Minister Dodson: belang Suriname primair in geschil Rosebel

3

PARAMARIBO, 4 dec – Het balng van Suriname mag niet uit het oog worden verloren. Dit zegt minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Bij het arbeidsconflict bij goudbedrijf Rosebel Gold Mines dreigt het Surinaams belang ondergesneeuwd te raken.

Dit mag niet gebeuren. De vakbond en de leiding van het bedrijf houden ieder vast aan het eigen standpunt. Het heeft intussen al geleid tot een staking en het stilleggen van de bedrijfsactiviteiten. “Wij denken dat het zo niet verder kan”, zei Dodson tijdens een persconferentie. Er zal sowieso gepraat moeten worden. Het management weigert nog langer te verschijnen voor de Bemiddelingsraad.

De raad zou aanvankelijk een compromis uitwerken. De regeringvindt dat de bemiddeling door moet gaan. Een oplossing garandeert inkomsten voor de staat. “Maar ik zal niet toestaan dat ons het mes op de keel wordt gezet”, aldus Dodson. Zowel het bedrijf als de vakbond vindt dat de regering een oplossing moet bieden. Dodson noemt het tijd dat weer onderhandeld wordt over onder meer afvloeiing van personeel.

3 REACTIES

 1. Ik heb gisteren uren DNA theater gevolgd via de live stream van de DNA.
  Ik krijg langszamerhand het gevoel dat er weinig mensen in Suriname zijn die iets van landsbestuur begrijpen.
  Er waren slechts 4 personen die een enigszins consistente bijdrage konden leveren en bij de les bleven.te weten in volgorde:

  1) Chantohki
  2) Breeveld
  3) Rusland
  4) Abdoel.

  waarbij Anton Paal ook niet helemaal onduidelijk was maar een beetje gedateerd.

  De rest incl. de voorzitter en vice voorzitter kunnen beter caberet gaan doen of als brandhout te beschouwen

  Miesikaba die zich blind achter de iedereen opstelt die tegen multinationals ageert om daar bij te vergeten dat deze de laatste jaren wel de enige naast Staatsolie was die substantieel geld binnen bracht in de economie van Suriname.
  Miesikaba had beter naar de woorden van minister Dodson kunnen luisteren en die ondersteunen inplaats van hem voor de voeten te lopen.


  Maak melding

 2. Beste Minister Dodson,

  Doek het hele ministerie NH op en laat de natuur met rust. Het probleem is nl dat nog de natuur en nog de mensen in Suriname, enig baat hebben bij het exploreren van goud, Olie, aluminium en weet ik veel wat nog meer.

  De schadelijke effecten wegen niet op tegen de zogenaamde voordelen die deze activiteiten opleveren.

  Er moet een ommezwaai komen wat betreft de focus van de regering, investeer in landbouw en toerisme. Het land is daar uiterst geschikt voor, gezien het lage aantal inwoners van het land. Investeer in onderwijs en creëer en bevolking van intellectuelen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.