Rosebel Gold Mines vraagt rechter staking te beëindigen

13

PARAMARIBO, 3 dec – Het management van Rosebel Gold Mines heeft de rechter gevraagd de staking in het bedrijf te beëindigen. De ruim vijftienhonderd werknemers weigeren te werken, hoewel ze zich wel willen aanmelden voor de dienst. Het bedrijfsterrein te Nieuw Koffiekamp is inmiddels ontruimd.

Politieagenten en militairen zijn ingezet om de rust terug te brengen. De directie heeft alle werknemers naar huis gestuurd, hoewel die aanvankelijk weigerden. De vakbond vindt dat de staking ‘gerechtigheid’ moet afdwingen. Het management wil er niet van weten. “Wij vragen de rechter om de arbeiders de staking te laten beëindigen en het werk te hervatten”, zegt managementlid Sharmila Jadnansingh tegenover de Ware Tijd.

De vakbond is het niet eens met een afvloeiingsregeling voor honderd en vijftig arbeiders. Ook wordt gevreesd voor nog meer afvloeiingen nu het economisch minder gaat. Volgens Jadnansingh heeft de vakbond alle ruimte en tijd gehad om een deugdelijke regeling te helpen bedenken. Er is geen gebruik van gemaakt. “Het bedrijf heeft toen zelf het sociaal pakket ingevuld.” Negentig arbeiders hebben de regeling aanvaard.

13 REACTIES

 1. Pak je spullen maar in.
  Niks lukt. Zelfs bananen doen het niet in Suriname.
  Leer van de plantages.
  Na 1850 gingen ze met honderden stoppen.
  En nu? Niks meer. 0 nul


  Maak melding

 2. Er gaan geruchten dat de onderhandelaars van de NDP gesleuteld hebben aan de overeenkomst die El Vene had met RGM.Als ze nu gewed hebben op de winst dan ziet het er niet mooi uit.El Vene had ge-eist dat hij zijn percentage uit de productie krijgt en niet als het bedrijf winst maakt een deel.De toenmalige regering wilde niet zonder inkomen zitten als het bedrijf geen winst maakte.


  Maak melding

 3. Potentiële investeerders zullen wel 2x achter hun oren krabben willen ze nog investeren in Suriname.

  1) corruptie viert hoogtij
  2) arbeidsethos werknemers is ver te zoeken
  3) achterlijk veel vakantiedagen
  4) regering die incompetent is
  5) vakbonden die de boel opjutten

  Het is er 1 grote kolere bende.


  Maak melding

 4. Koos, we hebben goed nieuws voor je. Binnenkort mag je jou eigen wiet (wierie) planten in jou koude Kikkerlandje. Over ‘grote kolere bende’ gesproken.

  Dus binnenkort mogen wij een nog ‘grotere kolere bende’ van jou hier op de site verwachten, hè, MIES Koos(je)?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 5. -Het gaat zo goed in Suriname dat burgers nu SRD 1 moeten betalen voor een vuilniszak. Doen ze dit niet dan wordt het vuil niet opgehaald.

  -Zelfs van hogerhand wordt geklaagd dat deze regering voor alles een uitweg zoekt voor zaken die niet goed gaan. Alles wat fout is wordt weer goed gepraat. Er is niets aan de hand.

  -Misiekeba roept van alles in de DNA, maar vergeet zelfs wat hij in het verleden heeft gedaan. Wat een dominee die anderen willen vertellen hoe het moet en hoort.

  -Ik hoop het beste voor die Surinamers, maar het zal niet lang gaan duren en het volk zal opstaan om deze regering weg te krijgen.
  Brunswijk is al bezig met zijn plan.


  Maak melding

 6. Alles waar de Nationale Dieven Partij de hand in heeft is gedoemd te mislukken. De financieele positie voor mei 2010 was dankzij wijlen oom Telly beter dan heden. Oorzaak, zie You Tube video waar hij het volk waarschuwt dat wanneer de NDP aan de macht komt, met kan rekenen op het leegroven van de staatskas. Het is wedrom gebeurd, Enne nu? Een kwestie van tijd voor een broodje ei 15.000erd gaat kosten. Net als in 1999. Neks no fout wordt steeds zachter. Alleen nog Stef me Anus en Misjie Ka baas zijn sluwe paarse profeten in loondienst, prijzen didibri de hemel in. Ondanks de vele paarse corrupte schandalige feiten bidden ze voor didibri. Heer zegen hem, na soso paarse ka vol moord en misdaad e go kong moro. Neks zegen, eerder verdoeminis, onrust, onvrede en armoede. Ma kut de oliedomme paarse stommelingen zijn te beklagen, zij die het verdienen moeten niet klagen, maar baas om verantwoording vragen, want zij hebben baas daar op de paarse troon der corrupte en macht gewild. Wahahaha.


  Maak melding

 7. Als Surinamers wordt gevraagd mee te denken bij het vinden van oplossingen geven ze vaak niet thuis.
  Dat geldt uiteraard niet voor alle, maar wel voor veel Surinamers.
  Het zit in onze volksaard, dat anderen altijd met oplossingen moeten komen.
  Dat is vragen om problemen.


  Maak melding

 8. @Do the RIGHT thing, een wietplantje is PUUR natuurlijk en een ieder op deze wereld kan het thuis hebben, maar die SRD kan niet een ieder hebben dus vraag je om criminelen.

  -Weet jij misschien hoeveel vuilniszakken jij krijgt als je een pakje koopt??? In Suriname kost een zak 1SRD.


  Maak melding

 9. Als de arbeiders zo Door blijven staken, dan is het einde verhaal, wie gaat hierbij onderleiden de arbeiders niet hun vakbonden leider. Jaren geleden is het ook zo gebeurt met surland het bedrijf is toen failliet verklaard. Iamgold moet bezuinigen dat is de realiteit, de wereldprijs plus illegale goudwinning speelt een grote rol. De regering moet de illegaliteit stoppen


  Maak melding

 10. IAMgold vindt alles prima zolang deze malloten hun eigen glazen in gooien.
  Onder het moto van economische noodzaak (lage goudprijzen, stakingen, leeg gestolen Roma Pit, kosten verplaatsing Roma Pit , harder gesteente dus duurdere productie kosten, etc.) gaan zij nog meer mensen ontslaan en voor zij die blijven de arbeidsvoorwaarden terug schroeven.

  Als ze te zijner tijd weer mensen nodig hebben kunnen ze vissen in een overvolle vijver van werklozen die kunnen kiezen of delen.

  Het ge OH dat ze hun krachten jaren gegeven hebben is banale onzin. Ze hebben gewerkt en hun loon gekregen. Als ze het loon niet genoeg vinden moet je elders gaan en meer proberen te krijgen.
  Beste stakers jullie maken jullie zelf kapot en IAM Gold rijk.


  Maak melding

 11. @Do the right thing, de luier striemen staan nog op je paarse billen. Sterker nog van mijn part neem je een duik vanaf je bijlmerflat. Have a nice day


  Maak melding

 12. Hoor Mi Sjie Kba in de DNA: “De leiding van Rosebel is vrijpostig”. Ja, ze hebben de laatste 5 jaar naar hun voorbeeld gekeken in het parlement.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.