Nationale Partij Suriname: wat eten we nu?

54

PARAMARIBO, 28 okt – “Wat eten we dan nu?” De Nationale Partij Suriname, NPS, vindt het hoog tijd deze vraag voor te leggen aan de samenleving. Tijdens de regering van het Nieuw Front stelde Desi Bouterse dat je ‘economische stabiliteit niet kan eten.’ Wat bakt hij er nu van?

“We sommen op: Slechte financieel monetaire situatie, onoverzichtelijkheid over het regeer- en persoonlijk beleid, corruptie op grote schaal, koersen die de pan uitvliegen, verhoging van de rente bij de banken, stijging van de prijzen voor goederen en diensten, onzekerheid, weinig of geen werkgelegenheid, vernietiging van de gezondheidssector, wegvallen van morele normen en waarden”, stelt de NPS.

Voor 2010 ging het aardig goed met Suriname. De Surinaamse dollar was voor meer dan honderd en vijftig procent monetair gedekt. Voor waardevermindering hoefde niet te worden gevreesd en burgers konden plannen. Die stabiliteit is nu weg. “In de jaarreden van president Bouterse komt het woord STABILITEIT een aantal keren voor. Is die STABILITEIT wel eetbaar?”, vraagt de NPS.

54 REACTIES

 1. Zit geen woord chinees tussen. De Bouterse adepten zullen wel een andere verklaring hebben. Intussen zit Santhoki muisstil in een hoekje. Geketend aan de paarse leiband.


  Maak melding

 2. Rus(t)land moet niet vragen wat we nu eten. Hij behoort aan te geven hoe hij de ‘vermeende’ problemen, te lijf wil gaan.

  Als Rusland zijn via corruptie verkregen huis in de VS (de VIEZE STATEN) teruggeeft aan de Surinaamse Staat, komen we een heel eind.

  Het is nog vijf jaren RUS(T)LAND! Meneer Rus(t)land, ‘zoete broodjes bakken heeft geen zin.

  DON”T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 3. Wij gaan de komende vijf jaar brood met neks no fout eten en dan zullen we met weemoed terugdenken aan de ‘goede’ tijden van Bosje, toen we brood met brug aten.

  Van 1502 tot 1863: “Bestaat de NPS nog?”

  Van 1502 tot 1863, je kan je beter afvragen of de NDP, met zoveel onkunde, corruptie, loze beloften, verspilling en bedrog, bestaansrecht heeft.


  Maak melding

 4. Rus(T)land ziet de NPS (Na Poor Sani) als z’n NPS – Na Play Station. Deze man is beter LUI dan MOE en komt nooit met iets ZINNIGS.

  Deze ‘arrogante’ VLERK is van GENERLEI waarde binnen de Surinaamse politiek en een REGELRECHTE SCHANDE voor z’n Pa Harold Rusland, die een PROGRESSIEVE en ZEER GEDREVEN PERSOON was.

  Meneer Rus(T)land o langa NPS – Na Play Station foe joe ab’ ete?

  Baka a VERKIEZING foe 2020 dang a NPS – Na Play Station, na foe joe wawang: wan (1) zetel, kandé.

  DON”T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 5. @ koos, je hebt volkomen gelijk; Santhoki is verworden tot een gedresseerde circusolifant murm gemaakt door de Paarse dompteur !!! Zeer teleurstellend !


  Maak melding

 6. Aloha!!!!…….Krijgen ze wel pensioen die NPS,ers.Daarom vragen de grijze lui van deze partij wat ze te eten zullen krijgen.
  Nou in Blanda zouden ze bij de Sociale Dienst een beetje stontjie nog krijgen om te leven, maar in Suri bestaat zo,n instantie niet. Dus naar Ashiana verzorgingshuis toe beste lui. Che


  Maak melding

 7. Wat zeiden de burgers ook al weer??? Yeah Bouta na mang ete 5 jari!! nou mensen wier op hem hebben gestemd zou ik willen zeggen! verzuip dan maar in je eigen stront!! Jammer voor de anders ( goed) denkenden

  Niet klagen Boutamangs!!
  Santokhie had al een ieder gewaarschuwd! en iemand zei als we komen!1 Neen de burgers heeft hem niet laten komen!! nu nu plukken wat je gezaaid heb!!

  Hij laat een ieder zijn poepie ruiken!! Jang ka no!!


