‘Comité van Nabestaanden’ tegen dubbele moraal in Suriname

48
Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 8 dec – Rond de herdenking van slachtoffers van geweld in Suriname is een ‘dubbele moraal’ te bespeuren. Dit zegt Dew Baboeram alias Sandew Hira in verband met zijn pogingen tot waarheidsvinding. Bij de herdenking wordt te veel het accent gelegd op acht december 1982.

Het is onterecht, ook omdat niet alleen de vijftien geëxecuteerde mannen vielen. Er moet anders naar gekeken worden, meer met in acht neming van zeker vierhonderd andere doden. “Het hangt af van je eigen moraal, waarden en normen. Laat me voor mezelf spreken. Nu we de feiten kennen, vind ik dat we onze sympathie moeten uitbreiden. Het is immoreel er over te zwijgen”, zei baboeram tijdens een persconferentie.

Hij heeft dan ook bezwaar tegen de aanpak tot nog toe. Het strafproces zal weinig genoegdoening brengen. “Wat betreft acht december en de binnenlandse oorlog gaat het om politieke moorden. Dat kan je niet oplossen met een amnestiewet of een rechtszaak, dat kan alleen met politiek. Ik ben tegen elk rechtsproces om een politiek probleem op te lossen”, aldus Baboeram. Hij heeft een comité opgericht dat een gezamenlijke rouw moet regelen en compensatie.

Bekijk ook:

48 REACTIES

 1. Psychisch gestoorde personen, lopen er al voldoende rond in Suriname, maar deze Hiraidioot spant te kroon, als nabestaande met zijn betoog, en richt een stichting op, die haaks staat op die van de 8 dec. nabestaanden, I.p.v. de nabestaanden te steunen, gaat deze psychopaat de veroorzaker van alle ellende ondersteunen, om zijn leugenachtige verhalen aan het volk te ventileren, alsof dat de waarheid moet zijn, en daarmee denken dit hoofdstuk te kunnen afsluiten, stelletje comedianten, om van te kotsen.


  Maak melding

 2. “Wat betreft acht december en de binnenlandse oorlog gaat het om politieke moorden. ‘”
  Sandew Hira jij idioot het gaat om MOORDEN!!!
  En moordzaken dienen uitgevochten te worden in een rechtszaal en niet te Brokobaka met een one on one gesprek met de moordenaar en met wat eten en drank en vergiffenis!!!!
  EN de binnenlandse oorlog heeft niks te maken met politiek omdat het gewoon ging om een persoonlijk gevecht tussen 2 rivalen bouta en brunsie en onschuldigen moesten het met hun leven betalen.
  En de 15 slachtoffers waren HELDEN voor wie bouta bang was !!!!


  Maak melding

 3. Voor zover ik weet verhindert niemand -zeker de 8 december nabestaanden niet- in Suriname de nabestaanden van de andere slachtoffers om hun omgebrachte dierbaren te gedenken, het is een mooie grap dat de nabestaanden van de 8 december slachtoffers, alle politieke slachtoffers van het politieke conflict in Suriname moeten gaan gedenken (waarom niet alle Zuid Amerikaanse of alle slachtoffers over de hele wereld?), en als ze dat niet doen, dan zijn ze hypocriet. Overigens gedenkt het comité Gerechtigheid en Vrede alle, door politiek geweld en misleiding, omgekomen personen in Suriname.
  Bij de dodenherdenking op de Dam gedenken Nederlanders hun omgekomen landgenoten die gevallen zijn tijdens de wereldoorlogen, moeten zij soms de Duitsers, die tijdens die oorlogen ook zijn omgekomen, ook gaan gedenken om niet als hypocriet aangemerkt te worden?


  Maak melding

 4. Meneer Baboeram. Ik heb u persbericht/verklaring gelezen. Het is een raar verhaal wat niets met waarheidsvinding te maken heeft maar meer gezien kan worden als een Markt verhaal waar zaken tegen elkaar weg gestreept worden.

  Het binnenlands conflict versus 8 december. Elite tegen het volk, etc. Hoe zijn beslissingen tot stand gekomen rationeel versus conflictueus.
  Rechtvaardigheid of waarheid zijn geen onderhandelbare zaken.

