Islamitisch bankieren doet zijn intrede in Suriname

35
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 26 okt – Suriname maakt kennis met het islamitisch bancair systeem. Dit meldt de Ware Tijd. De Trustbank in Paramaribo wordt ingericht naar de traditionele islamitische manier van werken. Suriname wordt gezien als doorgang.

Uiteindelijk zal ook de regio kennis maken met het systeem. De Trustbank blijft zijn oude uitstraling behouden, maar de dienstverlening verandert.“We gaan de bank niet overnemen, maar slechts investeren en de transformatie begeleiden. Trustbank zal afstappen van het conventionele bankieren en al haar bezittingen omzetten volgens de sharia-regels”, zegt Said Bouheraoua van de Islamitische Ontwikkelingsbank.

Volgens deze regels mag geen winst worden gemaakt bij het zakendoen. Belangrijker zijn partnerschappen met gedeelde risico’s en voordelen. Hoeveel geld geïnvesteerd wordt in de Surinaamse bank blijft geheim. “Het geld is niet zo belangrijk voor de bank als de bereidwilligheid van de Trustbank om voortaan volgens de richtlijnen van de Islamitische Ontwikkelingsbank zaken te doen”, aldus Bouheraoua.

35 REACTIES

 1. Krijgen we straks ook een sharia wetgeving? Lopen straks tal van dieven rond in ons land met afgehakte armen? Wat zullen we met de loslopende misdadigers doen?


  Maak melding

 2. Toch nog de doorstart van een 2ᵉ suri-bai?

  Ik krijg de creeps van bepaalde stukken tekst:

  “Suri wordt gezien als doorgang.”
  Doorgang van wat????????

  “Trustbank zal afstappen van het conventionele bankieren en al haar bezittingen omzetten volgens de sharia-regels”.
  En dat is..

  “Hoeveel geld geïnvesteerd wordt in de Surinaamse bank blijft geheim.”
  Witwas dus…

  “Het geld is niet zo belangrijk voor de bank als de bereidwilligheid van de Trustbank om voortaan volgens de richtlijnen van de Islamitische Ontwikkelingsbank zaken te doen”.
  Volledige overgave aan de Islam?

  Tsja,……..
  Maar………. ik bemoei niet!


  Maak melding

 3. IS bank…Dinootje heeft de eerste kontakten gelegd met deze Hezbollah criminelen. We weten waar Dinootje geeindigt is… de toekomst ziet er geweldig uit.


  Maak melding

 4. We moeten niet zo kritisch zijn jongens!

  Dus als we het positief bekijken, kan suri nu een aantal vluchtelingen opvangen.

  Hoeraa, hoera, hoeraaaa!


  Maak melding

 5. Hoi Blaka djoeka dan moet jij vooral oppassen . Dat ze jouw klauwen niet afhakken , want jij verdedigt boeven , ben je zelf ook 1 ? als je verstand geen scheit had zou je nooit zo een domme uitspraak doen. Wat moet je met rovers doen die anderen pijnigen die hard werken om zichzelf en het land op te bouwen. Je verstand zit vol scheit idioot. Ik snap niet waarom je zo dom denkt over sharia. Het is de perfecte wetgeving. Jij hebt ook een brainwash gehad van het westen vandaar.


  Maak melding

 6. Het duurt wel even voor we allen islamieten zijn geworden.De islam moet nog met de chinezen afrekenen.
  De islam is tegen corruptie en de chinezen zijn daar meesters in.


  Maak melding

 7. ik ben benieuwd wat de minister van financien, schoonzoon en toekomstige president, Hoefdraad hiervan vindt; en het parlement en de Surinaamsche Bank.

  Je betaalt geen rente maar hun geld halen uit
  de hoge service fee dat die bank je vraagt!


  Maak melding

 8. In het artikel wordt niet uitgelegd wat Islamitisch bankieren precies inhoudt, gelukkig kunnen we tegenwoordig Googlen.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3536724/2013/10/31/Islamitisch-bankieren-voor-beginners.dhtml

  Er wordt b.v. gezegd dat Islamitische bankiers geen rente in rekening mogen brengen, dat klinkt meteen minder mooi als je leest in ‘Islamitisch Bankieren Voor Beginners’ dat deze bankiers hoge kosten in rekening brengen. Islamitische bankiers lijken op het eerste gezicht minder grote boeven dan Westerse bankiers, maar een bankier is en blijft een bankier d.w.z. hij wil (veel) geld verdienen. Toch lijkt het me voor Suriname geen slechte stap om ook Islamitisch bankieren in Suriname mogelijk te maken.


