Advocaat van Bouterse ziet geen kans op vervolging

88
Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 8 dec – Er is geen mogelijkheid om Desi Bouterse en andere verdachten van de Decembermoorden te vervolgen. Dit stelt Irwin Kanhai, advocaat van Bouterse. De krijgsraad heeft nu eenmaal beslist dat de strafzaak wordt opgeschort.

Dat het Hof van Justitie het Openbaar Ministerie opdraagt de vervolging te hervatten, verandert er weinig aan. De krijgsraad heeft beslist en het OM is niet binnen de voorgeschreven tijd in beroep gegaan. Het Hof zou eventueel het besluit kunnen terugdraaien. Maar dat is niet gebeurd. “De krijgsraad kan zijn eigen vonnis niet terzijde leggen of herzien”, zegt Kanhai tegenover de Ware Tijd.

De verdachten in het strafproces hoeven voorlopig dus geen verdere vervolging te vrezen. Volgens Kanhai is er geen reden om het tegengestelde te geloven. Hij ziet als enige manier om het strafproces voort te zetten, het instellen van het Constitutioneel Hof. Dit hof moet de amnestiewet toetsten aan de grondwet. Volgens de advocaat kan het Hof van Justitie de amnestiewet niet negeren. Die bevoegdheid is er niet.

88 REACTIES

 1. Tante W. uit holland heeft voorgekauwd voor duivel irwin ka – naai dus wij moeten er alles aandoen om het tij te keren en de zaka zaka duivels hoe dan ook te berechten.


  Maak melding

 2. Heel goed meneer Kanhai. Geef ze op hun donder. Handen af van onze geliefde president. En mocht hij onverhoop veroordeeld worden dan gaan we baas bevrijden. Bouta go go go.


  Maak melding

 3. Kondremangs,

  Barbamang mag blij zijn dat die stier zijn mars niet heeft doorstoken!!!!!!!!!!!!
  DiDiBrie aanhangers ,vandaag op 8 december je bek houden!!!!!
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 4. Hahahahaaaaaa……Kanhai zegt dat de moordenaars niets te vrezen hebben ..
  Hij staat zij aan zij naast de duivel.Duivelsaanbidder is Kanhai!!!
  Is dit zijn manier om de rechters te intimideren,te bedreigen?!


  Maak melding

 5. De 8 dec. waterkant losers staan weer met lege handen, het is ook wat hoor met jullie eeuwige verliezers en duivelsaanbidders. Van de geboren winnaars en Gods kinderen kunnen jullie nooit winnen, onthoud dit goed.


  Maak melding

 6. parbo
  Heel goed meneer Kanhai. Geef ze op hun donder. Handen af van onze geliefde president. En mocht hij onverhoop veroordeeld worden dan gaan we baas bevrijden. Bouta go go go.

  Om kotsmisselijk van te worden de reactie van Bouterse-slaafje Parbo,


  Maak melding

 7. @jp
  God zegt komt mij halverwege tegemoet en IK kom je halverwege tegemoet.
  Bidden en werk verzetten,zo bedoeld God.Als jij eet komt God je toch niet voeden?Je eet toch door je handen naar je mond te brengen,Je hebt toch geen hulp nodig van God ??
  Als je auo in een goot trecht komt ga je toch niet bidden en dan staan wachten op een wonder van God?!
  Nee,je bidt eerst en doet je best om je auto uit de goot te halen.Je bidt dat er hulp kom opdagen..Je geloofd toch niet dat God vlak voor je ogen je wagen uit de goot zal halen en jij met gekruiste armen langs de straat zal staan na een gebedje gedaan te hebben?Neen het werk moet jij doen,
  Zo bedoeld God.
  Zo bedoelen wij de rechtgeaarde surinamers ook,
  Uiteindelijk zijn wij het die het gedaan moeten krijgen de moordenaars voor het gerecht te slepen en een vonnis uit te spreken. Het is niet God die gaat verschijnen in de rechtszaal om vonnis uit te speken.Wij moeten het halve werk doen en God doet de rest.
  Wij de rechtgeaarde surinamers geloven in RECHT en rechtvaardigheid.


  Maak melding

 8. Jopie Pengel, JP ik weet dat je bij God zit !

  Hier in Sranang (rechtsstaat) en op aarde spreekt
  de rechter strafvonnissen uit !

  Massamoordenaars krijgen GEEN genade !

  Advocaaat Kanhai moet weten dat tijd rekken en
  sabotage van de RECHTSGANG voorbij is, ik heb net
  telefonisch overleg gepleegd met Inter Amerikaanse
  Hof voor de Mensenrechten, de VERNIETIGING
  Desi-amnestie-wet komt er aan !

  Krijgsraad en Hof van Justitie kunnen niet wachten
  op een NIET-BESTAAND CONSTITUTIONEEL HOF,
  zij moeten rechtsspreken op basis van de huidige
  realiteit, de huidige feiten en stand van zaken !

  PS : Het zou wat moois zijn als ELKE verdachte, in zijn
  case, een gefingeerd rechtsprobleem ziet dat aan het
  Niet-bestaand constitutioneel hof dient te worden
  voorgelegd ! Worden dan ALLE Strafrechtszaken STILGELEGD, meneer Kanhai ???

  IK DACHT HET NIET !!!


  Maak melding

 9. Aloha!!!!….Deze advocaat Irvino Kanhayalal die is zo zeker van z,n zaak ,dat er niets meer te lullen valt. Deze man blaast nu al op z,n bazuin,dat er geen oplossingen komt over de rechtszaak van Baas Bouta. Baas die betaalt zeker een mega loon voor hem.Daarom mekkert deze verdwaalde Kanhayalal in de media.Wel, Neks no fout. Che


  Maak melding

 10. Handen af van Volks-Mislijder, Veroordeelde drugscrimineel, Hoofdverdachte van mensenrechtenschending , dictator , leugenaar , bedrieger van zijn volk met BLOEDHANDEN.
  Wat een volk zeg.


  Maak melding

 11. Ik had begrepen van Mr Essed dat het Hof Van Justitie Bevoegd is De Opdracht te geven aan de Krijgsraad om verdere vervolging in te stellen.

  Het Hof is de hoogste Instantie (Hoge Raad in Nederland) die een lagere Rechtbank kan opdragen al dan niet een zaak te heropenen.

  Ik denk dat die HAAI aan het BLUFPOKEREN is.


  Maak melding

 12. Meneer Kanhai heeft meer dan gelijk. Het constitutionele hof moet maar beslissen.
  Dit hof gaat overigens nooit komen. Ik weet het en de fronters weten dat ook. Bouterse zal nooit berecht worden. Dus case closed. Pure geldverspilling. Het volk heeft andere dingen aan hun hoofd. Seponeren die troep. Neem een vb aan Dhr Baboeram. Voorruit durven kijken.