  Er worden standpunten zonder nuance gepresenteerd. Net alsof Bram Peper dfl 30.000.000 aan smeergeld zou kunnen verantwoorden of dat ken met $ 6.000.000 welkom zou zijn in Monte Carlo.

  meneer Baboeram ik heb gewacht met nadenken over u initiatief. Laat ik voorzichtig zijn “het stelt niets voor”, het helpt nergens mee en u gaat nergens echte antwoorden vinden.


  Maak melding

 5. Meneer Baboeram
  Ik heb een beeld van Fred Ormskerk door het lezen van het Boek Bikel en wat familie van hem die ik ken.
  Ormskerk was een ECHTE militair en een MAAT van zijn mannen. Hij is terug gegaan uit heimwee en om dat hij wat voor het land wilde doen. Voor echte militairen (hij heeft gevochten in Korea) is geweld de laatste optie als de politiek gefaald heeft. Voor een echte militair van zijn rang moet er een gezagsstructuur zijn om tot handelen over te gaan. Hij was geen zelf starter.
  Het is wel zo dat de man zoveel gezag onder zijn maten had dat er veel mensen waren die bang voor hem geweest zijn.
  Ormskerk zou beslist never nooit een dodenlijst gehad hebben. Indien hij een hoger gezag diende dan zouden er hoogstens 53 mensen opgebracht zijn voor een onderzoek naar hun daden. Bij verzet zou geweld een optie zijn

  U doet de man met u tekst zonder nuance geweldig onrecht aan. Dat is de werkelijke reden om uw zoektocht met veel korrels zout te nemen.


  Maak melding

 6. mensen mensen we kijken alleen naar 8 dec maar niet naar de binnenlandse oorlog waar ik er ook bij was kijk ook naar de binnenlandse oorlog hoeveel jonge surinaamers zijn daar neer geschoten su su


  Maak melding

 7. Laten we elkaar niet voor de gek houden, de binnenlandse oorlog was een strijd om de politieke/criminele belangen van Desi Bouterse aan de ene kant en aan de andere kant de criminele belangen van Ronny Brunswijk veilig te stellen.
  De gesneuvelde militairen en jungle commando strijders waren gewapend en hadden de mogelijkheid zichzelf te verdedigen.

  De 8 december en Moiwana slachtoffers waren ongewapend.
  De 8 december slachtoffers zijn uit hun bed gelicht en zogenaamd op de vlucht doodgeschoten onder het mom dat ze een coupe van plan waren.


  Maak melding

 8. Ik weet niet waar dhr.Baboeram mee bezig is, maar ik denk dat hij alleen voor eigen parochie preekt. Nu naast het huidige bestaande 8 december-comité een eigen comité oprichten? Ik denk dat dat de belangen alleen maar schaadt. De one-man-show van Sandew Hira begint op een goedkope klucht te lijken. Decolonize your own mind, mr Hira, want waarmee je nu bezig bent is nog erger dan de ergste kolonisator waar ook ter wereld mee bezig is geweest.


  Maak melding

 9. Een nabestaande ageert overduidelijk tegen de dubbele moraal van die hypocrieten, die Suriname in een 8 Dec wurggreep denken te houden.

  Ik zeg meneer Baboeram is een Godvrezend mens en goed voor welke Nobelprijs dan ook.


  Maak melding

 10. De heer Baboeram heeft duidelijk vergeven, hij heeft dus duidelijk zijn ziel verschoond van haat en wrok, dus kan hij met een schone ziel het leven voortvarend aan.

  Kijk maar hoe de losers van een vervuilde ziel hier dagelijks bezig zijn, het moge duidelijk zijn dat deze gasten nooit lekker in het leven kunnen staan, hun ziel is te vervuild.


  Maak melding

 11. @Hihihihahaha
  nobelprijs voor mensen die moordenaars vergeven,zo dan waarom niet gewoon een nobelprijs voor moordenaars,verkrachters, kruimeldieven,bankrovers,etc..etc…en dan een dagje in de maand samenkomen voor een vergiffenis ceremonie en jebent zogenaamd de reinste mens ..ahum..moordenaar/crimineel die er bestaat.


  Maak melding

 12. Het woorje vergeven is duidelijk niet voor jouw weggelegd, neem het nooit meer in je smerige smoel. Je bent veels te ziek om nog kunnen te vergeven, je bent heel ver door heen, dus kan je Baboeram nooit snappen.


  Maak melding

 13. Alles is duur op dit moment in Suriname. Dus ook kogels. Een prima alternatief lijkt mij stenigen.

  Voorstel: om te beginnen bij hihihihahaha…dan sta ik erbij en kijk ernaar. Vervolgens broedermoordenaar Baboeram en als hoogtepunt van het volksfeest DESIRE DELANO BOUTERSE.


  Maak melding

 14. DEW is niets meer en niets minder dan een door
  de Geheime Dienst van Sranang OMGEKOCHTE
  communistische columnist !

  In landen als China, Cuba en Noord-Korea daar
  DRAAG je mensen op wie zij moeten gedenken !

  Bovendien BESCHULDIGT deze ene figuur, die
  niet in Sranang woont, een BUITENLANDER,
  een grote groep nabestaanden zonder bewijs,
  dat zij andere gesneuvelden of vermoorden
  NIET ZOUDEN gedenken of onbelangrijk achten !

  Meneer SANDEW, treedt ingehuurd door Desi,
  op als SPLIJTZWAM !

  Als WERKARM van de BOUTA-geheime -Dienst
  van Melvin, verwachtte ik veel van dit soort acties,
  ook al omdat SANDEW, NIETS WEET van de
  JURIDISCHE wetenschap, strafzaken, strafrechtelijk bewijsrecht, van strafrechterlijke verhoormethoden
  of van mensenrechten in het algemeen !

  Wanneer MASSAMOORDENAARS stellen dat zij POLITIEKE MOORDEN hebben gepleegd,
  dan zou je hen volgens de ONZIN-THEORIE
  van DEW en de Bouta-geheime dienst, dus NIET STRAFRECHTELIJK MOETEN VERVOLGEN !

  Met andere woorden DEW, DESI en MELVIN
  vinden dat de RECHTSSTAAT EINDIGT,
  zodra een IMBECIEL en zijn trawanten meerdere
  POLITIEKE MOORDEN plegen/of meerdere
  POLITIEKE MASSAMOORDEN !

  Jawel, leve de DEW, DESI en MELVIN DICTATUUR,
  zodra er een POLITIEKE MOORD is gepleegd !

  En de MOORDENAARS bepalen dan volgens de
  theorie van DEW, ZELF, of er sprake is van
  POLITIEKE MOORD !

  Zo is het lekker makkelijk babbelen over
  MENSENLEVENS ! LEVENS VAN ANDEREN !

  Let wel, ALLE VERMOORDE HELDEN VAN 8
  DECEMBER en de HELDEN EN HELDINNEN
  In het dorp MOIWANA, WAREN ONGEWAPENDE BURGERS !

  DESI EN ZIJN gedrogeerde VENTJES WAREN
  ZWAAR BEWAPEND !

  PS : Weet u welke straf staat op de KOP van
  militairen die in een Democratie gewapenderhand
  de Macht grijpen ????? Hun EED vernietigen ??
  De KRIJGSRAAD te Velde weet er wel raad mee !

  En meneer DEW tot slot, ik heb uw broer ook
  gekend, u heeft werkelijk geen GREINTJE gevoel
  of eerbied voor Uw Onschuldige, Ongewapende,
  Gemartelde en door ILLEGALE Sranang-militairen
  Vermoorde BROER !!

  SRANANG Rechtsstaat Sa Winnie !


  Maak melding

 15. Srafy je bent duidelijk een slasf van je domheid.

  Dew toont juist heel veel respect voor zijn broer, hij wil dat zijn ziel eindelijk gaat rusten en wenst zijn dood niet langer te misbruiken voor politiekedoeleinden.

  Dew is van een hoger moraal en wil dezelfde belangstelling voor alle doden, voor Dew zijn alle doden gelijkwaardig, allemaal hebben nabestaanden, dit in tegenstelling van jullie vervuilde hypocriete zielen, jullie zijn verloren, zo veel is duidelijk, get lost.


  Maak melding

 16. En hiermee valt de heer Baboeram helaas jammerlijk door de mand….
  Het zou volgens hem gaan om politieke moorden, ‘en die moeten in de politiek worden opgelost’.
  Wat de motieven voor een moord ook mogen zijn, een moord is een misdaad zoals omschreven in het Wetboek van Strafrecht! En misdaden worden in een rechtstaat door de Rechterlijke Macht aangepakt. Door de scheiding der Machten is het niet aan de politiek om zich met strafzaken in te laten.
  Hij zegt tegen elk rechtsproces te zijn om politieke problemen op te lossen. Dan zou hij evenzo tegen elke politieke bemoeienis moeten zijn om een strafrechtelijk probleem op te lossen.
  Met zijn uitspraak is de heer Baboeram de politieke machthebbers duidelijk naar de mond aan het praten. Dit roept ernstige vragen op over de motieven voor zijn acties!

  Zou hij zelf in staat zijn zijn eigen ‘dubbele moraal’ in deze casus te (h)erkennen? Blijkbaar niet, want zoals hij zelf zegt ‘hangt het af van je eigen moraal, normen en waarden’…..


  Maak melding

 17. Executies van Burgers zonder de reguliere procesgang is moord. De betreffende burgers waren gevangen en waren geen bedreiging anders dan dat de bevolking hun gevangenschap niet zou accepteren.

  In het binnenlandsconflict bestreden partijen elkaar. Men kan het zien als een bendeoorlog aangezien het leger aangestuurd werd door coup plegers die op niet democratische wijze het land bestuurden terwijl Brunswijk een niet meer dan een gefrustreerde militair/straatrover was die zich verhulde achter een regionale opstand.

  Dat er misdaden begaan zijn is duidelijk. Dat partijen in het kader van vredes besprekingen elkaar vrijwaren voor vervolging berust op afspraken die door een gekozen regering gehandhaafd zijn.

  Er worden niet rationeel gezien niet vergelijkbare situaties met elkaar verbonden die van machtsmisbruik en moord versus een gewelddadig conflict waar mensen konden weglopen/ vuchten en veilige zones op zoeken of de bescherming van een strijdende partij. De 8 december slachtoffers zijn van hun bed gelicht door de partij die normaal het land en haar burgers beschermd.


  Maak melding

 18. Sandew Hira je bent een hufter, om te kotsen. Die 15 staan voor alle doden die gevallen zijn en allemaal de schuld van deze dictator, moordenaar, drugsdealer, pedofiel, wapenhandelaar, en bovenal psychopaat.

  Ik ga over mijn nek van al die Suries die een dubbelmoraal hanteren, achterlijk zijn en denken dat ze wat voorstellen. Net nog een akkefietje met twee van dat soort achterbakse leugenaars die op FB actief zijn, zielig doen en goedheid van anderen misbruiken. Wat lopen er veel schoften rond in SU.
  En die, Dew en die anderen, durven ook nog beweren dat ze universitair geschoold zijn. De losers hebben een LBO-werk en denk niveau. Grootheidswaan is een volksziekte in SU aan het worden.


  Maak melding

 19. @Hihihihahaha

  DAMN RICHT…!!!

  Hira,…is niet op WRAAK uit zoals die kippen zonder koppen hier allemaal…hij kijkt naar de gevolgen voor Suriname,hij is geen REDIEMOESOE,


  Maak melding

 20. @..Henk Molenaar,..Hira is een realist.jij een koe.

  Schelden 10
  verstandig denken 2
  IQ,..Niet van toepassing !..0.
  Mr huilie huilie.
  je moet er zijn,je bent de vattoe hier,anders is het saai hier mie mang.


  Maak melding

 21. Alles overziend kan rustig gesteld worden dat de militaire
  BENDE opnieuw nog een MOORD heeft gepleegd, de
  GEESTELIJKE MOORD op Dew Baboeram !

  Meneer citeert uit wetboeken die hij niet kan tonen,
  wij Volk van Sranang, levend in een Rechtsstaat
  kennen GEEN POLITIEKE MOORD in ons Recht !

  DEW brengt ons de ZUIVERSTE VORM van
  DICTATUUR !

  Nadat door DEW en ILLEGAAL BEZIG ZIJNDE SOLDATEN, massamoorden tot POLITIEKE
  MOORDEN zijn bestempeld, is Het VOLK in
  EEN KLAP (DESI-DEW-KLAP) haar Grondwet en
  ALLE Mensenrechten kwijt !

  Ook de Rechtspraak is per DIRECT afgeschaft op
  last van MELVIN’s/DESI’s Geheime Dienst !

  De geestelijk VERMOORDE Dew, verwelkomt ons
  in zijn Desi-paradijs, een afschuwelijke DICTATUUR !

  PS : A Volk no LAW , deng Rechter ook tu NO LAW !!!
  Internationale Gemeenschap, VN, Amnesty International nanga Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten
  NO LAW !

  HOOFD REDI-MUSU in Sranang is Desi, vanwege zijn
  KOLONIALE COUP tegen Ons volk en Onze staat, in SAMENWERKING met zijn Hollandse Bazen !


  Maak melding

 22. Een beetje OPRECHTE TEGENWIND,uit eigen hoek nota bene,en dan zijn de azijnpissers in paniek.ha ha haaaa.

  Wiens sang oen wannie,BOUTA BLIJFT DE BAAS…JA ? DE MAN IS EEN STRATEEG.


  Maak melding

 23. Dew Baboeram (1 nabestaande van de 7-8 december
  moorden) en nabestaanden van 400 gesneuvelde
  militairen en burgers.

  Ik zou zeggen reden genoeg om de hoofdverdachte van
  deze ellende onmiddellijk van zijn Venuzuelanse griepbed
  te lichten.

  Al die 1 dagvlinders, dit maal ‘Hihihihahaha’ zijn niemand
  minder dan de moordenaar zelve. De man van de 18000
  leugens. Te walgelijk voor woorden


  Maak melding

 24. Er moet anders naar gekeken worden, meer met in acht neming van zeker vierhonderd andere doden. “Het hangt af van je eigen moraal, waarden en normen. Laat me voor mezelf spreken. Nu we de feiten kennen, vind ik dat we onze sympathie moeten uitbreiden. Het is immoreel er over te zwijgen”, zei baboeram tijdens een persconferentie.

  Moord is moord….het immorele hiervan is er niets aan te doen


  Maak melding

 25. @Jojo…helemaal eens. In het zelfde betoog wordt ook Nederland van alles verweten, alsof Nederland daar in Zeelandia persoonlijk stond om mensen te martelen, hun geslachtsdelen af te hakken en vervolgens wat kogels door hun lichamen heeft geschoten.

  In Suriname wordt een ieder veroordeeld voor allerhande vergrijpen en de schuldigen rond de vele moorden rond de vermeende revolutie gaan gewoon vrij uit.
  Suriname zal alleen met zich zelf in het reine komen als deze mensen een straf zaak onder gaan…en dan hebben we het nog niet eens over een veroordeling…hoe simpel kan het zijn…misschien dat ze alsnog in aanmerking komen voor amnestie. Het volk van Suriname moet stoppen met alles wat krom is recht te praten onder het mom van valse nationalisme..een regering zit er voor het volk en niet anders om…


  Maak melding

 26. Dubbele moraal, zegt de broer van een vermoorde, een broer die zich laat betalen om de moordenaar probeert vrij te pleiten, hoe diep kun je zinken, en durft ook nog de woorden moraal, waarden en normen in zijn mond te nemen , de rat


  Maak melding

 27. Het recht zal altijd zijn beloop krijgen wat er ook gebeurt.
  In Argentinië is dat bewezen en dat zal ook in ons land gebeuren. Zoals de FBI zegt “the deaths will always speak”.


  Maak melding

 28. Glenn dan heb ik je gemist met mijn 7,62mm. Ik verzamelde van die boenoe armbanden. En jullie soldaten uit paramaribo poepten in jullie broek dus kom nu geen biekie mang spelen. Alsof jij alles weet over de oorlog jij weet geen ka en loop te pronken met wat anderen hebben gedaan. Begrijp mij niet verkeerd ik heb niet voor ronny of desi gevochten ik heb mijn wapen opgepakt toen desi en ronny indianen gingen moorden en vrouwen verkrachten. Kom mij niks vertellen ,Libanon,Bosnie.Irak.


  Maak melding

 29. Dubbele moraal.
  In Suriname is men wereld kampioen alles met alles te verbinden en uit eindelijk de consequenties te negeren.

  8 december en binnenlands conflict zijn op zich zelf al ingewikkeld genoeg. Houd ze dan ook apart.
  Voor de slachtoffers in beide gevallen respect en adequate rechtsgang.
  Voor de deelnemers moet duidelijk zijn dat zij voor de door hun begane misdrijven verantwoording verschuldigd zijn. Laat de leiders eens eerlijk uit komen leggen waar het nu eigenlijk om ging zodat Suriname kan zien wat voor leiders het heeft.

  Indien Nederland betrokken is. Maak dan de beschuldigingen hard maar doe het niet op basis van de mondkrant.

  Lubbers of Pepper laten zich echt niet door een gewezen sport instructeur aanwrijven dat zij smeergeld hebben aangeboden. Dat laten ze wel over aan de direct betrokkenen. Lubbers en Pepper geven een hint aan hun medewerkers dat zij voor een iets hoger bedrag tekenen en dat er in het hogere bedrag fee’s in besloten zitten die in discretie aangewend mogen worden.
  Lubbers is slechts 1 keer betrapt tijdens een plasje toen hij de Emir van Koeweit influisterde dat hij het niet correct vond dat Koeweit een betaling aanhield van het bedrijf van zijn broer (en van hem).


  Maak melding

 30. HIRA is geen kip zonder kop.

  Deze man gebruikt zijn verstand,..hij is een respectabele man die Suriname wil behoeden voor chaos,..en staat niet als jullie aan de kant te waffelen en geen rekening houden met de gevolgen in t land.,..STELLETJE domme BUFFELS.


  Maak melding

 31. @Printa
  Over welke chaos hebben jij en sandew hira het?Iedereen in Suriname weet dat Sandew Hira de moordenaar van zjn broer aanbidt,iedereen weet dat straks als beloning Sandew Hira of minister wordt of ambassadeur,hij veel geld krijgt,een huis,een perceel,een wagen ,of prive goudmijn.
  Hij doet zoveel moeite niet zomaar. Een chaos…neen mang die bestaat alleen in jou en sandew hira in jullie zieke brein


  Maak melding

 32. @HIhihahah…
  Ik wil dat RECHT zijn werk ener is geen plaats voor vergeving in mijn boek!
  Je betaald gewoon voorje misdaad.
  Heb jij op je deur een bordje hangen met de tekst;
  ‘Welkom boeven,jullie zijn welkom hier bij mij te roven ,alvast bedankt wij vergeven jullie voor Julie misdaad
  Getekend door hihihahaha een boevengeliefde/een boevengebroeder.,welkom criminelebroederes welkom thuis bij jullie grote broer hihihahaha thuis bij wie men niet zuinig omgaat met vergeving’.
  .’.


  Maak melding

 33. .Voor iemand in de bres springen voor iemand die verantwoordelijk is voor de moord van je broer.
  Hoe is dat mogelijk vraag je jezelf af.


  Maak melding

 34. WEES WELKOM IN DE DEW-DESI-MOORDSTAAT !

  Bij POLITIEKE MOORDEN is er GEEN Grondwet meer,
  dat lossen wij POLITIEK OP !!

  DISI moro erg leki HAITI nanga tra FAILED-STATES !

  PS : GELD is een VLOEK en HIRA BEWIJST DAT !

  LEVE SRANANG, LEVE ONZE RECHTSSTAAT !!

  SRANANG PEOPLE SA WINNIE !! JAGGI DENG HEBI !!!


  Maak melding

 35. als we volgens de , moeten wandelen moeten wij vergeven en niet oordelen dit heeft verder niets te maken recht of gelijk t is boven dat allemaal wij krijgen door dit gebeuren een kans om te laten zien wie wij zijn in christus dit is DE kans om het WOORD te laten uitkomen en het gestand te doen pas als je het doet kan t gaan werken geef GOD de kans en doe opdat HIJ kan doen wat HIJ moet vanwege ZIJN belofte hiertoe


  Maak melding

 36. Die Hira gaat poppenkast spelen in Suriname, opdonderen die gast ! Waarheidsvinding mijn voet, gewoon vervolgen en straffen. Dan pas hebben de nabestaanden gerechtigheid.


  Maak melding

 37. na 33 jaar komt ie kletsen over waarheidsvinding, zelf woont ie in NL en komt de Surinamers een programma bezorgen, Bouterse schoon te pleiten, moest onder eed met een leugendetector erbij…maar dat bleek een gezellig uitje te zijn, a day out with my brother’s murderer…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.