Bouterse niet meesterbrein achter coup 1980

74

PARAMARIBO, 12 dec – Chas Mijnals en niet Desi Bouterse, is op het idee gekomen een legercoup te plegen in Suriname. Mijnals (68) zei tijdens een persconferentie dat Bouterse niet de waarheid spreekt in zijn ‘getuigenis’ tegenover Dew Baboeram.

Volgens Bouterse liep hij rond met het plan voor een machtsovername. Dit nu wordt stellig betwist. “Ik ben met dat plan uit Nederland teruggekeerd en heb Bouterse in 1978 op de hoogte gebracht. De planning van de machtsovername is onder mijn leiding geschied”, zei Mijnals tijdens een persconferentie. De oud-militair betrok slechts vier anderen. Behalve Bouterse waren dat Badresein Sital, Roy Horb en Laurence Neede.

Maar het is de zogenaamde Groep van 16 die de geschiedenis inging als de coupplegers. Volgens Mijnals was de groep niet meer dan uitvoerder. Beweren dat het de groep was die de coup beraamde, is veel te veel eer. Mijnals heeft de afronding van de planning niet meegemaakt. Bouterse en de anderen sloten hem op gegeven moment uit. De ex-officier denkt dat er niet genoeg is gepland, vandaar ook de vele mislukkingen.

74 REACTIES

 1. Ik denk dat Sandew Hira en Bouterse zich nu achter de oren krabben of hun plan m.b.t. de zogenaamde “getuigenis” wel zo slim was. Bouterse is en blijft een pathologische leugenaar en zijn vroegere kameraden die hem de rug hebben toegekeerd gaan zich roeren. Ik denk dat Sital en Ritfeld ook van zich gaan laten horen. Deze mislukte façade van Sandew Hira is misschien toch ergens goed voor, en dat is dat de aversie tegen Bouterse van zijn eigen ex kameraden groter wordt, waardoor hij steeds meer Door de mand valt als leugenaar.


  Maak melding

 2. Beste mensen.

  Mijn vooroordeel word voor de zoveelste keer bevestigt.

  Ik heb de heer bouterse nog nooit op waarheden betrap mensen. Alles wat de beste heer Bouterse loop te mokken zijn alleen maar leugens. Ik hoop de dit een eye_opener voor de bouterse aanhang is. Maargoed.

  Over Chas mijnals gesproken.. ik had gehoopt dat die uit de school zou klappen wat de december moorden betreft… daar heb de totaale surinamse gemeenschap er het meest behoefte aan.


  Maak melding

 3. @Ivanof Limburg.

  Jij omhoog gevallen fantast,je bent volledig de weg kwijt,met jou clevia school theorieen men moet niet raar opkijken als jij morgen gaat beweren dat HIRA samen met Bouterse de coup gepleegd hebben en zijn broer hebben vermoord.


  Maak melding

 4. @ Print
  Voordat je anderen bekritiseert over hun cleviaschool theorieën ga eerst zelf enkele bijlessen Nederlandse taal volgen. Aan jouw grammatica te zien heb jij tijdens de lessen Nederlands ook niet goed opgelet. Beperk je Tot de inhoud vh onderwerp . Gezien jouw obsessie voorliefde voor Bouterse en zijn paarse boevenbende reageer je primair en dat zegt meestal iets over iemand zijn cognitieve vermogens.


  Maak melding

 5. Ivanof Limburg jij speelt de alwetende en ben altijd op de forums te vinden.soms kraai je de meeste onzin uit en spreekt namens het Surinaams volk.Ik vraag mij af of jij scholing hebt gehad.Waarom laat jij niet iedereen in zijn waarde.
  Heb je ooit gehoord van het respecteren van ieders mening.
  Ga naar Suriname en help het land opbouwen die al uitzichtloos is.
  Nogmaals respecteer ieders menig ik respecteer jouw mening ook al vind ik dat je onzin kraait.


  Maak melding

 6. Printa, waarom heb jij de naam printa? Ik hoop dat je ook weet wat printa is. Ik heb altijd mijn huis ermee schoongemaakt en nog steeds. !!! Geooof me misschien moet jij dat ook doen om jou bovenkamer ermee schoon te maken!!!! Het zal je heel goed doen en misschien ga je ook beter denken en dingen anders zien. !!!!!! Doe het edn keer je zult zien hoe leven veranderd!


  Maak melding

 7. Beste mensen.

  What doesn’t kill me makes me stronger.

  Ik ben groot gebracht met de principe dat ik over alles en idereen een mening mag hebben..


  Maak melding

 8. Ivanof uiteraard mag je een mening hebben maar geef een mening op het onderwerp .
  probeer om mensen niet persoonlijk aan te vallen.
  Praat mee met de items waarbij wij wat hebben en geef je mening ,dan zal je gerespecteerd worden en overkomen als een serieuze criticus .Reageer nogmaals op inhoud en niet op meningen van je eigen broeders.
  Laat iedereen in zijn waarde al is dat niet eenvoudig voor jouw.Laat dit platform voor velen van ons leuk blijven .


  Maak melding

 9. Dat Bouterse een op machtlust geobsedeerde leider is, is duidelijk. Hij liet een ander het werk doen, zag toen zijn kans schoon en greep die ook. Ik heb nooit bewondering gehad voor deze man hij heeft Suriname flink naar de klote geholpen en doet dit nu nog steeds. Het volk is te naief om in te zien dat deze man geen liefde heeftnvoor land en volk. Een goede leider maakt geen schimpende opmerkingen tegen zijn volk die demonsreertvoor een betere toekomst, maar zal altijd proberen zijn volk gerust te stellen. Bouters heeft geen hart voor land en volk maar is enkel en alleen op zoek naar eigen eer. Die man is vol van zichzelf!!!!!!


