President Suriname wil einde grensconflict met Guyana

40

PARAMARIBO, 11 dec – Er moet een eind komen aan het grensconflict met Guyana. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het heeft lang genoeg geduurd. De regering gaat voor een ‘doorslaggevende’ oplossing.

Suriname blijft wel voorstander van een vreedzame aanpak. Diplomatieke onderhandelingen zullen sowieso worden voortgezet. “We zijn en blijven voorstander van een duurzame oplossing van deze koloniale erfenis”, zei Bouterse in het parlement. Hij wil daarom ook zelf praten met zijn Guyanese collega David Granger. Uitgangspunt is zonder meer dat het door Guyanese troepen bezette Tigri Surinaams gebied is.

Het is een punt dat ook eerdere regeringen huldigden. “Laat hierover geen enkele twijfel bestaan”, aldus Bouterse. Tigri wordt door Guyana aangemerkt als New River Triangle. Het gebied werd in 1969 ingenomen door het Guyanese leger. Suriname betwist sindsdien het Guyanese standpunt, maar heeft niet veel actie ondernomen. Internationaal wordt Suriname steevast op geografische kaarten neergezet zonder Tigri.

Bekijk ook:

40 REACTIES

 1. =Gaat Bouterse ook naar Frankrijk gaan om te praten over die grenskwestie tussen deze twee landen.

  -Het is niet te hopen dat hij om geld gaat vragen en dat de Guyanezen verder met hun plannen kunnen gaan in dat gebied.


  Maak melding

 2. typisch de wolf…..

  afleidings manouvre……

  zaken die belangrijk zijn worden bewust achterwege gelaten omdat hy geen structurele oplossingen kan bieden daar hy geen durf heeft om corrupte figuren om hem heen aan te pakken.

  bang dat hy is opgepakt te worden zodra hy geen press meer is schijt hij meerdere kleuren en probeert de boel zolang mogelijk te bedonderen..

  lafaard…


  Maak melding

 3. Bouterse wilt alles doen om Suriname vooruit te krijgen maar tot nu toe is het niet gelukt de afgelopen 5 jaren.Nu gaat het weer niet lukken.De economie is al naar de kloten gegaan onder zijn leiding.Hij heeft zichzelf verrijkt met zijn familie en het arme volk leeft in armoede.Jammer voor het land met zo een domkop als President.


  Maak melding

 4. Het conflict met Guyana overTigri heeft volgens Bouterse lang genoeg geduurd daarom wil hij dit conflict zo snel mogelijk vreedzaam oplossen. Sinds wanneer heeft Bouterse haast met het vreedzaam elimineren van conflicten? Hij heeft toch ook geen haast om het 8 december conflict vreedzaam op te lossen?

  Bouterse vond het niet belangrijk om naar de klimaattop in Parijs te gaan, omdat hij het niet belangrijk genoeg vond, hij ging liever naar Brokobaka om samen met Hira te zoeken naar de waarheid, terwijl van tevoren vaststond dat het onderonsje tussen hem en Hira geen oplossing zou brengen in het 8 december conflict, ook beweerde hij niet van vliegen te houden (dat was bij zijn aantreden anders) en zei hij niet op daggelden te azen. De laatste opmerking geeft duidelijk weer dat Bouterse zijn denkniveau nog steeds niet verder rijkt dan dat van een ordinaire kruimeldief, hoe haalt onze president het in zijn hoofd om te denken dat zijn paarse aanhangers hem daarvan zullen beschuldigen, hij houdt toch van elke Surinamer, hij zou toch nooit voor eigen gewin (daggelden) naar het buitenland afreizen, maar slechts voor het algemeen belang?

  I.p.v. een nutteloos onderhoud te hebben met Hira, had Bouterse, samen met zijn Guyanese ambtsgenoot, een wereld veranderende indruk kunnen maken, ze hadden ten overstaan van alle wereldleiders kunnen beloven dat Tigri tot een natuurreservaat zou worden verheven, waardoor dit gebied voor altijd onaangetast zal blijven, dit zou in de tijd van global warming een geweldige indruk hebben gemaakt. Hadden ze dit beloofd, dan waren ze meteen, niet slechts tot CNN Heroes benoemd, maar tot Universal Heroes.

