zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLange rijen bij pompstations Suriname

Lange rijen bij pompstations Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Drukte en lange rijen donderdag bij de pompstations. Vanwege de drukte hebben verschillende pomphouders besloten niet meer dan SRD 50 te verkopen per klant. Veel pompstations waren gesloten. In verschillende branches van de handel heerste donderdag chaos en rezen vragen nadat de Centrale Bank van Suriname woensdag laat de Surinaamse dollar heeft gedevalueerd. De verwachting is dat de brandstofprijzen zullen worden opgeschroefd. Met een tussenkoers van SRD 4,00 is de bied- en laatkoers van de Amerikaanse dollar door de moederbank vastgesteld op SRD 3,96 en SRD 4,04.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

52 REACTIES
  1. Ik vraag mij af als bouterse zich van bewust is dat hij president is van een land.. Lijk er niet op.. Hij creeerd gaos in het land.. Elk ontwikkelde leider zou een persconforentie af geven.. Zo te zien denk bouta er anders over.. Hij is er van bewust dat de meerderheid van de surinamse bevolking onder ontwikkeld is daar houd hij van als dictator… Want als het anders zou zijn zat hjj niet op die positie… Bouterse regeert suriname op een kruiskade nivo…. Hij kan ook niet anders. Maar goed een bevolking kiest vr een leider wat die verdiend.


    Maak melding
  2. @Ivanof Limburg,

    Bouterse als leider???: Je zal wel bedoelen LIJDER!!!!Het Volk zal LIJDEN EN WEGKWIJNEN onder deze EBOLA LIJDER-KUMAKOISI PLEE-SIDENT

    Sranan People: FREE AT LAST!! LAAT NIET LANGER MET U RINGELOREN.


    Maak melding
  3. Wat zal het verworden in de resterende vijf jaren. Zucht. Zie Zimbabwe. Een misdaadgolf blijft ook niet uit. Enne zevenmalen ergere sociale- economische en politieke wantoestanden als in de jaren tachtig. Welcome back in the eigthies. Hihi stupied purple donkeys. Iaiaiaiaiaia Neks no fout. Wahahahahaha


    Maak melding
  4. Wie weet is Ivanof Limburg een ex ndp aanhanger. Want a logica bakka eng redenering na zuiver leki…..ma baas…eeh na 2010 dan alweer in 2015 mi hebt op jouw tog gestemd


    Maak melding
  5. Toen ervoor gewaarschuwd werd niet op de criminele bende van de ND, geleid door de grootste crimineel, die Suriname ooit heeft voortgebracht, te stemmen, wilde de paarse aanhang niet luisteren, je werd bijna door die paarse meute gelyncht, je werd vierkant uitgelachen of voor Redi Musu uitgemaakt.

    Wel beste mensen, wie niet horen wilde moet voelen en hij die dieven aan de macht hielp, moet niet klagen wanneer hij door die dieven bestolen wordt.


    Maak melding
  6. Aloha!!!!……Ay brada.de vos verliest zijn haren maar zijn sluwe streken niet. Bigi Baas heeft het arme Suri volk onder z,n voeten. Vorige regeer periode was er geen chaos,omdat alles goed liep. Nu al begonnen met de benzine gedonder. Wel wat gaat er de gedurende 5 jaren gebeuren? Dit is weer jaren ,80 in leven geroepen brada nanga sisa. Het komt ervan masaal stemmen naar de NDP. Boontje komt om z,n loontje. Che mi Gran Gado, a pina doro! Che Poti!!!


    Maak melding
  7. NEKS NO FOUT, we gaan voor NOG VIJFFFFFFFFFFF !!!

    “Desiderius ” en zijn LOOPJONGENS staan ALTIJD GARANT voor PAARS FINANCIEËL GEFLIKFOOI dus er is NIKS om vreemd van op te kijken althans wat mij betreft.

    Het grootste deel van de kiezers heeft hun EXTRA ” PAARSE ” BESTELLING die ze op 25 mei 2015 hadden geplaatst,ontvangen.
    Dus geniet maar van uw BESTELLING zal ik maar zeggen !!!