  Maak melding

 9. Welkom Hamas broeders,het is dinootje niet gelukt jullie naa rSuriname te krijgen ,de leegte wordt gevuld door het bankwezen in Suriname.
  Baja hoe spreek je de naam Said Bouheraoua uit?!!


  Maak melding

 10. Sommige idioten associëren de Islam direct met alles dat slecht is. Het zijn niet de Moslims die de wereld en Su regeren, hoe komt het dan dat Su straks bankroet is?
  VHP (Vooral Hindu Partij) en de NDP ( Nationale Dieven Partij) zal van alle Surinamers BEDELAARS maken!


  Maak melding

 11. @ ali farsi
  Ik hoop dat je nog een beetje verstand hebt.Zie je niet dat de hele wereld in brand staat door de sharia? Miljoenen sharia aanhangers vluchten nu naar Europa en staan te bedelen bij de christenen .Waarom gaan ze niet naar de sharia landen? Ze weten hoe “goed” het in die landen is!


  Maak melding

 12. Zo wordt dus gratis geld verstrekt om moskeeën te bouwen. Dit gaat ook zo in de andere landen gebeuren.
  Vervolgens gaan de moskeeën als center dienen voor het obouwen van een machtspositie, om politici om te kopen, regeringsinvloed te verkrijgen, gunsten te verkrijgen, de Islam te populariseren, bekeringen te doen enz.
  Hoogstwaarschijnlijk komt de 2e bank in de regio in Venezuela.
  Straks heb je in Suriname 3 machtscentra: de NDP, de Islamisten en de Bouterse familie.


  Maak melding

 13. Financiële constructie:
  Bij de halalhypotheek wordt er geen rente betaald. In plaats daarvan wordt de bank eerst formeel eigenaar van het huis. Een paar dagen later verkoopt de bank het huis door aan de koper met een winstopslag. Het verkoopbedrag plus de winstopslag wordt vervolgens in termijnen, zonder rente, terugbetaald door de koper.

  Kosten:
  Omdat de bank eerst formeel eigenaar wordt van het huis moet er twee keer in plaats van één keer notariskosten betaald worden.

  Van dubbele overdrachtsbelasting is slechts sprake over de winstopslag van de bank.

  Aangezien de geest van de wet belangrijker is dan de letter, wordt deze constructie door sommige groepen moslims toch gezien als een manier van banken om via een omweg rente te kunnen trekken. De winstopslag omvat immers mede een rentecomponent voor de bank, anders zou de bank immers niet in deze constructie willen investeren. Zij zullen daarom ook deze hypotheekvorm afwijzen.


  Maak melding

 14. Ay Baya……Dit wordt zeker heel interresant. De Arabische Bankwezen heeft z,n keiharde dicypline. Dus “” Neks no fout””.
  @ Blaka jhoeka,die komt met z,n flauwe kul,dat t bij diefstal je handen worden afgakt. Dat gebeurt zeker bij de blaka djoeka.
  Hij hoort gewoon bij de bankrovers bende thuis. Che che.


  Maak melding

 15. Intussen doet onze koning voor miljarden aan zaken in China.
  Geen hocus pocus gedoe met islamistisch bankieren maar serieus opdrachten binnenhalen voor de Nederlandse bedrijfsleven.

  Wat doet Bouterse eigenlijk voor Suriname ?


  Maak melding

 16. Lang leve de sharia 🙂

  BEIROET- Libanese veiligheidsfunctionarissen hebben een Saudische prins aangehouden nadat op de internationale luchthaven van Beiroet in zijn privévliegtuig twee ton aan drugs was gevonden. Behalve de omstreden prins Abd al-Muhsen bin Walid bin Abd al-Aziz Al Saud zijn nog vier personen uit Saudi-Arabië aangehouden, aldus veiligheidsbronnen.

  De politie vond veertig zakken met amfetaminepillen aan boord. Het vliegtuig stond op het punt verder te vliegen naar Saudi-Arabië.

  Volgens het Libanese nationale persagentschap gaat het om de grootste drugsvondst ooit op de luchthaven van Beiroet.

  Vorige week kwamen er de nodige beschuldigingen aan het adres van de prins naar buiten. Hij zou cocaïne gebruiken, een seksuele relatie met een mannelijke hulp hebben en vrouwen met de dood bedreigen als ze niet op zijn avances ingaan. Eerder werd prins Majed vrijgesproken van seksueel misbruik, omdat er te weinig bewijs was.


