Verontwaardiging: ex-drugscrimineel wordt hoofd veiligheidsdienst

57

PARAMARIBO, 5 jan – Binnen en buiten Suriname is er vol verontwaardiging gereageerd op de benoeming van Hans Jannasch(FOTO) tot waarnemend hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst CIVD in Suriname. Oud-militair Jannasch was betrokken bij de exploitatie van een xtc-laboratorium in Paramaribo dat in 2003 door de Surinaamse politie werd ontmanteld. Hij kreeg daarvoor een gevangenisstraf van acht jaar.

Volgens de NOS was het xtc-laboratorium waarbij Jannasch was betrokken, het grootste in het Caribisch gebied en produceerde de partydrug voor de Verenigde Staten. Het lag in een luxe woonwijk van Paramaribo en was opgezet onder leiding van de Nederlander André ten Kleij. Hij werd door de Surinaamse rechter veroordeeld tot tien jaar cel.

Jannasch werd in 2010 vervroegd vrijgelaten door de Surinaamse president Desi Bouterse, die zelf ook in Nederland bij verstek veroordeeld is voor cocaïnesmokkel. Sindsdien is Jannasch lijfwacht van het Surinaamse staatshoofd.

UPDATE:
Het assembleelid Asiskumar Gajadien vindt dat president Desi Bouterse met zijn recente benoeming het land nationaal en internationaal schaadt.

Bekijk ook:

57 REACTIES

 1. Op sommige momenten vraag je af wanneer houdt dit op. Wanner gaat men nou beseffen Suriname is geen BV door te doen wat je wild het gaat zich een keer tegen je keren. Een appel aan de bevolking liever Nu dan morgen voordat het te laat is.


  Maak melding

 2. Hoe kan het zijn, dat men nog verontwaardigd is met de benoeming van deze drugscrimineel, soort zoekt soort is het gezegde, en in vele gevallen komt het uit, en met deze moordenaar, die alleen maar criminelen op belangrijke posities plaatst, kun je niet anders verwachten, want je kunt moeilijk, hoog opgeleide personen daar plaatsen, want zouden wel eens opdrachten kunnen weigeren, omdat het tegen hun princiepes zou zijn, maar criminelen zijn makkelijker te beinvloeden, vooral als het tegen de wet is, en hebben hun criminele status hoog te houden, en het Surinaamse volk, laat dit allemaal gebeuren.


  Maak melding

 3. Men schrijft en zegt heel vaak hoe dom en achterlijk een groot deel van de Surinaamse bevolking is.

  De “volkspresident” informeerde zijn onderdanige volk eerder dat er drie kandidaten zijn voor deze functie, maar hun antecedenten worden nog nagetrokken. Uiteindelijk wordt de functie aan een veroordeelde drugscrimineel toegewezen.

  Deze benoeming illustreert hoe hoog hij de intelligentie van de Surinaamse bevolking inschat. Het krijgt een extra lading omdat hij het heeft gehad over een antecedentenonderzoek.

  O ja……, het is niet zijn schuld, degenen die belast waren met het onderzoek hebben hun werk niet goed gedaan.

  Arrogantie ten voeten uit.


  Maak melding

 4. Mijn analyse van deze ongegeneerde benoeming is dat het XTC laboratorium van Bouterse was en dat de 4 heren doe toen veroordeeld werden nl. Janash, Aalsteijn en Tholel en de Nederlanddr,gewoon de mededaders waren en zaken uitvoerden. Daaromantische heeft Bouterse meteen nadat hij in 2010 president werd ze gratie verleend. Don Corleone oftewel Bouterse zit al decennia van kop tot teen in de drugs. Hierdoor is Suriname al jaren verworden tot een geïnstitutionaliseerde drugsstaat.


  Maak melding

 5. @ PANNEKOEKEN,
  Het is allang verjaard,trouwens,aan de noordzee en de USA,werkt men ook met criminelen om te infiltreren,al gehoord van de MISLUKTE ..FRED TEEVEN DEAL,..met een crimineel ?dus ff dimmen pipo`s .INLICHTINGEN DIENST IS EEN ANDERE SYSTEEM DOMBO`S..jullie moesten eens weten…naieve EZELS.


  Maak melding

 6. In Venezuela heeft de president het parlement bevoegdheden ontnomen omdat hij vast van plan is de centrale bank een eigen speeltuin of game arcade te maken.


