donderdag, maart 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse reist minder om te helpen bezuinigen

Bouterse reist minder om te helpen bezuinigen

-

Does Travel

PARAMARIBO, 11 dec – Suriname gaat flink beknibbelen op zijn buitenlandse missies. President Desiré Bouterse zegt dat er geen ontkomen aan is. Een groot aantal personeelsleden wordt alvast terug geroepen.

Het gaat om ongeveer twintig werkers op diplomatieke missies overal. De bezuinigingen die de regering doorvoert, gaan niet om ambassades en consulaten heen. Het blijft niet bij het deel dat al geselecteerd is voor terugroeping. “Dit beleid zal worden voortgezet en er komen nog meer mutaties bij de buitenposten. Het is kostenbesparend en vermindert de druk op de staatsbegroting”, zei Bouterse in het parlement.

Er wordt stevig gesneden in allerlei kosten. Volgens het staatshoofd moeten ook de overuren van diplomaten een flink stuk minder. Hijzelf reist aanmerkelijk minder dan tijdens het vorige kabinet. Onder meer liet hij de milieutop in Parijs schieten. Volgens Bouterse wordt met elke presidentiële trip bijna drie ton dollars uitgegeven. “Weet u hoeveel pennen en schriften we kunnen kopen voor kinderen in het binnenland.”

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

88 REACTIES
  1. @,,Blaka Djoeka,

    Overal,behalve natuurlijk niet in…SODOM & GOMMORA..Nederland ..pedo/drugs/moord/racisten/land,daar zit DDB echt niet op te wachten mie mang !


    Maak melding
  2. Door minder te gaan feesten en beesten, bespaar je ook geld. Ik weet niet welke voornemens hij heeft voor het komend jaar, maar ik hoop dat hij het licht ziet en dat het niet zo verder kan zoals nu het geval is.

    Jacko


    Maak melding
  3. Onze president heeft het goed gezien. De exorbitante uitgaves aan dienstreizen moeten gestopt worden. Uiteraard zullen er redimusu’s zijn die wederom commentaar hebben op Bouterse. Het glas is altijd halfvol bij die gasten. We gaan door op de ingeslagen weg en het komt goed. Soso lobie ndp


    Maak melding
  4. Onze president heeft het goed gezien. De exorbitante uitgaves aan dienstreizen moeten gestopt worden. Uiteraard zullen er redimusu’s zijn die wederom commentaar hebben op Bouterse. Het glas is altijd halfvol bij die gasten. We gaan door op de ingeslagen weg en het komt goed.


    Maak melding
  5. @ Printa

    Broeder printa ; ik las toevallig gisteren ( De Ware Tijd ) dat er 1072 gevallen zijn in Su van kindermisbruik waar heb je dan over ? Ik heb persoonlijk niks tegen jou, want een iedereen mag en kan zijn /haar mening uitten mits, het voor en ander niet grievend is. Veel Negers in Su houden ook niet van Hindoestanen, is dat in jou ogen dan niet racistisch ?

    Jacko


    Maak melding
  6. hahahaha wat een clow……Als hij echt een handje wil bijdragen om te bezuinigen, laat Bouta en al zijn handlangers alle miljoenen terug storten die ze gestolen hebben.

    langa


    Maak melding
  7. Wat kost nou een reisje Leonsberg-Brokobaka? Want verder kan hij niet komen! Weer zo’n holle frase van deze pathologische leugenaar. Meneertje haalde rustig de Palulu uit het dienstrooster en vloog met een honderdtal volgers naar China. Dit heeft de SLM miljoenen gekost. Maar de kafri’s Sjang, Parbo en Printa glibberen alweer door het paarse slijm om de president te verheerlijken om zijn uitspraak.


    Maak melding
  8. Gewoon terugvorderen wat in 30 jaar is gestolen, door de Bouta-maffia en trawanten, van het volk en je bent 4-ever uit de problemen In Nederland hanteren ze een “plukze” wet. In Su. betreft het miljarden USD.


    Maak melding
  9. Minder reizen wil niet zeggen dat het minder zal kosten.
    Het kan zo zijn dat minder reizen veel meer zal kosten.
    Ministers gaan 20 keer zonder vrouw en kinderen kost 100.000 euro.
    Ministers gaan 10 keer met vrouw en met kinderen, dus 50% minder reizen, kost 180.000
    Wat een lachertje


    Maak melding
  10. De terechte vraag is waar kan hij naartoe, niemand zal deze crimineel uitnodigen. Hij heeft Parijs laten liggen maar feit is dat Interpol juist op hem zat te wachten in Parijs. De banden tussen Nederland en Frankrijk zijn miljoenen keren belangrijker dan die tussen Suriname en Frankrijk. Bouterse zou meteen op het vliegveld in de boeien zijn geslagen. Deze crimineel brult lariekoek in het parlement. Elk Europees land zal hem arresteren en dat weet hij heel goed.
    O ja straks eist de OAS om Bouterse’s amnestiewet in te trekken. Alles wat deze crimineel/moordenaar nu doet is om de aandacht af te leiden van ’s lands faillissement veroorzaakt door diezelfde crimineel/moordenaar.
    Wat hij ook doet het recht zal zijn beloop hebben dat is in Argentinië bewezen.
    Suriname is veel beteraf zonder Bouterse en zijn criminele rovers.


    Maak melding
  11. Afro blijf met je Nederland en lul niet over Surinamers in Suriname.
    De Surinamers zijn hard bezig het land op te bouwen, en hebben geen kwakzalvers als Afro nodig.
    Ik ben heel trots op mijn landgenoten zoals Bouterse de durf heeft om het land Suriname op te bouwen.
    Ik ga mee met alle Surinamers die hun landgenoten waarderen met de opbouw van het land.