  Maak melding

 17. Op de vraag van Koos wat Bouterse doet is het antwoord simpel..hij is druk bezig met zijn advocaat Inez Wezki om zijn vonnis van 11 jaar en dus zijn veroordeling aan te vechten. Dat is waarschijnlijk de enige manier om naar New York af te reizen om zijn zoon te bezoeken.. Hij is natuurlijk doodsbang dat hij Dino noot meer ziet…..De financieel economische situatie van Suriname is van ondergeschikt belang voor Bouterse..Hij heeft immers enkele jaren geleden zelf gezegd dat ookal staat de hele stad in Brand, slaapt hij lekker en maakt zich nergens druk om.


  Maak melding

 18. @ Ray!!
  Baja hoe spreek je de naam Said Bouheraoua

  Sa-ied, Boe-ha-ra-oe- wa!! is trouwes Marokaans!! Ze zijn wel bekend in Holland. Hopelijk dat het straksjes geen Boefjee wordt!!

  Na soso boeboe nakie!!


  Maak melding

 19. Toevoeging van een “nieuwe” bank zal weinig
  effect hebben, gezien de AFGROND waarin
  de Sranang economie is gedonderd, als gevolg
  van de massale OVERSCHRIJDINGEN van de
  budgetten voor CONSUMPTIEVE staatsuitgaven
  van regering Desi !

  Geen enkele manier van bankieren kan Sranang
  redden ! De staatsschuld bedraagt haast TIEN
  MILJARD !

  De staatsuitgaven zijn NOG STEEDS te
  HOOG en de halvering van de begrotingen
  van ministeries zal tot verdere STILSTAND
  van de economie leiden !

  Geld uitgeven aan ondersteunining SRD is
  ONZIN, wanneer nagenoeg geen enkele
  BEGROTING van de ministeries realistisch is !

  Tel daarbij op dat er nog NET voldoende valuta
  is om de IMPORTEN te financieren !

  De wisselkoersen slaan reeds OP HOL !

  PS : De Financiele malaise zal op termijn
  ongetwijfeld leiden tot een machtswisseling
  in Sranang !


  Maak melding

 20. Geloofszaken mogen geen bemoeienis hebben met economie, staatsbestel, ontwikkeling.
  Geloof is iets persoonlijk probeer het niet op te leggen aan anderen. Als je geschiedschrijving van de Islam bestudeerd dan zie je dat ze te vuur en te zwaard het geloof verspreid hebben.
  En we weten dondersgoed dat de Islam geraffineerd bezig om het geloof bij te betrekken in hun handelen. Alles bij hen heeft een religieuze draai. Dit kunnen ze niet los zien.

  Je hebt ook etalage moslims die het geloof optisch tonen en thuis een dubbelrol vervullen. Hypocrise.


  Maak melding

 21. @Suburger
  Ja het is inderdaad niet de islamieten die de werdld regeren maar wel een PUINHOOP ervan maken,
  Ik denk aan je Isis broeders,de Hamas, Al qaeda. en de talloze islamitische terreur organisaties verspreid over de gehele wereld en zij zijn hneus niet POSITIEF bezig. Alle islamitische landen zijn in Rep en Roer en niet opmdat het goed gaat met ze.
  Enne, in Suriname s zelfs deVHP aan de genade van je baas bouta overgelaten !
  Hoe gaat dan de VHP Suriname bankroet maken?!
  Sinds 35 jaren lang is het je baasje die oins gegijzeld houd en niet de VHP.
  Get your facts straight!!


  Maak melding

 22. Suriname wordt de 1ste Islamitische staat in Z-Amerika. USA open your eyes!
  De eerste boerkas heb ik dit jaar zelf al gezien in Suriname. Deze mensen moeten ver weg blijven uit Suriname. Deze mensen hebben een heel ander denkbeeld over andere religies.


  Maak melding

 23. Islamitisch bankieren in Suriname, in de achtertuin van Amerika vraagt om problemen met de Verenigde Staten. De radicaal linkse Hezbollah beweging in Zuid Amerika roept al nachtmerries op bij de Amerikanen en nu worden ze in de regio geconfronteerd met islamitisch bankieren. De Amerikanen willen inzage hebben in alle financiële transacties van landen en die tussen landen. De Amerikanen zullen direct denken aan verboden geldtransacties die zullen plaatsvinden en waarop de autoriteiten geen zicht op hebben.