  Maak melding

 8. @ utopia niet alleen gras maar ook keistenen gaan we eten naar het zich laat aanzien; jammer genoeg geldt dit niet alleen voor de paarse zombies maar ook voor ons die niet tot het paarse kamp behoren ! Ik zet me nu al schrap !!!


  Maak melding

 9. “Van 1502 tot 1863
  Bestaat de NPS nog?

  woensdag 28 oktober 2015 om 19:07 uur.”

  Gezien bovenstaand, lijkt het mij wel.
  Overigens is er geen spled tussen tekrijgen door
  geen enkele debiel. Nog VIJF noh!?


  Maak melding

 10. Ja, heel jammer voor degenen die niet op paars hebben gestemd. En de armoede gaat zich na februari in vol ornaat en in al zijn lelijkheid presenteren aan de Surinaamse bevolking. De consequentie van het sluiten van Suralco zal zijn effecten tegen die tijd krijgen. Jammer van al het goede werk van Telting en het Front. Tijdens de regeerperiode van Front konden mensen duurzame consumptiegoederen kopen en het wagenpark van Suriname werd vernieuwd.
  Moet nog vol afschuw denken aan de jaren 80, toen de militairen al het goud hadden weggedragen uit de Centrale Bank en het land naar de Fillistijnen hadden geholpen. Jammer de niet paarsen moeten door die stomme en domme paarse stemvee ook gaan lijden. Jammer, jammer.


  Maak melding

 11. Sharmila Mansarde is weer aangesteld als onder-directeur op juspol..vreemde zaak..zeker na goedkeuring van haar voorzitter Santokhi..Deze vrouw praat nu in tegenstelling tot voorheen ook met ontzag over bouterse..Het is evident dat er geen onderzoek journalisten I Suriname zijn, anders was de reden van de draai van vhp/santokhi reeds lang bekend..Bouterse heeft naar mijn idee Santokhi iets in het vooruitzicht gesteld voor zijn zogenaamde constructieve bijdrage..De vraag is: “wat!..


  Maak melding

 12. @Freedom2u, jou baas Bouterse moet durven om zo’n diploma als die van Rusland te hebben.

  -Ik heb geen partij, maar Rusland heeft gelijk en pakt Bouterse terug op zijn eigen uitspraken.

  @Freedom2u, nu al kunnen mensen nauwelijks behoorlijk een bordje eten op tafel zetten.
  Wat denk je van die zogenaamde zorgpasje die niet iedereen heeft en zogenaamd men niet zou weten als je van de sociale zaken bent!!!???


  Maak melding

 13. @Freedom2u, jou baas Bouterse heeft Rusland ook in die commissie gezet om met Paranam te gaan praten.
  Waarom?, omdat Rusland een echte econoom is en Bouterse heeft helemaal geen verstand hiervan.

  Zie hier weer die bedeltruc van jou baas.


  Maak melding

 14. Dat santokie ook paarse jorka soepoe heeft gegeten is niet nieuw vraag mij af of er iets overblijf van de V.H.P.
  Sarie torie hare ram, hare rama.


  Maak melding

 15. Sharmila, het loon van het verraad van Santhoki??. Een magere loon, ondanks het feit dat die dame naar corpulentie neigt. Santhoki is verleden tijd. De VHP moet naar een andere leider gaan zoeken. Hoe eerder, hoe beter.


  Maak melding

 16. Misschien is het wel waar dat door toedoen van sheriff santokie Dino in de gevangenis is beland, you’ll never know en baas erachter is gekomen? ???


  Maak melding

 17. dat santokhie geruisloos ergens zijn dagen doorbrengt komt goed uit..

  want hij de moordenaar had een grote gat gegraven voor de toekomstige president die het land zou over nemen na de verkiezing. 25 mei 2015..

  het woordt zegd,,,,wie een gat graaft voor een ander …valt…. er zelf in…

  dus kan die moordenaar zelf zijn rotzooi opruimen met de grote medewerking van de mofinawan de n.d.p érs..

  die geheime bespreking was,,,,,dat hij zelf zijn puin moet opruimen..,,,,

  santokhie had voor de verkiezing duidelijk gewaarschuwd,dat het een grote teringzooi gaat worden na 25 mei 2015,,wat werkelijk is uitgekomen..

  het land is failliet.

  dus hij zit ergens te genieten van die wanorde..moro ó doro..

  zal op een goed moment toeslaan..