  Maak melding

 10. Beste mensen.

  Ik ben authentiek ik ben een chauvinst en een stereo type Surinamer, meer kan ik er echt niet van maken beste mensen, anders ga ik moeten liegen en lopen opscheppen als Bouterse … Nah is niet mijn ding.

  Ik weet dat er velen zijn die er problemen mee hbbn dat er met scherp op Boutetse word geschoten.. IS DE RISICO VAN HET VAK BESTE MENSEN. Als je presidendt van een land ben of word je voordurend onder vergroot_glas gehouden.. En je handel en wandel word strak bekritiseerd…

  Als Bouterse er moeite mee hebt… hb ik een advies voor deze beste man..
  Lech per direct uw funktie als Press neer en ga maar in Mac donald werken aub.


  Maak melding

 11. Is er iemand die iets anders had verwacht??

  De bespreking met van de Valk waren tactisch maar niet strategisch.
  Wat moeten we hieronder verstaan??
  Het heeft er veel schijn van dat Hira in stront is gaan roeren en dat de geur die opstijgt heel schadelijk is voor DDB.
  De cover up operatie lijkt contraproductief.

  Als iemand jou tactiek met je bespreek of tactisch adviseert, doet hij dan mee of niet?
  Zijn het voorbereidende handelingen of niet??

  Dat DDB een leugenaar is die aan grootheidswaan lijdt is bekend. Het paarse gepeupel is echter te dom om dat in te zien.
  Hebben als Paarse ellendelingen ook exemplaar van “The God Father” van DDB cadeau gekregen??


  Maak melding

 12. Verwacht je van een ongestudeerde zandhaas cq landmachter als Bouterse,dat hij brein heeft? dat had Mijnhals nl.wel, want hij was officier, en die status had Bouterse niet.


  Maak melding

 13. Beste Mensen,
  Mr Bouterse wil en de andere willen het eer aan zich zelf houden.Wat ze zegen ze hebben zelf de staatsgreep gedaan en met ander officieren. Ik kan zegen Surinamse leger waren niet en is niet in staat een staatsgreep te doen.Ze hebben hulp gehad van uit buitenland en dat zie je ook bij alle andere landen. Zonder buitenlandse hulp was er nooit en staatsgreep geweest. En de staatsgreep heeft goede en slechte dingen gebracht. Na de onafangelijk was een rotzooi geworden.


  Maak melding

 14. Bouterse is een narcist met een overdosis aan parasitaire eigenschappen. Hij haalt voordeel uit de ongeletterdheid van een groot deel van de Surinaamse bevolking. Voor hem is iedereen een wegwerp artikel. Vriendschap heeft voor hem een heel andere betekenis. Bouterse is de verpersoonlijking van een gifslang met een gespleten tong. Iedereen om hem heen (ook zijn familie en naasten) bevindt zich in de gevarenzone.


  Maak melding

 15. Hallo mensen, waar zijn jullie mee bezig. Zien jullie dan niet dat Bouterse kracht heeft, die geen van jullie bezitten , ook Chas Mijnals niet. Chas mag wel pienter zijn , maar geen charisma. geloof mij als wij allemaal achter Bouterse gaan staan , dan komt Suriname veel verder, en kan Suriname veel beter geleid worden. Maar nee, alleen maar schelden dat hoor ik, meer niet. Als er een andere grote leider is laat die maar opstaan. De problemen die in het verleden zijn onstaan daar hebben jullie allemaal aan meegewerkt. Met ons allen kunnen wij deze problemen volledig oplossen.
  Saamhorigheid is hier gewenst. Weten jullie wel dat mensen die schelden zwakkelingen zijn, ze vragen stikem om hulp.


  Maak melding

 16. Mijnals is ook 35 jaar stil gebleven over de wandaden van zijn vroegere strijdmakker. Om nu de moraalridder en het meesterbrein vd staatsgreep uit te hangen is op z’n zachtst gezegd ook bedenkelijk. Laat jij in alle openheid en eerlijkheid alle wandaden en misdaden waarvan jij kennis draagt vanaf 1980 ( inclusief de zijne) bekennen dan kan het weldenkend volk van Suriname en de rechter oordelen welk juridisch en moreel lot hem ten deel moet vallen. Bouterse is de belichaming vh kwaad, maar er zijn nog veel meer zogenaamde revo prominenten die ook boter op hun kop hebben. En wat mij betreft moeten ze allemaal ontmaskerd en gestraft worden. Hetzij Door een rechter of Door een moreel etische uitspraak van het volk.


  Maak melding

 17. Gisteren deel 3 op de Surinaamse tv gekeken interview Bouterse die nu echt volledig door de mand valt. Op alle belangrijke momenten tijdens de 8 december was hij toevallig net even weg, terwijl niemand in het leger een scheet liet zonder zijn toestemming.

  Het bekende Bouterse principe: Het is iedereen zijn schuld behalve van mij. Zo ook de economisce chaos waarin Suriname nu verkeert.

  We hebben ook de slogan “we gaan voor 5′ verkeerd begrepen. Gisteren kreeg ik bij Chinese bouwmarkt 5 SRD voor mijn euro. Dat bedoelde hij met we gaan voor 5.

  Voor einde jaar is de koers 1 op 6 en binnen 6 maanden kun je d srd gebruiken als toiletpapier

  Maar ook dat is niet de schuld van Bouterse. Het wachten is op Bouterse die Holland aanwijst als schuldige om Suriname opnieuw te koloniseren.

