Jaarafsluiting bij ministerie Natuurlijke Hulpbronnen

31

Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (2de vanuit links) heeft dinsdag het afgelopen jaar alvast feestelijk afgesloten met zijn medewerkers. Hij maakte gebruik van de gelegenheid om jubilarissen en pensionarissen te huldigen. Dodson verwacht veel grote uitdagingen in 2016. Hij hoopt volgend jaar het tekort aan kader op zijn departement op te heffen door personeel op HBO- en universitair niveau in dienst te nemen.

Bekijk ook:

31 REACTIES

 1. Roy
  Nu vlieg je wel heftig uit de bocht. Je mag van gemotiveerde afgestudeerden wel wat meer verwachten. Het probleem zit bij het management met gebrek aan kennis en het vermogen om mensen met opleiding hun weg te laten vinden.
  WANTROUWEN is de kern van veel problemen.

  Ik zag echter net een filmpje van een dansende president met een meisje van een jaar of 16. Wat mij daaruit duidelijk geworden is dat een vuilnisman meer respect heeft voor zijn danspartner dan de President van Suriname.
  De arme man is van een lager niveau dan Brunswijk.


  Maak melding

 2. @ROY

  Opleidingsniveau is niet alles… het gaat ook om moraal, inzet, integriteit, etc… en dat is IQ-onafhankelijk 🙂

  Probleem met de ADEK is wel dat deze universiteit internationaal niet erkend is;

  Een diploma van de ADEK zegt dus niets buiten de landsgrenzen; een ieder kan (bij wijze van spreken) een universiteit beginnen en roepen dat het een hoog niveau heeft.

  Maar als je jezelf niet conformeert aan de geldende standaarden voor (internationale) erkende universiteiten, is zo’n papiertje feitelijk een vod…


  Maak melding

 3. @ROY

  Opleidingsniveau is niet alles… het gaat ook om moraal, inzet, integriteit, etc… en dat is IQ-onafhankelijk 🙂

  Probleem met de ADEK is wel dat deze universiteit internationaal niet erkend is;

  Een diploma van de ADEK zegt dus niets buiten de landsgrenzen; een ieder kan (bij wijze van spreken) een universiteit beginnen en roepen dat het een hoog niveau heeft.

  Maar als je jezelf niet conformeert aan de geldende standaarden voor (internationale) erkende universiteiten, is zo’n papiertje feitelijk een vod…


  Maak melding

 4. @..Roy
  Het niveau van Surinaamse hbo en universiteit is te vergelijkbaar met de havo leerlingen van nl
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Dit is typisch de uitlating van een ECHTE uilskuiken.


  Maak melding

 5. Eindelijk een minister die durft de koe bij de horens te vatten !
  Surinamers schreeuwen maar al te vaak van; we hebben genoeg kader en genoeg deskundigen in huis ! En zie daar uit wie al deze deskundigen bestaan.

  Op dit ministerie van NH werken 880 mensen waar van 36 een HBO & WO opleiding hebben genoten, 106 mensen een VWO tot IMEAO opleiding en de rest; 738 mensen hebben geen of maximaal een MULO diploma !

  En vele van de laatste groep hebben zeker leidinggevende posities of moeten ook doorslaggevende beslissingen nemen.
  Hoe kan het personeelsbestand van een ministerie anno 2016 uit ruim 700 (bijna) ongeletterden bestaan ???

  Nu snap ik waarom de multinationals de Surinaamse onderhandelaars altijd bij hun ballen hebben, en bijna gratis met een groot deel van onze natuurlijke reserves er vandoor gaan.

  Ik zie graag dat er voor alle overige ministeries hetzelfde gebeurd en dat men openheid geeft van het personeelsbestand met de kwaliteiten c.q. kwalificaties van de mensen.


  Maak melding

 6. Milton, maar what about the president ? Die man heeft slechts Mulo gedaan. Zo iemand mag toch eigenlijk geen president zijn ? De zgn crises kunnen we op zijn conto schrijven. De man heeft geen notie waar hij mee bezig is. En verantwoording afleggen in het DNA, daar heeft hij nooit van gehoord.


  Maak melding

 7. Voor de president geldt dat in het land van de teneergeslagenen de bewapende man koning is. Niet alleen weet hij zich omringd door schietgrage lijfwachten, maar in de omgeving van broka baka is het bezaaid met verborgen wapens en her en der in het land kom je arme of egoistische mensen tegen die vooral aan het eigen belang denken en menen dat deze man hen gaat verheffen. Wenu, ze worden verheven in 2016.