  Een relatie leggen tussen Hezbollah en Islamitisch bankieren gaat niet op. De Hezbollahs zijn sjiitische moslims die niet in dogma’s geloven. Het zijn moslims die graag een wijntje en een cognacje drinken en een lekkere fasjong of moksie metie lusten ze ook wel. Politiek zijn ze links. Ze hebben een hartgrondige hekel aan Amerika en Israel. Het kapitalisme willen ze tot in de fundamenten bestrijden.


  Maak melding

 24. “RobG

  u bakt ze wel erg bont.
  Sjieten “Het zijn moslims die graag een wijntje en een cognacje drinken en een lekkere fasjong of moksie metie lusten ze ook wel”

  Op Bahrein waren het onze buren en ik heb er geleerd “De leer is streng, het vlees is zwak en Allah vergeeft veel”

  Maar u doet wel doet voor komen als of er in de islamitische keuken varkens kunnen rond lopen. In Riyadh staan gist, suiker en druivensap naast elkaar in de Supermarkt en rijden de winkel wagentjes vol naar de grote SUV’s maar maak het niet te bont.
  U slaat weer eens door.

  De VS hebben niets tegen Sukuk of wel islamitisch bankieren of je nu op de ene of de andere wijze een vergoeding voor kapitaal betaalt is voor hun lood om oud ijzer. Waar ze wel op gaan letten of er wit gewassen gaat worden en er vreemde overmakingen plaats gaan vinden.

  Voor de rest is het een normale ontwikkeling aangezien er best wel wat moslims in Suriname wonen en de Islamic Development Bank graag overal moslims wil kunnen faciliteren.


  Maak melding

 25. @ Suburger,

  Je maakt één vergissing: In Suriname zijn al meer bedelaars dan waar op de wereld. Gemeten naar bevolkingsgrootte wel te verstaan.


  Maak melding

 26. Jojo, Bharein is een zeer liberale moslimstaat. Toevallig waren jouw buren conservatieve moslims die komen ook in Bahrein voor. Ze hebben bijvoorbeeld een hekel hebben aan buikdanseressen, zwoele muziek , en opwindende kleding. Deze kleine groep conservatieven laat altijd van zich horen met protesten als er buitenlandse muziek/dansgroepen komen optreden in het land. Deze lieden krijgen gelukkig hun zin niet. De meerderheid van het parlement en de bevolking moeten niets van de conservatieve ideeën en regels hebben. Een ander concreet voorbeeld. Suriname is ook een land waar verschillende bevolkingsgroepen met elkaar en naast elkaar leven.Een ieder heeft zijn eigen geloof en men respecteert elkaars religie. Maar er zijn ook moslims in Suriname die het afkeuren dat een vrouw een man de hand schud. Ik heb het persoonlijk meegemaakt. Maar ik zal de laatste zijn om aan te nemen dat alle moslims in Suriname conservatief zijn.

  Maar jojo, over het algemeen zijn Sjiieten liberale moslims met enkele uitzonderingen na. In Iran wonen voornamelijk Sjiiten die vrouwen dwingen om in het openbaar met modieuze hoofddoeken te lopen. De hoofddoeken van de vrouwen in Iran zien er anders uit dan de hoofddoeken van de vrouwen in bijv. Marokko. Maar voor Iran en de Ayatollahs is iedereen bang. Weet je waarom? Zij hebben de kapitalistische Sjah, een grote vriend van de Amerikanen verdreven uit hun land en ze wilden de Amerikaanse invloeden laten verdwijnen in de straten van het land. Daarnaast hadden zij een grote hekel aan de manier waarop de Palestijnen werden behandeld door Israël.Dit bracht hen nogmaals in botsing met de Amerikanen.


  Maak melding

 27. @RobG
  Barhrein is net als Saudi Arabie een repressieve familie Vennootschap waar 75% Sjiet is maar de familie Al Kahlifa en haar clan Soennitisch is. Zie laten veel toe maar niet voor de arme bevolking. Zakelijk is het liberaal en een service punt voor de regio echter wel met heel veel inhoudelijke ondersteuning uit het Verenigd Koninkrijk (lokale basis voor de SAS)

  Ballast Nedam heeft de Saudi Bahrain Causeway (de mainspan is gekopieerd in Paramaribo) onder andere gebouwd om de repressie in samenspraak met Saudi Arabië te kunnen verstevigen. De Cause way is de enige brug ter wereld waar Tanks zonder restrictie overheen kunnen razen om in Bahrain in te kunnen grijpen Iets wat een jaar of 4 geleden ook gebeurt is.

  Beste RobG u zwets uit uw nek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.