  Bouterse komt wel met allerlei drogredenen aandragen waarom hij niet naar de klimaatstop te Parijs ging, maar volgens mij is hij gewoon bang dat hij opgepakt zal worden door de VS of de EU als hij buiten de grenzen van Suriname durft te treden, een groot deel van het Surinaamse volk heeft ervoor gezorgd dat we met een gigantisch grote ‘Lelecu’ als president zit opgescheept, een ‘Lelecu’ die het land jaren teruggeworpen heeft in de tijd en slechts voor nog meer achteruitgang kan zorgen.


  Maak melding

 5. Om de staats en overige schulden af te doezelen, gaat hij de kwestie Tigris voor 20 jaren laten rusten om de Guyanezen zijn gang laten gaan!!!!

  Deze probleem wordt nooit opgelost!! Het blijft een Tom en Jerry spel!!


  Maak melding

 6. Mies Koos(je), dingen die in de planning liggen dienen te worden behandeld/afgewikkeld. Als jij geen besef hebt van zaken structureel aanpakken moet je je mond(je) houden.

  Mies Koos(je), jij en je HOOLIGAN-makkers hier op de site zijn ook een structureel probleem. Jullie jagen – en hitsen mekaar op, er komt geen eind aan het opstoken. Dus jij en jou mede LOTGENOTEN zijn een structureel probleem hier op de site. Henk Molenaar, Ray, lonny, Ira, Roy, Tante Bep (als eerste uit (V6/7) gestapt, zijn niet jou vrienden, maar LOTGENOTEN. Een vriend is iets anders.

  Roy en Henk Molenaar, dan is de zaak van de decembermoorden ook een ‘afleidingsmanoeuvre’, DOMBO.

  Jullie bezorgen de NDP alleen maar meer en meer zetels. Want wie zou nou bij zo’n STOMME TROEP willen horen.

  Vanwege hard HELDHAFTIG, KRACHTIG, FLINK & DOORTASTEND beleid, zou de NDP – als er verkiezingen zouden worden gehouden -, nu mogen rekenen op minstens 29 zetels in de Nationale Assemblee.

  De NDP en onze PRESIDENT is jullie GROTE dank verschuldigd: Ray bedankt, Henkie bedankt, Henry bedankt, Mies Koos(je) ……………alle HOOLIGANS van harte BEDANKT!. NDP é fat wé gwe.


  Maak melding

 7. Mies Koos(je), dingen die in de planning liggen dienen te worden behandeld/afgewikkeld. Als jij geen besef hebt van zaken structureel aanpakken moet je je mond(je) houden.

  Mies Koos(je), jij en je HOOLIGAN-makkers hier op de site zijn ook een structureel probleem. Jullie jagen – en hitsen mekaar op, er komt geen eind aan het opstoken. Dus jij en jou mede LOTGENOTEN zijn een structureel probleem hier op de site. Henk Molenaar, Ray, lonny, Ira, Roy, Tante Bep (als eerste uit (V6/7) gestapt, zijn niet jou vrienden, maar LOTGENOTEN. Een vriend is iets anders.

  Roy en Henk Molenaar, dan is de zaak van de decembermoorden ook een ‘afleidingsmanoeuvre’, DOMBO.

  Jullie bezorgen de NDP alleen maar meer en meer zetels. Want wie zou nou bij zo’n STOMME TROEP willen horen.

  Vanwege haar HELDHAFTIG, KRACHTIG, FLINK & DOORTASTEND beleid, zou de NDP – als er verkiezingen zouden worden gehouden -, nu minimaal mogen rekenen op minstens 29 zetels in de Nationale Assemblee.

  De NDP en onze PRESIDENT is jullie GROTE dank verschuldigd: Ray bedankt, Henkie bedankt, Henry bedankt, Mies Koos(je) ……………alle HOOLIGANS van harte BEDANKT!. NDP é fat é gwe.


