Surinaamse autokeuringautoriteit negeert minister

19

PARAMARIBO, 26 okt – Stichting Toezicht Keuringen Motorkeuringen, STKM, negeert minister Jennifer van Dijk – Silos van Justitie & Politie. De autoriteit gaat rustig door met haar toezicht, hoewel Van Dijk – Silos een andere stichting heeft opgericht. Het is een unicum.

Sinds de oprichting van de STKM door toenmalig minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi is het niet tot een confrontatie gekomen. De stichting kon bij de overgang naar de vorige regering zonder probleem van bestuur veranderen. Kennelijk lukt het Van Dijk – Silos niet en haar oplossing is de STKM overboord te gooien. Volgens STKM-voorzitter Leo Brunswijk is de minister ‘machtsdronken.’

Volgens Brunswijk is Van Dijk – Silos slecht geïnformeerd. Van corruptie en bevoorrechting binnen de STKM zou geen sprake zijn. De vraag is wel waarom dan niet het bestuur naar huis wordt gestuurd, zoals eerder al is gebeurd. In een bekendmaking van Justitie & Politie wordt de nieuwe stichting aangekondigd. Ook wordt keuringsinstanties voorgehouden dat ze geen zaken mogen doen met STKM. Brunswijk noemt het intimidatie.

19 REACTIES

 1. Einde oefening voor STKM, Leo Brunswijk Rot op! ga terug naar Tilburg. snap je niet dat het ABOP niet meer in het macht-centrum bivakeerd.zo werkt het gewoon in suriname


  Maak melding

 2. En wat gebeurd er als ik word aangehouden en de politie vraagt om mijn keuringsbewijs? Op mijn oude staat nog het logo van STKM. Kan de politie dan zeggen dat ik over een ongeldig keuringsbewijs beschik?


  Maak melding

 3. Dit gaat een hoop verwarring brengen denk ik.wat een onzin allemaal.Ik denk dat Dora te hard van stapel loopt en zich als strong lady wilt profileren ! Dora pas op ! Hardlopers zijn doodlopers! Ontneem niet links en rechts mensen het brood uit de mond.Onderzoek de feiten goed en kom met gefundeerde argumenten en bewijzenen onderzoek allrs waaraan een luchtje hangt: paspoortenaffaire Dinosaurus, de affaires van Graaibrahams, de Carifesta gelden bij ome Graanoogst, het debacle van de Cassavefabriek, de verloren miljoenen euros aan niet geschikte bestelde schoolboeken door fossiel Jozefzoon, het bestede geld aan de uit te diepen Vaargeul ( Suriname rivier) dat niet meer doorgaat , de honderden hectaren onterecht uitgegeven grond aan Gopi Dora te veel om op te noemen ! Begin met je kruistocht hopenlijk zal je geen Don Quichot blijken te zijn !!!


  Maak melding

 4. beste @amaranta, tante Dora kan niet beginnen met de issues die jij opsomt, om de eenvoudige reden dat die ndp hickups zijn.

  voorlopig doet tante alleen abop en palu zaken.

  ndp is nex no fout, zegt tante.


  Maak melding

 5. Het grote vereffenen en vuilspuiten kan beginnen.

  Het lijkt mij wel een beetje ondoordacht van de minister om op deze wijze oorlog te zoeken met de familie Brunswijk.

  Het lijkt mij ook wat ondoordacht want hoe komt de nieuwe keuringsautoriteit aan gekwalificeerde keurmeesters zolang de familie Brunswijk die van haar blijft betalen en netjes behandelt.
  Het kan maar zo zijn dat de nieuwe stichting een Leeuw zonder tanden is. Wat als CLAD zich zelf moet gaan beschuldigen van slecht controle werk.

  rekeningen vereffenen resulteert in heel veel nestvervuiling.

  Het verwonderde mij waarom het elimineren van ABOP privileges op zich liet wachten. Het wordt nu duidelijk Leo heeft de verdedigiging goed georganiseerd. Als ze nog effe door gaan met ABOP pesten gaat Ronny belasting heffen bij Surgold.


  Maak melding

 6. Dora roept geesten op die ze niet kan bezweren. Ze voert een selectieverklaring kruistocht naar corruptie..! Rachid Doekhie is nu ook muisstil sinds de ontheffing van zijn dochter. Dora is voor mij totaal niet geloofwaardig omdat ze haar eigen NDP boeven niet aanpakt..Daarnaast is ze helemaal niet professioneel en hakt zoals Leo het zegt met botte bijl..