    Hierbij maak ik een grote buiging voor de Surinamers die het land niet hebben verlaten.
    Ik heb het land zelf verlaten met anderen,maar dat land zal ik altijd ondersteunen.
    Ik zal dat land Suriname nooit onderuit halen als de kwakzalvers.


    Maak melding
  12. Ze zien hem overal in de wereld en dan vooral in Frankrijk als een terrorist.Geen enkel land wil hem nog immuniteit verschaffen,beschermen tegen Interpol.Daarom is hij genoodzaakt om maar tussen Leonsberg en Brokobaka te reizen.
    Komt hij zeggen dat hij bespaard.
    Toen hij de eerste keer gekozen werd,verschanste hij zich in Torarica om alvast het buitenlands gevoel te ervaren.Met zeven paarden was hij niet uit het Hotel te krijgen.


    Maak melding
  13. Keer op keer zijn het onze overzeese vrienden die Suriname onderuit halen. Hals over kop hebben ze Suriname verlaten voor de witmangs. Nu hebben ze grote mond over Suriname. Parbo zegt kom op vakantie naar Suriname maar blijf niet langer fan noodzakelijk en bemoei vooral niet met ons. Bouterse blijft onze president. Soso lobie baas.


    Maak melding
  14. Bouterse denk dat iedereen in Suriname dom is. Hij kan nergens heen, dus hij moet wel minder reizen. Hij weet dat hij risico loopt als hij buiten Suriname komt. Dino heeft daarvoor gezorgd. Domme crimineel!


    Maak melding
  15. Weer zo, n grote leugen van deze aardsleugenaar, die niet eens de mogelijkheid heeft om naar een Europees land af te reizen, want waar was deze leugenaar toen de nieuwe ambassade in Parijs werd geopend, bij de installatie van die criminele ambassadeur Naarendorp?


    Maak melding
  16. Zijn dochters hebben het geld dat hij zou moeten ophoesten om naar Parijs af te reizen al opgemaakt aan hun reis en shopping spree naar en in dezelfde stad. Daar heeft Suriname zeker wel veel voordeel aan gehad?

    Inderdaad zou je een heleboel schriften en pennen kunnen kopen voor dat geld, en dat geldt ook voor het geld dat hij besteed om zijn first lady en zijn first bisschop maandelijks jaar in jaar uit te betalen, maar ik zie het nog niet gebeuren dat het geld gebruikt zal worden om schriften en pennen te kopen en bovendien hebben de kinderen in het binnenland niet veel aan pennen en schriften als ze de school niet eens kunnen bereiken omdat de bus- en boothouders, die voor hun transport moeten zorgen, niet betaald worden door de overheid.

    Als de klimaattop in Parijs niet de moeite waard was om te bezoeken en het geld daarom beter besteed kon worden aan pennen en schriften voor de kinderen in het binnenland, waarom heeft hij dan de minister van Buitenlandse Zaken ernaartoe gestuurd, kan zij wel gratis afreizen naar Parijs en gratis in een hotel logeren, krijgt zij geen daggelden uitbetaald? Waarom Bouterse zich van allerlei leugens bediend om uit te leggen waarom hij niet meer naar het buitenland afreist, is een raadsel, terwijl hij eenvoudig zou kunnen zeggen ‘mi frede no k@ dat den Amercan nos den bakra o sroto mi m@rs’, vriend en vijand zouden dat meteen begrepen hebben en niemand zou zijn motief in twijfel hebben getrokken.


    Maak melding
  17. AL KOMEN DE GRIEKEN MET GESCHENKEN NAAR JOU TOE… No bribie ding.

    Beste mensen.

    Als de kalf verdronken is dempt men de put.

    Dit noemt men achter de feiten aan lopen. Men had deze beste heer bouterse al 4 jr geleden voor gewaarschuwd dat de uitgaven patroon van zijn regering te hoog is..
    Die advies sloeg deze goede man in de wind.. Via de pers hb hij vaak door gegeven dat de financele_boek houding van Suriname in oorde is.

    Beste nensen
    De President van Suriname… DESIE DELANO BOUTERSE is de definitie van de domste President die suriname ooit gekent heeft… Daar hoef je de dikke van dalen woorden boek echt niet voor open te doen hoor. Is een blijvend feit.


    Maak melding
  18. Ik heb gisteren de APB in DNA gevolgd en met stijgende verbazing waargenomen wat voor idioot dit land naar de kloten heeft geholpen. Een zweterige, ogenwrijvende, stotterende dikke oude man. Hij moest diverse malen ingefluisterd worden, omdat hij totaal geen notie heeft wat hij staat voor te lezen. Tot 2x maal vraagt hij de voorzitten of hij de APB of de begrotingsbehandeling staat te beantwoorden. Drank en drugs maken meer kapot dan je lief is…dat is wel duidelijk.
    Over de milieuvervuiling en klimaatbeheersing zegt deze dombo…wij hebben maar een klein bedrag hiervoor op de begroting, want als ze in Beiing of Sao Paulo of Londen , een half uur niet produceren dan kunnen wij in Suriname nog 25 jaar het plastic op ons erf verbranden. Zegt meer dan genoeg over de beperkte verstandelijke vermogens van deze omhoog gevallen gymleraar.
    ==============================================
    Dienstreizen zijn zo wie zo onmogelijk geworden omdat hij op alle internationale opsporingslijsten bovenaan prijkt.
    ==============================================
    Pennen en schriften voor kinderen in het binnenland is eveneens overbodig, aangezien die kids niet eens op school kunnen komen vanwege de wanbetalingen, aan boot een bushouders, van deze paarse bende.


    Maak melding
  19. “Bouterse reist minder om te helpen bezuinigen”

    En ik, ik ga minder baden en minder drinken want me stroom-en waterrekening is zoo hoog. Ik moet ook bezuinigen…..


