Nationale Partij Suriname: wanbeleid en corruptie

31

PARAMARIBO. 9 nov – “Het is pijnlijk om te moeten constateren dat de moeizaam opgebouwde stabiliteit van 2010 en daarvoor, wordt teniet gedaan door populistisch wanbeleid en wijdverspreide corruptie.” Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS, in een analyse van de economische situatie van het moment.

De economie is weer gemanoeuvreerd in een situatie waarin een aanpassingsprogramma noodzakelijk is. Het dwingen van de handelsbanken meer geld renteloos te parkeren, bevestigt deze constatering alleen maar. “De NPS roept de regering op om zich opnieuw te beraden over de maatregel van de Centrale Bank van Suriname. Een evenwichtig pakket van maatregelen is nu geboden”, stelt de NPS.

De regering zou eerdere meer productieondersteunende maatregelen moeten treffen. “Het is nu juist tijd om ruime aandacht te besteden aan de ondersteuning van de particuliere sector die uiteindelijk de motor van de economie moet worden. De bevolking wordt opgeroepen het beleid van de regering nauwgezet in de gaten te houden en te toetsen aan de vele mooie beloftes die gedaan zijn vóór de verkiezingen van mei 2015.”

31 REACTIES

 1. Suriname Failed state. Met de Desi Delano Mugabe. De surinamer wil gewoon niet vooruit, ze willen de quick fix, het liefst een gift, uitkering of vergoeding voor de slavernij. Maar werken aan een toekomst, schoudets er onder, tuurlijk niet. Gewoon bomen kapen en verkopen aan de chinees, kwik in de grond en goud verkopen aan Dubai, staatsolie leegplunderen door maandelijkse betalingen aan de clan op rekeningen in Zwitserland. Voor 2010 fam. Bouterse Skeer. Nu geschat vermogen 400 miljoen euro. Geef ze een paarse vlag en wordt miljonair. Geloof maar niet dat de macht wordt afgestaan. Macht is de ultieme drugs


  Maak melding

 2. @j.bakra,

  Jullie, Die Hard Boutistas, willen maar niet inzien wat Desi en zijn Trawanten Suriname hebben berokkend.
  Jullie houden niet van Suriname maar van een stelletje Bandieten.
  Jullie zijn Trieste Figuren die zich zogenaamd SURINAMERS noemen of voelen.

  DDB en zijn vriend Ramon hebben de Economie van het land kapot gemaakt en ze zullen nog Meer kapot maken.

  Jopie Alias Johan de DERDE maakt GEHAKT van jullie Boutistas op het Waterkant Forum.


  Maak melding

 3. Simons wil ‘importstop’ bij Surinamers promoten. Hihi. Het is nu verworden als in de jaren tachtig, Hahahahahahaha. De toekomst ligt in het verleden. Suribabwe is nu een verworden misdaadstaat. Yep. hahahahaha


  Maak melding

 4. @J. Bakra
  Ongetwijfeld was er tijdens Vene I & II sprake van corruptie. Corruptie is in alle landen en zeker in zich ontwikkelende landen.

  Echter laten we een paar zaken proberen duidelijk maken:
  Ondanks de corruptie onder Vene I & II is het land vanuit een heel diep dal, veroorzaakt door Wijdenbosch/Bouterse, spectaculair gaan groeien:

  1) Bruto nationaal product van $ 1,5 miljard naar $ 4,8 miljard.
  2) van nul, nul deviezen naar $ 600.000.000.
  3) van plunderende buitenlanders onder Wijdenbosch naar formele verhoudingen.

  nu Bouterse
  1) Stijging Bruto nationaal product allen in SRD’s gegroeid. na een volgende devaluatie ontstaat er krimp en dat ondanks dat alle mee zat.
  2) Staatsolie raffinaderij al 1,5 jaar over tijd en de winst is mede door grepen in de kas en mislukte projecten en hogere leningen tot vrijwel niets gereduceerd.
  3) Allerlei projecten die met veel tamtam gestart zijn lopen vast (ziekenhuizen, woningbouw(fabriek), dijken, etc). omdat er niet betaald wordt of kan worden.
  4) Deviezen voorraad van $ 600.000.000 via $ 1.000.000.000 naar nu $ 300.000.000.
  5) Dik tik op de vingers door de VN met betrekking tot de rechtsstaat, mensenhandel, ect

  Beste J.Blaka kijk aub naar de gepresenteerde feiten en huiver.