  Maak melding

 18. Terecht gevraagd’,Wat eten we nu ? ‘
  Hahahahaaaa…bouta bakt in zijn Eigen vet.
  Zijn loze woorden vullen alleen de maagjes van de ndp volgelingen hier~!

  Respect voor Rusland , hij durft deze vraag te stellen .


  Maak melding

 19. @Sabatoe Franse

  Misschien, misschien, misschien …….
  heeft Desi de ene bevolkingsgroep
  VERKOCHT aan de andere !

  Alleen de Slapende Slaven zien
  dat nog niet !

  Desi’s vrijheid gaat VOOR ALLES en
  IEDEREEN ! Datti un no mang verstang !

  Wie kent het geheime plan achter “moves”
  zoals de benoeming van Adhin tot VP,
  het kalme optreden van Santokhi, het
  Nieuwsprojekt van Sandew Hira,
  de terugkeer van Mansaram en binnenkort
  de benoeming van Parmessar tot
  ambassadeur ??

  Welke ZAKEN-CLAN trekt eigenlijk aan de
  touwtjes op het Kabinet van de president ???

  Neks No FOUT, TOCH !!!


  Maak melding

 20. NPS dit is goed oppositie voeren, zoek alle negatieve opruiende uitspraken van moordenaar Bouterse ten tijde van de Front regering en laat die op tv herhalen.
  Die vraag ‘wat we nu gaan eten’ is een terechte vraag. NPS ga zo door en blijf deze vloek Bouterse aanvallen.


  Maak melding

 21. Abani Rusland de vraag is wat gaat de NPS vreten aangezien de kas leeg is, wij suri eten iedere vers in tegenstelling tot de brul apen of beter gezegd de baboeng apen in ned die gedwongen worden iedere dag plof kip te eten aangezien het financieel slechter gt met ned ja raytje ik weet dat j het gt ontkennen maar iedere dag plof kip met roti eten wordt j echt niet gezonder van .ik denk dat Rusland NPS vergelijkt met Suriname moet j niet doen witwasser en belasting ontduiker.


  Maak melding

 22. Moordenaar is nu bezig alles aan zn na bestanden te afpraten hoe en wat,wantie zoon ziet ie nooit meer terug! Zo was t ook met de vermoorde Suri HELDEN in 1982,De na bestanden zitten nog steeds mee(Gegeneraliseerde angststoornissen) Moordenaar hb t dubbel D8 ik!


  Maak melding

 23. Zoals de vorige posters zeggen, de NOS heeft gelijk om gwzegdes terug te halen. Aksi baka e tja trobie. Laat ome dees nu ook horen wat hij zei tijdens de invoering van de gouvernement take. Nu verhoogt hij achter elkaars government take blijft en daarbovenop komt solidariteitsheffing. En toch bakt hij er niets van.


  Maak melding

 24. Waarom gaat men niet meer dansen, feesten en beesten.
  Voor de verkiezingen kregen ze gratis vreten van de paarse partij. En nu de kiezers hun ziel verkocht hebben lijden ze honger. Goed zo lijd nog meer honger ga zo door over 500 jaar wordt Suriname een 2e Dubai maar voorlopig is het een 2e Haïti en dat zal zo voorlopig blijven.


  Maak melding

 25. Desi had 2015 tot Jaar van de Waarheid uitgeroepen.

  De waarheid is dat Surinamers zeker 4x per week rijst met Sardien eten. De overige dagen is het sabbelen op een Kakastong of Knippa’s.

  Lang leve paars, hoeraa, hoeraa…..


  Maak melding

 26. Suri brother no spang ff wachten goud prijs $2000 ounce en olie $150 barrel…dan wordt alle problemen opgelost.hoezo armoede als je ziet wat voor auto rijden in su moeten mensen in blanda dromen…


  Maak melding

 27. @Paraman,

  Zie hier de actuele stand.

  Goud:
  1 troy ounce $ 1.159,60

  Olie :
  Barrel $ 49,010

  Aangezien Suriname weinig tot niets produceert, wel heel veel geld uitgeeft droogt de inkomsten bron voor de regering op. Wachten op hogere grondstofprijzen is ridicuul. Zo bestuur je geen land tenzij je van de paarse kliek bent.

  PS: de mensen die nu een grote auto rijden hebben dit te danken aan de Front regering. Venetiaan legde de basis voor een verantwoord monetair beleid. Iets waar El pistolero Bouterse nog nooit van heeft gehoord. Maak je geen zorgen die auto’s worden straks massaal van de hand gedaan.
  Het is kiezen of auto rijden of drek eten. Nu de banken de rentes gaan verhogen gaat het sneller dan je denk. De volgende stap is een bank run en dat is het feest. Afrikaanse toestanden in ons geliefde land.