  Bouterse valt opnieuw volledig door de mand als de slechte president ooit van Suriname die ook nog eens betiitteld kan worden als drugscrimineel en massa moordenaar.

  Hoe staat het met zijn standbeeld dat één of andere Paarse dwaas een paar maanden voorstelde om de ‘vrijheidsstrijder’te eren.

  Suriname als ultieme banenenrepubliek en het lachtertje van Zuid Amerika.


  Maak melding

 18. @Olrac

  Bouta CHARISMA :

  Ongebreidelde NDP-Corruptie !

  Alle staatsreserves WEGGEMAAKT !

  Goudhoeveelheid, Onbekend , deels weg !

  7000 extra ambtenaren benoemd, gebruikt als stemvee !

  Productieve investeringen, nul komma nul !

  Op dit moment, Sranang SKEER, druk maar meer
  Ongedekte SRD’s ! Dat brengt NDP-welvaart !

  EINSTAND : 10 MILJARD STAATSSCHULD !

  DEVALUATIE !

  MEGA-Criminaliteit !!!

  PS : dat is inderdaad Bouta-charisma !


  Maak melding

 19. P.S.

  Vergeet niet dat deze jongens onder invloed van Nederland stonden.

  Ze waren in Nederland “opgeleid” en kregen maandelijks een Suppletie van de Nederlandse overheid.

  Hoe zo niet beïnvloedbaar??


  Maak melding

 20. Alle @

  Deze gecastreerde Moordenaar blijft gewoon ONTKENNEN voor de feiten en dit is tijdverlies wij weten dat ie t gedaan heb wat ie niet moest doen zonder pardon!Wij moeten 1 andere optie vinden of bedenken om hem in de val te krijgen D8 ik tog of niet,zo niet ga ik dan radicaliseren die moed heb ik THE END!


  Maak melding

 21. Bouterse:

  ‘ a no mi, na Mijnals’
  8 december moorden: ‘a no mi, na Bakki’
  corruptie: a no mi, na Abrahams’
  enz, enz,…..

  Wat deed hij dan? Een beetje voor spek en bonen rondlopen?
  Spek en bonen president!!!??


  Maak melding

 22. @Robinho, Mijnals is niet stil blijven zitten, maar Bouterse. Mijnals is advocaat en verdiend zijn geld eerlijk en Bouterse steelt van de staat.

  -Bouterse denkt nog steeds dat de goudprijzen in 2016 weer zullen stijgen en rekent ook daarop, dit terwijl deskundigen nu al hebben aangegeven dat tot 2020 de goud prijzen zullen dalen.

  -Zie maar hoe dom Bouterse is. Als hij zijn hersens gaat gebruiken investeer hij in andere zaken dan maar rekenen op de goudprijzen.


  Maak melding

 23. Printa,

  Je maakt bijna iedereen, die jouw mening niet deelt, op dit forum uit voor van alles en nog wat.
  Je gebruikt ook nogal eens het woord landverrader en dan met hoofdletters.
  Aan de tijdstippen van de je postings te zien (diep in de nacht) post jij vanuit Nederland.
  Hier in Suriname komt niemand op het idee om 3 of 4 uur ‘s-nachts achter zijn laptop of phone te gaan zitten.
  Als je iemand met ballen bent, kom je hier naar toe om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ONS land in plaats van respectvolle ingezeten van dit land uit te maken voor landverraders.
  Wie is hier nu de grootste landverrader ?


  Maak melding

 24. Robinho,

  Slecht nederlands praten is geen doodzonde en zelfs helemaal niet verkeerd, want is de taal die ons door onze voormalige kolonisator is door de strot is gedauwd ? of is het gedouwt of gedouwttd ? maakt niet uit, u begrijpt me wel ! ik Spreek gelukkig wel vloeiend sranang Tongo en dat zal ik nooit en te nimmer verloochenen . Engels, Frans en Spaans zijn wereldtalen, het nederlands niet en als gesproken wordt, bestaan er verschillende versies van.
  Slecht nederlands spreken is dus geen schande !!!


  Maak melding

 25. Het gaat er steeds meer op lijken dat bouterse niet de opdrachtgever noch dader van de decembermoorden was, hoewel wel politiek verantwoordelijk ?
  Daar hoor ik die oppotunisten niet over. Er word voor het gemak er om heen gepraat .
  Typisch !


  Maak melding

 26. @Ira
  Mijnals is allang weg bij dat zooitje, maar wat ik bedoel te zeggen is dat er nu allerlei figuren en ex revo prominenten gaan opstaan om de moraalridder uit te hangen en elkaar de schuld te geven oftewel the blamegame te spelen. Zij zijn stuk voor stuk goed ingewijd en hebben heel erg dichtbij het vuur gezeten. Als Mijnals zo goed weet wat in het gesloten dossier staat, laat hij alvast duidelijkheide over zaken geven. Hij weet ook als geen ander wie er verantwoordelijk is/zijn voor de dood van enkelen vd groep van 16 en nog tientallen anderen die verdwenen of vermoord zijn. Dan pas komt hij op mij geheel geloofwaardig over Let wel.ik zeg niet dat hij alles verzint, maar hij weet veel meer, dus laat hij dat alvast delen met het volk I.v.m. De geschiedschrijving.


  Maak melding

 27. Beste Ernesto..natuurlijk is het geen schande als iemand de Nederlandse taal of welke andere taal dan ook niet machtig is, maar dan moet je het ook niet hebben over cleviaschool theorieën van een ander. En dat was bij Printa het geval. Maar bedankt voor je positieve feedback op mijn reactie.


