creolen hebben de discriminatie van de hindoestanen te lang gepikt maar dat gebeurd niet meer.

  Dit hebben ze zelfs gewild als het waar is. Als individu ben je zelfs verantwoordelijk voor je toekomst.

  Julian With heeft toen het volgende gezegd::Onderzoek heeft uitgewezen dat de creolen als eerst in Suriname waren gekomen en toch zijn zij in alle opzichten achter gebleven. Dit komt NIET door discriminatie, maar je hoofd gebruiken om een diploma te behalen.

  Het is heel gemakkelijk steeds de schuld op te schuiven in de schoenen van een ander.

  Waarom moet een creool altijd in een slachtofferrol gaan zitten??????


  Maak melding

 34. SosoLobie-racisto u verwijst weer naar anderen,
  doch U moet stoppen met racistisch gebabbel !

  Racisme brengt achteruitgang, overal in de wereld !

  Racisme van anderen op deze site en elders KEUR ik
  OOK AF !

  Wat de racisten ook over het hoofd zien is het DIEPE
  FINANCIELE RAVIJN waarin DESI Ons heeft geduwd !

  Zij blijven babbelen over andere bevolkingsgroepen,
  trappen in de onzin van de racistische verdeeldheidzaaiers
  die Desi in het veld heeft gebracht !

  Daarom stellen sommigen dat er geen betere
  bestuurders te vinden zijn in Sranang, met moet zich neerleggen bij de huidige criminele leidinggevenden, waaronder moordenaars en drugshandelaren !

  Ik denk dat ELK ANDER bestuur, het BETER zou doen
  dan de huidige criminele clan !
  Afkomst maakt niet uit !!!

  Wat betreft uw opmerking over ZWARTE, ik reageer
  niet op ONZIN ! Laat men DESI en de Dombo van de
  Centrale Bank uit gaan maken voor ZWARTJES !!

  PS : De USA-Dollar staat op 5,15 !
  Volgende week komt de volgende officiele
  DEVALUATIE van Desi !!

  Voor alle RACISTEN : DESi en een Hindostaans
  syndicaat besturen op dit moment Sranang !

  Moro hebi e doro !!!


  Maak melding

 35. In 1955 was Pengel voorzitter van de Staten. In dat jaar verloor de NPS fors, en trok VHP-voorzitter J.Lachmon een van zijn eigen kandidaten terug om Pengel een tweede kans te geven. Met succes. Na de verkiezingen van 1958 werd Pengel benoemd tot kabinetsformateur. Van 1963 tot 1969 was hij premier, en daarnaast was hij minister van Algemene Zaken, van Binnenlandse Zaken, en van Financiën.

  En de rest is geschiedenis! Voor de mensen die zo afgeven op Hindustanen ga vooral zo door. Ik geniet ervan! Mark my words Suriname komt alleen bovenop als de Hindustanen dat willen. De grootste geldschieters van Baas zijn …….Slaap lekker! Jai Hind!


  Maak melding

 36. Srafu aka slaaf en Ira ,om met de vinger op de zere plek te zetten is geen slachtoffer spelen. Wanneer de creolen over de slavernij hebben schreeuwen jullie slachtoffer spelen want het is zo lang geleden. Wanneer de Europeanen de eerste wereldoorlog van honderdjaar geleden en de tweede wereld oorlog herdenken, herdenken jullie mee. Nee Ira en Slaaf de regels zijn simpel om verder in het leven te komen moet je aanwijzen wat het probleem en obstakel is om verder te komen en mensen hun fouten te laten inzien. Het probleem van vroeger is niet veranderd omdat de gedachtegoed bij een bepaalde zwaar behaarde etnische groep niet is veranderd en dat kan je lezen op waterkant met hun racistische opmerking als apen en zwarten. srafu jij praat graag over een Surinaamse financiële ravijn en hoe goed de Amerikanen wel niet zijn, hetis mij inmiddels duidelijk dat jij de Surinaamse koorjongentje bent die graag van achter door de Amerikanen wordt gepenetreerd. Srafu als je en echte financiële ravijn wilt zien google Amerikaanse schuldenplafon en kijk naar de websites. Je schreeuwt de Amerikaanse dollar is 5,15 maar je vergeet 1 ding te vermelden hoe is het mogelijk dat de dollar zo hoog is en de Amerikaanse schuld is 20000000000000plus. De Amerikaanse munt wordt kunstmatig in het leven gehouden omdat de olieprijzen en grondstoffen aangekoppeld zijn met anderewoorden de Amerikanen printen papier en derest van de wereld ruilt hun grondstoffen in voor een waardeloze stuk papier. Google zelf maar en zie de Amerikanen kunnen hun schulden nooit meer terug betalen en de dollar koerst wordt gemanipuleerd daarom zijn de Amerikanen grondstoffen aan het ROVEN. De Amerikanen geven jou geprinte waardeloze papier die ze geld noemen en jij geeft ze jou goud of grondstoffen, vertel mij wie is de domme. Ik zou tegen de Amerikanen zeggen verbrand jou papieren geld om jou warm tehouden ik hou mijn olie en mijn goud in mijn zak. Oooooh ik word gek wat zijn, jullie ira en srafu met alle respect jullie zijn extreeeeeeem dom. Ira en srafu voordat jullie iets op schrijven google aub na de feiten ik heb geen tijd om laagopgeleiden te onderwijzen. Ira en srafu jullie zijn ondenkbaar dom en een hopeloze reddinggeval. Aub val mij niet meer lastig met jullie domheid zoek jouw soort op. Fijne avond sosolobie


  Maak melding

 37. @Soso-racisme, U kunt wanneer u maar wilt
  de slavernij bij zaken betrekken !