  Maak melding

 8. @Koos,..de domste ,en de stomste DONKEYS uit de domme rij,REAGEREN altijd als eerste,uilskuikens, Henk Molenaar.,Henkes,het domme trio.alom bekend als het om landverraders gaat,deze redie moesoes willen gewoon dat het SLECHT GAAT MET SURINAME.maaar oen lee,het zal niet zo makkelijk zijn .wat jullie willen.


  Maak melding

 9. Freedom2U,

  1. Het is geen mies Koosje maar meneer Koos voor jouw.

  2. Structureel zaken aanpakken ? Net als die paarse mega verkiezingbeloftes van 5 jaar geleden. Devaluatie gratis inbegrepen.

  3. Die namen die jij in je posting noemt zijn rechtgeaarde surinamers. Mensen die
  Ik stuk voor stuk hoger aan sla dan de gemiddelde paarse geteisem.

  4. Ndp en beleid… Is het al 1 april ?

  Luister dat jij brokobaka staat voor Bouterse is jouw probleem. Wij zitten op de hielen van Bouterse. De strijd voor een beter Suriname gaat door. You can run but you can’t hide. Dus ff dimmen buruki


  Maak melding

 10. Ik had gedacht dat deze forum was bedoeld om met elkaar te gaan debateren ; i.p.daarvan wordt er alleen haat en nijd
  gezaaid.

  Sari tori mang.

  Jacko


  Maak melding

 11. @Freedom2u

  Wederom……

  Een hond die ziek is is te genezen maar een hond die ziekelijk gedrag vertoont zoals jij is NIET te genezen…

  figuren zoals jij ….schande voor de mensheid…


  Maak melding

 12. freedom 2u met heldhaftig beleid van de ndp bedoelde je daar de amnestie wet mee?en met doortastend waarschijnlijk de devaluatie van afgelopen maand,en krachtig en flink de trefwoorden bij uitstek voor bange opa b(te bang om verantwoording af te leggen tegenover volksvertegenwoordiging en te bang om te reizen)


  Maak melding

 13. @Freedom2u

  Yeah man,vooral die ..Mies Koos(je),is de hoofdmatador DOMBO,..die snapt er geen pepernoot van,laat hem maar zwarte Piet gaan spelen hij is ook er voor dat die clown moet blijven..met zulke idioten hebben wij hier te doen.no spang joe ede nanga ding.deze gefrustreerde papagaaien !


  Maak melding

 14. @Koos
  Hij blijft toch een DOMMERIK he die tant KOOSJE.laat discussies over politiek voor intelligente personen,en daar hoor jij niet bij.je niveau is niet toereikend daarvoor me schat.


  Maak melding

 15. En toch zit ik met een 2 historisch problemen die ik niet begrijp. Misschien kan iemand mij dat uitleggen. Nederland was in de geschiedenis niet alleen baas over Suriname , maar ook baas over een groot gedeelte van Guyana (Berbice). Denk aan die slavenopstanden van toen en waarbij een heleboel Nederlandse Plantage-eigenaren zijn vermoord. N.B. Er zijn diverse boeken over dit onderwerp verschenen. Toch is bij teruggave van dit gebied, waarover Nederland zeggenschap had een betwist gebied ontstaan. Hoe kan dit. Op een perceel dat van jouw is kan toch geen stukje niemandsland ontstaan.
  Mijn tweede probleem is de inval in Tigri. Nederland had Suriname en de Nederlandse Antillen, na de tweede wereldoorlog en bang voor Indonesische toestanden in de west, autonomie gegeven. De koloniën mochten alles behalve buitenlandse zaken en defensie hebben . Daar zou Nederland voor zorgen. Johan Adolf Pengel maakte zich zorgen over onze westgrens en richtte de defpol (defensie politie) op. Voor de oudere onder ons: dat zijn die jongens in die fletsgroene uniformen. In het geheim had Pegel voor zware wapens gezorgd, maar dat mocht niet. Het Nederlands leger eiste al die zware wapens op en door al die stakingen uit die tijd werden de Defpol -jongens in de stad gebruikt tegen de stakers en betogers. Toen viel Guyana binnen. Het Nederland leger en al die Nederlandse militairen in Suriname scheten in hun broek en gaven niet thuis. Van het verdedigen van onze grenzen door Nederland was overduidelijk geen sprake. Toen werd het de Surinamers duidelijk. De Nederlanders waren hier om on uit te buiten en niet omdat ze van ons hielden. Reden voor mij om mij toen te scharen bij de groep Surinamers die onafhankelijkheid wilden. Een van de vele dingen die mijn teleurstelling in Nederland hebben gevoed.
  Voor velen van u, met name de Nederlanders, zal dit als een les hogere geschiedenis van Suriname lijken. Dat is het ook omdat het grote verschil tussen Surinaams en Nederlands onderwijs was dat wij in Suriname werden doodgeslagen met Nederlands aardrijkskunde en geschiedenis, terwijl de Nederlanders geen moer over Suriname geleerd hebben.
  Denk niet dat ik op dit punt alles weet, want ik zou graag willen weten hoe een betwist gebied in een door Nederland gecontroleerd gebied kan ontstaan. Misschien moet ik al hie historische stukken hierover bestuderen om dit te weten te komen.
  Conclusie probleem Tigri zou door Nederland en Engeland opgelost moeten worden. En omdat ze dat niet hebben gedaan zal dit als een soort tijdbom tussen Suriname en Guyana fungeren. Af en toe zal de bom barsten.


