Minister van Justitie wil gezag in heel Suriname herstellen

27

PARAMARIBO, 19 nov – “Eind 2017 moet het zo veilig zijn dat mensen vrij met hun gouden ketting kunnen lopen. Mensen moeten ’s avonds om elf uur op de fiets kunnen rondrijden.” Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos over het streven van justitie op korte termijn. De politie heeft weinig middelen en zal daarom worden versterkt.

Er zullen helikopters worden aangeschaft. Ook zullen zeker tweehonderd extra agenten in dienst worden genomen. “De misdaad is erg verruwd en wijd verspreid. Ik wil het volk niet angstig maken. we moeten wel bewust zijn dat het korps politie er hard tegen aan gaat. Ik ben bezig om alle mogelijke donoren te identificeren en het korps te voorzien. We moeten de samenleving beschermen”, zei Van Dijk-Silos tijdens een persconferentie.

Het beschermen zal in elk deel van het land moeten gebeuren. Dat het niet zo is op het moment, is duidelijk genoeg. Er zijn delen van Suriname waar geen overheidsgezag geldt. “Bepaalde gebieden van het binnenland zijn ‘Texas’, het wilde westen. Die gebieden willen we samen met het leger bezoeken, want het wettig gezag van dit land mag niet ondermijnd worden, anders is de rechtsstaat er niet”, aldus Van Dijk-Silos.

27 REACTIES

 1. Zucht, te mooi om haalbaar te zijn, en waarom? Simpel, zolang de ware veroorzakers van het moreel en geestelijk verval niet zijn berecht en opgesloten worden zal het niet haalbaar zijn.


  Maak melding

 2. De afgelopen 5 jaar heb ik dit verhaal nu drie keer gehoord en er is helemaal niets veranderd.
  Dat mevr. Van Dijk-Silos dit verhaal nu weer herhaalt, zegt mij niets, want deze mevrouw heeft behalve het verkopen van lucht nog helemaal niets bewezen of gepresteerd als minister.
  Opzouten met deze vrouw.


  Maak melding

 3. Beste mens. Ik vind uw voornemens hartstikke cool zolang die geen voornemens blijven. Ik denk dat ider beschaafde surinamer daar naar hunkerd. U hebt mijn sympatie. ik zie er naar uit. Een cremineel vrij Suriname. (utopie)


  Maak melding

 4. Te mooi om waar te zijn. Haal de brandstichters op van de vreemdelingendienst en vervolgens de graaiers die overal bekend zijn.
  Dan pas is er sprake van geloofwaardighid


  Maak melding

 5. Alleen in het wilde westen is het mogelijk dat een moordenaar president is, begin daar eens aan te werken, want met deze crimineel als president, is de criminaliteit ernstig toegenomen in Su.


  Maak melding

 6. @ soso lafu, dit is de juiste redenering, alleen zal Sillos niet deze veroorzakers aanpakken, doordat ze haar positie te danken heeft aan deze criminelen.


  Maak melding

 7. Mevrouw van Ddijk- Silos.
  Criminaliteit wordt gevoed door de omstandigheden. De Surinaamse SRD is gedevalueerd. Dit betekent dat de heren rovers meer gaan roven dan voorheen. Om de criminaliteit te beteugelen moeten preventieve en geen repressieve maatregelen worden getroffen. Anders gezegd: hoe slechter het met Suriname gaat, hoe hoger de criminaliteit. het gaat weer slechter met Suriname. Dus.
  Sorry u bent aan het dromen.


  Maak melding

 8. Deze Dora,de amechtige,is de meest onbeschaafde en meest onbeleefde minister die we gehad hebben sinds ’80.
  Ook zij gaat er niets van bakken net als haar voorganger.
  Die hield er zo van om zichzelf te horen praten,dat hij alle kleuter en peuter scholen opzocht om aan het woord te zijn.Daar hoefde hij niet te vrezen voor weerwoord.
  Al lang praat Dora niet meer over harde taal en korte metten.