  ECHTER, de huidige SLAVERNIJ, de HUIDIGE ONDERDRUKKING door CRIMINELEN en de
  HUIDIGE SLAVENLEIDER die U/het Volk openlijk
  besteelt en Financieel in het RAVIJN stort,
  die ZIET U NIET !!!
  (10 MILJARD BOUTASING-Staatsschuld !!!
  (25% Devaluatie plus 25% prijsstijgingen !)

  Drugscrimineel benoemd tot Hoofd CIVD !

  Weer een stadsgeboefte benoemd, nu tot Hoofd
  Belastingdienst !

  Of Drugscrimineel President Commissaris van
  Staatsolie ! Weet niets van olie of oliemarkten of
  van besturen van grote ondernemingen !

  Of welke PARTICULIER uit NDP-gelederen
  MAG ONZE Afobaka-dam KOPEN ???

  PS : This is MODERN SLAVERY !!!

  Mensenrechten van ALLE Sranangmans zijn door
  deze Clan in de VUILNISBAK gesmeten !!


  Maak melding

 38. Wat ik hoop is dat santhoki president wordt dan kan iedereen na afloop zien geen van deze mensen zijn goed die Hindoestanen schreeuwen om santhoki toch omdat ze weten hij vecht voor alleen hindoestanden dus ze doen dat om eigen belangen en dat gaan ze jou echt niet vertellen.ik hou van iedere surinamer,een Hindoestaan niet die doet alsof creools zijn een ziekte is me zoon of dochter mag niet met je gaan tenzij je dokter of veel geld heb.


  Maak melding

 39. @ Soso Lobie,

  Citaat: De slaven die ze uit Afrika hebben gehaald waren vakmensen en landbouwkundige. Kan jij mij vertellen hoe het mogelijk is dat de zelfde slaven uit Afrika in Amerika de congresgebouw,het wittehuis en andere gebouwen heeft gebouwd zoek het op.

  Beste Soso lobie nanga trobie,

  Intellectuelen haal je met een cruiseschip op. En slaven haal je met een kroesschip op !!!!!!

  Waarom zijn de ex slaven nu allergisch om te werken !!!!


  Maak melding

 40. @SosoDong-Racist : Vergelijkt de USA-economie met
  die van Sranang, die in het RAVIJN ligt !

  Google even het BNP van de USA !

  “Amerikanen ROVEN grondstoffen” volgens U,
  jaja, China, Cuba en Venezuela brengen
  GRATIS grondstoffen EN dollars naar Sranang !!!

  Eindstand : USA-dollar staat voorlopig 1 op 5,15 !!!

  NANGA DESI-Clan W’E SAKO GO MORO FARA
  NA INI A MONNIE-RAVIJN !

  PS : Heeft de Centrale Bank nog geen nieuw
  HOOFD-ONGEDEKTE-BANKBILJETTENDRUKKER GEVONDEN ???

  NJEW SRAFTING MUS’FU KEBA !!


  Maak melding

 41. Srafu
  Je bent zo slim leg eens uit wanneer je een schuld hebt van 20000000000000plus en stijgend wat is jou dekking. Amerika kan alleen maar technologie en wapens die worden gemaakt van rovende grondstoffen want amerika heeft geen grondstoffen behalve kolen. Srafu je bent aan het gillen dat de schuld van Suriname 10miljard is maar zoals we gewend zijn vertellen jullie halve waarheden. Wat jij suggereert is dat Bouterse in zijn regeerperiode de staatschuld van een plus naar een 10miljard min schuld heeft gebracht. Wat jij niet verteld is dat regering Bouterse een schuld van rond de 6miljard overnam met heel wat onbetaalde rekeningen en contracten die gesloten werden in het laatste jaar van de NPS en VHP die nog invloed zouden hebben op het stijgen van de staatsschuld. Venetiaan gilde altijd dat hij geld had gelaten maar vanaf dag 1 zei Bouterse er was geen geld en vroeg Venetiaan om uitleg en Venetiaans wist van niks en verwees naar de reeds overleden gouverneur van de Surinaams bank. Om jou vraag te beantwoorden Bouterse heeft gedurfde investeringen gedaan die zijn vruchten zullen afwerpen. Suriname heeft genoeg grondstoffen om hun schulden tebetalen. Wanneer jij mij vraag wanneer het antwoordt is simpel, geduld je moet het zien als een zaad die je in de grond stopt wordt niet meteen een plant, je moet wachten tot het gaat uitkiemen en zal groeien met de juiste verzorging. Bouterse heeft in zijn eerst regeerperiode de zaden geplant ik verwacht tweejaar voor de nieuwe verkiezingen zullen de resultaten duidelijk worden en de laatste nagel aan de DOODKIST die de VHP en NPS heet zal worden vertrokken. Wacht maar af en hebt geduld het komt goed maar blijven jij en je haters maar gillen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.