  Maak melding

 7. @printa is gewoon en kind van Bouterse, zie zijn emotionele reacties.

  Suriname gaat en is gewoon naar de afgrond gebracht door deze moordenaar Bouterse.

  Zielig en triest dat velen dit nog goed zullen praten.

  WAARDE EN NORMEN ZIJN ER NIER MEER TE VINDEN IN SURINAME.


  Maak melding

 8. Ja, inderdaad @ Printa!

  Wie moest het worden!

  Allemaal boeven. Zij die niet gezeten hebben wegens hun mega criminele praktijken zijn zij wiens mega criminele praktijk niet op de PRIORITEITENLIJST van de zogenaamde INTERNATIONALE OPSPORINGSDIENST
  voorkomt! Hahahaha! Zulke grote criminele die hun rijkdom vergaren met andere mega criminele praktijken komen dus weg!

  Burgers, laat uw grijze massa werken. Laat u geen zand in de ogen strooien door criminelen die ‘andere criminelen’ aangeven en voortdurend ten overstaan van de wereld aan het schandpaal proberen te nagelen.

  Deze criminelen hebben als Robin Hoods (Robin Hood staat voor DIEF) voor hun achterban vergaard. Vandaar dat ze op een voetstuk worden geplaatst en NIET als criminelen worden neergezet.

  Dus wie van andere kamp zonder zonde zijt, werpe maar de eerste steen richting Bouterse!


  Maak melding

 9. Het crimineel bestuurlijk netwerk breidt zich steeds verder uit. Verrassend? Absoluut niet!!! Binnen de 4 grenzen is het vrijspel hebben. Vrije verkiezingen winnen dmv fraude zonder dat deze vervolgens als oneerlijk en dus ongeldig worden verklaard heeft niks met democratie.
  Feit is wel dat zgn politiek Suriname door Surinamers steeds weer negatief in het nieuws wordt gebracht alsmede de financieel deplorabele situatie iwaardoor er geen sprake kan zijn van nieuwe ontwikkelingsprojecten.
  Een president als alleenheerser die bovenal het record verbreekt aangaande benoemen/ontslaan van bewindvoerders heeft zodoende geen ministers nodig. De mee-eters kunnen door dit beleid wat graantjes meepikken bij gebrek aan structureel bestuurlijke organisatie in alle sectoren. CBvS ministerie van Financien Cambio’s en casino’s heel veel succes met je rollende goejaba.


  Maak melding

 10. @Printa
  Fred Teeven is opgestapt, zit geparkeerd op een bankje in de kamer en zal na de verkiezingen niet meer terug komen en kan de rest van zijn carriere als boeven vanger op zijn buik schrijven.

  Fred Teeven wordt voor een foute deal gestraft in Suriname wordt je beloond.

  U raaskalt maar wat


  Maak melding

 11. De vacature voor Governor van de CBvS hangt zeker in Santo Boma bij de afdeling voor ” fraudeurs en financiële deliquenten”.


  Maak melding

 12. Waar zijn de reacties vanuit andere hoeken? Wat is hier mis met reacties plaatsen? Hoe komt het dat alléén anti- Bouta relaties hier op Waterkant te lezen zijn?

  Critici wordt wakker!


  Maak melding

 13. Suriname is op 25-02-1980 beroofd van alle normen en waarden,beschaving, ethiek en menselijke waarden.
  Dat een deel van de samenleving deze benoeming goed praat zegt genoeg over de norm vervaging in ons land.


  Maak melding

 14. Criminaliteit is door het volk tot tweemaal toe gelegaliseerd in ons land.Het volk (vooral de burikie’s) moet nu niet klagen!
  U heeft het zelf gewild!


  Maak melding

 15. Suriname als de ultieme bananenrepubliek Criminelen leiden het land met de grootste crimineel als president.

  Loopt er nog een moordenaar rond die Bouterse kan benoemen als hoofd justitiezaken?

  Dit kan alleen in Suriname…
  ..


  Maak melding

 16. Mensen, mensen, niet zo voorbarig, Jannasch wordt helemaal niet benoemd, daar steken onze moraalridders Carl en Dora een stokje voor, zij zullen toch zeker niet blijven samenwerken met iemand die corrupt militair geboefte benoemd tot hoofd van CIVD?


