Somohardjo rekent zich rijk na besluit Surinaamse rechter

21

PARAMARIBO, 31 dec – Het is gedaan met de twee afvallige parlementariërs van Pertjajah Luhur. Dit stelt Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur en zelf ook parlementariër. De ‘partij die nooit slaapt’ meent het recht aan haar zij te hebben. Het zou een kwestie van tijd zijn.

Binnen enkele dagen moeten de twee, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, het parlement uit. “De rechter heeft ons gelijk gegeven”, zei Somohardjo tijdens een persconferentie. Het was kort na een besluit van de kortgedingrechter. Die gaf het duo ongelijk in het aanvechten van de uitzettingsprocedure. Volgens Somohardjo heeft de democratie gewonnen van verraad.

Ook andere parlementariërs zullen zich twee keer bedenken eer hun partij te verlaten. “We hebben overtuigend gewonnen”, aldus Somohardjo. Hij verwacht dat de verkiezingsautoriteiten uiterlijk vier januari het rechterlijk besluit eerbiedigen. De twee moeten dan terug geroepen worden, zoals Pertjajah Luhur eist. Of het ook zo vlot zal gaan, valt te bezien. Eerdere pogingen bij de autoriteiten liepen al spaak.

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Somohardjo trekt conclusies die niet getrokken kunnen worden. De rechter heeft eisen van Sapoen en co afgewezen maar niet geoordeeld over hun positie in de DNA.

  Surinaamse politici redeneren van uit hun fantasie zonder de feiten onder ogen te zien.


  Maak melding

 2. jojo, dit is geen goede ontwikkeling voor de persoonlijke verhoudingen binnen politieke partijen. Dit is ook een begin van het doodwurgen van de democratische verhoudingen binnen politieke partijen. De macht van de dictator binnen deze partijen wordt hiermee bevestigd. De alleenheerser kan zijn wil opleggen aan dissidenten die het oneens met zijn partijbeleid zijn.Afvalligen binnen politieke partijen worden gestraft.


  Maak melding

 3. Weg met de overlopers, die graag op de schoot
  van de moordenaar zitten.

  Nu een rechtszaak van de VHP voor de zetel die hen
  toehoord. En vervogens een rechtzaak van de NPS voor
  de zetel die haar toehoord.

  Weg met de moordenaar. Waar blijft Miss Piggy, met haar
  opmerking recht zal zegenvieren. Gaarne een onderzoek
  naar handel en wandel van de beste, de allerbeste zoon.
  Die in de paspoort handel zat.


  Maak melding

 4. Ik ben geen Somo fan. Maar in deze geef ik hem 200% gelijk. Het moet afgelopen zijn met de politieke prostitués. Straks kunnen die binnen NDP een nieuwe partij oprichten. Bravo is duidelijk in. “Niemand zal durven weg te lopen.” En ja hoor niemand van Abop durft de paarse jongens te joinen. De vraag is moet er een bedreiging eerst te pas komen. Moraliteit is ver te zoeken.


  Maak melding

 5. Goed zo somo!!
  Wel een beetje voorzichtig zijn want zoals vernomen is,is Sapoen nog niet klaar. Hij zal terug komen met plan B,en dat is de advocaat van de Duivel Miss Piggy en de duivel bouta zelf. Samen vormen deze twee een dodelijke combinatie waarvoor de beste rechter zelf bang voor is.
  Het recht staat aan jou zij nuen hopenlijk zal dit het geval blijven voor altijd. Als de rechter jou in het gelijk zet dan nemen we aan dat het vonnis in jou voordeel zal zijn.
  Nogmaals proficiaat!!!


  Maak melding

 6. RobG
  De ingezet trend is die overal ter wereld plaats vindt of men het nu goed of fout vindt. Niets aan te doen.
  Wie de gelegenheid heeft (genoeg geld) gaat naar de rechter om recht te halen.