  Maak melding

 28. Olrac, ik stel voor dat wij met z’n allen, te beginnen met Abrahams, in alfabetische volgorde achter Bouterse, onze charusmatische leider, gaan staan, we gaan dan heel ordelijk en snel naar de verdoemenis, het arme Surinaamse volk is daardoor snel uit haar lijden verlost.

  Ik wil wel kijken naar de poppenkast van Bouterse en Hira, maar steeds kan ik het niet opbrengen om deze klucht uit te kijken, maar gisteren zag ik toch het deel waarin Bouterse, de president van het land, de moord door militairen gepleegd op weerloze burgers van Moi Wanna, waaronder zwangere vrouwen en kleine kinderen, goed praatte, terwijl Suriname door een internationaal gerechtshof hiervoor veroordeeld is, schaamt hij zich er niet voor om deze massamoord nog steeds te verdedigen. Wat voor monster moet je niet zijn om het correct te vinden dat militairen, met zware wapens, al hun toevallig in dat dorp aanwezige, ongewapende landgenoten doorzeven, alleen maar omdat er vanuit dat dorp door één gek op die militairen geschoten werd? Zo geredeneerd was het ook correct geweest als de politie laatst ieder, toevallig in de Boni straat aanwezige burger, waaronder kinderen en zwangere vrouwen, had doodgeschoten omdat Meriba en zijn bendeleden op de politie schoten. Ik ben geen psychiater, maar als uit deze redenering van Bouterse niet blijkt dat hij een psychopaat is, die geen enkel gevoel heeft voor zijn medemens, dan weet ik het ook niet meer.


  Maak melding

 29. Het nieuwe volkslied van Suriname.
  Deze wil ik graag met jullie delen.
  “Opo als koers oen opo,poti sma e kari un ..
  Wans oe pe Bouta komopo,snesi o seti kondre boeng..
  Kre defu kre oe no sa lafoe,NDP un fesi man..
  Heri libi te na dede,wi sa fir ing ini oen mars.


  Maak melding

 30. TENSLOTTE MOET EEN TOCH DE HERSEN CAPACITEIT HEBBEN OM OM TE GAAN MET ALLE INFO, VOORLOPIG GAAT BAWTA HET BESTE OM MET DE VERWIKKELINGEN. HIJ HEEFT MIJNALS DIE REEDS LANGE TIJD ZWIJGT AAN DE PRAAT GEKREGEN, EN NOG IN ZIJN (BAWTA’S), VOORDEEL WANT WAT BELANGRIJK IS, IS NIET WIE DE PLAN HEEFT GESCHREVEN, MAAR JUIST WIE HET PLAN OM DE VIJFTIEN MENSEN TE VERMOORDEN HEEFT BEDACHT EN OPDRACHT TOT UITVOEREN HEEFT GEGEVEN.

  HET LIJKT ALSOF AL DIE ZOGENOEMDE SLIMME MENSEN DIE ZICH NIETS LATEN VERTELLEN, ZIJN VERGETEN WAT HET CENTERPUNT VAN HIRA’S ONDERZOEK IS.

  MAAR JA, HAAT IS EEN ZEER SLECHTE LEIDSMAN/VROUW.


  Maak melding

 31. Het spel om verwarring te zaaien is begonnen. Want straks gaat men het er ook over oneens zijn wie heeft besloten om de 15 te executeren.
  Indien meerdere mensen het e.e.a. gaan claimen, wie moet de rechter dan vervolgen?
  Opgezet spel dus.


  Maak melding

 32. Langzaam maar zeker komt de waarheid aan het licht. Ook voor vele oliedomme paarse zombies die baas blindelings geloven. Na so a de noh, da baas lee/ A heri geschiedenis vanaf jare tachtig moesi skrifi bakka. Na soso revo ka e go kong bakka.


  Maak melding

 33. Als DiDiBri zegt dat Valk niet heeft bijgedragen aan de coup spreekt hij zichzelf tegen: Op een feestelijke bijeenkomst met Valk (en de halve Surinaamse regering – Chin a Sen was er ook – ) heeft hij zelf verklaard dat ” zonder u kolonel Valk, zou de coup niet gepleegd zijn”. Ook verklaringen van ambassadeur Vaeghelin van Klaarbergen, militair attaché Koenders en anderen geven dit te kennen. De groep van 16 wil geen gezicht verliezen bij de bevolking en doet alsof ze dappere strijders zijn. In feite zijn het landverraders.


  Maak melding

 34. IK KAN MIJ NIET VOORSTELLEN DAT MEN ZICH NIET KAN BIJ NEERLEGGEN, KEER DE ROLLEN EENS OM ALS DE PLANNEN GELUKT WAREN VAN DEZE 15 DODEN. GERECHTIGHEID ZOEK JE NIET NA DE SCHENDING MAAR ERVOOR EN WEL OP EEN LEGITIEME MANIER. ‘DE REVOLUTIE VERSLIND ZIJN EIGEN KINDEREN. ACHHHH, UW GELEIFDE HEEFT PLANNEN BERAAMD OM HET LAND OP EEN GRUWELIJKE WIJZE OVER TE NEMEN, ZE HEBBEN HET MOETEN BEKOPEN MET DE DOOD, ANDERS WAREN ER ZEKER 7X7X7X15 DODEN GEVALLEN. PROBEER OVER JE VERDRIET HEEN TE KOMEN EN LAAT DE GESCHIEDENIS MET RUST. WIE HEEFT KONING DAVID VEROORDEELD TOEN HIJ ZIJN BESTE SOLDAAT HET SLAGVELD IN STUURDE?


