Sinterklaas bij Nickelodeon met ongeschminkte pieten

14

De populaire kinderzender Nickelodeon komt dit jaar met een multicultureel team van Pieten, waarbij geen enkele medewerker van Sinterklaas meer zwart geschminkt is. Nickelodeon presenteerde de etnisch diverse groep gisteren.

De zender kondigde eerder al aan het populaire kinderfeest anders in elkaar te zullen steken. Het nieuwe team is vanaf aanstaande maandag al te bewonderen in de serie ‘Op weg naar pakjesavond – Sint vermist!’ dat uitgezonden wordt op de Nederlandse en Vlaamse televisie.

“De hele groep pieten zal ongeschminkt verschijnen in de kinderserie. Ze zien er daarmee net zo uit als veel kinderen tijdens sinterklaasintochten, zonder zwarte schmink en met hun eigen huidskleur. Verder blijft piet zichzelf: grappig, slim en onhandig en draagt hij gewoon zijn eigen kostuum. Het enige verschil is dat hij zijn eigen huidskleur laat zien”, zegt Judith Peters, hoofd marketing van Nickelodeon.[Foto: Nickelodeon]

14 REACTIES

 1. Wat ik hier steeds geroepen heb is wel aan het doorschieten.

  Maar zelfs dit had ik ÓÓK voorspeld. Namelijk dat verdringing van de negroïde uitziende Piet zal plaatsvinden wanneer de stigma van Zwarte Piet afvalt. Ik had geroepen dat andere groepen zich ineens vertegenwoordigd zouden willen zien als Zwarte Piet want zo gaan de dingen 🙂 🙂
  Ik vind het overigens wel mooi om een Chinees uitziende Piet ertussen te zien.

  Ik denk dat ik beter als ORAKEL verder door het leven kan gaan. TOP!


  Maak melding

 2. @ Van 1502 tot 1863

  zoudt gij als ” SELFMADE orakel ” mij Dan kunnen aangeven wanneer ” Ingrid “, het wijf van ” Desiderius “, de MISDADIGER, verkleed als ZWARTE PIET haar CRIMINELE echtgenoot eens FLINK AFTAKELD met een ROE, PRINTA SISIBI of PRASÁRA SISIBI en dat Ú het mag filmen en bovendien op ” Youtube plaatsen????

  Ik ben benieuwd meneer de ” orakel ” !!!!
  Trouwens geloof ik niet dat het voor Ú als ” TOP SELFMADE orakel ” moeilijk zal zijn om door een ” PAARSE WAAS ” heen te kijken en die onvergetelijke gebeurtenis juist te voorspellen.
  Succes !!!!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Lieve vrienden en medestrijders.

  — LET OP —

  De locatie voor de informatieavond te Rotterdam is gewijzigd.

  Het nieuwe adres is:
  Grotekerkplein 5
  (vlakbij station Blaak)

  Meld je i.v.m. catering en zitplaatsen a.u.b. even aan via de website!

  Ik hoop jullie allemaal daar morgen te zien.

  Er zal een grote afvaardiging van de organisatie morgen spreken en vragen beantwoorden.
  Be there!

  #RotterdamRepresent
  http://stopblackface.com/kozp-informatiesessie-rotterdam-freedom-ride-to-meppel-vrijdag-6-november/


  Maak melding

 4. Fantastisch, goede afspiegeling van het Nederland NU.
  Zo makkelijk kan het gaan, zo simpel, zo mooi!
  Dank je wel Nickelodeon! Jullie hebben het helemaal gesnapt. Hopelijk zullen er meer volgen!

  Hiervoor dus al die commotie die soms bijna uitliep op oorlog.
  En de kinderen….. Je ziet ze nu al glunderen want ze weten dat elke piet, hoe die er ook uit ziet, een pakje in de hand heeft dat misschien wel het hunne zou kunnen zijn. En daar gaat het de kids om….de cadeautjes, de pakjes en een handvol snoep! Maar bovenal een piet waar elk kind zich in kan herkennen, een Sint die niet discrimineert! Geweldig toch!!


  Maak melding

 5. @ Joy,
  Goede ontwikkeling dankzij de strijd van de negroïde Nederlanders die het ALLEEN hebben moeten voeren.

