India en Frankrijk willen Suriname helpen met energieprojecten

16

PARAMARIBO, 5 nov – India en Frankrijk zijn bereid energieprojecten in Suriname te ondersteunen. Dit hebben de ambassadeurs van beide landen te kennen gegeven. Dit gebeurde tijdens aparte bezoeken aan minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, NH.

Volgens een bericht van NH heeft vandaag woensdag aparte ontmoetingen gehad met ambassadeur Michel Prom van Frankrijk gesproken over mogelijkheden tot samenwerking bij het ontwikkelen van energie- en waterprojecten aan de grens tussen Suriname en Frans Guyana. Ook is gesproken over problemen aan de grens, zoals illegale goudwinning en kwikgebruik

Met ambassadeur Murugesan Subashini van India is gesproken over hernieuwbare energie. Suriname heeft behoefte aan technische expertise voor de ontwikkeling van industrieën. Het betreft dan bedrijven die actief zijn op het gebied van energie, water en mineralen. Dodson vertelde ook over plannen voor opwekking van alternatieve energie in Coronie en Nickerie. Het betreft wind- en zonne-energie.

16 REACTIES

 1. De Indiers kopen hun energie projecten van China en de fransozen verkopen kern energie en Surinamers zeggen yes sir, oui monseur, wtf are you talking about.


  Maak melding

 2. Nu ook nog sprake van hele duurzame energie,is goed bedoeld dat landen et faciliteren maar gaan de mensen hier kunnen afdokken ik d8 t niet,illegale goudwinningen en t kwikgebruik is 1 heel andere fabel dat Surinamers zelf moeten gaan oplossen! Mensen 8Dec.is ook zo voor de deur!


  Maak melding

 3. Dodson op de bedeltoer….Hyperinflatie komt eraan. Dus zoals gewoonlijk, klagen, vragen en bedelen in het buitenland. De geschiedenis herhaalt zich…..never ending story.


  Maak melding

 4. Su had al enkele jaren geleden moeten investeren in zon en wind energie. Hopelijk is het nu niet te laat.
  Ruimte zat binnen en buiten de stad om dit op grote schaal door te voeren. Zal komende jaren op ene houtje bijten worden. En wellicht over ene jaar of 4 of 5 gaan ze de vruchten van plukken


  Maak melding

 5. Over 5 jaar.
  Wat doet de minister van economische zaken? Moet die hier niet bij zijn?

  Het ministerie van Handel en Industrie (HI) zal binnen de korte tijd een naamsverandering ondergaan. De nieuwe HI-minister Sieglien Burleson gaf gisteren, tijdens de overdracht van dit ministerie, te kennen, dat de naam van ‘Economische Zaken’ het doel van dit ministerie beter tot uiting zal brengen.

  Het gaat volgens Burleson om de economie die moet draaien en groeien. Dat bevat volgens de bewindsvrouw meer dan de slechts de termen handel en industrie. Voor handel betekent het export, handelsbevordering en opvoering van de productiviteit. Dit, terwijl industrie te maken heeft met meer bedrijven en bedrijvigheid.

  Toe maar! Ze zit er dus niet voor spek en bonen.


  Maak melding

 6. 2 e Dubai ?? Die Miesikaba was duidelijk begeesterd toen hij dat zei ; zn hersenen omfloerst door dikke paarse smog !!! Het gaat nu pas beginnen terug naar de jaren ’80 ! De paarse zombies wilden nog ‘5″ aub !!! Jammer dat een ieder hieronder zal lijden; we wonen hier : no choice baja!!


  Maak melding

 7. wat houdt dat helpen in? inmiddels betaalt, of hoort suriname 50 miljoen usd per maand te betalen, dit stuk zegt niet of het aan aflossing is of aan rente of aan beide. is het hier ook een soort lening of is het om niet?

  —dwt vanochtend.

  PARAMARIBO – Suriname staat hyperinflatie te wachten, omdat de Centrale Bank van Suriname (CBvS) geen dekking meer heeft voor de munt. “Devaluatie van de SRD zal moeten komen. Wat nu plaatsvindt is alleen maar uitstel van executie”, zegt econoom Guillermo Samson. Hij was één van de gastsprekers dinsdag tijdens de bijeenkomst van de ‘Kenniskring’ in het Lalla Rookh-gebouw.