  Maak melding

 9. De overheid heeft niet eens geld om printpapier voor de ambtenaren te kopen, dan neemt Dora de mensen in de maling dat ze helikopters voor het korps gaat kopen..Ze kan alvast die 3 helikopters van Abrahams inbeslag nemen en verbeurd verklaren t.b.v.het korps.. Deze vrouw is heel snel Door de mand gevallen..Ze durft wel de rechterlijke macht te beledigen, maar niet de rechtstaat te dienen..


  Maak melding

 10. Vrouw Silos eerst zien dan geloven ,met de verkiezing was het een rommel ,60.000 stem kaarten zijn niet bezorg aan de kiezers .Met DC Miranda clown van Paramaribo hebben jullie als gedaan dat ndp kon winnen .

  Wat ndp op 25 mei 2015 gedaan heeft is puur onder drukking van de bevolking groepen . Limbo srs radio je heb het woord racisme uit gevonden tijdens de verkiezing , ik hoor je het niet meer zeggen daar de verkiezing door corruptie is gewonnen .

  Mvr Silos begin de politie terrein aan de waterkant terug te nemen ,daar is niet van ndp , het is van de overheid . Van af 25 november 2015 heet Fort zeelandia Fort Bouterse deze naam is gekozen door Herrenberg monument vader .

  Misikaba president nieuw grond
  Panca president para
  Lacking rijst voozitter
  Kensenhuis Toneel speler
  Doelman Leilles reserve speler voor Moestaja toch waar .

  Doekie vice president tot coronie
  Sital had gelijk hoe men in ndp denk en doe , zie maar Bouterse met familie regering . jullie zullen nooit beter worden
  dan Front VHP NPS ABOP SPA DA91 EN PL VENE Kapitein .


  Maak melding

 11. 2010…Bouterse…een diefijzervrij Suriname…MISLUKT !!!
  2010…Bouterse…corruptie uitroeien……………MISLUKT !!!
  2010…Bouterse…criminaliteit aanpakken…….MISLUKT !!!
  2015…Meisje Silos staat klaar om 1200 gedetineerden gratie te verlenen….Gaat lukken, krijgen ook nog een lintje mee van Baas, voor bewezen paars gedrag.


  Maak melding

 12. “want het wettig gezag van dit land mag niet ondermijnd worden, anders is de rechtsstaat er niet”, aldus Van Dijk-Silos.”

  Oei!!! Een schot voor open doel, de amnestie wet
  aangenomen is een voorbeeld van de ondermijning
  van de rechtstaat.

  Verder leest men in dwtonline dat burgers mishandeld
  zijn door Politieagenten.

  “Angstvallige stilte bij brute mishandeling Powakka (1)

  PARAMARIBO – Het bevreemd dorpsbewoners van Powakka dat er vanuit de autoriteiten een angstvallige stilte is rondom het incident dat zich zondag heeft voorgedaan in hun dorp. Vier jongemannen uit het dorp zijn onderweg naar huis op brute wijze afgetakeld door minstens acht gewapende mannen. Het gaat om enkele politiemannen en volgens de bewoners vermoedelijk veiligheidsmannen van de overheid.

  De traditionele gezagdragers houden de lijpen stijf wanneer de krant hen benaderd voor informatie over het incident. Ook bevreemd het de dorpsbewoners dat traditionele gezagdragers hen proberen om de zaak te sussen. “Zij moeten toch juist voor ons opkomen. Dit gaan wij niet zo laten”, zegt Marlene Biswane, moeder van een van de mishandelden. De publiciteitsdienst van de politie bevestigt dat er zich een voorval heeft voorgedaan. Verdere details zijn niet beschikbaar, omdat het onderzoek is overgedragen aan de afdeling Onderzoek Politionele Zaken (OPZ).

  Volgens de politie zijn de verklaringen van de bewoners, slachtoffers en de agenten tegenstrijdig zijn. De slachtoffers zijn op beesachtige wijze afgetakeld. Een kapotte arm, kapwonden aan hun hoofden, schaafwonden, kneuzingen behoren tot de schade die is aangericht aan hun lijf.Marlene Biswane, Cercinio Biswane en Ricardo Sabajo zouden door de politie zijn geinformeerd dat de staat voor alle medische kosten gaat opdraaien. De vier slachtoffers, zijn contract-arbeiders van Staatsolie.

  De moeder vraagt zich af hoe de jongens dan verder door het leven moeten. “Wie gaat ze vergoeden voor de aangerichte schade?. Wie gaat voor ze werken?.” Zij zegt dat Roël Sabajo, een van de slachtoffers zodanig angstig is geworden dat hij niet meer in Powakka wilt wonen. “Hij is bij een tante in Matta.”Meerdere bewoners eisen dat de manschappen worden ontslagen. “Wij willen het zwart op wit zien. Dit kan je toch niet maken. Het is beesachtig”, aldus de moeder.”

  Miss P heeft toch niet zo’n behandeling van burgers in mind?
  Meriba is poeslief in vergelijking met deze Politie-criminelen.


  Maak melding

 13. MW Silos wil GEZAG HERSTELLEN !

  Mevrouw Van Dijk-Silos denkt dat Sranangmangs
  gotro watra in hun hoofd hebben ! Wanneer deze
  mevrouw GEZAG wil herstellen in Onze Republiek
  dan dient zij op het HOOGSTE NIVEAU te starten,
  te beginnen bij de president !
  Ga aub gezag herstellen in het paleis, o
  p het prive-adres van Desi of op zijn
  vakantieverblijf te Broko Baka !

  Opbouw en Gezag zijn niet te verwezenlijken
  in een ONRECHTSSTAAT waar geen
  mensenrechten gelden !

  Start als JURIST te toetsen wie in aanmerking
  komt voor het president-schap ! En tjek als Desi
  aan die eisen voldoet !

  Werk aan het oplossen van vele POLITIEKE
  MOORDEN op zelfs politie-officieren !

  Leer de door u aanbeden president dat hij, als
  hoogste gezagsdrager in het land niet kan
  DOKKEN voor de Rechterlijke Macht/justitie,
  het is een president onwaardig gedrag !
  ENnnnee ZEER GEZAGSONDERMIJNEND !

  Elke burger/iedereen die gedagvaard wordt
  door de rechter/Krijgsraad dient te verschijnen !
  Indien de burger niet verschijnt zal hij bij verstek
  worden veroordeeld.

  Echter hij kan , vooral als PRESIDENT, NIET de
  rechtszaak SABOTEREN !

  Gezag zou ook worden gestimuleerd wanneer
  u er bij het Inter Amerikaanse (OAS)
  Mensenrechten Hof, op aandringt de Sranang-
  Desi-Amnestiewet met spoed te toetsen aan
  internationaal recht.
  Omdat een constitutioneel hof nog ontbreekt
  in Sranang.

  Een goed idee om gezag te bevorderen
  zou ook zijn te traceren, welke Sranangmans
  de eigenaars zijn van de 600 MILJOEN USA
  dollars zijn op de Zwitserse bankreningen !

  Of dat u met spoed een WET (Ontnemingswet)
  laat goedkeuren door DNA om Illegaal en/of
  Crimineel verkregen gelden, goederen,
  concessies etc te kunnen CONFISKEREN,
  van de veelal Poltieke/Politiek-gelieerde Boeven !

  Daarna moet u mw Silos, verder komen babbelen
  over GEZAG !


  Maak melding

 14. is het al 1 april ????
  welk jaar leven we …..jaren 80..???
  suriname is net een kapotte auto ….het komt niet vooruit .
  laat die miss piggy eerst een drugs of alcohol test doen voordat ze dr mond open doet.
  in 2017 zijn de rovers al vele malen multimiljonair en wij zijn dan ondertussen zo skeer als een beer.


  Maak melding

 15. Wat een schandelijke uitspraak voor iemand die het gezag tijdens de verkiezingen zelf ten gronde heeft gericht. Die Staatsadviseur is geweest en mede verantwoordelijk is voor de chaos waarin Juspol verkeert.
  Wat mij betreft verdient ze de post van minister niet eens.
  Maar ze zou mogen blijven als ze:

  De beste manier om dat te doen is Limbo vervolgen voor zijn haatzaaiende programma.