  Persoonlijk vind ik dat de wijze waarop Sapoen en aanhang gehandeld hebben laakbaar. Zij zijn onderdeel van een partij en moeten blijven handelen volgens de lijn van de partij en hun bezwaren (kleine groep of grote groep) binnen de partij systematiek aankaarten. Sapoen is niet van gisteren en kent de eigenaardigheden van Somohartjo.

  Hij heeft feitelijk zetels gestolen en probeert nu met vormaspecten zijn positie te houden en politiek te verzilveren. Zijn argumenten ogen niet echt sterk. Ik wacht het vervolg met belangstelling af.
  Er is een terugroep wet/regeling die mag gebruikt worden. De rechter zal wel bepalen hoe een en ander gaat uitwerken aangezien het tussen Sapoen en de PL (gezien de stemmingen/ beslissingen) resp. Somohardjo voorlopig niet gaat lukken.

  Dit is het gevolg van hoe politiek in Suriname werkt. Zonder programma en zonder ethiek met elkaar de interessante posities verdelen. OPPORTUNISME

  Ik ga er, op basis van mijn analyse, vanuit dat Sapoen en co op termijn gaan verliezen in deze klucht.


  Maak melding

 7. Hahaha deze landverrader is vanwege gebrek aan algeheel normbesef al langer dan 40 jaren bezig met zijn walgelijke praktijken. Wie consequent en principes heeft zou deze vlegel altijd moeten negeren of nog beter allang moeten hebben uitgeschakeld. Jammer dat er achter de schermen bij K. van der Graaf niet gericht is geschoten ná de eerste en enige knokpartij op de NL televisie. Zijn standpunt als smerig javaans icoon in dit programma staat haaks op zijn hiernavolgende activiteiten in Suriname. Sterven voor een couppleger en moordenaar waren zijn woorden die jammergenoeg nog geen werkelijkheid zijn geworden.


  Maak melding

 8. @RobG..dat jij met jouw paarse genen het durft om te praten over: doodwurgen van democratische verhouding, macht van dictator en alleenheerser enz enz..Jouw nationale destructieve partij heeft dezel begrippen uitgevonden. Hoe hypocriet kan je zijn .. Foei toch Rob G..haal eerst de boomstam uit je eigen ogen weg voordat je het hebt over de splinter in de ogen van een ander..


  Maak melding

 9. Die Sapoen had Somo dit al eerder geflikt (Pendawa Lima, meen ik) waardoor Somo een nieuwe partij (Pertjayah Luhur) moest beginnen. Maar onervaren als Somo was, liet hij ook in deze partij de aardsverrader toe en gaf hem een belangrijke rol. Dat kwam hem duur te staan en nu moet hij de 7 hemels en aarde bewegen om af te komen van deze party killer.
  Die andere figuur, Chitan, heeft z’n 500.000 srd al bijna opgemaakt en is nu ten einde raad.


  Maak melding

 10. Indien SAP(OEN) en chitan het geld niet terug betalen aan BOUTA Komt S’Lands beveiler de KILLER LINCHEER het terug halen
  CHITAN !!!!! Let op je dochter !!!!!!!


  Maak melding

 11. DDB is bezig met lijfsbehoud en uit de gevangenis te blijven in Suriname en Nederland en USA. Wat de USA betreft zal hij gelukkig de dans niet kunnen ontspringen na zijn jaren lange gevangenisstraf uitgezeten te hebben in de USA, hij zal zeker worden uitgeleverd aan Nederland voor 11 – jaar drugveroordeling door de rechtbank in Nederland en daarna aan Suriname ( 8 december 1982 moorden, 29 november 1986 moorden, enz., enz., /huidige leeftijd DDB 70 jaar oud. De kans is groot dat hij niet levend uit de gevangenis komt, zie zeer hoge leeftijd of dat hij de hand aan zichzelf slaat of wegvlucht naar Equatoriaal Guinee, Moslimland, Noord-Korea, of zo’n soort land.