  Maak melding

 17. Wat een aanfluiting is dit zeg!!!! Die desi moet nu nokken!! Hij helpt al zn criminele vriendjes allemaal aan een betere positie , terwijl niemand een goeie opleiding heeft genoten. Hij is klaar met die decembermoorden, nu is hij bezig om het surinaamse volk om zeep te helpen. Suriname ik roep jullie op. Worden jullie wakker!!!! Rot hem het land uit. Trek zijn titel als president terug. Het wordt daar een rovershol wat zijn weerga niet kent. Dit verdient mooie suriname niet.


  Maak melding

 18. @ Van 1502 tot 1863
  “Waar zijn de reacties vanuit andere hoeken? Wat is hier mis met reacties plaatsen? Hoe komt het dat alléén anti- Bouta relaties hier op Waterkant te lezen zijn?”

  beste Van 1502 tot 1863:
  1) Hier op reageren heeft niets met anti Bouta te maken.
  2) Is het gewoon geen oliedom besluit een XTC veroordeelde in een vertrouwens-/ leidende functie bij de CIVD te benoemen.
  3) Wellicht dat veel Pro Bouta posters door hebben dat elke positieve reactie meer dan belachelijk is.

  Ook u heeft geen argument waarom dit een positief besluit zou kunnen zijn.

  Denkt u nu echt dat er een land ter wereld is dat nog informatie met Suriname gaat delen. Door het falen van de regering was de link met Interpol reeds tot persoonlijke gunsten gereduceerd na deze benoeming is dat ook voorbij.


  Maak melding

 19. Dit KAN toch niet waar zijn! Sang e psa dja?
  Ik had heel even de hoop dat het nog goed zou komen met het mooiste land op deze aardbol.
  Is die man nu echt aan het dementeren? Nu hij is herkozen wordt hij alleen maar gekker.
  In plaats van vooruit gaat ons mooie land met grote stappen achteruit. Terug naar het verval en parasiterende corrupte graaiers en criminelen.
  Waar moet ik nu naar toe op mijn oude dag???? snik …


  Maak melding

 20. Hahahahaaaaaa.misschien is de strafblad van deze crimineel Jannasch langer en rooskleuriger dan het strafblad van zoonlief dinootje.
  Hahahaahahahaaa…..
  Pappie houd van crimionelen met een strafblad,voor hem is het hoe langer hoe mooier voor een post onder hem.


  Maak melding

 21. @Printa,

  @ PANNEKOEKEN,
  Het is allang verjaard,trouwens,aan de noordzee en de USA,werkt men ook met criminelen om te infiltreren,al gehoord van de MISLUKTE ..FRED TEEVEN DEAL,..met een crimineel ?dus ff dimmen pipo`s .INLICHTINGEN DIENST IS EEN ANDERE SYSTEEM DOMBO`S..jullie moesten eens weten…naieve EZELS.

  =============================================

  Er is 1 groot verschil, Fred Teeven is nooit veroordeeld geweest. Hooguit kan men aanrekenen dat hij zijn werk niet goed heeft gedaan. Je vergelijking gaat niet op.

  In Nederland kunnen veroordeelden nooit aan de slag gaan bij justitie of veiligheidsdiensten.


  Maak melding

 22. Er bestaat niet zo iets als een ex drugscrimineel of een ex-moordenaar.

  Je bent een veroordeelde crimineel die de wet heeft overtreden en dat maakt je ongeschikt voor welke overheidsfunctie dan ook speciaal bij politie en justitie,

  Maar bij Bouterse die bij zijn aantreden al zijn matties die in de gevangenis zaten direct gratie verleende is een strafblad een vereiste voor een hoge functie bij politie ( zie Dino)

  Dit land is echt volledig naar de kloten. Eén grote grap. Iedereen en alles danst naar de pijpen van Bouterse.


  Maak melding

 23. wellicht brengt hij zijn troepen in stelling om straks, wanneer hij veroordeeld wordt, een nieuwe staatsgreep te plegen. ben benieuwd hoe dit moet uitspelen. en ik wil graag de heilige Doe Dominee Breeveld Anti-corruptie en Normen en Waarden horen.


  Maak melding

 24. Dit is echt niet te geloven,diep triest zo zie je maar weer.@Laat me,het zou my niets verbazen als die @Printa in de DNA zit.
  Er komt niets zinnigs uit die idioot zn klep.
  Waar ik moe van word zyn de reacties op @Printas commentaar.
  Laat die mafkees links liggen jongens.
  Het is steeds weer hetzelfde waar op gereageerd wordt,daar worden wy niets wyzer van.