  Bouterse voor het gerecht laten slepen vanwege de decembermoorden.

  Alle de ministers uit de vorige regering en handlangers die zich ten koste van het volk aantoonbaar via corruptie hebben verrijkt opsluiten.

  Als ze dat niet doet, doet ze er goed aan haar mond te houden en zelf op te stappen.


  Maak melding

 16. Schreeuwen en beloven kost niks; dus waarom zou deze dikkerd het laten. Het beloven van dingen die je niet waar maken, hoort bij de Surinaamse politiek in het algemeen.
  Zo had de pres ook gezegd, dat hij zou zorgen dat het diefijzer in en rondom je woning tot het verleden zouden behoren ! Allemaal veel geschreeuw en weinig wol, dat is een politieke stunt van politici van de hele wereld.
  En de Surinaamse politici doen er een schepje boven op door te liegen en bedriegen !!!
  Kort samen gevat ; het is gewoon klootte, politic (a) (i) en (Lijders) van Suriname spannen de kroon.


  Maak melding

 17. op korte termijn zal deze 2-eiige 1-ling samen met haar afgod president N’jangka de noodtoestand uitroepen. Er komt een avondklok van 24.00 uur tot 4 uur. Mensen hebben heimwee naar de jaren 80 uit de vorige eeuw.


  Maak melding

 18. Gouden ketting , vrij lopen? Hahahahaha met al die foermangs. Nee baja voor mij geen reis naar een land meer waar je beroofd verkracht vermoord kan worden op elk moment. Laat me niet lachen miss Todo


  Maak melding

 19. Printa,

  Als er op het gebied van misdaadbestrijding daadwerkelijk iets was gebeurd in de afgelopen jaren zou ik daar ronduit voor uitkomen en zou deze regering een geweldige pluim van mij krijgen.
  Helaas is de waarheid anders.
  Ik woon in Wanica, waar om de haverklap wordt ingebroken en gestolen.
  In sommige gevallen worden ook mensen mishandeld.
  Als daarvan aangifte wordt gedaan, hoor je er nooit meer iets van terug.
  Over misdaadbestrijding loopt de mond over, maar er iets aan doen, ho maar.
  Van mij dus geen opbouwende kritiek.
  Ik heb deze tori te vaak gehoord.


  Maak melding

 20. Eind 2017 heeft iedereen zijn gouden ketting verpand om rijst en brood te kunnen kopen. Dus zullen er inderdaad geen berovingen meer zijn.
  Eind 2017 kan niemand meer autorijden want de benzine is onbetaalbaar geworden dus neem je de fiets.
  Dus zonder gouden ketting op de fiets en hoppa… Op naar de CISwinkel om je Cispakket op te halen met 1 pond rijst, 1 bolletje knoflook, 1 pond gele pesie, 1 liter soyaolie, 2 uien.
  Net genoeg voor de maand want meer krijg je niet.
  Oude tijden gaan herleven! Avondklok en kokolampu!


  Maak melding

 21. Ik val van de ene verbazing in de andere met de plei plei minister van justitie. Tijdens haar persconferentie heeft ze de kwestoe Meriba besproken..Ze zei ondermeer dat ze wil benadrukken dat hij niet was aangehouden op de plaats delict en vraagt zich dan af wat er over hem te zeggen is..Mijn bel viel open toen ik dat las. Onze minister die zogenaamd criminaliteit gaat bestrijden zet in het belang van de crimineel Meriba haar advocaten pet op en treedt even informeel op als raadsman van deze rascrimineel. Mevrouw geeft daarbij blijk geen kennis te hebben over het thema deelneming en daderschap in het strafrecht. Iemand hoeft niet perse bij de plaats delict aanwezig te zijn om ook als dader of medeplichtige verdacht te worden..Als Meriba het strafbaar feit heeft bedacht of uitgelokt dan wel middelen ( wapens en zijn auto) gelegenheid of informatie heeft verschaft is hij ook strafbaar. Mevrouw Silo’s. Ik had nooit gedacht dat ik tigri Barba zou missen.. Dat zegt genoeg over jou optreden als minister tot nog toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.