    Sov gott ! CHAVÉZ


    Maak melding
  8. in su hebben we geen sinterklaas maar sintbouta.
    hij geeft geen cadeaus maar heeft wel een lange staf waarmee hij het hele volk , friends and fam uitgezonderd , flink verwend .
    je weet van voren niet of je van achter genaaid word , zo diep gaat die staf.

    laat me maar niets vertellen over die zwarte pieten van hem.


    Maak melding
  9. En straks de lange rijen voor de supermarket om een kilootje suiker of zout te bemachtigen. De oude tijden herleven weer. Vooruitgang? Weten de leiders en het volk wel wat dat betekent?


    Maak melding
  10. @..blaka bakra.

    Domme pa,…blaka bakra,je haat de president je haat het volk,ie las passie…het Surinaamse volk komt altijd weer bovenop,Bouta ruimt nu die puinhopen van 15 JAAR stilstand en corruptie op van de VHP en NPS op.ZONDER ONTWIKKELINGSHULP…jij bent zeker een geregelde baan misgelopen vandaar jou frustraties,die tijden zijn voorbij,Bouta o leer joe wroko.


    Maak melding
  11. 1 grote liegende bende maakt Suriname weer terug naar 80 r jaren, klopt dat tijdens verkiezing mensen onder druk gezet zijn . Sterkte kiezer voor deze komende regeerstijl en de vijf jaren hierna voor herstel. Dus vanaf nu 10 jaar armoe wij hebben gewonnen schreeuwde jullie paarse kiezers.
    Ik hoor niemand meer die durft te zeggen ik stemde paars.


    Maak melding
  12. Tide tamara wo stree go moro fara !!!!

    Me mars noh. Wacht maar er komen nog meer “goede tijden”. Ndplee ga zo door met je ontwikkeling 2e Dubai komt in zicht pfffff.


    Maak melding
  13. Aan de ene kant is goed dat benzine duurder wordt, want er rijden te veel auto´s in Su. En de meeste worden bestuurd door Idioten en Bavianen, die niet kunnen denken dat een auto je vriend maar ook jou vijand kan zijn.


    Maak melding
  14. Boutistas als printa, RobG, Pero, Sabidieri, Milton, 1863, paraman: Ze hebben èèn ding met elkaar GEMEEN; DeDeBe heeft ze IS-DOM gemaakt dat ze bereid zijn hun LOW LIFE te geven VOOR DeDeBe.

    IS= ISLAMISTISCHE STAAT

    DEZE GASTEN ZIJN BEREID ZICHZELF OP TE BLAZEN MET EEN DeDeBe BOMGORDEL.

    Deze Figuren zijn GEWOON KRANKJORUM. DeDeBe is een GODHEID voor deze DWAZE PAARSE DeDeBe DEBIELEN.


    Maak melding
  15. @Henry

    Hoe weet je dat, heb je dat uit een betrouwbare kring vernomen ? Als dat inderdaad gaat plaats vinden, dan zou het stil zijn op deze forum, en dat is gewoon weer niet leuk.
    Want dan zitten we weer zonder gekken, die de boel vermaakt op deze forum.


    Maak melding
  16. @ HENRY

    Behalve het zich OPBLAZEN middels een ( PAARSE ) BOMGORDEL ben ik er heilig van OVERTUIGD dat de door jou genoemde PAARSE RANDDEBIELEN ook bereid zouden zijn om hun MINDERJARIGE DIERBARE dochter/kleindochter of zoon/kleinzoon als blijk van EEUWIGE LIEFDE en TROUW te OFFEREN aan ” Desderius “, hun PAARSE HALFGOD, indien deze als pedofiel te boek stond !!!!

    Ook zou het mij NIET VERBAZEN als uit een onderzoek zou blijken dat deze PAARSE RANDDEBIELEN tot de groep der GERONTOFIELEN behoren want hun LIEFDE voor de BEJAARDE NIETSNUT, ” Desiderius “, is ONVERKLAARBAAR !!!!!!