  Maak melding

 25. Waarom zou een ex crimineel niet tot hoofd van de veiligheidsdienst mag worden benoemd.Indien je van een antecedenten moest uitgaan zou Bouterse toch ook geen president mogen worden.Waar heeft Boldewijn het over.


  Maak melding

 26. beste printa of poenta of whatever .
  probeer eens een keer inhoudelijk en met goede argumenten je standpunten te verdedigen ipv met belachelijke vergelijkingen voor de dag te komen.
  door figuren als jij krijgen alle ndpers een slechte naam


  Maak melding

 27. Zo benoemt Bouterse een nieuwe top functionaris aan de hand van antecedenten onderzoek

  1) Geen relevantie kennis of opleiding PLUS
  2) Familie van de Bouta-clan PLUS
  3) Bewezen corruptie in verleden PLUS
  4) Strafblad PLUS PLUS PLUS

  U bent de beste man/vrouw voor de job.


  Maak melding

 28. In Suriname is alles mogelijk wat God verbied, sommige mensen op deze forum zullen niet blij zijn met mijn stelling.

  Ik noem geen namen, want in hun ogen bestaat God niet !!!

  Printa mi mati; Misdaden wat je hier pleegt zal je hier ook vroeg of laat betalen.

  Niks is verjaard, jij zal mij ook voor Pannenkoek uit maken, maar daar heb ik lak aan.

  Sommige Landgenoten lopen met een oog klep als bij paarden en ezels, en jij begint ook die richting op te gaan !

  Jou stelling van met boeven vang je boeven ben ik eens, maar helaas gaat die vlieger in Su niet op.
  Omdat de boeven hoogwaardigheid bekleders zijn.

  En ik neem aan dat iemand dat gaat doen,want ze eten uit de zelfde pot.

  De Pres kan niet helpen dat hij daar zit, hij is Democratisch gekozen door het domme deel van de bevolking, die blij waren met een bordje eten en een cola (djogo )

  Bikassi wan Sranan Man /Uma makkelijk fu manipuleer.

  Sari tori man.

  Jacko


  Maak melding

 29. Stree de foe stree o no sa frede, baas ddb aka sisibri na onoe lijdsman. Hihi de moord- en misdaadvloek heeft velen die baas adoreren, net als zoon en stiefzoon over zich.


  Maak melding

 30. Another of bouta’s best man for the job. Kan ook geen poot buiten Suriname zetten net als el presidente. En die XTC lab was van bouta hoor.


  Maak melding

 31. Suri-leone, Suinee, Surtogo, Surzambique, Surivoorkust, Sur-Afrika, Surmali, Surambia, Suritanië, en ga zo maar door. Afrikaanse maffioso gaan het land besturen. Het land is naar de klote geholpen door deze afstammelingen.

  Bepaalde volken hebben niet de competenties om een land tot ontwikkeling te brengen,keer op keer is het bewezen.

  We lul, ga zo door Surinamers, jullie willen zo graag een moordernaar/drugsbarron als president. Ga nu feesten en beesten. Zijn jullie vergeten dat jullie voor een portie bruine bonen met zoutvlees je ziel hebt verkocht. Mooi zo.

  Oen pina no ka now. Boeng dji oenoe. Ga dansen en ga nog eens dansen. Dong cow.


  Maak melding

 32. Wat te denken van bepaalde (oud) leiders in de Nederlandse politiek met een verleden in de IRT affaire en en de bonnetjes affaire met Cees H.


  Maak melding

 33. Brinta voelt zich geweldig en waant zich veilig achter het rokje van de rat van wie hij idolaat is. Maar dat Bouterse nog ademt heeft hij aan de VS te danken want als het aan hen ligt wordt hij binnen 30 seconden geliquideerd en in de zee gedumpt. Deze kakkerlak waant zich boven de wet gesteld maar in feite is het Surinaamse volk een angstig volk zonder trots en zonder lef. In ieder elk land was Bouterse door het volk uit zijn functie geschopt en misschien wel opgehangen.Niet in het bange Suriname !


  Maak melding

 34. @RastaMArley
  “Wat te denken van bepaalde (oud) leiders in de Nederlandse politiek met een verleden in de IRT affaire en en de bonnetjes affaire met Cees H.”