    Maak melding
  20. De moties van de oppositie over corruptie werden met 27 vóór en 15 tegen, verworpen door de paarserovers,

    De motie van de oppositie over aanpak van corruptie werd eveneens weggestemd. De oppositie vroeg de regering om effectief beleid te ontwikkelen en uit te voeren over opsporing, onderzoek, en eventueel vervolging en berechting van alle geïdentificeerde corruptie gevallen. Benadrukt werd om het in beslag doen nemen c.q. het terug doen vorderen van al hetgeen uit corruptie is verkregen.

    DE PAARSEROVERS MAG VRIJ ROVEN. ALLES WORDT VERGEVEN DOOR DE DOMME VOLK.

    Wij gaan terug in de slaventijd.


    Maak melding
  21. Beste mensen

    Nu komt Bouterse met zijn HOUDINI act om de staatskast weer te spekken.. Allerlei maatregelingen worden genomen.. Als de staatskast een beetje gevuld is heeft deze beste heer al een plan B… En dat is HET PAARD VAN TROJE laten langs lopen RAMON ABRAHAAMS. Dan vreet die de staatskast weer leeg dan zijn wij terug bij af.. Zo liggen de feiten eenmaal.


    Maak melding
  22. Beste Roy meen je dit serieus ? Is de motie echt verworpen ???

    Wat een giller. Ze hebben een grote bek over aanpak van corruptie maar er gebeurt geen flikker. Het is een grotere teringzooi dan ik dacht.


    Maak melding
  23. Dit zijn slagers die hun eigen vlees keuren. Als je zelf zo corrupt bent als de platen, ga je toch niet voor een anti-corruptiewet of iets dergelijks stemmen? En wie hebben er allemaal vóór gestemd: de paarse rovers! Maar ga dit niet tegen Parbo, Printa, Freedom4U en Sjang e.a. vertellen, want zij zien dit als vooruitgang voor Suriname! Wat een stelletje sukkels, zeg!


    Maak melding
  24. Hij kan nergens terecht dus is een erg makkelijke stelling van de President ach ja weet je wat pas echt jammer is.

    De lieve volgzame bevolking van Suriname gelooft weer dat hij iets goeds doet.

    gegroet.


    Maak melding
  25. 11 Dec, 07:17 (Bron Starnieuws)

    Assembleelid Rabin Parmessar

    Assembleelid Rabin Parmessar (NDP) zei bij de behandeling van de begroting donderdag, dat nog steeds parastatale bedrijven weigeren om informatie te verstrekken aan de volksvertegenwoordiging. Hij hekelde de gigantische salarissen die verdiend worden, terwijl velen Assembleeleden scheef aankijken dat zij veel verdienen. “Middenkader bij sommige parastatale bedrijven gaan met 20.000 tot 30.000 per maand naar huis, directeuren ontvangen tonnen, honderden duizenden, per maand en het jaarsalaris kan echt oplopen tot zelfs 26 maanden per jaar heb ik begrepen! Dat is de realiteit anno 2015 in Suriname,” stelde Parmessar.
    =======================

    De NPS en VHP toppers in de directies het het management bij de paratastale bedrijven zitten goed in de slappe was. Ik ben blij dat president Bouterse het goede voorbeeld geeft. De overheid moet de kaders die weigeren om inzage te geven over hun inkomsten uit hun functie zetten. Vervolgens moet men nieuw personeel aantrekken voor veel lager loon.


    Maak melding
  26. Wat een lul zegt. Minder reizen om te bezuinigen. Hij is bang om te reizen omdat hij wel uit Suriname kan vertrekken maar niet zeker weet als hij wel terug kan komen. Daarom reist hij niet meer. Als je hem nu op een vliegtuig zou zetten zal hij stante pede diaree krijgen.


    Maak melding
  27. Er worden steeds meer leugens van deze moordenasr ontzenuwd, zonet op Magazine 4 was er een persconferentie van ex militair Meinhals, die wist te vertellen dat Bouterse niet de waarheid sprak tegenover Hira, betreffende de 8 decembermoorden, en zou het later toe lichten wat er precies gebeurd was, in ieder geval was het Meinhals die de leiding had in de overname van de macht en niet Bouterse, terwijl Bouterse heel anders beweerde.


    Maak melding
  28. D.Debiel.Bouterse en aanhangers mogen lullen wat zij willen, één ding weet ik zeker MR. Preet Bharara (U.S.A.) heeft een luxe hotel klaar liggen voor deze hond met hoogwaardige masseurs.


    Maak melding
  29. Beste RobG

    “De NPS en VHP toppers in de directies het het management bij de paratastale bedrijven zitten goed in de slappe was.”

    Welke NPSers en VHPers. Het eerste wat de regering gedaan heeft na het aantreden is de raden van Commissarissen te bombarderen met partij leden waarna de directies vervangen zijn door bevriende directeuren.
    Alleen Waaldijk en de directie van SLM zijn vanwege de vereiste kennis en inzicht blijven zitten verder zijn allerlei loyalisten gefaciliteerd.

    Op hoeveel plaatsen waar geld te verdelen was kom je Boerenveen, Sardjoe en Jozefzoon tegen.

    u vertelt weer eens fabeltjes.

    Legt u eens uit waarom de coalitie tegen een motie met betrekking corruptie gestemd heeft, terwil even later het DNA lid Parmessar wel erg veel vreemde zaken aanroert.


    Maak melding
  30. Toen Parmessar verslag deed,huilde hij dat de assemblee leden maar een luizige SRD 8000,- ontvingen en daaruit nog SRD 800,- aan pensioen premie moesten afstaan.
    Geen woord over toeslagen en toelages en de vele reizen met handgeld dat ze mogen maken.


    Maak melding
  31. Ik moet echt heel hard LACHEN om KUMAKOISI dat hij minder is gaan reizen om te kunnen BEZUINIGEN. Sedert Zoonlief in een New Yorkse Cel ben je het land niet meer uit geweest.

    Nu valt het onder jouw Noemer van Bezuiniging, ROT OP KUMA,

    KUMA; je moet bezuinigen op je BENDELEDEN zoals Bimbo, FisH Lady, Stevie Wonder en de REST. Nee, dat ga je niet doen want je houdt meer van je maatjes: Het Klootjesvolk kan wat jou betreft de POT OP.

    WANNEER GA JE NOU SPONTAAN DOOD NEERVALLEN.


    Maak melding
  32. JULLIE IDI .TEN!!! jawel hoor!! mijn oprechte excuses!! tegen de idioten!!!! ik huil!! sorrieeeeee!!!!

    Hij is wel ergens, bijna niet welkom, maar ze hebben toch een paar plekken de deur open staan, door een grote vuurzee heen, voor alwaar de hel zelfs niet accepteert, niet welkom en
    onder 50 meter onder de grond, waarbij de stank na verrotten, de geur niet boven de bodem komt!! Is puur vergiftiging en virussen te voorkomen!!!

    Lang leve de Suus en niet suus!! alle geluk zonder imbecielen! een ieder mag van harte gelukkig leven en in vrede zijn en de mooiste v.d wereld!

    Klaar ding ka.l.o sma!! mek ding grati!! ting psa kba!!! a no mang moro! a saka saka kaba!! mi matie!! dink a tori en wiki no!!! opo ju ay!!!!!!


    Maak melding
  33. Jojo, lees de woorden van Rabin Parmessar goed. Hij heeft het over informatie dat sommige directieleden van parastatale bedrijven in Suriname die tussen de SRD 200.000 en SRD 300.000 per maand ontvangen. ‘Dit gebeurt al decennialang’. Dit zijn juist de mensen die door de NPS en VHP zijn aangesteld. Trouwens ik heb nooit in de media vernomen dat er een bijltjesdag van het kaliber Venetiaan onder de regering Bouterse heeft plaatsgevonden. Ik vind het niet moedig dat de NPS-ers niet durven te kijken naar de rotzooi in de eigen politieke nest. M.b.t. de ant-corruptiewet kan ik alleen zeggen dat de wet vermoedelijk verworpen werd omdat het Wetboek van Strafrecht in Suriname nog niet aangepast is aan de veranderende situatie.

    Jacobus, parlementariërs moeten voor hun werk veel reizen. Dat hoort bij de functie van v-o-l-k-s-v-e-r-t-e-g-e-n-w-o-o-r-d-i-g-e-r. Wat had jij dan gedacht? Een parlementariër wordt gekozen door het volk, en hij moet de contacten met het volk niet verwaarlozen. Het werk brengt onkosten met zich mee en deze kosten kunnen aardig oplopen. Het siert je echt niet om vanaf de zijlijn commentaar te leveren. Ik denk eerder, wat een onnozele gast is die Jacobus.


    Maak melding
  34. @Robje-het-Bouta-slavending : Parmessar had
    als hij het meende met de Staat Sranang en met de
    Bevolking van Sranang, na het Openbare Werken
    ROOFDEBACLE van het JAARBUDGET, de
    Procureur Generaal moeten vragen om een
    Strafrechtelijk Onderzoek op OW, naar de aldaar
    gepleegde MALVERSATIES ! !

    Meneer is een DUIKER en blaft nu zelfs zonder
    mede te werken aan een Strenge Amnestiewet
    op basis waarvan zware straffen kunnen worden
    opgelegd !

    PS : Het DESI-Faillissement heeft NU zware PANIEK
    veroorzaakt, bij Desi en regering !! Pres en regering
    voeren een zware overlevingsstrijd ! Gevolg WILDE
    poltieke Beslissingen !

    TOCH ZAL GILMORE OPNIEUW SRD’s MOETEN DRUKKEN , WANTI EKTE EKTE MONNIE NO DE !!!


    Maak melding
  35. Uit het volk komen geluiden dat DNA leden een te hoge inkomen hebben.
    Daar tegen verdedigde Parmessar zich door te zegen wat zijn inkomen als DNA lid is zonder volledig te zijn.Met al zijn toelagen en toeslagen komt hij op SRD 20.000.
    Dat ze haast maandelijks naar het buitenland gaan voor niets zeggende bijeenkomsten,wordt het volk nooit gezegd.Bij uitzondering hoor je dat zo iemand op reis was op onze kosten.Bij aankomst.En dat terwijl velen van ons een vliegtuig maar van verre hebben gezien.
    Maar zo als het steeds gaat met een NDP regering zijn het anderen die schuld dragen.Zoals de directeur van AZP,LBB,STAASOLIE,CENTRALE BANK enz.En die mensen kan je niet als NPSesr of VHPers bestempelen. Die zijn de groot verdieners.en niet de arme DNA leden.
    Het overgrote deel van de werkende in Sur.verdient een gemiddelde van SRD.1500,-


    Maak melding
  36. Na het feest (2010-2015) is er nu de kater. Vraag is of de kater nu heeft geleerd niet meer te feesten. Maar het geld is wel uitgegeven er is zelfs heel veel geleend dat met rente moet worden terugbetaald. De gunstige ratings hebben alleen maar averechts gewerkt. Was reden om nog meer te lenen dat nu terugbetaald moet gaan worden.


    Maak melding
  37. Srafu, jouw kleuterhand is snel gevuld met de al de onzin uit bepaalde kanalen van de oppositie. Weet je waarom Santokhi op dit moment geen regeringsverantwoordelijkheid durft te nemen? Je moet deze economische crises vanuit een breder kader bekijken. Santokhi weet dat deze crises een tijdje gaat duren en dat de Surinaamse overheid stevig moet saneren. Ook jouw familie in Suriname zal leren om ook een eigen verantwoordelijkheid te dragen. Alle landgenoten, zowel NDPers,VHPers,NPSers,enz.enz. zullen meer eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en meer moeten gaan betalen voor de nutsvoorzieningen en andere collectieve voorzieningen.