  Maak melding

 5. Het is een grote uitglijder dat de NPS het nagelaten heeft om te voorkomen dat de 8 december verdachten een podium hebben ipv hard in te zetten op strafvervolging. Diverse democratische regeringen zijn omver gegooid en als beloning is een gele ster uitgedeeld een amnestie in elkaar geknutseld om zich achter te verschuilen en last nut not lease is het gerechtelijk proces met medewerking van de toenmalige DNA en huidige voorzitter getorpedeerd. Dat is nog erger om te constateren.


  Maak melding

 6. PAARSE BELOFTES die gedaan zijn vóór de verkiezingen van mei 2015 zullen NOOIT in werkelijkheid worden omgezet.
  Maaaaaarrrrr toch is één der BELOFTES pijlsnel OP WEG HARDE REALITEIT te worden !!!!

  Hier een verduidelijking op de DIVERSE betekenissen van ” we gaan voor (nog ) 5″ door “patiënt Desiderius ” ;

  ” Brada nanga sá’ !

  Denkt u maar aan deze POLYINTERPRETABELE BELOFTE ” we gaan voor (nog ) 5 ” met nadruk op ” vijf ” !!!
  Het prachtig karwei waaraan wij bezig waren totdat Nieuw Front ons een HALT toeriep, willen wij afmaken.

  Brada nanga sá !
  Wij hadden het aantal van ” 3 NULLEN ” in onze nationale munteenheid reeds bewerkstelligd maar jammer dat spelbreker NIEUW FRONT ons ” mooie werk ” kwam verpesten.

  Brada nanga sá’ !
  Nu kan echt niemand ons hinderen want we hebben ” nog 5 ” van u gekregen.

  Brada nanga sá’!
  Dus nu zijn we lekker bezig om ervoor te zorgen dat de 5 NULLEN ” in onze nationale munteenheid,de SRD, werkelijkheid worden !!!!!!!!

  Brada nanga sá ! Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest, brada nanga sá’ !!!
  Brada nanga sá’ ! ” Neks nó fout, brada nanga sá’ !!! U musu tai ung bére bung strak brada nanga sá’ en bid vooral elke dag tot die ” goeie man ” daarboven want alleen HIJ kan u helpen ” !
  Niet waar pastor Meijer ?

  Meijer ; Hallelujah, loof de Heer, praise the Lord !!!! zo is dat president !

  Niet waar pastor ” André ?

  André ; ho ho ho ho hiiiii hooooo ho ho ho ! Hallelujah ! Gado na yu helpi man !! Hiiiiiiii ho ho ho ho ho !!! Na so a dé president ! Ho ho !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Oké dan, henry, jij bent dus zo’n futuboi van de vee-zeven-even kliek, het front-minus koleisi dat de regering Bouterse/Ameerali wel even zou inmaken – zoals alias jopie dat in gedachten had – en dat massaal lijdt aan het Bouterse-syndroom.

  Over zo’n 5 jaar zal je wel zien hoe de regering Bouterse/Adhin het er vanaf heeft gebracht, hoe Suriname er dan economisch gezien voorstaat en in hoeverre de corruptie dan is bestreden.

  Tot dan mag jij en het clubje van Gregory Rusland oppositie voeren.

  De hartelijke groeten van deze witte bakra met een warm hart voor switi Sranan. 🙂


  Maak melding

 8. Binnenkort komen er heel veel miljonairs bij in Su.
  De devaluatie van de Surinaamse munt is in volle gang.
  Wij hebben massal hiervoor gekozen.Dus niet klagen
  maar dragen.


  Maak melding

 9. Corruptie is van alle landen en alle tijden. Alleen het beheersbaar houden van corruptie lukt niet in Suriname. Corruptie is de doodsteek voor het financieel en socaial-economisch beleid. Ook onder Vene is er gecorrumpeerd, zonder twijfel. Alleen waren er tijdens zijn regeerperiode(s) ongeveer 30.000 ambtenaren minder.


  Maak melding

 10. Live vanuit surimaribo!

  “Pleegzoon president vermoedelijk betrokken bij roofoverval
  9.nov 2015

  Bij de roofoverval van vanmorgen (zie eerder bericht GFC), waarbij een relatie van grootondernemer Dilip Sardjoe werd beroofd van een groot geldsbedrag, wordt de naam van Romano Meriba genoemd als te zijn een van de verdachten.

  De politie ontkent noch bevestigt dat het hier gaat om de pleegzoon van president Desi Bouterse.
  Die naam wordt genoemd, maar we zijn bezig met het onderzoek, laat een politiefunctionaris weten.

