Staking Huize Bethaljada in Suriname

14

Medewerkers van Stichting Huize Bethaljada voor meervoudig gehandicapte kinderen staakten woensdagochtend hun werkzaamheden. Het personeel eist het vertrek van directrice Marja Themen. Ze zou niet in staat zijn om het tehuis goed te managen en het personeel maakt zich boos om de minimale salarisverhoging van 3%. Themen had gehoopt op iets meer geduld van het personeel, aangezien hun wensen nog steeds onderwerp zijn van besprekingen tussen de directie en het stichtingsbestuur.

- Advertentie -

14 REACTIES

 1. Laat dit een teken aan de want zijn voor àlle autoritaire leidinggevende die zich onaantastbaar wanen en dus met het harde hand heersen over het hardwerkende personeel die in hun ogen ‘ondergeschikten’ blijven. Laat ze maar merken dat het personeel in staat kan zijn om ze te royeren mits het personeel één vuist kan vormen!

  Het is natuurlijk vanuit humanitaire oogpunt niet toegestaan om te staken als het ten koste gaat van cliënten/patiënten. Alleen ik denk dat de zorg voor deze cliënten/patiënten hier geen enkel ogenblik in gevaar is geweest, gezien de korte duur van deze staking en blijkens denfeiten dat deze werknemers zéér bewuste en professionele krachten lijken.

  Mijn kritiekpunt op het personeel is wel dat 3% loonsverhoging om zeg maar met een trend van waardering in loon te starten, best billijk lijkt.

 2. Een minimale salarisverhoging van 3% ? Pies in mijn broek van het lachen. Met monopolie geld kom je niet ver.

  Suriname kent een slecht fin. monetaire beleid. Iedere dag goochelt men met de valuta koersen en nu willen de banken de rentes gaan verhogen. Werknemers kunnen eisen wat ze willen, het is water naar zee dragen. (hoe triest ook)

 3. Deze president heeft een Sociaal akkoord met het volk (zie de gevolgen)…. Deze president werk en het werkt (voor geen meter). Wat een kansloze treurige bende is dit landje.

 4. @van 1502-1863
  Deze werknemers doen meer werk per dag dan de ministers,parlemetariers,je lijder,de’first’lady Ingrid. tezamen in een jaar!

 5. Je vraagt meer geld en krijgt een beetje en terwijl dit kleine beetje op water naar zee dragen lijkt willen wij geloven dat de werknemers tevreden moeten zijn.

  Loonsverhoging 3%
  Besteedbaar inkomen daling van 28%, minder ontvangen
  Prijsstijging van eerste levensbehoefte 30%
  Tel uit je winst dus vragen om loonsverhoging is als een druppel water in de woestijn.

 6. Vraag hulp aan Nederland en die help wel!!

  Laat de first lady haar salaris inleveren als hulp!! en elk parlementslid 10% van hun salaris ook als gift steunen!!

  PROBLEEM OPGELOST!!! TOCH???

  Neen hoor!! op Nederland na, geeft geen 1 van deze Hyena’s hulp! juist het tegendeel!!
  Vuile rioolratten zijn ze!!

 7. Leidingevenden hier in Suriname denken idd dat ze onaantastbaar zijn maar dat komt door wat ze als voorbeeld zien bij ministers en de “lijder”.Ze stikken van hoogmoed en zelfwaan en ze zijn omringd door een schare veiligheidsmannen alsof de “IS” ze elk moment kan aanvallen!

 8. @Ray
  Deze werknemers doen meer werk per dag dan de ministers,parlemetariers,je lijder,de’first’lady Ingrid. tezamen in een jaar!

  ++++++++++
  Graaiers zijn het. Jezelf eerste wereld salaris toekennen terwijl deze mensen het met een hongerloon moeten doen. It’s a bloody shame!!

 9. Goh@1502 1863.
  Ik ben t met je eens.
  Zo zie je maar weer,je kan dus toch realistisch n verstandig reageren.
  Ga zo door zou ik zeggen.
  Odie

 10. Ja jongens,jullie klagen dat 3% niets is maar t land is bankroet waar moet het vandaan komen.
  Bouta njang alla!Alla Ja!!!

 11. Alla a njang ja vandaar die ruime hempies om zn grote buik te maskeren ; enkele jaren geleden had hij aan de toenmalige korpschef Hunsel smalend gezegd om te gaan rennen voor zn te grote buik en nu is hij zelf aan de beurt !

 12. Ik heb geen medelijden met gelovigen. Vraag God om hulp, want zij die het godsgeloof eren van de moordenaars van hun voorouders zijn vervloekt tot Bam… Dit is ook godswil, heb er dus vrede mee en crepeer zo snel mogelijk.
  django

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.