  Er is met ze afgerekend, ze zitten nu op de achterbank en kommen nooit meer voor een bepalende en publieke functie in aanmerking. Ze zijn met pek en veren besmeurd. Ze zijn sneu wat ze zelf ook zeggen.

  Allen buiten het zicht zal ze nog iets gevraagd worden maar onder eigen naam kommen ze nergens meer voor


  Maak melding

 35. Omdat Nederland zijn IRT affaire heeft gehad mag de president van Suriname een veroordeelde drugscrimineel benoemen tot CIVD baas ?
  Wat een onwetend en zeer kromme redenering.
  Bouterse heeft geen enkele respect voor jullie, hij doet wat hij wil omdat hij weet hoe dom jullie zijn. Hij heeft eerst zijn drugscriminele maatje Boereveen benoemd tot commissaris bij staatsolie , Dino Bouterse benoemd tot hoofd van zwaar bewapend organisatie CTU, Hij heeft zijn criminele stiefzoon Meriba gratie gegeven nu benoemd hij zijn drugscriminelen mati tot hoofd CIVD . Hij kijkt neer op jullie , Surinamers zijn schijtlijsters .


  Maak melding

 36. Suriname is onder Bouterse verwoorden tot een land van rovers, dieven, drugscriminelen en moordenaars.

  De Surinaamse bevolking heeft massaal voor Bouta 2 gekozen ondanks alle waarschuwingen.

  Prima zaak dat ze nu de komende 5 jaar op de blaren zitten. Elk land krijgt de leiders die het verdient.


  Maak melding

 37. blaka bakra: Yankees, Frenchies and Dutchies, help us please!

  blaka bakra verzoekt de GROOTSTE Psychopatenlanden in de wereld om zeker hem en zijn CRIMINELE familie te helpen.

  De President van de VS – de Vieze Smerigheid huilde gisteren nog op de tv KROKODILLENTRANEN, omdat z’n Psychopaten-volk wapens als de oplossing willen blijven zien en zich niet als ‘mensen’ willen opstellen.

  Kijk maar naar Guatanamo-Bay bijvoorbeeld. De VS heeft daar huis gehouden en alles gedaan wat VERBODEN is, met gevangenen. Maar een ieder, ook de (ex) President(en) zitten desondanks gewoon ‘keurig’ op hun post of thuis met pensioen. Nooit zijn deze PSYCHOPATEN en MISDADIGERS vervolgd. Dat zijn nou echt de ZWAARSTE CRIMINELEN in onze wereld.

  Een drugslab is niets vergeleken bij deze ZWARE ORDINAIRE CRIMINELE ACTIVITEITEN van de VS – de Vieze Smerigheid en hun GANGSTER-maatjes.

  Gelukkig is Bouterse niet zo naïef en kiest hij als President wie/wat hij goed acht voor Suriname.

  Omkijken naar DEBIELE opmerkingen als die van blaka bakra, is je reinste onzin. Hans Jannasch zou in de verste verte de LAFFE CRIMINELEN uit deze landen, laat staan hun baasjes, nimmer kunnen evenaren.

  Op een dergelijke positie binnen een land, in de geval de functie van (waarnemend) hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst CIVD in Suriname, is zeker niet GESCHIKT voor LAFAARDS.

  Bouterse heeft kennelijk gekozen voor “THE RIGHT MAN, ON THE RIGHT PLACE”.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 38. Bouterse vernietigd het land verder. Laten die mensen zien die op de NDP hebben gestemd dat ze verkeerde keuze hebben gemaakt.Ze zijn belazerd.Alleen Amerika kan Suriname helpen om uit deze situatie te komen.God slaapt niet aan alles heb je een eind.


  Maak melding

 39. @Do the WRONG Thing !

  Opa DESI, heeft na de “Right MEN”-Benoemingen
  van DINO als Hoofd CTU en Abrakadamski
  als minister van Openbare Werken (let op de
  MEGA-CRIMINELE GEVOLGEN HIERVAN),

  NU, OPNIEUW besloten een CRIMINEEL als “THE
  RIGHT MAN” te BENOEMEN, nu als Hoofd
  Veiligheidsdienst !

  De greep van de Desi-maffioso-clan op het
  FAILLIETE Sranang wordt stees sgroter !

  PS : MORO PINA E DORO !!!

  SURINAM SLAVERY WILL END SOON !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.