Eerste Surinaams restaurant langs de snelweg

57

De familie Ganeshie, die vijftien jaar geleden hun familiebedrijf ‘De Palmboom’ startte in de Rotterdamse Oranjeboomstraat, heeft deze week het eerste Surinaamse restaurant langs de Nederlandse snelweg geopend. Naast haar vestigingen aan de Vuurplaat en in de Markthal in Rotterdam, kookt de familie nu ook Surinaamse gerechten in de voormalige La Place bij het Texaco benzinestation langs de A13 tussen Delft en Rotterdam.

Vaste klanten en ook nieuwe bezoekers kunnen elke dag rekenen op traditioneel, vers Surinaams eten, vriendelijke bediening en een gezellige sfeer. De Palmboom serveert er overheerlijke gerechten zoals roti, broodjes, bara’s en saoto soep.

De persoonlijke aandacht is wat ‘De Palmboom’ al jaren tot een geliefd eethuis maakt op de Kop van Zuid in Rotterdam. Vader en moeder Ganeshie kennen alle klanten die op de Vuurplaat komen. Ze weten ook precies wat ze willen eten en hoe ze het willen eten. Zoons Ajay, Vinay en Rajen willen samen met hun ouders de zaak naar een hoger plan tillen, maar wel met de vertrouwde keuken en service, vandaar deze nieuwe locatie.

Bekijk de reportage van Open Rotterdam:

Eerste Surinaamse afhaalrestaurant langs de A13. Een droom die uitkomt voor de horeca ondernemers van De Palmboom.

Posted by OPEN Rotterdam on woensdag 2 december 2015


57 REACTIES

 1. “…De persoonlijke aandacht ” noemen ze!! Pffff Deze familie-onderneming moet niet zo opdringerig en overdreven SLIJMEN als je als klant binnenkomt….en zich willen fungeren als je beste vriend, broer of buurman die graag in je privé wilt DIEKEN wat je doet…….. allergisch word ik van en ik ben niet van gediend!!!! DANK U!!!!


  Maak melding

 2. Beste mensen.

  Een voettocht van duizend mijl begint altyd bij de eerste stap..

  Ik wens deze mensen heelveel succes en levens_geluk toe. One love.


  Maak melding

 3. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe onderneming , ik wens je goeie zaken en een voor spoedig bestaan toe voor nu en in de toekomst.
  Ik kom bij dit Surinaamse restaurant absoluut eens langs om van alle mooie gerechten en de Surinaamse sfeer te genieten
  zo dat ik me waant in het mooiste land van de wereld.
  Heel veel succes ..


  Maak melding

 4. Zeker mooi echter is de Surinaamse keuken ondergewaardeerd. Het wordt in 1 adem genoemd met de fastfoodketens en dat is jammer. Div familieleden runnen ook Surinaamse restaurants. Het is hard werken en de verdiensten na aftrek van kosten en belastingen zijn laag. Zou haast een uitkering aanvragen. Het imago van de surinaamse keuken moet verbeterd worden. Het is ook een keuken die sterk vasthoud aan tradities. We werken niet meer 10pd op het land dus kunnen we af met minder koolhydraten. Nogmaals er is nog wat werk te verzetten.


  Maak melding

 5. Dit moet ik even kwijt. Allochtonen (een term die ik niet graag gebruik ) over het algemeen en Surinamers in het bijzonder hebben problemen met o.a. stageplaatsen en banen. Reden: Nederlandse bedrijven geven ze geen kans en de mogelijkheid om dit op te vangen is er vrijwel niet omdat er te weinig Surinaamse bedrijven zijn. Wij moeten het dus toejuichen wanneer een Surinaams bedrijf wordt opgestart, want linksom of rechtsom zullen wij direct of indirect profijt hiervan hebben.

  Denk dus verder na dan je neus lang is voordat je jaloers gaat uithalen Remco. Surinaamse ondernemers in Nederland hebben het extra moeilijk om een plaats te veroveren. Als ze ook nog door hun eigen mensen geboycot worden is het eind zoek. Onze plicht moet zijn om Surinaams ondernemerschap te stimuleren en waarderen.


  Maak melding

 6. Hoe kun je een snelweg in Nederland een Surinaamse snelweg. Je weet Surinamers rijden wel hard en werken niet hard en dat is het probleem bij onze soort. Aziaten uitgezonderd. Surinaamse snelwegen hoor je ook geen hollandse namen!!

  Mocht het zijn dat ik het artikel niet goed begrepen, mijn oprecht excusen heb op dezelfde school gezeten als brunswijk mijn leijder !!!


  Maak melding

 7. @John
  Helemaal mee eens. Ondernemerschap moet meer gestimuleerd worden onder de Surinamers en niet afwachten op die leuke baan wat je toch niet krijgt. Dus ga zo door familie proficiat en probeer nog meer vestigingen om wellicht werkgelegenheid te creëren?


  Maak melding

 8. Hier in Den Haag zijn we als rotiliefhebbers vaste klant van Nazir v/h Baratsingh in de Weimarstraat. Aan de A13 deden we graag La Place aan, maar onlangs keken we op onzse neus: gesloten! Wat ontzettend leuk dat daar nu een Surinaams eethuis is gevestigd; we zullen het spoedig uitproberen.


  Maak melding

 9. Sjang,

  Alsof ons (andere) Surinaamse eten zo gezond is.
  Waarom lijden zoveel Surinamers aan obesitas, dacht je.
  Overigens fantastisch, dat deze Hindoestanen zoveel succes hebben met hun keuken in Nederland.


  Maak melding

 10. Groente van obergine enkele dagen oud .
  Rotiplaat veels te dik.
  Als men door de week een roti aanschaft valt het vlees van de botten, niet vers.

  Wil men hart en vaatziekte dan vooral hier eten met veel transvet


  Maak melding

 11. @ John!
  Ik jaloers???? NEE! Ik heb niet over hun ondernemerschap! Ik heb over hun “persoonlijke aandacht”! Ze kunnen beter concentreren op hun eten, dan dat ze via een omweg manipulatief klanten willen bewerken (= aantrekken) hoe ze zgn je broer, buurman of beste maat willen zijn…. Please Ik zit echt niet te wachten over hun persoonlijke aandacht. Ik heb daar geen behoefte aan..als klant kom je voor het eten en niet hun zgn agogische sociale lul-verhaal om je tijd te doden bij het wachten van je bestelling. Het lijkt erop alsof ze daarop inspelen…. maar ja hun doelgroep (segment) is ook vaak WORKING CLASS simpele zielen die aandacht nodig hebben en graag RTL4, RTL5 en SBS6 tv kijken!!


  Maak melding

 12. RONNY heeft gelijk!! “…Zoons Ajay, Vinay en Rajen willen samen met hun ouders de zaak naar een hoger plan tillen..”
  Welke hoger plan dan??? Het koken is niet vers, het is daarna opwarmen in de magnetron!!!
  De saoto, nasi en bami is misschien vers, maar niet de vulling! (kerriekip wordt weer opgewarmd in de magnetron, bijvoorbeeld)


  Maak melding

 13. Mooi initiatief en mag hopen voor hun dat het slaagd, wat me wel weer opvat is en dat is me ook regelmatig opgevallen in Suriname dat wanneer iemand iets opzet er gelijkk weer negatief commentaar op komt nog voor ze goed en wel begonnen zijn, in mijn ogen een kinderachtige vorm van jalouzie, net of ze het een ander niet gunnen, Remco en Ronny zijn hier een mooi voorbeeld van, wil je ergens niet komen en er niet eten , blijf dan lekker weg, maar loop niet te zeiken, negatievelingen.

  Familie Ganeshie succes!!


  Maak melding

 14. @Hans,
  Jouw aannames zijn allemaal kort door de bocht en dan maar lekker probeert te duwen in de richting van: zeiken, misgunning en jaloezie en negatief zijn!! PLEASE! Ik wens deze Hindoestaanse familie het allerbeste met hun onderneming. Maar dat JIJ niet tegen enige commentaar kan geef blijk aan hoe bekrompen jij in je bol hebt. JIJ bent een goed voorbeeld van het NIET accepteren van andere mans mening en commentaar en dat jij anderen de strot willen duwen van wat JIJ van vindt!! Ieders zijn mening en dat hoort mijn commentaar ook!!


  Maak melding

 15. Geweldig een Surinaams restaurant langs de rijksweg,. jammer genoeg alleen in Nederland. Wanneer komen er restaurants lang de weg van Paramaribo naar Nickerie en naar Albina. Of zijn de Surinamers die in Suriname wonen te lui daar voor


  Maak melding

 16. Wie met zijn rug naar de toekoms staat zal niet kang leven en rijk worden.
  Met andere worden….als je leven maar steeds uit het geven van krietiek bestaat zul je niet oud worden en in armoede sterven.
  En peronen die wel naar de toekomst kijken en hun schouders er onder willen zetten en zich willen inzetten voor hun onderneming op welke wijze dan ook zullen daar de vruchten van plukken .
  Een goede verstaander heeft een half woord nodig…succes


  Maak melding

 17. @Hans,

  Dus als ik een eigen mening heb, ben ik een zelfingenomen eikel? Wat een logica!!! Hans, hebben ze je wel eens verteld dat je een eerste klas HERSENLOOS eikel bent??


  Maak melding

 18. @ Leo,

  En dat is je zondagse preek? Weer een inhoudsloze out-of-de-blue voor GOD spelen belerende wijs…
  De dag des oordeels is niet aan je als voetvolk besteed, dat is besteed aan god zelve. Gedraag JIJ dus naar…

  Een gezonde (lees: vooruitgang) maatschappij hoort een opbouwende mening ook thuis. Anders heb je en ongezonde en enge situatie met dictatoriale inslag!!!


  Maak melding

 19. Remco blijkbaar reageren wel meer mensen vrij negatief op jouw uitspraken, en kun je er slecht tegen dat er je een spiegel voor gehouden wordt, wordt het niet eens tijd over je zelf na te gaan denken


  Maak melding

 20. @Hans,

  Je argument is zo goedkoop! Dus jouw redenering is: “.. meer mensen vrij negatief op jouw uitspraken, en kun je er slecht tegen dat er je een spiegel voor gehouden wordt..” slaat noch kant noch wal.
  Wie ben JIJ om daar een eindoordeel aan te kunnen geven? Een ieder democratische rechtsstaat hoort mijn mening ertussen, los van het feit of het negatief of positief! Het is JIJ, die niet enige vorm van opbouwende kritiek van mijn kant DULDT!!! En het is JIJ die daar LAST van hebt en daar hoef je andere mensen hier niet bij te betrekken! Het is TIJD dat je botte kop eens doorziet en dat je EIGEN ruggengraat kan gebruiken ipv meeliften op anders man mening/postings!

  ZO en nu ben JIJ weer aan de beurt!


  Maak melding

 21. @ Cochise,

  Citeer in al mijn postings boven of ik iets TEGEN deze Hindoestaanse familie heb??? Antwoord is: NEE! Integendeel mijn enige kritiekpunt is dit alleen “De persoonlijke aandacht..”. Ik ben daar niet van gediend. Als klant heb ik hun persoonlijke aandacht niet nodig. Ze kunnen beter op de kwaliteit van hun eten letten! Uiteindelijk komen mensen voor het eten. En niet tijdens wachttijd: slijmerig, geforceerd en bemoeizucht je privé te willen induiken! Dat laatste heb ik mijn eigen vrienden en familie voor! Heb ik hun niet voor nodig.


  Maak melding

 22. Remco ik kan maar 1 conclusie trekken nl. dat jij denkt dat de enige bent die de wijsheid in pacht heeft, en er een heel blabla voor nodig heeft om dat duidelijk te maken


  Maak melding

 23. @ Hans,

  Jij denkt toch niet dat JIJ makkelijk zomaar mij even in een hokje laat duren onder de noemer “negatieveling”
  Dat wat jij BLA BLA noemt is blijkbaar nodig, want dat leek in eerste instantie niet in je botte kop te komen!
  Ik gebruik mijn BLA BLA tot zo lang om jouw repliek van dupliek toe te bedelen!

  Nu mag jij weer!


  Maak melding

 24. Remco,

  Je moet wel bij de feiten blijven.
  Ik heb nergens in mijn postings beweerd, dat jij voor of tegen deze Hindoestaande familie bent.
  Ik heb alleen gezegd, dat deze familie iets bereikt heeft, dat moeilijk valt te ontkennen.


  Maak melding

 25. @Cochise,

  Jij moet wel bij de lees blijven!
  Wat is jouw doel geweest om mijn ogen te willen openen of deze familie iets bereikt heeft of niet. Dat is een non-issue.
  Het gaat om dat “,,,persoonlijke benadering..” dat mij niet aanstaat. Staat lost van het feit of deze familie iets bereikt heeft of niet. Dat laatste maak JIJ er een issue van, zodat het lijkt alsof ik daar problemen heb.. hahaha! Nice try!


  Maak melding

 26. @ Simon,

  Verklaar mij nader wat je bedoelt met “…die felgekleurde snoepjes..” Ik ken ze niet en weet niet eens wat dat is.
  Jij daarentegen zit in dat wereldje…zou het meer gaan over JOUW bol dat op hol is geslagen en dan meteen met de volgende lekker trip met het woord “vooroordelen” te komen?? Hahaha nice try! 🙂

  Jij weet niet eens wat “vooroordelen” betekent JOCHIE!! Dus volgens jouw bol is een mening hebben een vooroordeel? haha


  Maak melding

 27. Remco,

  Ik ga niet verder met je in discussie op dit forum.
  Van mij mag je gelijk hebben.
  Ik hoop alleen, dat je in het dagelijks leven een andere Remco bent, dan op dit forum.


  Maak melding

 28. @ Cochise,

  IK HOEF GEEN GELIJK VAN JOU EN VAN NIEMAND! Ik heb een mening en dat is voor mij het allerbelangrijkste.
  Remco is en blijft Remco. Daar hoef je geen zorgen te maken,


  Maak melding

 29. @remco

  Ik ben een jongen van twintig jaar.. Maar man wat ben jij onvolwassen zeg.
  U krijgt hier duidelijk een hoge hartslag en bloeddruk van.
  Weet u dat dit erg slecht voor u is en u dus beter uw “mond” kan houden voor uw eigen gezondheid. Het interesseert ons namelijk niet zo wat jij wel en niet vind enzo.


  Maak melding

 30. Nou, dat is voor mij dus weer eens een reden om weer eens via de snelweg terug naar huis te rijden na het werk. Moet ik wel die Helllse file doorstaan… Maar ik hoop dat het eten lekker is. Hebben ze ook afhaal service enzo? Dat zou helemaal fantastisch zijn.
  Want ik ben echt te lui om te koken hahahaha meestal kies ik voor n maccie maar dit is natuurlijk veeeeeeel beter!


  Maak melding

 31. Ten eerste van harte gefeliciteerd met jullie onderneming en expansie langs de snelweg. Super om te lezen en te horen dat jullie droom werkelijkheid is geworden. Het is weer typisch dat mensen die enthousiast zijn en jarenlang hard werken voor hun geld en levens onderhoud negatief te belichten. Iedereen heeft recht om zijn of haar mening te uiten. Echter het openbaren dat mensen te aardig zijn en dit in negatief daglicht te stellen zegt iets over de non spiritualiteit van bepaalde mensen. Ik ben van mening dat je een keuze hebt om bij de palmboom af te slaan of niet. Ik gun de ondernemers van de palmboom al het geluk van de wereld. Liefst nog meer palmbomen langs de snelwegen. Voorts als we over gezond eten praten dan doen wij het als surinamers zeker niet slecht. Over versheid van eten kan ik nog niet oordelen. Wel wil ik aanzetten dat als je eten opwarmt dit niet een graadmeter is dat het niet vers zou zijn. Als je vlees van het bot valt duidt dit meer op het garings proces. Bij diverse gerechten is het heerlijk immers bij roti is het overheerlijk. Ik schaar me tevens achter diegenen die vinden dat de surinaamse keuken is ondergewaardeerd. Als voorbeeld neem ik de vergelijking van een rotiplaat met een pannekoek. Menig hindoestaan heeft met zijn kinderen pannekoeken gegeten. Voor een pannekoek met stroop betaal je een flink bedrag echter de pk staat zo op tafel. Echter de gemiddelde surinamer zal meer afgeven op een rotiplaat die met liefde is gemaakt en veel arbeid dan de pannekoek!ook steven ik af op onze fusion cookery die hun roots hebben in china. Afrika. Indonesië nederland en de oorspronkelijke bewoners van suriname de indianen. Uit al deze continenten hebben onze landgenoten De Surinamers het beste op tafel gezet nl de surinaamse keuken in haar oorsprong. Fusion cookery een begrip we nu een aantal jaren kennen in nl. Bestaat al zeker 1.5 eeuw in suriname.Als er dan een chinees opstaat en beweert dat de surinaamse keuken ongezond zou zijn dan vraag ik mij af wat hij dan eet!en laten we nu eens eerlijk zijn wat is nu echt gezond. Groenten en fruit die bespoten zijn of de plofkip die miljoenen huishoudens toejuichen maar toch weer niet omdat ze nu de achtergrond ervan kennen. In een maatschappij als deze waar haal je je gezonde vlees?de discussies laaien overal op. Paardenvlees wordt verkocht als rund. Kalkoen als lams. En dat onder toeziend oog van de vwa!beste mensen diverse zaken worden geuit op deze mooie nieuwsbericht van een hindoestaanse hardwerkende familie. Echter de uitingen zijn slecht onderbouwd en getuigen zeker niet van moraal en fatsoen. Kunnen wij als Surinamers niet eens een keer fatsoenlijk communiceren metelkaar. Wij weten toch beter! Ik wens de palmboom heel veel succes toe met haar onderneming en mocht ik in de buurt zijn dan ben ik zeker benieuwd naar de persoon die zijn droom realiteit heeft gemaakt.
  Mvrg djeno chhanai
  Ceo
  Founder Lalarookh (roti.bara.bara snacks.masala. )Houten
  Produktie bedrijf
  Afhaal en bezorg service


  Maak melding

 32. Het is ook nooit goed met die Hollanders. Leef je als buitenlander van een uitkering (om wat voor een reden dan ook) dan word je als parasiet neergezet.Werk je daartegenover heel hard om zelf in je levensonderhoud te voorzien dan komen kakkerlakken als Remco met hun te grote mond. Heeft het kindje weleens dit rechtstreeks tegen e uitbaters gezegd ? Neen, want daarvoor is hij te laf. Hij doet zijn grote mond liever op internet open. Bah lafaard !


  Maak melding

 33. Van de aanvallen op Remco snap ik helemaal niets. Het enige waar hij kritiek op heeft is de in zijn ogen wat bemoeizuchtige benadering van de restaurantmensen.
  Ik kan mij voorstellen dat als je een bestelling plaatst in een restaurant je niet gelijk je hele hebben en houwen op tafel legt of wil leggen. Wie dat leuk vindt, moet dat vooral doen maar niet iedereen is daarvan gediend of daarvoor in de stemming.
  Verder vermeldt hij niks negatiefs over deze ondernemers maar krijgt wel van alles naar het hoofd geslingerd. ONBEGRIJPELIJK!


  Maak melding

 34. Ik begrijp de aanvallen op remco ook niet zo goed hij wil in alle rust zijn eten halen en verder geen gezeur aan zijn hoofd maar het accent werd verschoven naar de koeien en kalfjes en remco heeft zich laten verleiden om de rest van repliek te dienen en daar werd het accent verschoven


  Maak melding

 35. Opvallend is wel, dat hygiene niet zo nauw wordt genomen. De kok is bezig te koken, zonder gepaste kleding. Hij heeft b.v. geen haarnetje op, en hij staat te praten tijdens het roeren in de pan, zonder mondkapje op.
  Heren, gaarne de minimale hygienische regels in acht nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.