Nederland feliciteert Suriname met 40 jaar onafhankelijkheid

18

‘De Surinaamse onafhankelijkheid is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van beide landen. Ik wens alle Surinamers, zowel in Suriname als in Nederland, een feestelijke Srefidensi Dey toe’, aldus de Nederlandse minister Koenders van Buitenlandse Zaken vanmorgen.

Op 25 november 1975, vandaag 40 jaar geleden, werd Suriname een onafhankelijke republiek. Volgens Koenders zijn beide landen ondanks een geschiedenis met hoogte- en ook dieptepunten onlosmakelijk met elkaar verbonden.

‘Nederland en Suriname hebben vanwege de cultuur, taal en geschiedenis nog altijd sterke banden. Op een of andere manier zijn ongeveer anderhalf miljoen mensen rechtstreeks met elkaar verwant.’


18 REACTIES

 1. Volgens mij heeft Koenders nog niet gehoord van Zunder en Herrenberg en hun voornemens.
  Als zij klaar zijn met hun hervormingen,praten wij allen in Sur.Swahili en lopen in schaamlappen rond.Misschien met een [mensen]beentje in het neus tussen schot.


  Maak melding

 2. @ Jacobus,

  Niet uitgesloten ; vroeger liepen toch alleen de Papoea´s met een bod in neus, en een penis koker.
  Tegenwoordig lopen blanke Dames en Heren met piercing rond. Erger nog ; sommige hebben het in hun geslacht deel
  ook een kilo piercing, het is maar wat je leuk en lekker vind.


  Maak melding

 3. Suriname en Nederland, in liefde en haat veroordeeld tot elkaar, voor eeuwig en altijd!!
  Verbonden maar ook gescheiden door de Atlantische Oceaan.
  Verbonden maar ook gescheiden door de gezamenlijke historie.
  Zo is het, zo zal het blijven!


  Maak melding

 4. Heb je helemaal gelijk in.Ja als ze nog steeds met een minderwaardigheids complex lopen, kan je er niets aan doen. Ze zijn gewoon ziek in hun hoofd.Alles gaan veranderen wat Nederlands is.Het is en blijft onze geschiedenis.Maar het zijn alleen de Afro-suris. Maar niet allemaal zijn zo.


  Maak melding

 5. Aloha…..Koenders is een held. Die voelt wat voor Suriname.
  De Koloniale geschiedenis spreekt boekdelen.Hij weet ,dat toen in Suri de slavernij was dan was in Blanda toen de Gouden Eeuw. De stad A,dam maakte toen een derde deel uit van de West Indische Compagnie.Weinig burger van Blanda weet niet,dat de Grachten toen door de opbrengst van de producten uit Suri bekostigd werden met slavische gastarbeiders.Dat is meer dan 400 jaar geleden.Dus Koenders is alles op de hoogte.Alleen kan hij dat niet uiten.


  Maak melding

 6. Dit commentaar van Kohaarh kon je op wachten, worden er door iemand vanuit Nl de feliciteties overgebracht krijgje dit, waren de felicitaties achterwege gebleven was het ook niet goed geweest, zielige mensen die gewoon wat te zeiken moeten hebben


  Maak melding

 7. Kohaarh, wees blij dat de Nederlanders jouw voorouders uit het arme Afrika weggehaald heeft en voor jou voor een betere toekomst gezorgd heeft. Of wil je toch liever in Afrika wonen ? Geen eten, geen medische zorg, geweld, verkrachtingen, bedreigingen, uitmoorden, voodoo en armoede, AIDS en noem maar op. Nou sterkte !


  Maak melding

 8. Sommige van jullie hebben – aan de tijd van posten te zien – duidelijk weer een super gezellig Srefidensie feest gevierd! En vandaag door je kater heenkomen noh? Morgen zijn jullie weer de oude. Hahaha proost!. /Bouta.


  Maak melding

 9. Nederland wilde af van Suriname in 1975 en daarom hebben ze de onafhankelijkheid door laten gaan met een meerderheid van 1 stem.Ik vind het een kwalijke zaak dat Nederland Suriname in de steek heeft gelaten.De felicitatie vind ik hypocriet.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 10. Ook ik was blij in 1975 bij de proclamatie van de onafhankelijk.Nu veertig jaar verder bloed mijn hart.
  Bakra basi a keba now sranang mang e mik oen ka.


  Maak melding

 11. Liever was het land nooit onafhankelijk geworden.
  Maar bepaalde idiote nationalisten wilden liever geld zien in plaats van hard weken en een land opbouwen.

  Voor de onafhankelijk was Suriname een bloeiend land met een hele goede wet en regelgeving, goede infrastructuur, medische zorg en vooral goed onderwijs.

  Maar Afrikaanse nazaten wilden van Suriname een Afrikaanse staat maken en zie het resultaat.

  Het credo was vertrouw op eigen kunnen me mars noh!!!!

  Kijk naar de huidige situatie van het land een en al ellende.
  Klote zooi hebben ze ervan gemaakt een criminele drugspresident. Vind je het gek dat Suriname afgesloten is van de buitenwereld. Waarom durft die president niet naar het buitenland te gaan!!!!


  Maak melding

 12. @ koos,..alias KOBBIE SKEER…heb je jou dagelijkse ADHD pilletje? al genomen.je dosis is uitgewerkt mie mang !

  @Bosriwalla,..Ga maar weer[ of ben je al daar ?] bobbie drinken bij bij de KOLONISATOR…kleine redie moesoe !,..Bouterse is goed aan het maken,wat de anderen niet gedaan hebben mie mang ![..in de afgelopen 15-20 jaar.dus klets niet uit je waffel.


  Maak melding

 13. aan printa,

  Jullie zijn onafhankelijk 40 jaar en nog steeds aan de bobbie infuus van het buitenland !!!!.

  Wanneer gaan jullie ophouden om nog steeds bobbie te drinken???? Oeps nee dan komen jullie om van de honger kijk maar naar Haïti en Afrika!!!

  Bovendien heb ik liever Holland als kolonisator dan Afrika.
  Heb je je wel eens afgevraagd waarom het een zooitje is in Afrika waar jullie soort wonen?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.