  Maak melding

 7. Selectieve kruistocht bedoel ik. En voor een rechtsgeleerde blundert ze nu al veel te vaak. Laat ze nu ze toch zogenaamd de corruptie en fraude op haar ministerie onderzoekt die paspoort affaire van Dino onderzoeken. Snap niet dat de journalisten haar daar niet over bevragen. En natuurlijk alle andere rechts-en wetsschendingen binnen haar eigen NDP kring en natuurlijk te beginnen bij de president en z.s.m.. het hof van justitie instellen.


  Maak melding

 8. Beste mensen, dit is wat er aan de hand is in Suriname:

  ==Op alle ministeries waar NIET NDPérs werkzaam zijn worden ze met z’n allen uitgeroeid.Overal wordt er werk gemaakt van corruptie, maar aan vriend Abrahams mag niemand aankomen.
  De bedoeling is dat alleen de NDPérs het land gaan besturen.
  -Wel heeft Bouterse ook andere nodig voor zijn vuile was. Als alles in orde is gaan die ook de laan worden uitgeschopt als de rest.

  -Bouterse weet dat het heel erg link is dat hij GEEN president meer mag worden, dus worden er ander strategie bedacht. Zoon, de toekomstige president zit in de gevangenis.

  De wet zal heel gauw veranderen zodat Bouterse aan de macht kan blijven als zijn vrienden in Afrika, Cuba en Venezuela.

  =Gister heeft een econoom aangegeven dat de financiële situatie in Suriname te vergelijken is met de jaren 80.

  Niemand moet vreemd opkijken als je hoort dat er extra nullen op die SRD komt te staan. Binnen kort wordt de SRD gedevalueerd.

  ===Het is afwachten+++


  Maak melding

 9. De corruptiebestrijding van deze regering is zeker selectief. Vriendjes en familie van Bouterse blijven buiten schot. Zolang o.a. de malversaties van Abrahams op OW, de paspoortenfraude van Dino en de mega overschrijding van het Carifestabudget door Graanoogst niet worden vervolgd, blijft de corruptiebestrijding van deze regering ongeloofwaardig en bedoeld om ons zand in de ogen te strooien.
  We zien nu al dat Dodson zijn ferme uitspraken over de ontmanteling van de skalians niet kan waarmaken. De skalians worden niet ontmanteld, de eigenaren worden wel beloond met een concessie voor hun misdadig gedrag. Nog steeds is niet bekend gemaakt wie de eigenaren zijn. Gelet op de uitspraken van Linscheer en de wijze van afhandeling van deze zaak moeten we de eigenaren zoeken onder Bouterse en zijn vrienden. Onder het mom van corruptiebestrijding ontheft Dora niet NDPers uit hun functie. Gewijzigde beleidsinzichten kon tron corruptiebestrijding


  Maak melding

 10. Leo Brunswijk, de jongere broer van Leo Brunswijk wil de confrontatie aangaan met de minister. Ik weet nu al dat hij aan het kortste eind zal trekken. De naam Brunswijk is besmet. Leo moet de eer aan zichzelf houden en zich met zijn vakgebied bezighouden. De man is in Nederland afgestudeerd in de vliegtuigbouwkunde en ruimtevaart techniek en hij is ook piloot. Hij kan meermotorige vliegtuigen besturen. Waarom gat hij zich niet met zijn vakgebied bezighouden.


  Maak melding

 11. @Mabemba
  Waarom gaat Leo Brunswijk zich verzetten.
  Puur om ellende te maken en dwars te zitten op een correcte en formele wijze.
  Zolang hem geen formele brief bereikt heeft op basis waarvan hij naar de rechter kan zal hij publiek reageren en daarna formeel via de rechter. Dat kan hij lang volhouden omdat er een weeffout in het systeem zit. De minister kan namelijk niet ingrijpen in het bestuur van een stichting.
  Ze dacht slim te zijn door een nieuwe stichting op te richten maar die stichting heeft geen uitvoerend personeel dat “gekwalificeerd” is. Ofwel de nieuwe stichting zal haar taken niet kunnen vervullen zolang de oude stichting haar personeel kan vasthouden.

  Nu CLAD de boeken van STKM blijkt te controleren is er een ludieke situatie ontstaan. CLAD moet om financiele misstanden te kunnen bevestigen CLAD werk afkeuren.

  Leo Brunswijk zal zijn mensen vasthouden (ze zijn van zijn Club) en zolang mogelijk juridisch dwarsliggen om de aandacht af te leiden van zijn Broer die binnen de grenzen van Suriname zijn Koninkrijkje zal vormen met eigen belastingdienst. Bouterse heeft na Tameredjo niets meer in te brengen.