  Maak melding

 35. De Gerechtigheid geeft de oliedomme paarse aanhangers de misleider die ze verdienen. Omdat die oliedomme stommelingen nooit hebben willen luisteren naar wijze raad. Steeds wanneer de Gerechtigheid de waarheid aan het licht wil brengen, krijsen ze olv didibri, de leugenaar……neks no fout als onze lijder en lijdsman moorden heeft begaan. Nu krijgen ze hun verdiende loon, rijk en arm, jong en oud die krijsten voor nog vijf, zullen vanaf heden op leugenachtig wijze worden misleidt. Ze verdienen het dat een leugenaar over hen regeert. En oma taki altijd wang lee mang, na wang kiriemang. Schandalig paars volk, die oliedomme aanhangers die paars verpauperen. Zij hebben baas daar gewild en zij gaan baas de les voorlezen. Na jate tachtig wantoestanden e go kong bakka, want didibri owroe, ma no kowroe eti. Zevenmalen erger zullen ze dat ervaren. Welcome back commander from hell. Hihi. Niemand zal helpen. Ironisch wordt de gehele paarse kudde vol burikies wereldwijd bespot. Tjies oeng mooi, oe wanie kweki sneki, da ta sneki beti da we klage. Waiaiaiaiaia. Wahahahaha


  Maak melding

 36. Volgens Bouterse als Mijnals heeft Nederland geen rol gespeeld in de coup. Volgens Mijnals heeft Nederland wel een rol gespeeld in de binnenlandse oorlog. Nader uitleg bleef uit.

  Weer iemand meer hierover ?


  Maak melding

 37. Sergeantje Chas Mijnals kwam vanuit Nederland naar Suriname tussen de periode dat Suriname op 25 november 1975 een republiek werd en 25 februari 1980 naar Suriname met het idee om een sergeantje staatsgreep in Suriname te plegen.

  Was hij daarvoor in het Nederlands leger en kon hij zijn tijd in de opleiding niet beter benutten, om zich neer te leggen aan tucht en militaire dicipline. Deze man die nu advocaat is, moet zich zeer diep schamen en het beste dat hij kan doen, gelet op de ellende waar Suriname zich sinds 25 februari 1980 bevind, is 50 kilogram oud ijzer met een ketting om zijn nek en hals te binden en van het hoogste punt van de Jules Wijdenboschbrug springen en al de personen die van zijn plan weten en alle criminelen die ook 50 kilogram oud ijzer om hun nek en hals met een ketting vast leggen en ervan afspringen.

  Deze man moet zich heel diep schamen, dat zijn criminele idee Suriname zoveel ellende heeft gebracht. Hij schijnt er zelf zeer trots op te zijn over zo’n waardeloze idee en de hele Surinaamse idee moet het weten, zie hier de zeer slimme sergeant/advocaat.

  Hitler, Kim Jung Un dacht,denkt ook dat hij ook zo geweldig was en is.

  Chas Mijnals je moet je doodschamen. Zie alle ellende en de afgrond waar je Suriname in terecht in hebt laten komen. Je kan je oude lelijke kop maar beter verbergen en je mond maar beter voorgoed stijf dicht houden.
  De schaamte voorbij.


  Maak melding

 38. Gisterenavond mochten wij weer kijken naar de klucht van de hr Baroeram,broer van de gemartelde en lafhartig vermoorde heer John Baboeram.

  De vanmoorden verdachte prsident,liet zich vanwege zijn zwak geheugen,bijstaan door ene hr sloote ex millitair met een strafbladen labaria lincheer,die zelf meegewekt heeft aan de verdwijning van tenminste 4 jongens van Apura,

  Met nadruk is beweerd,dat de 15 strijders voor de democratie,NIET BEZIG WAREN MET EEN COUP,doch een sfeer wilden creeren,om een coupe mogelijk te maken.
  Dit berustte op VERMOEDENS,
  IK
  Als dat waar mocht zijn,waarom in Godsnaam moesten deze ongewapende burgers,die uit hun bed gelicht waren en in het fort,omringd waren door zwaarbewapende millitairen,eerst gemarteld worden en daarna doorzeefd zijn door kogels.?

  Het waren koelbloedige,laffe MOORDEN!

  Dit kan nooooit onbestraft blijven.
  History will punish these brutal murderes!


  Maak melding

 39. @Panoko, ga met uw beweringen en bewijzen, samen
  MET DESI naar de KRIJGSRAAD, dan neemt die de EINDBESLISSING ! NIEMAND ANDERS !

  Sranang is momenteel, HELAAS, een soort
  DICTATUUR, waar de zittend president, De
  RECHTERLIJKE MACHT niet ERKENT en
  openlijk SABOTEERT !

  Dus in deze BAKBA-WINKRI-staat KOMT NOOIT
  VOORSPOED OF WELVAART !

  PS : ZET de RECHTSSTAAT TERUG in place !!

  DAN is ONTWIIKELING mogelijk !!


  Maak melding

 40. @olrac

  J bent 1 brutale poepvlieg ahahahaaaa…ga en kom nooit meer te voorschijn jo mispunt of deugniet hoe durf j nog met zulke zielige onnozele zegje te verwoorden zonder inhoud over die brute Moordenaar zeg en daarom ga ik binnenkort radicaliseren zonder pardon neem ik hem en zijn lijfwachten op 1 gunstige moment met first Lady inclusief waar ze thuis horen.


  Maak melding

 41. Alle @ tjes

  Die ka olo Badrisein Sital leeft nog was ook betrokken bij de moord partijen van 8Dec.1982 stilletjes Bewijs leeft nog ahahaaa..hij moet ook opgepakt worden en verhoord worden of niet!!!.Wie heb lef hem naar de rechter te slepen?Niemand of iemand die moedig is! Mi wel,bn helemaal uit mn dak!
  Die klojo leeft nog!!!!!!!! Wakker worden stervelingen!!!!