    Trevlig helg ! CHAVÉZ


    Maak melding
  17. Hugo CHAVÉZ: “Het grootste deel van de kiezers heeft hun EXTRA ” PAARSE ” BESTELLING die ze op 25 mei 2015 hadden geplaatst, ontvangen. Dus geniet maar van uw bestelling zal ik maar zeggen !!!”

    Hugo CHAVEZ, de paarse ezels dachten dat ze hun bestelling plaatsten bij webwinkel Ali Baba, ze komen er nu pas achter dat ze besteld hebben bij Ali Bouta en zijn Veertig Rovers (w.o. Brampie, Alibuks, Dino en Meriba).


    Maak melding
  18. Geagte kooning Willem Alekisander,

    Ik doet een beroept op u om het landt Surinaame terug te neemen. Ik weet zeker dat er een galausule stondt in de statuuuten toeschijdingsovereengkomst. dat waneer mijn soortkokosgenoten, niet in staadt is om een landt goedt te bestuuuren en er een sooitje van gemakt heefdt mag Nederland Surinaame weer terugneemen en weer toe te foegen aaan het kooningrijk der Neederlanden.

    Ik smeetk u aub neem het landt weer terug, ik schaamt me diep voor mijn volk.


    Maak melding
  19. @printa, en nog vele NDPérs, ik weet niet welke IQ jullie hebben, maar het is erg gesteld met jullie en nog velen die niet meer normaal kunnen denken en in kunnen zien dat het niet goed gaat in dat land. Dit omdat een “familielid” van jullie president is???

    “-Mensen met deze denkwijze zijn ongelukkige mensen. Zulke mensen nemen het altijd op voor de familie, ondanks dat zij fout zijn en morgen huilen dat zijn zomaar zijn neergeschoten want zij hebben niets gedaan.

    -Hou nou eens op en bekijk de situatie in het algemeen, omdat er genoeg bewijsstukken zijn dat Bouterse het land altijd naar de verdoemenis heeft gebracht wanneer hij aan de macht is.

    -Praten jullie dit ook goed::::tijdens die smerige STAATSGREEP van Bouterse was hij nog een Nederlander. Hoe vind je dit dan!!!
    Vergeet niet dat Bouterse uit een familiekring komt die slaven op na hield!!!!!


    Maak melding
  20. @J.Zwartjans,

    Als DeDeBe deze RANDDEBIELEN OPDRACHT geeft zichzelf op te blazen is The Wish van DeDeBe Their Command.

    Voorlopig kunnen van wij NOG van deze Figuren blijven genieten.

    @Hugo Chavez,

    Yess: ZONDER OMHAAL ZOUDEN DEZE PAARSE RANDDEBIELEN DIT DOEN, Chavez: ZELFS HUN EIGEN MOEDER ZOUDEN DEZE FIGUREN VERMOORDEN voor DeDeBe.

    Deze Randdebielen zijn net zo KRANKZINNIG als de IS-TERRORISTEN.

    ben ik er heilig van OVERTUIGD dat de door jou genoemde PAARSE RANDDEBIELEN ook bereid zouden zijn om hun MINDERJARIGE DIERBARE dochter/kleindochter of zoon/kleinzoon als blijk van EEUWIGE LIEFDE en TROUW te OFFEREN aan ” Desderius “, hun PAARSE HALFGOD, indien deze als pedofiel te boek stond !!!!


    Maak melding
  21. @ HENKES

    Ja, exact !!

    En sterker nog, webwinkel ” ALI BOUTA ” weigert ABSOLUUT retourzendingen en restitutie van de koopprijs.

    In plaats daarvan komt de ONTEVREDEN klant in aanmerking voor een KADOBON met als prijs één der 40 rovers in MINIATUUR – vorm naar keuze. Leuk voor in de (PAARSE ) vitrine kast.

    Dus daar zit je dan als klant met een VERKEERDE of ONGEWENSTE BESTELLING en een WAARDELOZE kadobon !