  Samson wijt de mogelijke hyperinflatie onder meer aan monetaire financiering, wat doorgaat als publiek geheim. “Men is allang bezig met monetaire financiering. We gaan het nog merken in de winkels.” Ook zegt hij dat CBvS door haar deviezenvoorraad van ruim 1.3 miljard US dollar heen is. “Er is geen dekking. Het einde is nog lang niet inzicht. De situatie zal blijven verslechteren.”

  Hij zegt verder dat de Staat, door leningen die ze heeft genomen, meer dan SRD 50 miljoen per maand aan de CBvS schuldig is, “terwijl er op dit moment geen verdiencapaciteit is. Het lokale bedrijfsleven gaat systematisch kapot doordat het niet wordt uitbetaald.”

  Econoom Richard Kalloe heeft tijdens zijn presentatie aangegeven dat de Surinaamse economie door de bodem schiet. Hij benadrukte dat de CBvS niet eindeloos kan interveniëren. “Op den duur zijn alle reserves op en schiet de koers dan omhoog.” Beide sprekers verwachten dat de koers verder zal stijgen.

  Lees meer: Suriname staat hyperinflatie te wachten – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2015/11/05/suriname-staat-hyperinflatie-te-wachten/#ixzz3qcNlGjSk


  Maak melding

 8. @ prof.Misababoi ,niet alleen met een naamsverandering kom je er hoor maar met concreet gerichte stappen en een totale mindshift van alle actoren die hierbij betrokken moeten worden !


  Maak melding

 9. Thanks my Dalit family from India!
  Wij kunnen altijd op jullie rekenen.
  De ndp kliekje s in verlegenheid gebracht dank zij jullie.
  Zij kunnen niks anders doen dan jullie aanbod te accepteren.
  Nu kan men zien wieafhangt van wie ,in deze hanght de ndpaf van mijn Dalit familie in India.
  Ik ben trots op jullie hoor dalit familie.Ram ,ram,namaste.


  Maak melding

 10. het credo was,,,, als,let wel als ik wil,,,,kan ik de helft van jullie laten opsluiten,,,

  ja ja als ik wil..,,

  waar is de wil nu..

  hij schijt in zijn broek en kan niet zonder de hulp van de oppositie, al heeft hij de hele regering alle 51 zetels,maar van besturen heeft hij hij ballen verstand..

  eté 5 wordt niet gehaald onder een uit gebaggerde failliete kas..

  begin een land uit te zoeken om jullie aldaar op te bergen..

  want er staat wel wat te gebeuren..


  Maak melding

 11. Walgelijk dat mensen de nickname van een ander misbruiken hier. Zegt genoeg over hun ingebakken slinksheid.

  Verder vraag ik mij af of we niet genoeg geleerd hebben over de polariserende eigenschap van dit lui om India te laten aanschuiven. Het wordt dan alleen wachten tot de geest zich dan vanuit de fles manifesteert. India is niet eens in staat om schrijnende behoeften van de paria’s te bevredigen en in Bangladesh te helpen bovendien voert India generaties lang oorlog met Pakistan. Verder is regering MODI zo corrupt als ik weet niet wat! Daar is regering Bouterse niks bij. Deze mensen zorgen ook altijd voor grote tegenstellingen.

  Liever de Chinezen want die zijn geen blaaskaken maar ze stellen: afspraak = afspraak.


  Maak melding

 12. Wij moeten geen troep uit India en China en Europa in Suriname.

  Afrikaanse techniek is van goede kwaliteit.
  Afrikaanse helikopters kunnen op 1 liter brandstof heen en terug vliegen, geen enkel land kan ons evenaren.

  Afrika is bhooming over 500 jaar gaat zwart Afrika de wereld domineren.

  Afrika gaat over 1000 jaar planeet mars koloniseren.
  wacht maar salpen doen wij s’nachts.


  Maak melding

 13. Zoals dit volk afkomstig uit India ageert tegen andere gekleurden doet de witte mens niet eens. GEERT WILDERS heeft hoogstwaarschijnlijk nog geen lucht gekregen van hun OVERHEERSENDE MENTALITEIT. Daar zijn moslim extremisten niks bij. Dit is echt beangstigend hoor mensen!

  UITKIJKEN MET DEZE MENSEN VOOR ALS ZE EEN VOET TUSSEN DE DEUR KRIJGEN!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.