  Maak melding

 42. Bhaai je zegt dat je binnenkort gaat radicaliseren volgens mij ben je al geradicaliseerd.
  Jouw manier van denken komt voor als iemand die gefrustreerd is.Blijf weg van het forum want als er geen uitkering in Nl was dan was je nergens.Gebruik wat je al die jaren gebruikt hebt en let op je taal gebruik.
  Eigenlijk ben je een waardeloze kerel wie Kent jouw niet steun trekker.


  Maak melding

 43. Bouterse is Niet beter Dan onzeoude politieke leiders van onze Surinaamse geschiedenis , Zij hebben het allemaal gedaan , de bevolking uitbuiten , gouden Bergen beloven in verkiezingstijd , eenmalig binnen , Dan Hun eigen zakken vulllen , nu is het woord aan de bevolking zelf , accepteren of in verzet tegen het beleid van onze huidige regering Bouterse. Succes mie Sraranang !!!!


  Maak melding

 44. Ik heb de eerste aflevering vh .zogenaamde getuigenisgesprek van Hira met Bouterse gezien. Tot mijn verbazing concludeerde ik dat deze exercitie van Hira misschien niet geheel nutteloos is. Mijn mening over Bouterse dat hij een pathologische leugenaar is staat weliswaar recht overeind. Maar ook een pathologische leugenaar spreekt zij het sporadisch, de waarheid. Er zaten enkele kleine wetenswaardigheden bij die best vermakelijk en interessant zijn om te horen. Voor zover die natuurlijk ook op waarheid berusten. Dat Bouterse niet de waarheid m.b.t. zijn betrokkenheide op 8 dec zou vertellen, wisten de weldenkenden onder ons allang. Maar deze confrontatie met Bouterse heeft mij in elk wat meer inzicht gegeven over de persoon Bouterse. De president van Suriname vertoont alle kenmerken van een habituele alcoholist en een dwangmatige roker. De man is letterlijk en figuurlijk aan het overleven. Hoewel hij duidelijk gevoel heeft voor humor zie je dat het een man is die letterlijk en figuurlijk pijn leidt..en niet van berouw voor zijn daden, maar de gevolgen daarvan in de ruimste zin des woord. Echter merk je op sommige momenten dat het moordzuchtig beest in hem nog steeds aanwezig is. Dat merkte je aan zijn botte en denigrerende reactie over dat Rambocus “zegt” dat hij een afstudeerscriptie over een coup geschreven had en ook toen hij het over Ormskerk had. Eerlijkheidshalve vind ik Sandew Hira het niet heel erg slecht doen. Ik heb ooit geleerd dat alles wat iemand zegt waar of niet waar op enig moment van belang kan zijn. Hira had er daarom beter aan gedaan om deze ontmoetingen met Bouterse niet te kwalificeren als een getuigenis of waarheidsvinding, maar gewoon het predikaat ” in gesprek met Desi Bouterse te geven. Het feit dat hij al meer dan wij van hem gewend zijn praat, kan overwegend in zijn nadeel werken..En daardoor zou je kunnen zeggen dat het doel soms de middelen heiligt. De kunst is om in alle objectiviteit te erkennen dat Bouterse inderdaad een bepaalde charisma heeft waarvoor mensen die makkelijk beïnvloedbaar zijn ( de RobG’s en Printa van deze wereld) makkelijk vallen, maar tegelijkertijd is het een gewetenloze moordenaar. Dus een psychopaat die alleen maar vanwege de noodzaak om te overleven, land en volk met zich naar de afgrond leidt.


  Maak melding

 45. Suriname heeft een grote leugenaar collaborateur bij, 1. Bakroe Ram,en natuurlijk onze grote toneelspeler 2. Ka Oso crimineel desie- debiel- bouterse.


  Maak melding

 46. Bouterse gijzelt een heel land

  Ik las ergens dat Suriname moet kiezen tussen geerechtheid/ rechtstaat of en de kans op geweld en/of burgeroorlog als men besluit Bouterse te berechten.

  Zo is het dus gesteld met Suriname waar moordenaar/drugsdealer/coupleger Bouterse het land al 40 jaar chanteert en in een wurggreep houdt.met de dreiging van terreur.

  Een bananenrepubliek of een serieuze democratie waar het recht zegeviert zonder aanzien des persoon.

  Zolang er nog tienduizenden oliedomme ongeletterde Paarse Paupers zoals Parbo, Paraman, Do the Right Thing en Parbo rondlopen die Bouta trouw zijn als een loops teefje en dreigen met geweld is Suriname het lachertje van Zuid Amerika en het Caraibsch gebied waar het recht van de mensen die dreigen met geweld en een grote bed zegeviert.


  Maak melding

 47. Land en bevolking met geen moreel

  Mocht Bouterse ooit zonder een rechtszaal van binnen te hebben gezien zijn laatste adem uitblaast dan heeft Suriname het respect van de wereld voor altijd verloren en zal het tot in de eeuwigheid bekend staan als een laf volk zonder moraal dat het niet waard vond om voor gerechtigheid te strijden en zich te laten knechten door een gewetenloze dictator die spuugt op de waardigheid van het Surinaamse volk,


  Maak melding

 48. @ frank

  Liever houd U of j houdbare opening ongeopend bij deze tori yo niets betekenende Gast en dan nog met 1 prullerige zelf gecomponeerde tekst nog openbaart waar nergens op slaat!Weet trouwens ook niet wat ik meegemaakt heb!!!!!!!!Kent U of j assistentie ook op dit forum basale gast dat nog cruciaal achter flaneert!


  Maak melding

 49. Nou geweldig dat hij zich zogenaamd bloot geeft. Wil nog niet zeggen dat hij iets kan beinvloeden. Gaan we nog iets van geloven? Ik in elke geval niet. Hij had de kans om mensen leven te sparen en (te berechten)maar koos ervoor ze te vermoorden. Kan hij weer de schuld geven aan het feit dat de Kolonisator hem heeft opgeleid. De Surinaamse bevolking heeft geen rechts gevoel omdat zij deze man in hun midden gedogen. Als hun ogen ooit eens open gaan zullen ze het begrijpen. De bevolking heeft de macht maar gebruikt het niet en laten DDB het gebruiken voor ze. Jammer!


  Maak melding

 50. AFSCHAFFEN DAG VAN DE REVOLUTIE!!
  Weg met deze zwarte hoofdstuk uit surinaamse geschiedenis,weg met bouta en zijn nog in leven zijnde handlangers en weg met sandew hira!!!


  Maak melding

 51. @ernesto
  slecht nederlands spreken is een schande, want die eitjes van je moeder spraken al nederlands en ook het zaad van je vader. en toen dat samen kwam hoorde je alleen maar nederlands. jij bent gewoon dom wanneer je dit niet kunt pakken.


  Maak melding

 52. @Dre
  brulaap.

  Oooo,Dus DRE is jou schuilnaam.
  Jij bakt het helemaal bruin idioot !

  @ROBINHO,..HENK MOLENAAR,alias domnbo,KOOS alias keukenmeid, KOLIBRI,.alias small brains,..STRAFU,onze forum joker,en nog vele andere pipos hier,jullie willen broko bana spelen ,jullie willen op de man spelen dan te a plij kong faja dang we BROEJA.,..ik ga jullie blijven tackelen met de WAARHEID…nu vinden jullie HIRA ook een verrader.,..nota bene een man die z`n broer verloren heeft,,,een man die geen wrok koestert,maar die wil weten wat er gebeurt is.jullie tonen geen respect voor deze oprechte man,..maar iedereen wist al van tevoren,hoe jullie zouden reageren.het was Ba zoekoe ba finnie ba tjarie ! met alle respect….more is comming.!..Stelletje Sukkels /poppenkast figuren.


  Maak melding

 53. @Printa
  Sandew hira kan je vergelijken met Kain!!~!
  Je moet wel goed ziek zijn om de moordenaar van je broer om een afspraak te vragen om vervolgens naar zijn leugens te zitten luisteren onder het genot van een hapje en een drankje.Je baasje bedelt om vergiffenis en heeft Amnestie. Eerlijke mensen schamen zich om gekend te worden als amnestie man en vergiffenis smeker!Alleen criminelen bedelen om vergiffenis en amnestie.En zo een criminele bedelaar is je baasje bouta!


  Maak melding

 54. Beste lezers,

  Hé hé, wat een een vooruitgang dat nu gesproken wordt over “DE BREIN” achter de coup.

  Zo ik het al tijden roep……

  Beste Surinamers en beste nabestaanden van de slachtoffer van decembermoorden,

  U bent bij het verkeerde en u bent al die jaren onterecht Bouterse aan het demoniseren en criminaliseren.
  Niet Bouterse is de brein, neen, dat is Nederland. Zie uitzending van Andere Tijden. Alle Nederlandse betrokkenen hebben Bouterse al vrijgepleit. Dit baseer ik op het feit dat kolonel Falc de brein achter alles was én ALLE partijen dit wisten. De ambassade heeft rijkelijk toegegeven dat hij het land uit was omdat hij wist “dat er iets voorhanden was, iets zou gebeuren in de vorm van een staatsgreep”. Deze ambassade, genaamd Van Clearbergen, is toen maar naar het buitenland vertrokken omdat die vrijuit wilde en niet wilde worden beschuldigd van het feit dat Nederland de democratie in Suriname omver liet werpen.

  Een staatsgreep was een feit!. Een feit dat niet meer terug te draaien is waarbij helaas een hand vol doden zijn gevallen.

  Ja het is pijnlijk, ik leef met de nabestaanden mee omdat toen ook een goede vriend van mijn vader gedood is. Dus ik bagatelliseer hun pijn en verdriet NIET, maar de waarheid mag niet onder stoelen of banken gestoken worden.

  Falc was de adviseur en supervisor van Bouterse, na de staatsgreep heeft Nederland Falc, die zo een belangrijke rol heeft gespeeld voorafgaand aan de staatsgreep, plots terug geroepen omdat Nederland realiseerde dat zij iets vreselijks MET OPZET tot stand hebben laten komen. Omdat Bouterse toen er helemaal alleen voorstond en een tegen aanslag op zijn eigen leven vreesde zijn er slachtoffers gevallen. So far, so good……… Falc heeft nog een boek geschreven omdat ook hij vond dat het niet pluis was wat Nederland gedaan had. Al deze boeken zijn door Nederland
  in beslag genomen en vernietigd. De beschikbare informatie die Nederland heeft is achter slot en grendel gesteld omdat Nederland met opzet Bouterse alle schuld in de schoenen wil schuiven en sterker nog, Nederland zou het liefst Bouterse veroordelen voor de gevallen slachtoffers waarbij Nederland eigenlijk de grootste brein is.

  Veroordelen drugssmokkel Bouterse in Nederland:
  Iedereen weet dat Bouterse onterecht in Nederland is veroordeeld voor drugssmokkel. Helaas kunnen wij hier niet omheen. Door deze ongefundeerde veroordeling wilde Nederland Bouterse monddood maken door hem in de gevangenis te stoppen. Alle bewijzen die voor deze drugssmokkel pleiten VOOR Bouterse, echter je bent in beginsel verloren in de Nederlandse rechtsstaat als gekleurde. De toenmalige justitie ambtenaren hebben aan handjesklap met de rechters gedaan waardoor de rechters tot een veroordeling is gekomen. Achteraf is gebleken dat getuigen door Nederland zijn omgekocht waarbij zij betaald werden voor het afleggen van een valse verklaring.

  Advocaat Inez Weski heeft tevergeefs de hoogste rechters getracht te bewegen tot heropening van deze zaak. De rechters weigeren omdat er persoonlijke belangen mee gemoeid zijn.

  Om u een idee te geven hoe de rechters en justitie werken verwijs ik u naar de film over de zaak Lucia de B.
  Dit soort rechters en justitie ambtenaren moeten zich doodschamen dat zij op deze wijze hun brood moeten verdienen omdat de rechters lollipop zuigers zijn. Het is vooral in Nederland aan de orde dat de rechters bij gekleurde verdachten vooral doen wat justitie ze vraagt. Het zijn rechters die met aanzien des persoon oordelen en weigeren zaken te heropenen omdat zij een grote schande vrezen.

  Wie denkt dat de Nederlandse rechters daadwerkelijk onafhankelijk zijn, maakt een grote fout. Ditzelfde geldt voor politie en justitie mensen in Nederland. Sorry, hoor maar wat in Nederland gebeurt is 10 x erger dan de corruptie in Suriname.

  Ook nu durven politici zich uit te spreken over de zaak Bouterse… Wel achterlijke Nederlandse justitie, politie en rechters, denken jullie nou echt dat gekleurden achterlijk zijn? Denken jullie nou echt dat de blanken de gekleurden de wet moet voorschrijven?. Laat Nederland maar haar verantwoordelijkheid nemen voor de ellende die door hun is veroorzaakt. Kijk maar naar wat er in Indonesië gebeurde, hier liet Nederland de Indonesiërs echt afslachten, waarbij Nederland doet of zij de wereld verbeteraars zijn?.

  Wilt u meer van de vuile Hollandse zaken weten? Ik kan met bewijs een boekje opendoen over de corrupte bende bij Nederlandse rechters. Vergeet niet, dat in het verleden jonge slachtoffers door de Nederlandse rechters als prooi werd gezien en jaren seksueel werd misbruikt met medeweten van bijna alle rechtbank werkers. Dus pas maar op als uw minderjarig kind voor de Nederlandse rechter moet verschijnen. Zie uitzending Peter R de Vries.

  Alleen de wet en waarheid maakt ons blij en vrij!. en de waarheid mag nooit verdoezeld worden!


  Maak melding

 55. @Ray

  Neen, jij moet ziek zijn onschuldige mensen te veroordelen door de reet van de blanken te likken.

  Jullie haatdragende beesten houden van veroordelen, hebben jullie een geloof of geloven we in wat wij willen geloven? Zien wij wat wij het liefst zouden willen zien, horen wat wij willen horen. De beest in de mens is weer los. Bouterse moet hangen om niets omdat de natie mensenrechten schenders, de blanken in Nederland alle informatie achter slot en grendel wil houden.

  Jou uitlating vind ik domheid ten top.
  Ik ben ermee eens dat de Amnestie wet de domste zet van Irvan Kanhai was. Laten we dit vergeten. De uitspraak van de hogere rechter in Suriname het onderzoek naar de moorden voort te zetten WIL ECHT NIET ZEGGEN DAT DAT BETEKEND DAT BOUTERSE IETS TE VREZEN MOET HEBBEN. Ik wil zien welk hersensloze rechter tot een veroordeling in deze kan komen waarbij Nederland als dader vele info heeft vernietigd en de rest achter slot en grendel houdt.

  Ray, jij bent een figuur die steeds verder van de waarheid wordt verwijderd, vlucht niet voor de waarheid, maar beken de waarheid zonder aanzien des persoon. In Suriname zijn wij de beste in vingertjes wijzen.

  Voorop gesteld dat ik NIET ga over de toestand in Suriname nu, maar we hebben het hier over een mens die door dezelfde schepper is geschapen. Stop aub ermee onterecht Bouterse te demoniseren.

  The truth will set us free!


  Maak melding

 56. Stop de ONZIN-NDP-BABBELS over MOORDEN
  op ONGEWAPENDE SRANANMANGS !

  Zogenaamd dossier Nederland,bevat enkel BEWIJS
  dat DDB HOLLANDSE SPION was, die de Sranang
  Staat en de Bevolking heeft VERRADEN !

  Daarom bezat DDB in die tijd de NEDERLANDSE NATIONALTEIT ! Zie zijn GEHEIME IND-Dossier !

  DDB en militaire clan, coupplegers tegen democratie Sranang, hebben de UZI-s bediend tijdens de MASSAMOORD ! NIEMAND ANDERS !

  DDB moet als een EKTE militair zonder meer naar
  de KRIJGSRAAD, en DAAR zijn babbels houden !!

  Dossier voegt strafrechtelijk NIETS TOE, Krijgsraad
  heeft RUIM voldoende BEWIJZEN van SCHULDIGHEID
  MILITAIREN en hun Leider aan de MASSAMOORD !

  PS Schelden helpt Desi niet, het Inter Amerikaanse Mensenrechten Hof zal de Nep/Amnestiewet binnenkort
  VERNIETIGEN, ONGELDIG VERKLAREN !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.