    Hälsningar ! CHAVÉZ


    Maak melding
  22. De dollarprijzen (US $) in de buurlanden:
    Venezuela : 0,02 $
    Ecuador : 0,44 $
    Colombia : 0,66 $
    Trinidad : 0,90 $
    Brasil: 0,93 $
    Guyana: 1,10 $
    Suriname : 1,27 $ ??? toekomst ??
    Landen die zelf olie hebben zitten tussen de 0,02 en 0,90 $ !! Alleen Suriname wijkt af.


    Maak melding
  23. @ Beste Printa,

    Ik heb mijn werkzaam leven achter de rug en geniet van mijn welverdiende pensioen (in euro’s!), die hele devaluatie van de SRD zal me worst wezen! Heb jij een werkzaam leven achter de rug, of loop je de hele dag met je handje vooruit? Zou me niets verbazen!


    Maak melding
  24. @ Mano

    Deze President werkt ; Waaraan ?..

    Om het Volk weer op de been te krijgen, maar eerst zijn familie en vrienden rijker te maken dat ze levenslang niet meer hoeven te werken !!!!


    Maak melding
  25. Henry, het gaat helemaal niet goed met jou………….Je gaat zienderogen achteruit……… Wat speelt er in die grijze massa boven in je kamer?………… Popt-up er een stemmetje in je achterhoofd en krijg je valse boodschappen uit de ruimte opgestraald?

    Je laat je teveel beïnvloeden door de emoties van typen als Ray, Zwartman, Blaka bakra, Srafu, Sabatoe, Esmerald, Ira, Chavez. Deze personen versterken de waanzin die van jou meester heeft gemaakt.


    Maak melding
  26. slaat in de wilde weg rond. Hij geeft iedereen de schuld behalve zijn messias Bouterse die van Suriname keer op keer 1 grote zooi maakt. RobG het zou je sieren je hand in eigen boezem te steken. Je maak je onsterfelijk belachelijk hier.


    Maak melding
  27. @ RobG.

    Een ding wil ik jou bij deze duidelijk maken, Henry is oud en wijs genoeg dus hij is niet beinvloedbaar door de mensen die je allemaal opsomt. Zie reactie van @ Koos van 21;54 uur, hij heeft het heel goed geformuleerd wat ik denk !
    Dat jij van een bepaalde persoon zit te kikken is je goed recht,dat kan niemand jou kwalijk nemen bij deze.
    Ik denk eerder, dat jij je moet na laten na kijken bij de LPI.
    Ik ben niet tegen de Pres of wie dan ook, ik ben tegen het beleid wat ze voeren. Bewinds lieden worden door het volk gekozen, en dan is het hun plicht om het volk te dienen.
    RobG ik heb geen hekel aan jou, alleen verschillen we van mening, en dat moet kunnen anno 2015. Het is geen monoloog maar een Dialoog !


    Maak melding
  28. @Slapende-Desi-slaafje-Robby-G is naast
    NDP-econoom (NDP-rekensom 1+1 =5) nu
    ook Psychiater !

    Robje zegt tegen Henry na wat KRITIEK :

    “Henry, het gaat helemaal niet goed met jou………….
    Je gaat zienderogen achteruit………Wat speelt
    er in die grijze massa … ”

    Dokter Robje, alle Sranangmans zijn intussen
    ziek gemaakt door je NDP-Mega-uitgavenbaasje
    Desi !

    De al jaren dalende prijzen op de wereldmarkt
    en Opa VENE hebben onlangs duizenden
    ambtenaren benoemd, hebben alle reserves
    en goud van Su verkwanseld met Onpoductieve
    politiek-getinte uitgaven en met Corruptie !

    De wereldcrisis WEIGERT te bezuinigen
    in Sranang !

    Wereldcrisis en Vene hebben Dino in
    USA-bajes doen belanden, de wereldcrisis
    heeft CTU manschappen op roofpad gestuurd
    met zware wapens, granaten uzi’s, etc !