  Maak melding

 28. Grote rol weggelegd voor onderwijs.Het surinaams volk in het algemeen blijkt dom te zijn .Natuurlijk niet allemmaal
  maar wel heel veel onder ons.Door schade en schande kan je wijs worden.Hoe dommer des te moeilijker dat zal plaatsvinden.
  Er bestaat helaas ook geen medicijn tegen domheid.


  Maak melding

 29. @Blaka koelie
  Elke dag cassave brood vreten heeft jou zo te zien geen voordelen opgeleverd,LUILAK!!!
  Jou baas heeft tot bde latste centjes uit staatkas opgevreten en de rest voor dochterlief overgemaakt om teb winkelen in PARIJS!!!
  Met eenPRINTA bezem heeft jou baasje de staatskas schoongeveegd voor Eigen gebruik!!!


  Maak melding

 30. Deze man DESI maakt alleen maar NEP-
  plannen en voorstellen, begeleid met FAKE-
  begrotingen !

  Eindstand : TIEN MILJARD Staatsschuld !!

  Een EKTE BOBO en DOMBO !

  FREDE fu go na KRIJGSRAAD !

  Nog 19.000 sleutelklare woningen te gaan !

  De ziekenhuizen kunnen DEZE maand hun
  salarissen betalen ! Hoera !!!

  Nog een extra DRUKKERIJ neerzetten vor
  BIJDRUKKEN van ongedekte SRD ’s !

  Nog 5 000 nieuwe ambtenaren benoemen
  en een honderdtal op non-actief zetten,
  want MONNIE DE !

  ALLE Budgetten GEHALVEERD,
  ma w’o OPBOUWE !!

  O DONG YU KANG DE ??

  PS :
  Val mensen aan op zakelijke meningen
  en kom met inhoudelijke voorstellen en
  echte realistische CIJFERS !

  Niemand valt toch over Bouta’s
  PAMPERS ???


  Maak melding

 31. @Freedom2U, jouw paarse geschreeuw maken de jorka’s en liba’s vroegtijdig wakker. Maar goed suriname is moreel en economisch naar de kloten dankzij 5 jaar Desi Bouterse. Door als een slaafse chihuahua achter hem aan te rennen maak je je onsterfelijk belachelijk op wkn.

  An don’t forget one thing, a traitor to one’s country could never be my brother. So those who play at bowls, must look out for rubs.


  Maak melding

 32. Srafu, je bent gepromoveerd tot SRAFU – met HOOFDLETTERS en maar liefst VET GEDRUKT. Jou bovenkamer en die van jou KAMERAADJES hier op de site heeft een GROTE SCHOONMAAK nodig. Anders kun ik je het niet uitleggen.

  Over het DRUKKEN van GELD moeten jullie bij jullie PSYCHOPATE STAAT de VS – de VIEZE STATEN zijn.

  Onze ‘mooie’ EU kan er ook een ‘POTJE VAN’. 87 MILJARD aan Griekenland. Volgens jou lag die 87 MILJARD bij minister President Rutte thuis.

  De VS – hebben een 24 – uur SERVICE DIENST om GELD en nog eens GELD bij te drukken.

  Als de Surinaamse President het GEOORLOOFD acht, dan mag er DOELBEWUST GERUST GELD.

  Let wel KERELTJE: Suriname zal nooit de VS – de VIEZE STATEN en/of de EU – Eigenzinnige Unie nooit kunnen EVENAREN als het om het DRUKKEN van GELD gaat.

  Enige wat jij en jou DOMBO vriendjes moeten doen, is niet verder vertellen waar “Abrahams de Mosterd haalt”.

  Wanneer bijvoorbeeld die vaak DRUGSVERSLAAFDE GRASMAAIERS in jou KIKKERLANDJE die 2000 euro per maand opstrijken met een ‘DJONKO’ in hun mond, mag jij als SIMPELE ZIEL lopen vertellen, ‘hoe hard ze gewerkt hebben’. Zo zijn er nog voorbeelden ZAT.

  Het is louter om die ZOGENAAMDE ECONOMIE van het Westen, staande te houden.

  Laten die lui jullie maar STAANDE blijven NEUKEN waar jullie erbij staan.