  Maak melding

 16. Roy, verbaast (het verbaast een ieder zeker ja, zo’n ongure kwast) en Mies Koos(je), hoe staan de zaken HOOLIGANS-schavuiten? Jullie samen met jullie overige LASTERAARS zijn de LAFAARDS bij uitstek hier op de site.

  Jullie HOOLIGANS roepen: Nederland, Nederland, gebruik me no, gebruik me no. Het simpel antwoord van Nederland: buk no! NICE and EASY!

  Jullie zijn de SCHANDKNAPEN die een ieder die jullie wel of niet kennen, de GROOTSTE SCHANDE bezorgen.

  Jullie zitten met jullie zogenaamde V6/7. Dan vinden jullie Somo opeens, de meest (h)eerlijke man. Jullie zijn NERGENS. Het Suriname van nu wijst ONGURE LUI als jullie RESOLUUT naar de MUMAKOISI van jullie eigen SCHAVUIT, TOVENAAR Henry.

  HOOLIGANS waarom zoeken jullie niet maar een baantje in het Slotervaart ZIEKEN-HUIS om heroïne helpen te produceren, dan zijn jullie heel DICHTBIJ, bij jullie DAGELIJKSE PORTIE.

  Of HOOLIGANS, binnenkort mag er OPENLIJK wiet worden geplant. Ongeacht dat jullie SCHANDKNAPEN zijn, maken jullie een reële kans. Jullie weten toch dat er in het KOUDE KIKKERLANDJE niet mag worden GEDISCRIMINEERD op de arbeidsmarkt, derhalve maken jullie een GROTE ‘kans’.

  Gezien jullie maar al te graag met onze westelijke buren op de vuist willen, laat het dan maar om gaan, wie de beste ganja plant produceet en de HEERLIJKSTE JOINTJES maakt. Jullie Koude Kikkerlandje en Guyana, PROMINENT ON STAGE..

  HOOLIGANS: stel je eens voor dat het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo om welke reden dan ook drugs zou produceren zoals het Slotervaart in Amsterdam. Over die BALK in jullie ogen gesproken.

  De BALK in jullie ogen, dat is jullie STRAF? HOOLIGANS, met dergelijke BALKEN in je ogen, word je alle ZICHT ontnomen.

  Jullie zij het stukje VERDRIET hier op de site.

