Nationale Partij Suriname: minachting van ons volk

19

PARAMARIBO, 20 nov – “De Centrale Bank van Suriname schijnt er een gewoonte van te maken om in het holst van de nacht aankondigingen te doen over ingrijpende monetaire interventies zonder verdere uitleg. Dit getuigt van een ernstige vorm van minachting van ons volk.” Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS.

Aanleiding vormt de verrassende aankondiging van de devaluatie van de Surinaamse dollar. “De nationale munt, die met veel opoffering van het Surinaamse volk is opgebouwd en stevig verankerd is achtergelaten in 2010, is nu voor de tweede keer officieel in waarde gedaald en is nu maar liefst vier en veertig procent minder waard dan toen”, stelt de NPS. Punt is dat er geen enkele garantie is dat het beter wordt.

Dit zal niet het geval zijn zolang monetaire financiering niet een halt wordt toegeroepen. Ook moet er afgerekend worden met onbezonnen populistische uitgaven. “De NPS roept de regering op zich ernstig te beraden over het ongecoördineerd en ondoordacht beleid dat nu wordt gevoerd. De devaluatie is misplaatst en is een klap in het gezicht van het volk en vooral dat deel dat geloof had in nog vijf jaren regering Bouterse.”

19 REACTIES

 1. Die domme N P Sers,die snappen niet,dat je tactisch gezien zo een ontwikkeling zorgvuldig moet brengen om niemand te benadelen,maar daarvoor is die harde cocosnoot van hun te dom voor.HET MOET GEEN VALSE START WORDEN.,..gesnopen ?


  Maak melding

 2. NPS,..Lik je wonden,en ga kijken waar jullie zo stom geweest zijn waardoor de kiezers jullie eruit geschopt hebben.nu loopt de “partij”.of wat er van over is op krukken naar de regering te blaffen.[TE LAAT],..laat de jeugd doorstromen.weg met de krerekrere generatie bij de NPS.


  Maak melding

 3. NPS heeft gelijk het mag en kan niet zo zijn dat het Surinaamse volk voor de gek wordt gehouden eerst stiekem het geld wegsluizen en doen of alles kan en nu zeggen dat een ander dit veroorzaakt heeft.
  Bouta 1 en Bouta2 hebben deze crisis veroorzaakt maar ja Surinamers jullie die stemden op NDP waren gewaarschuwd wij hebben gewonnen zeiden jullie en zie nu het lot slaat toe en niemand heeft NDP gestemd.


  Maak melding

 4. @printasibi,

  Geef me dan liever de krerekrere generatie van de NPS met een Vene/Telting/Hildenberg aan het roer dan deze pientere economen generatie Bouterse/Bosje/Goedschalk/Hoegdraad.
  Stabiliteit kon je niet eten was tijdens de verkiezingspropaganda van de NDP.

  Inderdaad de NPS-V7 heeft de verkiezing verloren maar de grootste verliezer is het Surinaamse volk.
  Bouterse en zijn comparanten hebben hun schaapjes al op het droge door corruptie en hebben als dekking de diehard paarse ezels zoals jij achter zich.


  Maak melding

 5. Printa, maar wat vindt jezelf dan van de prestaties van de huidige regering ? Als je de cijfertjes erbij pakt dan wordt je daar niet vrolijk van.

  Wij horen graag van je. Graag een reactie zonder de oppositie of nederland erbij te betrekken.


  Maak melding

 6. @printa,

  Dit is weer zo een VERWORVENHEID van jouw GEWELDIGE REGERING.
  Het heeft geen zin om een discussie met jou te voeren. Je praat heel erg DOM; JIJ LIJKT PARAMAN wel. Over 2 maanden is de koers 1USD/SDR 1:6


  Maak melding

 7. Printa, ik wilde reageren op wat je opschreef, maar na Kruwa’s reactie zou ik slechts in herhaling treden, lees dat wat Kruwa geschreven heeft daarom maar een keer aandachtig over.