  Voor de USA is het op een bepaalde moment showtime en het standaard draaiboek wordt dan uit de kast/pc-lade getrokken, U. S. Navy SEALs in actie komt en het draaiboek wordt/uitgevoerd, zoals het ook gold voor: Saddam Hoessein van Irak, Moammar Mohanned El Qadhafi van Libië , Osama bin Laden in opgepakt in Pakistan, Maurits Bishop van Grenada, Manuel Noriega,opgeleid in de USA, nooit president geweest van Panama werd eerst tot 40 jaar gevangenisstraf veroordeeld in de usa, later werd het 30 jaar voor drugshandel en daarna uitgeleverd aan Frankrijk voor en witwassen van zwart geld, Papa Doc/Baby Doc/Duvalier van Haïti had de volledige greep op het leger en een gedienstige de gewelddadige geheime politie Tonton/Macoutes. Papa doc was een aanhanger van Voudou. Zie DDB geheime dienst en zie ook de “godsdienst.
  Enz, enz. Tegen de USA Navy SEALS is DDB met al zijn adviseurs ea gewoon de muis. Het equipement van de USA is het beste van de besten.
  In Suriname is DDB om persoonlijk lijfsbehoud gewoon bezig met verdeel en heers bezig om, TEN KOSTEN VAN IEDEREEN EN ALLES, de staatskast leeg te maken, bewapening, eigen TOMTOM/Macoutes, “surinaamse adviseurs”, clowneskegedrag, wakkaman te spelen, zanger die vals zingt, voedoe/obia, wierwatra in Broka Bakka in een tobbé en zijn lichaam in te smeren met pompeia parfum/lotion, enz . Hij heeft het ook gezegd, never, nada, nunca, nooit in de gevangenis te willen worden opgesloten. Het zijn wapens die hem daar gebracht hebben en het zullen weer wapens moeten zijn die hem daarvan zullen moeten afbrengen. Zie verder de amnestiewet, en het vertrappen van de grondwet van de republiek Suriname en internationale verdragen, oa mensenrechten van oa de VN.DDB is bezig met lijfsbehoud, ten kosten van iedereen en alles.
  Verdeel en heers van DDB:
  – VHP , oa Keshopersad Gangaram Panday,enz, enz,
  – NPS, Patrick Kensenhuis, Polak met zijn Paarse Vilthoed, enz. enz.
  – KTPI, uit de DNA heeft laten verdwijnen,
  – ABOP en BEP uit elkaar heeft gedreven,

  – Al heel lang bezig is om de PL ook te willen splitsen, Sapoen en Chitan, enz
  – enz, enz

  Deze twee mollen worden gebruikt, misbruikt als toiletpapier. Als het DDB lukt de splitsing door te laten gaan, kan hij deze mollen bij zijn NDP inlijven en weten dat hij een groep van de Javaanse Surinamers bij de volgende verkiezing achter zich te krijgen. Zie de “volkspresident”, waarvan velen ook zogenaamde deskundigen beweren dat zijn partij de enige is, waar alle etnische nationaliteiten in zitten, de grondwet van de republiek Suriname met deze terugroepwet, staat wel aan de kant van Pl en Somo, maar aangezien Suriname een bananenrepubliek zijn gelden andere wetten van de dictator, waaraan alleen één bepaalt, wat er moet plaats vinden.

  Er zijn allerlei personen, die alles van de grondwet, politiek van Suriname weten of internationaal kennen, maar als je deze gasten hoort in de media, dan hebben ze wel vaak kritiek op de voormalige politiek. Als het gaat om de persoon die de grondwet van Suriname sinds 25 februari 1980 (inter)nationaal met zijn militaire laars vertrapt, hoor je ze nauwelijks.