  Maak melding

 13. De 8 december nabestaanden hebben ook een KLACHT BIJ de Organisatie van Amerikaanse Staten ingediend.

  STRAKS GAAT HAAI OOK ZEGGEN DAT DEZE OAS NIET BEVOEGD IS DE DECEMBERMOORDEN TE BERECHTEN , ALTHANS DE OPDRACHT GEVEN TOT VERVOLGING.

  De Organisatie van Amerikaanse Staten werd in 1948 opgericht en telt nu 32 lidstaten, waaronder de VS. Het handvest van de OAS noemt als doelstelling o.m. eerbiediging van de fundamentele rechten zonder onderscheid naar ras, nationaliteit, geloof of geslacht. Het noemt ook plichten van de mens, zoals de plicht tot arbeid. De OAS nam in 1948 de Amerikaanse verklaring van de mensenrechten aan, in 1969 gevolgd door het Amerikaans Verdrag voor de mensenrechten. Dat verdrag hebben de VS niet bekrachtigd.


  Maak melding

 14. @Sjang
  Suriname kent 1 terrorist en 1 couppleger,1 massamoordenaar,1 terrorist met amnestie en 1 terrorist die smeekt om vergiffenis en hij heet bouta en hij is je meester en jij zijn slaafje.
  Hoe kan je 15 ongewapende mannen gesleurd uit hun bed en vervolgens afgemaakt als honden door je baasje terroristen noemen.
  Een terrorist ziet eruit ls je baasje bouta!!


  Maak melding

 15. @parbo,

  Je hoeft niet DOM te blijven in het leven: Je kan ZELFS AFSTUDEREN op het NET.

  VRAAG MAAR AAN LAUWPIE!!! Hij heeft op Internet zijn BUL ECONOMIE gehaald.

  DUS IS ER NOG HOOP VOOR JOU!!!


  Maak melding

 16. -Hij hoeft niet vervolgd te worden, maar men moet niet vergeten dat er zo iets is die ze KARMA noemen.
  Die vloek gaat al verder en zie wat met zijn kinderen gebeurt.

  -Zie maar, hij is president en toch niet gelukkig. Ook is hij bang zich te laten zien in sommige landen.

  -Met alle bewijsstukken zal hij in de geschiedenis toch als een moordenaar bestempeld worden. Karma.

  =Waarom heeft Kanhai zijn zoon niet vrij gepleit!!!!!!!

  =Brunswijk heeft ook niets gedaan en toch durft hij ook niet naar Frankrijk te gaan.


  Maak melding

 17. Wat bracht de revolutie van

  Desi Bouterse


  Avondklok


  Perscensuur


  Onderdrukking


  Meer corruptie


  Volksmilitie tegen medeburgers


  Hyperinflatie


  Doodseskader


  Drugshandel


  Decembermoorden


  Moiwana slachting


  Moreel verval


  Maak melding

 18. Verslag van een ooggetuige’ :
  •Topberaad in Fort Zeelandia 7 op 8 december 1982 – Aanwezigen: de ministers Naarendorp, Sital, Alibux, Krolis, Bouterse en Horb.
  •De Bloedraad bestond uit: Desi Bouterse, Roy Horb, Paul Bhagwandas, Badrissein Sital, Errol Alibux en Harvey Naarendorp
  •In de nacht van 7 op 8 december, toen de eerste gevangenen werden binnengebracht, zou er in de werkkamer in Fort Zeelandia vergaderd zijn door Bouterse, Sital en Alibux. In de vergadering vinden Alibux en Sital dat misdadige figuren uit de samenleving moeten verdwijnen. Bouterse vraagt nog of er geen schijnproces aan vooraf moet gaan. Sital is van oordeel dat daardoor slapte zou worden gedemonstreerd.
  •De gevangenen worden in de bewuste nacht één voor één voorgeleid. Achter de tafel zitten: Bouterse, Bhagwandas en Horb. Bouterse voert het woord: “U wordt schuldig bevonden aan antirevolutionaire activiteiten en zult worden geëxecuteerd. Heeft u hierop nog wat te zeggen”.
  •Bouterse zou vakbondsleider Cyrill Daal eigenhandig hebben ontmand met een bajonet van Bhagwandas en omgebracht met een pistool. Bouterse zou Rambocus tweemaal met een browning hebben beschoten
  •Het vuurpeloton, belast met de executies, zou onder meer bestaan uit: Ruben Rozendaal; Guno Mahadew (overleden); Ewoud Leefland (overleden); Roy Tolud (overleden) en Roy Esajas, onder leiding van Paul Bhagwandas (overleden). Ruben Rozendaal bekende later dat Bouterse actief heeft deelgenomen aan de slachtpartij en persoonlijk Cyrill Daal en Soerinder Rambocus heeft vermoord. Na de bekentenis van Rozendaal is Bouterse in 2012 zich gaan verschuilen achter een inlekaar getimmerde amnestiewet met behulp van parlementariers van NDP en A-combinatie.

  bron,nick.net


  Maak melding

 19. mr Kandai mag praten wat hij wil. Indien de OvJ weigert het bevel van het Hof uit te voeren, wordt hij vervangen. Zo simpel is het. De Amnestiewet is ook in strijd met internationale verdragen en de Grondwet. Het Hof heeft niet gebruik gemaakt van haar toetsingsrecht zoals Kandai beweert. Het hof heeft gewoon conform het Wetboek van Strafvordering gehandeld en géén inbreuk van wie dan ook getolereerd!!!


  Maak melding

 20. @,..Domme Henk MOLENAAR,..nu ga je de advocaat aanvallen,als je zooo slim was dan moet je weten dat een advocaat IEDEREEN MAG BIJSTAAN,..dat zegt genoeg over jou kennis van zaken jo domme idioot.

  @.NOBRUYA,..Vawakka,joe e broeja.ha ha.
  oen djiem wang boeng bigie brik,dang oeng go sriebie mie mang.


  Maak melding

 21. Er is geen mogelijkheid om Desi Bouterse en andere verdachten van de Decembermoorden te vervolgen
  De verdachten in het strafproces hoeven voorlopig dus geen verdere vervolging te vrezen.

  Desi Bouterse EN andere verdachten en de december moorden dus!!!!

  Deze Kanhai, de verdachten en inclusief die Parbo moet levend begraven worden!!!

  De gerechtigheid moet zijn beloop krijgen! en die mag zijn vreugde vieren!!

  Duivels, criminelen, verkrachters, moordenaars, oplichters, fraudeurs mogen van mij naar de hel door een groet vuurzee heen!!


  Maak melding

 22. Beste Manu

  Zwerver Kanhai is veel slimmer en heeft het veel beter dan u.
  Die man verdiend op dit manier zijn brood.

  Dus poep geen onzin uit uw mond!

  Gr


  Maak melding

 23. Plato ga een wasie nemen in Coronie want je weet helemaal niets.
  Weet je niet dat het hof de nabestaanden volledig heeft uitgeschakeld,zeuren kunnen ze niet meer met hun slimme advocaat die zakkenvuller.


  Maak melding

 24. Natuurlijk moet Kanhia zit zeggen, hij kan niet anders.
  Daarvoor wordt hij ook dik betaald.
  Maar ………………. er zijn ook nog internationale gerechtshoven, die geen rekening houden met wat parlementen al dan niet in strijd met de grondwet beslissen.
  De wereldgeschiedenis staat er bol van.
  Zover zal Bouta het niet laten komen, want hij zal zijn gezicht niet meer in het buitenland vertonen, omdat hij inmiddels wel weet, hoe laat het is.
  Rest de optie, dat het Surinaamse volk Bouta zelf naar huis stuurt.
  Ik denk namelijk niet – om een aantal redenen – dat hij het nog 5 jaar zal uitzitten.


  Maak melding

 25. gaan jullie maar door , de doden lachen jullie uit want ze zijn nu ter ruste gelegt maar jullie blijven maar doorgaan .
  hebben jullie wel respect voor ze ?
  laat ze nu gaan want ze hebben al genoeg van jullie geklaag .


  Maak melding

 26. VOOR DE VERKIEZINGEN VAN 2010 ZOU KUMAKOISI HET december PROCES OP ZIJN BELOOP LATEN.

  Hij zou zich niet BEMOEIEN MET HET PROCES als hij president werd.

  KUMA IS DE VADER VAN ALLE LEUGENS= CEO VAN DE FIRMA LIST EN BEDROG.


  Maak melding

 27. Kanhai mag beweren wat hij wil, daarvoor wordt hij door Bouterse betaald, maar Bouterse en handlangers zullen worden berecht. Zijn vertragingstactiek zal niet meer helpen.
  Ik ben benieuwd wat deze Kanhai zal zeggen als binnenkort de OAS zal eisen dat de amnestiewet 2012 moet worden ingetrokken. Kanhai heeft de tijd nu zwaar tegen gelet op de ontwikkeling in Argentinië, in dat land zitten de hoogste generaals al levenslang achter de tralies. Zelfs in Brazilië wil men alsnog hoge militairen van de militaire dictatuur uit de jaren zestig berechten. Bouterse en handlangers hebben te lang op vrije voeten geleefd nu is het tijd dat ze voor goed achter de tralies verdwijnen. Kanhai moet nog aan gaan geloven en wennen dat snap ik maar het is niet anders de doden laat je als moordenaars nooit los.
  Ziet Kanhai niet dat de afrekening in Venezuela al begonnen is, in Suriname is het aanstaande.
  Suriname is beteraf zonder Bouterse en handlangers.


  Maak melding

 28. @Printa
  Hou in hemelsnaam je mond dicht idioot!
  John Baboeram was de advocaat van Rambocus en hij moest met zijn leven betalen voor het uitoefenen van zijn taak, gewoon uit bed gesleurd en afgemaakt. Zou ook goed zijn als de advocaten van dinootje lief ook mt hun leven moesten betalen jij idioot!!!.
  En de advocaat van pappie,hij moest doorboord worden door een beul en niet een stier.hij,kanhai,moet blij zin dat hij nog leeft.John Baboeram en enkele vermoorde collega’s kunnen dit helaas niet zeggen.


  Maak melding

 29. @Ray
  Wat bracht de revolutie van

  Desi Bouterse


  Avondklok


  Perscensuur


  Onderdrukking


  Meer corruptie


  Volksmilitie tegen medeburgers


  Hyperinflatie


  Doodseskader


  Drugshandel


  Decembermoorden


  Moiwana slachting


  Moreel verval

  Eeee,mie mang,..je leeft nog in de vorige eeuw WANG REVOLUTIE A NO poptjie pattoe.!..wij kijken vooruit NIET TERUG ! Slaap lekkerrr !


  Maak melding

 30. DE TOENEMENDE ARMOEDE ZAL DE SURI`S DWINGEN OM KUMAKOISI TE VERJAGEN.

  HIER BEN IK VAN OVERTUIGD: KUMA MOET WEG, KUMA MOET WEG EN DAAR ZAL HET VOLK VOOR ZORGEN.

  KUMA, PLEUR OP!!! WAARDELOZE CHARLATAN -BONGROBITA


  Maak melding

 31. @parbo, @printa en nog velen van jullie, Misiekeba heeft een grote mond gehad tegenover Goldmine.

  Nu daar Goldmine een boete van 27 miljoen aan de staat Suriname kan opleggen voor die illegale goudzoekers, is een ieder gelijk stil en wordt nu een ander toon geslagen.

  Sommigen weten niet hoe het hoort en worden gelijk opgevoed.

  @Ray, Herhaling van 1980 is op komst.!!!!!ik hoop het niet.


  Maak melding

 32. Parbo/ Printa

  Je hoeft geen jurist te zijn om de manipulatie van Kanhai te door zien. Hij roept maar wat geleerde verwarring te creëren.

  Zijn argument is dat het OM binnen 14 dagen in beroep gegaan zou moeten zijn tegen het vonnis. De zaak is geschorst dus er is geen vonnis ofwel er kan tegen geen enkel vonnis in beroep gegaan worden.

  Ook de huidige zaak kan men als een nieuwe zaak beschouwen met alle rechtsgangen van dien.

  Dat slechts een Constitutioneel Hof de wet kan toetsen is natuurlijk onzin. Het Inter Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens kan dat ook doen en elk logisch denkend mens kan het ook doen. De Amnestie wet is een wet die strijdig is met de Grondwet. En dat zal elke rationele jurist u kunnen duidelijk maken. Meneer Kanhai weet dat ook wel maar voor 30 zilverlingen liegt hij er oplos.


  Maak melding

 33. Printa,

  Je bent en gestoord en hebt het intellect van een regenworm.
  En met mensen, zoals jij, moeten wij ons land verder opbouwen ?
  Jouw soort kan worden gemist als kiespijn, ook onder de regering Bouterse II.
  Het enige, dat jij kunt, is haat zaaien.
  Daarvan is een bevolking nog nooit beter geworden.
  Als ik je een goed advies mag geven: doe eens wat aan je ontwikkeling.


  Maak melding

 34. Ik denk niet dat deze zaak zo voortvarend zal lopen zoals het hof van justitie dat zou willen. De amnestiewet is ongeveer een jaar of drie geleden in werking gegaan. Het kwam vanuit een meerderheidsbeslissing in het parlement .Ik zal het niet hebben over de rechtsgeldigheid , feit is dat het is aangenomen. De krijgsraad zag geen andere mogelijkheid dan de zaak voor onbepaalde tijd te schorsen.

  Een mooie jurisprudentie zou zijn geweest als eerst het Inter Amerikaanse hof van de mensenrechten een aanbeveling had gedaan en de amnestiewet verworpen zou hebben.
  Het hof van justitie zou dan een stevige basis hebben, (let wel: het Inter Amerikaanse hof kan niets afdwingen, slechts aanbevelingen geven en advies). Maar ,,,dan kom je weer bij de krijgsraad terecht die de schorsing heeft opgelegd met verwijzing naar een constitutioneel hof . Dat hof zou dan de autoriteit moeten zijn om hierin duidelijkheid te geven. Dat hof is vooralsnog niet opgericht. Door deze uitspraak heeft de krijgsraad zich in een nauwe positie begeven. Het had de ruimte moeten laten voor meerdere interpretaties en niet slechts verwijzen naar een constitutioneel hof dat niet bestaat.

  Door toch de schorsing op te heffen en te bevelen en gelasten van vervolging begeeft het hof van justitie zich een beetje op glad ijs. Ik kan me niet van de indruk onttrekken dat het meer op een politieke beslissing gebaseerd is gelet op de huidige malaise waarin Suriname verkeert en opponenten nu hun kans zien Bouterse vroegtijdig ten val te brengen.

  Het beste zou zijn as soon as possible een constitutioneel hof op te zetten . Het verbaast mij dat dit nooit geschied is.


  Maak melding

 35. @Cochise,..Als LANDVERADERS zoals jij worden aangepakt en ontmaskert worden dan vinden jullie,..>>>> REDIEMOESOES .dat men haat zaait.DDB staat boven jullie !.that`s a fact !..neem een kalmeringsMIDDEL mie mang !!!


  Maak melding

 36. Jojo tegen je geleerde domheid is geen enkele argumentatie opgewassen.

  De krijgsraad heeft de zaak geschorst, hiertegen had het OM binnen 14 dagen beroep moeten aantekenen.

  Als de grondwet toestaat dat de DNA amnestie mag afkondigen, hoe kan de amnestiewet tegen diezelfde grondwet zijn?

  Jullie vervuilde zielen zijn zo schaamteloos dom.


  Maak melding

 37. @..Henry
  DE TOENEMENDE ARMOEDE ZAL DE SURI`S DWINGEN OM KUMAKOISI TE VERJAGEN.

  HIER BEN IK VAN OVERTUIGD: KUMA MOET WEG, KUMA MOET WEG EN DAAR ZAL HET VOLK VOOR ZORGEN.

  KUMA, PLEUR OP!!! WAARDELOZE CHARLATAN -BONGROBITA.

  ……………………………………………………………………….
  De dubbele idioot,hier boven aan het woord,EERST HET VOLK ..NA DE OVERWINNING VAN DDB VOOR DOM UITMAKEN,..en nu roepen dat ze hem zullen wegsturen,.[HUICHELAAR],..en vooral DOM !!!


  Maak melding

 38. Printa, henry is duidelijk zo een hypocriet die zich lekker voelt in een kumakoisi, vandaar dat hij niet verder komt dan kumakoisi.

  Deze gasten zijn zo zielig, triest om je medemens zo te zien lijden.


  Maak melding

 39. @Printa en hihihaa
  Waar is jullie baasje met zijn grote Ocer mond vandaag gebleven ?
  Ligt hij ziek in bed met een griep,
  heeft jullie baasje de griep te pakken of heeft de griep jullie baasje gepakt?


  Maak melding

 40. @ Hihihihahaha

  Beste Hihihihahaha
  De DNA is de wetgevende macht. Die stelt de wetten vast echter die wetten moeten wel aan de grondwet voldoen.

  De DNA zal voor wetten die niet aan de grondwet voldoen eerst de grondwet moeten veranderen en daar is een 2/3 meerderheid voor nodig.
  U draait de zaak om. Schorsen van de procesgang is iets anders dan het staken van de procesgang. Bij het eerste moet men wachten tot dat de rechters weer een zitting uit schrijven en in het tweede geval vindt de rechtbank dat de zaak afgelopen is en doet daarmee een uitspraak of laat de zaak hangen soort van seponeren. Daar tegen moet het OM beroep aantekenen indien men het staken van het proces niet kan billijken.


  Maak melding

 41. Kanhai weet heel goed dat hij uit zijn nek kletst. De krijgsraad heeft immer sgeen vonnis geveld maar opgeschort!!

  Ach ja je moet iets doen om Baas het idee te geven dat je werkt en een dikke rekening te sturen, die het volk gaat betalen. Doe je niet dan wordt Baas boos en ben je je leven niet zeker toch. Zo werkt Baas toch.


  Maak melding

 42. @hihihihohoho, u kraamt juridische ONZIN uit !
  De Grondwet VERBIEDT ELKE INMENGING IN
  LOPENDE RECHTSZAKEN, dus ook in
  Strafzaken ! Ook voor de DNA geldt dit VERBOD !

  Zie art 131 lid 3 grondwet :
  “Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging
  en in zaken bij de rechter aanhangig, is verboden.”

  DAARDOOR KUN JE GEEN GELDIGE WET MAKEN
  DIE BEMOEIT, INTERVENIEERT, IN EEN
  LOPENDE STRAFZAAK ! DIE WET IS DAN
  ZONDER MEER NIETIG !

  HOF VAN JUSTTIE en Krijgsraad, kunnen gezien
  dit VERBOD, deze wet BUITEN TOEPASSING laten
  wegens FEITELIJKE strijd met een
  GRONDWETTELIJK VERBOD !
  En VOORAL wegens strijdt van de amnestie-
  regelgeving met diverse Grondrechten !

  zie onder andere artikel 137 van de Grondwet :

  “Artikel 137
  Voor zover de rechter in een concreet aan hem
  voorgelegd geval toepassing van een bepaling
  van een wet strijdig oordeelt met één of meer der
  in Hoofdstuk V genoemde grondrechten, verklaart
  hij die toepassing voor dat geval ongeoorloofd.’

  DE VEROORDEELDEN KUNNEN DAN IN
  BEROEP GAAN bij het Hof van Justitie !

  PS : Bedenk wel dat sprake is van een manipulatieve
  president, die tezamen met een manipulatieve regering
  en een manipulatieve DNA, die BEWUST
  de SRANANG-GRONDWET hebben Verkracht !

  De ongrondwettig handelende meerderheid
  (van Desi en trawanten) had gemakkelijk met
  dezelfde meerderheid direct een Constitutioneel
  Hof kunnen oprichten ! Helaas zien zij daar
  OPZETTELIJK van af ! Hun ware bedoeling is
  SABOTAGE van het moordstrafproces !

  Daarom moet het Hof van Justitie RECHT SPREKEN
  en de saboteurs van de rechtsgang, die gebruik
  maken van Ongrondwettige middelen, NEGEREN !

  De nep-amnestiewet BUITEN TOEPASSING verklaren !


  Maak melding

 43. @printa,

  je vriend parbo en Sjang heb ik Laten inschrijven op de OPEN SCHOOL `HET NET` waar LAUWPIE zijn BUL heeft gehaald.

  Sorry dat ik er niet aan jou heb gedacht om ook het zelfde te doen. Bij deze ben je dus ingeschreven.

  Over een half jaar weet ik zeker dat JULLIE geen ONZIN meer zullen schrijven. JIJ ZAL IN DE VOORLINIE STAAN OM KUMA WEG TE KRIJGEN WANT ARMOEDE ZAL JOUW DEEL ZIJN.

  OOh ja, ook jij krijgt een DIPLOMA natuurlijk mits jij je BEST doet.

  LET OP MIJN WOORDEN: JIJ GAAT AFKICKEN VAN KUMAKOISI. A LIBIE O GO KWINSIE JOE, A DONG DIE JOE DONG!!!


  Maak melding

 44. 8 december herdenking: 30 jaar Rijswijkse moorden
  08 Dec, 17:58

  VANAF DAG 1 WIST IK DAT KUMAKOISI HIER DE HAND IN HEEFT GEHAD. ZIJN MOORDCOMMANDO HEEFT DE 3 MUZIKANTEN VERMOORD!!!

  Op de jaarlijkse 8 december herdenkingsbijeenkomst te Amsterdam heeft essayist Theo Para ook de slachtoffers van de Rijswijkse moorden van 8 maart 1985 herdacht. Hieronder de volledige tekst van zijn lezing, die zojuist is uitgesproken.

  “Beste nabestaanden, dames en heren,
  Vandaag, 8 december, herdenken we evenals voorgaande jaren de vijftien slachtoffers van de decembermoorden en alle slachtoffers van mensenrechtenschendingen en misdrijven tegen de menselijkheid in de republiek Suriname. Wij herdenken ook de slachtoffers die vielen als gevolg van aanslagen tegen de anti-dictatoriale Surinaamse diaspora in Nederland.
  Dit jaar was het 30 jaar geleden, in de nacht van 7 op 8 maart, dat in een kantoorpand aan de Verrijn Stuart laan in Rijswijk, vijf jonge Nederlandse muzikanten, die daar oefenden, door twee mannen in koelen bloede werden neergeschoten. Drie van de slachtoffers, de 32-jarige A. Kneefel, de 29-jarige F. Bakker en de 29-jarige W. van Petten, vonden daarbij de dood. Twee van slachtoffers overleefden de aanslag.

  Er was geen sprake van roof of ander motief dat dit misdrijf tegen de jonge mannen kon verklaren. Een journalist sprak over ‘de vergismoorden’. In het pand waren ook gevestigd de Raad voor de Bevrijding van Suriname en de Weekkrant Suriname, beiden fel gekant tegen de militaire dictatuur van Desi Bouterse. Voor de zogeheten Rijswijkse moorden hadden meerdere, onopgeloste aanslagen op in Nederland woonachtige Surinaamse tegenstanders van de dictatuur plaats gevonden. Zo werd op 21 maart 1984 Humphrey Somohardjo in de deuropening van zijn huis te Schiedam beschoten. Hij raakte ernstig gewond. Toenmalig verzetsleider Paul Somohardjo verbleef vaak bij zijn broer Humphrey. Aangenomen werd dat het om een moordaanslag tegen Paul Somohardjo ging.

  Rechteloosheid
  Toenmalig criticus van de dictatuur mr. A. Haakmat, die superminister was geweest onder Bouterse, noemde in het Vrije Volk de datum van de Rijswijkse moorden – 8 maart – een verwijzing naar 8 december 1982. Hij zei Bouterse persoonlijk goed te kennen van Bouterse en te weten dat de laatste ‘dol is op symboliek’. Ludwig van Mullier was ten tijde van de moordpartij, leider van de Liga van Surinaamse Patriotten, de toen grootste pro-‘revo’ club in Nederland, de in die tijd belangrijkste pro-revo club in Nederland. Onder de vier verdachten die toen werden aangehouden, was een lid van de Liga. Evenals de andere verdachten werd die vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

  Van Mullier, inmiddels fel criticus van Bouterse, noemde mij telefonisch onlangs twee namen van organisatoren van de Rijswijkse moorden, een toenmalig vooraanstaand lid van de Surinaamse ambassade in Nederland en het toenmalige hoofd van de inlichtingendienst van militair dictator Bouterse. Hij was op grond van zijn rechtstreekse bronnen ervan overtuigd dat de aanslag erop gericht was af te rekenen met politieke tegenstanders in Nederland. Uit het dossier van het zogeheten COPA team, dat onderzoek deed naar de betrokkenheid van Bouterse c.s. bij de cocaïnehandel, bleek dat de Nederlandse justitie, Bouterse ervan verdacht de hand te hebben in de Rijswijkse moorden. Het justitieel onderzoek naar de Rijswijkse moorden liep echter vast, de daders leken naar het buitenland ontsnapt. De Nederlandse slachtoffers en nabestaanden viel, evenals hun Surinaamse lotgenoten de lange nacht van straffeloosheid en rechteloosheid ten deel.

  Internationale misdrijven
  Hoewel internationale misdrijven als misdrijven tegen de menselijkheid, tot de ernstigste misdrijven worden gerekend en nooit in aanmerking komen voor verjaring of amnestie, gaan de daders tot nu toe in de meeste gevallen vrijuit. Het betreft immers in veel gevallen misdaden van een staat en/of terreurbeweging. De hoofdaanklager van het speciaal tribunaal voor Sierra Leone, David Crane, benadrukte dat inzake misdrijven tegen de menselijkheid, niet alleen strafrechtelijke, maar ook politieke en diplomatieke kennis en vaardigheden noodzakelijk zijn. Bij het strafrechtelijk ter verantwoording roepen van verdachten van misdrijven tegen de menselijkheid, is immers vaak sprake van andere omstandigheden en machtsverhoudingen, dan die gebruikelijk zijn in een functionerende rechtsstaat.

  Dat de Nederlandse overheid de Rijswijkse moorden als strafrechtelijke business as usual heeft benaderd, en niet als mogelijk misdrijf tegen de menselijkheid en schending van haar soevereiniteit door staat gerelateerde opdrachtgevers van een ander land, was dan ook een voorstelbare denkfout. De politieke en volkenrechtelijke respons was, anders dan bijvoorbeeld in het recente geval van de Rusland-gerelateerde aanslag op de MH 17, niet krachtig en doortastend of niet aanwezig. De monodisciplinaire denkfout kan alsnog worden gecorrigeerd. De slachtoffers en nabestaanden hebben daar recht op.

  Collectief morele geheugen
  Een grondbeginsel van het strafrecht is dat eenieder voor onschuldig dient te worden gehouden tot het tegendeel is bewezen. Daders van dictaturen maken propagandistisch misbruik van dit beginsel, door straffeloosheid aan onschuld gelijk te stellen. Het strafrecht veronderstelt een functionerende rechtsstaat. Onder omstandigheden van het ontbreken of disfunctioneren van de rechtsstaat, kan het dogmatisch volgen van de onschuldpresumptie een teken van morele onverschilligheid zijn. Strafrechtelijke vervolging van historische misdaden is in Suriname, evenals in veel andere post-dictatoriale landen, vanwege obstructie door dadersmacht niet of zeer beperkt mogelijk gebleken.

  De beschikking van het Hof van Justitie, dat het Openbaar Ministerie de vervolging in het 8 december strafproces moet voortzetten, is bemoedigend, maar weerspreekt niet de voor de rechtsstaat funeste realiteit dat verantwoordelijken voor misdrijven tegen de menselijkheid, de regering, het parlement, de gewapende machten en de geheime diensten controleren. Een werkelijk onafhankelijke rechtspraak veronderstelt staatsrechtelijke integriteit, waarbij uitvoerende en wetgevende macht de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht onvoorwaardelijk respecteren. Daarvan is, getuige de zelfamnestiewet van 2012, in Suriname geen sprake. Het gedrag van de auditeur militair en het vonnis van 2012 van de Krijgsraad, beiden in de geest van de zelfamnestiewet, hebben geleerd dat in een situatie waarbij de hoofdverdachte in zijn functie als president zorg draagt voor de ‘veiligheid’ van de rechterlijke macht, er sprake is van een geïntimideerde rechtsgang. Geen wonder dat de Krijgsraad, in strijd met de wet, zonder poging tot motivering, evenals de zelfamnesiewet, heeft geconcludeerd dat de decembermoorden niet kwalificeren als misdrijven tegen de menselijkheid.

  Terwijl eerder de Zuid-Afrikaanse hoogleraar internationaal recht, John Dugard, als amicus curiae van het Amsterdams Gerechtshof, uitgebreid onderbouwd, had geconcludeerd dat de folteringen en moorden van 8 december 1982 weldegelijk vallen binnen de delictomschrijving misdrijven tegen de menselijkheid. Ook de massaslachting te Moiwana van 29 november 1986 paste volgens de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Mensenrechten binnen die delictsomschrijving.

  Met het oog op een historische en normatieve synthese van de Surinaamse ervaring, zou het zinvol zijn om naast de inspanningen voor vervolging en berechting van de moorden, een onafhankelijk onderzoek naar de mensenrechtenschendingen, misdrijven tegen de menselijkheid en de cultuur van de straffeloosheid in de republiek Suriname te doen verrichten door een commissie van gezaghebbende deskundigen, ook internationale. Zo een onderzoek is niet alleen complementair aan en bevorderlijk voor het strafrecht, het kan ook een aanzet zijn tot de noodzakelijke, preventieve hervormingen van wet en staat. De erkenning van misdrijven tegen de menselijkheid in de republiek Suriname, de erkenning van de systematische en wijdverbreide ontrechting, vervolging en liquidatie van burgers door de militaire dictatuur, de erkenning van de politicide, is noodzakelijk. Van straffeloosheid gaat een zeer slecht, uitlokkend signaal uit. Het is daarom van internationaal belang dat waar mogelijk, daders de prijs voor hun handelen betalen, strafrechtelijk én anderszins. Dat in het legermuseum de hoofdverdachte van de decembermoorden en hoofdverantwoordelijke voor Moiwana ’86, als historische held van Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied wordt geafficheerd, bevestigt de noodzaak er voor zorg te dragen dat schendingen van de mensenrechten, misdrijven tegen de menselijkheid en het falen van rechtshandhaving niet aan een gezaghebbend, normatief oordeel mogen ontsnappen.

  Bewijs is wat anders dan absolute waarheid, het is een moment van overtuiging. Er bestaan graden van bewijs die in de verschillende vakgebieden op eigen wijze vorm krijgen. Een politiek-criminele organisatie kan erin slagen door obstructie en intimidatie van vervolging en rechtsgang, individuele leden te behoeden voor strafrechtelijke verantwoording. Maar dat hoeft haar niet te behoeden voor de naming and shaming, als gevolg van deskundig en moreel gezaghebbend onderzoek, dat aard en ernst van de misdaden en ook bestuurlijke verantwoordelijkheid en soms potentiële verdachten kan duiden.
  In de arena van de tijd gaat het naast de berechting van individuele daders, om vorming van het collectieve morele geheugen, dat moet schragen de geniale dichtregel van Trefossa, die hij ons in het volkslied naliet:
  ‘Al wat goed is te betrachten, dat geeft aan ons land waardij.’

  Misdrijven tegen de menselijkheid en hun echo in de cultuur van straffeloosheid zijn onverenigbaar met de integriteit van het openbaar bestuur. Politieke geweldscriminaliteit en bestuurlijke corruptie gaan hand in hand. De verbreiding van de cultuur van de straffeloosheid, gefaciliteerd door ontkenning en onverschilligheid, heeft de checks and balances van openbaar bestuur en rechtshandhaving geërodeerd, en daarmee de weg bereid voor het leegzuigen van de monetaire reserve en de staatskas. De bevolking betaalt het gelag met dramatisch koopkrachtverlies, sociale onzekerheid en werkloosheid, door recidiverende devaluaties, draconische prijsstijgingen en afbraak van de publieke diensten.
  Een samenleving die het welzijn van elke burger centraal stelt, staat voor recht en waarheid. Of zoals de Amerikaanse filosoof en activist Cornel West het romantisch formuleerde:
  ‘Never forget that justice is what love looks like in public’.”


  Maak melding

 45. De VS heeft geen recht van spreken zij zijn zelf de grootste moordenaars van de wereld, het zijn nu de bondgenoten van IS. En deze Criminele staat wilt Bouterse veroordelen laat me niet lachen. Ik hoop dat god juist de VS en vooral die criminelen die in Washington zitten gaat veroordelen naar de hel.


  Maak melding

 46. Tien jaar celstraf voor doodslag
  08 Dec, 00:43

  Rechter Ingrid Lachitjaran heeft Ricardo A. op de rechtszitting van maandag een celstraf van tien jaar onvoorwaardelijk opgelegd. De straf is conform de eis van officier van justitie, Nirmala Maikoe. Ricardo A. heeft in augustus van het afgelopen jaar een achttienjarige jongeman een messteek in zijn borst toegebracht. Het slachtoffer overleed aan de opgelopen verwonding. De kantonrechter achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen.

  De veroordeelde bevond zich op die bewuste dag op een voetbalveld te Bernharddorp. Hij en het slachtoffer hadden een oude vete. Toen hij het slachtoffer zag aankomen, begon hij lelijke liedjes te zingen die gingen over het handicap van de moeder van de tiener. Het slachtoffer ging toen naar huis en kwam later op de fiets terug. Toen hij langsfietste, deed de veroordeelde uitlatingen. Het slachtoffer ging verhaal halen bij Ricardo A. Ze kregen een woordenwisseling met elkaar. Het slachtoffer maakte een beweging met zijn hand. Op dat moment stak Ricardo A. hem neer. Kort daarna overleed het slachtoffer.

  De rechter voerde aan dat er geen sprake was van noodweer, zoals advocaat Irvin Kanhai aanvoerde. Ze merkte op dat die elementen niet terug te vinden zijn in de gedragingen. Het slachtoffer had geen wapen bij zich. Uit het buurtonderzoek is vast komen te staan, dat Ricardo A. erg agressief is en als een ‘gangster’ bekend staat. Ook werd hij om zijn agressief gedrag van school afgeschreven. Daarnaast maakte hij vaker ruzie met zijn vader. Zijn vader had die dag al de politie voor hem ingeschakeld. Zijn vader vertelde hoe agressief zijn zoon is. Op die bewuste dag was hij onder invloed van alcohol.

  Lachitjaran merkte op dat het slachtoffer bekend stond als iemand die rustig was. Hij zorgde voor zijn zieke moeder en zijn zusjes en broertjes. De nabestaanden hebben onherstelbaar leed en missen de ondersteuning van het slachtoffer.

  Wanita Ramnath

  Dit wel en de moorden rond de vermeende revolutie niet ?


  Maak melding

 47. Ik ben er 100% van overtuigd dat Nederland de opdracht heeft gegeven om een staats greep te plegen. En dat het dossier pas in 2060 openbaar gemaakt mag worden. Omdat er dan alle getuigen dan al reeds dood moeten zijn. Nederland heeft Bouterse zelf de opdracht gegeven omdat te doen. Maar dat hele staatsgreep is misgelopen en de toenmalige regering leiders van Nederland moesten toen alles op alles zetten om dit gebeuren in de doofpot te zetten. En Bouterse zelf te kunnen liquideren. Maar dat ging mis En nu wilt Nederland Boutserse in de gevangenis hebben omdat hij te veel weet. Sranamangs luister heel goed Nederland gaat zich zelf niet in hun eigen voet schieten. Dus ze doen alsof zij er helemaal niets mee te maken hebben gehad. Voor de Jongere Sranamangs jullie gaan rond 2060 zelf zien dat ik gelijk had. Nederland heeft net als de VS zoveel bloed aan hun handen. In de jaren 40 toen Nederlands/ Indonesië hebben de Nederlandse militairen zomaar onschuldige jongen mannen geliquideerd. En dat hebben zij ook jaren in de doofpot gestopt daar zijn de blanke Nederlands heel erg goed in. Dat zijn eerste klas ratten. Die Nederlanders gaan hun eigen moeders nog vermoorden om hun eigen leven en carrière te redden.


  Maak melding

 48. @ Printa,

  Hoeveel heb jij gekregen om paars te stemmen? Of ga je me vertellen dat Bouta zijn verkiezingen eerlijk heeft gewonnen? Het woord eerlijk en Bouterse passen niet bij elkaar.


  Maak melding

 49. @ hihihihaha,

  God heeft zijn handen allang teruggetrokken van Suriname. En misbruik zijn naam NOOIT, hoor je? Suriname is een gezegend land maar met een verdoemd volk!!!!!


  Maak melding

 50. @Rivaldo…Nederland was zelf in Zeelandia aanwezig en heeft burgers gemarteld en doodgeschoten…en de rest keek toe…en als je wakker bent dan droom je nog, achterlijk ding.
  En omdat Nederland in Indonesie heeft gemoord mogen we in Suriname ook ongestraft moorden….dus gewoon alles en iedereen vogelvrij verklaren….

  Ontwikkeling mi boi, ontwikkeling…

  Ik stel voor om Nederland schuldig te verklaren en achter de tralies te zetten…shit maar als ik wakker ben dan droom ik nog.\\ Ik weet echt niet wat deze psuedo revo mensen snuiven.


  Maak melding

 51. @Rivaldo, jouw verhaaltje klopt niet helemaal,
  is in de strafmoordzaak niet helemaal/
  helemaal niet relevant en het staat een
  Eindvonnis tegen de massamoordenaars van
  onze Ongewapende landgenoten NIET IN DE WEG !

  ONSCHULDIGEN zijn NIET BANG om naar de
  Krijgsraad te gaan om ALDAAR hun bewijzen,
  getuigenissen etc neer te leggen en toe te lichten, ter onderbouwing van hun Onschuld of Strafvermindering, Strafuitsluiting !

  En onthou goed, dat DESI en zijn mannen de
  massamoorden hebben gepleegd, NIEMAND
  anders, en dat ZIJ bloed aan hun handen hebben !

  Zowel UITVOERDERS als OPDRACHTGEVERS
  van MASSAMOORDEN krijgen straf !
  Dat is de wet ! De rechter kan geen rekening houden
  met een niet te produceren dossier !

  Desi en mannen hebben jarenlang stelselmatig
  alle sporen van HUN MISDADEN trachten
  te wissen, er zijn zelfs getuigenverklaringen uit BANKKLUIZEN GESTOLEN, Rivaldo !

  Ook hebben de massamoordenaars een wet
  doen produceren, die HONDERD PROCENT
  strijdt met een VERBOD IN DE GRONDWET !

  Dus Nederland kan een rol hebben gespeeld
  voor en tijdens de COUP, maar de
  MASSAMOORDEN, geruime tijd NA de Coup,
  zijn door Desi en Bende gepleegd !

  Vandaar dat zij hoe dan ook GESTRAFT zullen worden !

  De DOOFPOT van DESI en clan duurt al jaren,
  ondanks zijn eigen openbare LEUGEN-
  VERKLARINGEN, is de Krijgsraad toe aan
  requisitoir en VONNIS !

  Momenteel, Rivaldo, onderschat Bouta het HOF
  van JUSTITIE ! Deze hoogste Rechtsinstantie
  heeft een duidelijk vonnnis geproduceerd !

  Men is gelukkig goed geinformeerd en ook
  geadviseerd door vele deskundigen uit heel
  de wereld. Het Hof van Justitie zal korte metten
  maken om te komen tot een EINDVONNIS in
  deze massamoordstrafzaak !

  Deze instantie is van mening dat het recht moet
  zegevieren in Sranang, Rivaldo, vandaar dat zij
  alles zet op VERDEDIGING van de RECHTSSTAAT !

  Mijn mening is dat het HOF onderbouwd door recht,
  wet en Grondwet,
  ter beschermiing van rechtsstaat, van wetten en
  van de Grondwet, zo nodig ZELF een EINDVONNIS
  zal vellen in deze kwestie!

  PS : Door de rechtsstaat te ondergraven en zelfs gemanipuleerde wetgeving in te zetten,
  bewerkstelligen Desi en adviseurs, juist,dat
  Onze Hoogste Rechtsinstantie, Het HOF van
  JUSTITIE, ALLES ZAL DOEN OM BINNEN DE
  GRENZEN VAN DE WET, ONZE RECHTSSTAAT
  TE BESCHERMEN EN TE BEHOUDEN !

  MASSAMOORD DIENT NIET ONGESTRAFT
  TE BLIJVEN IN SRANANG !

  Sranangmans WILLEN GEEN DICTATUUR of
  SLAVERNIJ, Rivaldo !


  Maak melding

 52. @ Ray,.JIJ WIL ALLEEN JOU domme MENING laten horen,vertel het maar aan de kleine domme massa,die DDB niet mag.want a torie voe joe en je REDIEMOESOE kliek no go luk.ga maar slapen met je tere tussen je benen.
  …………………………………………………………………………………….
  @Hillywood
  WIE ANDERS ? Sommo zeker,..hey djiem wang brik mie mang.heb jij geen grijze cellen in je luchtledige kalebas op je nek.? go sriebie jongoe.


  Maak melding

 53. @,..Srafu,..De gefrustreerde doks,..legt uit meneertje is overal erbij geweest. long story, VEEEL GESCHREEUW EN WEINIG WOL.!!..don`t forget your Valiummmmm.
  Stop met je mamanting torie,jo first class clown !!


  Maak melding

 54. @blaka bakra
  @ Printa,

  Hoeveel heb jij gekregen om paars te stemmen? Of ga je me vertellen dat Bouta zijn verkiezingen eerlijk heeft gewonnen? Het woord eerlijk en Bouterse passen niet bij elkaar
  ……………………………………………………………………………………………
  Dan moet je toch echt een grote domme EZEL zijn om dat te beweren domme idioot.


  Maak melding

 55. He he! Ik vroeg me al af waarom wij gaan wachten op iets dat er nog niet is. Wij roeien gewoon met de riemen die wij hebben. Deze rechtbank dus. Blij dat het nu zower is.

  Hoi hyena’s en “advocaat van de duivel” (zoals een poster zo treffend vergeleek, wij laten ons niet wegduwen. Wen er maar weer aan.


  Maak melding

 56. Het is druk op de waterkant vandaag he? Allemaal op weg naar Bastion Veere voor de herdenking van de 15 mannen die zijn vermoord door Bouterse en zijn andere misdadigers?


  Maak melding

 57. Wie coacht je? De Nederlanders die ik ken weten niets van Suriname. Alleen dat het ver is en warm en het ticket onvoordelig is. De nedelanders die ik niet ken? Ik weet het niet. Maar die ken jij dus?


  Maak melding

 58. Wanhopige prints, snap het nou.. Jouw baasje had dit ambt niet mogen ambiëren vanwege zijn zwaar belaste verleden en heden als crimineel moordenaar en snuiver. Nu krijg je allerlei verbindingen die niet kunnen. En daarom vloog hij ook naar Guyana en liet amerlie tekenen. Chicken om het zelf te doen. Kijk hoe Eens hoe stoer ik ben.


  Maak melding

 59. Het einde van deze wereld lijkt nabij te zijn.
  Oorlogen,Mensen hebben sex met dieren,Kinderen verwekken
  kinderen.De natuur word vernietigd enz.enz..In suriname b.v.worden misdadegers verdedigd en bewonderd en op een voetstuk geplaats.door een heel groot deel van onze bevolking.
  Bob Marley lijkt gelijk te hebben Total distruction is the only solution.


  Maak melding

 60. Een (1) bacil is van nature veel wijzer dan al die oliedomme paarse stommelingen die moordenaars als misleiders en lijders hebben gekozen. Suribabwe, land waar misdadiger de macht is gegeven. Suriname een mooi land, maar door NDP kliek en paarse oliedomme burikie’s
  verdoemd.


  Maak melding

 61. “Ook al is het bij wet verboden om drugs te gebruiken, dat weerhoudt de gebruiker niet om van de ‘kick’ van het verderfelijk spul te genieten. Ik zelf geniet van het roken van een stickie. Ik zal in geen enkel geval ophouden mijn stickie te roken.” Deze opmerking maakte advocaat Irwin Kanhai tijdens zijn pleidooi in de drugszaak van de minderjarige scholier Roche K. De minderjarige verdachte zou eerder dit jaar naar Nederland zijn geweest en daar verslaafd zijn geraakt aan ‘spacecake’. Spacecake is de benaming voor een cake-achtig baksel waarin (soft)drugs zijn verwerkt. Meestal betreft het marihuana. Bij terugkeer naar Suriname besloot Roche zijn verslaving maar voort te zetten. Dit is toen hij besloot om een bedrag van Euro 100 te besteden aan de aanschaf van marihuana. Voordat hij van het spul kon genieten, werd hij aangehouden. Het Openbaar Ministerie vorderde gisteren een celstraf van 8 weken, waarvan 6 voorwaardelijk, met een geldboete van SRD 1.000 subsidiair 2 weken hechtenis. Kanhai is het in ieder geval totaal oneens met de gevorderde geldboete. Volgens hem is de verdachte een schoolgaande, die niet in staat is het bedrag op te hoesten. Bovendien leert de steeds globaliserende wereld ons volgens hem dat marihuana in verschillende vormen voorkomt. Een gedraging die volgens hem niet af te leren is omdat mensen vaak niet bereid zijn van hun verslaving af te komen, simpelweg omdat zij door willen genieten. De wetgever kan volgens hem dit genot niet wegnemen. Op 24 februari komt een uitspraak in deze zaak.

  FR


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.