  Maak melding

 8. Vele oliedomme aanhangers van de onberechte moordenaar en lijder worden te langzaam, maar zeker nuchter. Het vertrouwen dat ze hadden sinds 2010 en 2015 om de onberechte misdadigers als lijders te verkiezen boven leiders die offers brengen en in de bres staan voor land en volk is zwaar paars beschaamd door hun baas. Lokoe noh, oen dong wang beng bribi baas. Ook toe omdat two awari domrie’s Steffy Anussy de religieuze adviseur van baas en mi SjieKkaka, de Dubai verdraaier, krijsten en prijze dat baas, zoon en co zijn bekeerd tot de gemeente van die geld eisende valse apostel van de Verl. Keizerstraat. Is zo zijn we ga gelove dat didibri is geworde een fijne mens. Ma paarse tingi k, we waren duizend maal gewaarschuwd om goed na te denken over de gemaakte keuze door pa Vene. Ondanks vele feiten en bewijzen, ook op het internet, eeh we hebt geen internet, ma paarse mofo korantie, wisten we dat baas werkelijk een misdadiger was en is, zelfs zoon en laatselijk stiefzoon. Enne nu, help Surineds, help VS, help EU voor wat kome gaat, we ga ook vroeg of laat te a paarse pina e go naki onoe dong paars sma wegga vluchte na duisland of hollant want djaso na werkelijk fa sma beng bari oenoe oliedomme paarse stommelingen no stem didibri e go kong wang paarse hel vol misdadigers. Wahahahaha, neks no fout.


  Maak melding

 9. @ Parbo,
  Taktisch gezien? Hoe haal je het in je hoofd. Dit is zuiver dictatoriaal gedrag! In deze is het statement van de NPS juist!
  Taktisch! Ja, net zo taktisch als het Surinaams voetbalelftal. Was niks, is niks en zal nooit wat worden. Pfffff, taktisch.


  Maak melding

 10. Niet V-7 heeft de verkiezing verloren, maar de 60.000 stemgerechtigden die niet gestemd hebben.

  Printa { printasibi }, als student { Spinazie Universiteit } zou je niet geaccepteerd worden. A.u.b. laat de NPS met rust!


  Maak melding

 11. NPS. In troebel water is het goed vissen vangen, zegt men. Probeer electorale winst uit deze ontstane situatie te putten. Speel open kaarten met de naar de NDP overgelopen NPS- kiezers door openlijk te praten over de huidige situatie en hoe de NPS deze zal aanpakken. Verwelkom de verloren schapen terug met open armen. Wees een goede schaapsherder voor ze en wordt weer de oude NPS met zijn 20 of meer zetels van weleer. Succes, want ik zou zeker gebruik maken van deze situatie.


  Maak melding

 12. @ John.
  Je hebt helemaal gelijk. Als de NPS nu geen profijt hieruit kan halen, kan is Rusland geen leider.

  Het is triest. Dit is de zoveelste keer dat de huidige president het land naar de klote helpt. Minachting van het Surinaamse volk is ook de juiste benaming.
  In deze moeilijke tijd is er geen President van de Centrale Bank die de monetaire koers bepaalt. Deze man Bouterse heeft geen kaas gegeten hoe een land moet worden bestuurd. Jammer voor de 60.000 Surinamers die de wedstrijd verloren heeft. Aan de andere kant blij voor Santhoki dat hij deze rotzooi niet heeft overgenomen. De bevolking moet eerst voelen wat voor troep zij gekozen hebben.
  De jeugd die met hem weglopen moeten nu in lange rijen gaan staan om de eerste levensbehoeften te kopen.

  Hopelijk worden zij voor eens en altijd wakker zullen worden.


  Maak melding

 13. Onwetende Koos en de onwetende valse aanhang aan de kant van de oppositie. De regering heeft een regeerprogramma dat uitgevoerd moet worden over een aantal jaren. Dit programma wordt gefinancierd met eigen middelen( inkomsten van de overheid) en met leningen die afgelost moeten worden. De inkomsten van de overheid worden verkregen uit belastingheffingen,afdrachten aan de overheid door de export van grondstoffen en andere producten,ontvangen royalty’s door participatie van de overheid in binnenlandse en buitenlandse bedrijven,enz.

  Het vraagstuk waarmee de Surinaamse overheid mee geconfronteerd heeft met het volgende te maken. Wereldwijd is er een malaise op de aardolie, grondstoffen en goudmarkt. De prijs van aardolie is gekelderd, de prijs van grondstoffen zijn gekelderd, de prijs van goud is gekelderd. En juist op deze exportproducten dreef de Surinaamse economie. Het gevolg kan je raden. de overheid krijgt minder inkomsten aan vreemde valuta, dus minder inkomsten aan dollars en euro’s. Dit heeft gevolgen voor e economische huishouding van het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.