  Dus lul niet IN DE RUIMTE als het SYSTEEM waar jullie dagelijks van VRETEN enigszins wordt NAGEBOOTST.

  Die SCHULDENLAST van jou ADOREERDE VS de Vieze Staten en de EU de Eigenzinnige Unie zul jij NOOIT te weten komen. Die MONETAIRE CAMOUFLAGE PAP die je wordt OPGEDIEND mogen jij en je MAATJES lekker achterover SLURPEND opdrinken.

  Suriname is een SOEVEREIN land en mag alles wat GEOORLOOFD en gangbaar is, DOEN.

  Jou SLAAFSE advies, zal NIEMAND wakker van liggen.

  De STAATSSCHULD in de VS – de VIEZE STATEN, stijgt met 45.486,- DOLLAR per Seconde. Denk je dat het uit Obama z’n zak komt? Nee SRAFU, het is alleen maar DRUKKEN en nog eens DRUKKEN en DRUKKEN tot het ONEINDIGE. En deze VS VIEZE SMEERLAPPEN, hoeven niemand iets uit te leggen of te verantwoorden.

  Ween niet over mij, maar WEEN over uzelf, over uw EU -Eigenzinnige Unie en uw VS – uw VIEZE SMEERLAPPEN!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 33. koos, mies koos(je). Jij zou de beste BONU-MAN kunnen zijn. Gezien niets van jou op WAARHEID berust. Jou ‘INSCHATTINGSVERMOGEN’ hier op de site is om jou EIGEN MAKKERS dagelijks in de ‘ZEIK’ te nemen. Gewoon om te HUILEN!

  Ga jou ‘LICHTZINNIGE BONU-MAN VOORSPELLINGEN’ eens na van de periode van voor de Verkiezingen 25 Mei 2015 in Suriname. Als relatief recent voorbeeld genomen.

  Allemaal ROTZOOI en KWAADSPREKERIJ wat uit jou HOOLIGAN-WAFFEL kwam, bedoeld om jou ZIEKELIJKE VRIENDJES hier op de site, nog meer DEBIEL te maken, dan ze reeds zijn.

  SCHAAM je jezelf niet om zo jou ‘dag’ dagelijks invulling te moeten geven.

  Verander jou naam ‘koos’ in ‘kies’, dan leef je op z’n minst niet meer in de VERLEDEN TIJD (koos) maar in de realiteit, het HIER en Nu (kies).

  Of blijf je graag die ONHEIL VOORSPELLER/BONU-MAN waar er nooit iets ZINNIGS uit komt – hier op de site, uithangen?

  Het is dus geen Rusland, maar Rus(T)land, moet je accepteren, mies koos(je)! Nog pakweg VIJF realistische jaren, heb je de tijd om tot BEZINNING te komen.

  Alhoewel we als geen ander snappen dat ‘ROTZOOI SCHOPPEN’ het liefst, je DING is!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 34. Koos.
  Die vrij dom2u heeft al moeite om zich in het Nederlands verstaan- en begrijpbaar te maken! Als jij naar hem toe reageer met Engelse gezegde’s dan raakt hij helemaal de kluts kwijt!


  Maak melding

 35. “ParaMan
  Suri brother no spang ff wachten goud prijs $2000 ounce en olie $150 barrel…dan wordt alle problemen opgelost.hoezo armoede als je ziet wat voor auto rijden in su moeten mensen in blanda dromen…

  donderdag 29 oktober 2015 om 11:20 uur.”

  SuppletieMan, allemaal schone schijn het zijn sakapusus
  uit Japan geimporteerd door Dilip. Of bedoel je de Cadilliacs
  die voor jullie gekocht zijn van ons geld.

  Mark mi words, 24 december is dit ka kabinet 100 dagen
  up and running (now, running???) en dan verwachten
  de Nationale Debiele Personen hub Gouden kerst tog!!!
  Can you deliver?


  Maak melding

 36. Dit noem ik nou schaamteloze propaganda van een geringschatte politieke partij die jarenlang het volk heeft gebruikt en misbruikt als stemvee. Maar als de vos de passie preekt boer pas op je ganzen. We weten uit ervaring dat alles wat uit de vossenhol ‘groen djarie’ komt verachtelijk, onbetrouwbaar en verwerpelijk is.