    De wereldcrisis heeft 17.920 WONINGEN
    plus nog twee ziekenhuizen van Sranang
    opgeslokt !

    De wereldcrisis heeft alle begrotingen van
    Sranang overschreden en begrotings-
    discipline verboden !

    De wereldcrisis/Vene, heeft miljoenen
    aan ongedekte SRD biljetten gedrukt en
    in omloop gebracht !

    De wereldcrisis en Vene hebben onlangs
    de SRD ZWAAR GEDEVALUEERD !!

    De NDP gaat de wereldcrisis OPSLUITEN
    tezamen met de halve VHP !

    NIEMAND mag Sranangmans meer tot
    SLAAF maken! Robje, koti den NDP-KETI
    fu yu ! Fri yu denki, bikasi 1 + 1 e mek 2 !

    PS : Durven Dora en Desi de CTU op te heffen
    na de ROOFOVERVAL ???


    Maak melding
  29. Srafu, je moet maar ophouden om te blijven koketteren met de vermeende heldendaden van Venetiaan omdat deze man het niet waard is.Venetiaan heeft m.b.t. de economische ontwikeling van Suriname niets geweldigs gepresteerd. Hij kon tijdens zijn presidentschap rekenen op financiële injecties, waaronder betalingsbalans steun vanuit Nederland. Daarnaast had hij ook nog toegang tot de verdragsmiddelen. Wat Venetiaan deed was pronken met andermans veren.

    De regering Bouterse moet het alleen doen met gelden die door Suriname zelf worden verdiend. Deze regering kan niet rekenen op hopen ontwikkelingsgeld uit Nederland. Maar met een aangepast en evenwichtig monetair beleid zal de regering de problemen de baas blijven.

    Zwartman , je mag die Henry wel in de gaten houden. Die man heeft echt psychische ondersteuning nodig omdat hij zich steeds meer gaat opwinden over zaken waarmee o.a. ik niets mee te maken heb. Een herleving van de NPS kan hij helemaal vergeten.


    Maak melding
  30. @ RobG
    Ik ben niet eens met jou stelling, waarom moet ik Henry in de gaten houden ? Rob no lul, unu na Sranan mang ondro makranda , yu lobi redie a mang lobi blauw !


    Maak melding
  31. @Slapende-Desi-slaafje-Robby-G: Ik heb nergens
    Vene opgehemeld of op een voetstuk geplaatst,
    ik wijs wel op VALSE NDP-beschuldigingen
    aan zijn adres !
    Want het lijkt er op dat HIJ de afgelopen VIJF
    jaar heeft geregeerd!
    Vene heeft toendertijd NDP-PUIN, een haast
    Failliet Sranang, geruimd en begroting en
    reserves weer op orde gebracht !

    Hij heeft aan de NDP-DESI-regering RUIM
    ACHTHONDERD MILJOEN aan reserves
    overgedragen !

    DIT ALLES heeft Onproductieve-
    UITGAVEN-Desi OOK VERKWANSELD !
    (NDP en Desi kom met de VERANTWOORDING
    van de VERKWANSELDE GELDEN
    AAN HET VOLK ! )

    Eindstand : DEVALUATIE van 25 % !
    Sranang FAILLIET !

    En er komt NOG MEER financiele ellende aan,
    de prijsexplosie is in gang gezet door DESI !

    En NDP-slaaf, zeggen jullie NOOIT MEER
    DAT opa VENE ongedekte SRD-biljetten
    heeft gedrukt, dat hebben DESI en GILMORE
    geflikt !

    Robje de slaper, niemand neemt Desi kwalijk
    dat hij “ontwikkelingshulp” krijgt van China,
    Cuba en van Chavez’ Venezuela !

    Geef al onze RIJKDOMMEN maar in
    ONDERPAND aan deze Communisten !

    De ziekenhuizen, 17 .500 huizen, Sneltrein
    etc etc komen er aan !

    PS : gefeliciteerd met je nieuwe specialisme :
    Psychiatrie !

    Maar denk er om de NDP-rekenkundige-doctrine
    1 + 1 = 3 is FOUT !!!