  Maak melding

 8. @Koos, de president heeft (zoals velen zeggen) misschien wel een MULO diploma, maar deze man heeft de gave en het inzicht om het land te leiden.
  Heb je nog nooit van een selfmade man gehoord of van iemand die alleen met een basisschool als ondergrond, in staat is om een tientallen miljoenen imperium op te zetten.

  Bij Vene was het andersom want die man had misschien wel een wiskundige knobbel, maar een visionair of goede leider was hij absoluut niet. Hij kon enkel maar met odo’s rond smijten !
  Vandaar dat hij de NPS geheel naar de kloten heeft geholpen, en nu mag Gregory die puinzooi gaan opruimen en dit aan het volk proberen te verkopen.


  Maak melding

 9. Btw, ik schrik er effe van om te lezen dat de ADEK geen international erkenning geniet en vraag me af wat voor gewicht een bul van deze instelling heeft.

  Betekent dit dat alle ADEK afgestudeerden hun bachelor en of master titel buiten Suriname niet kunnen gebruiken ?

  Maw, de ADEK is voor het buitenland gewoon een veredelde hogeschool. Wat een gedoe allemaal zeg !

  Min van Onderwijs, doe er wat aan want dit kan natuurlijk niet. Anders moet de naam van deze instelling worden gewijzigd in ADEH. Anton De Kom Hogeschool.


  Maak melding

 10. Kan nu best wel begrijpen waarom deze minister het heel moeilijk heeft om dit ministerie een goede richting te geven en op koers te houden.
  Want met ruim 700 figuren en typetjes als; Ray, H Molenaar, Ronald, Koos, Lra, Blaka bakra, Henkes, etc etc. in z’n personeelsbestand zal het niet makkelijk zijn om alle neuzen in één richting te krijgen.

  Allejeeezus ! Waat ’n ellende zeg ! Een zaak proberen te trekken met zo’n groot aantal stommelingen bij elkaar gaat ‘em zeker niet worden.

  Minister, overboord met deze lieden ! Weg er mee !


  Maak melding

 11. @ Jojo
  video (19:35).van een jongeman die letterlijk zegt… We dachten in 1996 dat 2000 het einde van de wereld zou zijn. En toen was het 2012. Het einde van de wereld bestaat nu niet meer voor mij.
  apintie(dot)sr/vidi.php?vid=14055

  Het niveau is schrikbarend laag.


  Maak melding

 12. Milton,

  Het is een natuurlijk verschijnsel dat de hulpbronnen vroeg of laat leegraken. Zelfs al doe je niks, ze gaan verdwijnen.
  Kijk eens naar jezelf. Heb je nog net zoveel grijze massa als een jaar geleden? Jij begint ook droog te raken beste Milton! Alles verdampt! Zelfs goud.


  Maak melding

 13. @Ronald. Don’t judge me if you dont know me bro !

  Ik heb geen ADEK of de veelbesproken Inholland (in Ned) gehad maar wel m’n hogere opleidingen vanaf 1981 in Nederland genoten.
  Mijn grijze massa is nog net zo scherp als toen ik m’n studie begon beste Ronald, dus you don’t fool me !

  Zal nog niet verklappen wat ik doe (of heb gedaan), maar de vorige week kwam ik work wise een Suri tegen (Benelux Director van een groot Intern. merk) aan wie ik een dienst moest verlenen.

  En dat doet mij deugd,want dat was nogmaals de bevestiging van onze president dat we het kunnen in binnen als ook in het buitenland.

  Wat doe jij voor de kost beste Ronald. Ik hoop alleen niet voor jou dat jij tussen één van de 700 NH werknemers zit waar Suriname geen raad mee weet wat er mee te doen. !

  Dus …. op de plaats, rustig !


  Maak melding

 14. Milton jij noemt Bouterse selfmade man ?
  De trekker overhalen en ellende veroorzaken is geen hogere wiskunde. En vergeet hij heeft het land 3x naar de klote gehopen. Zelfs de bekende ezel stoot zich niet 3x aan de dezelfde steen.


  Maak melding

 15. Milton,

  Leuk voor je dat je hoog opgeleid bent. Maar dan zou je ook moeten weten dat de grijze massa elk jaar vanzelf minder wordt. Uiteindelijk blijft bij velen de lange termijn geheugen over (zoals bij de president) en weet men niet eens wat men gisteren heeft gedaan. Wel kan men mooie verhalen aan vrouwlief vertellen voor het slapengaan hoe men 33 jaar geleden enkele burgers martelde en hen naar de hemel stuurde.
  Maar beste Milton, die grijze massa neemt echt wel af hoor, bij iedereen, ook bij jou.