  De NPS heeft miljarden guldens-dollars verkwanseld met haar wegwerp beleid.Hoe durven deze parasieten van Nederlandse ontwikkelingsgelden te pretenderen dat zij het beter weten hoe het land bestuurd moet worden. Deze lifters en free riders op andermans geld hebben geen ervaring met een land te besturen dat zichzelf bedruipt. Onder hun regeerperiode zijn ze altijd afhankelijk geweest van Nederlandse ontwikkelingsgelden.

  De NPS moet haar achterban gaan leren om ook aan tuinbouw te doen. Mensen kunnen veel geld besparen als ze op een kostgrondje zelf groenten en fruit gaan kweken en ook kippen, eenden, enkele geiten en schapen houden.Tel uit je winst.


  Maak melding

 37. Goed zo voorzitter laat jong en oud het zien ,zo zal de meer helderheid in hun geest komen . hopend dat die praters als Doekie president uit Nikerie, Lacking dino paspoort en Panga uit Para Stenen Fabriek en ABRAHAM de deuvel het zien of horen . Zelf voor een bejaarde huis zoek Limbo geld via SRS ,vraag aan tovenaar Hoefdraad , hij heeft nooit Goud opgekocht maar wel verkocht van de centrale Bank .NPS EN VHP BOUWEN op ndp revo slopers laten niets achter .dank zij VENE rijden zij nu in goede auto .


  Maak melding

 38. @ Rob G.

  Hebben de aanhangers van Paars ook hun eigen kostgrondje waar ze hun gewassen ook zelf produceren ?
  Let wel ; ik ben niet van de NPS, en ook niet van welke partij
  dan ook. Mijn ideale politieke partij zijn mijn twee handen, heb ik die niet, dan kan ik ook niet eten !!!!
  Bull shit allemaal !!!!!!


  Maak melding

 39. @Freedom2U=NDP-Katibo2U

  Deze NDP-econoom wil de Sranang MINI-
  economie vergelijken met dat van de USA
  en van Europa !!

  USA en Europa hebben soms ook schulden,
  doch bezitten grote productieve bedrijven
  en VERDIENEN ook ZEER GROTE, Kapitale
  bedragen per jaar met hun gigantische
  exporten etc !
  Hierdoor zijn de schulden overzichtelijk en
  behapbaar !

  SRANANG echter Produceert TE WEINIG
  en Verdient bijna geen harde VALUTA !
  Dus vergelijken is ONZINNIG, het BNP van
  de USA en van Europa is gigantisch, Sranang
  heeft een minimaal BNP !

  USA : in jaar 2014 17419 BILJOEN USD
  Sranang : in jaar 2014 7,1 Miljard USD

  Door het drukken van ongedekte SRD’s
  glijdt Sranang nu weg naar een totale
  CHAOS !

  De geldontwaarding is niet meer te stoppen !
  Desi en de NDP begrijpen nog steeds niet,
  dat EERST geld verdiend moet worden,
  waarna uitgaven gedaan kunnen worden,
  volgens een realistische begroting !

  De NDP en Desi geven nog steeds ELKE
  dag en Elke maand veel teveel geld uit aan ONPRODUCTIEVE zaken zoals vergroting
  van het ambtenaren-apparaaat/corruptie !

  Wat heeft de mini-staat Sranang aan een
  MEGA-Kabinet van de president, dat vele
  tientallen miljoenen kost ???

  Een Kabinet-pres dat ervoor heeft gezorgd
  dat wij thans zitten met een staatsschuld van
  TIEN MILJARD !!!
  Desi’s ondergang is dat Sranang de eerstkomende
  jaren veel te weinig produceert om te exporteren
  en daarmee harde valuta te verdienen !

  Desi heeft als Niet-econoom geen CENT
  van de 10 MILJARD staatsschuld ingezet
  voor productie en bedrijvigheid in andere
  sectoren dan de gronstoffen-sector !

  MORO DONG NO E BESTANG !

  Door dit dombo-beleid loopt het aantal
  banen DRASTISCH terug en ontstaat
  massale werkloosheid !

  Deng NDPer sa njang broodje SRD, wanti
  neks neks yu no mang bai moro nanga a
  KLADPAPIRA/WC-PAPIRA DATTI !!

  Tjago GILMORE, tang druk moro nanga moro !!

  Neks No fout, Monnie de !!!


  Maak melding

 40. Ik lees iets over Anna Z. zij is een felle tegenstaanster van de witte man. Terwijl ze haar kennis en wijsheid, in Holland
  heeft vergaard !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.