    Maak melding
  32. @ Srafu of Strafu.

    Brada no go weri yu éde , RobG njang a sopi a mang fresta keba. No go teki a mang kwalijk gi a mang sari ati,bikassi a mang rakke in de war !!!!


    Maak melding
  33. InanofLimburg.
    Heeft deze DDB niet in een interview gezegd dat 70% van de Surinamers luie mensen zijn en dat zijn dochter Peggy the right woman for the job is.?


    Maak melding
  34. @RobG,

    Als ik jou om een reactie vraag dan geef je niet thuis, Je DOKT. Jij hebt nooit in het leger gezeten dus weet jij het verschil niet tussen de KMS en de KMA.

    Je bent met S5 weggestuurd en dat laat je hier op het Forum uitgebreid zien.

    Daaag LAUWPIE DE ECONOOM

    Ik lig in een DEUK om jou, RobGekkigheid. JOE NA WANG FATOE: IS=RobG: DE PAARSE DeDeBe BOMGORDEL


    Maak melding
  35. Beste RobG

    “Wat Venetiaan deed was pronken met andermans veren.”

    Men kan van alles van Venetiaan vinden maar van Pronken houd hij niet. Als hij wat meer gepronkt had met zijn resultaten en wat minder geleid werd door anti Bouterse gedachten had Bouterse nooit een kans gekregen.

    Het drama is dat Bouterse 2 maal de verworvenheden van zuinigheid met vlijt en wat Venetiaan daar mee heeft opgebouwd heeft verspilt heeft met megalomaan gedrag.

    Bouterse heeft ook veel verdragsmiddelen ontvangen in een veel hoger tempo dan Venetiaan. In de chen a sing periode maar liefst euro 125.000.000 / jaar in een periode dat dat echt geld was.
    In de laatste periode Vene II en Vene III waren het slechts de restanten die een fractie waren van de enorme extra goudinkomsten in de periode 2010- 2014.

    u vergeet hoe goed de gouddeal van Venetiaan was. Zonder risico en investering haalde hij een stevige porti van het goud binnen voor Suriname. Zelfs nu nog komt er geld binnen zonder dat het aan Suriname iets gekost heeft.

    De Bouterse deal levert bij de huidige prijzen niet eens de rente over op over het geld wat Staatsolie er in moet stoppen van baas Bouterse.

    Onder Venetiaan werd alles onder gebracht in een Surinaamse NV.
    Bouterse doet zaken met Surgold PLC ofwel een Amerikaanse onderneming die zelf wel bepaald waar het haar winst belasting gaat betalen.
    Newmont heeft Bouterse bij de Neus genomen net als Alcoa nu.

    Newmont laat Suriname alle eigen vermogen inbrengen dat nodig is met een rare aandelen deal en leent zelf de rest op de plaatsen waar het Newmont het beste uit komt.
    Alcoa laat Suriname middels de elektriciteit van Afobakka Suriname betalen voor het afbouwen van haar business en het weg stoppen van alle milieuschade.

    Gelukkig kunnen Santokhi en Rusland hier achter gesloten deuren een stokje voor stekken. De brullers van de NDP (Bouva, Miesikaba, Doekhi) hoor je nergens meer.Zelfs Limbo is minder luidruchtig geworden.
    Zij hebben allemaal in de gaten gekregen hoe ze door de oude mannen in het kabinet van de President bij de Neus genomen zijn.

    De enige man met een beetje verstand in het kabinet van de President (van der San) houdt het per januari voor gezien.


    Maak melding
  36. Ben het helemaal eens met Marron al is zijn nederlands van hoog niveau a la brunswijk, maar het is wel de algemene gedachtengang wat heerst nu in Suriname. Ik heb het heel vaak gehoord toen in op vakantie was in Su.

    Toen Suriname nog tot het koninkrijk behoorde was lang niet zo slecht gesteld met het onderwijs, medische zorg en infrastructuur.

    Zie nu het resultaat 40 jaar onafhankelijk klote zooi !!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES