Herdruk ‘Neem mij terug, Suriname’ van Astrid Roemer

1

Bij de bekendmaking van de P.C. Hooftprijsjury, dat de prijs voor proza in 2016 gaat naar Astrid Roemer, was deel 7 in de reeks Surinaamse Klassieken ‘Neem mij terug, Suriname’ binnen anderhalve dag uitverkocht. Deze week is de herdruk verschenen van Roemers debuutroman.

Veertig jaar geleden publiceerde Astrid H. Roemer in Paramaribo haar debuutroman Neem mij terug, Suriname. In die tijd was het geworstel van veel Surinamers om zich een plek te verwerven in de Nederlandse samenleving en tegelijk trouw te blijven aan het Surinamerschap een actueel literair thema. Surinamers zijn tegenwoordig zo thuis in Nederland dat Roemers confronterende roman nu kan worden gelezen als een intrigerende klassieker.

Sinds haar debuut in 1974 heeft Astrid H. Roemer haast onophoudelijk gepubliceerd. Romans, novellen, verhalen, toneelstukken, hoorspelen, gedichten, liedteksten en essays. Voor haar hele prozaoeuvre is ze bekroond met de P.C. Hooftprijs 2016.

Lezers van de website Waterkant kunnen het boek, dat 20 euro kost, portvrij bestellen via info@conserve.nl en besparen zo bijna 4 euro.

Bekijk ook:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.