  Vraag ze om uitleg te geven over: de amnestiewet, kan iemand die de veroordeeld is voor drugshandel, een hoofdverdachte/verantwoordelijk is voor 8 december 1982 moorden, 29 november 1986 verantwoordelijk is,- geen goed gedrag heeft, enz., enz., kan iemand dan volgens de grondwet van de republiek Suriname president worden van de republiek Suriname of van de USA, minister-president van het koninkrijk der Nederlanden en de “Antillen”, Frankrijk, Bondrepubliek Duitsland, een andere land westeuropa, in een democratische rechtsstaat? Laat deze deskundigen eens daar hun mond wijd en duidelijk over open trekken en het uitschreeuwen, waardoor het in alle uithoeken van Suriname en de wereld in de daarvoor bestemde talen en dialecten hoorbaar is als ze alles zo goed weten.
  Somo is ook niet mijn favoriet, omdat deze man m.i. ook vaak bezig is met zijn eigen belang, zie domeingronden en allerlei zaken die niet echt iets bijdragen aan de (inter)nationale vooruitgang van Suriname/rs. Ook dit geval van terugroepwet, is meer iets voor de hoogbejaarde Somo, dan een nationale belang lijfsbehoud voor de oude EL Somo evenzo als DDB ook bezig is met deze zaak om te overleven. De lijders/leiders van vele Surinaamse politieke partijen zijn meer met hun eigen belangen bezig, dan met (inter)nationale belangen van Suriname/rs.

  Ik vind Somo een opportunist, maar zo heb je er velen in Suriname, zie de overlopers, zie de ABOP, BEP, die met NDP ging samen werken/werkt, ondanks wat DDB hun achterban heeft aangedaan in de binnenlandse oorlog, zie de adviseurs van DDB, zie de jongeren/paarse kakkerlakken die blij zijn met paarse vlaggen, paarse petten, paarse wandelmarsgroep/paarse kakkelakgroepje, oude hoogbejaarde paarse kakkerlakken, enz. Ze houden van luchtkastelen, koek en sopie, clowneskebewegingen van een hoogbejaarde zuiplap, die vals zingt, I did it my way, moordenaar, leugenaar, enz. enz. en kijken naar hoe ze bedrogen worden en in grote armoede blijven leven.

  DDB gebruikt de paarse Surinamers/paarse kakkerlakken, radioman en enkele andere Surinamers als toiletpapier om niet in de gevangenis te komen en een rijke mans leven te leiden. DDB heeft never nooit gewerkt in Suriname en is de toch rijkste man van Suriname. De armoede van Surinamers zal DDB een worst wezen, zolang hij aan de macht blijft en uit de gevangenis en daarom zal EL Somo, gewoon aan het korste eind trekken.

  Nederland heeft zowel de NPS onder Henk Arron en DDB gebruikt en misbruikt om van Suriname af te komen en voor schut te zetten. Surinamers, wie zijn dat? Suriname wat voor land is dat? 16 e rijkste land in de wereld van natuurlijke rijkdommen en hoe rijk zijn die Surinamers? Wat doen ze met die rijkdommen?, hoe is het gesteld met de kennis en ontwikkeling van de Surinamers?, kennis over de politiek, politieke scholing, productiebedrijven en mogelijkheden?, kennis over allerlei soorten infrastructuur?, export?. hoe is het gesteld met onderwijs en wetenschappen, de bewust wording?, en welke zijn die?, zijn die goed afgesteld aan de natuurlijke hulpbronnen van het land? Krijgen jonge goed afgestudeerden de mogelijkheid om productieondernemingen of een onderneming op te zetten en waarom Niet of waarom wel? Welke belangen spelen? Nationale of persoonlijke belangen?

  Suriname zal zolang DDB aan het touwtje trekt of andere lijders en de scholing en bewust wording van Suriname groter is, never nooit, nada
  – een Gouden Kerst meemaken,
  – 2e Dubai worden,
  – diepzeehaven,
  – vierbaansweg met fly-overs naar Brazilië,
  – treinverbinding van Paramaribo naar Brazilië,
  – voedselschuur van het Caribischgebied,
  – ieder leerling een laptob,
  – 18000 woningen,
  – nieuwe hospitaal in Wanica,
  enz., enz,. enz,

  De juiste scholing , juiste kennis,juiste wetenschappen is bij de bevolking van de kolonies heel erg belangrijk. Suriname is een kolonie, wingewest, zelfstandig deel van het Koninkrijk Der Nederlanden en de “Antillen geweest en Surinamers werden geschoold om ook die weg op te gaan met de weinige financiële middelen die Nederland ter beschikking stelde, die nauwelijks genoeg was om te overleven.