  Maak melding

 16. @ Printa Sisibi, je kunt geen enkele Universiteit of Studierichting beoordelen, my man. Je hebt niet eens de “Spinazie Universiteit ” doorlopen.
  My man, waar praat je over? Get lost!

  @ Milton,
  Doe gewoon {normaal }, dan doe je gek genoeg.
  Jij en je Baas {DDB} verfoeien Nederland.
  Waar zeg je dat je je hogere opleidingen hebt gedaan?
  In Nederland, o ja! De Hollanders hebben je een akte of aktes van volharding {en} gegeven. Ben je daar zo trots op? Jou grijze massa van sinds 1981 is even scherp als tijdens je studie in 1981 en de jaren erna.
  Milton, ik denk dat ik je moet plaatsen in de catagorie van Printa en RobG = the same cow.

  Groetjes en meer verstand toewenst in 2016.


  Maak melding

 17. @Koos, heb ik ergens geschreven dat de president dhr. DD Bouterse een selfmade man is ? Kun jij wel begrijpend lezen beste Koos of zeg jij zomaar iets, en weet je ook wel wat een stijlfiguur (of beeldspraak) is ?
  Dit is o.a. één van de dingen die ik op de MULO in Su heb geleerd en nimmer ben vergeten.

  Ronald, als jij hebt gezien dat meneer Bouterse iemand heeft doodgeschoten dan moet je nu linea recta naar de PG in Suriname stappen en je melden als kroon getuige.
  Is dat niet het geval dan moet je jou kop houden, want je hebt niets gezien en kan er daarom ook niets over zeggen !

  @Mul, ik verfoei Nederland helemaal niet, maar vind het niet fair dat men lieden zoals jij misbruikt (onderwijl je dat geeneens weet) om jou eigen mensen aan te vallen en te bekladden.
  Werk jij toevallig ook bij NH en behoor je misschien en toevallig tot één van de 738 personeelsleden.

  Durf je dat te vertellen beste Mul of ben jij een sissy die wij voorlopig niet meer zullen horen horen !

  I’ll be watching you !


  Maak melding

 18. -NDPérs, leest even hoe baas Bouterse met mensen communiceert. Iemand voordragen, terwijl hij van niets af weet. Ik hoop het beste voor hem in 2016. Een paar regels::::::

  ==Sigmund Proeve, de huidige directeur van De Surinaamsche Bank (DSB) ambieert de functie van governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) niet. Ook zou hij nimmer door het bestuur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zijn voorgedragen voor deze post. Dit meldt de VSB in een persbericht. Volgens de VSB is er nimmer contact geweest met president Desi Bouterse over deze kwestie.


  Maak melding

 19. Milton,

  Ik en elk ander mens die nu leeft, heeft ook niet gezien dat Jezus aan het kruis is gehangen, maar het wordt wel overal gepredikt en niemand die het betwist. Bovendien zijn op 2 na al de getuigen dood en sommigen van hen hebben verklaard dat Bouterse z’n handen niet thuis kon houden.
  Ook vraag ik je: heb jij gezien dat jouw vader jouw moeder heeft bevrucht en dat jij hun binnenechtelijke kind bent?
  Onderzoek toont aan dat van 1 op de 4 kinderen de vader een ander is dan ze denken. Mamma’s zijn dus niet altijd betrouwbaar. Regeerders al helemaal niet. Dus als Bouterse gaat ontkennen, dan gelooft alleen een zeer zwaar verslaafde aanhanger van hem zijn verhaal.


  Maak melding

 20. Beste mensen,

  De surinaamse president heeft alle fatsoen, regels, wetten overtreden, zoals een onfatsoenlijk dans met een minder jarige kind, moorden, drugs, corruptie, et. ik vraag mij af hoelang gaat het volk dit allemaal pikken. Wanneer gaat een licht branden in de domme paarserover stemmers.


  Maak melding

 21. Beste minister

  In welk land is het mogelijk dat de minister iets verbied en de ondernemers hun schouders ophalen en doorgaan.

  Schelpzand en Skalians men heeft u bij de Neus genomen.

  De Schelpzand ondernemers gaan gewoon door. Ten aanzien van de Skalians heeft u voorganger schijnbaar genoeg ruis en verwachtingen gecreerd dat ze door kunnen gaan. Het loopt met een sisser af en een reprimande dat ze zich in de plaats vergist hadden.

  Hoe kan een minister ’s ochtends in de spiegel kijken en zichzelf serieus nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.