  PRESIDENT, Regering en Volk van Suriname: degene die het beste met TEGENSPOED om kan gaan, heeft het meeste SUCCES op VOORSPOED.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 17. @john.
  Wat jy zegt zal best wel waar zyn.
  Ik ben het met je eens over aadrykskunde en geschiedenis,het tigrigebied onderwys op school.
  Wat ik niet begryp is waarom DDB wel zn landgenoten doodschiet maar anno 2015 het tigriprobleem nog steeds niet opgelost is.Wie heeft daar n antwoord op


  Maak melding

 18. Suriname betwist sindsdien het Guyanese standpunt, maar heeft niet veel actie ondernomen. Internationaal wordt Suriname steevast op geografische kaarten neergezet zonder Tigri. Neks gaat gebeuren en waarom? Simpe;. Baas kong oewroe. Sinds de jaren tachtig had hij de kans, maar inplaats daarvan knechtte het volk. Anno 2015 is dat dankzij de oliedomme aanhangers die paars verpauperde zombies zijn geworden. Op enkele na die nu paars ontnuchterd demonstreren…..tegen de volksmisleider. Wahahahaha. Neks baas e go do, na soso paars geleuter en blabla. Hahahaahhaha.


  Maak melding

 19. henri55: DDB heeft geen landgenoten doodgeschoten. Vraag het maar aan Hira. Er was onlangs nog dat interview.

  Wij Surinamers hebben niets tegen Guyana. Vergeet het niet henri55, sinds het aantreden van Bouterse 1, ziet de Wereld Suriname als eindelijk een serieus land. Dacht jij dat Suriname anders zo snel Voorzitter zou zijn geworden van de Unie van Zuid-Amerikaanse staten. henr55, gebruik toch jou ‘gezond’ verstand.

  Als je niet genoeg verstand hebt, laat het maar zo. Ga voor verstand het niet zoeken bij de HOOLIGANS hier op de site. Want die geven je toko-toko voor verstand.

  De naam van het gebied heet Tigri. Dat betekent niet dat wij als tijgers tekeer moeten gaan tegen onze Guyanese buren.

  Onze President zegt namelijk dat het een koloniale erfenis betreft.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 20. @ John: Nederland had de Guyana’s gekregen van Engeland in ruil voor Nieuw Holland, tegenwoordig New York. Tijdens de Franse bezetting van Nederland door Napoleon heeft Engeland het beheer van de Guyana’s op zich genomen (en van Nederlands Indië) en na de nederlaag van Napoleon slechts voor een deel weer teruggegeven aan Nederland, alleen het huidige Suriname. Vandaar dat men in Suriname en in Indonesië nog steeds links rijdt.
  Surinamers denken maar steeds dat Nederland Suriname heeft leeg geroofd, maar de werkelijkheid is dat men er altijd verlies op heeft geleden. Slavernij was de enige manier om het enigszins rendabel te maken. Vandaar dat het nu zo slecht gaat in Suriname, te lage productieviteit tegen te hoge kosten. Vandaar ook dat Nederland er niet voor voelde om Nederlandse jongens te laten sneuvelen voor een waardeloos stukje oerwoud omdat men in Suriname dacht dat het van hen was. Bovendien wilde Suriname graag onafhankelijk zijn, dus Nederland dacht: “Alsjeblieft, hier heb je het en bekijk het verder zelf maar”.
  De vraag is natuurlijk wat het beste voor de gewone Surinamer zou zijn geweest, het huidige onafhankelijke Suriname of de Frans Guyana situatie. Een Frans departement, onderdeel van de Europese Unie en met de euro als betaalmiddel. De machthebbers in Suriname weten het wel, onafhankelijk, want dan kunnen ze graaien. Is de gewone Surinamer er ook beter van geworden?

  Wat Tigri betreft, dat krijgt Suriname nooit terug en dat stukje Frans Guyana ook niet. Waarom zouden ze? Ook Surinaamse vaders en moeders zien hun zonen niet graag sneuvelen voor een stukje bos.


  Maak melding

 21. Printa, ik woon in Suriname en ik ben niet gelieerd aan welke politieke partij ook, omdat alle politieke partijen in Suriname, de ene meer dan de andere, vol boeven zitten, die hun eigen belang voorop stellen, maar dat wil niet zeggen dat ik de hoop opgegeven heb dat we in Suriname eens integere regeerders krijgen en ik wens nog steeds dat het eens goed zal gaan met Suriname.
  Ik geef toe dat ik er niet verdrietig van zou worden als het niet goed ging met Bouterse, ik zou b.v. niets liever zien dan dat hij opgesloten wordt in Santo Boma. Maar waarom zou ik, als persoon die in Suriname woont, willen dat het slecht gaat met Suriname? Op het moment dat het slecht gaat met Suriname (zoals momenteel) voel ik het in mijn zak, al was het dus alleen om mezelf; ik wens dat het heel goed gaat met Suriname, en het maakt me daarbij niets uit wie de leiding heeft, het mag van mij een fijnbesnaarde academicus als Venetiaan, of een platvloerse patjakker als Bouterse zijn .