  De zwarte Isuzu pick-up die door de politie op de plaats van de overval is aangetroffen, blijkt van Meriba te zijn. Hij wist op nog onbekende manier te ontkomen. Twee rovers zijn doodgeschoten en 2 politiemannen zijn gewond geraakt. Zij zijn inmiddels afgevoerd naar het ziekenhuis.”

  Karma is a Big Bitch!!!


  Maak melding

 11. Hallo Webbie,

  Alles kits?

  Ik mis dit berichtje van de Mensenrechtencommissie:

  “De Mensenrechtencommissie van de Verenigde Natie (VN) heeft het derde periodieke rapport van Suriname op de vergaderingen van 21 en 22 oktober en op 4 november in beschouwing genomen en komt tot enkele harde conclusies. Zo is het rapport 5 jaar te laat aangeleverd.

  De Amnestiewet van april 2012 is niet acceptabel voor de VN-Mensenrechtencommissie.
  De VN koppelt dit ook terug met de afwezigheid van een Constitutioneel Hof waardoor de Amnestiewet niet getoetst kan worden.

  Hierbij wil de VN weten hoe het verder zit met de vervolging van Desi Bouterse en 24 anderen in de Decembermoorden en de Moiwana-slachting.

  Aanbevolen wordt dat de Amnestiewet teruggeroepen wordt en dat de verdachten conform internationale mensenrechtenstandaarden worden berecht.


  Maak melding

 12. Onder het bewind van rode lip is Su stil blijven staan alle landbouw gronden gestolen ga een kijkje nemen in wanica waar alles nu wordt verkaveld het niet waarderen van de eigen productie het stimuleren en importeren van alle basis goederen iedereen werd importeur waar wij nu de wrange vruchten van plukken dat heeft o.a geleid dat de Dalton bende iedere maand schreeuwen om steeds meer deviezen want het verdiencapacitiet aan deviezen bij hun is 0,0 ik hoop dat er import verbod komt aan bepaalde goederen en de eigen productie moet worden gestimuleerd het volk moet bewuster worden gemaakt dat men Su producten moet kopen zo alleen kan je de Dalton bende uitschakelen die in al die jaren niets voor Su heeft betekend en altijd het eigen belang heeft na gestreefd.zo kan het echt niet verder aangezien deze gasten geen feeling voor het land hebben zou ik ze in een vrachtschip zetten richting Atlantische oceaan


  Maak melding

 13. @j.bakra,

  Je zegt dat jij een warm hart hebt voor Suriname: Nee , jij houdt van DDB die HARD OP WEG IS het land KAPOT te maken.

  Je zegt dat ik over 5 jaar zal zien wat de regering DDB/Adhin het ervan af heeft gebracht: Het Bouta Schip zal ZINKEN in 2016. De koers USD/SRD zal zijn Piek bereiken in 2016 1:10.

  Ik ben van niemand FUTU BOI want ik heb ook ik Vene bekritiseerd.
  En dat is het verschil met een BOUTISTA die never nooit zijn DRIEKWART god zal tegenspreken.

  Ook al schijt DDB in je smoel zeg je dat het heeft gesmaakt. Jij adoreert een Crimineel en dat zegt genoeg over jou.

  de hartelijke groeten terug.


  Maak melding

 14. 🕔09.nov 2015

  @j.bakra: Amuseer je?

  Maandagmorgen zijn er twee rovers, die onder meer in het bezit waren van handgranaten en andere zware wapens doodgeschoten door de politie. Bij een vuurgevecht zijn ook twee politiemannen gewond geraakt. Deze dienders zijn door de ambulance afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Over hun gezondheidstoestand is nog weinig bekend.
  “De situatie is nu (09.25 uur) erg onoverzichtelijk. Over het precieze aantal doden, gewonden en de toedracht is nog veel onduidelijk. Het fatale incident vond plaats in de Bonistraat te Geyersvlijt in Paramaribo”.
  “De criminelen zouden volgens de jongste onbevestigde informatie een groot bedrag aan contanten hebben beroofd van een neef van de grootondernemer Dilip Sardjoe. Die criminele daad vond plaats aan de Siemensstraat, een zijstraat van de Twee Kinderenweg”.
  “Nadat de politie werd gealarmeerd, is er een klopjacht ingezet. Ter hoogte van het voormalige Uniqa kantoor aan de Bonistraat werden de criminelen klemgereden door de politie, waarna er een vuurgevecht ontstond”, zegt een GFC- verslaggever ter plaatse.
  Het geld zou zijn teruggevonden. In de auto van de criminelen zijn politieuniformen, handgranaten en zware wapens aangetroffen. Vanuit een bron is de naam van “Meriba” genoemd als één van de verdachten. Hij wist met een AK-geweer te ontkomen.
  Het gebied is nu afgzet. Een buurman vertelt GFC dat hij de auto die betrokken is bij de overval vanmorgen vroeg voor de woning van het slachtoffer had gezien. Toen de bestuurder door had dat de buurman hem observeerde, vroeg hij naar de locatie van een crèche in de omgeving. Later bleek het te gaan om een crimineel die op de uitkijk was en de handelingen van zijn latere slachtoffer volgde.
  Overigens hebben buren vastgesteld dat één van de verdachte ongewapend was toen hij door de politie werd neergeschoten.