  Nederland is kapitalistisch, veel in Suriname is bepaald door het koninkrijk der Nederlanden, de helft van de Surinamers, die Nederlanders zijn, wonen in Nederland, staan in nauw contact met hun familie en willen allemaal leven als mensen die in rijke landen wonen en hebben. Zie maar de vele auto’s in Suriname voor het indivudi, zie de westerse kleding, enz. DDB mag zoveel schreeuwen dat Suriname op een kruising is, maar zie hoe de Surinamers willen leven en hebben, zie hoe DDB leeft en bezit,datgene wil elk Surinamer ook. DDB bedriegt het volk en ik snap niet dat de paarse kakkerlakken dat niet inzien. Wat de paarse kakkerlakken inzien, is dat DDB nooit hard gewerkt is en ook ongeschoold is, even als zij zijn en willen daarom hetgeen hij bereikt heeft, ook op die manier bereiken. Deze paarse kakkerlakken, zijn een heel groot gevaar voor Suriname. Het zijn opportunisten.

  DDB na porlai. vraag het maar aan de USA, Nederland, Brazilië, Frankrijk.


  Maak melding

 12. @Robinho
  DOMBO ROBINHO,…Als jij nog logisch kon denken,dan zou je weten dat het een kwestie van tijd is .dat deze CLOWN van het politieke toneel verdwenen is.en dat zijn de gevolgen van de genade slag van bouterse.hij is nu POLITIEK INVALIDE.


  Maak melding

 13. @passant

  POTIE …masra PASANT,.
  Je doet echt je best moet ik je nageven mie mang maar jou LANGABERE uitleg daar zit niemand op te wachten zielige PANNEKOEK !!! ZOEK MAAR EEN ANDERE HOBBYOF BEZIGHEID,,goede tip ga breien !


  Maak melding

 14. @sjang
  passant je lijkt op een porlai!

  HAHAHAAAAAA ! VAN GENERLEI WAARDE DUS !!..GROOT GELIJK SJANG ! je haalt me de woorden uit de mond.wat een halve zool is dat toch !


  Maak melding

 15. @ Passant,
  het is een stevig stukje tekst maar ik denk wel dat je gelijk hebt.
  Rijkdom van een land heeft alleen waarde & nut als het op een goede manier wordt benut.
  De jeugd heeft in DDB & clan het niet getroffen als het gaat om goede rolmodellen voor het land.
  En ze begrijpen ook niet dat niemand op Suriname buiten SURINAME zit te wachten.
  Het land is in internationaal perspectief niet relevant en doet er dus ook niet toe.

  @ Printa,
  Kan me voorstellen dat de gedegen opsommingen van Passant zwaar op maag gaan liggen.
  Zeker als je verstandelijke vermogens ook nog eens beperkt zijn. En de toespraken van DDB aan het einde van het jaar hadden wel een hoge amusementswaarde want we gaan weer van alles doen maar hij weet niet hoe. zo gaan we exporteren maar wie zit op surinaamse goederen te wachten. en wat zijn die goederen dan (DRUGS?).


  Maak melding

 16. Beste mensen, gelezen de reacties is mijn vraag of jullie vergeten zijn hoe de Jungle Commando indertijd gefinancierd werd en door wie.
  De bevolking verraden en tegen elkaar opzetten, de souvereiniteit van Su in gevaar brengen mogen al deze personen achter slot en grendel.

  Ik ben een surinamer en we hebben leiders nodig voor het volk geen zakken vullers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.