  Maak melding

 22. John: Je doet het Tigri verhaal een beetje simplistisch af. Bepaalde stukjes in je posting kloppen maar een groot gedeelte ligt toch heel wat genuanceerder. Toegegeven dat het lastige materie is en je er, als je er uitgebreid voor gaat zitten, 3 A-4 ’tjes over vol kan schrijven. Medio juni 2014 is er een blog verschenen van Freelance in Suriname, daar wordt op een heldere manier uiteengezet hoe het Tigri probleem ontstond. Voor de puristen onder ons, het Tigri probleem dateert al van 1840!


  Maak melding

 23. @Freedom2u, je schrijft dit op:::

  Mies Koos(je), jij en je HOOLIGAN-makkers hier op de site zijn ook een structureel probleem. Jullie jagen – en hitsen mekaar op, er komt geen eind aan het opstoken. Dus jij en jou mede LOTGENOTEN zijn een structureel probleem hier op de site. Henk Molenaar, Ray, lonny, Ira, Roy, Tante Bep (als eerste uit (V6/7) gestapt, zijn niet jou vrienden, maar LOTGENOTEN. Een vriend is iets anders.

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Precies hetzelfde doen jij en @printa.

  -Nog bedankt voor het lezen van al die verhalen. Als het jou hindert dan zorgen jullie ervoor NIET meer op deze site te komen.
  Merk je niet op dat velen niet van die moordenaar Bouterse houden!!!!


  Maak melding

 24. Oe mapangpang julie allemaal krab dagoe na oenoe als julie zoveel comentaar Waar Was julie deskundigheid van 2000 tot 2010.neks oe no doe ka kondre lullen julie Minder en face me ti oe wang tak politiek torie foe sranang Honden zijn beter dan julie aLemaal


  Maak melding

 25. Rustik maar haatslangetje Liefde !

  Desi rampaneer alla deng Sranang reserves !

  Desi anoe habi olo, Staatsschuld 10 MILJARD !

  7.000 Extra Desi-ambtenaren ! Fu sang ??

  18.000 Woningen, geld gereserveerd op begroting,
  de woningen zijn onderweg van China naar Sranang
  de weg kwijtgeraakt !

  Sneltrein b’o kome, animatie-filmpje geweldig,
  trein staat nog steeds in de tuin van Bouta !

  PS : Waar is de DESKUNDIGHEID NUuuuuuuu ???
  Wij, Desi en Gilmore drukken, Massaal, ongedekte
  SRD-bankbiljetten !

  WAAR BEN JIJ NU en WAAR IS De NDP-
  DESKUNDIGHEID ???

  WEG MET DESI EN ZIJN SNELDRUKKER, GILMORE !!!

  SCHELDEN en Ongedekte SRD’s DRUKKEN is
  NDP-Hobby ! A Dong di deng Dong !


  Maak melding

 26. liefde,

  Soso paarse lobi gi ju masra liefde.
  Liefde mi mang, sang e dangra ju so baja?
  Stroom verhoogd?
  Watra verhoogd?
  Alla sani kon diri?
  Ju no habi wroko?
  Waai bruja, wo wroko SAMEN nanga ju paarse regering fu pur un uit a pina.
  A pina di a paarse regering fu Bote pot un ini, bifo verkiezing Baas tak alla sani e wandel.
  Luku bun nanga hoge bloeddruk nanga ju nierie.
  Datra sref kon diri, Baas no mang pai at oso.


  Maak melding

 27. Het initiatief is goed! Suriname is echter historisch gezien in conflicten met de Co-Operatieve Republiek Guyana altijd als verliezer naar voren gekomen. Men moet er dus vanuit gaan dat Suriname een “doorslaggevende’ oplossing” (wat dat ook moge beteken) van het slepende grensconflict smadelijk verliest!

  Guyana heeft zichzelf sinds 1969 lopen voorbereiden op dit slepende conflict. Suriname heeft daarentegen precies zoals het artikel voorschrijft het Guyanese standpunt betwist, maar sindsdien niet veel actie ondernomen.

  Een mogelijke toekomst; Suriname zal waarschijnlijk eventuele definitieve onderhandelingen zeer slecht voorbereid ingaan.
  Dit is al eerder bij strategische onderhandelingen gebeurd.
  De commissieleden die namens Suriname voorzitten zal uit lieden bestaan die slecht tot zeer slecht voorbereid zijn en zichzelf niet nationalistisch genoeg opstellen. Suriname zal als grote verliezer uit de onderhandelingen tevoorschijn komen en het doen verkopen in de Assemblee en naar het volk toe als of er winst voor het land is behaald!! Kort na de Guyanese overwinning zal Guyana haar beheersdaden in het Tigri gebied volledig economisch exploiteren zonder dat Suriname hierover maar 1 woord kan reppen.


  Maak melding

 28. Alleen Suriname betwist het Tigri-gebied, geen enkel ander land.
  Internationaal behoort dit gebied allang bij Guyana.
  Daar kunnen wij wel steeds moeilijk over doen, maar dat zal helemaal niets aan de zaak veranderen.


  Maak melding

 29. Ik ben geen bouta fan ,maar ben blij dat hij eindelijk iets positief zal ondernemen. Tigri is van Suriname en moet ook zo blijven. Men kan zich niet gratis iets eigenen wat niet van jou is(hoe heet zo iets: diefstal/ stelen dus)zonder rechtelijk te worden vervolgd


  Maak melding

 30. @ Hans van den Broek,

  Ik ben het helemaal eens met jouw betoog.
  Liever was Suriname a la Frans Guyana een Nederlandse departement overzee. Maar precies bepaalde duivelse nationalisten wilden zo graag onafhankelijk worden voor het grote geld, zie het land, is naar de klote geholpen. Het land is failliet.

  Bent u overigens minister geweest van economische zaken en justitie?


  Maak melding

 31. Beste Yuccatan, ik ben geen minister geweest. De persoon die je in gedachten hebt is minister van Buitenlandse Zaken geweest, niet van Justitie of Economische zaken. De naam waaronder ik reageer is gewoon mijn eigen naam en toevallig hetzelfde en dat komt mij wel goed uit. Wie googelt naar mij krijgt 500.000 resultaten, zoek mij daar maar eens uit.

  Onafhankelijk zijn is een kwestie van zelfbewustzijn en psychologie, niet van realistisch denken. In principe is Suriname een land met voldoende mogelijkheden om alle Surinamers in welvaart te kunnen laten leven. Venezuela hetzelfde, maar het wordt bestuurd door een ex-buschauffeur. Suriname wordt bestuurd door een gewezen sportleraar met zijn roversbende. Je ziet het resultaat. Bruma, Derby en Arron hebben nog net kunnen zien wat het gevolg is geweest van hun dromen. Nederland is ook niet zonder schuld in deze. Ze hadden kunnen voorzien wat er zou gaan gebeuren maar ze wilden er van af.

  Het Surinaamse volk is niet aan onafhankelijkheid toe. Ze zien niet wie het wel en wie het niet goed voorheeft met het land en laten zich leiden door illusies en mooie praatjes. Daarnaast verdommen ze het om hard aan het werk te gaan om er wat van te maken. “Werken is slavernij, dat is voorbij!” Dat is hoe men denkt.
  Wat er gaat gebeuren is dat de Surinaamse dollar steeds minder waard wordt totdat de kosten van Surinaamse arbeid overeenkomen met de werkelijke waarde er van, en dat zal niet veel zijn. Er zijn zoveel tropische landen als Suriname waar veel meer armoede heerst en waar de mensen voor een paar centen hard willen werken. Daar gaat het werk naar toe, niet naar verwende Surinamers.
  Het gaat moeilijk worden voor de gewone man. Buitenlanders gaan bepalen wat er gebeurt in Suriname en Chinezen zijn harde bazen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.