  Maak melding

 12. Ik denk dat de minister niet zomaar ingrijpt bij een instantie die zich bezig moet houden met motorkeuringen in het land. Deze stichting wordt door de overheid gefinancierd en er is fraude geconstateerd. Mensen konden de keurmeester omkopen heb ik me laten vertellen. Als Leo Brunswijk gaat zegevieren is het gedaan met de fraude bestrijding in Suriname.


  Maak melding

 13. RobG
  De kans is groot dat er frauduleus gehandeld is. Met als onder het regime van Abrahams, Hok etc..
  Dat men het moet bestrijden is logisch echter fraude bestrijden is heel moeilijk omdat de bewijsvoering lastig is en pas voor vervolgers in beeld komt als er iemand gaat verraden of men bereid is KEIhard aan te pakken.

  KEIhard aanpakken is vaak snijden in eigen vlees.

  Silos van Dijk doet haar best en geeft aan wel boven partijen te staan (zie het weer aannemen van mevrouw Mansaram).
  De kunst is de obstructie van verdachten en hun juridische ondersteuning te overwinnen als mede de beschermingsconstructies.

  In het geval van Brunswijk & Brunswijk is het niet meer dan een obstructie spel, afleiding en pesten.


  Maak melding

 14. Jojo, ik denk niet dat er gefraudeerd is onder Abrahams. Het zijn allemaal uitingen van mensen die niets kunnen waarmaken. Tot heden zijn er ook geen insiders oftewel klokkenluiders naar voren getreden die met harde feiten en harde bewijzen Abrahams in staat van beschuldiging kunnen stellen. Ik neem daarom de beschuldigingen aan het adres van o.a. Abrahams met een korreltje zout om er wat smaak aan te geven. Dit soort beschuldigingen zijn een regelrechte verkrachting van het denkvermogen van mensen. Ze slaan nergens op.

  M.b.t. mevrouw Ramsaran kan ik het volgende citeren'”De president zei dat mevrouw Mansaram bekend is als een harde werker,” zegt Van Dijk-Silos. President Bouterse en de NDP willen met een ieder samenwerken als het gaat om de belangen van het Surinaamse volk.


  Maak melding

 15. Dat mw.Mansaram weer komt werken omdat ze een harde werkster is is prima; maar weet men dat nu pas?? Na een rechterlijke sommatie ? En gebeurd dit niet in het voetspoor van het onderonsje van Desiderius en Santhoki? Zijn er afspraken gemaakt om te gedogen en in ruil daarvoor …..vullen jullie zelf maar in ! Wellicht is dit 1 van nog meer


  Maak melding

 16. Beste RobG
  U bent een wonderlijk mens. Volgens insiders is Ramon Abrahams ontheven vanwege het verdwijnen van 50% van het OW budget. Hij kan alleen niet vervolgd worden omdat anders de NDP en de President in diskrediet komen te staan.

  Aan de ene kant vermoedt u er op los en zou u het niet vreemd vinden dat de distributie van School boeken gesaboteerd wordt door de oude coalitie. U heeft kunnen lezen dat ze in de haven liggen maar dat het ministerie van Onderwijs niet over het geld beschikt om de boeken in te kunnen voeren. Ofwel de oorzaak is simpel GEEN GELD, ambtelijke wanprestatie en bestuurlijke onmacht.

  Aan de andere kant vermoedt u dat Ramon Abrahams niet gefraudeerd heeft. Wat te denken van de opdrachten aan resp. bevoordeling van zijn familieleden. Om er een paar te noemen die niet verzwijgen zijn: oppimpen kantoor, aankoop computers, benoemen Schoonzoon met diefstal verleden bij EBS tot directeur nieuwe energie maatschappij.

  Nee RobG het wordt tijd dat u eens de realiteit, de ene kant en de andere kant onder ogen wilt zien.


  Maak melding

 17. @Desi-slaafje-Robje-G

  Robje komt wederom met een NDP-
  sprookjes-slogan :

  “President Bouterse en de NDP willen
  met een ieder samenwerken als het gaat
  om de belangen van het Surinaamse volk.”

  Tja Robje, BEHALVE met de KRIJGSRAAD,
  die volgens Wet en Grondwet is aangewezen
  om de Massamoorden, met als
  HOOFDVERDACHTE uw NDP-leider, DDB,
  te BERECHTEN !!!

  Andere sprookjes-slogans van de NDP zijn
  bv No spang monnie de, Neks no fout,
  terwijl Sranang door kabinet DDB I in een
  TOTALE FINANCIELE CHAOS is gebracht !!

  PS :
  Zeer deprimerend en zeer schadelijk voor de
  MONNIE ZAKKA van de gemiddelde
  Sranangman !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.