  Maak melding

 15. Ach meneer Rusland je bent zo ongeloofwaardig met je nachtelijke bezoeken via de bakadoro naar de volkspresident. 8-4-2-……vul maar in. Bobosjul


  Maak melding

 16. Weer een familieaangelegenheid. En deze moordenaar
  heeft eveneens amnestie voor zijn criminele daden gekregen.

  Hij was bezig om zijn Gouden kerst te consolideren.
  De rest van de Nationale Debielen Personen moeten nog
  de rit van nog 5 uitzitten.

  Oppakken die criminele familie.


  Maak melding

 17. Wanneer gt de NPS eerlijk toegeven dit alles komt door dat er op behoorlijke criminele wijze wordt gespeculeerd maar daar zeggen ze niets over al die zogenaamde ondernemers van Su met hun verdienstencapaciteit aan deviezen van 0,0 die van de overheid betaald hebben gekregen gaan dollars opkopen en speculeren en ik zeg het nogmaals deze gasten hebben geen feeling voor dat land eigen belang prevaleerd boven alles,wat ik de overheid wel kwalijk neemt dat zij de handen van deze criminelen die het land in ellende willen doen storten niet afhakken.overheid hoe lang gaan jullie dit toelaten ,wanneer gt het tot jullie doordringen dat deze gasten het niet menen met het land Suriname ,waar blijven de controle mechanismen minister Burlesson.


  Maak melding

 18. Esmerald ,Henry jullie zijn bezig met Anansi tori te verspreiden wanneer gaan jullie ophouden pres Bouterse negatief te bejegenen zelfs if raytje puf heeft Bouta het gedaan


  Maak melding

 19. @futuboi henry: jouw wens – de regering Bouterse/Adhin valt in 2016 – is de vader van jouw gedachten.

  By the way, figuren zoals jij bekritiseren alles en iedereen; jij moet eens, net als die debiele w. whome, kritisch naar jezelf kijken!


  Maak melding

 20. @ BLAKA KOELI

  de toegangsdeur van de ” PURPLE CAVE ” staat zeker op een kier.
  Geniet maar lekker van de FRISSE LUCHT en voor straks welterusten DAARBINNEN…… !!
  U bent wel snugger genoeg neem ik aan om te begrijpen wat ik daarmee bedoel….. !!!!!!
  Zo niet, dan wil ik SPECIAAL voor Ú hierop uitleg geven op ” GROEP 3 – NIVEAU !

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 21. Voor het geval RobG, Sabidirie, Milton, van 1502, Pero, etc, niet van mij willen horen dat het water aan de lippen staat kunnen ze nota nemen van de heer Jharap.
  http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/eddie-jharap-luidt-noodkreet-in-kwestie-staatsolie/

  Ik hoop dat zij aan Jharap enige geloofwaardigheid toekennen.
  Hij voorspelt dat Staatsolie zwaar in de problemen gaat komen als het heen deviezen binnen krijgt om haar rente te kunnen betalen.
  Bij Staatsolie zal men waarschijnlijk ook moeten gaan saneren omdat de president het volg geladen heeft met schulden (Tapajay, SPPC, Ethanol, Surgold, plus te veel uit gekeerde winst en winstbelasting).

  RobG en co het zijn niet mijn woorden maar die van de eerste directeur van Staatsolie.


  Maak melding

 22. Jaja, mw Bouta-pre-poptjie Simons, die
  Onze Grondwet Niet Kent, roept het
  Volk op tot een “Importstop” !

  Jenny-ANTI-Grondwet-Jenny,

  die IMPORTSTOP komt vanzelf als gevolg

  van de MEGA-DESI-ONZIN-Onproductieve-

  Consumptieve UITGAVEN :

  US-Dollars No De MORO !!!

  PS : Op naar de VIJFTIEN MILJARD
  STAATSSCHULD !!! Neks No Fout !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.