    En Srafu weet je waar het ook economisch minder goed gaat? In Saoedi Arabië, de grootste olieproducent ter wereld. De daling van de olieprijzen hakt er stevig in. De werkeloosheid neemt toe en de mensen moeten gaan betalen voor de voorzieningen van de overheid. Jouw simpele kijk op zaken gaat echt niet op.


    Maak melding
  38. Beste hersenloze Robg

    Zolang de paarserover aan de macht blijft wordt de wetboek van de strafrecht nooit aangepast en dus ook geen anti corruptiewet. Denk een beetje realistische. Het mag niet uit welke politieke partijen een land bestuurd, maar wat momenteel in suriname gebeurt is nooit voorgekomen in ons geliefde land. Misschien ben jij ook een lid van de paarserover met een bankrekening in Zwitserland


    Maak melding
  39. Rob G.

    Je lult uit je k@ nek, we hebben over Sranang waarom moet je Saoedi Arabië erbij gehaald worden ?
    Sorry hoor, je bent gewoon een lul van de eerste orde.
    Sorry voor mijn vocabulaire, maar volgens mij ben jij een
    farizeér


    Maak melding
  40. President als U naar de VS , Europa en naar de Caribean wit reizen willen wij graag of plezier UW EN UW NAASTEN HUN KOSTEN willen . Zeg waar en wanneer wij betalen


    Maak melding
  41. Ik heb een boodschap aan de mensen die niets hebben of niks produceren en altijd een grote stinkende bek hebben , VERGELIJK GEEN SUPERMACHTEN MET SURINAME WANT JULLIE GEVEN ONS SCHANDE . Overal in de wereld groeit de economieën behalve in , Suriname , Venezuela , Zimbabwe , Haïti . Weet je waarom onze economie nu aan d’r grond ligt omdat wij mensen als jullie in ons geliefd Suriname hebben


    Maak melding
  42. @Robje-het-BOUTA-slavending : DESI heeft zeker 7000 (ZEVENDUIZEND) Nieuwe Saoedi-Arabische
    ambtenaren aangenomen bij Lanti !

    De olieprijs heeft ALLE begrotingen in SRANANG overschreden tijdens kabinet -Desi I !

    De olieprijs heeft GEEN INVESTERINGEN gedaan
    BUITEN de MIJNBOUW en de BOSBOUW-sector !

    De Olieprijs heeft AL ONZE MONETAIRE en ANDERE RESERVES VERKWANSELD !

    Ik Desi, help echt BEZUINIGEN :
    IK RIJST minder, sorry ik eet minder RIJST ! Ik loop in pampers, weet je !

    IK RIJST minder, sorry ik REIS minder met onze
    SNELTREIN, kost teveel !

    Wanneer GILMORE weer ONGEDEKTE Bankbiljetten
    heeft GEDRUKT, REIS ik, althans LIFT ik, ter bezuiniging, samen met mijn Lijfwachten mee met de GELDWAGEN !

    IK help echt met bezuinigen ! Gisteren heb ik mijn
    dochter toch maar verwezen naar de nieuwe Albert
    Heijn voor een baan !

    PS : Voorlopig zie ik af van een KAALSLAG op mijn
    Kabinet vd President, ter bezuiniging ! Zij moeten mij
    namelijk van alle TEKSTEN voorzien ! Enkelen weten
    ook TEVEEL prive-dingetjes over mij en mijn familie,
    TJA !


    Maak melding
  43. Hoe zit het met die ambassade in Turkije? Draagt het wat bij aan de ontwikkeling en aan de economie van Suriname of kan het beter gesloten worden? Dan is er weer wat bespaard.


    Maak melding
  44. Amnestie international heeft druk op de brazilianen gezet om bauta niet meer te laten komen, weet je vorig jaar was el dumbo presidente een maand in brassion aan het genieten van de WK. Nu lult bouta over bezuinigen nadat zijn schoonzoon en debiel de hele centrale bank leeg heeft gestolen.


    Maak melding
  45. Wat een kul.
    Overal dure ambassades die niks opleveren.
    Frankrijk moest het volgens Bouterse worden.
    Handel niet meer via Nederland.
    Die post in Parijs heeft alleen maar geld gekost.
    Zo zijn er veel melegomane projecten van deze schurk.
    Dienstplicht, treinen, zeehaven, snelwegen, duizenden huizen, etc etc etc.
    Een regering wordt afgerekend op zij prestaties.
    Maar niet in Suriname. Geef ze een feest en vrijedag en men stemt allemaal op je.


    Maak melding
  46. Dit is het gevolg van de drugs die hij altijd heeft gesnoven. Je gaat dan ineens onzin uitkramen. Trouwens waar moet hij naarte en waar is hij nou welkom! Het nest sluit zich langzaam en ik hoop dat hij mensen als printa ook meenemen.


    Maak melding
  47. De echte reden om minder te reizen is dat niemand hem meer wil ontvangen sinds zijn zoon Dino in USA zit te brommen.

    Bovendien houdt USA hem scherp in de gaten, 1 misstap (landen in een bevriend land) en hij mag een cel delen met Dino.


    Maak melding
  48. J.Zwartman,wij verschillen in denkkader over de economische problematiek op dit moment in Suriname. Jullie verbeelden je een veroorzaker, maar ik niet. ik observeren analyseer verschillende economieën op deze aardbol o.a. in Zuid Amerika, Europa, Azie, en sommige van hen zijn voor mij een ijkpunt m.b.t. de economische ontwikkelingen in Suriname.


    Maak melding
  49. Beste RobG

    “Santokhi weet dat deze crises een tijdje gaat duren en dat de Surinaamse overheid stevig moet saneren.”

    U bakt ze nu wel heel erg bruin.

    U heeft de president toch wel gehoord die stelde dat alles in 2017 beter zal zijn. U idool verklaart tegen beter weten van alle deskundigen en dus ook uw mening dat het beter zal gaan.
    U aanvaard dat uw idool het volk bedot en dat Santohki schijnbaar beter op de hoogte is van de realiteit.

    Vreemde manier van u om uw idool te verdedigen.


    Maak melding
  50. Ik vraag me af naar welke landen RobG exact kijkt in Zuid-Amerika,

    Venezuela, Argentinië, Brazilië etc??

    En in Europa??
    volgens zijn alle landen in Europa transparant omdat men weet wat democratie inhoudt.

    Politici lopen niet voor een bordje linzensoep over, zijn capabel en wie rommelt (lees corrupt is)of in het parlement de boel voorliegt moet vertrekken en als het moet de bak in.

    In Suriname wordt je Staatsadviseur 🙂


    Maak melding
  51. Het probleem van Suriname is deze. Lijkt heel simplistisch. De partij die nu regeringsverantwoordelijkheid mag dragen, die het mandaat heeft gekregen welke weer afgegeven door het paarse ezelachtige deel van het volk, heeft geen cabeza. Geen intellect en visie om een land te leiden. Ja, ze hebben wel de capaciteit om het hele land maximaal te laten lijden. Een president die seniel en dement aan het worden is, die jammer om dat weer te zeggen net een MULO diploma op zak heeft, die alleen zijn familie en inner circle heeft geaccommodeerd, intellectueel nul komma nul, aan zijn zijde een minister president die ook geen moer voorstelt qua het leiden van het land, dan krijg je als product een misbaksel. Dat de externe voorwaarden zou zijn verslechterd dat kan wel waar zijn, maar ze hadden genoeg geld en tijd om hierop te anticiperen.
    En ook het paarse deel van paars die haar regering mag controleren bestaat uit hersenloze nietsnutters, ja knikkers en billenlikkers. Ook een stelletje ezels. Ik lijk wel negatief maar dit is de waarheid. En meer smaken heb je echt niet.
    En wat een giller. Ik reis niet meer om bezuinigingsmaatregelen. Hij reist niet meer omdat elk vliegtuig die Suriname overvliegt bij hem stante pede diarree veroorzaakt. Feit is: hij heeft alle vrijheid om Suriname te verlaten maar hij heeft maar 10% zekerheid dat hij weer terug mag keren naar zijn POLA BAKA.


    Maak melding
  52. Beste mensen,

    ik wil zelf / persoonlijk voor hem een reis betalen naar het:
    International Criminal Court in den Haag.
    Hij wordt thuis opgehaald in Suriname en gratis vervoerd naar Zanderij. In Amsterdam aangekomen wordt hij in een limousine naar den Haag gereden onder speciale politte begeleiding.

    Hij is verzekerd van eten, drinken en onderdak.
    Indien hij wordt vrijgesproken betaal ik de kosten terug naar Suriname ook.

    Lijkt me een mooie deal.


    Maak melding
  53. Jojo,volgens de deskundigen zal het tij zich keren in 2017.Dit houdt echter in dat de prijzen voor grondstoffen,aardolie en goud zullen gaan aantrekken.Het is daarom noodzakelijk dat de Surinaamse overheid gaat bezuinigen.M.a.w. dat de overheid zich gedeeltelijk terugtrekt met subsidies en dergelijke om de economie gezond te make.


    Maak melding
  54. Silver Surfer,

    Ik woon in Suriname met heel veel plezier en draag hier bij aan de economie van ons land en vergelijk Suriname niet met grootmachten.
    Volgens jou maak ik ons land te schande, maar ik denk daar heel anders over.
    Als Suriname het zou moeten hebben van mensen zoals jij, dan zijn we in no time Suribadwe.
    Je moet eerst eens even nadenken, voordat de mensen beschuldigt, die het goed met ons land voor hebben.


    Maak melding
  55. Ik kan me niet voorstellen dat men de verkeerde handelingen van deze president nog goed wilt praten. Als hij nou echt bezuinigt weet God alleen.
    Ik zal blijven bidden en werken voor en in dit land.
    Er komt wel een dag waarbij de waarheid naar boven komt… Alles dat men nu verbergt zal een dagje niet verborgen meer kunnen worden.

    T komt wel goed met Suriname !!


    Maak melding
  56. @ RobG

    “Jojo,volgens de deskundigen zal het tij zich keren in 2017.Dit houdt echter in dat de prijzen voor grondstoffen,aardolie en goud zullen gaan aantrekken.”

    Heeft u deze zin wel goed gelezen.

    Bij het aantrekken van de economie elders in de wereld zullen de prijzen van Goud afnemen. De grote goud maatschappijen houden daar allemaal rekening mee.

    Rekening houdende met Schalie olie in de VS, de extra olie uit Iran en de oriëntatie op hernieuwbare energie bronnen als mede het geven dat Saoedi Arabië vanwege geld nood veel olie blijft produceren is voor alle deskundigen duidelijk dat ook de olie prijzenlangjarig lag zullen blijven.

    Welke deskundigen durven vast te stellen dat de goud en olieprijzen ZULLEN aantrekken.

    U en de President dromen.


    Maak melding
  57. Als je echt serieus bent met bezuinigen, schaf het leger dan af, of krimp het flink in. Wat doen die soldaten zoal de hele dag? Ze inzetten tegen Brazilie, Frankrijk of Guyana gaat toch niet gebeuren.


    Maak melding
  58. Beste RobG

    De deskundige zijn de economen op de straat. Zie op waterkant per heden.

    “Surinamers zullen rond de jaarwisseling bijna 25% minder vuurwerk afsteken dan bij de overgang van 2014 op 2015. ”

    Dit is toch wel een heel heftige stap terug na jaren meer en meer die de straat ons leert.
    De regering vermoord de economie.

    Luister naar de DNA de leden komen alleen met bestel lijstjes en praten zelden over de begroting of de onzin die in de begroting staat.


    Maak melding
  59. Je hebt van die idioten die economieën hier zitten vergelijken. Wat zou het referentiekader van Suriname moeten zijn? Haïti. Je hebt hier een idioot die denkt dat hij econoom is. Een econoom van lik my face. Echt een debiel. Een dominante kenmerk is dat landen die nu economisch in de prut zouden verkeren gemeen hebben dat de leiders van die landen een culturele, intellectuele en mentale denkkader hebben gelijkend op het paarse denkkader en leiders die het in Suriname voor het zeggen hebben. En zolang deze parasieten, kolonisators en imperialisten, bloedzuigers en zakkenvullers in Suriname aan het roer zijn, zal het nooit meer goed gaan in dat land. En dit wordt allemaal geschraagd door de interne- en externe billenlikkers. Lacht om het feit wat de externe billenlikkers naar voren brengen dat de situatie waarin Suriname nu verkeert veroorzaakt zou zijn door economische factoren waar Suriname part noch deel zou hebben. Dus helemaal geen grip op zou hebben. De factoren boeverij, roverij, wanbeleid, corruptie, luiheid in hun denken, ondeskundigheid, sociaal-culturele factoren hebben deze onderkruipsels niet in hun verklaringsmodel meegenomen. O ja, tegen domheid en billenlikkerij valt niet te strijden. En het is een utopie om te denken dat het met deze boeven die nu aan het roer zijn, dat het nog goed komt met Suriname. De mensen moesten zich schamen hoe Paramaribo er nu voor staat. Een kapotte plantage staat er nog goed voor. Schande hoe de stad verpaupert is.
    Een verpauperde stad brengt ook verpauperde geesten voort. Men zegt: men neemt de kleur van zijn omgeving over. Een advies voor de diehards van paars: uw president heeft u hard nodig. Kan je gaan onderdompelen in het paarse paradijs. Dan zal je wel anders piepen. Hier zingen ze als picolets over de situatie in Su. Als ze daar verkeren/wonen zullen ze zingen als repmang kow foetoe bois. Succes.


    Maak melding
  60. Jojo,ik vind het niet erg dat er minder vuurwerk wordt afgeschoten.Ik zie het als een positieve ontwikkeling.De mensen worden bewuster om met het schaarse geld om te gaan.Daarnaast wordt er minder vreemde valuta overgemaakt naar het buitenland, in dit geval naar China.De president heeft gezegd dat men de buikriem moet aanhalen en dit geldt ook voir de vuurwerk liefhebbers.


    Maak melding
  61. Assembleelid Ingrid Karta-Bink is geschrokken van de ingediende nota van wijziging bij het ministerie van Openbare Werken. Volgens de parlementariër heeft zij haar wenkbrauwen moeten fronsen toen zij ontdekte dat de regering in haar wijziging een verhoging van meer dan 400% tot 800% op dit ministerie heeft ingevoerd. Het gaat om wijzigingen bij alle drie directoraten. Bij het directoraat Bouwkundige Werken en Dienstverlening is voor het gebruik van goederen van diensten een raming van SRD 2.530.000 opgevoerd naar SRD 3.244.000. Inventaris was SRD 500.000 en is verhoogd naar SRD 1.592.000 en transportmiddelen van SRD 100.000 naar SRD 300.000. Onderhoud van gebouwen en terreinen is van SRD 200.000 verhoogd naar SRD 914.000. In percentage uitgedrukt gaat het volgens Karta-Bink hier om meer dan 400% verhogingen. Het volk en de paarse oliedomme aanhangers van baas krijgen nog veel meer paarse ka aan corruptie kommer en kwel. Is heel kut voor al die paarse burikies. Hihihi


    Maak melding
  62. Het was niet zo lang geleden dat Suriname het zo goed deed. Het volk had al minders ervaring van deze moordenaar Bouterse. Maar toch maakte het volk hem president. Bij de tijd dat hij uiteindelijk met het land klaar is zal er geen cent in the Centrale bank te vinden zijn. We hadden het breed onder Venetiaan, maar de beloften van Bouterse hebben ons nu arm gemaakt.


    Maak melding
  63. Rob G.,

    Kun jij mij uitleggen waarom je het land weer moet opbouwen nadat je het ruim 5 jaar lang hebt leeggeroofd en aan de rand van de financiële afgrond hebt gebracht?


    Maak melding
  64. Al een poos de reacties op de divers berichten gevolgd.
    Valt me op dat sommigen goed geinformeerden zijn over de toestand in Sur. en ook hun commentaar komt doordacht over.
    Helaas zie ik onder de pro ndp- ers geen serieuze reacties of de reacties zijn oppervlakkig en naief.
    De enige die serieus overkomt is Rob G. Maar de kwaliteit van zijn analyses vind ik kinderlijk eenvoudig. Niet op niveau.
    Ik val meermaals achterover van verbazing over wat u schrijft. Het spijt me maar uw reacties lopen over van naiviteit. Ook uw economische analyses vind ik ondermaats. U steunt deze regering met haar beleid onvoorwaardelijk en u beweert soms dingen die niet onderbouwd worden of tenminste plausibel zijn.Alles wat nog zo duidelijk krom is wilt u recht praten en u heeft kennelijk niet door dat u vaak tegenstrijdig bent. Er zijn genoeg mensen die reageren waar u veel van kan opsteken als u zich een beetje beinvloedbaar opstelt. Sorry.


    Maak melding
  65. @Gast x,

    U heeft bovenstaande heel keurig verwoord: Deze man is zo vol van zichzelf dat ik niet anders kon om hem LAUWPIE DE ECONOOM te noemen.

    Ik heb mij kostelijk geamuseerd met hetgeen deze meneer allemaal heeft geschreven.

    Alles wat nog zo duidelijk krom is wilt u recht praten en u heeft kennelijk niet door dat u vaak tegenstrijdig bent= RobG ten voeten uit.


    Maak melding
  66. Rob G.,

    Je loopt met je informatie ietwat achter de feiten aan. De zojuist afgesloten Klimaattop in Parijs, waarin ieder land zich verplicht om een Co2-uitstoot van 2 procent na te streven en zich zal beijveren tot aanwending van natuurlijke energievoorziening zoals windmolens, zonnepanelen e.d. zal maken dat fossiele brandstoffen zoals olie, gas en steenkool op termein zullen kelderen. Zoals bekend zullen de afspraken pas in 2020 worden geïmplementeerd, waardoor sommige landen (dus OOK Suriname) de kans krijgen om hun plannen ten opzichte van de klimaatverandering uit te voeren. De grootste verzekeraar en investeerder Allianz in Duitsland heeft al besloten ruim 3000 miljard euro (!!!) terug te trekken uit landen en bedrijven die nog steeds fossiele brandstoffen produceren dan wel gebruiken. Bovendien is op de Klimaattop vastgesteld dat de aanschaf en uitvoering veel goedkoper is dan het in stand houden van fossiele branddstoffen.Shell heeft aangekondigd tot 2050 te willen doorgaan met olie- en gaswinning, maar zal tot die tijd de gevolgen van duurzame energie wel degelijk gaan voelen. Aangezien ook Suriname, weliswaar op kleine schaal, ook een olieproducerend land is, wordt de druk op Staatsolie derhalve ook groter. Landen zullen in de toekomst wel financieel gesteund worden bij het bereiken van hun goals. Ik ben bang dat er zowel bij de Surinaamse overheid als bij de bevolking nauwelijks besef en kennis is over deze materie. En ik herhaal nogmaals: Surinamers en milieubescherming passen niet bij elkaar. En om te stellen dat de opbrengst van fossiele brandstoffen in de toekomst zullen verhogen, is derhalve wishfull thinking.


    Maak melding
  67. Blaka bakra,het is een goed streven om de fossiele brandstoffen minder te gaan gebruiken,maar dit zal een proces van lange adem zijn.Je zal zien dat men juist meer kernenergie gaat gebruiken omdat kerncentrales minder uitstoot veroorzaken.Denk je dat grote energieverbruikers massaal over zullen gaan op zonne- en windenergie? Ik denk het niet.Voor


    Maak melding
  68. Rob G.,

    Je woont vlak om de hoek. Kijk hoeveel energieleveranciers al zijn overgegaan op ‘groene’ stroom. In Nederland zijn er op dit moment nog 11 kolengestookte energiecentrales, maar de Tweede Kamer heeft al besloten deze op termijn te sluiten.


    Maak melding
  69. DESI is zogenaamd wakker geworden in
    zijn Brokobaka hangmat !

    Heeft enkele diplomaten teruggeroepen, een
    dergelijke maatregel had al RUIM TWEE JAAR
    geleden moeten worden genomen !

    NU zijn er stelselmatige en samenhangende
    zeer GROTE EXTRA Bezuinigingen noodzakelijk !

    Maarrr, Desi is bang ! Bang voor de BEVOLKING !

    Dussss… blijven wij zitten met de 10 MILJARD STAATSSCHULD en LEGE KAS !

    En met onze GEMINIMALSEERDE Deviezen-
    vooorraad van 250 MILJOEN !

    Deviezen-inkomsten kan Sranang voorlopig
    VERGETEN, omdat er zijn geen productieve
    investeringen zijn gepleegd !

    Tel daarbij op een PRESIDENT die de Rechterlijke
    Macht ONDERMIJNT / NIET ERKENT en met een
    ILLEGAAL WAARHEIDSPROJECT bezig is !

    Bovendien zit je in een FINANCIEEL en ECONOMISCH VERLOEDERDE Natie, Zonder Recht en Normen !

    PS : Het Financiele FAILLISSEMENT van de staat
    zal tot veel meer ONRUST leiden ! Met als gevolg
    een CHANGE ! De RECHTSSTAAT moet worden
    HERBEVESTIGD !

    Hoe dan ook, WEG met de NDP-WANORDE !


    Maak melding
  70. Alle ministers en presidenten die geroofd hebben moeten vervolgd worden. Net zoals mr.”Drunken master” Bosje die de staatskas heeft leeggeroofd en meneer OW Abrahams


    Maak melding
  71. Blaka bakra, de Tweede Kamer kan besluiten de kolencentrales te sluiten maar neem van me aan dat dit gefaseerd zal gebeuren. Ik ga ervan uit dat alle kolencentrales omstreeks 2030-2035 gesloten zullen worden. In 2023 dient 16% van de energie uit hernieuwbare bronnen opgewekt te worden. Men heeft dus nog een lange weg te gaan.


    Maak melding
  72. Suriname is overrun and run by a bunch of first class criminals, who pretend to be statesmen. These criminals have a firm hold on government, the police and the army. They are well protected and have well paid spies in every corner of society. 700 million USD have been sucked out of the vaults of the central bank by these criminals and their associates. International Banks have ceased doing business with the criminal regime in Paramaribo. Wonder why the president can’t go on a trip abroad?
    He explained in parliament:’
    “Weet u hoeveel pennen en schriften we kunnen kopen voor kinderen in het binnenland.”
    This is the most hypocritical statement from this president.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES