President onthult gedenksteen i.v.m. Srefidensi Suriname

38

President Desiré Bouterse onthulde vanmorgen een gedenksteen, in verband met de 40ste verjaardag van de Republiek Suriname. De steen staat tegenover het presidentieel paleis langs het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo.srefidensi 2015 bouterse

Bouterse heeft aan de vooravond van de herdenking van 40 jaar staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname enkele personen gedecoreerd. Deze hebben vanaf 1975 tot aan hun pensionering deel uitgemaakt van de toenmalige Surinaamse Krijgsmacht die later werd omgedoopt tot het Surinaams Nationaal Leger:

srefidensi2015-bouterse-decoratie

38 REACTIES

 1. Als er nog Surinamers zijn die deze week geen lintje, speldje en/of medaille hebben gekregen dan kunnen ze zich alsnog melden. En 1200 criminelen in de bajes krijgen gratie. Wat een potsierlijke poppenkast. Wetteloosheid en straffeloosheid wordt beloond.


  Maak melding

 2. Blaka Bakra, die Bouterse probeerde zijn Johnny Walker oogjes te verbergen. Op zijn minst vreemd dat de ned. premier niet
  aanwezig is. 40 jaar is toch een mijlpaal. Zo zie je maar hoe geliefd Bouterse is. De beloofde poorten zijn voor deze crimineel gesloten. De man is geïsoleerd en daarmee Suriname ook en dat in een tijd waarbij investeerders meer dan gewenst is.


  Maak melding

 3. 1 week lang…

  monumentje onthullen…
  lintjes knippen…
  oorkonde opspelden…
  medailles omhangen…
  1200 criminelen gratie verleend…

  Deze president werkt…wat een poppenkast !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. Surinaamse. STERKE MAN BAJA.,.de president .Desiree Delano Bouterse.[ Bouta ]

  Het zij zo !!!! het is de wil van God.,…alles wordt door Hem bepaald.! vergeet dat niet !


  Maak melding

 5. Een gedenksteen,waarom niet een gedenksteen voor het verkrachten van de democratie.Hoe dom kan een volk zijn,beloof ze sell(mobile telefoon)en je heb ze te pakken.Haaaa vindt het erg voor hen die het echt zwaar hebben,maar zij zijn zelf verantwoordelijk voor hun ellende.Kan mij heugen dat op deze zelfde site,ddb zeer verheven en geprijst werd,en nu lees ik haast alleen maar negatieve reactie,s…To mofo gong,, zegd men in het surinaams.Het komt goed ,hoor je steeds,nou dat hoor ik al vanaf mijn geboorte in 1952.Als je de oude beelden terug kijkt,zie je dat er maar steeds een bevolkings-groep zeer bevlogen is van en voor de onafhankelijkheid.Nu gaan hun kinderen en klein kinderen keistenen met spinazie eten.Veel succes verder suri,s die hebben gestemd,treurig en triest.Dochters shoppen in parijs,zonen en kleinzonen wonen in villa,s rijden in de duurste auto,s,,ja surinamers hebben een grote mond,,en kunnen daarmee bergen verzetten.Kijk maar naar de uitspraken van scholieren,in de intervieuw,s,wij willen bouta wordt er geschreeuwd,maar ze hebben nauwelijks schoolbenodigheden.Suriname zal een bananen republiek blijven ,hoe hard het moge klinken.Hoe kan een leek suriname vooruit brengen.Laat men maar een gedenksteen zetten voor al de ellende die men heefd veroorzaakt.


  Maak melding

 6. Ten eerste had Suriname NOOIT onafhankelijk moeten worden (mijn mening). Maar dat is 40jr na dato mosterd na de maaltijd. Curaçao blijft lekker vallen onder die vlag en ze krijgen alles voor elkaar. Wij hebben die haaien ons zover laten krijgen voor onafhankelijkheid te gaan. Maarja, de dag van vandaag heeft het Surinaams volk Bouta daar gezet. Hoop doet leven en Hard werken loont. Laten wij niet klagen maar dragen en het beste van onze Switie Sranang proberen te maken en niet wachten op de regering. Het zal niet meevallen, maar blijf vechten voor dit mooi land. En al die haters, laat los en ga verder met je leven, want hij zit er eenmaal. Wat ik ook jammer vind is dat ik geen enkele partij in Suriname geschikt acht dit mooi land naar die verwachtte hoogte te brengen. Alles wat er er heeft gezeten heeft het voor zichzelf en zijn achterband gezeten. Jammer!! Ik blijf Hoop hebben dat het eens goed komt en dat wij allemaal ooit gelukkig zullen leven in ons mooi land. FIJNE Srefidensie Suriname!


  Maak melding

 7. @Hart voor Suriname

  In navolging van Sur.wilde ook Aruba onafhankelijk worden.Een zak geld en al de andere dingen werkte erg inspirerend op de toenmalige Arubaanse premier.Hij bewerkte dat Aruba status aparte kreeg en in 1986 zou het onafhankelijk worden.Na de coup in Sur.ging hij op knieen en met gevouwen hand Nederland bedelen om het land niet onafhankelijk te laten worden.


  Maak melding

 8. @Jacobs; En dat had wijlen dhr. Johan Ferrier toen ook moeten doen, uiteindelijk op de knieën gaan en geen onafhankelijkheid nemen. Deze onafhankelijkheid heeft Suriname naar de afgrond geholpen!! Er werd alleen gekeken naar de staatgelden die toegezegd werden, maar niemand die het land vorm behoorlijk kon geven. En daarna werd het steeds erger. Je had ook nooit het probleem gehad met visum richting Nederland komen enzo. Ik denk dat wij een beter bestaan zouden hebben gehad onder hun regiem. Het zei nu eenmaal zo en wij moeten dan vooruit kijken en de schouders eronder zetten.


  Maak melding

 9. @printa,

  Je bent net zo ziek in je hoofd als de IS-TERRORISTEN:

  Het zij zo !!!! het is de wil van God.,…alles wordt door Hem bepaald.! vergeet dat niet !

  MISBRUIK DE NAAM VAN GOD NIET SVP!! GOD LAAT ZICH NIET IN MET MOORDENAARS, COCA-DEALERS, BEDRIEGERS, STAATSKAS-ROVERS en Gasten die aan de lopende band SNUIVEN.


  Maak melding

 10. Gedenksteen???? Dat ding lijkt eerder op een Grafsteen.
  Gecondoleerd met het 40 jarige jubileum waarvan waarvan 35 jaar dominantie door een Moordenaar drugsdealer.


  Maak melding

 11. Heyyyy heyyyyy laten jullie printa met rust noh. Die man kan er niets aan doen dat een van zijn cellen niet goed werkt. Het is net als lampen van een aoto. Als die aan laat staan gaan ze vanzelf uit! Dus oen libi a mang noh


  Maak melding

 12. Ha,ha,ha,ha boi ik heb gelachen hoor!
  Hij is een echte clown die tjegre tjegre.
  Deze man is dement aan het worden, wat een toestand zeg!!
  Het land Suriname gaat verder met de opbouw.

  Hierbij feliciteer ik alle oprechte Surinamer met de 40 jaar onafhankelijkheid.


  Maak melding

 13. Hebben jullie gezien hoe die sjerp over zn grote buik staat? Liever had hij zn ambtsketen behouden a omhooggevallen pikien ingie boi voe Casewinica.Een aantal jaren geleden maakte hij ex- korpschef Hunsel belachelijk met zn grote buik en nu lijkt hij zelf op een vraagteken die elk moment voorover kan vallen Pa Bere !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.