  Er zijn/ waren zelfs groepen die dóór dit op stigma lijkende fenomeen zich ver verheven voelden boven negroïde personen omdat het een negroïde persoon is die de rol van Zwarte Piet vertolkt. Deze gasten deden er een schepje boven op om negroïde personen voor ‘ ZWARTE PIET’ uit te maken ondanks ver te zoeken verschillen in huidskleur tussen de schreeuwers en negroïde personen.

  Dit mag ook gezegd worden en u mag zelf naslagwerk doen op de artikelen hierover wat hier verschenen is èn de “boeh” geroepen van de mensen de andere gekleurde mensen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt. Zoals ik had voorspeld, ga ik ervan uit dat deze voormalige “boeh” roepers het nu niet zullen pikken als zij zich straks NIET als ZWARTE PIET vertegenwoordigd zullen zien 🙂 🙂

  Dat er nu positieve ontwikkelingen zijn rondom het fenomeen ZWARTE PIET, zijn verdiensten van de steeds bewuster geworden negroïde mensen zèlf. BEGIN DAT MAAR ÉÉRST TE ERKENNEN want ere wie ere toekomt,

  AMEN!


  Maak melding

 6. Mensen,
  Ik moet een klein beetje bijstellen wat ik 18.25u. gepost heb.

  Er waren wel degelijk enkele groepen die ons bijstonden in ons gevecht tegen de stigmatiserende Zwarte Piet en dat waren voornamelijk onze ARABISCHE BROEDERS.
  Weet u dat nog wel? Waarna een rel ontketend werd toen eentje riep: ” Fuck de koning”!
  Dat laatste keur ik niet goed maar ik wil dat benoemen om uw geheugen op te frissen.

  Ik ben onze Arabische broeders dus ZÉÉR ERKENTELIJK voor het bijstaan van ons in onze strijd tegen iets wat wij als kwetsend ervaren.


  Maak melding

 7. @Van 1502 tot 1863

  Ik bén een Nederlander van Surinaams Creoolse afkomst.
  Ik heb zelf jaren lang een eenzame strijd gevoerd tegen het fenomeen Zwarte Piet, in mijn werkkring.
  Ik heb alle ontwikkelingen rond de strijd tegen zwarte Piet vanaf de betoging van Quinsy Gario met zijn t- shirt tekst:
  ‘ zwarte piet is racisme’ gevolgd. Alle discussies, alle artikelen gelezen en alle bijeenkomsten bijgewoond. Ik ben zeer goed op de hoogte van de dappere strijd die onze mensen gevoerd hebben. En ik ben trots, erg trots dat er langzaam een ommekeer komt. Daarom begrijp ik niets van jouw reactie, sorry! Je gaat tekeer tegen de verkeerde.


  Maak melding

 8. @Joy,
  Je moet GOED LEZEN!

  Hoewel niet bij naam, heb ik je als het goed ook als strijder benoemd in mijn post.
  De misverstand ligt in het goed èn begrijpend kunnen lezen en het onderscheppen van onderliggende boodschappen😉

  Ik ben jou dus geen excuses schuldig maar ik kan je wel een handreiking bieden i.v.m. onze gezamenlijke strijd tégen de stigmatiserende wijze waarop wij neergezet worden.


  Maak melding

 9. @1502
  Quote:”Dat er nu positieve ontwikkelingen zijn rondom het fenomeen ZWARTE PIET, zijn verdiensten van de steeds bewuster geworden negroïde mensen zèlf. BEGIN DAT MAAR ÉÉRST TE ERKENNEN want ere wie ere toekomt,”

  Lees jij nog eens de hoofdletters in je eigen posting goed en probeer eerst jezelf maar goed te begrijpen! Ik zit niet bepaald te wachten op jouw excuses.


  Maak melding

 10. Om te voorkomen dat we hier vervallen in een metacommunicatie wil ik kort iets zeggen, het het hierbij laten dat je het moest lezen als: HAAL DAT OOK EENS AAN!

  Excuses dat jij het anders hebt opgevat want als het goed is weet je dat het ons ontbreekt aan HAATDRAGENHEID in de genen dus: Bosi Sisa!🙏


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.